Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 92 hír

Tavaly újabb 2,2 tonna szeméttől szabadították meg a Csomolungmát

Mióta a kereskedelmi expedíciók tevékenysége nyomán a világ legmagasabb hegycsúcsa mindenki által elérhető látványossággá vált, szinte megszállják a csoportok a hegyet, ami rengeteg hulladékkal jár.

Rég láttak ennyi északi simabálnaborjút

A kutatók három évvel ezelőtt arra figyelmeztettek, hogy a veszélyeztetett északi simabálnáknak abban az évben egyáltalán nem volt szaporulatuk, amire az előző három évtizedben nem volt példa. Most biztató jelnek tartják, hogy 2015 óta a legnagyobb létszámú szaporulatot figyelték meg.

Mikor lesznek olcsóbbak az elektromos autók?

Miért annyival drágábbak az elektromos autók, mint benzines vagy dízellel futó társaik, és meddig fog kitartani az elektromos és a hagyományos hajtás közötti árkülönbség? Elon „Technoking” Musknak vagy az autógyártás régi motorosainak lesz-e igazuk a jövőt illetően, ha árakról van szó?

Szaúd-Arábia erdőt varázsolna a sivatagból – magyarok is részt vehetnek benne

Szaúd-Arábia az egyik legszárazabb ország a világon. Területén nincsenek állandó folyók és tavak, az éves csapadékmennyiség a legtöbb régióban nem haladja meg a száz millimétert, nyáron tikkasztó a hőség. A több mint kétmillió négyzetkilométernyi ország alig 1,3 százalékát borítják erdőségek. Ezen szeretnének változtatni.

Kibocsátás-csökkentés és felkészülés a vízhiányra – Itt a Budapesti Klímastratégia

A Fővárosi Önkormányzat az európai Polgármesterek Szövetségének célkitűzéseivel összhangban az üvegházhatású gázok kibocsátásának legalább 40 százalékos csökkentését tervezi 2030-ig – adta hírül a budapest.hu portál.

A közgazdászok szerint azonnali és drasztikus lépésekre lenne szükség

A világ klímaközgazdászai közül egyre többen vannak azon a véleményen, hogy azonnali és drasztikus intézkedések kellenek a klímaváltozás ellen, és túlnyomó többségük szerint a klímaváltozás csak növelni fogja a gazdag és a szegény országok közötti jövedelmi különbségeket. Ez abból a kedden ismertetett felmérésből derül ki, amelyet a…

Bevásárlással segíti a karantént az orgoványi Örömhír Alapítvány

Az alapítvány munkatársai hónapok óta gondoskodnak arról, hogy ne nélkülözzék a gyógyszereket és a legszükségesebb élelmiszereket azok, akik karanténba kerültek, és nem kapnak máshonnan segítséget. Nem csupán ételt visznek házhoz – szeretnének hitet és bátorítást önteni az emberek lelkébe.

Tavaly pusztult el a legtöbb őserdő a trópusokon

Mintegy 4,2 millió hektárnyi őserdő veszett oda 2020-ban a trópusokon, ami 12 százalékos növekedés az előző évhez képest. Brazíliában, Kongóban és Bolíviában volt a legnagyobb a pusztulás mértéke.

Lebegő kertekkel a klímaváltozás ellen?

Az áradások sújtotta, emellett növekvő tengerszinttel számoló Banglades valószínűleg megoldást talált a klímaváltozás okozta következményekre. Az ország tradicionális úszó gazdaságai más területeknek is példát mutathatnak, hogyan kell a mezőgazdaságnak hatékonyan megküzdenie a változásokkal.

Több mint 100 civil szervezet kéri a Molt, hogy ne fúrjon az Őrségben

A civil szervezetek közös kiállásának az ad aktualitást, hogy az olajvállalat engedélykérelmet nyújtott be szénhidrogén-kút fúrására az Őrségi Nemzeti Park területén. A Mol tervét nem támogatja az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság sem.

A képzőművészetben is dívik az újrahasznosítás

A kortárs művészet már régen felfedezte magának a zero waste szemléletmódot: számos alkotó dolgozik itthon is szemétben talált tárgyakból vagy éppen ipari hulladékanyagokból.

Környezetvédelmi előrejelzést készített a Zöldunió

Amikor először kerültek be a média fősodrába az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) 2018-as jelentéseinek apokaliptikusnak ható ténymegállapításai, még azok is elgondolkodtak, akik korábban nem követték nyomon a környezetvédelemmel kapcsolatos híreket. 

Jobb a mosható pelenka!

A mai korszerű, mosható pelenkák kezelése egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amilyen régen volt. Felépítésük, anyaguk is különbözik az elődeitől. Dr. Lengyel Boglárka gyerekorvos írása.

Gyönyörű geometriai formát alkotó növények (képgaléria)

Gyakran észre sem vesszük, hogy egy-egy virág vagy növény milyen szép, sokszor tökéletes formát alkot. Hogy erre mennyire érdemes odafigyelni, ez a szemkápráztató képsorozat is jól bizonyítja.

Vérnyomás- és véroxigénszint-mérőket kapott a Cholnoky Ferenc Kórház

Gazsi Attila vállalkozó, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Veszprém Megyei Szervezetének elnöke adományozott 30-30 vérnyomás- és véroxigénszint-mérőt a kórház számára, hogy a maga eszközeivel segítse, és egyúttal meg is köszönje az ott dolgozók emberfeletti munkáját.