Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 12 hír

20 000 focipályányi területen helyezkedik majd el a világ legnagyobb napelemfarmja!

Könnyedén látható lesz még az űrből is minden idők legnagyobb fotovoltaikus erőműve, mely várhatóan már 2023-ban megkezdi működését. A 20 milliárd ausztrál dollárból megvalósuló beruházás tervezett helyszínét a napokban hozták nyilvánosságra.

A termetesebb sünök egyedül is képesek átvészelni a téli időszakot

A nyári szaporodási időszak végén született emlősök jellemzően nem képesek a hideg beköszöntéig elérni azt a fejlettséget és tápláltságot, amelyre a téli álomhoz szükség lenne. Azonban a nagyobb sünök egyáltalán nincsenek veszélyben.

Mesélnek a kisállattemetők sírkövei: a házikedvencekhez való hozzáállás száz év alatt sokat változott

Míg az emberi temetkezésekkel összefüggően számos kutatás készült már, ez idáig senki sem vizsgálta az emberek háziállatokhoz való viszonyulásának változásait a kisállattemetőkön keresztül.

Szibériában és Alaszkában fészkelő Barna füzike bukkant fel a Szegeden!

Magyarországon először 2002 novemberében bukkantak egy fiatal példányra az izsáki Kolon-tónál. A most befogott példányt a Fehér-tavi Ornitológiai Táborban gyűrűzték - adta hírül a Magyar Madártani Egyesület Csongrád megyei csoportja.

Vékonyabb és sérülékenyebb az örökfagy-réteg Alaszka alatt, mint eddig hitték

Ecolounge
-
  20.10.28 01:03 Tudomány

A tudósok már régóta sejtették, hogy a permafroszt, azaz az örökké fagyott talaj vastag, szilárd tömege a tundrától egészen a tengerfenékig, a tenger alatt is húzódik. Egy új tanulmány most arra is rámutatott, hogy Alaszka északkeleti partján a tengerfenék alatti fagyott talajréteg vészesen megfogyatkozott, ez pedig annak jele lehet, hogy az örökfa

Hány sakál él a Velencei-tónál? - Keresőkutyák segítették a biológusok munkáját

A világon elsőként alkalmaztak keresőkutyákat az aranysakálok jelenlétének feltérképezésére   a Szent István Egyetem vadbiológusai osztrák és bajor kutatókkal együttműködve.

A szúnyogok már az Antarktiszon vannak!

Már az Antarktiszon is megjelentek a közönséges szúnyogok. A rovarokat a turisták által kedvelt György király-szigetén figyelték meg - jelentette be Alekszandr Klepikov, egy déli-sarkvidéki orosz expedíció vezetője pénteken az Interfax hírügynökségnek.

20 ezer hektár - ennyivel nő Magyarország fával borított területe!

Ecolounge
-
  20.10.25 10:03 Állatvilág

Az Agrárminisztérium először 2019 tavaszán jelentette be az akkor már néhány hónapja elindított átfogó erdőtelepítési programját. Összefoglalónkban az eddig elért eredményeket mutatjuk be.

Sorra derülnek ki újabb lenyűgöző dolgok a varjúfélékről

Ecolounge
-
  20.10.24 01:03 Állatvilág

A varjúfélék úgy tűnik, kimeríthetetlen kutatási területet kínálnak, és minden alkalommal újabb és újabb lehetőséget arra, hogy rácsodálkozzunk, mi mindent tudnak ezek a különleges madarak.

2050-re jégmentessé válnak a nyarak az Északi-sarkvidéken!

Ecolounge
-
  20.10.23 23:03 Tudomány

A globális felmelegedés hatására az elmúlt évtizedekben gyorsan csökkent a tengeri jég kiterjedése a Jeges-tengeren. Ha ez így folytatódik, a kutatók szerint már a század közepére elérkezik az első teljesen jégmentes nyár az Északi-sarkvidéken.

1250 euróba kerül évente a légszennyezés fejenként az európai lakosoknak

Évente átlagosan az 1250 eurót (mintegy 450 ezer forintot) is elérik fejenként a légszennyezés miatt bekövetkezett betegségek kezelésével és az elhalálozással járó kiadások az európai lakosoknál, a budapestiek számára a légszennyezettség miatti kiadás évente mintegy 677 ezer forint - derült ki a brüsszeli központú Európai Népegészségügyi…

Újdonság lesz a magyar közutakon: Világító útburkolat épül Esztergomnál!

Ecolounge
-
  20.10.23 04:03 Autó-motor

Ezzel a fenntartható megoldással csökkenthető az energiafelhasználás, a környezetre - így az állat- és növényvilágra - gyakorolt fényszennyezés, és hozzájárul a kerékpározók balesetmentes éjszakai közlekedéséhez is.