Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 92 hír

Felvételi a Sapientia Emte Marosvásárhelyi Karán

A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara a 2020/2021-es egyetemi tanévre az újonnan induló erdőmérnöki szakkal immár tizenhárom alapképzésen összesen 565, a négy mesterin pedig 105 helyet hirdet.

Minden élet számít!

Erdély Ma
-
  Ma 12:49 Vélemény

Korunk őrületének egyik megnyilvánulási formája, hogy a négerek azért támadják az ugyancsak színes bőrű Beyoncé Knowles nevű világhírű énekest, mert nem elég sokszínűen fekete, ráadásul afrikai motívumokat használ.

Uniós élelmiszersegély érkezik Hargita megyébe

Ezen a héten vagy legkésőbb a jövő hét elején Hargita megye minden településére megérkezik az Európai Unió Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Programja (POAD) által biztosított élelmiszersegély-szállítmány.

Potápi Árpád János: több mint 2,2 milliárd forintos támogatás a külhoni magyar közösségeknek

Több mint 2,2 milliárd forintos támogatásban részesülnek a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyar közösségek, valamint a nemzetpolitikai célokat megvalósító anyaországi tömörülések - jelentette be Potápi Árpád János.

Megrongálták Kommandó falutábláját

Erdély Ma
-
  Ma 11:59 Határtalan

Vasárnap lapzárta után kaptuk a hírt Kommandó polgármesterétől, Kocsis Bélától: ismeretlen tettesek megrongálták a község Kovászna felőli bejáratánál a kétnyelvű falunévtáblát.

Megbírságolta az Országos Diszkriminációellenes Tanács Marius Pașcant és Octavian Hoandrăt

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat feljelentése alapján, az Országos Diszkriminációellenes Tanács fejenként kétezer lejre bírságolta Cozmin Gușă meghívottait.

Magyarországon is vizsgálódhat az Európai Ügyészség – exkluzív interjú az európai főügyésszel

Magyarország nem marad ki teljesen az Európai Ügyészség hatósági jogköréből, itteni cégek és magánszemélyek ellen is indulhat eljárás nemzetközi csalás vagy pénzmosás esetén. Interjú Laura Codruța Kövesivel.

Raed Arafat: A bírságok érvényben maradnak

A kormány által hétfőn elfogadott törvénytervezet nemcsak a koronavírus-járványra, hanem minden más járványhelyzetre vonatkoztatható, illetve biológiai kockázat esetén is alkalmazhatók az előírások.

Újabb 5000 lej bírság a Román Labdarúgó Szövetségnek

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat feljelentése alapján az Országos Diszkriminációellenes Tanács 5000 lejre bírságolta a Román Labdarúgó Szövetséget (FRF).

Minden marosvásárhelyi tanácsosát lecseréli az Rmdsz

Ma ülésezett az RMDSZ Szövetségi Elnöksége (SZE), amely a marosvásárhelyi tanácsosi lista befutónak számító első tíz helyéről is döntést hozott.

Piacvédelmi konzultációt kezdeményezett a NiT Hungary fuvarozói érdekképviselet

Erdély Ma
-
  Tegnap 10:16 Gazdaság

A NiT Hungary soron kívüli piacvédelmi konzultációt kezdeményezett július 9-ére az érintett szakhatóságok bevonásával, mert álláspontja szerint veszélyes árverseny tapasztalható a közúti árufuvarozásban.

Elhunyt Ennio Morricone olasz zeneszerző

91 éves korában elhunyt Ennio Morricone kétszeres Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző. Az elmúlt hét évtizedben több mint 400 művet komponált a mozi és a televízió számára.

Augusztusban eléri a magyar-román határt az M4-es autópálya

Heteken belül több új szakasszal bővül az M4-es autópálya. A magyar–román határhoz vezető szakasz mellett új ipari parkokat hoznak létre az érintett önkormányzatok.

Júliusi játékrend a Cimborák Bábszínháznál (Sepsiszentgyörgy)

Erdély Ma
-
  Tegnap 06:06 Határtalan

A buták versenye (rendező: Dávid Péter) című szabadtéri előadás megtekinthető július 9-én, csütörtökön 18 órától, július 10-én, pénteken 11 órától és július 12-én, vasárnap 18 órától. A 6 év fölötti nézőknek ajánlott előadás jövő héten is látható lesz július 16-án, csütörtökön 18 órától, július 17-én, pénteken 11 órától és július 18-án, szombaton 1

Räikkönenék állva maradtak

HAT FORMULA–1-ES PILÓTA NEMET MONDOTT A SZOLIDARITÁSI HISZTÉRIÁRA A Formula–1 a #WeRaceAsOne (Egyként versenyzünk) kampánnyal üzen hadat a rasszizmusnak, ám az Osztrák Nagydíj előtt az a kezdeményezés megosztotta a pilótákat, hogy fél térdre ereszkedjenek-e, ezzel is tiltakozva a faji megkülönböztetés ellen. A…