Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 13 hír

Így bánj a vízzel, hogy jó legyen neked és a Földnek is!

Ha a lehulló csapadékot nem elvezetjük, hanem megtartjuk otthonunkban, azzal nem csak a pénztárcánknak teszünk jót, de a hőség és szárazság ellen is hatékonyan védekezhetünk. Ráadásul ezzel sokat tehetünk azért, hogy megőrizzük azt a természeti kincset, amely minden élet alapja. A WWF Magyarország ahhoz ad tippeket, hogy…

Már 5 éven belül átléphetjük a kritikus 1,5 fokos felmelegedést!

Egyre nő az esélye annak, hogy a globális átlaghőmérséklet már a következő öt évben 1,5 Celsius-fokkal meghaladja az iparosodás előtti szintet - derült ki a Meteorológiai Világszervezet (WMO) által közzétett friss mutatókból.

Frissült a vörös lista: kihalás szélén áll a sima kékbálna és a mezei hörcsög is

A Madagaszkáron honos összes makifaj csaknem egyharmadát, az északi simabálnát és a mezei hörcsögöt is a súlyosan veszélyeztetett, vagyis a kihalástól mindössze egyetlen lépésre lévő állatok közé sorolja a svájci székhelyű Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) aktualizált vörös listája.

13 éve nem volt ennyi erdőtűz júniusban Brazíliában

Az elmúlt 13 év legrosszabb júniusán van túl Brazília az erdőtüzek tekintetében: az előző év azonos időszakához képest csaknem 20 százalékkal nőtt az erdőtüzek száma az amazonasi esőerdő brazíliai részén idén júniusban - derült ki a dél-amerikai ország kormánya által közzétett adatokból.

Rózsaszín hó az Olasz-Alpokban

Olasz kutatók az Alpok gleccserein megjelent rózsaszínes árnyalatú havat vizsgálják.

Rekordmeleg és bozóttüzek Szibériában - Kétszer gyorsabban melegszik az Arktisz, mint a globális átlag

Rekordmagas volt az átlaghőmérséklet júniusban a szibériai sarkvidéken az Európai Unió Földet és a klímaváltozást megfigyelő kutatóprogramjának adatai szerint.

Péteri-tó: visszaállítják a meder eredeti formáját

Mintegy 330 millió forintból állítják vissza a Bács-Kiskun megyei Petőfiszállás és Pálmonostora között fekvő Péteri-tó eredeti mederalakulatát - közölte a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága az MTI-vel.

"Banándráma": 8000 km-t utazott egy béka a gyümölcsök között

Apró, egzotikus békát fedeztek fel egy walesi élelmiszerbolt banánjai között, a rejtőzködő kétéltű több mint 8000 kilométert tett meg Kolumbiából - írta a BBC hírportálja hétfőn.

Korábban kihaltnak hitt kengurufaj érkezett a budapesti állatkertbe

Antwerpenből érkezett a budapesti állatkertbe egy olyan kengurufaj 3 egyede, amelyet az 1960-as évekig kihaltnak hittek. Az eredetileg a kelet-ausztráliai Nagy-Vízválasztó-hegység mentén őshonos állatok a szürke óriáskengurukkal közös kifutóban kaptak helyet.

Magyar intézet is részt vesz az Atlanti-óceánt kutató projektben

Ecolounge
-
  20.07.05 00:54 Tudomány

Kelet-Európából egyedüliként a Balatoni Limnológiai Intézet vesz rész az Atlanti-óceánt kutató, 11 millió euró költségvetésű nemzetközi kutatóprojektben az EU Horizon 2020 programjának támogatásával.

Tömegesen pusztulnak a botswanai elefántok május óta

Május eleje óta tart az elefántok rejtélyes pusztulása Botswanában, az Okavango folyó deltája vidékén, eddig több mint 350 tetemet számoltak össze.

A szénalapú energiatermelés kivezetése mellett döntött a német kormány

Ecolounge
-
  20.07.04 01:42 Külföld

Évekig tartó viták után pénteken elfogadta a német törvényhozás a szénalapú energiatermelés fokozatos leállításáról szóló csomagot, amelynek értelmében legkésőbb 2038-ig valamennyi szénerőművet leállítják.

"Zöld Forrás": idén 70 millió forintra pályázhattak a zöld civil szervezetek!

Évente mintegy 50 zöld civil szervezet kaphat támogatást az Agrárminisztérium Zöld Forrás pályázata keretében. A segítség célja a természeti értékek védelme, az erőforrások takarékos, hatékony és fenntartható használata, továbbá az emberi egészség környezeti feltételeinek javítása. Az agrártárca erre a feladatra idén is 70 millió forintot különít e