Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 10 hír

Vadszőlővel befuttatott buszmegállók Bécsben

Édenkert
-
  19.08.23 10:00 Életmód

Még a busz- és villamosvárókat is beveti Bécs a felmelegedés elleni harcban: vadszőlővel futtatják be az oldalukat és a tetejüket, hogy árnyékot nyújtsanak a várakozóknak. Az újfajta utasvárók első prototípusát már át is adták.

Kezdődik az iskola, készüljünk fel rá!

Édenkert
-
  19.08.23 07:46 Életmód

Még néhány hét hátra van az iskoláig, de a felkészülést már most érdemes elkezdeni. Ez azonban nemcsak a tanszerek beszerzését jelenti, jó, ha teszünk azért is, hogy gyermekünk testileg-lelkileg ráhangolódhasson az új tanévre.

A kavicságy beépítése a kertbe!

Édenkert
-
  19.08.22 18:00 Életmód

Szabálytalan alakú területek ideális burkolóanyaga a kavics, ami ráadásul olcsó, gyorsan és egyszerűen elkészíthető. A kötetlen és a kötött formájú kertek stílusához egyaránt ideális.

Sós paprikakrém, avagy piros arany házilag

Édenkert
-
  19.08.22 16:00 Életmód

Szeptember elején  érdemes még paprika, padlizsán és különböző paradicsomos krémeket készítenünk télire. Lássuk, hogyan készül a pirosarany házilag!

Pillangócsalogató díszcserje a nyári orgona

Édenkert
-
  19.08.22 10:36 Életmód

A nyári orgona népszerűségét főleg annak köszönheti, hogy akkor virágzik, amikor a legtöbb cserje már elvirágzott.

Ősszel se hagyd üresen a balkonládáid!

Édenkert
-
  19.08.22 09:15 Életmód

Sokan az ősz beköszöntével beviszik teleltetni a muskátlit, vagy a nyári virágok pusztulása után egyszerűen parlagon hagyják a balkonládákat. Azonban mindkettőnél jobb megoldás, ha ilyenkor is virágba díszítjük a teraszt, hiszen lehetséges!

Árnyékos kertben ne reméljünk szép pázsitot

Édenkert
-
  19.08.21 17:00 Életmód

Aligha van olyan kerttulajdonos, aki előtt ismeretlen lenne az árnyék és a pázsit problémaköre. Az ellenálló, dús, mélyzöld pázsit, a széles és szívós fűszálak helyett ilyen körülmények között a hézagos, mohásodó fű látványa szomorítja el a kerttulajdonost a világoszöld, puha fűszálakkal. 

Kék leander, avagy a mexikói petúnia

Édenkert
-
  19.08.21 12:10 Életmód

A mexikói petúnia (Ruellia britonniana) egy mutatós virágokkal rendelkező, pillangó csalogató évelő, sokan azt hiszik róla, hogy kék színű leander 

50. Debreceni Virágkarnevál képekben

Édenkert
-
  19.08.21 07:53 ÉletmódDebrecen

A karneváli menetben 18 virágkocsit, 10 hazai és 17 külföldi művészeti csoportot láthatott a közönség az 50. debreceni virágkarneválon.

Virágözönnel kápráztat el minket az angyaltrombita

Édenkert
-
  19.08.18 11:00 Életmód

Annak ellenére, hogy az angyaltrombita (Brugmansia) mérgező, még mindig ez az egyik leglátványosabb nyári virág a kertben. Csak néhány tanácsot kell betartanunk, hogy minket is lenyűgözzön tengernyi virágával.