Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 16 hír

Halálos mérgű viperának álcázza magát a kongói óriásvarangy, hogy meg ne támadják

Először mutatták ki, hogy a kongói óriásvarangy Afrika legnagyobb és legveszélyesebb viperájának álcázza magát, hogy ne támadják meg.

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak munkahelyek és önkormányzatok - Meghosszabbítva!

Meghosszabbított határidőig, november 7-én 12 óráig várja a jelentkezéseket az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Kerékpárosbarát település és Kerékpárosbarát munkahely pályázatokra, amelyek meghirdetésével a tárca célja az volt, hogy a bevált megoldásokat felkutassa, tapasztalataikat feldolgozza és mintaként átadja, a…

A légszennyezettség az elsőszámú környezeti kockázat az egészségre nézve - Az EU-ban Mintegy 400 ezren haltak meg…

Ecolounge
-
  19.10.19 23:18 Tudomány

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) közlése szerint mintegy 400 ezer ember idő előtti halálát okozta a légszennyezettség 2016-ban az Európai Unió tagállamaiban.

A pénzbüntetésen felül elzárást is kapott két állatkínzó Zalában

A Zalaegerszegi Törvényszék közlése szerint jogerősen 90 napi elzárásra, illetve 180 ezer forint pénzbüntetésre ítéltek két zalai állatkínzót pénteken.

Egyiptom nemzeti vízmegőrzési tervet dolgozott ki a vízhiány kezelésére

Ecolounge
-
  19.10.19 21:18 Tudomány

A vízhiány rendkívül nagy kihívás, egyben lehetőség a vízellátási rendszer fejlesztésére - nyilatkozta Abdel-Áti Szajed Mohamed Halil, Egyiptom vízgazdálkodási minisztere csütörtökön.

Viharrengések: szeizmikus eseményeket okoznak a nagy viharok az óceánokon

Ecolounge
-
  19.10.19 15:18 Tudomány

Egy akár 3,5-ös erősségű földrengéshez hasonló szeizmikus eseményt is kiválthatnak a közelükben lévő óceánterületen a hurrikánok vagy egyéb nagy erejű viharok - állapították meg a Floridai Állami Egyetem kutatói, akik a Geophysical Research Letters című folyóiratban számoltak be az újonnan felfedezett geofizikai jelenségről.

Mérgezés! Veszélyben a sasok a rágcsálómérgek miatt

A nem megfelelően alkalmazott rágcsálóirtó szerek miatt ismét ragadozómadarak pusztultak el Magyarországon, ezért a Magyar Madártani Egyesület (MME) felhívja a gazdák figyelmét arra, hogy az előírásokat betartva, csak zárt térben vagy zárt etetőállomásban használják a mérgező készítményeket.

Itt az októberi Komposztünnep! - Pályázz komposztálással kapcsolatos témában!

Ecolounge
-
  19.10.18 10:09 Tudomány

A Humusz Szövetség ez év októberében is meghirdette Komposztünnep pályázatát, melyre a komposztálás témájához kapcsolódó tevékenységekkel jelentkezhetnek az érdeklődők.

Különleges üvegékszerekbe öntve a veszélyben lévő vadvilág

Ecolounge
-
  19.10.17 03:00 Kultúra

Dizájn és állatvédelem találkozik egy egyedülálló kollekcióban az Atinytrip GlassArt jóvoltából. A különleges üvegékszerek és a róluk készült fotók most egy kiállítás keretében is megcsodálhatók.

Lehetséges? - Növénytermesztés a Holdon és a Marson

Ecolounge
-
  19.10.17 02:00 Tudomány

Holland kutatók növényt termesztettek a Mars és a Hold talajához hasonlító, az amerikai űrkutatási hivatal szakemberei által kifejlesztett talajban. Kutatásukból kiderült, hogy nemcsak lehetséges élelmet termelni a vörös bolygón és a Holdon jövendő lakóik számára, hanem életképes magokat is lehet nyerni belőlük növénytermesztéshez.

Főszerkesztői vállalás: le a műanyaggal!

Ecolounge
-
  19.10.17 00:00 Életmód

A dm Kezdd kicsiben! kezdeményezéséhez a Zöldunió felkérésére zöld portál-főszerkesztőként én is csatlakoztam. Arra tettem vállalást, hogy háztartásomban minimálisra csökkentem a műanyag mennyiségét. Hogy ez mennyire sikerült? Íme a végeredmény!

Világszerte egyre gyakoribb a mérgező édesvízi algavirágzás a tavakban

Az elmúlt három évtizedben világszerte súlyosbodott az édesvízi nagy tavakat érintő nyári algavirágzás - állapították meg a washingtoni Carnegie Tudományos Intézet és az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) munkatársai a témában készített eddigi leghosszabb távú, globális tanulmány keretében.

Amerikából jöttem: eddig ismeretlen inváziós fűfaj hódit hazánkban

Ecolounge
-
  19.10.15 15:39 Állatvilág

Egy új, veszélyes észak-amerikai inváziós faj, a homoki prérifű egyre jelentősebb hazai elterjedését vizsgálják a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és a Debreceni Egyetem (DE) Lendület Funkcionális és Restaurációs Ökológiai Kutatócsoport és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai.

118 ország részvételével megkezdődött a 3. Budapesti Víz Világtalálkozó

A két korábbi rendezvényhez képest többen, 118 országból több mint 2300-an jelentkeztek a kedden kezdődő Budapesti Víz Világtalálkozóra.

Északnyugat felé tart a gigászi jégtömb

Kilencven fokkal elfordult és északnyugati irányba sodródik az antarktiszi Amery parti jégmezőről nemrég levált gigászi jégtömb, amelyről az Európai Űrügynökség (ESA) Sentinel-2 műholdja készített űrfotót a héten.