Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 93 hír

Maszkok hatalmas tömegei szennyezik az óceánokat

A koronavírus-járvány sok esetben pozitív hatással volt a környezetre, azonban ez az óceánokról nem mondható el. A maszkok és kesztyűk használatának drasztikus növekedése, valamint az újrahasznosítási programok csökkenése veszélyezteti a tengereket, óceánokat.

Az ENSZ üzenete az óceánok világnapján: eljött a cselekvés ideje

Miniszteri konferenciát rendeztek Lisszabonban a világnap alkalmából, melyen Ricardo Serrão Santos, Portugália tengerügyi minisztere paradigmaváltó technikai megoldások mellett a politikai döntésekhez szükséges társadalmi felhatalmazásról és a társadalom felvilágosításának szükségességéről beszélt.

Ezer környezetkímélő kocsival lett több a hazai utakon idén májusban

Ezerrel nőtt a zöld rendszámos autók száma, pedig az állami támogatás által kiváltott villanyautóláz még csak most veszi majd kezdetét. A Villanyautosok.hu a Belügyminisztérium nyilvántartása alapján felrajzolta, hogyan alakult a környezetkímélő autóállomány Magyarországon az utóbbi bő két évben.

50 milliós adomány a P&G-től

2021-ben is folytatta a Covid–19 járvány okozta helyzet enyhítése érdekében tett adományozási programját a Procter&Gamble: eddig közel 50 millió forint értékben segítette a helyi szervezetek és közösségek munkáját Magyarországon – írja a csaladilap.hu.

Túl a láthatáron – Magyar földön, magyar ég alatt... 2021 (természetfilm)

Koszta Marcell idén megjelent alkotása hazánk természeti értékeit, kevésbé közismert történeteit, a természet és az ember kapcsolatát, együttélését mutatja be közel egy órában. 

Megújult a népszerű mecseki kulcsosház

Teljesen megújult a Dél-dunántúli Kéktúra útvonalán fekvő, ikonikus turistaház, a Gyopár-kulcsosház, és új vizesblokkal bővült a Zobáki Nomád Tábor a Kelet-Mecsekben.

Már a videójátékok világába is beszivárog a környezettudatosság

A Free Lives fejlesztői legújabb alkotásukban a városmenedzselő játékokból merítenek, de visznek bele egy kis üdítő csavart.

Népszerűsítsd te is az európai zöldmegállapodást

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete június elején, az Európai Zöld Héten plakátkampányt indított az európai zöld megállapodásról hat városban: Budapesten, Debrecenben, Pécsett, Szegeden, Miskolcon és Győrött, a járműveken és közterületeken. Kampányukban a klímavédelem mellett elkötelezett polgárokra is számítanak.

A járvány kevésbé élhetővé tette Európa városait

Élő bolygónk
-
 21.06.12 07:47Életmód

Az új-zélandi Auckland lett a világ legélhetőbb városa a The Economist brit hetilap testvércége, az Economist Intelligence Unit (EIU) szerint. A koronavírus-járvány alaposan átírta a pár évvel ezelőtti eredményeket.

Lélegeztetőgép a mosonmagyaróvári mentőknek

Élő bolygónk
-
 21.06.12 07:44Életmód

A Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítvány az elmúlt években több millió forint értékben adott át mentés- és biztonságtechnikai eszközöket a helyi mentőállomásnak, nemrég egy közel 4 millió forint értékű, modern lélegeztetőgépet – írja a mosonvarmegye.net.

A fenntartható és kreatív jövőről is gondolkodhatnak a MANK Múzeumok éjszakájára szervezett programkavalkádjának r…

Színes programokkínálattal készül a MANK a Múzeumok éjszakájára, a szervezők többek között művészeti foglalkozásokkal, tárlatvezetéssel és filmvetítéssel várják az érdeklődőket június 26-án Szentendrén.

Napelemekkel és oktatással segítik a favelák lakóit

Élő bolygónk
-
 21.06.12 07:33Életmód

Egy Brazíliában, Rio de Janeiróban működő civil szervezet napelemek felszerelésével próbálja enyhíteni az energiaszegénységet a nyomornegyedekben, ahol ugyan a lakók próbálják rendesen fizetni a számláikat, de a rezsiköltségek borzasztóan magasak. Az áramellátás pedig enélkül is instabil.

Tízből kilenc magyar támogatja a műanyagok visszaszorítását

Az emberek 89 százaléka támogatja a kormány egyszer használatos műanyagok visszaszorítását célzó lépéseit; a magyar és az európai polgárok több mint 80 százaléka szerint az államnak a környezetszennyező cégekkel szemben határozottan fel kell lépnie – hívja fel a figyelmet a Klímapolitikai Intézet elemzése, amelyhez a Századvég szolgáltatott…

Tájképből tanúságtétel és mementó

Élő bolygónk
-
 21.06.12 07:31Életmód

A 19. század nagy tájképfestőinek alkotásai egészen különleges jelentőségre tesznek szert az emberi felelőtlenség és klímaváltozás ecsetje nyomán átalakuló gleccserek, hegységek és esőerdők korában.

A lengyel bányászok mindenáron ragaszkodnak a sziléziai szénbányákhoz

Élő bolygónk
-
 21.06.12 07:28Életmód

„Szilézia vagy halál” – a lengyelországi bányászok szakszervezetének képviselői szerint a varsói kormánynak ebben a szellemiségben kell tárgyalnia Brüsszelben, mikor a lengyel bányászat túlélése a tét, és legalább 2049-ig biztosítani kell az energetikai célú szénkitermelést.