Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 14 hír

Lezárták a turisták előtt a kínai Mount Everest-alaptábort az egyre súlyosbodó hulladékprobléma miatt

A mászóengedéllyel nem rendelkező látogatókat érintő korlátozás értelmében a turisták ezentúl csak az 5200 méteren lévő alaptábortól valamivel lejjebb fekvő Rongbuk kolostorig mehetnek fel.

A növény-felhőkarcoló 5000 embert fog ellátni élelemmel

Ecolounge
-
  Tegnap 10:00 Kultúra

A növekvő urbanizáció következtében a helyi friss ételek előállítása egyre sürgetőbbé válik. Erre a kihívásra a növény-felhőkarcolók nyújthatnak megoldást.

Időnként teljesen megújítják dalukat az ausztrál hosszúszárnyú bálnák

Ecolounge
-
  Tegnap 10:00 Állatvilág

Néhány évente teljesen megújítják dalukat az ausztrál hosszúszárnyú bálnák. Keleti partvidéki állatok dalának elemzésekor megfigyelték, hogy a hím populáció által kiadott hangok alkalmanként teljesen megváltoznak.

5 szürreális roncstelep a nagyvilágból

Ecolounge
-
  Tegnap 10:00 Tudomány

Mióta csak létezik közlekedés, a forgalomból kivont járművek elhelyezésére - pontosabban eltüntetésére - mindig találtak megoldást a tulajdonosaik. A most következő öt szürreális roncstelep között van egy "kakukktojás" is, amely környezetvédelmi és halászati célokat is szolgál.

Európa legnagyobb tetőnaperőmű-parkja épül a győri Audiban

Az Audi Hungaria Zrt. két logisztikai központjának tetején alakítja ki az E.on Hungária Zrt. Európa legnagyobb tetőnaperőmű-parkját jövő év elejéig, mintegy 160 ezer négyzetméteren.

Meghajlanak az antarktiszi selfjegek a rajtuk lévő olvadékvíztavak óriási súlya alatt

Először sikerült közvetlenül megfigyelniük kutatóknak egy antarktiszi selfjég meghajlását a rajta lévő olvadékvíztavak óriási súlya alatt, a szakemberek szerint ez a jelenség idézhette elő a Larsen-B selfjég szétesését 2002-ben.

Greenpeace Magyarország: A budapestiek háromnegyede betétdíjas palackokat használna

Ecolounge
-
  19.02.15 15:00 Életmód

A budapestiek elsöprő többsége, 75%-a támogatná a betétdíjas rendszer bevezetését, és választaná a visszaváltható palackot az egyszer használatos helyett − derül ki a Greenpeace Magyarország 2018 decemberében végzett reprezentatív közvélemény-kutatásából.

Háromnegyed magyarországnyi területen adott engedélyt Görögország kormánya olaj- és gázkitermelésre

Egy nagyobb olajszivárgás katasztrofális következményekkel járhat a tengeri élővilágra, a veszélyeztetett fajokra, de még a görög szigetek turizmusára és gazdaságára nézve is. A WWF nemzetközi kampányt indított annak érdekében, hogy a fúrásra irányuló tervek helyett a terület élővilágának védelme kerüljön előtérbe.

Több mint 100 év után láttak újra fekete párducot Afrikában

Nick Pilfold, a San Diegó-i állatkert biológusa elmondta, hogy miután hallották a ritka ragadozó hírét, csapatával kameracsapdákat helyeztek ki a Laikipia megyei rezervátumba a párducpopuláció tanulmányozására, majd hónapokon át vártak és figyeltek.

V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő

Ecolounge
-
  19.02.13 19:42 Utazás

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő 2015-ben került először megrendezésre, és mára nemcsak az ország, hanem a régió egyik legnagyobb filmes és természet-környezetvédelmi tematikus rendezvénye lett.

Rendkívülinek számító hóesés Hawaii egyik szigetén

Kedden is szakadt a hó az egyesült államokbeli Hawaii egyik szigetén, Mauin, ahol eddig még soha nem havazott.

Egymilliónál is több alírást gyűjtöttek a rovarpusztulás feltartóztatásáért

A bajorországi a "Fajok sokfélesége népi kezdeményezés - Mentsétek meg a méheket!" elnevezésű akció célja a rovarfajok kipusztulásának feltartóztatása.

A költési időszak előtt érdemes elvégezni a természetvédelmi szempontból érzékeny munkákat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra figyelmeztet, hogy a nem megfelelően végzett épületfelújítások, fa- és bokorkivágások, vezetékhálózat-oszlopkarbantartások súlyos természetvédelmi kárt okozhatnak, ezért arra kérik az érintetteket, hogy ezeket a munkákat még az áprilisban kezdődő költési…

Csimpánzok szöktek meg karámukból a belfasti állatkertből

Ecolounge
-
  19.02.11 22:42 ÁllatvilágÁllatkert

Egy kis csapat csimpánz szökött meg a belfasti állatkert csimpánzkarámjából, faágakat használtak létraként, hogy átjussanak a karámot körülvevő falon.