Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 126 hír

Újabb érdekességek derültek ki a marsi vízről

Egyre több információ derül ki a Marsról. Ezúttal a kutatók a vörös bolygóról származó meteoritok elemzése alapján rájöttek, hogy két különböző forrásból származik a marsi víz. 

Az illegális szemetelőket nem fékezi meg a járvány

Nemcsak erdőkben, mezőkön, hanem lakott területeken, a szelektív hulladékgyűjtők közelében is gyűlnek a szemétkupacok. A szakemberek szerint egyre többször a háztartási hulladékot is kiszórják az ismeretlenek.

A jó példa ereje

Új, „Mindenki mindenkiért” rovatunkat Áder János köztársasági elnök ajánlásával indítjuk el. 

Mi lesz az állatokkal, ha karanténba, kórházba kerül a gazdi?

Megható kezdeményezések sora mutatja, milyen csodálatos összefogásokra képes az ország az ilyen nehéz helyzetekben. A Femina cikkéből a címben szereplő kérdésre is választ kaphatunk.

A karanténba is utat talál a kultúra

Több világhírű intézmény virtuális előadásokkal, videókkal, koncertekkel próbálja könnyebbé tenni a világjárvány miatti megpróbáltatásokat.

Soha nem látott összefogás készül a magyar oktatásért

Informatikai szakemberek, pedagógusok, cégvezetők által létrehozott közösség nyújt segítséget a digitális oktatásban iskoláknak, pedagógusoknak és tanulóknak, hogy segíthessék a veszélyhelyzetben felmerülő oktatási problémák hatékony leküzdését – közölte az AMANÓBA közösség.

Tartsd otthon a nagyit!

A koronavírus-járvány az időseket veszélyezteti leginkább. A Tartsd otthon a nagyit elnevezésű kezdeményezés azzal a céllal indult, hogy mindenkit arra ösztönözzön, hogy tegyünk meg mindent azért, hogy megvédjük a 65 év feletti korosztályt. 

A magyar sajtó is összefogott a járvány ellen

Maradjon otthon! – olvashattuk főcímek helyett a legnagyobb hazai napilapok és online hírportálok március 27-i címoldalán. Az akár más iparágak számára is példaértékű összefogás célja, hogy nyomatékosan hangsúlyozza napjaink legfontosabb társadalmi üzenetét.

Feltalálták a napelemes „bőrt”

A napelemek piacára nem mondható el, hogy sosincs új a nap alatt. Ezt bizonyítja az is, hogy a Queenslandi Egyetem kutatói egy olyan napelemes filmréteget alkottak, amelyet ők maguk csak bőrnek neveznek. A különleges innováció teljesítménye, hatékonysága sokat ígérő eredményekkel kecsegtet.

A hazai vállalatok jelentős felajánlásokat tettek a Digitális Összefogás keretében

Digitális Összefogás Kezdeményezés névvel indult el az a különböző ingyenes technológiai támogatásokat nyújtó program, melyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium hívott életre, hogy egybegyűjtse a technológiai szektor szereplői által felajánlott digitális megoldásokat, eszközöket és szolgáltatásokat.

Egy elfeledett bogyós csodagyümölcs, a soknevű páponya

Sajnos manapság már csak nagyon kevesen ismerik a páponyát, pedig nagyon sokoldalú növény. Termése értékes, tele van vitaminokkal, ráadásul ősszel az egyik legkülönfélébb módon felhasználható dekorációs kellék. A páponya elnevezésen kívül több mint egy tucat másik neve is van. Bohács Ádám kertépítő technikus írása.

Taxisok a védekezésért

Egyre többen igyekeznek a maguk módján kivenni a részüket a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet elviselhetőbbé tételében. Taxisok egy csoportja a jelenleg fokozottan terhelt egészségügyi dolgozókra fókuszálva ajánlotta fel segítségét – ingyen szállítják azokat az orvosokat, nővéreket, ápolókat és gondozókat, akiknek problémás közlekedni…

Így készíthetsz poloskacsapdát házilag

A tavasz beköszöntével együtt a poloskák megsokasodására is fel kell készülnünk. A poloskacsapda kertben is alkalmazható, ott gyűjti csak igazán a rovarokat, de ha egy-két kósza poloska betéved a szobába, ott is nagyobb erőfeszítés nélkül elfoghatjuk őket.

Ne, most ne menjünk Afrikába (se)

A KFT tagjai otthonukból vettek fel egy klipet az Afrika frissített verziójához, ami természetesen arról szól, hogy mindenki maradjon otthon.

Támogassuk közös tapssal a járvány frontvonalában küzdőket!

A Petőfi rádió reggeli műsorának munkatársaitól indul a kezdeményezés, amelyhez országszerte egyre többen csatlakoznak, hogy ezzel a gesztussal fejezzék ki köszönetüket az egészségükért, a biztonságukért és az ellátásukért dolgozóknak.