Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 69 hír

Több mint 600 középiskolás mérkőzik meg Kolozsváron – elstartolt a IV. Erdélyi Magyar Sportolimpia

Több mint 600 diák részvételével zajlik az idei Sportolimpia Kolozsváron – az RMDSZ és a Communitas Alapítvány által szervezett torna megnyitóját a kolozsvári Aréna konferenciatermében tartották.

A Felvidékre került Az Év Magyar Íja-díj

Az Év Magyar Íja – 2018 díjat a gömöralmágyi Foglár Gábor vehette át. A díjat az az íjkészítő nyerhette el, akinek – akár kedvtelésből, akár üzleti jelleggel készített – íja megfelelt a pályázati és bírálati feltételeknek.

Húzna Uzon, ha hagynák (A hivatalok szántszándékkal gátolják a fejlődést)

Erdély Ma
-
  Ma 07:51 Határtalan 

Nem tudta térdre kényszeríteni az uzoni önkormányzatot az őszi költségvetés-kiigazítás, amelynek során nemhogy adott, de 77 ezer lejt leemelt a számlájáról a kormány.

Emmy-gála: a trónok sikere

Harmadik alkalommal lett a Trónok harca a legjobb drámai sorozat az Emmy-gálán. Ráadásul Peter Dinklage személyében a legjobb férfi mellékszereplő díját is elnyerte a széria.

Maros megye: Robbanás történt a mezőszabadi iskolában, két személy megsérült

Robbanás történt szerda reggel egy iskolában Maros megyében, Mezőszabadon (Voiniceni). Két személy megsérült, több tucat tanulót kimenekítettek.

Márton Árpád a jogállamiságról – Zűrzavar és kettős mérce

Erdély Ma
-
  Ma 06:50 Határtalan 

Egyre sajátosabb irányt vesz az alapvető demokratikus értékek értelmezése nemcsak Romániában, de az Európai Unió szintjén is, ennek néhány igen beszédes példájával szolgált az elmúlt pár nap, főként a jogállamiság terén – vélte Márton Árpád.

Ismét működhet a Richter romániai nagykereskedelmi vállalata

A romániai Gyógyszer és Orvosi Eszközök Nemzeti Hatóság (NAMMD) ismét engedélyezte a Richter nagykereskedelmi leányvállalata, a Pharmafarm SA működését - közölte a Richter a BÉT honlapján szerdán.

XII. Resicabányai Magyar Napok oroszhegyi néptáncosokkal

Erdély Ma
-
  Ma 06:28 Határtalan 

Hargita Megye Tanácsa Összetartozunk közösségépítő programja jóvoltából, az oroszhegyi Urusos Néptáncegyüttes a Krassó-Szörény megyei Resicabányai Magyar Napokon vendégszerepel szeptember 22-én, szombaton.

A Sargentini-jelentésről a szlovák köztelevízióban

Erdély Ma
-
  Ma 05:58 Belföld 

A szlovák köztelevízió 5 perc múlva 12 című vasárnapi politikai vitaműsorának második fele a Sargentini-jelentésről szólt. Csáky Pál (MKP) a jelentés ellen szavazó európai parlamenti képviselőként kapott meghívást.

Ki miatt késte le a miniszterelnök a találkát? – Juncker nem ragaszkodott

A kormány a kormányőrséget (SPP) hibáztatja azért, hogy Viorica Dăncilă kormányfő nem találkozhatott hétfő este a repülőtéren a Három Tenger Kezdeményezés (3SI) bukaresti csúcstalálkozójára érkező Jean-Claude Junckerrel.

Szorosabbra fűzné Magyarország kapcsolatát Moszkvával Orbán Viktor (VIDEÓ)

A gyorsabb és hatékonyabb együttműködés érdekében kormányközi bizottságot hoz létre Oroszország és Magyarország - erről Vlagyimir Putyin államfő és Orbán Viktor miniszterelnök egyeztek meg Moszkvában.

Dăncilă: Október 6-án és 7-én kerül sor a család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló népszavazásra

Október 6-án és 7-én kerül sor a család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló népszavazásra. A referendum megszervezésére 163,712 millió lejt különítettek el.

Kézdiszéken betiltották a véradást – Terepen a vérközpont

Erdély Ma
-
  Ma 05:23 Határtalan 

Az ország minden megyéjében betiltották a vérbegyűjtést azokon a településeken és környékükön, ahol nyugat-nílusi vírusfertőzés ütötte fel fejét. Az intézkedés Háromszéket is érinti.

Emelkedett a Florence vihar halálos áldozatainak száma, Donald Trump Észak-Karolinába utazik (VIDEÓ)

Emelkedett a Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma; Donald Trump amerikai elnök szerdán Észak-Karolinába, a katasztrófa sújtotta vidékekre látogat.

Romániai népszavazás – Célegyenesbe került az alkotmánymódosítás

Célegyenesbe került Romániában a család új meghatározásáról szóló alkotmánymódosítás, miután a román alkotmánybíróság is jóváhagyta hétfőn az alkotmánymódosító törvénykezdeményezést.