Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 19 hír

Holdkőzettel bővült a Zselici Csillagpark meteoritgyűjteménye

Ecolounge
-
  Ma 11:57 Utazás 

Magyarország legnagyobb, nyilvános helyen látható holdkőzetével gyarapodott a Zselici Csillagpark meteoritgyűjteménye a közelmúltban.

Klímaváltozás hatása: Környezeti tényezők idézhették elő a tatárantilopok tömeges pusztulását

2015-ben több mint 200 ezer tatárantilop, más néven szaiga esett össze hirtelen és pusztult el Kazahsztánban. Halálukat baktériumfertőzés számlájára írták. Új kutatási adatok azonban azt mutatják, más tényezőknek is szerepe volt a tömeges pusztulásban.

FM-államtitkár: "cselekvő zöldpolitikára" van szükség

Cselekvő zöldpolitikára, ezen belül olyan szemléletformáló fejlesztésekre van szükség, mint a KlimAdat projekt, amely az éghajlatváltozás magyarországi hatásainak feltérképezését szolgálja - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a…

A soksejtűség genetikai alapjait vizsgáló kutatási program indult Szegeden

Ecolounge
-
  Tegnap 16:57 Tudomány 

Nagy László szegedi kutatócsoportjával olyan módszert fejlesztett ki, amely evolúciós családfák segítségével képes azonosítani egyes gének szerepét egy-egy életfunkció működésében.

Már képesek szén-dioxidból műanyagot előállítani

Kanadai tudósoknak sikerült pontosan megállapítani azokat a körülményeket, amelyek között a szén-dioxidot, a legrosszabb hírű üvegházhatású gázt a leghatékonyabban át lehet alakítani a műanyagok alapanyagául szolgáló etilénné.

35 százalékra kell emelni a megújuló energia részarányát 2030-ra az EU-ban

A teljes energiafogyasztás legalább 35 százalékát megújuló forrásokból kellene fedeznie 2030-ra az Európai Uniónak, s ezzel párhuzamosan az energiahatékonyságot is ugyanekkora mértékben kellene növelni az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén szerdán elfogadott tárgyalási mandátum értelmében.

2030-ra minden műanyag-csomagolásnak újrahasznosíthatónak kell lennie az Európai Unióban!

Minden műanyag-csomagolásnak újrahasznosíthatónak kell lennie 2030-ra az Európai Unióban, emellett csökkenteni kell az egyszer használatos műanyagok felhasználását az Európai Bizottság (EB) kedden bemutatott stratégiája értelmében.

Újra magyar siker az ENSZ nemzetközi rajzversenyén: 13 éves székesfehérvári kislány lett a második helyezett

Ecolounge
-
  18.01.16 19:57 Kultúra 

A FAO élelmezési világnapi rajzversenyén második lett korosztályában a székesfehérvári Kluge Berta Ida.

Energiahatékonyság javítását szolgáló pályázatot indított a Miniszterelnökség

Ecolounge
-
  18.01.16 11:57 Utazás  Mezőgazdaság Energia

A Miniszterelnökség a forrásátcsoportosítás lehetőségével élve, elsősorban megújuló energia felhasználásával történő, energiahatékonyság javítását szolgáló új, 35 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdetett a Vidékfejlesztési programban, a felhívásra 2018. február 19-től nyújthatók be a támogatási kérelmek.

Európa erdeinek több mint fele tűnt el az elmúlt hatezer évben

Ecolounge
-
  18.01.16 11:57 Állatvilág  Mezőgazdaság

Az erdőírtások mögött a mezőgazdasági területek iránti megnövekedett igény és a fa tüzelőanyagként való hasznosítása áll.

Klímaváltozás Magyarországon: A tavalyi lehet a 13. legmelegebb év 1901 óta!

Ecolounge
-
  18.01.15 19:57 Tudomány 

Magyarország tavalyi időjárása illeszkedik a melegedő tendenciába, a jelenlegi adatok szerint a hazai rangsorban a tavalyi lehet a 13. legmelegebb év 1901 óta.

A biztonságos mezőgazdasági termelés kiindulópontja a növényvédelem

Ecolounge
-
  18.01.15 19:57 Tudomány 

A növényvédelem a mezőgazdaság kiemelt fontosságú területe - mondta Nagy István, az agrártárca parlamenti államtitkára a Növényvédelmi Bizottság ülésén a Földművelésügyi Minisztériumban.

Megfejtették, hogyan hódították meg a Földet a virágos növények

Ecolounge
-
  18.01.15 11:57 Állatvilág  BBC

Amerikai tudósok megfejtették, hogy hódították meg a Földet a virágos növények, melyek a ma élő növények 90 százalékát teszik ki.

Denevérkölykök ezrei pusztulhattak el a hőségben

Ecolounge
-
  18.01.15 10:57 Állatvilág 

Állatmentő önkéntesek küzdöttek a melegtől kimerült "repülő rókák" megmentéséért egy héttel ezelőtt, amikor is Sydney volt a Föld legforróbb városa.

Már legalább 200 millió éve élnek lepkék bolygónkon

Ecolounge
-
  18.01.14 11:39 Állatvilág  BBC Hollandia

Már legalább 200 millió éve élnek lepkék a Földön - derítette ki egy amerikai-német-holland kutatócsoport németországi ősi kőzetekben talált kitinpikkely-fosszíliák elemzése alapján.