Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 13 hír

A washingtoni kormányzó dollármilliárdos tervet jelentett be a kardszárnyú delfinek védelmére

Ecolounge
-
  Tegnap 10:06 Állatvilág USA

A kardszárnyú delfinek védelmére 1,1 milliárd dolláros tervet jelentett be a következő évre az egyesült államokbeli Washington állam kormányzója.

Köd előrejelzésére szolgáló rendszeren dolgoznak a Pannon Egyetemen

A biztonságosabb közlekedéshez is hozzájárulhat az a ködöt előrejelző, a korábbinál pontosabb adatokat szolgáltató rendszer, amelyen a veszprémi Pannon Egyetem kutatói dolgoznak az Országos Meteorológiai Szolgálattal és a Pécsi Tudományegyetemmel közösen.

Hazai termékek a dm polcain – Új magyar beszállítókat keres a dm!

Ecolounge
-
  18.12.13 14:06 Életmód

A dm társadalmi felelősségvállalási tevékenysége a vállalat stratégiájának szerves része. Piacvezetőként célja a példamutatás a gyermekek- és családok egészségvédelme, a környezetvédelem, továbbá az egészséges életmód terén. Támogatási filozófiájában kiemelt helyet kap a vásárlók aktív bevonása, hiszen közösen is lehet jót tenni a…

Az EU intézkedéseket hozott a környezetbarátabb termésnövelő termékek forgalomba hozataláért

Ecolounge
-
  18.12.13 12:06 Tudomány Európai Unió

Az uniós tagállamok állandó képviselői jóváhagyták az Európai Parlamenttel kötött, a termésnövelő anyagok uniós forgalomba hozataláról szóló új szabályokra vonatkozó megállapodást - közölte az uniós tanács szerdán.

ENSZ-főtitkár: a katowicei klímacsúcs egyelőre nem oldotta meg a kulcskérdéseket

Ecolounge
-
  18.12.12 21:06 Tudomány ENSZ

A klímavédelmi tárgyalások előrehaladtak, de a kulcsfontosságú kérdések még nem oldódtak meg - állapította meg szerdán Katowicében, az ENSZ Éghajlat-változási Keretegyezménye 24. ülésén (COP24) Antonio Guterres, az ENSZ főtitkára.

Együtt egymásért: a dm elnyerte az Év Vállalati Önkéntes Programja címet

Ecolounge
-
  18.12.12 15:06 Tudomány Alapítvány

A dm idén ünnepelte 25. születésnapját, a vállalat önkéntes munka programjának részeként a kollégák saját környezetükben a közösségek életére kiható helyi kezdeményezéseket valósítottak meg a jubileum alkalmából.  A dm idei aktivitása elnyerte az Év Vállalati Önkéntes Programja címet. Az Önkéntes Központ Alapítvány által…

A víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapókot

Március 22-én, a víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapók című egészestés rajzfilmet, amelynek vetítéseihez számos ismeretterjesztő program is kapcsolódik majd.

Világszerte romlott az országok teljesítménye az éghajlatváltozás elleni harcban

Ecolounge
-
  18.12.10 21:06 Tudomány ENSZ

Magyarország a 42. helyezést érte el a legfrissebb Éghajlatváltozási Teljesítési Mutatóban (CCPI 2019), amelyet hétfőn tettek közzé Katowicében, az ENSZ 24. klímacsúcsán. A CCPI szerint világszerte romlott az országok teljesítménye - közölte a Levegő Munkacsoport az MTI-vel hétfőn.

Szemeteljünk JÓL! - Hulladékgazdálkodási közszolgáltatók lakossági szemléletformáló munkája

Ecolounge
-
  18.12.10 12:06 Tudomány Hulladék NHKV

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) és a vele együttműködő hulladékgazdálkodási közszolgáltatók az ügyfeleikkel való kommunikációt lényeges feladatuknak tartják.

Hóviharok dúlnak az Egyesült Államok délkeleti vidékein

Ecolounge
-
  18.12.10 12:06 Tudomány USA

Hóviharok dúlnak az Egyesült Államok délkeleti vidékein, több százezren maradtak áram nélkül és számos repülőjáratot is töröltek.

Madárvédelmi megállapodást írtak alá a mérgezések visszaszorítására

Ecolounge
-
  18.12.09 12:06 Állatvilág

A védett és fokozottan védett madarakat veszélyeztető mérgezések visszaszorítása érdekében együttműködési megállapodást írt alá Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára, Balogh János országos rendőrfőkapitány és Halmos Gergő, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület igazgatója.

Pilisi Parkerdő: Új turistajelzések a Pilisben

Ecolounge
-
  18.12.09 12:06 Állatvilág

Új szakaszokkal bővült a Pilisi Parkerdő területén futó, mintegy 1000 kilométernyi turistaút hálózat. Az ősszel felfestett új jelzéseknek köszönhetően turistaúton is megközelíthetővé vált a pilisszántói Kőfülke, Esztergom-Barátkút térségében pedig könnyebben érik el a menetrendszerinti buszjáratokat a természetjárók.

Összefüggést mutattak ki a légszennyezettség és a vetélés fokozott kockázata között

Ecolounge
-
  18.12.08 12:06 Életmód USA

A Utahi Egyetem kutatói összefüggést mutattak ki a légszennyezettség és a vetélés fokozott kockázata között.