Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 38 hír

Mandulás csodakifli

egy.hu
-
 Ma 18:00Recept

Borbás Marcsi receptje

5 hiba, ami megkeseríti a felnőtt szülő-gyermek viszonyt

Körbenéztem az életemben, és sok mindent találtam. Egy hangyányit családon belül is, de leginkább családon kívül, közelebbi és távolabbi ismerősi környezetben. Én szerencsés vagyok, mert támogató, szárnyakat adó közegben nevelkedtem, az egyik legzseniálisabb, legharmónikusabb szülő-gyermek kapcsolatban, ami csak létezhet, de…

Bölcsességen innen, közhelykerítésen túl – a semmitmondó idősödésről

egy.hu
-
 Ma 12:00Életmód

Közhelyek között élünk. Kevesen vannak, akik szeretnek a dolgok mélyére ásni, s megérteni, hogy ténylegesen mi az igazság (például a valódi népi bölcsesség), s mi az, amit a felületes gondolkodás miatt igaznak hiszünk, de valójában nem az. Az idősödéssel kapcsolatosan is rengeteg közhely vesz minket körül, s ezek között vannak kifejezetten…

Egy húszéves, szerelmes összetartozás története

egy.hu
-
 Ma 07:34Életmód

„A hullámvölgyek mutatják meg, hogy megy-e a másik nélkül vagy sem. És egy idő után megtapasztalod, ha valaki szeret, ha valakivel összetartozol, az talál okot, a legrosszabb helyzetben is, hogy maradjon.” Egy húszéves összetartozás, Újvári Klára és Farkas Gábor szerelmének története.

Kelenföldi kiskastély: egy különleges formájú, páratlan értékű kincs

Buda kelenföldi részén járva nem sok kastélyra bukkanunk, de ilyen különleges múlttal talán egyet sem találunk!

Kincset érő régi recepteskönyvek, és az ő nagy tanításaik

egy.hu
-
 Tegnap 18:00Életmód

Szerettem volna tavaly elutazni Fiumébe, a jól ismert okok miatt nem jött össze. Idén is szerettem volna, de most sem jött össze. Sokszor elképzeltem, milyen jó lett volna ott üldögélni, lógatni a lábamat a tengerbe, élvezni illatát és elmerengeni, milyen csuda dolgok készültek abban a tengerre néző házban, ahol a recepteket rótták cirkalmas…

Rakott patisszon

Borbás Marcsi receptje

Enni könnyű, de mennyit tudsz róla? – 10 kvízkérdés a pirospaprikáról

Tudjuk, hogy jobb vele a húsleves, mint nélküle, és azt is, hogy egy hungarikum, ami sokak számára kincset ér. De vajon honnan jön, miért így hívják és mik a legextrább fajták, amikről talán csak a szakavatottak hallottak? Kvízünkkel ezt is kiderítheted!

„Reméltük, hogy a cenzorok nem elég vájtfülűek” – interjú Juhász Előddel, a Zene-közelben műsorvezetőjével

egy.hu
-
 Tegnap 07:34Zene

Széleskörű zenei műveltség, kimeríthetetlen kíváncsiság és belső derű – csak néhány kulcsszó a legendás szerkesztő-műsorvezető, Juhász Előd lenyűgöző pályájához, aki egy emberöltőnyi időn túllépve még mindig hallgatók sokaságának szerez örömet változatos, gondosan kiválasztott zenékkel, izgalmas beszélgetésekkel. Az idén…

Hét eldugott, de bakancslistás kirándulóhely Nógrád megyében

Nógrád megye hallatán a legtöbb embernek Hollókő neve jut az eszébe. Az Unesco világörökség részét képező, bűbájos falut egyszer mindenkinek látnia kell, ám a régió sokkal több érdekességet tartogat. Íme hét hely, amit érdemes felvennünk a bakancslistánkra.  

A mustársárga hokedli – tárgyakba zárt emlékeim

Vannak tárgyak, amelyek többek egyszerű holmiknál. Ilyen az én hokedlim is.

5+1 fantasztikus, lélekmelengető őszi süti

Dobjatok össze egy sütit a konyhába, aztán kuckózzatok be az ágyba, és jöhet is egy jó film!

Könnyeken át vezet az út a felnőtté válásig – egy 18 éves gyerek tapasztalata

egy.hu
-
 21.09.24 12:00Életmód

Vajon mikor leszek felnőtt? Tizenévesen sokszor beleesünk abba a hibába, hogy azt gondoljuk, abban a pillanatban, hogy jó alaposan berúgtunk a tizennyolcadik születésnapunkon, már felelősségteljes, érett és éltre kész felnőttek vagyunk. Baromság.

A házi patika alapja: vöröshagymát az első köhögésre!

Évek teltek el úgy, hogy csak hallgattam barátaim élménybeszámolóit a hagymatea fogyasztásáról, az őszi meghűlések ellenfeléről, aki könnyűszerrel üti ki a nyeregből az első orrfolyásokat és szipogásokat. Nem tudom, miért, de csak sokkal később jutottam odáig, hogy ki is próbáljam. Kár volt ennyit várni.

Intim szőrtelenítés régen és ma – vágni vagy nem vágni, ez itt a kérdés

egy.hu
-
 21.09.24 06:04Divat

Furcsa téma ez az intim szőrtelenítés. Higiéniás kérdés? A szexualitáshoz való hozzáállásunkat fejezi ki? Igényességen vagy divatkövetésen múlik? Azt hiszem, kicsit mindegyikhez van köze. Egy szabadszájú, kissé frivol barátnőm egyszer azt mondta: „a nuniszőrödből megmondom, mennyire szereted önmagad.” Egyetértek vele.