Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 111 hír

Szolárcserép vagy hagyományos napelem?

A megújulók piacán egyre fontosabb szerephez juthatnak a napelemes tetőcserepek is. Ennek oka, hogy a hagyományos fotovoltaikus rendszerekkel szemben az optimális besugárzású tetőfelületeken szinte teljes borítottságot tudnak biztosítani. A rögzítésük azonban messze nem olyan egyszerű, mint versenytársaiké, és egyéb hátrányaik is…

Folytatódhat az afrikai nagy zöld fal építése

A biológiai sokféleség és az ökoszisztémák megóvásáról tárgyaltak a világ vezetői Párizsban, a One Planet Summit elnevezésű klíma-csúcstalálkozón. A nagyrészt online zajló párizsi találkozó egyik fórumtémája a Nagy zöld fal projekt ösztönzése volt.

Összefogás a hazai éttermekért

Online médiakampányt indít a Szentkirályi Magyarország a koronavírus-járvány miatt forgalomcsökkenést elszenvedő vendéglátóhelyek megsegítésére. Arra buzdítja az étterembe járók közösségét, hogy fogjanak össze a kedvenc helyeik érdekében, és ételrendeléssel támogassák fennmaradásukat.

Vitairat a zöldfinanszírozásról

Tanulmányt, szakmai vitairatot jelentetett meg a jegybank a vállalati zöldfinanszírozáson belül a megújulóenergia-termelési ágazatban rejlő kihívásokat és lehetőségeket górcső alá véve. Az MNB frissen bevezetett vállalati zöld tőkekövetelmény-kedvezménye e szektor fejlődését is segítheti – közölte a jegybank.

Környezetkímélő sportágak

Öt olyan kedvelt mozgásformát mutatunk be, amelyek a remek edzési lehetőség mellett még környezetbarát megoldásokat is jelentenek a bolygónk számára.

Új darázsfajra találtak egy százmillió éves borostyánkőben

Eddig ismeretlen darázsfajt fedezett fel egy százmillió éves mianmari borostyánkőbe zárva egy német tudós.

A brit királyi gyerekek kérdései Sir David Attenborough-hoz (angol nyelvű videó)

„Mit gondol, melyik állat hal ki legközelebb?” „Én szeretem a pókokat, ön is szereti őket?” „Melyik állatot kedveli?” Ezeket a kérdéseket tették fel Vilmos herceg és Katalin hercegnő gyermekei Sir David Attenborough-nak, aki röviden válaszolt a kicsiknek.

Megszabadíthatjuk a mikroműanyagoktól a vizeket

A mindenhol megjelenő mikroműanyagok túlnyomó része a ruhákból származik, azonban egy új módszer elektromos úton képes lebontani őket.

Szardínia, a sokarcú sziget (természetfilm)

Szardínia sokszínű vidék: vad rengetegek, hóval fedett hegyoldalak. Egy sziget, ahol színpompába öltöznek a rétek, és ahol pusztító tüzek tarolnak le mindent. Sötét, föld alatti világa bámulatos cseppköveket rejt. Szárnyas teremtmények bukkannak fel mindenütt – a levegőben és a víz mélyén. Ez a mediterrán sziget mindig is a legkülönfélébb…

TEDx: Megmenthet-e a mezőgazdaság a klímaválságtól? Kökény Attila előadása (videó)

Elképzelhető-e, hogy a szántóföldi mezőgazdaság módszereinek megújítása megállíthatná a klímakatasztrófát? Megváltoztatható-e a közös jövőnk újszerű gazdálkodási módszerekkel? Kökény Attila tanácsadó, a Talajmegújító Mezőgazdaság (TMMG) mozgalom létrehozója szenvedélyesen kutatja és terjeszti a valóban fenntartható…

Online sportnapon gyűjtöttek a bonyhádi kórháznak

A világhálón rendezett jótékonysági sportnapot tavaly decemberben a bonyhádi Profitnesz edzőterem csapata, amely az online rendezvény teljes bevételét a Tolna megyei város kórházának ajánlotta fel. 

Disznócsontváz, művirág és PET-palack – Az Őrségben is a természetben végzi a hulladék

Összesen 230 köbméter vegyes hulladékot, köztük 3 konténernyi azbesztes palát és 3 konténernyi kidobott gumiabroncsot gyűjtöttek össze és szállíttattak el az Őrségi Nemzeti Park területéről az elmúlt napokban.

„Oltást, de azonnal!” – a vakcina jelentőségét járja körül Áder János friss podcastja

Az elmúlt hetekben, hónapokban azt tapasztalhattuk, hogy Magyarországon a virológiához „is ért mindenki”. Áder János Szlávik János infektológus főorvossal veszi sorba mindazt, amit a Covid elleni vakcinákról és azok hatásairól tudni érdemes.

Problémásak a bambusz és műanyag keverékéből készülő termékek

Az EU tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a forgalmazása, amelyek műanyagot és bambuszt együttesen tartalmaznak. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a következő negyedévig biztosít türelmi időt a forgalmazóknak, hogy kivonják ezeket a termékeket a forgalomból.

A válság után is a fenntarthatóság a cél Davosban

Az idén ötvenedik alkalommal megrendezett Világgazdasági Fórum arra keresi a választ, hogy a kormányok és az üzleti szféra miként tudják kivezetni a világot a válságból, és átvezetni egy olyan jövőbe, ahol a gazdagsági javak igazságosabban oszlanak meg, és a környezetet hatékonyabban védik.