Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 18 hír

Közel 110 millárd forint értékben valósulnak meg hulladékgazdálkodási fejlesztések

Ecolounge
-
  Ma 16:24 Autó-motor

A hazai hulladékgazdálkodás következő mérföldkövéhez érkezik azzal, hogy az ország jelentős részén az egységes műszaki színvonal biztosítása érdekében újabb fejlesztések realizálódnak. A beruházások 30 darab nagyprojektben és további 14 darab kisprojekt keretében valósulnak meg közel 110 milliárd forintos költségvetéssel.

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Ecolounge
-
  Tegnap 11:24 Életmód

Még úgy is, ha csak egyszerűen üldögél az ember és élvezi a nyugalmat - vélik brit kutatók. A szabadidő parkokban, erdőkben vagy strandokon való eltöltésének fizikai és mentális hatásai jól ismertek, de ez az első olyan nagy kutatás, amely kiderítette, mennyi idő szükséges ezen hatások eléréséhez.

Sok a mikroműanyag a hazai folyókban

Ecolounge
-
  19.06.15 16:24 Állatvilág

Sok mikroműanyag lehet a hazai folyók üledékében, ami a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói szerint jelentős környezeti kockázattal járhat - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága pénteken az MTI-t.

Ferenc pápa azonnali lépéseket sürgetett a klímaváltozás ellensúlyozására

Lépésváltást szorgalmazott a globális felmelegedés okozta világméretű gazdasági-társadalmi válsággal szemben Ferenc pápa, aki a nemzetközi kőolaj- és gázvállalatok vezetőit fogadta a Vatikánban 2019. 06. 14.-én.

10,2 megawatt összteljesítményű napelemparkok épültek Felső-Szabolcs két településén

Négymilliárd forintból épült meg két napelempark a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzsér és Mándok települések határában.

A kihaltnak hitt bermudai nagy szárazföldi csiga visszatért

Visszatért a "halálból" a nagy bermudai szárazföldi csiga: miután negyven éve kihaltnak hitték, élő példányokat találtak egy hamiltoni sikátorban.

5 gramm műanyagot eszünk meg minden héten

A WWF és partnerei tanulmánya szerint az emberek a táplálékkal átlagosan körülbelül 5 gramm műanyagot fogyasztanak hetente, ami egy bankkártya súlyának felel meg. A mikroműanyagok emberi egészségre gyakorolt hatásáról még nem sokat tudunk, a WWF szerint azonban a természet és saját védelmünk érdekében meg kell állítani a…

A háztartásban tehetünk a legtöbbet környezetünk védelméért

Sokszor hallhatunk hangzatos mondatokat környezetünk védelméről, az elkülönített vagy más szóval használtan szelektív hulladékgyűjtésről, a hulladékok égetéséről, de mindig felmerül a kérdés, hogy az üzenetet át tudjuk-e adni az érintetteknek.

500-szor gyorsabban zajlik a növények kihalása. - Az elmúlt 250 évben közel 600 növényfaj tűnt el!

Ecolounge
-
  19.06.13 18:20 Állatvilág

Mintegy 600 növényfaj tűnt el az elmúlt 250 évben. Egy új összehasonlító tanulmány szerint a növények kihalása 500-szor gyorsabban zajlik, mint az természetes módon történne. A kihalt növények között van a chilei szantálfa (Santalum fernandezianum), amelyet illóolaj-tartalma miatt hasznosítottak, az élete nagy részét föld alatt töltő Thismia…

Csökkenti a vizek élővilágát a felmelegedés

A felmelegedés 17 százalékkal csökkentheti a vizek élővilágát. A világ óceánjai hal- és egyéb állatállományának egy hatodát veszíthetik el a évszázad végére, ha a klímaváltozás a jelenlegi mértékben zajlik - vélik tengerbiológusok.

Újrahasznosított műanyagból készülnek a Tokiói olimpia dobogói

Ecolounge
-
  19.06.12 19:12 Tudomány

Miután 2019 februárjáig 47.5 tonna elektronikai hulladék gyűlt össze, mely az olimpiai érmek alapanyagául fog szolgálni, az ötkarikás játékok szervezői egy újabb környezettudatos lépésükről adtak hírt.

Hamarosan a Tisza-tavat tisztítják a PET Kalózok

Az immár hagyományosnak mondható Felső-Tiszai PET Kupa sorozatot idén a Tisza-tavi futammal bővíti a környezetvédelem iránt elkötelezett Természetfilm.hu Egyesület. A június 14. és 18. között zajló vízi rendezvény keretében a csapatok Tiszafüredtől Kisköréig eveznek saját építésű pillepalack hajóikon, hogy megtisztítsák a folyót és a tavat a…

A Brit-szigeteket érő eddigi legnagyobb meteorbecsapódás kráterét fedezték fel Skócia partjainál!

Az Oxfordi és az Aberdeeni Egyetem kutatói egy 2008-as skóciai terepmunkán leltek rá a durva ütközés jeleire, ám csak most állapították meg, hogy csapódott be az aszteroida.  

Környezetbarát hidrogéntermelés zöldalgákkal

Ecolounge
-
  19.06.11 19:45 Autó-motor

Az eddigieknél hatékonyabban lehet hidrogéngázt előállítani zöldalgák segítségével a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpontjában (MTA SZBK) kifejlesztett új módszer segítségével, egyelőre laboratóriumi körülmények között.

Ilyennek kell lennie a jövő élelmiszerláncának!

Ecolounge
-
  19.06.11 11:45 Tudomány

Az élelem jövője szimpóziumon az ENSZ FAO főigazgatója az élelmiszerláncok átalakítása mellett állt ki.