Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 14 hír

Sárkánygyümölcs: egy igazi egzotikus finomság

Édenkert
-
 Ma 10:03Otthon

A sárkánygyümölcs több Közép- és Dél-Amerikában őshonos kaktuszféle termésének a közös elnevezése, az őshonos lakosok fogyasztották, nálunk 1000-1500 Ft darabja a boltokban, amiből akár saját növénykét is nevelhetünk házilag. Nézd, mi lesz belőle:

Megmenthető-e az elfagyott leander?

Édenkert
-
 Ma 08:39Otthon

Ha sokáig volt túl hideg helyen vagy kint fagyvédő zsákban vészeli át a telet a leander, előfordulhat, hogy megfagy. Ilyenkor el kezdenek barnulni és hullani a levelei. Mutatjuk, hogyan lehet megmenteni!

5 tipp, hogyan spórolhatunk vizet az automata öntözőrendszerrel!

Édenkert
-
 Tegnap 09:44Otthon

Az elmúlt években egyre kevesebb csapadék esett itthon, emiatt a kertben gyakrabban kell öntözni a növényeket, hogy szépek maradjanak. Ha nem szeretnénk az aszályos hónapokban mindennap órákat a locsolással tölteni és a vízzel spórolni, akkor érdemes a kertben öntözőrendszert kialakítani.

Sáfrány a fűszer, ami drágább az aranynál

Édenkert
-
 Tegnap 07:51Otthon

A történelem egyes korszakaiban, a sáfrány drágább volt az aranynál. Napjainkban is, a sáfrány a legdrágább fűszer a világon.

Brutálisan megdrágult a körte

Édenkert
-
 21.01.19 11:39Életmód

Egy év alatt képest több másfélszer annyiba kerül egy kiló körte, de drágult a sárgarépa, a vöröshagyma és a gomba is.

A világ 3 legkülönlegesebb orhideája

Az elmúlt években elárasztották a szupermarketeket a kedvező áron kapható lepkeorchideák, az orchideafélék vagy más néven kosborfélék egyes fajait azonban ma is misztikus megközelíthetetlenség övezi. Cikkünkben bemutatjuk a három legdrágább és legritkább orchideát.

Kerti kültéri játékok kamaszoknak

Édenkert
-
 21.01.18 10:59Otthon

Az tény, hogy a fiatalokat mostanában egyre nehezebb kirobbantani a házból, de még felnőttként is lehet, hogy sokkal jobban feltaláljuk magunkat a lakásunkon belül. Azonban nem árt, ha néha mi magunk is és a kamaszok is kimennek a kertbe, vagy egy közeli parkba játszani. Ráadásul, ha csoportos játékokról van szó, akkor azt barátokkal és…

Hogyan válasszuk ki, illetve mire használjuk a kapálógépet?

Édenkert
-
 21.01.18 10:45Otthon

A kertművelés fontos eszköze a kapálógép, azaz a rotakapa. A beszerzésnél mindenképpen új gép vásárlását javasoljuk, mielőtt azonban megvesszük azt, alaposan nézzük át, mit tud, illetve gondoljuk át azt is, nekünk mire van szükség a kertünkben.

Hogyan hat az áfonya a szervezetünkre?

Lehet, hogy ezentúl az áfonyát (Vaccinium myrtillus) nem csak a hűtőszekrényben találjuk meg, hanem a gyógyszeres szekrényben is. Festékanyagai az antocianinok, amelyek a kék színét adják, értékesebb elemekből állnak, mint amilyenek a gyümölcshúsában vannak. Ezek a bőségesen található antocianinok bioaktív tulajdonságúak, segítenek…

Cuki hófehér iker kecskegidák születtek a Debreceni Állatkertben

A zárt kapuk mögött is mozgalmasan telik az év eleje a Debreceni Állatkertben, ahol január elején egészséges házikecske-ikerpár jött a világra.

Növeli a hatékonyságot a hődob

Édenkert
-
 21.01.15 12:00Otthon

Azok a szerencsések, aki egy otthoni kandallóval büszkélkedhetnek, már tudják, hogy az igazán hatékony, megbízható és biztonságos rendszer létrehozásához sokféle alkatrész szükséges. A kandalló egyik eleme a hődob. Ennek kiváló minőségűnek kell lennie, és a megállapított követelmények szerint készülnie, lehetőleg rozsdamentes…

Diétás köret főzőbanánból

Édenkert
-
 21.01.15 06:49Életmód

Egyszerű diétás köretet készíthetünk főzőbanánból. Krumpli helyett is jó választás, ha meg akarunk szabadulni néhány kilótól.

Hogyan tároljuk a diót, hogy ne menjen tönkre?

Édenkert
-
 21.01.14 09:44Otthon

Az utóbbi időben talán még fontosabbá vált a dió helyes tárolása, amikor az új kártevő, a dióburok fúrólégy feldézsmálja előlünk a termés nagy részét.

Kendertermesztés otthon törvényesen - ezek a legfontosabb tudnivalók

Bizonyos kannabisz fajták termesztése itthon is legális, az ezzel kapcsolatos tudnivalókat cikkünkben foglaljuk össze. A legfontosabb, hogy a hatósági ellenőrzés során a termelőnek igazolnia kell az elvetett vetőmag eredetét és eredetiségét.