Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 42 hír

Magyarul beszélő elnök

Erdély Ma
-
  Ma 08:17 Vélemény

Négy és fél évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a 2014-es elnökválasztáson a Romániában élő magyarok voksainak elsöprő többségét megszerző Klaus Iohannis tegyen egy apró gesztust.

Fokozódott a romániai lakosság elöregedése 2018-ban

Fokozódott a romániai lakosság elöregedése 2018-ban, az időskorú, azaz 65 év fölötti lakosság száma több mint 434 ezerrel haladta meg a 14 év alatti fiatalkorúakét - közölte csütörtökön az Országos Statisztikai Intézet (INS).

Kamara Virtuózok – Nyolc formáció versenyez a Virtuózok ötödik évadában

Nyolc csapat versenyez a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató ötödik, Kamara Virtuózok elnevezésű évadában, amely május 3-tól látható péntek esténként a Duna Televízió és a Duna World műsorán.

Lehet jelentkezni a Színjátékosok 5. Találkozójára

Erdély Ma
-
  Ma 06:03 Kultúra

A Sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola az Osonó Színházműhellyel közösen színjátszó találkozót szervez Sepsiszentgyörgyön, 2019. június 15-16-án.

Példájuk kötelez

Erdély Ma
-
  Ma 05:59 Vélemény

Egymás után hagynak itt nagyjaink, hiszen csak az elmúlt héten három kiváló személyiséggel lett szegényebb a magyar nemzet. Példájuk helytállásra kötelez

Elhunyt Ken Kercheval amerikai színész, a Dallas című tévésorozat egyik sztárja

Elhunyt Ken Kercheval amerikai színész, aki a többi között a CBS televízió Dallas című sorozatának egyik sztárja volt - közölte az ügynöke szerdán.

Csak állami támogatással lesz több repülőjárat Budapest és Erdély között

Erdély Ma
-
  Tegnap 17:20 Gazdaság

Tíz évvel ezelőtt piaci körülmények között is megérte a légitársaságoknak a magyar főváros és Erdély között naponta repülni, ma azonban mindössze heti két járatot üzemeltet a Wizz Air Budapest és Marosvásárhely között.

Idén változik a vásári forgatagra jelentkezők elbírálása! (Vásárhely)

Erdély Ma
-
  Tegnap 17:14 Kultúra

A 2019-es Vásári Forgatag augusztus 30 - szeptember 1. között kerül megrendezésre, ahová várjuk kézművesek, népművészek, iparművészek, dizájnerek valamint kézműves élelmiszert készítők jelentkezését!

Elfogadta a román képviselőház a büntetőjog sokat vitatott módosításainak egy részét

Elfogadta a román képviselőház a büntető törvénykönyv (btk.) és büntetőeljárási törvénykönyv (betk.) azon módosításait szerdán, amelyek nem akadtak fenn az alkotmányossági szűrőn.

Idén is lehet programok támogatására pályázni Sepsiszentgyörgy önkormányzatánál

Erdély Ma
-
  Tegnap 17:03 Kultúra

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata idén is meghirdette a kulturális-, sport- és ifjúsági programok támogatására szóló pályázatokat. Leghamarabb a kulturális projekteket kell benyújtani, ezek leadásának határideje május 3.

…Éhe a szépnek… Énekelt és mondott versek (Székelyudvarhely)

Erdély Ma
-
  Tegnap 16:56 Határtalan

Május 7-én, kedden 18 órakor Székelyudvarhelyen a polgármesteri hivatal Szent István termében … Éhe földi szépnek… című műsorral mutatkozik be Gyulai Zsuzsa Radnóti-díjas versmondó és a Strófa Trió.

A Mol Románia és A Közösségért Alapítvány meghirdette a Mentor Díj tizedik kiírását

Erdély Ma
-
  Tegnap 16:45 Kultúra

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tíz kiváló tanárt és edzőt díjazott a kilencedik alkalommal megszervezett Mentor Gálán.

Piszkálják a zászlót

A magyar és székely zászló Kovászna Megye Tanácsának ülésterméből való eltávolítását elrendelő bírósági ítélettel kapcsolatos véleményét fejtette ki Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján.

Megszavazta a román képviselőház is az aranytartalék külföldi tárolását korlátozó jogszabályt

Megszavazta a román képviselőház is az aranytartalék külföldi tárolását drasztikusan korlátozó jogszabályt, amelyet az ellenzék az alkotmánybíróságon készül megtámadni.

Virágültetéssel szépítették meg a nagyváradi Rhédey-szobor környezetét

Erdély Ma
-
  Tegnap 16:26 Határtalan

Önkéntes munkával varázsolták szebbé gróf Rhédey Lajos nagyváradi szobrának környezetét az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Egyesület tagjai és vezetői.