Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 13 hír

Hétfőtől teljesen megújul az Erdély.ma – Fontos információ olvasóinknak!

Erdély Ma
-
 21.04.10 09:06Határtalan

Április 12.-én, azaz hétfő hajnalig lezárul az idén 20 éves Erdély.ma portál teljes megújulása. Bízunk benne, hogy a már megszokott formai világra építve egy olyan portált tudtunk létrehozni, amely függetlenségével, szakmai tartalmaival tovább erősíti a bizalmat a szerkesztőség és az Olvasóink között.

Elindult a Mount Everest meghódítására a nagyváradi Varga Csaba

Most ő lehet az első magyar, akinek sikerül pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók segítsége nélkül megmásznia a világ legmagasabb, 8848 méter magas hegyét.

Rangos elismerést vehet át Böjte Csaba ferences szerzetes

Erdély Ma
-
 21.04.08 15:36Kultúra

Az 1885-ben Kolozsváron alapított, majd 1991-ben Brassóban újraalapított Emke egyik fő célkitűzése a szórványosodás megállítása és a nemzeti öntudat felébresztése.

Florian Bodog volt miniszter mentelmi jogának megvonását kéri a Dna a szenátustól

A vádhatóság szerint Florian Bodog egészségügyi miniszterként közbenjárt annak érdekében, hogy személyi tanácsadója egy éven át megkapja a tisztsége után járó fizetést, noha nem jelent meg a munkahelyén, és nem látta el a szerződésébe foglalt feladatokat.

Osztrák képviselő: az Ema vezetője a Pfizer, AstraZeneca, Novartis, J&J lobbistája volt + videó

Erdély Ma
-
 21.04.08 12:56Külföld

"Dr. Emer Cooke asszony, aki 2020 november közepén az Ema vezetőjének lett kinevezve, egész életében a gyógyszeriparnak dolgozott. A gyógyszeriparnak lobbizott üzletvezetőként és most olyan oltóanyagok engedélyezésében és a hatékonyságának kontrollálásában illetékes, mint az AstraZeneca."

Hajnalban mínusz tíz fok alá csökkent a hőmérséklet Székelyföldön

Gyergyóalfaluban mínusz 11,5, Csíkszeredában mínusz 10,2 Celsius-fokot mutattak a hőmérők. Az időszakhoz képest rendkívül hideg volt Maroshévízen, ahol mínusz 9,7 fokot mértek, Székelyudvarhelyen mínusz 5,4 fok volt, a Bucsin-tetőn pedig mínusz 9,6 Celsius-fokig süllyedt a hőmérő higanyszála.

A világjárvány bűnrészesei – interjú a megdöbbentő összefüggésekről Carlo Maria Viganò érsekkel (I. rész)

Erdély Ma
-
 21.04.08 10:35Határtalan

Az elmúlt hetekben több levelezőlistán terjed egy interjú magyar nyelven, Carlo Maria Viganò érsekkel, ami eredetileg német nyelven jelent meg. A magyar változat sok helyen pontatlan, zavaros, ezért az Erdély.ma egyik önkéntes munkatársa felhasználva a korábbi változatot, újrafordította az interjút. Korábban Donald Trump amerikai elnök azt…

“Itt nemcsak Ursula von der Leyent, hanem az egész EU-t gyalázták meg”

"Itt nemcsak Ursula von der Leyent, hanem az egész Eu-t gyalázták meg” - jelentette ki szerda délután Assita Kanko, az Új-Flamand Egyesség uniós parlamenti képviselője azt követően, hogy Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök egy találkozón ülőhellyel sem kínálta meg az Eu vezetőjét - írja az Erdély.ma belgiumi tudósítója.

Horváth-Lugossy Gábor: Előtérben a hun-magyar kapcsolatok kutatása

Erdély Ma
-
 21.04.07 13:47Határtalan

"Az archeogenetikai eredmények abba az irányba mutatnak, hogy a honfoglaló magyarok genetikai összetételében az egyik legmarkánsabb komponens a belső-ázsiai vonal, amely feltehetően az ázsiai hunokhoz köthető."

Csaknem háromméteres hó van a Bâlea-tónál

Erdély Ma
-
 21.04.07 09:03Határtalan

A Bâlea-tavat csak felvonóval lehet megközelíteni, a Transzfogarasi út csak a Bâlea-vízesésig járható, ám addig is csak téli körülmények között lehet közlekedni.

Betiltanák Hollandiában a baloldaliak az “iszlám terrorizmus” kifejezést, mert az “egyszerűen nem létezik”

Erdély Ma
-
 21.04.07 08:55Külföld

Betiltanák Hollandiában a baloldaliak az "iszlám terrorizmus" kifejezést, mert az "egyszerűen nem létezik" - írja az Erdély.ma hollandiai tudósítója. A baloldali Gondolkodj Politikai Mozgalom ezzel kapcsolatos előterjesztést múlt héten nyújtotta be az amszterdami városházán.

Pilinszkytől napjainkig – Az Evilági együttes előadása Székelyudvarhelyen

Erdély Ma
-
 21.04.07 07:21Kultúra

A magyar líra előtti tisztelgés idén egybeesik a Pilinszky János centenáriumi évvel, ily módon az Evilági együttes zenés irodalmi összeállítása a költő énekelt verseire fekteti a hangsúlyt, ugyanakkor néhány kortárs költő megzenésített versét is belefoglalták előadásukba.

Ausztria lassú haldoklása – Bécsi olvasónk írása az Erdély.ma portálnak

Erdély Ma
-
 21.04.07 07:12Vélemény

1918-ban az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlása gyorsan ment. Ausztria halála most lassabb lesz. Nem titokban megy végbe, hanem mindenki szeme előtt játszódik le.