Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 18 hír

A távfűtés nem gáz!

Ecolounge
-
  Tegnap 09:39 Autó-motor 

Egy távhőrendszer akkor jó, ha energiahatékonyan és környezetkímélő módon működik.” – hangzott el egy, a magyarországi távhőszolgáltatók környezetbarát fejlesztéseit és klímavédelmi jelentőségét tárgyaló konferencián. A rendezvényen a jövő közlekedésének klímabarát vízióját gyermekrajzok erősítették kiállítás formájában. Budapest fiataljai…

Így pusztítja el a környezetet a homokbányászat

Ecolounge
-
  Tegnap 09:39 Tudomány 

Összeomló hidak, pusztuló partszakaszok, kihaló élővilág – ez marad a homokkitermelés nyomán.

Magyar madarászok Albániában

Ecolounge
-
  17.10.21 14:39 Állatvilág  Albánia

Magyar madarászok indulnak 2 hetes expedícióra azzal a céllal, hogy feltérképezzék Albánia megmaradt nádasait a Natura 2000-es területek jelölőfajaként is számon tartott fülemülesitke után kutatva. A tavalyi felmérések alapján Albánia fontos vonuló és telelő területe a sitkének. Mivel a balkáni költőállomány a 80-as évekre felmorzsolódott,…

A légszennyezés okozza a halálozások 10 százalékát

Ecolounge
-
  17.10.21 14:39 Tudomány  Befektető

A halálozások mintegy tíz százalékáért a légszennyezettség felelős Magyarországon - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet levegőhigiénés és aerobiológiai osztályának vezetője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Őszi darules a szegedi Fehér-tónál

Ecolounge
-
  17.10.20 10:36 Utazás 

A hazai daruvonulási útvonal egyik legfontosabb állomása a szegedi Fehér-tó környéke. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság túravezetője segítségével felejthetetlen élményben lehet részünk, miközben darvak ezrei szállnak el a fejünk felett.

A műanyagok használatának visszafogására szólított fel Sir David Attenborough

Ecolounge
-
  17.10.20 10:36 Kultúra 

Sir David Attenborough brit természettudós, dokumentumfilmes új televíziós sorozatának, A kék bolygó 2-nek a bemutatásakor nyilatkozott.

Több mint 35 ezer hektárnyi zöld területet pusztítottak el az erdőtüzek Galiciában

Ecolounge
-
  17.10.20 10:36 Tudomány  3 hír a témában

A Spanyolország északnyugati részén fekvő autonóm régióban az idei év legsúlyosabb természeti katasztrófájának tartják a múlt hétvégén keletkezett erdőtüzeket, amelyekben négy ember vesztette életét.

Better Places For People konferencia

Ecolounge
-
  17.10.19 16:36 Utazás 

Egy nap a környezettudatos, ugyanakkor az emberek jóllétét figyelembe vevő építészet, városnegyed-fejlesztés és otthonteremtés témakörében. Építész-tervezőket, szakági mérnököket, ingatlanfejlesztőket, épületfenntartókat, üzemeltetőket, önkormányzatokat és zöldépítéssel foglalkozó szakembereket vár a HUGBC hazai és nemzetközi…

Nemzetközi összefogás a banánt fenyegető veszély ellen

Ecolounge
-
  17.10.19 11:36 Tudomány  4 hír a témában

Gombabetegség tizedeli a világ banántermelését, komoly károkat okozva a kereskedőknek, és nem utolsó sorban a mintegy 400 millió termelőnek, aki számára a megélhetést a világ legnépszerűbb gyümölcse adja.

Holdjai tartják egyben a Szaturnusz gyűrűjét

Ecolounge
-
  17.10.19 11:36 Tudomány  Világűr

A csillagászok harminc éven át azt hitték, hogy a Szaturnusz gyűrűjét egyedül a Janus nevű hold tartja össze. A NASA szeptemberben megsemmisült Cassini űrszondája által küldött adatok elemzése alapján azonban sikerült megállapítani, hogy "csapatmunkáról" van szó.

Több mint hatmilliárd forintért kármentesítik Szekszárd volt vízbázisát

Ecolounge
-
  17.10.18 17:36 Tudomány  Szekszárd

Kármentesítik Szekszárdon a diklór-etilénnel szennyezett, már lezárt vízbázis területét a Környezetvédelmi és Energiahatékonysági Operatív Program kiemelt projektjének keretében.

Harctéren a vadvilág - természetvédelmi siker katonai területen

Hogyan találhat magának menedéket Európa egyik legveszélyeztetettebb hüllője épp egy magyarországi katonai lőtéren? Miért fontos, hogy ezen a kiképzőhelyszínen a honvédség is kiemelten figyeljen az állat- és növényvilág megőrzésére? A természetvédők és a Honvédelmi Minisztérium hat évvel ezelőtt összefogtak, hogy megóvják a…

Ozone Zöld-díj: Kreatív magyar fejlesztések a fenntarthatóbb hétköznapokért

Ecolounge
-
  17.10.18 11:36 Tudomány 

„Nagyon sok kiemelkedő és szemléletformáló pályamunkával találkoztunk, az elektromos autózástól, az éghajlatváltozáson át a fogyatékkal élők bevonásáig. Az egyszemélyes civil kezdeményezések is igazolják, hogy már egyetlen ember is sokat tehet az élhetőbb környezet megteremtéséért”

Puerto Ricóban szennyezett az ivóvíz, a sziget környezeti katasztrófával néz szembe

Ecolounge
-
  17.10.17 12:36 Tudomány  Hurrikán

Puerto Ricóban a Maria hurrikán pusztítása után szennyezett az ivóvíz, a sziget környezeti katasztrófával néz szembe.

Nemzeti Fehérjetakarmány Program indul

Ecolounge
-
  17.10.17 12:36 Tudomány  Fazekas Sándor GMO

Hároméves kutatás-fejlesztési  program kezdődik azért, hogy teljes egészében kiváltható legyen az importból származó génmódosított szója a hazai takarmányokból - jelentette be a földművelésügyi miniszter hétfőn.