Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 116 hír

Uniós bíróság: Magyarország, Lengyelország és Csehország nem teljesítette kötelezettségeit

Erdély Ma
-
  Ma 12:19 Határtalan

Nem teljesítette az uniós jogból eredő kötelezettségeit Lengyelország, Magyarország és Csehország, amikor megtagadta a nemzetközi védelmet kérelmezők áthelyezésére szolgáló ideiglenes mechanizmusnak való megfelelést.

2,57%-ra nőtt csütörtökön a három hónapos bankközi hitelkamatláb

Erdély Ma
-
  Ma 12:13 Gazdaság

Két bázisponttal évi 2,55%-ról 2,57%-ra nőtt csütörtökön a lej alapú hitelek törlesztőrészletét befolyásoló három hónapos bankközi hitelkamatláb (ROBOR) - közölte a Román Nemzeti Bank (BNR).

Tizenkét országra bővült a „piros övezet”

Tizenkét országra bővült a „piros övezet”, miután az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) aktualizálta csütörtökön azon országok lajstromát, ahonnan a hazaérkező állampolgároknak 14 napos hatósági karanténba kell vonulniuk.

Elmarad a wimbledoni teniszbajnokság

Nem rendezik meg idén a wimbledoni teniszbajnokságot. A minden évben hagyományosan harmadikként sorra kerülő Grand Slam-viadal a koronavírus-járvány miatt marad el.

Fülöp-szigetek: agyonlövik a karanténsértőket

Nem tűri a rendbontást Duterte elnök. Azonnali büntetést ígért azoknak, akik nem tartják be a szabályokat a járvány idején.

Fegyvertelenül a csatában

Erdély Ma
-
  Ma 11:32 Vélemény

A koronavírus terjedésével egyre gyarapodik a megfertőződött egészségügyi dolgozók száma is: orvosok, asszisztensek, ápolók betegednek meg, miközben gyógyítani próbálják a kórházakba került betegeket.

Őriznek és vétenek?

Erdély Ma
-
  Ma 11:27 Vélemény

Sok hibát elkövetett Iohannis elnök kedvenc pártja és kormánya, ezek pedig most, a legkényesebb helyzetben ütnek vissza. Addig űzték olcsó politikai játékaikat, hogy az elhatalmasodó válságban sok területen szinte tehetetlenné váltak.

Legyen a Nemzeti Fotótár közösségi szerkesztője!

Új funkcióval bővült az MTVA Archívum Fotótára: mostantól bárki lehet a több mint 275 ezer kép közösségi szerkesztője. A régi képek kedvelőinek igazi csemegét kínál a Nemzeti Fotótár ezzel az új szolgáltatással.

Sajtószabadság?

Erdély Ma
-
  Ma 07:23 Vélemény

Szükségállapot idején a sajtóra is plusz feladatok hárulnak: kötelessége terjeszteni azokat a hatóságok által elrendelt intézkedések, amelyek – ez esetben – a koronavírus-járvány terjedésének korlátozását szolgálják.

Egy erdélyi arisztokrata a magyar külügyek élén – Bánffy Miklós

Erdély Ma
-
  Ma 07:17 Kultúra

A legnagyobb erdélyi földbirtokos családok egyikének sarja, Gróf Bánffy Miklós (1873–1950) egy nagyon nehéz, a trianoni békediktátumot követő időszakban volt Magyarország külügyminisztere.

Ma van az autizmus világnapja

Ma van az autizmus világnapja, ez alkalomból számos budapesti és vidéki emblematikus épületet világítanak meg kék színnel.

585-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Ötszáznyolcvanötre emelkedett az azonosítottan koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - írta a koronavirus.gov.hu csütörtök reggel.

Több mint háromszázötven fertőzött az egészségügyi alkalmazottak körében

357 egészségügyi alkalmazott fertőződött meg az új koronavírussal Romániában - közölte szerdán az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).

Bogdan Despescu: Márciusban megközelítőleg 300.000 ember érkezett Románia területére

Márciusban közel 300.000 ember érkezett Romániába az ország nyugati határátkelőinél. Közülük több mint 250.000 román állampolgár - közölte szerda este Bogdan Despescu belügyi államtitkár a România TV-nek adott nyilatkozatában.

Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből, a leghíresebb magyarból

Puskás Ferenc születésnapján, április 1-jén az M1 tévécsatornán és a Nemzeti Sport Online oldalán is látható a Puskás Ferenc gyermekkori kalandjait megidéző Puskás Öcsi és barátai című rajzfilm, Gellár Csaba rendezésében.