Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 66 hír

Így lett olimpiai bajnok Magyarország férfiváltója

OLIMPIAI BAJNOK MAGYARORSZÁG!!! Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba és Knoch Viktor sporttörténelmet írt a téli olimpián. Az időeredmény új olimpiai csúcs a férfiak 5000 méteres váltóversenyében.

Villámcsődületet tartottak Kolozsváron a többnyelvű helységnévtáblákért

Villámcsődülettel hívta fel szerda délután a kolozsvári többnyelvűségért harcoló Musai-Muszáj kezdeményezőcsoport arra, hogy egy évvel a jogerős bírósági ítélet után még mindig csak négy többnyelvű helységnévtábla került ki Kolozsvár bejárataihoz.

Édes hazánk

Erdély Ma
-
  Ma 04:10 Vélemény 

" ...Magyarország számunkra nemcsak egy állam nevét jelölő szó, hanem sokkal több annál. Mély érzelmekkel telített elnevezés, mely hallatán a szívünk nagyobbat dobban. Lelki erőforrás és erkölcsi kapaszkodó."

Román Kupa-nagyüzem a Sepsi Arénában (női kosárlabda)

Erdély Ma
-
  Ma 04:00 Sport 

Két héttel a férfiak hasonló sorozata után ismét házigazda a Sepsi Aréna: ezúttal a hölgyek lépnek pályára a Román Kupáért.

Tanúvallomást tett a Janukovics-perben az ukrán elnök: életveszélybe került az orosz katonák által megszállt Krímben

Erdély Ma
-
  Tegnap 17:55 Külföld  Ukrajna

Petro Porosenko ukrán elnök kijelentette, hogy saját szemével látta a jelzés nélküli egyenruhát viselő orosz katonákat Szimferopolban, a krími parlament épületénél, és közvetlen életveszélybe került, amikor 2014 februárjának végén a félszigetre látogatott.

Jean-Claude Juncker kabinetfőnöke lesz márciustól az Európai Bizottság főtitkára

Martin Selmayr, az Európai Bizottság elnökének jelenlegi kabinetfőnöke lesz márciustól a brüsszeli testület főtitkára - jelentette be szerdán Jean-Claude Juncker bizottsági elnök.

Közvitán az autonómiastatútum

Erdély Ma
-
  Tegnap 17:41 Határtalan 

Közvitára bocsátották a székelyföldi autonómiastatútumot, a parlament honlapján közzétett ütemterv szerint hozzászólni, módosító javaslatot benyújtani március 6-ig lehet.

Egy RON hány HUF?

Erdély Ma
-
  Tegnap 17:29 Vélemény 

Történjen bármi a világban, úgy tűnik, kapcsolatunk román barátainkkal szoros és intenzív. Ezer év Erdélyben, száz év Romániában, ahogy Jeszenszky Géza oly szépen megfogalmazta a minap a Magyar Nemzetben. Meg ilyenek.

A király (magyar) nevében!

Erdély Ma
-
  Tegnap 17:18 Határtalan 

Akárhogy nézzük, valami csak nincs rendben Nagyváradon azzal, hogy a városalapító király, Szent László nevét magyarul is feltüntessék hivatalos helyeken.

Göngyölítik a bányászjárás ügyét – Gyúródás a bíróságon

Botrány tört ki az 1990-es bányászjárás vádlottjai perének tegnapi tárgyalásán. A megjelent több száz személy nem fért be a bukaresti katonai táblabíróság termébe, írja az Agerpres.

A Duna Televízió filmbemutatóval emlékezik meg a kommunista diktatúrák áldozatairól

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján, február 25-én tűzi műsorára a közmédia Szász Attila Örök tél című alkotását, amely a szovjet munkatáborok elhallgatott világát mutatja be.

Székelyföldre csábítanak a Romexpón – Hétvégén tartják a nemzetközi turisztikai vásárt Bukarestben

Erdély Ma
-
  Tegnap 16:52 Határtalan  Románia

Idén is közös standdal népszerűsítik Székelyföldet Hargita, Kovászna és Maros megye turisztikai egyesületei a február 22–25. között megszervezett bukaresti nemzetközi turisztikai vásáron.

Nemzetközi fotókiállításnak ad helyet a Megyeháza Galéria (Csíkszereda)

„Best 100” – A legjobb száz fotó címmel nyílik kiállítás február 23-án, pénteken 18 órától a Megyeháza Galériában  a csíkszeredai F’10 fotóklub rendezésében.

A széppróza napja Sepsiszentgyörgyön – Jókaihoz való viszonyukról is vallottak a meghívott írók

Erdély Ma
-
  Tegnap 16:39 Kultúra 

Magyar Írószövetség javaslatára idéntől Jókai Mór születésnapja (február 18.) egyben a magyar széppróza napja is Kárpát-medence-szerte. E nemes kezdeményezést támogatván, az Erdélyi Magyar Írók Ligája három erdélyi városban szervezett felolvasóestet.

Újabb erdélyi műemléket mentett meg a Rómer Flóris Terv

Erdély Ma
-
  Tegnap 16:29 Kultúra 

Befejeződött a farnasi harangláb felújítása. A kalotaszegi település református templomához tartozó műemléken megerősítették a harangtorony szerkezetét, kicserélték a zsindelyfedést, és megújult a haranglábhoz tartozó, 18. századi kerítés is.