Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 96 hír

Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára

Idén október 9-én tartják a kéktúrázást napját, amelyre több ezer résztvevőt várnak az egész országból. A legnépszerűbb útvonalakra már beteltek a helyek, de még jó néhány csodás túrára lehet regisztrálni – írja a turistamagazin.hu. 

Mutatjuk a 2020-as hazai energiamixet

A KSH adatai alapján elkészült a kördiagram, amely bemutatja, hogyan alakult az energiatermelés 2020-ban Magyarországon. Az össztermelés a koronavírus-járvány első évében 450,8 petajoule volt, a közreadott ábráról pedig az is leolvasható, mennyit tettek ki ebből az egyes primer fosszilis, illetve megújuló energiahordozók.

Jeff Bezos az űrig ment, hogy felismerje, mi forog kockán

Egymilliárd dollárt adományoz a klímaváltozás elleni harcra és fajmegőrzési programokra Jeff Bezos, az Amazon alapítója. Felajánlásához nyolc további magánalapítvány csatlakozott, köztük Michael Bloomberg alapítványa és az esőerdők védelméért küzdő Rainforest Trust. Adományaik összege elérte az ötmilliárd dollárt, amelyet a következő tíz…

Egy hétig New Yorkban minden a klímáról szól

Az ENSZ székházában a világ kormányainak vezetői a novemberben, Glasgow-ban esedékes klímacsúcsra készülve igyekeznek kellően ambiciózus ígéretekre sarkallni egymást, miközben a nemzetközi szervezet égisze alatt megrendezésre kerülő klímahéten az üzleti és a civil világ szervezetei igyekeznek fokozni klímavédelmi erőfeszítéseiket.

Ismét heves monszuneső árasztotta el a pakisztáni fővárost

A legrégebbi angol nyelvű pakisztáni lap, a Dawn online kiadása számolt be róla több cikkben, hogy szeptember 23-ára, csütörtökre megint heves monszuneső bénította meg Karacsit. Az utóbbi napok esőzései a tavaly augusztusi, halálos áldozatokkal járó monszunesőt idézik, amely napokra vízbe fojtotta a fővárost.

Idén is az Országos Mentőszolgálat Alapítvány kapta a legtöbb egyszázalékos felajánlást

A koronavírus-járvány kezdete óta indított tájékoztató kampányoknak köszönhető, hogy 2019 óta 180 millió forintot is meghaladó összeggel több érkezett hozzájuk, ezzel második egymást követő évben végzett az Országos Mentőszolgálat Alapítvány a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány előtt.

Szuperkorall-kolóniát fedeztek fel a Fülöp-szigetek környékén

Egy Fülöp-szigeteki tengerszorosban olyan szuperkorallok nőnek, amelyek jól gyarapodnak a tengerbe szivárgó talajvíz okozta magas szén-dioxid-szint ellenére is. Izgalmas kérdés, hogy meg lehet-e majd ezeket honosítani másfelé is, ami részben megoldást jelenthetne a korallfehéredés problémájára.

Az új kutatások tükrében szigorúbban ítéli meg a légszennyezést a WHO

Szigorította a légszennyezési határértékekre vonatkozó irányelveit az Egészségügyi Világszervezet. A WHO új ajánlásában felére, negyedére csökkentette a légszennyező anyagokra vonatkozó határértékeket.

Így készíthetünk otthon herbamézet

A herbaméz vagy más néven fűszerméz gyógy- és fűszernövényekkel ízesített háziméz, amelyet a saját konyhánkban is könnyedén elkészíthetünk. Ízesíthetünk vele teát és limonádét, süteményeket és péksüteményeket, vagy akár salátaöntetekbe és pácokba is keverhetjük. 

A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban

A Metafizikus áthatolás egy zebrán – történetek vadászatról, természetről című kiállítás több mint 30 kortárs festőművész alkotásait és a múzeum gyűjteményéből származó műalkotásokat mutat be a vadászati és természeti világkiállítás kísérőprogramjaként.

Nyugtató erdei hangok (videó)

Élő bolygónk
-
 21.09.25 09:00Életmód

Erdei hangok: madarak csivitelése és éneke, rovarok zümmögése, fák susogása. Egy bő félórás, pihentető videó az erdő hangjaival azoknak, akik épp nem jutnak ki a természetbe, de vágynak rá.

Bemutatták a MÁV saját fejlesztésű IC+ első osztályú kocsiját Budapesten

A budapesti Nyugati pályaudvar vágánycsarnokában libbentették fel a fátylat 2021. szeptember 23-án, csütörtökön a MÁV saját fejlesztésű és gyártású, nemzetközi szinten is versenyképes IC+ szerelvényének első osztályú kocsijáról. A vasúti járművek minőségi cseréjére kétezer milliárd forintot költ a kormány 2030-ig.

Már lehet regisztrálni a Erőművek Éjszakájára

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és csatlakozó partnerei 2021. október 8-án ismét megrendezik az Erőművek Éjszakáját. A rendezvény helyszíneire szeptember 20-tól lehet regisztrálni.

A magyar erdők az itt élő emberek egészségét szolgálják

Élő bolygónk
-
 21.09.25 08:56Életmód

A kétmillió hektár magyar erdő egészséges kikapcsolódási lehetőséget biztosít mindenki számára. Erdeink emellett csodálatos természetvédelmi értékeket rejtenek, hozzájárulnak a klímaváltozás hatásainak csökkentéséhez, és megújuló faanyagot biztosítanak a társadalom számára.

Rekordmennyiségű kibocsátással jártak az északi félteke erdőtüzei

Élő bolygónk
-
 21.09.25 08:46Életmód

Az Európai Unió Copernicus Légkörmegfigyelő Szolgálatának (C3S) szeptember 21-én közzétett adatai szerint idén nyáron rekordot döntött az északi félteke számos részén pusztító súlyos erdőtüzek által kibocsátott szén-dioxid mennyisége.