Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 111 hír

A BBTE megkérdőjelezi a romániai egyetemeket osztályozó és rangsoroló tanügy-minisztériumi módszertant

Erdély Ma
-
  Tegnap 16:12 Karrier 

A jelenlegi oktatásügyi miniszter mindenáron ragaszkodik ahhoz, hogy az egyetemek osztályozását véglegesítse (beleértve a képzési szakterületek rangsorolását is).

Feljavítják Erdővidék megyei úthálózatát – A Hatodnál kezdték

Erdély Ma
-
  Tegnap 16:05 Határtalan 

Bár bürokratikus okok miatt kissé megkésve, de a Kovászna megyei út- és hídügyi vállalat elkezdte a nyári útjavítási-és útkarbantartási munkálatokat Erdővidéken. 

„Több tiszteletet kérek” – mondta Juncker

Az Európai Bizottság elnökét, Jean-Claude Junckert szerdán riporterek arról kérdezték, valóban részeg volt-e a múlt heti NATO-csúcs utáni gálavacsorán, amint azt egy azóta vírusként terjedő videó sugallta.

Nyílt nap és nyári egyetem a gernyeszegi Teleki-kastélyban

Erdély Ma
-
  Tegnap 15:09 Határtalan  Oktatás

Nyílt napot tartanak szombaton a Maros megyei Gernyeszegen levő Teleki-kastélyban és annak parkjában, ugyanott nyári egyetem is kezdődik, amelynek fő témája a kastély restaurálása.

Izrael mától hivatalosan is a zsidók állama (Videó!)

Erdély Ma
-
  Tegnap 14:46 Külföld  Izrael

Mindössze 5 szavazat különbséggel a knesszet jóváhagyta azt a törvényt, amely innentől kezdve kimondja, hogy Izrael a zsidók állama. A sokat bírált jogszabály ezzel háttérbe szorítja az arabot, mint állami nyelvet.

V. Ifjúsági Karaván

Erdély Ma
-
  Tegnap 14:37 Határtalan 

Az Értékes Magyar Fiatalok program keretén belül idén újra megszervezésre kerül az Ifjúsági Karaván, immár ötödik alkalommal újabb hét magyarlakta településen július 22-28 között.

Fejenként ezer lejre bírságolták a kormány előtt tüntető két férfit (Videó!)

Erdély Ma
-
  Tegnap 14:29 Határtalan 

Fejenként ezer lejes pénzbírságot kell fizetnie annak a két férfinak, akik csütörtökön a kormány székháza előtt tüntettek, mivel akciójukat nem jelentették be előzetesen a hatóságoknak és sértő kijelentéseket fogalmaztak meg közszereplők ellen.

A magyarországi pályajavítási munkálatok miatt módosul a Corona és a Hargita nemzetközi vonatok menetrendje

A magyarországi, Nagykáta - Tápiószele és Berettyóújfalu - Biharkeresztes közötti pályajavítási munkálatok miatt július 21-e és augusztus 3-a között módosul a nemzetközi vonatok menetrendje.

Nyárádmenti Gézengúzok gyerekfesztivál

Erdély Ma
-
  Tegnap 07:34 Határtalan 

A Nyárádszeredai önkormányzat és a Gézengúzok gyerekfesztivál csapatának szervezésében kerül sor az első Nyárádmenti Gézengúzok nevet viselő fesztiválra.

Vízilabda Eb – Súlyos vereséget szenvedett az olaszoktól a magyar férfiválogatott

Erdély Ma
-
  Tegnap 07:10 Sport  Olaszország

A magyar férfi vízilabda-válogatott súlyos, 12-5-ös vereséget szenvedett az olasz csapattól a Barcelonában zajló Európa-bajnokság szerdai csoportrangadóján.

A csíkszeredai kórházba látogatott a medve

Erdély Ma
-
  Tegnap 06:27 Határtalan  Románia

Futótűzként terjedt a hír, hogy július 18-án, szerdán délután egy hárombocsos anyamedve kószál a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház közvetlen közelében. Mobiltelefonnal több kórházi alkalmazott is megörökítette a hívatlan vendégeket.

A küzdelmet folytatni kell!

Erdély Ma
-
  Tegnap 06:04 Határtalan 

Mellbevágóan kevesen voltunk július 12-én a székely politikai foglyok, Beke István és Szőcs Zoltán ellen hozott igazságtalan ítélet miatt Kézdivásárhelyre meghirdetett tiltakozó nagygyűlésen.

Meghívásos pályázatot hirdet a külhoni magyar kultúra támogatására az Emmi

Erdély Ma
-
  18.07.18 17:16 Kultúra  Pályázatok Emmi

Meghívásos művészeti pályázatokat hirdet 10 millió forintos keretösszeggel a külhoni magyar kultúra támogatására az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkársága.

Elismerte a román alkotmánybíróság a külföldön megházasodott azonos nemű párok bizonyos jogait

A román hatóságok nem tagadhatják meg a szabad mozgás és tartózkodás jogát egy uniós polgár azonos nemű házastársától - közölte Valer Dorneanu, a taláros testület kétéves halogatás után szerdán meghozott döntését ismertetve.

Kimozdul a holtpontról a Homoródszentmárton és Homoródkeményfalva közötti út helyzete

Erdély Ma
-
  18.07.18 16:47 Határtalan 

Sikerült tervezőt találni a Homoródszentmárton és Homoródkeményfalva közötti 131A jelzésű megyei út felújítására. A szerződés aláírására Felsősófalván került sor, ahol a napokban zajlik a XXIV. Székelyföldi Tánctábor.