Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 11 hír

Gyógynövények és gyógyteák cukorbetegeknek

Édenkert
-
  Tegnap 13:21 Otthon

Gyógyteákkal sajnos nem gyógyítható a cukorbetegség, de az alábbi növények enyhíthetik, illetve megszünteti a cukorbetegség kellemetlen tüneteit.

A 10 leggyakoribb mérgező szobanövény

Édenkert
-
  20.01.27 19:04 Otthon

A mérgező szobanövények fő veszélyforrása tehát abban áll, hogy nem tudjuk, hogy gondot okozhatnak, ellentétben például a vadon élő fajtákkal, mint a gyilkos galóca, a nadragulya, vagy a csattanó maszlag, melyek közismerten mérgesek.

Kezdők biztos növénye: anyósnyelv (Sansevieria trifasciata)

Édenkert
-
  20.01.27 13:11 Otthon

Aki minden szobanövényével csődöt mond, az próbálja meg az anyósnyelvet. Szívós, erőteljes növekedésű, mutatós szobanövény. Jól tűri a száraz levegőt, huzatot, a vízmentes időszakokat, ragyogó napsütést.

Magaságyás házilag tetőgerendából

Édenkert
-
  20.01.27 09:48 Otthon

Régóta foglalkoztat már minket a magaságyás építésének gondolata, nem csak az ismert kényelmi szempontok miatt, hanem mert kertünk egy része a szomszédos épületek miatt a kívántnál árnyékosabb, a talajszint megemelésével ezen viszont sokat javíthatunk.

Alapos kézmosással sokat tehetünk a fertőzések ellen

Édenkert
-
  20.01.26 08:08 Életmód

A kézmosás nem vesz igénybe sok időt és energiát, mégis nagy segítségünkre lehet az akár hetekig is elhúzódó, sok kellemetlenséggel járó fertőző betegségek megelőzésében.

150 000 fa ültetését tervezi 2020-ban a 10 millió Fa közösség

Édenkert
-
  20.01.25 07:31 Otthon

Tulzónak tűnik elsőre, hogy egy közösség 10 millió fa ültetését eltervezze célként, de amikor összeáll a szakma, az üzleti oldal, a kormányzat, a főváros és a több tízezer önkéntes, akkor már van miben reménykednünk - mondta Bojár Iván András, alapító. Fél éves fennállását ünnepli a 10 millió Fa közösség.

Vakondűzési praktikák: 5 módszer közül választhatsz

Édenkert
-
  20.01.24 09:45 Otthon

Nem szeretném elkiabálni, de már sorban a harmadik vakondmentes idényt indítom saját kertemben. Sok mindent kipróbáltam, de rájöttem, hogy aprólékosan kimunkált terv szerinti bosszantással lehet kellemetlenkedni nekik, s aki elég ügyes, célba ér, mert megunják és tovább állnak az amúgy védett állatok.

Narancs: a legegészségesebb gyümöcsök egyike

Édenkert
-
  20.01.23 12:50 Otthon

A narancs egyike a természet tökéletes ajándékának: szinte mindenki kedveli, roppant egészséges és még finom is. Bemutatjuk a narancs gyóhgyhatásait!

Elkezdődött a szőlő metszése Villányban

Édenkert
-
  20.01.23 11:00 Otthon

Az enyhe téli időjárásnak köszönhetően elkezdődött a szőlő metszése is több borvidéken.

Madáretető házilag - évekig bírja a tökből készült etető

Édenkert
-
  20.01.22 15:50 Otthon

Évek óta nagy madárforgalmat bonyolít az alábbi házilag készült töketető, kezdő kertészek és barkácsolók is bátran kísérletezhetnek vele.

Orchidea otthoni tőosztása 4 lépésben

Édenkert
-
  20.01.22 07:06 Otthon

Izgalmas olvasói levelet kaptunk: az orchideákat úgy is szaporíthatjuk, hogy a száron lévő új hajtásokat levágjuk, majd orchideaföldbe, átlátszó cserepekbe szétültetjük őket.