Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 99 hír

Napelemmel spórolhatnak a hazai kkv-k

Június 17-én egyszerűsített uniós napelemes pályázat nyílik 15 milliárd forintos keretösszeggel a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. A beruházásra 1,5-3 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a hazai cégek. 

Klímaváltozásról énekelt opera nyerte el az Arany Oroszlánt

A litván nemzeti pavilon Sun & Sea (Marina) című projektje nyerte el az 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennale legjobb nemzeti kiállításnak járó Arany Oroszlán-díjat.

A MOL kivesz 100 kilotonna szennyezett olajat a Barátságból

Annak érdekében, hogy a Barátság vezetéken mihamarabb újraindulhasson a szabványos kőolaj szállítása, a MOL 100 kilotonna szennyezett kőolajat vesz ki a vezetékből, és raktároz el az érintett országok több cégéhez hasonlóan – közölte a MOL, miután áprilisban fény derült a szennyezésre.

Évente több százezer madár pusztulásáért felelős az olívaolaj

Évente több százezer védett madár pusztul el Dél-Európában az ipari olívaolaj-termelés miatt. A költöző madarak Európa melegebb részeire vándorolnak október és június között, ami épp egybeesik azzal az időszakkal, amikor elkezdik betakarítani az olívaföldeken a megérett bogyókat – éjszaka is.

A földrengés miatt süllyed Szamoa?

Szamoában 2009 szeptemberében 8,1-es erősségű földrengés pusztított, melyet cunami követett. A szerencsétlenségben akkor mintegy 200 ember életét vesztette. Egy új kutatás szerint a katasztrófának azonban még nincs vége: a rengések miatt a tengerszint is gyorsabban emelkedik a térségben. 

Jelentős változásra készül a hazai agrárium

Fordulat előtt áll a magyar zöldség-gyümölcs ágazat. Az InfoRádióban nyilatkozó agrárminiszter szerint újszerű eljárások nélkül nem lehet sikeres a hazai termelés, a XX. század technológiájával nem lehet a XXI. században sikeresnek lenni.

Az IKEA komolyan veszi a körkörös gazdaságot

Élő bolygónk
-
  Tegnap 12:56 Életmód

A svéd bútoráruházlánc termékei 2030-tól kizárólag megújuló és újrahasznosított alapanyagokból készülnek majd.

Amikor a természet visszaveszi a helyét 2. (képgaléria)

Élő bolygónk
-
  Tegnap 12:53 Életmód

Az osztrák Stephan Baumann sok országot bejárt Európában, kifejezetten azzal a céllal, hogy megörökítse: hogyan vesz vissza a természet ember alkotta, mára elhagyatottá vált létesítményeket.

Létezik értelmes világrekord: 24 óra alatt 50 millió fát ültettek el Indiában

Élő bolygónk
-
  Tegnap 12:46 Életmód

„Megnyugodott a lelkünk, hogy vannak hasznos Guinness-rekordok is a lábbal íjászkodáson, meg a 8 csörgőkígyó farokharapásán túl” – írta a player.hu egy 2016-os tudósításában. Bár a rekord 3 évvel ezelőtti, de érdemes felidézni a szép példát, amikor Indiában 50 millió fát ültettek el, mindössze 24 óra alatt.

Önvezető villanykamion biztonsági sofőr nélkül

Élő bolygónk
-
  Tegnap 12:45 Tudomány

A  svéd Einride elsőként küldött önvezető kamionokat közútra: a tisztán elektromos T-Pod nevű, egyenként huszonhat tonnás járművek Jönköping városának egyik népszerű szállítmányozási útvonalán, egy raktár és egy logisztikai központ között járnak, sofőr nélkül. Videón mutatjuk a különleges monstrumot.

414 millió műanyagszemét árasztotta el az Indiai-óceán egy szigetcsoportját

Élő bolygónk
-
  Tegnap 12:40 Életmód

Az Ausztráliától 2100 kilométerre északnyugatra található szigetcsoport 26 kisebb, patkó alakban elhelyezkedő földdarabból áll. Nagyjából 600 ember él a kontinensektől távol eső szigeteken, amelyeket eddig Ausztrália utolsó szemétmentes paradicsomaként emlegettek.

A víz három drámája is központi téma lesz a Budapesti Víz Világtalálkozón

Élő bolygónk
-
  Tegnap 12:37 Életmód

A szemünk láttára bontakozik ki a víz három drámája: a kevés víz, a sok víz és a szennyezett víz. És mindhárom súlyos gazdasági következményekkel jár – jelentette ki Körösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóságának vezetője.

MNB: hasznos beavatkozás a népegészségügyi termékadó

Élő bolygónk
-
  Tegnap 07:08 Életmód

A nagy mennyiségben károsnak tekinthető hozzávalókat tartalmazó termékekre kivetett hazai népegészségügyi termékadó (NETA) indokoltságának gazdasági és egészségügyi magyarázatát, illetve a külföldi példákat mutatja be az infostart.hu vendégcikkének első részében Berta Dávid és Asztalos Péter, a Magyar Nemzeti Bank két munkatársa.

Az Exxonnak 1982-ben papírja volt a klímaváltozásról

Élő bolygónk
-
  Tegnap 07:04 Életmód

Az amerikai olaj- és gázipari cég, az Exxon Mobile 1982-ben egy tudóscsapattal készíttetett egy tanulmányt, amely megmutatta, mire számíthat az emberiség, ha emelkedik a fosszilis tüzelőanyag felhasználása.

Még több benzinkúton lehet azonosítani az elveszett kutyákat

Élő bolygónk
-
  Tegnap 07:00 Életmód

Újabb 21 MOL töltőállomással bővült az országos mikrochip-leolvasó hálózat, így hazánkban már 121 helyszínen kaphatnak gyors segítséget az elkóborolt kutyusok. Debrecenben például – első  magyar városként – már az összes MOL-kutat felszerelték a kutyák beazonosítására alkalmas eszközzel.