Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 76 hír

Raed Arafat: Nem mondok le, de ha le akarnak váltani, tegyék

Raed Arafat, az Országos Sürgősségi Igazgatóság (DSU) vezetője vasárnap este kijelentette, ő nem fogja benyújtani lemondását, de ha le akarják váltani, megtehetik, „nincs hozzáragasztva a székéhez”.

3500 Ft-os könyvet akart lopni Mexikó nagykövete, hazarendelték

Könyvlopás gyanúja miatt hazarendelték vasárnap Mexikó argentínai nagykövetét. A diplomatát azzal gyanúsítják, hogy megpróbált ellopni egy patinás Buenos Aires-i könyvesboltból egy könyvet a hírhedt kalandor és nőcsábász, Casanova életéről.

Megvásárolják a siklót és a kisvasutat (Kovászna–Kommandó)

Erdély Ma
-
  Ma 06:57 Gazdaság

Kovászna Megye Tanácsa és Kovászna Város Önkormányzata megvásárolja a Kovászna és Kommandó közötti siklót, erdei kisvasutat és a hozzájuk tartó ingatlanokat és ingóságokat.

Balog Zoltán miniszterelnöki biztos és Gaál György helytörténész kapta a Kincses Kolozsvár-díjat

Kincses Kolozsvár-díjat vett át vasárnap este Balog Zoltán miniszterelnöki biztos és Gaál György helytörténész a Kolozsvári Magyar napokat szervező Kincses Kolozsvár Egyesülettől.

Kötetekbe sűrített beszélgetések

Erdély Ma
-
  Tegnap 11:52 Kultúra

Egy sokoldalú, érzékeny lelkületű és éppen ezért értékes személyiség, Laczkó Vass Róbert színész, énekes, költő, író, utazó és oktató volt a vendége a sepsiszentgyörgyi Kovács Libris könyvesbolt első, kedd este lezajlott könyvbemutatójának.

Emlékünnepség Pearl Harbor-ban

Erdély Ma
-
  Tegnap 11:45 Kultúra

Világháborús veteránok is részt vettek azon a hawaii ünnepségen, amelyet a Pearl Harbor-i csata 78. évfordulója tiszteletére rendeztek az Egyesült Államokban.

Orban: Nem normális, hogy egy nyugdíjas személy nyugdíja mellett jövedelmet is kapjon az állami szektorból

Nem normális dolog, hogy egy személy, aki nyugdíjba ment és nyugdíjat kap, az állami szektorból jövedelmet is kapjon, jelentette ki Ludovic Orban kormányfő vasárnap reggel.

1989 a (marosvásárhelyi) amatőr filmesek és fotósok szemével

Erdély Ma
-
  Tegnap 11:33 Határtalan

„Audiovizuális visszapillantás” az 1989-es forradalom zűrzavaros napjaira a marosvásárhelyi Édentől Keletre Filmklub, az Erdélyi Audiovizuális Archívum és az  András Lóránt Társulat közös szervezésében.

Míg Erdélyben változatlan tempóban folytatódik a népesség fogyása, Székelyföldön javultak a demográfiai mutatók

Erdély Ma
-
  Tegnap 11:28 Határtalan

A 2019. január–szeptember közötti időszakban Erdélyben a születések száma 1%-kal, a halálozásoké pedig 0,8%-kal alacsonyabb volt, mint 2018 azonos időszakában.

Iohannis, az új Băsescu

Erdély Ma
-
  Tegnap 09:16 Vélemény

Igen nagy lendület lett úrrá Klaus Iohannis államelnökön a szociáldemokrata kormány megbuktatása után, újraválasztása óta pedig már-már Traian Băsescu módfelett aktív, kotnyeleskedő, mindenbe beleszóló ténykedését idézi.

Civilek haltak meg egy szíriai légitámadásban

Erdély Ma
-
  Tegnap 09:02 Külföld

Újabb légitámadás érte a szíriai felkelők, köztük a kurd csapatok utolsó bástyájának számító Idlib tartományt szombaton. A 18 civil áldozat között nők és gyerekek is vannak.

Nem hámoznak, hímeznek! – Vajdasági és felvidéki vendégek egy kiállítás-megnyitón

A Hagyományok Háza 2019-ben is meghirdette az országos Kisjankó Bori hímzőpályázatot. A díjnyertes alkotások a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum tárlatán tekinthetők meg január közepéig.

Catherine Horel könyve kapcsán – Higgadtan Horthy Miklósról, II. Károly szomszédjáról

Erdély Ma
-
  Tegnap 08:22 Határtalan

Még elképzelni is nehéz, hogy milyen darázsfészket bolygatok most meg, amikor elhatározom, hogy Horthy Miklós (1868–1957) tengernagyról írok, aki 1920. március 1. és 1944. október 15. között volt Magyarország kormányzója.

Otthon kamatoztatja tudását a világot látott fogorvos

Erdély Ma
-
  Tegnap 08:01 Határtalan

Benke István fogorvosként Magyarországon és Romániában a legjobbaktól tanult, de a szakorvosi képzés befejezése után hazatért Erdélybe, és otthon, Gernyszegen, illetve Marosvásárhelyen praktizál.

Marcel Vela: Megkaptam a jelentést a csendőrség 2018 augusztus 10-én lezajlott kommunikációjáról

Kézhez kapta a jelentést, amely a csendőrség 2018 augusztus 10-én este lezajlott kommunikációját tartalmazza, jelentette be Marcel Vela belügyminiszter szombaton, hozzátéve, hogy ezt hétfőn továbbítják a DIICOT-nak.