Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 35 hír

Női junior kézilabda Eb – Aranyérmes a magyar válogatott

A magyar válogatott 27-20-ra legyőzte Hollandiát vasárnap a Győrben rendezett női junior kézilabda Európa-bajnokság döntőjében.

Önnek is okozott már fejfájást az iskolatáska választás?

Erdély Ma
-
  19.07.20 15:55 Életmód

A Bagbox iskolatáska kínálata igen sokrétű és még a keresésben is nagy segítségünkre vannak.

Az EU felszólította Szlovákiát, módosítsa az állampolgársági törvényt

A Petíciós Bizottság titkársága tájékoztatta Lomnici Zoltánt, a kettős állampolgárság ügyében benyújtott 1315/2015 sz. petíció kezdeményezőjét, hogy az Európai Bizottság megküldte a kérdésében benyújtott petíciójával kapcsolatos közleményét.

Úzvölgyi katonatemető – A román sem mind román

Erdély Ma
-
  19.07.19 09:16 Külföld

Egy az úzvölgyi katonatemetővel foglalkozó friss tanulmány arra hívja fel a figyelmet, hogy a román okmányokban név szerint is megemlített hét, románnak tekintett, Úzvölgyén eltemetett katona közül három nem a román hadseregben szolgált, négyre vonatkozóan pedig egyelőre nem kerültek nyilvánosságra adatok.

Zöldülő FolkUdvar – Fenntartó néphagyomány (A Hagyományok Háza programjai a Művészetek Völgyében)

Erdély Ma
-
  19.07.18 07:05 Kultúra

Kapolcson 29. alkalommal rendezik a Művészetek Völgye Fesztivált, a magyar nyári kulturális élet rangos seregszemléjét. A Hagyományok Háza ismét a FolkUdvar gazdag programjaival színesíti a kínálatot.

Az egészségügyi miniszter az álbetegek bevetése kapcsán: Nem változunk rendőrséggé; ezek természetes dolgok

Sorina Pintea egészségügyi miniszter bevallása szerint nem érti, miért váltott ki elégedetlenséget bizonyos egészségügyi alkalmazottak körében, hogy álbetegek bevetésével tervezik leleplezni a hálapénzt követelő orvosokat.

Kiírta a versenytárgyalást a Cnair a marosvásárhelyi körgyűrű befejezésére

Erdély Ma
-
  19.07.18 06:50 Határtalan

Kiírta a versenytárgyalást a közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) a marosvásárhelyi terelőút megépítésének befejezésére. Az ajánlatok benyújtási határideje 2019 szeptembere.

BL-selejtező – A Ferencváros kettős győzelemmel jutott tovább – továbbjutott a Kolozsvári Vasutas is

A Ferencváros 3-2-re nyert a bolgár Ludogorec vendégeként a szerdai visszavágón, így kettős győzelemmel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójából.

Tudták, hogy a pajzsmirigy betegségei már népbetegségnek számítanak?

Erdély Ma
-
  19.07.18 04:46 Életmód

A pajzsmirigy rendellenesség egyre több ember életében van jelen valamilyen módon. Vagy ismerősei között akad, aki ilyen jellegű betegségben szenved, vagy maga is elszenvedi a kórt.

A csuklós létrák felhasználási lehetőségei

Erdély Ma
-
  19.07.18 04:40 Határtalan

A csuklós létrák előnyei egyaránt remekül jönnek ipari környezetben, félprofi felhasználásnál, illetve az otthoni alkalmazás keretei között is.

Elhunyt Winterfeld Sándor nyugalmazott díszlettervező

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház mély megrendüléssel értesült arról, hogy Winterfeld Sándor nyugalmazott díszlettervező 2019. július 16-án, 86 éves korában Nagyszebenben elhunyt.

Čaputová nem ellenzi a kettős állampolgárságot (Felvidék)

A kettős állampolgárságról szóló törvényt viszont nem vétózná meg, nincs semmi kifogása az ellen, hogy a polgároknak több állampolgárságuk is legyen. „Nem látok abban problémát, hogy létezzen a kettős állampolgárság”

Elnökválasztási fészkelődések

Erdély Ma
-
  19.07.17 16:50 Vélemény

Érdekesnek talán túlzás lenne nevezni, unalmas viszont már biztos nem lesz az ősszel esedékes államfőválasztás, legalábbis erre utal az, hogy egyre csak sokasodnak a képbe kerülő jelöltek.

Nőtt a kullancscsípések száma Hargita megyében

Hargita megyében nőtt a kullancscsípések száma - júniusban több mint száz esetet jegyeztek a csíkszeredai megyei kórházban.

Ötödik alkalommal szerveztek rovásírás tábort Szovátán

Erdély Ma
-
  19.07.17 15:49 Határtalan

2015 nyarán Szováta Város Önkormányzata egy lelkes szülői ötlet által vezérelve, valamint Varga Sándor unitárius lelkész közreműködésével szervezett először rovásírás tábort Szovátán.