Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 95 hír

Környezetbarát startupokkal is dolgozik az IKEA

Sok más nagyvállalathoz hasonlóan a svéd bútorgyártó is örömmel kihasználja a fiatal, innovatív vállalkozásokban rejlő potenciált. A novemberben indult felhívásra több mint 1100 pályázat érkezett be, összesen 62 országból. Az IKEA a nyár során lezajlott Demo Day keretében mutatta be ígéretes startupjait.

Életveszélyes a lébényi erdő

Gombás fertőzés miatt néhány éven belül teljesen eltűnhet a kőrisfa Magyarországról. A betegség következtében gyökerestül fordulnak ki a gyakran többmázsás fák, komoly károkat okozva a környezetükben. Lébény határában a hóvirág-tanösvényt veszélyezteti a kőrispusztulás, szeles időben életveszélyes is lehet a séta.

Milyen lesz a Föld 2646-ban?

Mészöly Ágnes és Molnár T. Eszter közösen írt disztópikus regényében, az Emberek országában két fiatalnak egy 600 évvel későbbi világban játszódó történetén keresztül megismerhetjük az itthon még kevésbé elterjedt, de egyre népszerűbbé váló climate-fiction, azaz cli-fi új műfaját. 

Egyre jobban érdeklődünk a környezetbarát építőanyagok iránt

Az elmúlt öt évben közel négyszeresére nőtt azoknak a lakossági építtetőknek a száma, akik hajlandók megfizetni a környezetbarát építőanyagok árát. A jelentős növekedés oka, hogy zárult az olló: változott az emberek véleménye, és az árak is elérhető közelségbe kerültek – derült ki egy felmérésből.

Csak a klímaváltozásra panaszkodik a zöldségtermesztő szentesi gazda

Jurtában él és fenntartható módon gazdálkodik Szabó Csaba, a szentesi Helóta Biokert tulajdonosa és párja, Zaka Dominika. A zöldségtermesztésből száműzték a műtrágyát és a különböző vegyszereket, és nem permeteznek, hanem rábízzák a természetre a kártevők visszaszorítását. Kis mennyiségben, a minőséget szem előtt tartva termelnek,…

Ég és Föld képgaléria, videón

Varázslatosan szépek a Nemzetközi Ég és Föld Fotóverseny 2016-os díjnyertes fotói, melyek többsége a természetben, a világ legeldugottabb helyein készültek. A képek jó része az ember okozta fényszennyezésre is felhívja a figyelmet. Íme, a nyertes fotók – ezúttal egy 11 perces, HD-minőségű videóban.

Találja meg, hol szökik az energia az otthonában!

Élő bolygónk
-
  Tegnap 08:49 Életmód

Rengeteg mindenre használjuk az energiát az otthonunkban: ezzel hűtünk, ezzel fűtünk, főzünk, világítunk és így tovább. Még a legenergiatakarékosabb házban is van olyan rizikós pont, ahol nem a leghatékonyabban használjuk az energiát – az alábbi tippekkel könnyen meghatározhatja, hogy az otthonában melyek ezek a gyenge pontok.

Téves információk egy korábbi cikkben: A szén-dioxid-többlet egyáltalán nem jó hír

Élő bolygónk
-
  Tegnap 08:48 Életmód

A napokban több oldal is lehozta az Alkalmazott Rendszeranalízisek Nemzetközi Intézete (IIASA) Nature Climate Change szaklapban publikált tanulmányának eredményét az éghajlatváltozás és növényi biomassza kapcsolatáról. Az eredeti sajtóközleményben ismertetett eredményekkel ellentétben ezek a cikkek az eredményeknek csak egy részét…

Egyre több a villanyautó Nyugat-Európában

Élő bolygónk
-
  Tegnap 08:44 Életmód

A zéróemissziós közlekedés egyre nagyobb sikereket ér el. Ezt bizonyítja az is, hogy  az elmúlt 12 havi adatok alapján az új villanyautók eladási aránya elérte a 2 százalékot. Ez azt jelenti, hogy minden ötvenedik eladott új autó már tisztán elektromos.

Marketinglufi volna a palackozott ásványvíz?

Élő bolygónk
-
  Tegnap 08:42 Életmód

Gondolta volna, hogy hazánkban a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer a csapvíz? Ráadásul a palackozott vizekkel ellentétben a fogyasztásával nem termelünk feleslegesen műanyaghulladékot.  Ennek ellenére a palackozott ásványvíz úgy fogy, mint a cukor. Vajon miért? 

WWF: 53 százalékkal csökkentek az erdőben élő gerincesek 50 év alatt

Élő bolygónk
-
  Tegnap 08:39 Életmód

A Természetvédelmi Világalap (WWF) vezetésével az erdők biodiverzitásáról készült első globális állapotfelmérés szerint több mint felére csökkentek az erdőben élő gerinces állatok populációi az elmúlt fél évszázadban.

Elengedhetetlen a talaj szervesanyag-utánpótlása

A fenntartható és hosszú távú gazdálkodáshoz elengedhetetlen a talaj szervesanyag-utánpótlásának biztosítása – jelentette ki az agrárminiszter a baromfitenyésztéssel foglalkozó Baromfi-Coop Kft. új szervesanyag-kezelő központjának átadásán, Nyírjákóban.

70 tonna fűtőolaj ömlött a Moravica-folyóba

Vészhelyzetet hirdettek a nyugat-szerbiai Ivanjicában és környékén, miután feltételezhetően 70 tonna fáradt olaj ömlött a 11 ezer lelkes települést átszelő Moravica-folyóba. Videón mutatjuk, milyen károkat okozott a szennyezés.

Klímaváltozás csellóra

Élő bolygónk
-
  Tegnap 08:27 Életmód

Egy fiatal amerikai kutató zeneművet alkotott a globális felmelegedés adatait felhasználva. Daniel Crawford, a Minnesotai Egyetem laboratóriumának gyakornoka azokat az adatokat vette alapul csellóra komponált művéhez, amelyeket a NASA tett közzé az 1880 és 2012 között mért átlagos földfelszíni hőmérséklet alakulásáról. 

Csökkentsük az ökolábnyomunkat a fürdőszobában

Élő bolygónk
-
  Tegnap 08:26 Életmód

Rengeteg apró lépést tehetünk, hogy csökkentsük ökolábnyomunkat, és a legegyszerűbb, ha otthon kezdjük, például a fürdőszobában. Fontos, hogy a szépségrutinunk a bolygónak is kedvezzen. Következnek a legjobb zöld tippek a maximális szépségért és a minimális károkért.