Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 91 hír

Bizonyítékot találtak arra, hogy víz van a Holdon

A tudósok vízmolekulákra utaló nyomokat találtak a Hold felszínén, valamint olyan területeket, ahol jég formájában tartósan konzerválódhatott víz.

Egy ipari csarnok is lehet fenntartható

Növényekből felépülő homlokzat, természetes szellőzés, moduláris belső és rengeteg növény tesz a trópusi klímán is élhetővé és környezetbaráttá egy acélgyártással foglalkozó vietnami üzemet.

Sportszövetségek és sportszervezetek csatlakozását is kérik az Európai hulladékcsökkentési héthez

A szemléletformálásban kiemelkedő szerepe van a sport közösségteremtő és -erősítő szerepének is – hangsúlyozta Boros Anita államtitkár. Ezért a sportszövetségeket, a sportszervezeteket és a sportolókat is arra buzdítják, hogy minél többen csatlakozzanak az Európai Hulladékcsökkentési Hét magyarországi programsorozatához.

Négyezer maszkot adotmányozott a Videoton Kaposvárnak

A Videoton két Somogy megyei tagvállalata összesen 5000 védőmaszkot adományozott Kaposvárnak és Marcalinak. A felajánlott maszkokból 4000 darab jutott a somogyi megyeszékhelynek, melyeket október elején adtak át a városnak.

A kreatívipar megkerülhetetlen szerepet játszik a környezetileg is fenntartható termelésben

A megfelelően tervezett, gazdaságba visszaforgatható termékek globálisan akár évi 1 trillió dollárnyi megtakarítást is jelenthetnek a piaci szereplők számára – derült ki a Budapest Design Week körforgásos gazdaság témájú szakmai eseményein.

Cleaneco – a környezettudatos magyar mosószer

Ha fontos számodra a klíma- és a természetvédelem szempontjainak figyelembevételével készült termékek használata, valamint a tudatos gyártók támogatása, már számos hazai árucikk közül is választhatsz.

Anne Sverdrup-Thygeson: Terra Insecta

Mit tud egy átlagember a rovarokról? Azt talán igen, hogy minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár, vagy hogy méhek nélkül nincsen méz. Az már azonban nem annyira közismert, hogy a méhek képesek megkülönböztetni emberi arcokat, látnak színeket, és eltáncolják egymásnak, hol található a táplálék.

Tengeri szivacsok segíthetnek a műanyagszennyezés felmérésében

A tengeri szivacsok bioindikátorként fontos feladatot tölthetnek be a tengerek mikrooműanyag-tartalmának felmérésében.

A világ legerősebb és legdrágább chilije Sárrét szívében terem (videó)

Élő bolygónk
-
  Tegnap 15:04 Életmód

Hajdú-Bihar megyében, a Sárrét szívében, Bárándon meglehetősen csípős a családi hangulat Erdei Rolandéknál. A mesterdiplomás agármérnök az egyik legjelentősebb chilitermelőnek számít idehaza, amihez kellett egy diplomamunka, némi elszántság, jó piaci érzék és mély elköteleződés az agrárium iránt. Eredményei magukért beszélnek,…

Vízenergiával „tankolják” az elektromos hajókat a Niagaránál

Élő bolygónk
-
  Tegnap 15:01 Tudomány

Az ABB-nek köszönhetően szolgálatba állt az a két tisztán elektromos hajó, amelyekkel a Maid of the Mist társaság a Niagara-vízesésnél szállítja a kirándulókat, akik mostantól füst-, vibráció- és zajmentesen gyönyörködhetnek a látványban. 

A nyirkos őszi erdő gombahatározóért kiált

Élő bolygónk
-
  Tegnap 14:58 Életmód

Az Erdők-mezők gombái című kötetben bemutatott 555 gombafaj (ebből 371 színes felvételen is) felöleli mindazokat a Magyarországon megtalálható feltűnő, elsősorban közepes és nagy termetű fajokat, amelyekkel az erdőt, mezőt járva gyakran találkozhatunk.

Súlyosan veszélyeztetett békaporontyok születését ünnepli a Chilei Nemzeti Állatkert

Élő bolygónk
-
  Tegnap 14:57 Életmód

Egy súlyosan veszélyeztetett békafaj, a Telmatobius dankoi tavaly megmentett maroknyi egyedének nemrég világra jött 200 utódját ünnepli a santiagói Chilei Nemzeti Állatkert.

Európát is elérte a sok víz drámája

Élő bolygónk
-
  Tegnap 14:41 Életmód

Az utóbbi hónapokban is kegyetlen áradások pusztítottak világszerte – az árvizek aránya ráadásul Európában egyre magasabb. Erre mutat rá az Európai Környezetvédelmi Ügynökség nemrégiben közzétett tanulmánya. 

Úgy tűnik, olvadásnak indult a Jeges-tenger alatt felhalmozódott metán

Egy orosz kutatóhajón tevékenykedő nemzetközi kutatócsoport elsőként talált bizonyítékot arra, hogy az Északi-sarkvidék óceánja, azaz a Jeges-tenger alól már áramlik a légkörbe az eddig többnyire fagyott metán.

Sok-sok csomagnyi segítség Nagykanizsán

Élő bolygónk
-
  Tegnap 14:39 Életmód

Tartós élelmiszert és ruhaneműt osztott a nagykanizsai rászorultaknak a Baptista Szeretetszolgálat és partnerszervezete a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanáccsal való együttműködésnek köszönhetően.