Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 124 hír

Legyen több eszed!

Erdély Ma
-
  Ma 05:16 Kultúra 

A székely falvakban a katolikus papokat nagy tisztelet övezte, mondhatni a legnagyobb, mert tisztelet tekintetében ő volt az első. A plébános! Utána következett az iskolaigazgató úr és csak azután a rendőrparancsnok úr!

Retro-rock – Bemutatkozik a sepsiszentgyörgyi MII

Erdély Ma
-
  Ma 04:55 Kultúra 

A II. Gyergyói Nagy Bulin rengeteg rockzenekar lépett fel. Voltak olyanok, akiknek már volt alkalmuk, szerencséjük bemutatkozni különböző lapokban, viszont voltak olyanok is akik még egyáltalán nem kaptak nyilvánosságot.

Könyvtári Napok – április 24-27.- Kájoni János Megyei Könyvtár (Hargita megye)

Erdély Ma
-
  Ma 04:48 Határtalan 

A Könyvtári Napok a Kájoni János Megyei Könyvtár hagyományos rendezvénye,  rendszerint április második felében szervezik meg a  többnapos eseménysort, kapcsolódva a Könyv és a szerzői jogok világnapjához (április 23.),  Romániában a könyvtárosok napját is ekkor ünneplik.

Fifor: Ez év végéig a román hadsereg megkapja az első 36 Piranha páncélozott csapatszállítót

Erdély Ma
-
  Ma 04:36 Határtalan 

Az aradi Ismeretlen katona emlékművénél, a szárazföldi erők napja tiszteletére tartott ünnepségen vett részt szombaton Mihai Fifor védelmi miniszter.

Egységes ellenzéki összefogást sürgettek a fővárosi tüntetés szónokai

Egységes ellenzéki összefogást, civil szerveződést, azonnali közös cselekvést sürgettek a kormány leváltása érdekében a demokráciáért tartott fővárosi tüntetés szónokai szombaton.

Ioan-Aurel Pop: A BBTE szenátusa nem fogadja el lemondásomat; ha maradásra bírnak, kinevezek egy helyettest

Erdély Ma
-
  Tegnap 15:55 Határtalan  Románia

A BBTE szenátusa keddi ülésén dönt az intézmény rektorának ügyében, aki azt követően nyújtotta be lemondását, hogy a Román Akadémia elnökévé választották. A szenátus azonban tudomása szerint nem volt hajlandó elfogadni lemondását.

Koltay Gábor: nem csupán az 1920-as békeszerződésről szól a Trianon-rockopera

Erdély Ma
-
  Tegnap 15:50 Kultúra  Trianon

A Trianon című rockopera nem csupán az 1920-as békeszerződésről szól, hanem arról is, hogy miként próbálta feldolgozni a magyar társadalom a békekötés következményeit az elmúlt csaknem 100 évben - mondta az MTI-nek Koltay Gábor, a nagyszabású darab rendezője.

Altatás közben pusztult el egy ritka appennini barnamedve Olaszországban

Erdély Ma
-
  Tegnap 15:41 Vélemény  Olaszország

Altatás közben pusztult el egy ritka appennini barnamedve, amelyet megjelölés céljából fogtak be egy közép-olaszországi nemzeti parkban. A park munkatársai "óriási veszteségnek" nevezték a ragadozó halálát.

Románia 100 Platform: A PSD-ALDE arra készül, hogy Romániát a büntetőügyesek paradicsomává változtassa

Erdély Ma
-
  Tegnap 15:27 Határtalan 

A büntető törvénykönyv és a büntetés-végrehajtási törvénykönyv módosításával a Szociáldemokrata Párt és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége alkotta koalíció arra készül, hogy Romániát a „büntetőügyesek paradicsomává” változtassa - vélekedik a Románia 100 Platform. 

Külön frakciót alakít az MSZP és a Párbeszéd

Erdély Ma
-
  Tegnap 15:14 Belföld  MSZP

Az MSZP és a Párbeszéd külön frakciót alakít, és frakciószövetségként dolgozik az Országgyűlésben - jelentették be a két párt vezetői szombaton Budapesten, a szocialista párt választmányának szünetében tartott sajtótájékoztatón. Az MSZP június 17-én tartja tisztújító kongresszusát.

Donald Trump “remek hírként” üdvözölte az észak-koreai vezető bejelentését

Donald Trump amerikai elnök "remek hírként" üdvözölte pénteken Kim Dzsong Un észak-koreai vezető bejelentését a nukleáris kísérletek és rakétatesztek felfüggesztéséről.

Új neveket jelentett be az AWAKE

Erdély Ma
-
  Tegnap 14:48 Határtalan 

Újabb fellépőkkel bővült az AWAKE line-upja. Az új nevek tehát: Akua Naru, O.C.S, Ivan & The Parazol, Fran Palermo, valamint a Szempöl Offchestra, a visszatérő vendég, hiszen mint a tavaly kiderült, nem csak a magyar fesztiválozók között közkedveltek.

SZNT: Jogszabályt kezdeményezni az Európai Parlamentben

Erdély Ma
-
  Tegnap 14:34 Határtalan 

A Kisebbségi Intergroup strasbourgi ülésén Izsák Balázs tájékoztatta a képviselőket a Székelyföldet sújtó hátrányos kohéziós politika következményeiről, a polgári kezdeményezésben foglalt elképzelések jogosságáról, az azóta kialakult helyzetről.

MOGYE-ügy: garanciákat kér a MIÉRT

Erdély Ma
-
  Tegnap 14:21 Határtalan 

Tiltakozik a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem és a Petru Maior Egyetem egyesüléséről szóló határozat ellen.

Díjazták az Erdélyi utazásaim pályázat nyerteseit Brassóban

Erdély Ma
-
  Tegnap 14:06 Határtalan 

Erdély felfedezésére, szülőföldjük megismerésére bátorították az Erdélyi utazásaim elnevezésű alkotói pályázattal a Brassó megyei diákokat. Sógor Csaba, Ambrus Izabella, az RMDSZ Brassó megyei szervezete és a Brassó Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács közösen hirdette meg a diákversenyt.