Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 29 hír

Nyitnak a szabadtéri színpadok

Életforma
-
  Tegnap 18:11 Életmód

Bár május 28-tól fogadhatnak nézőket a szabadtéri színházak és mozik, sőt, a vándorcirkuszok is, de nyilvánvaló, hogy olyan gyorsan egy intézmény sem tud reagálni, hogy már ezen a héten előadást tartson. A társadalmi távolságtartás szabályai miatt pedig kicsit olyan a helyzet, mint a népmesében: kaptak is, meg nem is.

A csomagolás, mint művészet

Életforma
-
  Tegnap 15:25 Utazás

Alig két héttel a 85. születésnapja előtt meghalt Christo, akit „csomagolóművészként“ szoktak emlegetni. Valójában ez így pontatlan, hiszen feleségével, Jeanne-Claude-dal igazi alkotópárosként működtek. Ez igaz akkor is, ha a francia származású feleség, Jeanne-Claude Denat de Guillebon már 2009 óta nincs az élők sorában. Az egyik olyan páros…

Készíts levendula fagylaltot!

Június első felétől kezdve már virágzik a levendula. Nem is gondolnád, mennyi mindenre felhasználható ez a kellemes illatú és színű növény. Akár te is szedhetsz levendulát, ehhez mutatunk pár gyűjtőhelyet, sőt még egy különleges receptet is hoztunk.  

Tudtátok? Tízmilliószoros nap van ma!

Életforma
-
  Tegnap 07:57 Életmód

A tízmilliószoros napok a buddhista vallás legfontosabb ünnepei. Ebben az évben ma van másodszor. De mit is jelent ez? Mi áll az ünnep hátterében?

4 dolog, amire minden pasi vágyik az ágyban

Életforma
-
  20.06.04 18:34 Életmód

Vannak alapdolgok, de léteznek olyasmik a szexben, melyekre a legrafináltabb technikáknál is jobban vágynak a pasik az ágyban. A jelszó ezentúl: ne légy szégyenlős!

5 menő strandkiegészítő

Életforma
-
  20.06.04 15:23 Divat

Lassan az időjárás is igazolja, hogy beléptünk a nyári hónapba, a strandok is nyitnak, ezért hoztunk nektek néhány olyan kiegészítőt, amellyel még divatosabb lehettek a parton.

Trianonról objektíven

Életforma
-
  20.06.04 11:17 Életmód

Nehéz objektív módon viszonyulni olyan eseményekhez, melyek érzelmileg is mélyen érintik az embert. Az éppen száz évvel ezelőtt megköttetett Trianoni békeszerződés is ilyen. A Trianon 100 MTA-Lendület Kutatócsoport történészei azonban megpróbálkoztak a "lehetetlennel", a Magyar Tudomány legfrissebb számában le lehet csekkolni, hogy milyen…

5 tech-kütyü, ami a nőket is rabul ejti

Életforma
-
  20.06.04 08:13 Életmód

A barátnők közti csevegésnek sosem tárgya, de mégis része a nők életének - mi az? Hát persze, hogy a tech kiegészítők! Attól, hogy a nők többsége nem foglalkozik a technikai részletekkel, napi szinten használják és keresik a praktikus megoldásokat, és nem utolsó szempont, hogy az outfithez is passzoljon és stílusos legyen. A Niceboy…

Művészek szólaltak fel az örökbefogadás jól bevált folyamata mellett

A kormány egy tollvonással megszüntetné annak a kötelezettségét, hogy, aki örökbe akar fogadni gyermeket, előtte egy 3-4 napos felkészítő tanfolyamon vegyen részt. Egy civil szervezet most egy kisfilmben szólaltatta meg azokat, akik az ügyben igazán érintettek, vagyis örökbefogadó családokat.

Az elsők között vett részt a hazai szociális munkások képzésében

Életének 97. évében elhunyt Göncz Árpádné, a néhai köztársasági elnök özvegye.

A fekete halál indította be a művészfantáziákat

Életforma
-
  20.06.03 15:01 Utazás

Az emberiség talán egyik legpusztítóbb és legfélelmetesebb járványa, mellyel az évszázadok során kénytelen volt szembenézni, minden bizonnyal a pestis volt. Fekete halál. Már a neve is borzasztó, ráadásul sokáig semmit nem lehetett róla tudni, így az ismeretlenség még tovább növelte a rettegést. A képzőművészek mind meg akarták fejteni a…

A velünk élő rasszizmus

Életforma
-
  20.06.03 11:28 Életmód

1955 decemberében Montgomeryben egy fiatal fekete nő a hatályban lévő törvények ellenére nem adta át az ülőhelyét a buszon a fehér utasoknak. Rosa Parksnak hívták. 2020 májusában Minneapolisban két járőr kirángatott az autójából egy 45 éves fekete férfit. Annak ellenére, hogy a gyanúsított semmilyen ellenállást nem tanúsított, az egyik rendőr…

Tej Világnap – játssz és nyerj!

Életforma
-
  20.06.03 07:48 Életmód

Ma van a 45. Tej Világnapja. Miközben a magyarok az Európai Uniós átlag alatt fogyasztanak tejterméket, addig a járvány alatt jóval többet vásároltunk belőle, mint azelőtt.

Újszerű intézkedések a családon belüli erőszak visszaszorítására

Életforma
-
  20.06.02 18:19 Életmód

Miközben a magyar kormány visszautasította, hogy csatlakozzon az Isztambuli egyezményhez, a koronavírus alatt számtalan ország hozott olyan intézkedéseket, melyek a családon belüli erőszak kockázatát csökkenti, vagy éppen az elkövetett cselekményt szankcionálja a korábbiaknál szigorúban.

Ingyenes okostelefonos appal járhatók be virtuálisan Budapest filmes helyszínei

Számos nemzetközi filmet forgatnak Budapesten, így világsztárok is gyakran megfordulnak a fővárosban. Készült egy applikáció, amivel pillanatok allatt felfedezhetjük a filmes helyszíneket.