Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 10 hír

Szemünk egészségét is veszélyezteti a légszennyezés?

Ecolounge
-
 Tegnap 23:15Életmód

Egy új tanulmány rámutat arra, hogy összefüggés van egy súlyos szembetegség, a szemfenéki meszesedés és a légszennyezettség között. Ennek oka, hogy a szállópor a tüdőn keresztül a véráramba jut, és így károsíthatja a szemet is.

Állatvédelmi Központ alakult az Állatorvostudományi Egyetemen

Az Állatorvostudományi Egyetemen már 2017 óta kötelező tárgy az állatvédelem az elsőéves hallgatóknak, de most még nagyobbat lépett az Intézmény előre: Állatvédelmi Központt hozott létre, ahol az állatvédelmi szakállatorvos képzés feltételeinek megteremtése mellett nemcsak hivatásos állatvédelmi szakembereknek, hanem civileknek is…

80 ezer fát kell kivágni a hatalmas hó miatt Madridban

Madrid hetek óta hó alatt van a Filomena nevű téli viharnak köszönhetően. Sajnos a rendkívüli havazás miatt a város mintegy 80 ezer fája annyira megsérült, hogy ki kell vágni.

Heti összefoglaló 4. hét - Bye-bye Trump, meleg- és hidegrekordok, esély a hím csibéknek

Ecolounge
-
 21.01.25 21:24Tudomány

Az elmúlt hét igencsak izgalmasra sikeredett. Talán a legfőbb hír, hogy beiktatták elnöki hivatalába Joe Bident. Új korszak kezdődik? 4. heti összefoglalónk következik.

Elefántszámlálás az űrből

Ecolounge
-
 21.01.23 22:57Állatvilág

Hatalmas lépést jelent az állatvédők és a tudósok számára, hogy nemrég sikerült állatokat mesterséges intelligenciával összekapcsolt műholdkamerák segítségével megszámolni nagy kiterjedésű földrajzi térségében. Az eljárás gyorsasága és pontossága mellett különösen fontos, hogy az adatgyűjtés nem jár az állatok megzavarásával,…

A netes vásárlás tényleg zöldebb?

Egy friss kutatás szerint az online vásárlás a hagyományos kereskedelemhez képest átlag 36 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár. Az MIT Real Estate Innovation Lab által vizsgált alapesetek több mint 75 százalékában az e-kereskedelem bizonyult a fenntarthatóbb megoldásnak.

Faültetési akciót indít a Soproni Egyetem - Minden elsős hallgató után egy facsemete!

A Soproni Egyetem (SOE)nagyszerű kezdeményezést indított: ezek után minden évben, a tanulmányaikat ősszel megkezdő valamennyi elsős hallgatója után egy-egy facsemetét ültet el Sopronban és a város környékén. Mindez évente több mint ezer fát jelent.

Egy nap alatt 4 őzgázolás - Óvatosan vezessünk!

Ecolounge
-
 21.01.22 21:30Állatvilág

24 óra leforgása alatt 4 őzet ütöttek el az országban. Az ütközés néha elkerülhetetlen, azonban sok múlik a sofőrök figyelmén, óvatosságán is a jelzett területeken. Mi a teendő vadgázoláskor? Erről is olvashatnak cikkünkben.

Hatalmas bálnatetem bukkant a felszínre Olaszországban

Egy bálnaborjú vezette el a szakembereket ahhoz a hatalmas bálnatetemhez, ami a dél-olaszországi Sorrento partjainál emelkedett a felszínre. A tetemet sikerült kiemelni.

Tilos lesz leölni a hím napos csibéket Németországban

Világszerte elfogadott eljárás a hím naposcsibék tömeges leölése - általában az állatokat élve darálják le. Az ok egyszerű: nem tartják gazdaságosnak a kakasok felnevelését. Azonban Németország most szakít a kegyetlen gyakorlattal.