Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 7 hír

A pécsi havihegyi mandulafa 2018 fája

Édenkert
-
  Ma 15:39 Életmód 

Az online szavazáson győztes pécsi mandula egy csavarodott törzsű, több mint 100 éves fa, ami a Havihegy csúcsán álló, pécsi Havas Boldogasszony-templomnál fogadja az érkezőket - írták.

Örökzöldek havi munkanaptára - szeptember, október

Édenkert
-
  18.10.19 12:39 Életmód 

Az őszi munkák mindig is fontosak a kertben. Szeptember és október az ültetések és a télre való felkészülés időszaka. Lássuk, milyen teendőink akadnak ebben az időszakban az örökzöld növények körében.

Októberi tökölős

Édenkert
-
  18.10.18 11:39 Életmód 

A tavasz után az ősz a kedvenc évszakom főleg a színek és az illatok miatt. Ez utóbbiak közé tartozik a sült gesztenye és a sütőtök illata, mert nagymamám mindkettőt gyakran készítette. Igaz, gyerekkoromból csak a márványosan fehér héjú, lapított gömbölyű sütőtök hatalmas szeleteire emlékszem, de manapság már többféle közül válogathatunk.

Piacra kerül a hazai a szelídgesztenye

Édenkert
-
  18.10.17 12:39 Életmód 

A héten már kapható lesz a piacokon a szelídgesztenye, amelyből az utóbbi években 200-500 tonna termett Magyarországon.

Így készíthetünk könnyen hortenzia koszorút

Édenkert
-
  18.10.17 10:39 Életmód 

Már régóta szemezek egy ilyen hortenzia koszorúval, ránézésre nem is tűnik bonyolultnak az összeállítása, viszont annál mutatósabb.

Málna helyett kivi és fügetermesztő ország leszünk?

Édenkert
-
  18.10.16 10:39 Életmód 

A termelési támogatás kiterjesztését kezdeményezte a kivi- és fügetermesztésre Magyarország az Európai Bizottságnál - közölte az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára szombaton Becsehelyen.

Milyen növények alkalmasak a házunk befuttatására?

Édenkert
-
  18.10.15 11:39 Életmód 

Milyen szép tud lenni egy futószőlővel befuttatott homlokzat! Az esztétikai értékén kívül azonban sok szempont szól mellette, sőt ellene is.