Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 107 hír

Rekordméretű műanyagszüret a Csendes-óceánban

Egy csendes-óceáni expedíció során hatalmas mennyiségű úszó műanyagszemetet szedtek össze az aktivisták: másfél hónapig a tengeren dolgozva 103 tonna műanyagot szedtek ki a csendes-óceánból.

Közel a valódi önvezető autó?

Elon Musk meg van győződve róla, hogy még idén elkészülhet az ötödik szintű járműtechnológia, amelynek köszönhetően már nem lesz szükség sofőrre az önvezető villanyautókban.

Újabb adomány a fehérvári kórháznak

Az összesen majdnem 27 millió forintos támogatást Bucsi László főigazgató, valamint Szabó Bakos Zoltánné ápolási igazgató köszönte meg és vette át Udvar Csabától, a Grundfos fehérvári igazgatójától.

Élő nemzeti kincsünk: a pumi

A kutyák bohócaként is emlegetett magyar terelő pásztorkutyát az alkalmazkodás iskolapéldájaként tartják számon. Hosszú út vezetett a pásztor csizmaszára mellől a modern nagyvárosok forgatagáig, melyet ez a viszonylag kis termetű, csupa szív kutya sikeresen teljesített.

Úgy tűnik, a ragadós dallamok a madárfüleknek sem ismeretlenek

Legalábbis a Kanadában élő fehértorkú verébsármányoknak biztosan nem. Ugyanis bár a terület kijelölését és a nőstények elbűvölését szolgáló trillák a madárvilágban meglehetősen állandónak tűnnek, a Kanadában élő énekesmadarak között azonban húsz évvel ezelőtt egy teljesen új „sláger” ütötte fel a fejét, és mostanra csaknem az…

Az egész építőipar új alapokra kerülhet

Bár az építőipar az egyik legnagyobb gazdasági ágazat, a nyersanyagok szállításához és tárolásához kapcsolódó adminisztráció jelenleg is papíralapon történik, valós idejű adatok használata nélkül. Részben ezzel magyarázható, hogy a hulladéktermelésben is élen jár, egy új fejlesztéssel azonban az építőipar hatékonysága és környezeti…

A növényekre is ártalmas a természetbe kerülő plasztik

Egy Nature Nanotechnology folyóiratban közzétett tanulmány szerint a növények képesek felszívni a legkisebb műanyagdarabot is a gyökereikkel.

Valóban világszerte szélsőségesebbé vált az időjárás

A világ több pontján elhelyezkedő, összesen 36 ezer meteorológiai állomás adatain alapuló, globális jelentés megerősítette: ahogy a bolygó tovább melegszik, a szélsőséges időjárási események, például a hőhullámok és a heves esőzések gyakoribbak, intenzívebbek és hosszabb időtartamúak lesznek.

A kakukktojás igazi gazdája

Élő bolygónk
-
  Tegnap 15:06 Életmód

A fészekparazita madárnak titulált kakukk más madárfajok fészkébe csempészi, pontosabban tojja a tojását, s hogy biztos legyen annak kikeltetésében, nemegyszer felfalja a gazdamadár tojásainak egy ré­­szét. Van azonban olyan madárfaj, amely rájön a turpisságra.

Megnyílt a Csodakamra – Kortársékszer- és képzőművészeti kiállítás várja a Szentendrére látogatókat

Élő bolygónk
-
  Tegnap 15:00 Életmód

A Csodakamra című tárlat augusztus 9-ig tekinthető meg. A Wunderkammer, azaz csodakamra a 16. századi Európában kialakult műfaj, gyűjteménye olyan természeti képződményeknek és ember alkotta tárgyaknak, amelyek magával ragadják a képzeletet, és elmélyülésre hívják a befogadót – áll a Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft.…

Célba ért a folyómentő teherautó

Élő bolygónk
-
  Tegnap 14:58 Életmód

A Magyarország minden részéről érkező felajánlások segítségével sikerült megvásárolni azt a folyómentő teherautót, amellyel Francz Béla gyűjti majd a szemetet a Tisza forrásvidékén. A kőrösmezői férfi egymaga vette fel a küzdelmet a hulladékáradattal.

Mit jelent számodra a táj? – Fotópályázat

Élő bolygónk
-
  Tegnap 14:50 Életmód

Magyarország egyedülálló táji adottságainak, értékeinek népszerűsítése és a táj iránti érzékenység erősítése érdekében hirdet fotópályázatot az Agrárminisztérium, amelyen a 14–18 év közöttiek a tájfotózás terén kapnak megmérettetési lehetőséget.

Segítenek az Agora önkéntes pszichológusai

Élő bolygónk
-
  Tegnap 14:48 Életmód

Az Agora Oktatási Intézet ingyenes krízisintervenciós programot indított egészségügyi dolgozóknak. Önkéntes pszichológusaik heti közel 100 órában fogadják a hívásokat, így segítve az érintettek mentális egészségének megőrzését ebben a nehéz helyzetben.

Sok kis öltés sokra megy

Élő bolygónk
-
  Tegnap 14:46 Életmód

A Pinkponilo csapata 2017-ben egy közösségi teret szeretett volna létrehozni, ami végül is közösségi varrodává alakult, ma pedig már fenntartható divattal foglalkozó stúdióként működik.

A vonat nem vár: Ausztriában a vasút kiválthatja a repülőt

Élő bolygónk
-
  Tegnap 14:43 Életmód

A járvány miatt csődközelbe jutott AUA osztrák légitársaságot az állam azzal a feltétellel mentette meg, hogy környezetvédelmi szempontból fontos változtatásokat hajt végre. Ennek részeként Bécsben minden olyan repülőjáratot meg kell szüntetni, amely kiváltható egy legfeljebb 3 órás vonatúttal.