Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 195 hír

Fantasztikus parádéval nyitott a velencei karneválszezon

Erdély Ma
-
  Ma 17:11 Külföld

Egy hatalmas, Holdat formázó légballon emelt fel egy kishajót a velencei karneválszezon megnyitóján. A hagyományok szerinti víziparádé idén a Hold tematikája köré szerveződik az olasz városban, ahová több ezer turista látogatott el.

Határon innen és túl

Erdély Ma
-
  Ma 17:04 Kultúra

Drága nagymamám rögös életútján panasz szinte soha nem hagyja el az ajkát. Tette, amit a legfontosabbnak vélt az életében.

Sógor Csaba: továbbra is hozzá kell járulnunk egy erős Kárpát-medencei magyar képviselethez

Régi hagyomány szerint a Protestáns Teológiai Intézet csendesnapokkal indítja a második félévet. Ennek keretében a református, unitárius és evangélikus hallgatók vendégelőadókkal vitathatnak meg különböző témákat.

Tűzesetek Kolozsváron és Szászfenesen

Tűz ütött ki egy kolozsvári tömbház földszintjén. Kilenc személyt kimenekítettek, négyen kórházba kerültek. Tűz ütött ki egy szászfenesi ikerházban vasárnap. Az ikerház egyik lakása teljesen megsemmisült, a másikban is komoly károkat okozott a tűz.

Mertens Doha új bajnoka (Tenisz – helyszíni tudósítás)

Közel hatezren voltak kívancsiak a 2019-es Doha Open női tenisztorna döntőire szombaton délután. A párosoknál a Csan-nőverek, Latisa és Hao-Csing a negyedik helyen kiemelt Anna-Lena Grönefeld – Demi Schuurs német-holland duóval meccseltek a trófeáért.

DAC-Slovan: tűzijáték volt, a győzelem elmaradt

Dunaszerdahelyen, a MOL Arénában február 16-án az örök riválissal, a pozsonyi Slovannal mérte össze erejét az FC DAC a Fortuna Liga 19. fordulójában.

Hegedüs Csilla: jelen kell lennünk Európában

Erdély Ma
-
  Ma 07:05 Határtalan

A májusi európai parlamenti választás tétjeit összegezte Hegedüs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke pénteken az aranyosgyéresi Népfőiskolában.

Apatempó – Doktor bácsi

Erdély Ma
-
  Ma 06:59 Vélemény

Apa és Hunorka orvoshoz mennek. Hunorka védőoltást kap. Már rutinos orvosjárók. Hunorkának ez a sokadik védőoltása a születése óta eltelt egy év alatt.

A bíróság előtt álló katalán vezetőkért tüntettek Barcelonában

Erdély Ma
-
  Ma 06:53 Külföld

Hatalmas tömeg gyűlt össze Barcelonában, hogy támogatásáról biztosítsa azt a 12 katalán függetlenségpárti vezetőt, akiknek éppen a büntetőpere zajlik Madridban.

Csíksomlyóig vezessen minket a lelkiismeretünk

A Mária Rádió budapesti szerkesztőségében Böjte Csaba testvér és a rádió elnöke, dr. Szabó Tamás február 14-én sajtóbeszélgetésen Ferenc pápa csíksomlyói látogatásról és az ezt megelőző zarándoklatról adott tájékoztatást.

Két halfeldolgozótól származó, Listeria monocytogenes baktériummal fertőzött füstölt lazacfilét hívnak vissza a kereske…

Listeria monocytogenes baktériummal fertőzött füstölt lazacfilét találtak az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA) szakemberei két halfeldolgozó üzem termékei között, ezért leállították ennek termelését.

Szentélyek a római Daciában

Erdély Ma
-
  Tegnap 16:33 Kultúra

Dacia provincia Kr.u. 106 nyarán hivatalosan is a Római Birodalom része lett, és mintegy 165 éven át, 271-ig egy dinamikus és rendkívül szövevényes társadalmi, gazdasági és katonai hálókkal összefont birodalom része maradt.

Kaszkadőrjelenet a mikelakai a felüljárón

Erdély Ma
-
  Tegnap 16:21 Határtalan

Szerencsés kimenetelű balesetet szenvedett egy aradi gépkocsivezető, akinek péntek reggel lezuhant az autója a mikelakai felüljáróról, ugyanis a sofőr – csodával határos módon – sértetlenül megúszta a kaszkadőrjelenetet.

Elhunyt Bruno Ganz, a Bukás és a Berlin felett az ég főszereplője

Elhunyt Bruno Ganz svájci színész. 1996-tól haláláig ő viselte az Iffland-gyűrűt, amely a német nyelvű színházi élet legjelentősebb figurájának járó elismerés.

A mostani a 14. „sárgamellényes” hétvége Franciaországban

Erdély Ma
-
  Tegnap 16:05 Külföld

Szombaton folytatódtak a sárgamellényes tüntetések Párizsban és Franciaország több részén - a mostani az üzemanyagár-emelés ellen kezdődött, hamar kormányellenes akciókba átcsapó tiltakozások 14 hétvégéje.