Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 41 hír

Balatonfüredi óváros rehabilitáció – Varga Tamás DLA tervei alapján alakul át a település központja

A cél egy autómentes, parkosított, különböző szolgáltatásokat kínáló településközpont kialakítása a felső városrészben. Az új központ Varga Tamás DLA Ybl Miklós-díjas építész tervei alapján készül el, akinek a nevéhez már több füredi középület is fűződik.

Építési Piaci Prognózis – Az optimizmus és a pesszimizmus kettőssége határozza meg a következő éveket

Megjelent az aktuális Építési Piaci Prognózis, amely a 2021-2024 évekre vonatkozó előrejelzéseket kínáló kiadvány. Az anyag részeként újra elkészült felmérést kitöltő építőipari szakemberek visszaesést várnak, ugyanakkor jellemzőek az új építés- és felújítási támogatásokkal kapcsolatos pozitív piaci várakozások is. A Prognózis…

Felújítják a párizsi Pompidou központ épületét

2023-ban kezdődhet el a francia modern művészeti múzeumnak is otthont adó high-tech épület renoválása, a munkálatok előreláthatólag négy évig fognak tartani. Az intézmény ezalatt zárva tart.

Közösségi terek vonzásában - 2020

Világjárvány előtt, alatt és után is egyre inkább nő a közösségi területek nagysága és szerepe az irodákban. Nézzünk néhány példát berendezésükre az Europa Design referenciáiból.

Lighthouse Gallery

Idén februárban és márciusban alkalmi kirakatgalériát avat a Lighthouse egy üres üzlethelyiségben.

Dinamikus egyensúly – portréfilm Balázs Mihály építészről

A Magyar Művészeti Akadémi megbízásából portréfilm készült Balázs Mihály Kossuth-díjas építészről, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanáráról. A filmet január 31-én vasárnap megtekinthetik az M5 műsorán, és másnap ismétlésről is.

Keszthelyi vízpartfejlesztés: túl az emberközpontúságon – A GUBAHÁMORI különdíjas terve

Helyes-e az az építészeti programalkotás, amely egy eleve lerombolt táji környezetet kíván tovább sűríteni emberi beavatkozásokkal? Mi a fontosabb: egy, a jelenleginél nagyobb kiterjedésű strand és wellness központ kiépítése, vagy hogy megpróbáljuk helyreállítani a Balaton szétrombolt vízparti védelmi zónáját? A GUBAHÁMORI különdíjas terve…

A Bord Építész Stúdió tervezi a Krausz-palota felújítását

Az Andrássy út egyik legszebb épületeként ismert, az Opera közvetlen közelében található Krausz Palota felújítása a világörökségi engedélyek megszerzését követően 2021-ben indul és várhatóan 2022-ben fejeződik be.

Civil kezdeményezésből sportközpont - A Laurencz László Sportcsarnok

A hazai sportszerető közvélemény előtt Laurencz László neve fogalom, a Zubor Attila építész által megálmodott új csepeli sportlétesítmény többek között ezért is a sikerekben gazdag sportoló nevét kapta meg. A beruházásról a tervezőt kérdeztük.

Best of Egy hely – Építészfórum: 7/4 – Széll Kálmán tér

Az elkövetkezendő két hétben az Építészfórum és az Egy hely közös videósorozata rövid szünetet tart. Hamarosan érkeznek az új évad eddigiekhez hasonlóan izgalmas epizódjai, de addig is tekintsük át, hogy melyek voltak a sorozat lesikeresebb részei. Tehát következzék egy 7 részes visszatekintés az Egy hely legjobbjairól, Torma…

Miért hallgatnak az építészek? – Roth János véleményírása a legújabb budavári visszaépítésekről

Folytatódnak a Várnegyed rekonstrukciói,&nbsp;a tavalyi évben pedig újabb látványtervek is felbukkantak bizonyos műemlékeket illetően. Megalapozott írások&nbsp;esetén továbbra is felületet nyújtunk a&nbsp;<a href="https://epiteszforum.hu/dosszie/budai-varnegyed" target="_blank">különböző nézőpontok…

Architecture & Profession: Flores & Prats – online előadás

Az idei Architecture &amp; Profession előadássorozat fókuszában olyan építészek állnak, akik ötvözik a szakmai munkájukat, az egyetemi oktatással és bemutatják e&nbsp;két elkülönített, mégis szorosan összefüggő világot.

Wéber Antal díj 2021.

2021-ben is meghirdették a Wéber Antal díjat, amelyet évről évre a Pest Megyei Építész Kamara egy korábbi vagy jelenlegi tagjának kiemelkedő alkotói tevékenységét jutalmazva adnak át. Január végéig van lehetőség pályázatokat, javaslatokat benyújtani.

Hotel Europa: szálloda festői környezetben – Az Építész Stúdió díjnyertes terve

Egy szlovén tervpályázat részeként a&nbsp;Triglav Nemzeti Park szomszédságában fekvő&nbsp;Bledi-tó turisztikailag is rendkívül népszerű, természeti adottságainak köszönhetően látványos környezetében kellett elhelyezni egy ötcsillagos szállodát. Az Építész Stúdió a&nbsp;második fordulóban hat&nbsp;irodával…

A Bartók Béla út fellélegzése

A közlekedés átszervezésével, az autóforgalom megszelídítésével, különösebb kaotikus utóhatások nélkül sikerült élhető, gyalogosközpontú, pezsgő kulturális főútvonallá alakítani a budai Bartók Béla utat. A recept itt bevált, de nem általánosítható. A nemrég bejelentett II. kerületi Margit-negyed fejlesztési koncepció fényében…