Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 37 hír

Régi nyomon – Sasadi villa

Földes László, Lukács Anna és tervezőtársaik a modern építészet ébredésének korszakát idéző, klasszikus arányokkal képzett, tudatosan szerkesztett házat alkottak Buda egy sűrűn beépített részére, ami szigorúsága mellett szokatlanul kellemes karakterével hívja fel magára a figyelmet.

Kis Lépések Terápiás Központ Budafokon – Rozsnyai Virág diplomaterve

Rozsnyai Virág diplomatervében az autista gyerekek fejlesztő oktatásával foglalkozó Kis Lépések Alapítvány új központját álmodta meg Budafok szívébe. Az új központ, melyet egy környezetéhez nem illő épület helyén képzelt el, tömegével és térkapcsolataival is illeszkedik a történeti városszövethez.

Október 14-én újra itt az Irodaházak Éjszakája

A hagyományokhoz hűen az éjszaka leple alatt rendezik meg az eseményt, amelynek keretében az érdeklődők előadások kíséretében ismerhetik meg a programban szereplő irodaházakat. 

Közlekedési Múzeum: 2023-ban kezdődhet a Dízelcsarnok átépítése

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján felgyorsul a beruházás, így például a bontásokat és néhány kisebb épület rekonstrukcióját meg lehet kezdeni, mielőtt a nagy múzeumépület tervei teljesen készen állnának.

Étterem kilátással - Oxygen Restro

A Pongrác-tető régóta kedvelt turisztikai cél a Gyergyói havasok rengetegében, ezen felül Székelyföld határát is jelképezi. Mindezt figyelembe véve épült meg a tetőn az Oxygen Restro, mely igyekszik a környezet struktúrájába simulni, és az évek alatt kialakuló igényeknek eleget tenni.

Alternatíva a debreceni Nagytemplom látogatóközpontjára

<strong>Hawrlant Benjámin Máté&nbsp;</strong>egy látogatóközpont létrehozását célozta meg diplomamunkájában, aminek a Verestorony is szerves részét képezi és méltó módon mutatja be&nbsp;Debrecen és a Nagytemplom történetét. A koncepciót a tervező ismerteti.

PosztCOVID irodalom – Kortárs művészeti és építészeti könyvajánló II.

A koronavírus járvány megkerülhetetlen részévé vált mindennapjainknak, az élet minden területére kifejtve hatását. Az ISBN könyv+galériával közös cikksorozatunk legújabb részében Istvánkó Bea&nbsp; három olyan kiadványt ajánl az elmúlt másfél évből, melyek a pandémia urbanisztikai, építészeti és tágabb társadalmi következményeit…

Karcsú csúcstartó - a dunaújvárosi Pentele híd

Közel másfél évtizede áll szolgálatban hazánk egyik legnagyobb és legösszetettebb hídja, amelynek tervezése és építése úttorő megoldások sorát vonultatta fel, építészek és mérnökök együttműködésében. A Pentele híd közelről, képgalériában.

10+1 – Gyökér András

"A fenntarthatóság nemcsak az új épületek különböző technikai, műszaki aspektusait kellene, hogy jelentse, hanem sokkal inkább a meglévő felhasználását. Ennek alapvető követelménye a tartósság, amihez pedig tartalékok szükségesek."&nbsp;Az Építészfórum 10+1 sorozatában a hazai építészeti szféra legelismertebb és legizgalmasabb…

Ma lom, holnap művészház – Fekecs Anna Breuer Marcell-díjas diplomaterve

Fekecs Anna diplomamunkájának helyszínéül lakóhelyét, Kaposvárt&nbsp;választotta, ahol a Toponár városzrészen&nbsp;elhelyezkedő, hajdan a Festetics család birtokán álló malomépület megmentésére hívja fel a figyelmet, és&nbsp;környezetének&nbsp;működését vizsgálva ajánl alternatívát az emlék újrahasznosítására.

A Blaha Lujza tér felújításának új látványtervei

A napokban nyilvánosságra&nbsp; kerültek a Blaha Lujza tér felújításának legújabb tervei. A leendő arculat meghatározó elemei, a nagy kiterjedésű növénykazetták már láthatók, a forgalom számára leginkább fájó csomóponti aluljáró-szigetelés pedig már elkészült.&nbsp;Az építkezés körülbelül kevesebb, mint másfél évet vesz még…

Kutatók Éjszakája a Hild-villában

Szeptember 24-én a gyermekeket szórakoztató programokkal, rejtvényekkel, a felnőtteket pedig irodalmi sétánnyal és izgalmas beszélgetésekkel várja az MMA Művészelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) a Hild-villában.

Felújítják a várnegyed-beli egykori Arany Sas patika épületét

Kereskedőháznak épült a 15. század első felében, de a többszöri átalakítás következtében&nbsp;ma a 18-19. századi barokk és copf stílusjegyek dominálnak kinézetében,&nbsp;jelenleg az Arany Sas Patikamúzeum működik benne. A felújítás keretében a Tárnok utcai homlokzat díszét,&nbsp;Kovács Margit Madonna…

Állatorvosi rendelő és patika Kapuváron

Az új állatorvosi rendelő és patika egy állatorvos házaspár számára épült Kapuvár szélén, a főút mentén, egy kertvárosias, nagyrészt családi házakkal tarkított területen. Az épületet a tervező mutatja be.&nbsp;

Női közösségi ház, Baghere, Szenegál

A&nbsp;Balouo Salo&nbsp;nevű szenegáli humanitárius szervezet építészeti tervpályázatot hirdetett egy női közösségi épület megtervezésére. A pályázaton egy magyar tervezőcsapat is részt vett, pályaművüket saját szavaikkal mutatjuk be.