Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 18 hír

Randi Gasztrohős módra

Ecolounge
-
  Ma 08:33 Utazás 

2018. 09. 06-án újra Gasztro Randit szerveznek a Gasztrohősök Budapesten, a Budapesti Gazdasági Egyetem Markó utcai épületében. A termelő-étterem találkozóra idén is várják a jó minőségű hazai alapanyagokat kereső séfeket,étterem tulajdonosokat.

Már több mint száz éve figyelmeztettek a globális felmelegedésre

A Föld felmelegedésének veszélyére figyelmeztetett egy 106 éve megjelent új-zélandi újságcikk, amely a világ szénfelhasználásáról írt.

Gyorsabban nőnek a fák, de kevésbé tömörek és kalóriaértékük kisebb a globális felmelegedés miatt

A globális felmelegedés miatt gyorsabban nőnek a fák, ám sűrűségük csökkent, és a könnyebb fáknak alacsonyabb a kalóriaértékük - állapították meg a Müncheni Műszaki Egyetem (TUM) kutatói 150 évre visszamenőleg vizsgálva anyagmintákat.

Amerikai startup elektromos teherautóit teszteli a UPS

Ecolounge
-
  Tegnap 14:33 Autó-motor 

A kezdeményezés hozzájárul a UPS globális flottájának elektromos autókkal való feltöltéséhez.

Magyarország 1000 éve nagykorú - nemzeti lazulás Dj Palotaival a MagNet Közösségi Ház előkertjében

Ecolounge
-
  Tegnap 14:33 Utazás 

Magyarország éppen 1018 éve született, s ebből az alkalomból a MagNet Közösségi Ház születésnapot szervez, és vár mindenkit, aki szívesen és örömmel ünnepelné meg, hogy Magyarország közössége ezer éve nőtt nagykorúvá.

Átadták az országos jégkármérséklő rendszer informatikai támogatását

Átadták az országos jégkármérséklő rendszer meteorológiai kiszolgálásához szükséges informatikai rendszert csütörtökön, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) székházában, Budapesten.

Alkalmazkodtak a klímaváltozáshoz az újkőkorszakban élt korai földművesek

Ecolounge
-
  Tegnap 11:33 Tudomány  Klímaváltozás

Az újkőkorszakban (neolitikum) élt korai földművesek sikeresen alkalmazkodtak egy 8200 évvel ezelőtt bekövetkezett éghajlatváltozáshoz - derült ki a Bristoli Egyetem szakemberei által vezetett kutatásból.

Feltárta a búza genetikai állományát egy nemzetközi kutatócsoport

Ecolounge
-
  Tegnap 11:33 Tudomány  Gabona

Egy nemzetközi kutatócsoport feltárta a búza genetikai állományát, ami megnyitotta az utat jóval táplálóbb és az éghajlathoz jobban alkalmazkodó búzafajták nemesítése, a gabonaallergiában szenvedők életminősége javítása előtt.

Emberre is veszélyes, mérgező algák lepték el Florida egyes partvidékeit

Ecolounge
-
  18.08.16 10:33 Tudomány 

A Mexikói-öböl mentén lévő floridai partok strandjai üresen tátonganak, az utcákon és az éttermekben alig látni embereket, a televíziók tudósításai szerint mindenütt átható bűz terjeng, a parton döglött halak garmadája látható.

Tíz év alatt csaknem tízszeresére nőtt a sarkvidéki tüzek száma Oroszországban

Ecolounge
-
  18.08.16 10:33 Tudomány 

Tíz év alatt csaknem tízszeresére nőtt a sarkvidéki futótüzek száma Oroszországban, az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) két műholdja mintegy 10 ezer "forró pontot" mutatott ki az orosz sarkvidéken ebben az évben augusztus elejéig.

Az eddig véltnél jóval több szén-dioxidot bocsát ki az Antarktisz körüli óceán télen

Ecolounge
-
  18.08.16 10:33 Tudomány  9 hír a témában

Az eddig véltnél jóval több szén-dioxidot bocsát ki az Antarktiszt övező tengeri jég körüli nyílt víz télen - mutatták ki a térségben elhelyezett 35 úszórobot segítségével amerikai kutatók.

Afrika majmainak létét fenyegethetik az olajpálma-ültetvények

Ecolounge
-
  18.08.15 08:33 Állatvilág  Afrika London

Afrika veszélyeztetett majmainak létét tehetik kockára az olajpálma-ültetvények egy új tanulmány szerint.

A kutatók előrejelzése szerint szokatlanul meleg lesz 2022-ig

Ecolounge
-
  18.08.15 08:33 Tudomány  21 hír a témában

"Abnormálisan meleg" lesz az időjárás 2022-ig, nagyobb lesz az esély a szélsőséges hőmérsékletek kialakulására - figyelmeztettek francia és brit kutatók egy új előrejelzési rendszer adatai alapján.

Elkészült a kihalt emlősöket is összegző első világtérkép

Ecolounge
-
  18.08.12 11:33 Tudomány  Svédország Térkép

Dán és svéd kutatók elkészítették az emlősök legátfogóbb családfáját és atlaszát, amely minden ma élő és egykor kihalt emlősfajt összeköt. A csaknem hatezer fajt átfogó térkép a biodiverzitás globális mintázatának több korábbi elméletét is megdönti.

Bokáig PET palackokban a Tisza parton

Ecolounge
-
  18.08.12 11:33 Tudomány  Hulladék Tisza

Tegnap este ér célba a 2018-as PET Kupa, amely során idén hatodjára tisztították meg civilek a Tisza felső szakaszát a hulladékoktól. Idén a Greenpeace Magyarország önkénteseiből álló csapat is csatlakozott a kezdeményezéshez. Az önkéntesek emellett át is válogatták a hulladék egy részét, hogy kiderüljön: mely cégek járulnak hozzá…