Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 23 hír

Magyar madarászok Albániában

Magyar madarászok indulnak 2 hetes expedícióra azzal a céllal, hogy feltérképezzék Albánia megmaradt nádasait a Natura 2000-es területek jelölőfajaként is számon tartott fülemülesitke után kutatva. A tavalyi felmérések alapján Albánia fontos vonuló és telelő területe a sitkének. Mivel a balkáni költőállomány a 80-as évekre felmorzsolódott,…

A légszennyezés okozza a halálozások 10 százalékát

Ecolounge
-
  Ma 14:39 Tudomány  Befektető

A halálozások mintegy tíz százalékáért a légszennyezettség felelős Magyarországon - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet levegőhigiénés és aerobiológiai osztályának vezetője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Őszi darules a szegedi Fehér-tónál

Ecolounge
-
  Tegnap 10:36 Utazás 

A hazai daruvonulási útvonal egyik legfontosabb állomása a szegedi Fehér-tó környéke. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság túravezetője segítségével felejthetetlen élményben lehet részünk, miközben darvak ezrei szállnak el a fejünk felett.

A műanyagok használatának visszafogására szólított fel Sir David Attenborough

Ecolounge
-
  Tegnap 10:36 Kultúra 

Sir David Attenborough brit természettudós, dokumentumfilmes új televíziós sorozatának, A kék bolygó 2-nek a bemutatásakor nyilatkozott.

Több mint 35 ezer hektárnyi zöld területet pusztítottak el az erdőtüzek Galiciában

A Spanyolország északnyugati részén fekvő autonóm régióban az idei év legsúlyosabb természeti katasztrófájának tartják a múlt hétvégén keletkezett erdőtüzeket, amelyekben négy ember vesztette életét.

Better Places For People konferencia

Ecolounge
-
  17.10.19 16:36 Utazás 

Egy nap a környezettudatos, ugyanakkor az emberek jóllétét figyelembe vevő építészet, városnegyed-fejlesztés és otthonteremtés témakörében. Építész-tervezőket, szakági mérnököket, ingatlanfejlesztőket, épületfenntartókat, üzemeltetőket, önkormányzatokat és zöldépítéssel foglalkozó szakembereket vár a HUGBC hazai és nemzetközi…

Nemzetközi összefogás a banánt fenyegető veszély ellen

Ecolounge
-
  17.10.19 11:36 Tudomány  4 hír a témában

Gombabetegség tizedeli a világ banántermelését, komoly károkat okozva a kereskedőknek, és nem utolsó sorban a mintegy 400 millió termelőnek, aki számára a megélhetést a világ legnépszerűbb gyümölcse adja.

Holdjai tartják egyben a Szaturnusz gyűrűjét

Ecolounge
-
  17.10.19 11:36 Tudomány  Világűr

A csillagászok harminc éven át azt hitték, hogy a Szaturnusz gyűrűjét egyedül a Janus nevű hold tartja össze. A NASA szeptemberben megsemmisült Cassini űrszondája által küldött adatok elemzése alapján azonban sikerült megállapítani, hogy "csapatmunkáról" van szó.

Több mint hatmilliárd forintért kármentesítik Szekszárd volt vízbázisát

Ecolounge
-
  17.10.18 17:36 Tudomány  Szekszárd

Kármentesítik Szekszárdon a diklór-etilénnel szennyezett, már lezárt vízbázis területét a Környezetvédelmi és Energiahatékonysági Operatív Program kiemelt projektjének keretében.

Harctéren a vadvilág - természetvédelmi siker katonai területen

Hogyan találhat magának menedéket Európa egyik legveszélyeztetettebb hüllője épp egy magyarországi katonai lőtéren? Miért fontos, hogy ezen a kiképzőhelyszínen a honvédség is kiemelten figyeljen az állat- és növényvilág megőrzésére? A természetvédők és a Honvédelmi Minisztérium hat évvel ezelőtt összefogtak, hogy megóvják a…

Ozone Zöld-díj: Kreatív magyar fejlesztések a fenntarthatóbb hétköznapokért

Ecolounge
-
  17.10.18 11:36 Tudomány 

„Nagyon sok kiemelkedő és szemléletformáló pályamunkával találkoztunk, az elektromos autózástól, az éghajlatváltozáson át a fogyatékkal élők bevonásáig. Az egyszemélyes civil kezdeményezések is igazolják, hogy már egyetlen ember is sokat tehet az élhetőbb környezet megteremtéséért”

Puerto Ricóban szennyezett az ivóvíz, a sziget környezeti katasztrófával néz szembe

Ecolounge
-
  17.10.17 12:36 Tudomány  Hurrikán

Puerto Ricóban a Maria hurrikán pusztítása után szennyezett az ivóvíz, a sziget környezeti katasztrófával néz szembe.

Nemzeti Fehérjetakarmány Program indul

Ecolounge
-
  17.10.17 12:36 Tudomány  Fazekas Sándor GMO

Hároméves kutatás-fejlesztési  program kezdődik azért, hogy teljes egészében kiváltható legyen az importból származó génmódosított szója a hazai takarmányokból - jelentette be a földművelésügyi miniszter hétfőn.

Hatalmas mennyiségű üvegházhatású gázt bocsátanak ki az óceánokban élő kagylók és férgek

Hatalmas mennyiségű üvegházhatású gázt, metánt és dinitrogén-oxidot (kéjgázt) bocsátanak ki az óceánok fenekén élő kagylók és férgek a beleikben lévő baktériumok révén - figyelmeztetnek a Cardiffi és a Stockholmi Egyetem kutatói.

Már halálos áldozata is van az Ophelia trópusi viharnak

Már halálos áldozata is van Írországban az Ophelia trópusi viharnak, és több mint százezer lakásban szűnt meg az áramszolgáltatás hétfőn az Ír Köztársaságban, miután a hurrikán óránkénti 120-150 kilométeres sebességű széllökésekkel megérkezett az ír sziget fölé.