Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 26 hír

Melyik a kedvenc sütőtök fajtánk: kanadai, nagydobosi, hokkaido?

Amellett, hogy finomak, biztonságosak is a magyar termesztésű sütnivaló tökök. Kedveltségének köszönhetően egyre többféle sütőtök kapható a piacon, kérdés, hogy az új típusok le tudják-e taszítani trónjáról a közkedvelt kanadai sütőtököt.

Árvácskát a téli kertbe!

Édenkert
-
  Ma 08:27 Otthon

Az ősszel kiültetett mini árvácskák általában nagy biztonsággal átvészelik a telet és a következő évben a hőmérséklet emelkedésével új erőre kapnak.

Mit tehetünk a leanderrel erős takácsatka fertőzés esetén?

Édenkert
-
  Tegnap 16:05 Otthon

A nyári meleg és száraz hónapok alatt felszaporodó közönséges takácsatka tönkreteheti kedvenc balkonnövényünket. Mi a teendőnk erős fertőzés esetén?

Hogyan termesszünk sütőtököt Halloweenra?

Édenkert
-
  Tegnap 14:17 Otthon

A tök termesztése mókás dolog, különösen a gyerekek számára, akik a saját nevelésű terményből készíthetik el a töklámpásokat Halloween éjszakájára. 

Kényeztető fürdő: készítsünk fürdőmézet, fürdősót házilag

Érdemes kipróbálni néhány házilag készíthető fürdőkozmetikumot, mert ezek amellett, hogy jót tesznek a bőrnek, illatukkal nyugtatnak is, és amíg elkészítjük ezeket ráhangolódhatunk a pihentető fürdőre…

Díszítse amarillisz az otthonod!

Édenkert
-
  Tegnap 06:43 Otthon

A hölgyliliom vagy amarillisz (Hippeastrum hortorum), kedvelt szobai dísz, hatalmas virágaival ünnepi színt visz a lakásba. Nem kell tőle félni, bátran vigyük haza, ha jól gondozzuk minden évben szép virággal díszíti lakásunkat!

Dézsás növények teleltetése - melyiket mikor vigyük védett helyre?

Édenkert
-
  20.10.28 16:50 Otthon

Bizonyos dézsában nevelt növényfajok az őshazájukban is hozzászoktak a 0 °C-nál alacsonyabb hőmérsékletekhez, míg más növényeket érzékenyen érint a hideg. Ezeket lehetőleg az első éjszakai fagyok beállta előtt a telelőhelyükre kell szállítani. 

Milyen szobanövényt tartsunk, ha félárnyékos a szobánk?

Édenkert
-
  20.10.28 11:03 Otthon

Minden lakásban akad olyan szoba, amelyben nincs teljes napfény, csak félárnyék. Bemutatunk néhány olyan szobanövényt, amely itt is szépen fejlődik. 

Emlékezzünk meg biztonságban elhunyt szeretteinkről

A napokban egyre többször riasztják a tűzoltókat kegyeleti mécsesek vagy gyertyák okozta tüzekhez. Tavaly ilyenkor tíz temetőben keletkezett tűz, amelyet a tűzoltóknak kellett eloltaniuk. A gyertyák és mécsesek nemcsak a temetőkben, hanem otthon is veszélyes helyzetet teremthetnek. Minden évben előfordul, hogy egy Mindenszentek vagy Halottak…

Mi az oka a fák, cserjék őszi lombszínének?

Édenkert
-
  20.10.28 08:08 Otthon

Bizonyára mindenki gyönyörködött már az őszi táj szépségében. Mi rejlik a lombszíneződés hátterében? Ősszel a fák a rövidülő nappalok és az éjszakai hőmérséklet csökkenése miatt lombszínt váltanak.

Okozhat-e gondot leyland ciprusom gyökere a szennyvíz csatornában és a gázvezetékben?

Édenkert
-
  20.10.27 18:58 Otthon

Személyes tapasztalatom egy 8 m fával kapcsoltban van...

Milyen kártevő miatt száradnak törpefenyőm hajtásai?

Édenkert
-
  20.10.27 17:26 Otthon

A hosszútűs fenyők kártevője a sárga szövődarázs nyomai láthatók a fotókon.

Törpe kányabangita - 2 méteres lett, maradhat?

Édenkert
-
  20.10.27 11:44 Életmód

Kisméretű kertekbe is jó választás lehet az évente kétszer is díszbe öltöző törpe kányabangita díszcserje, melyet Megyeri Szabolcs kertész videón mutat most be nekünk.

Mennyi a csiperke gomba ára a piacon 2020 őszén?

Édenkert
-
  20.10.27 09:11 Életmód

A csiperke a legnépszerűbb gomba a hazai fogyasztók körében, évente 1-1,5 kg-t eszünk belőle, ezzel az európai rangsor második feléhez tartozunk. Az őszi-téli időszakban különösen fontos lehet fogyasztása kiemelkedő D-vitamin tartalma miatt.

Alapvető tudnivalók a magassági ágvágókról

Édenkert
-
  20.10.26 16:34 Otthon

Nemrég, júliusban költöztünk Kuruclesre, Budapest Ii. kerületbe és be kell, hogy valljam, ezelőtt nemigen tudtam, mi a magassági ágvágó. Itt azonban látom, hogy napi szinten használják a szomszédok. Gondoltam, én is veszek egyet, hogy ne lógjak ki a sorból.