Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 14 hír

Csak akkor lehetünk egészségesek, ha hagyjuk élni a természetet

Április 7-én, az Egészség világnapján a Föld lakossága az utóbbi idők legsúlyosabb és legkiterjedtebb egészségügyi krízisével néz szembe. Fontos látni, hogy számos kockázatot rejt magában, ha az ember megzavarja a természet működését - bárhol is legyen a világon.

Emberelődök három faja is élt egymás mellett

Ecolounge
-
  Tegnap 11:06 Tudomány

Emberfélék három faja is élt egy időben egymás közelében a mai Dél-Afrika területén - állapította meg egy új kutatás.

Óvjuk a partifecskéket! - Ne hagyjuk, hogy veszélyes helyre fészkeljenek!

A partifecskék veszélyes helyre költözésének elkerülésére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), amely megelőző módszerként az építkezéseken a földfalak ponyvás letakarását javasolja.

Siker! Először szaporodtak ritka kea papagájok Magyarországon!

Keafiókák keltek ki a Szegedi Vadasparkban, ez az első alkalom, amikor Magyarországon sikerült szaporítani az Új-Zélandon őshonos hegyvidéki papagájt (Nestor notabilis).

Ég a Csernobil körüli radioaktív erdő!

Erdőtűz tombol a csernobili atomerőmű körüli sugárfertőzött területen, a "tiltott zónában", ami a sugárzási szint emelkedéséhez vezethet.

Kisebb lesz a fülemülék szárnya a klímaváltozás hatására

Jelentős fizikai változást idézhet elő a fülemüléknél a felmelegedés - állapították meg spanyol kutatók, akik az apró énekesmadarak szárnyfesztávolságának csökkenését észlelték az általuk vizsgált két populációban.

Összeomlott a turizmus - éheznek a thaiföldi elefántok

Ecolounge
-
  20.04.04 21:09 Tudomány

Több mint ezer elefántot fenyeget az éhezés veszélye Thaiföldön, mivel a járványhelyzet miatt drasztikusan visszaesett a turistaforgalom az ázsiai országban.

Bizonyítást nyert: érzelmeket képes kifejezni az egerek "arca"

Ecolounge
-
  20.04.04 10:36 Állatvilág

Német tudósoknak sikerült először bizonyítaniuk, hogy az egerek "arca" érzelmeket fejez ki.

Van remény? - Nullára csökkenthető az üvegházhatású gázok kibocsátása 2070-re egy új kutatás szerint

Egy nagy szabású új, sok tudományterületet felölelő kutatás szerint nullára lehetne csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását 2070-re.

Tequila helyett bioüzemanyagot "főznének" az agavéból ausztrál kutatók

A tequila alapanyagaként szolgáló agávéból állítanának elő bioetanolt ausztrál kutatók, akik szerint az Amerikában honos növény jelentheti a környezetbarát megoldást Ausztrália üzemanyaghiányára.

A kukában landol az élelmiszerek jelentős része a felvásárlási pánik miatt

Az alapvető fogyasztási cikkek felesleges felhalmozása miatt megnőtt a hulladék mennyisége, a fel nem használt és így megromlott nem tartós termékek pedig rendkívül nagy terhet jelentenek a környezetre - hívta fel a figyelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Trumpék újabb húzása: jelentősen enyhítik a gépkocsik károsanyag-kibocsátásának korlátozását

Ecolounge
-
  20.04.02 11:03 Tudomány

Donald Trump amerikai elnök kormányzata jelentősen enyhíti a gépkocsik károsanyag-kibocsátásának az előző kormány által előírt korlátozását - jelentette be Elaine Chao szövetségi közlekedési miniszter kedden.

„Új Hullám” projekt - Megépülhet Budapest első gyalogos hídja a Dunán!

Ecolounge
-
  20.04.01 20:24 Kultúra

A Fővárosi Önkományzat elnyerte a beruházáshoz szükséges uniós forrást, így hamarosan megkezdődhet Budapest első gyalogos hídjának megépítése. Az építkezés várhatóan 2022 márciusában kezdődik, a hidat 2023 februárjában vehetik birtokba a járókelők.

A brit középkor történelmi viharairól, Thomas Becket haláláról is mesélnek a svájci gleccserekbe zárt légbuborékok

A jég rétegei magukba zárva őrzik az évszázadokkal ezelőtti levegő szennyezettségének nyomait. Brit kutatók a svájci-olasz Alpok egy gleccserének jegét vizsgálva találtak értékes adatokat a korabeli brit életmódról és a történelem viharairól.