Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 88 hír

Súlyos katasztrófa: akár ezer ember életét is kiolthatta az Idai ciklon

Az Idai ciklon lehet az egyik legsúlyosabb vihar, amely valaha lecsapott a déli féltekére: Mozambikban 1,7 millió, Malawiban pedig 920 ezer embert érinthet. A pusztító vihar akkora áradásokat okozott, hogy helyenként hat méter magasan állt a víz. 

Különös hattyúdal a modern ember vég nélküli tévedéseiről

Élő bolygónk
-
  Tegnap 14:54 Életmód

Marco Barotti izgalmas installációja egyszerre szól a természettel való kapcsolat feladásáról, majd a pótlására tett reménytelen kísérletekről, a tömegmédia és a virtuális valóság hatalmáról és a használatával együtt termelődő elektromos szemétről.

Re-Verzió no6: Erdők ideje

Élő bolygónk
-
  Tegnap 14:51 Életmód

A 15. Verzió nemzetközi közönségdíjas alkotásával búcsúzik a Re-Verzió: „Ünnepeljük együtt a csillagászati tavasz kezdetét, mert már nagyon várjuk, hogy a természet ismét zöldbe boruljon, de mint kiderül a filmből, nem mindegy, hogy mindezt hogyan teszi: utazás az ipari erdőgazdálkodás, a növényvédő szerek és a társadalmi igazságtalanság…

22 millió villanyautó a Volkswagentől

Élő bolygónk
-
  Tegnap 14:50 Életmód

A zéróemissziós közlekedést tekintve a gyártók turbófokozatra kapcsoltak: sokak mellett a Vokswagen is hisz a villanyautók jövőjében. A márka most bejelentette, hogy nagyjából 70 új elektromos modell bevezetését tervezi a következő tíz évben.

A kakaó Afrika jövőjét is megédesítheti

A kakaó segíthet csökkenteni az afrikai háztartások szén-dioxid-kibocsátását, amivel hozzájárulhat az erdők megóvásához is.

Áprilisban forgalomba kerülhet a magyar szolárcserép

Élő bolygónk
-
  Tegnap 14:36 Életmód

Ha minden jól megy, akkor még idén kereskedelmi forgalomba kerülhet a magyar napelemes tetőcserép, amely igazi innovációnak számít a zöldenergia piacán. A Generon szolárcserép a Terrán és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közös fejlesztése.

Elkezdődött a fenntarthatósági témahét

Élő bolygónk
-
  Tegnap 14:31 Életmód

A Parlamentben megtartott hétfői nyitórendezvényen Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára elmondta: idén mintegy 1500 intézmény kapcsolódik be, kétszer annyi, mint négy évvel ezelőtt, és 300 ezer diák vesz részt a programokon, ötször annyi, mint az első témahéten.

A Föld

Élő bolygónk
-
  Tegnap 14:30 Életmód

Ez a lélegzetelállítóan szép, 2007-ben bemutatott német-angol-spanyol-amerikai természetfilm felejthetetlen utazásra viszi a nézőt, az Északi-sarktól indulva a Déli-sark felé, követve a nap útját, az évszakok változásait, benne számtalan csodálatos teremtménnyel. A film egyszerre ünnepli a földi élet szépségét, és figyelmeztet az ember…

Újabb bálnával végzett a hulladék

40 kilogramm műanyagot találtak annak a bálnának a gyomrában, amely a Fülöp-szigeteknél sodródott partra.

Le a pillepalackkal, éljen a csapvíz – az éttermekben is

Élő bolygónk
-
  Tegnap 06:39 Életmód

Adjanak az éttermekben díjtalanul ivóvizet a vendégeknek – javasolja az Európai Bizottság. Ezzel a fogyasztók nemcsak sok pénzt takaríthatnának meg, de műanyag palackok milliói sem növelnék a hulladékot.

Az általunk okozott evolúciós károk három-hétmillió év alatt állhatnak helyre

Élő bolygónk
-
  Tegnap 06:36 Életmód

Legalább hárommillió évre lesz szükségük az emlősöknek ahhoz, hogy miután kiirtottuk magunkat, evolúciójuk helyrehozza az ember okozta károkat. Ez az időtartam sokszorosa annak, amióta a Homo sapiens egyáltalán létezik a bolygón.

Növekszik a dió hazai termőterülete

Élő bolygónk
-
  Tegnap 06:34 ÉletmódKSH

A 2017-es 7 ezer hektáros diótermő-terület várhatóan tovább növekszik: a KSH által gyűjtött információk szerint ugyanis a következő öt évben 300 hektár kivágását, és 1700 hektár telepítését tervezik. A tavalyi termés ugyanakkor jelentősen elmaradt az átlagostól.

Így lehet egy egyszerű palackból a lakás dísze

Élő bolygónk
-
  Tegnap 06:28 Életmód

Kevesen találnák igényes lakberendezési megoldásnak a pillepalackok vázaként való hasznosítását – legalábbis amíg nem találkoznak Libero Rutilo dizájnremekeivel.

A Google azt is tudni fogja, hogy merről fúj majd a szél

Mesterséges intelligencia segítségével a Google és a DeepMind hamarosan azt is meg tudja mondani, hogy honnan fúj majd a szél. Ez az információ a szélerőművek áramtermelését teheti hatékonyabbá. 

Utazik a hulladék: honnan hozzuk, hova visszük?

Élő bolygónk
-
  19.03.19 13:42 Életmód

Norvégiából érkezik a legtöbb hulladék az Európai Unióba, derül ki abból a statisztikából, amelyet az Eurostat tett közzé.