Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 28 hír

Tervezzünk az idővel!

Az építőipari gyártó és kivitelező cégek számára mindig komoly kihívást jelent a szerteágazó projektelemek folyamatba rendezése és azok egyben tartása. A projektmenedzsment számára kínál egy idő hatékony és jól átlátható irányítási rendszert a SmartProject applikáció.

Ha régi csűrjét új életre keltené - Ingyenesen letölthető lett a csűrök kézikönyve

Csűrök és gazdasági épületek felújításával, újrahasznosításával foglalkozó kézikönyv lett elérhető az Esztány Stúdió honlapján. A könyv a 19. századi eredetű, többnyire bontásra ítélt csűrök sorsáért emel szót és vázol fel megoldásokat, valamint funkcionális lehetőségeket magyar, román és angol nyelven. 

ArchiKids – VárosÁlmodók 2020

A Kortárs Építészeti Központ 2019-ben a világszerte népszerű ArchiKids fesztiválok mintájára Budapesten is egy egész hétvégét szentelt az építészettel kapcsolatos gyerekprogramoknak. A VárosÁlmodók, a járványhelyzet korlátai között, napsütéses tavasz helyett egy borongós őszi szombaton valósult meg.

Kotsis Iván-érem 2020 – Javaslattételi felhívás

A Magyar Építőművészek Szövetsége idén is várja a javaslattételeket a Kotsis Iván-érem kitüntetésre. A határidő 2020. november 13.

10+1 érv a 10+1 Budapest mellett

Építészfórum
-
  Tegnap 17:00 Cégvilág

Szeptember óta kapható a könyvesboltokban és online a 10+1 Budapest könyvsorozat első két kötete, melyek a fővárosi brutalizmust és a Löffler testvérek építészetét mutatják be magyar és angol nyelven is. Ritkán fordul elő, hogy két, együtt is alig több, mint 50 oldalas könyvecske a cudar idő ellenére is a város felfedezésére…

„Nagyon jó élmény látni, ahogy a valós térben működnek” – Interjú Nagy-Mihály Márkkal, az M3-as metró új betonbúto…

Építészfórum
-
  Tegnap 13:00 Cégvilág

Múlt héten nyíltak meg a budapesti M3-as metró első felújított megállói. A négy állomásból háromban láthatóak a <a href="https://vpi.hu/hu/" target="_blank">VPI Beton</a>, a metró kompozitbútorai által inspirált, LUNGO nevű beton ülőbútorai. Ezek létrejöttéről, formai kialakításáról és magáról a betonról kérdeztük tervezőjüket,…

Megindult a nevezés a 7. IE Architecture+Prize ösztöndíjra

Építészfórum
-
  Tegnap 09:46 Cégvilág

Hetedik alkalommal hirdeti meg ösztöndíját az IE Architecture+Prize, melyre a világ minden tájáról nevezhetnek fiatal építészek.

Teljesen elpusztult a prágai Kinský-kert újkori fatemploma

Építészfórum
-
  Tegnap 08:54 Cégvilág

A Munkács melletti, mai&nbsp;Velyki Luchky faluból elszállított és újjáépített templom 17. századi eredettel bírt. Egyelőre tisztázatlan körülmények között kapott lángra szerkezete a tegnap délutáni órákban.

Aki új arcot adott a Corvin-negyed kapujának – 35 éve hunyt el Csics Miklós

Építészfórum
-
  Tegnap 07:28 Cégvilág

Csics Miklós a magyar építészettörténet azon szürke eminenciásai közé tartozik, akikről az idő múlásával egyre kevesebb szó esik, szakkönyvekben is többnyire csak félmondatokban, lábjegyzetekben emlegetik őket, pedig életművük megérdemelné, hogy időnként felelevenítsük munkásságukat. Vékony Zsolt írása.

Közösségi tervezés – kötet Borsos Melinda és Dimitrijevic Tijana szerkesztésében

Építészfórum
-
  Tegnap 05:57 Cégvilág

Egy évvel ezelőtt, 2019 novemberében&nbsp;Borsos Melinda és Dimitrijevic Tijana építészek két fontos konferenciát&nbsp;szerveztek a közösségi tervezés mibenlétéről. A két kiváló tehetségű építész most kiadványkötetben adják közre a tapasztalatokat. Somogyi Krisztina ajánlja a kötetet.

A vizuális ízlés alakulása – Gulyás Eszter építész vizuális preferencia vizsgálata

Építészfórum
-
  20.10.28 16:36 Cégvilág

Megfigyelhető jelenség világszerte, hogy a (kortárs) építészet megítélése nem mindig találkozik a közízléssel. &nbsp;De hogyan alakul ki az építész szemléletmód a képzés során? Gulyás Eszter idén diplomázó építész alapkutatását adjuk közre.

Vasúti Igazgatási Központ Prágában

Építészfórum
-
  20.10.28 14:02 Cégvilág

A Správa železnic, a cseh nemzeti vasút üzemeltetője nyílt, titkos,&nbsp;egyfordulós pályázatot hirdet központi épületének megtervezésére. A pályaművek benyújtási határideje 2021. január 12. 17:00 óra.

Egy hely – Wekerletelep

Építészfórum
-
  20.10.28 12:04 Cégvilág

Lakótelep csak éppen másképp! A Wekerletelep minden túlzás nélkül a hazai építészettörténet egyik legfontosabb és legkiemelkedőbb állomása. Egy olyan kor ma is élő és működő hagyatéka, amikor az állam még kötelességének tartotta, hogy polgárai lakhatásásról méltó módon gondoskodjon. Az Egy hely és az Építészfórum közös…

Szentendrei Építészszalon – Ekler Dezsővel és vendégeivel III.

Építészfórum
-
  20.10.28 09:30 Cégvilág

Az építészet-hermeneutikai sorozat harmadik részére november 12-én 18:00 órakor kerül sor a Ferenczy Múzeumban. Ekler Dezső ezúttal Golda János Ybl-díjas építésszel beszélget.

„Hét év után a legnagyobb meglepetés, hogy még mindig nem nevezhetjük magunkat hozzáértőnek” – New Generation…

Építészfórum
-
  20.10.28 07:00 Cégvilág

A páneurópai építészeti platform, a New Generations együttműködésével kéthetente bemutatjuk a 2021-es Velencei Építészeti Biennále Magyar pavilonjában kiállító 12 építészeti praxist. A belgrádi MADA építészkollektívát, amely a 2012-es Velencei Építészeti Biennáléra állt össze, ma három fiatal tervező: Nikola Andonov, Aleksandar Ristović…