Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 91 hír

A fertőző betegségek kórházába szállítottak koronavírus-gyanú miatt egy utast, aki repülőn érkezett Kolozsvárra

A fertőző betegségek kórházába szállítottak egy nőt, aki repülővel érkezett kedden Kolozsvárra, és fennáll a gyanú, hogy esetleg megfertőződhetett koronavírussal.

Fütty és hóra

Erdély Ma
-
  Tegnap 12:16 Vélemény

Magabiztosan érkeztek, mint szinte mindenki, aki a nagy román fővárost maga mögött hagyva vidékre érkezik. A jászvásáriak azonban közbeszóltak.

Felszámoltak egy migránstábort Párizsban, 1500 ember sátrazott az utcán

Felszámoltak egy migránstábort Párizs északkeleti részén. Franciaországban 2015 óta ez a 60. alkalom, hogy a hatóságok erőszakkal bontanak el migránstábort.

Szakszervezeti vezető: A bírósági jegyzők felfüggesztik tevékenységüket, ha a parlament megszavazza a különnyugdíja…

A bírósági jegyzők és az igazságszolgáltatásban dolgozó kisegítő személyzet is felfüggeszti tevékenységét, amennyiben a parlament megszavazza a szolgálati nyugdíjak eltörlését - jelentette be kedden Cătălin Trăistaru szakszervezeti vezető.

Rákóczi Szövetség: a magyar iskolaválasztás előnyökkel jár

A magyar iskolaválasztás előnyeire hívja fel a figyelmet a Rákóczi Szövetség. A szervezet az MTI-hez eljuttatott közleményén keresztül is arra kéri a külhoni magyar családokat, válasszanak iskolaköteles gyermeküknek magyar iskolát.

A Greta Thunberg-jelenség: baloldali, globalista sztárcsinálás, politikai szemfényvesztés

Erdély Ma
-
  Tegnap 10:12 Vélemény

Elolvasva a Transindex-en Kulcsár Árpád legutóbbi, nekem címzett szövegét (Már Székelyföldön is betegnek nevezik Greta Thunberget, és ez elég nagy baj), három dolog foglalkoztat leginkább.

Véget ért a III. Mafeszt Székelyudvarhelyen

Január 25-én, szombaton a nagyváradi Lilliput Társulat Toldi és a Szigligeti Színház Lila ákác előadásaival véget ért a III. MAFESZT a Magyar Színházi Szövetség szakmai seregszemléje Székelyudvarhelyen.

Találkozásaim a kommunizmussal 4.

Erdély Ma
-
  Tegnap 09:55 Kultúra

Pártaktivista „diákok”. Az ötvenes évek első felében – amikor (rövidre sikerült) tanári pályámat éltem – szembesültünk a „gyorstalpalás” fogalmával és gyakorlatával.

Az EP-ben Spanyolország lesz a brexit egyik legnagyobb nyertese

Erdély Ma
-
  Tegnap 09:50 Határtalan

A brexit után nem csak egyszerűen eltűnnek a brit képviselők az Európai Parlamentből, hanem némileg át fognak alakulni a képviselői arányok is. Ennek a változásnak az egyik legnagyobb nyertese Spanyolország.

26 megyére érvényes sárga riasztást adtak ki a havazás és erős szél miatt

Erdély Ma
-
  Tegnap 09:38 Határtalan

Sárga riasztást adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) 26 megye hegyvidéki térségére a várható erős szél és havazás miatt.

Illegális bevándorlás – Rendőrség: figyelmeztető lövéseket adtak le a röszkei határon a migránsok miatt

Egy nagyobb migránscsoport megpróbált jogellenesen Magyarország területére bejutni, a rendőrök megakadályozták őket ebben. A szolgálatban lévő fegyveres biztonsági őr több figyelmeztető lövést adott le - közölte a rendőrség kedd reggel a honlapján.

Reformátusnak keresztelték és még konfirmált is az érsekké kinevezett Kovács Gergely

Eredetileg reformátusnak keresztelték, és még konfirmált is a Gyulafehérvári Rónai Katolikus Főegyházmegye érsekévé kinevezett, februári beiktatására készülő Kovács Gergely. A kinevezett egyházi vezető a Romkat.ro portálnak adott interjúban beszélt erről.

Portugália: hagyományok, ízek és színek – vetítettképes előadás (Barót)

Erdély Ma
-
  Tegnap 09:05 Határtalan

2020. február 4-én, kedden 19 órakor Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár termében, Portugália: hagyományok, ízek és színek címmel Szakács Enikő vállalkozó, idegenvezető, síoktató (Málnásfalu) tart vetítettképes előadást.

Beszakadt a jég az autó alatt

A rétyi tó jegén akart szórakozni terepjárójával egy 49 éves sepsiszentgyörgyi férfi vasárnap dél körül. Ám a jég beszakadt, s a gépjármú részlegesen elsüllyedt.

Brüsszeli gyors: csomagolnak a brit EP-képviselők

A hétvégén valósággá válik a brexit: Nagy-Britannia tényleg elhagyja az Európai Uniót. És az országgal együtt távozik 73 brit EP-képviselő is. Ezekben a napokban sokan csomagolnak közülük. Van, aki örül, de a többség inkább szomorú.