Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 12 hír

Az örökzöldek téli gondozására figyeljünk oda!

Édenkert
-
  Ma 11:35 Életmód

Az utóbbi időben Magyarországon az őshonosakon kívül nagyon sok mediterrán eredetű, főleg Olaszországból származó örökzöld növényt telepítettünk. Ezek kényesebbek, több odafigyelést igényelnek.

Melyik a legjobb recept torokfájásra? Durva ötletek

Édenkert
-
  19.01.18 11:00 Életmód

Hagymás tej, mézes torma, forró sör - vajon mi késztethet embereket az ilyesmik fogyasztására? Önsanyargató, léböjtölős tisztítókúra? Netán a torokfájás? 

Hogy, milyen növény a Zamioculcas? Strapabíró, az biztos!

Édenkert
-
  19.01.18 08:00 Életmód

A Zamioculcas zamiifolia növény, más néven ZZ pálma vagy legényvirág, egy vonzó megjelenésű, fényes levelű, igénytelen szobanövény, amely a modern lakások és irodák elmaradhatatlan díszévé vált.

Mi mindenre jó a tőzegbeton? Virágtartó DIY

Édenkert
-
  19.01.17 19:35 Életmód

A tőzegbeton különböző mennyiségű cement, homok, tőzeg, perlit vagy vermikulit és víz keverékének eredménye, amelyből egy sárszerű keveréket kapunk, és ami a kő anyagához hasonlóvá szilárdul, csak sokkal könnyebb lesz. 

Télen virágzó szobanövények

Édenkert
-
  19.01.17 08:00 Életmód

Díszítsük otthonunkat télen virágzó növényekkel, amelyek a még homályos ablakpárkányokat élénkké és színessé teszik. Szépítsük e növényekkel lakásunkat, hogy a bennünk rejlő kertész jókedvű legyen addig is, amíg a tavaszi virágok első áradata megérkezik.

Betiltanák a bio kertekben is alkalmazható réz hatóanyagú permetszereket

Édenkert
-
  19.01.16 14:46 Életmód

Az EU-ban régóta betiltásra ítélt hatóanyag a réz, ami még most is fontos a gombafertőzések elleni védekezésben, viszont mérgező a talajlakó szervezetekre.

A sokvirágú jázmin nevelésének titka a téli helyes tartás

Édenkert
-
  19.01.16 09:30 Életmód

Kaptam egy pompásan viruló jázmint Katalin napra, de sajnos nem tudtam, hogy a téli, meleg szoba nem a kedvence e szépséges és illatos kúszónövénynek. Pár hét alatt elvirágzott és még a levelei is elszáradtak. 

A legfontosabb januári kerti tennivalók

Édenkert
-
  19.01.15 08:00 Életmód

Ha úgy gondoltuk, hogy január a kertészkedés uborkaszezonját jelenti, akkor tévedtünk. Habár ilyenkor kertünk még téli álmát alussza, ez nem jelenti azt, hogy mi is azt kell tegyük. Lássuk, melyek a januári teendőink!

Arcüreggyulladás kezelése gyógynövényekkel!

Édenkert
-
  19.01.14 16:50 Életmód

Az arcüreggyulladás (szinuszitisz) az orrmelléküregek és az orrjáratok gyulladását jelenti. Általában baktérium, vírusos- vagy gombás fertőzés, illetve allergia okozza, de a probléma forrása lehet a hőmérséklet, páratartalom, rossz minőségű levegő, kiszáradás, stressz, vagy akár a hormonok is. A fertőzés az orrjáratok eldugulásával jár, mely…

Készítsünk Aloe vera italt (teát) házilag!

Édenkert
-
  19.01.14 11:00 Életmód

Ha adalékanyagoktól mentes Aloe vera italt szeretnénk inni, akkor mixeljük házilag! Bemutatjuk, hogyan lesz egy levélből egy pohár ital. 

7 gyógytea, ami nem hiányozhat otthonról

Egy hűvös reggelen nincs jobb egy csésze nyugtató gyógynövény teánál. De nemcsak felmelegít, a gyógytea számos jótékony hatással bír az egészségre nézve is. A gyógytea fogyasztása továbbá kiváló forrása a vitaminoknak és ásványi anyagoknak.

Itt vannak a legjobb hazai vetőmagok

Édenkert
-
  19.01.14 08:10 Életmód

Amíg odakint fagy, tervezzük meg a jövő évi kertünket és nézzünk szét a hazai online vetőmag katalógusokban. Érdemes, mivel sokkal nagyobb a választék, mint amivel az egyes boltok polcain találkozhatunk!