Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 104 hír

Portugália felveszi a harcot a PET-palackokkal

A műanyag palackok visszagyűjtését ösztönző rendszert vezet be Portugália.

Harminc centiméteren múlik a sorsunk, vigyázni kellene rá

A mezőgazdaság az időjárás hatásainak leginkább kitett ágazat, ezért a termelők többsége az időjárás-jelentéssel kel és fekszik. Máig érvényes a régi anekdota, amely leírja a termelők viszonyát az időjáráshoz: megkérdezik a 90 éves paraszt bácsit, hogy emlékszik-e olyan évre, amikor kiváló volt az időjárás. A válasz csak annyi, hogy 70 éve paraszt,

Nyerj ötven fát az egyetemednek!

„Szavazz és nyerj az egyetemednek 50 db zöldellő fát!” – ezzel a felhívással hirdetett nyereményjátékot október 17-ig a Diákhitel Központ.

Csak suttognak az anyabálnák és borjaik, ha ragadozó van a közelben

Ragadozók közelében úgy védelmezik kicsinyeiket az északi simabálnák nőstényei, hogy „suttogva beszélnek” hozzájuk – állapította meg egy amerikai tanulmány.

Föld reset – újra zöld kalandozások a Humusszal

2019 őszén indul a Zöld Kalandozások legújabb évada a Humusz Házban. A szerda esti előadás- és beszélgetéssorozathoz ezúttal legnagyobb közös problémánk, az éghajlati válság megoldása szolgál vezérfonalként.

Sárgulnak a széncinegék, de nem az irigységtől – A felmelegedés hatásai a madarak tollazatára

Magyar kutatók nemrégiben kimutatták, hogy a cinegék színezete összefügg a vizsgálataikhoz használt kísérleti terület augusztusi csapadékviszonyaival és hőmérsékleti jellegzetességeivel. Ezek a változások fokozatosak és kis léptékűek, ezért az emberi szem számára alig-alig észrevehetők, a madaraknak azonban fontosak lehetnek a…

Megújuló szelek temetik alá a szenet Japánban

Szakértők szerint óriási energetikai fordulat várható Japánban, ahol minden jel arra mutat, hogy hamarosan a szenet és az atomenergiát a nap- és a szélenergia váltja majd fel – annak ellenére, hogy jelenleg a felkelő nap országában a legdrágábbak a megújulós beruházások.

600 ezer hektár tölgyest veszélyeztet egy rovar Magyarországon

A hazai erdők egyharmadát teszik ki a tölgyesek. Az ezeknek a fafajoknak, és úgy általában a hazai erdőknek az egészségi állapotával kapcsolatos gondok nem új keletűek, 30-40 éve, sőt már a múlt század elején is észleltek komoly problémákat.

Közel 2000 új villanyautó került a magyar utakra az állami támogatásnak köszönhetően

Mostanáig csaknem 2 ezer elektromos jármű megvásárlását segítette az állami támogatás, a pályázati lehetőség azonban még nem zárult le, és bővül a töltőállomások hálózata is – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára.

A csodavárás buktatóiról

Élő bolygónk
-
  Tegnap 08:59 Életmód

Lehet kezelni a klímaválságot a termelés és fogyasztás jelenlegi modelljének megváltoztatása nélkül?

Még van esélyünk lépni

Élő bolygónk
-
  Tegnap 08:57 Életmód

Egy friss kutatás azonosított harminchat kulcsfontosságú területet, amelyekre fókuszálva még mindig van esélyünk, hogy 2030-ra megfelezzük a károsanyag-kibocsátásunkat, és lelassítsuk a klímaváltozás katasztrofális hatásait.

Ceglédbercel, az első magyar okosfalu

Élő bolygónk
-
  Tegnap 08:55 Életmód

Az Invitech okosfaluprogramja – azon belül a „Ceglédbercel, az okostelepülés” fejlesztése – kiérdemelte az Effekt 2030 közösségi befektetések díját.

A természetfilm magyar találmány? (dokumentumfilm)

Élő bolygónk
-
  Tegnap 08:53 Életmód

Az 52 perces dokumentumfilm egy különleges időutazás, mely során a hazai természetfilmezés néhány meghatározó alkotójának segítségével arra kapunk választ, miként ötvöződik a magyar természetfilm múltja és jelene, létezik-e még mindaz a „magyaros” eredetiség, ötletesség és találékonyság, amely mindig is jellemezte a magyar…

Egyszerűbb lesz a villanyautó-töltés a Nissan Charge applikációjával

Élő bolygónk
-
  Tegnap 08:48 Életmód

A Nissan a Plugsurfinggel együttműködve kifejlesztette a Nissan Charge alkalmazást, amely több mint 100 000 európai töltőpont egyszerűbb megtalálását, azokhoz útvonaltervezést, valamint a töltés elindítását teszi lehetővé a felhasználók számára.

Szemétből építkező szólamok

Élő bolygónk
-
  Tegnap 08:46 Életmód

Nehéz elképzelni hatásosabb módot arra, hogy egy ügy mellett szóljunk, mint ha a probléma forrását tesszük eszközünkké, és azzal adunk hangot a változás szükségességének.