Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 22 hír

Szakértők: felgyorsultak a környezeti változások

Ecolounge
-
  Tegnap 10:33 Tudomány  Föld napja

Az elmúlt időszakban felgyorsultak a környezetet érintő változások - hangoztatták szakértők az M1 aktuális csatorna műsorfolyamában vasárnap, a Föld napján.

Michael Bloomberg kifizeti a párizsi klímavédelmi konferencia elmaradt amerikai hozzájárulását

Ecolounge
-
  Tegnap 10:33 Tudomány  USA Párizs

Michael Bloomberg amerikai milliárdos, New York volt polgármestere vasárnap felajánlotta, hogy saját vagyonából kifizeti a párizsi klímavédelmi konferencia elmaradt amerikai hozzájárulását.

Bolygónk hamarabb lesz lakhatatlan, mint gondolnánk!

Ecolounge
-
  18.04.22 12:33 Tudomány 

Az évszázad végére Földünk jelentős része alkalmatlanná válhat az emberi életre.

"Átadták a civil társadalom Oscarjait"

Ecolounge
-
  18.04.22 12:33 Tudomány 

Megható és humorral tűzdelt rendezvény keretében harmadjára adták át a civil szektor legrangosabb elismeréseit. A NIOK Alapítvány nevéhez fűződő Civil Díjat ebben az évben több mint 200 civilszervezeti képviselő, civil barát és vállalati partner jelenlétében osztották ki. A MagNet Bank által immár harmadik éve támogatott Civil Díj célja, hogy minél

A műanyag szívószál és fültisztító pálcika betiltását tervezi Nagy-Britannia

Ecolounge
-
  18.04.22 12:33 Életmód  BBC

A műanyag szívószál és a fültisztító pálcika forgalmazásának betiltását tervezi a brit kormány a világ tengereit veszélyeztető műanyaghulladék mennyiségének csökkentése érdekében - számolt be róla a BBC News.

"Csökkentsék az óriásvállalatok az eldobható műanyagok használatát!"

Ecolounge
-
  18.04.22 09:33 Tudomány 

Néhány nappal április 22., a Föld napja előtt világszerte több mint 1 millió ember követelte, hogy a világ legnagyobb vállalatai csökkentsék az egyszerhasználatos műanyagok gyártását. [1]

Felfedezők Napja – Középpontban az Éghajlatváltozás!

Ecolounge
-
  18.04.21 12:33 Utazás 

A Földgömb magazin immár 6. alkalommal rendezi meg a Felfedezők Napját, ahol szakemberek hozzák testközelbe az expedíciók és a terepi kutatás izgalmas világát a család minden tagjának, egy vidám fesztivál keretein belül.

A Föld napján adták át a Herman Ottó Szellemisége Díjakat

Három jeles szakember vehette át a Herman Ottó Szellemisége Díjat a Föld napján. A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ közösen megszervezett rendezvényén 19 kiállító természetvédelmi foglalkoztatókkal, környezetvédelmi játékokkal várta az érdeklődőket a Budatétényi Rózsakertben.

11 őshonos halfaj kihalását eredményeznék a Nyugat-Balkán folyóira tervezett vízerőművek

Ecolounge
-
  18.04.21 12:33 Állatvilág  Ausztria

Szinte minden tizedik európai halfajt a kihalás szélére sodorják a nyugat-balkáni térség folyóira tervezett vízerőművek a Grazi Egyetem kutatói vezetésével készült nagyszabású tanulmány szerint.

Nem minden fa alszik, de mindegyiknek van pulzusa

Ecolounge
-
  18.04.20 19:33 Állatvilág  Dánia Pulzus

A fákról eddig úgy tudtuk, hogy nem mozognak, legfeljebb passzívan alkalmazkodnak a környezetükhöz, így a nappal és éjszaka váltakozásához is. Magyar és dán kutatók egy új kísérlettel kimutatták, hogy a fákban a víz nyomása néhány órás időközönként változik. Az eredmények a fák vízszállításának egy eddig ismeretlen mechanizmusát sejtetik: a…

Jobb minőségű bioélelmiszereket garantál az európai fogyasztóknak egy uniós megállapodás

Ecolounge
-
  18.04.20 19:33 Életmód  Európai Parlament

A bioélelmiszerek és címkézésük új rendszeréről hagyott jóvá megállapodást az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén, amely szerint ilyen védjegy alatt csak magas minőségű biotermékeket lehet majd értékesíteni az Európai Unióban (EU).

A hőhullámok "megfőzik" a Nagy-korallzátony koralljait

A tengeri hőhullámok szinte "megfőzik" a Nagy-korallzátony koralljait, a hő hatására 2-3 hét alatt elpusztulnak.

A jobb minőségű étrend nagyobb mértékű élelmiszerpazarlást eredményez

Ecolounge
-
  18.04.19 22:33 Életmód  9 hír a témában

Nagyobb mértékű élelmiszerpazarlást eredményez a jobb minőségű étrend - mutatták ki amerikai kutatók tanulmányukban, amely szerint az amerikaiak fejenként naponta 422 gramm élelmet dobnak ki.

Tovább szigorítják az uniós hulladékgazdálkodási szabályokat

Ecolounge
-
  18.04.19 12:33 Tudomány  Hulladék

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jogszabálycsomagot szavazott meg az újrahasznosítás növelése, a hulladékok lerakásának és az élelmiszerpazarlás visszaszorítása érdekében - közölte az uniós parlament szerdán.

„Földikutya karikatúrások” pályázat

Ecolounge
-
  18.04.19 12:33 Utazás 

A Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztály által működtetett Vadonleső Program és a tíz hazai nemzetipark-igazgatóság 2018. AZ ÉV EMLŐSE: a földikutya alkalmából „Földikutya karikatúrások” címmel karikatúra pályázatot hirdet. Most mindenki fantáziáját szabadon engedve, a belső értékeket és érdekességeket is…