Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 33 hír

Hogyan építsünk járdát a kertben?

Édenkert
-
 Ma 12:50Otthon

Valahogy el kell jussunk az ágyásokig, illetve kezdenünk kell valamit a kitaposott helyekkel. Építsünk járdát, vagy valamilyen izgalmas térburkolatot!

Igénytelen és látványos szobanövény: a zebrapletyka

Édenkert
-
 Ma 10:00Otthon

Nagyon dekoratív növény, hosszanti, bordó levelei viszonylag kicsik, selymes szőrökkel fedettek. A levelek fonákja sötétvörös színű.

Miért mennek tönkre a frissen vásárolt fűszernövények röviddel ültetés után?

Fűszernövényeket sikeresen termeszthetünk akár teraszon vagy erkélyen is, nem feltétlenül szükséges kertes lakásunk legyen hozzá. Íme néhány jótanács, hogy fűszernövényeink erősek és egészségesek maradjanak!

3 ok, miért hagyjuk meg a kertben a piros árvacsalánt

Édenkert
-
 Ma 08:04Otthon

Tavasszal az egyik első virágzó vadnövény a piros árvacsalán. Mutatjuk, miért érdemes meghagyni a kertben.

Milyen virágok szépek tuják mellett?

Édenkert
-
 Tegnap 11:36Otthon

A lehulló levelek, tobozbogyók erősen savanyítják a talajt, ami a legtöbb növénynek nem megfelelő.

Citrom ültetése magról otthon

Édenkert
-
 Tegnap 10:52Otthon

Jó móka a citrommagok elültetése! Vehetjük komolyan, és megpróbálkozhatunk az igazi citromfácskával, de dekornövényt is nevelhetünk a magokból.

A bugás hortenziát ültetés után vagy jövő tavasszal kell metszeni?

Édenkert
-
 Tegnap 10:01Otthon

Nem kell metszeni, majd csak jövő tavasszal. Most csak gyakori öntözést, esetleg tápoldatozást kíván.

Fokhagymás spenótfőzelék recept

Édenkert
-
 Tegnap 08:39Életmód

Biztos, hogy Popey is ezt a fajta spenótot szerette? Mert az, hogy a legtöbb gyerek utálja a zöld szószt, egészen biztos.

Gyömbér termesztése házilag

Édenkert
-
 Tegnap 07:26Otthon

Sokan, amikor elkezdik a gyömbér termesztését, azt hiszik, hogy nehéz lesz, pedig nem az. Elég, ha egy évben egyszer foglalkozunk vele: amikor kiássuk. Utána újra ültetjük, és aztán egy évig nincs vele gond.

Sugárarália gondozása és metszése

Édenkert
-
 Tegnap 06:00Otthon

A sugáralária (Schefflera aboricola) Ausztráliából származik, ahol 20-30 méteresre növő fa. A szubtrópusi kertekben "polipfának" nevezett növény feltűnő, polipkarok módjára szétálló hosszú, keskeny virágzatáról kapta a nevét.

Hogyan marad sokáig szép a szalagpáfrány?

Édenkert
-
 21.04.12 13:30Otthon

A szalagpáfrány (Pteris cretica) az édesgyökerű-páfrányfélék családjába tartozó 30-50 cm magasságot elérő dús növény. Lássuk hát, hogyan gondozzuk szobanövényünket, hogy egészséges és zöld maradjon!

Melyek a legjobb és legnépszerűbb körtefajták?

Édenkert
-
 21.04.12 12:40Otthon

A körte (Pyrus) a rózsavirágúak közé tartozó növénynemzetség; számos ehető gyümölcsű fafaj tartozik ide. Az emberiség legalább 3000 éve ismeri, termeszti. "Körte" alatt a fán kívül a nemes körte gyümölcsét szoktuk érteni. Lássuk, melyek a legfinomabbak!

Rebarbara termesztése konyhakertben

Édenkert
-
 21.04.12 12:04Otthon

A rebarbara zöldség, gyümölcs vagy dísznövény? Igazából egy nagyon díszes zöldség, amit többnyire gyümölcsként készítenek és fogyasztanak el. A rebarbara egy szezonális, gazdagon termő növény, amit a hosszú rostos száráért termesztenek, és aminek különleges édes-keserű íze van. 

Muskátli helyett ültessünk örökzöldet a balkonládába is!

Édenkert
-
 21.04.12 11:44Otthon

Melyik balkonláda-tulajdonos nem szembesül az őszi helykereséssel és a tavaszi piszkos beültetéssel? Az, aki örökzöldet telepít. Elég az élőhalott tavaszi muskátliból! 

3 természetes gyomirtó házilag

Édenkert
-
 21.04.12 08:50Otthon

Tavasszal a gyomok növekedése is beindul. Hoztunk három természetes gyomirtót, amelyek hatásosak, fillérekbe kerülnek és bárki házilag el tudja őket készíteni.