Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 15 hír

Csupán az ipari ingatlanok harmada energiahatékony

A bérbeadási céllal épített hazai ipari ingatlanok csupán harmada, mintegy 2,1 millió négyzetméternyi raktár, csarnok és logisztikai központ tekinthető energiahatékonysági szempontból korszerűnek. A megfelelően szigetelt és belső logisztikai infrastruktúrával is rendelkező ipari ingatlanállomány minden méretkategóriában telített, szinte alig…

Olaszország betiltja az eldobható műanyagok és a mikroműanyag-szemcséket tartalmazó kozmetikai termékek forgalma…

Ecolounge
-
  Ma 09:39 Tudomány 

Olaszország 2020 januárjától be kívánja tiltani a műanyag poharak, tányérok, evőeszközök és más eldobható műanyag tárgyak használatát. A tilalom kiterjed majd más egyszer használatos műanyagokra, így a szívószálakra, az italkeverőkre és a léggömböket tartó nyélre is.

Beszámoló az óbudai gázgyári szennyezésről

Október 19-én a Greenpeace Magyarország szerkesztőségünkhöz is eljuttatta közleményét, amelyben felhívják a figyelmet a régi gázgyár területe közelében található, Dunába szivárgó talajvízszennyezésről és az ahhoz kapcsolódóan elvégzett akkreditált laboratóriumi mérés eredményeiről. A hírre reagált az Óbudai önkormányzat, a Fővárosi…

MANAP: 2017 után 2018-ban is rekordot dönthetnek a napelemes rendszerek Magyarországon

Ecolounge
-
  Tegnap 13:39 Autó-motor  Energia

A Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal adatai szerint a háztartási méretű kiserőművek (50KW alatt, HMKE) beépített teljesítőképessége 2017 végére elérte a 241,4 megawattot, ami a 2016 végi állapothoz képest 46%-os növekedést takar. A csökkenő költségek és a megújuló energiák, ezen belül legfőképpen a napenergia iránti…

Felhő technológiával dolgoznak a vészesen fogyatkozó méhpopulációk megmentésén

Ecolounge
-
  18.10.19 16:39 Autó-motor  Méh Darázs

Új megközelítéssel, a felhő alapú technológia segítségével vizsgálják a méhpopulációk hanyatlásának okait, és igyekeznek elősegíteni a világ legfontosabb beporzó állatainak fennmaradását.

A pécsi havihegyi mandulafa lett az év fája

Ecolounge
-
  18.10.19 15:39 Állatvilág  Baranya Pécs

A pécsi havihegyi mandulafa nyerte el 4779 szavazattal idén az év fája címet.

A hullámokat elektromossággá alakító bójákat mutattak be egy nemzetközi energiaügyi konferencián

Ecolounge
-
  18.10.18 10:39 Autó-motor  Svédország

Hatodszorra rendezik meg a fenntartható energiagazdálkodás jövőjével, fejlesztési lehetőségeivel foglalkozó The Business Booster (TBB) nemzetközi konferenciát szerdán és csütörtökön, amelyen a hőtárolást megújító magyar HeatVentors is részt vesz. Az első napon bemutatkozott egy olyan svéd cég, amely a vízhullámokat elektromossággá tudja…

Bill Gates és az Európai Bizottság a tiszta energiákkal foglalkozó befektetési alapot hozott létre

Ecolounge
-
  18.10.18 10:39 Autó-motor  Energia Bill Gates

Az Európai Bizottság és a Bill Gates elnökletével működő Breakthrough Energy (BEE) tiszta energiákkal foglalkozó, 100 millió euró tőkéjű befektetési alapot hozott létre. A közös befektetési alap az innovatív európai vállalatokat fogja segíteni az új tisztaenergia-technológiák kifejlesztésében és piacra juttatásában.

Lovas kocsis hulladékszállítás és Elektromos hulladékgyűjtő - Innovatív megoldások a hulladékgyűjtésben és -szállításb…

Ecolounge
-
  18.10.16 15:39 Autó-motor  Hulladék

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) konferenciasorozatot szervezett – az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. szakmai támogatásával – annak érdekében, hogy a hulladékkezeléshez kapcsolódó innovatív megoldásokra hívja fel a figyelmet.

Együttélési kisokos az emberért és a medvéért

Ecolounge
-
  18.10.16 08:39 Utazás  Medve

Az utóbbi időkben gyakoribbá váltak a medveészlelések hazánk területén. Bár ez alapvetően jót jelent, mindannyiunk közös érdeke, hogy elkerüljük a közvetlen találkozásokat, és néhány apró praktikával minimalizáljuk a konfliktusokat az együttélés érdekében. A WWF Magyarország ezért egy szórakoztató infografika-sorozatot indít, amelyből…

Miből és meddig ehetünk még finomat?

Ecolounge
-
  18.10.16 08:39 Életmód  Eper

Ha tudatosan figyelnénk rá, mi kerül az asztalunkra és a tányérunkra, nemcsak arról gondoskodnánk, hogy unokáink is ismerjék még a paradicsom vagy az eper igazi zamatát, hanem már most sokkal finomabbakat falatozhatnánk. De vajon miért nincs ezzel tisztában a magyar lakosság több mint kétharmada és hogyan lehetne őket meggyőzni?

Folyamatosan bővül Magyarországon a háztartási méretű kiserőművek beépített kapacitása

Ecolounge
-
  18.10.15 20:39 Autó-motor  Ingatlan

A háztartási méretű kiserőművek beépített teljesítőképessége elérte a 241,4 megawattot tavaly év végére, ami 46 százalékos növekedés a megelőző év azonos időszakához képest; az összes beépített teljesítmény 99,4 százalékát a napelemes háztartási méretű kiserőművek tették ki.

Új biológiai hulladéktechnológiát fejleszt egy magyar cég

Ecolounge
-
  18.10.15 09:39 Autó-motor  Gödöllő Hulladék

Integrált biológiai hulladék feldolgozó technológiát fejleszt ki egy gödöllői székhelyű konzorcium, amellyel elsősorban állattartó telepek állíthatnak elő új típusú szerves trágyát.

Minden harmadik magyar vásárló rendszeresen költ feleslegesen

Ecolounge
-
  18.10.15 09:39 Életmód 

A magyarok harmada rendszeresen vásárol olyan terméket, amelyre nincs szüksége, az előre nem tervezett, impulzusvásárlásokat legtöbbször az üzletben kihelyezett termékek, akciók váltják ki.

Úgy tűnik, a klíma-apokalipszis elkerülhetetlen

Ecolounge
-
  18.10.14 10:36 Tudomány 

Az ENSZ új jelentése szerint azonnal cselekedniük kell a világ vezetőinek. Ha minden így marad, néhány évtizeden belül klímakatasztrófára számíthatunk.