Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 97 hír

Naperőműpark épül Kabán

Magyarországi megújulóportfóliójának legnagyobb elemét kezdte el építeni Kabán a MET-csoport: a Kabai Solar Park közel 70 hektáron – 43 megawatt beépített teljesítménnyel – várhatóan már az idén megkezdi kereskedelmi termelését, és több mint 20 ezer háztartást lát majd el energiával.

-57 fokos reggel Szibériában (videóval)

Kemény fagyokból nincs hiány Szibériában. Verhojanszk és Ojmjakon környékén -57 fokig süllyedt a hőmérséklet vasárnap reggelre.

Hidropanel: ivóvíz, korlátlan mennyiségben a levegőből

Forradalmi innovációval rukkolt elő a Zeromasswater: az arizonai startupnak sikerült olyan tetőre illeszthető, napenergiával működő hidropanelt megalkotnia, amely korlátlan mennyiségben képes tiszta, iható ivóvizet előállítani a levegőből. 

A Mastercard is megmozdult

A fizetéstechnológiai cég a Priceless Planet Koalíció létrehozásával szeretné mozgósítani a piaci szektort, hogy konkrét lépéseket tegyenek a környezetvédelem területén.

Génszerkesztés – így tudunk majd alkalmazkodni a klímaváltozáshoz?

A génmódosítás és a génszerkesztés kétségtelenül az elmúlt évtizedek egyik legmegosztóbb és egyben egyik legizgalmasabb tudományos témájának bizonyult. Ez a szakterület még rengeteg olyan kiaknázatlan lehetőséget tartogat magában, amelynek – a törvényi szabályozást leszámítva – csak az emberi kreativitás, illetve az etika…

A klímaváltozás nem csak a természetet, a gazdaságot és a társadalmat is felforgathatja

Hogyan hathat a klímaváltozás a világ társadalmi-gazdasági rendszerére a következő 30 évben? Erre a kérdésre kereste a választ a McKinsey klímaváltozás kockázatait feltérképező tanulmányában.

Alattomosabb a SARS-nál az új koronavírus

Rohamosan emelkedik Kínában a koronavírus halottainak és válságos állapotú betegeinek száma. Vasárnap estére már 80-an haltak bele a betegségbe, reggel még 56 volt a halottak száma. Időközben lényegében leállították az országban a turizmust.

Íme, a legfenntarthatóbb vállalat

A Corporate Knights 2020 több mint 7300 globális vállalat fenntarthatósági erőfeszítéseit vizsgálta. A Top 100-ba 49 európai, 29 észak-amerikai, 18 ázsiai vállalat fért be.

A karbonsemleges működés már kevés

Élő bolygónk
-
  Tegnap 15:21 Életmód

Karbonsemlegesnek lenni kötelező, de ma már nem feltétlenül elég. Ezért dolgozik az ételkiszállítással foglalkozó Wolt azon, hogy alapításának évéig visszamenőleg is eltüntesse tevékenységéből a szén-dioxidot.

Mókás szemétevő malommal tisztul a baltimore-i kikötő

Élő bolygónk
-
  Tegnap 15:20 Életmód

A mérnök és tengerész John Keller nap mint nap csüggedten szemlélte, ahogy a folyók telehordják szeméttel a baltimore-i kikötőt. Amíg a fejébe nem ötlött a megoldás: miért ne lehetne a folyó sodrását és a napenergiát használva fölzabáltatni a szemetet a folyó felszínéről?

Szemétben fuldokolnak az egri szőlők

Élő bolygónk
-
  Tegnap 15:18 Életmód

Mázsaszám rakják le az építési törmeléket és egyéb hulladékot Eger határában az illegális szemetelők.

Rengeteg emberéletet követeltek a brazíliai áradások

Az utóbbi napokban óriási felhőszakadás pusztított Brazíliában. A természeti katasztrófában 53-an életüket vesztették, 19 embert eltűntnek nyilvánítottak. A meteorológiai előrejelzések szerint a viharos időszaknak még nincs vége. 

Az ausztráliai bozóttüzek miatt is növekszik idén a légköri szén-dioxid-koncentráció

Komoly mértékű emelkedés várható idén a légköri szén-dioxid-koncentrációban. A növekedésben közrejátszanak az ausztráliai erdő- és bozóttüzek is – közölte pénteken a brit meteorológiai szolgálat.

Az ember azt hinné, ilyen csak a mesékben létezik (képgaléria)

Élő bolygónk
-
  Tegnap 10:14 Életmód

A svájci Lauterbrunnen és a róla elnevezett völgy – a maga 72 vízesésével – a világ egyik legszebb tájképét nyújtja, ahogyan az az itt látható képgalériából is kiderül.

Fenn a csodás északon – Szélsőségek hazája (filmsorozat)

Élő bolygónk
-
  Tegnap 10:11 Életmód

A végletek vidéke, ahol tűz és jég csap össze. Ősi hegyek, végtelen erdők, egy elfeledett vadon káprázatos sokféleséggel. A lassú folyású, álomszép sorozat Skandináviába, Európa egyik utolsó vadonjába kalauzol varázslatos felvételek segítségével.