Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 90 hír

Ezek a nap képei - vannak iskolák, ahova bejárnak a diákok

Eduline
-
  Ma 15:36 Karrier

Néhány iskola kislétszámú gyermekfelügyeletet biztosít azoknak, akiknek akik nem tudnak otthon maradni és távoktatásban tanulni. Képek a kislétszámú iskolai felügyeletről.

Szülői Hang: vonják vissza a hatévesek beiskolázásának új rendszerét

A Szülői Hang Közösség felmérést végzett az iskolaérettség elbírálásának új rendszeréről az érintett szülőkkel, az adatokkal pedig a szakmai egyeztetésekhez szeretnének hozzájárulni. A legfontosabb azonban, hogy a járványhelyzetben ők is komoly kéréssel fordulnak a kormányhoz.

Folyamatos stressz és egész napos gép előtt ülés: így telnek a diákok napjai?

Eduline
-
  Ma 13:15 Karrier

Az érettségi miatti bizonytalanság és az új rendszer hozta nehézségek nagyon megviselik a diákokat: folyamatosan számolnak be leveleikben arról, hogy mennyire nehéz időszakot élnek most át. A következő diák beszámolók is újabb problémákra világítanak rá.

Ilyen hatásai lehetnek a digitális oktatásnak az iskolapszichológus szerint

Eduline
-
  Ma 11:45 Karrier

Milyen hatással lesz az iskolásokra a hirtelen változás, hogyan tudnak majd alkalmazkodni? Matavovszky Dominika, iskolapszichológus válaszolt az Eduline kérdéseire és arra, mit gondol a távoktatás hatásairól.

Mit csinálnátok a 2020-as érettségikkel? Szavazzatok!

Továbbra sincs döntés az idei érettségikkel kapcsolatban. Ti mit választanátok: maradjanak el a vizsgák, halasszák el őket vagy csak egy részüket tartsák meg? Most elmondhatjátok a véleményeteket.

Egyéni munkarend a távoktatásban - szükség van újabb kérelmekre?

Eduline
-
  Ma 09:18 Karrier

A távoktatással kapcsolatban több kérdés is felmerült már. Vajon mi a helyzet az egyéni munkarenddel a digitális oktatás keretein belül? Megnéztük az Emberi Erőforrások Minisztériumának válaszát.

Ez a szabály a frissen lejárt diákigazolványokra - tovább használhatjátok őket

Eduline
-
  Ma 07:42 Karrier

A tavaszi félévben március 31-ig, azaz máig érvényesek a korábbi, előző féléves matricák a diákigazolványokon. De vajon mi a szabály a vészhelyzetben?

Iskolai zaklatás a Google Classromban - mit tehetnek a tanárok?

Eduline
-
  Ma 05:51 Karrier

Mit tehetnek a tanárok, ha a távoktatásban is felüti a fejét az iskolai zaklatás? Dr. Jármi Évát, az ELTE PPK Iskolapszichológiai Tanszékének egyetemi adjunktusát kérdeztük.

Befolyásolja a járvány a 2020-as tavaszi szünet időpontját? Itt a válasz

Eduline
-
  Ma 05:03 Karrier

Sokan érzik úgy, mintha egy végtelen szünet lenne most, végtelen mennyiségű házival. De mikor lesz végre normális szünet, feladatok, videós hívások nélkül?

Itt nézhetitek meg az irodalmi adaptációkat és történelmi filmeket teljesen ingyen

Eduline
-
  Tegnap 18:36 Karrier

Megnéznétek a kötelező olvasmányok filmváltozatát? Elmélyítenétek a töritudásotokat vagy épp szeretnétek klasszikus filmekkel és mesékkel elütni az otthon töltött időt? Most egy olyan oldalt ajánlunk, ahol a koronavírus miatt összesen 90 film közül válogathattok teljesen ingyen.

Újabb kedves üzenet a tanároknak egy budaörsi iskola kerítésén

Eduline
-
  Tegnap 17:30 Karrier

Bár az iskolák már hetek óta nem láttak gyerekeket, az élet nem állt meg. Újabb kedves üzenet a tanároknak.

Milyen oldalakat, appokat használnak a tanárok? Friss felmérés

Eduline
-
  Tegnap 16:21 Karrier

Közel ezren töltötték ki eddig a DiO-t, azaz a Digitális Oktatási tapasztalatokat összegző felmérést. Az adatokból kiderül, a legtöbb tanár Facebook-ot használja az oktatáshoz és a kapcsolattartásra, de népszerű a KRÉTA és az e-mailes tanítás is - itt vannak a friss adatok.

"Sokkal-sokkal több időt igényel az órák előkészítése, a tanulói munkák értékelése"

Eduline
-
  Tegnap 15:24 Karrier

A digitális oktatásról beszélt az elitgimnázium igazgatója, szerinte a tanárok leterheltsége nemhogy csökkent volna, ellenkezőleg, sokkal több időt igényel a felkészülés.

"A tételek kidolgozását már egy éve elkezdtem, mégsem tudnék levizsgázni"

Eduline
-
  Tegnap 15:00 Karrier

Továbbra sincs döntés az idei érettségikről. A diákok kétségbeestek, nem tudják, mire számíthatnak - a legnagyobb gond a bizonytalanság. Olvasói véleményekből szemezgettünk.

A NAT bevezetésének elhalasztását és azonnali érettségi alternatívákat kérnek az oktatási szervezetek

Többek között a Nemzeti Alaptanterv (NAT) 2020 szeptember elsejére tervezett bevezetésének elhalasztását, a szakképzés átalakításának felfüggesztését és az érettségi, valamint a szakmai vizsgák alternatíváinak sürgős kidolgozását kéri a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Civil…