Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 16 hír

A műanyag lett a 2018-as év gyerekszava Nagy-Britanniában

Ecolounge
-
  Ma 10:33 Tudomány 

A műanyagot nyilvánította a 2018-as év gyerekszavának az Oxford University Press (OUP).

Amerikai szilárdtest-akkumulátor fejlesztő cégbe invesztál a Volkswagen

A Volkswagen konszern 100 millió dollárt fektet a szilárdest-akkumulátor technológia fejlesztésével foglalkozó amerikai QuantumScape vállalatba.

Európai Bizottság: különösen nagy a természeti erőforrásokra nehezedő nyomás

Az Európai Bizottság tudományos szolgálata és tudásközpontja közzétette az elsivatagosodást bemutató világatlasz új kiadását, amely szerint a népességnövekedés és a fogyasztási szokások változása minden korábbinál nagyobb nyomást gyakorolnak a Föld természeti erőforrásaira.

A francia kormány az alkotmány első cikkelyébe szeretné foglalni a környezetvédelmet

A környezetvédelmet szeretné az alkotmány első cikkelyébe foglalni a francia kormány - közölte szerdán Nicolas Hulot környezetvédelmi miniszter. A környezetvédő szerveztek szerint ez erős jelkép lenne a Föld védelméhez.

Egész ökoszisztémák semmisültek meg a Kilauea vulkán kitörése miatt Hawaii szigetén

Ecolounge
-
  18.06.21 11:33 Tudomány  Vulkán Hawaii

Ritka élőhelyek és egész ökoszisztémák semmisültek meg a Hawaii nagy szigetén május elején kitört Kilauea vulkánból áramló lávától, ám a kutatók szerint, noha emberi szemszögből tragédia, ami történik, tudományosan nézve azonban csak a természet "brutális" körforgásáról van szó.

60 éves az Európai Beruházási Bank – alapvető reformját várják a szakmai civilszervezetek

Ecolounge
-
  18.06.20 10:33 Tudomány 

Az Európai Beruházási Bank (EIB) a szennyező, fosszilis tüzelőanyagok helyett támogassa a fenntartható energiát, legyen elszámoltathatóbb és működését az emberi jogok elsődlegessége alapján irányítsa – erre hívta fel a figyelmet 21 európai civilszervezet az EU pénzügyminisztereinek küldött levelében.

Az eddig ismert legősibb óriáspanda DNS-t találták meg egy kínai barlangban

Ecolounge
-
  18.06.20 10:33 Állatvilág  Kína DNS

Az óriáspandáktól származó eddig ismert legősibb DNS-t fedezték fel a kutatók egy kínai barlangban, akik csak azután jöttek rá, hogy az ősi pandák egy eddig ismeretlen csoportjába tartozó példánnyal van dolguk, hogy elemezték a 22 ezer évvel ezelőtt élt teremtmény mitokondriális DNS-ét.

Szelfitilalom: a medve nem játék - Avagy együtt tudunk élni visszatérő nagyragadozóinkkal?

Ecolounge
-
  18.06.19 11:33 Állatvilág  Medve WWF

A hazánkban kóborló, majd az elmúlt héten szabadon engedett barnamedve, Robi esetét sorra követik a médiában megjelenő hírek és videók különböző medveészlelésekről. A WWF Magyarország szerint az eset rávilágított arra, hogy mennyire fontos és sürgető újra megtanulnunk együtt élni őshonos nagyragadozóinkkal. Zavartalanságuk biztosítása…

Három egyetemi hallgató nyerte el az energiahivatal 2018. évi energiakövet díját

Ecolounge
-
  18.06.19 11:33 Autó-motor  Energia Pályázatok

Három egyetemi hallgató nyerte el a 2018. évi energiakövet díjat a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pályázatán tizenhat jelentkezőből, az elismeréseket hétfőn adták át Budapesten.

Ugorj, és mutasd meg Te is, hogy törődsz a vizeinkkel!

Pusztuló élővilág a folyószabályozások és vízerőművek következtében, időszakos szennyezések, intenzív mezőgazdaság az ártereken - csak néhány azon veszélyek közül, amelyek bolygónk folyóira és természetes vizeire leselkedik a mai napig. Mindannyian tehetünk azonban azért, hogy ez megváltozzon! Akár egy kavicsdobással és vízbe…

2030-ban az európai energiaigény 32 százalékát már megújuló energiaforrásoknak kell fedeznie!

Több hónapos intenzív tárgyalások után az Európai Parlament, az Európai Unió Tanácsa és az Európai Bizottság végleges megállapodást értek el az átdolgozott megújulóenergia-irányelvről (RED II) amelyben az európai napenergia szövetség, a SolarPower Europe kulcsfontosságú ajánlásainak többsége megjelenik.

Klímaközpont épül Kaposváron

Ecolounge
-
  18.06.18 13:33 Tudomány 

Állattudományi Klímaközpont épül Kaposváron, a jövő őszre megvalósuló 700 millió forintos beruházás kivitelezői szerződését kedden írták alá a somogyi megyeszékhelyen.

Gasztronómiai rendszerváltás a közétkeztetésben

Ecolounge
-
  18.06.18 13:33 Életmód 

A közétkeztetésben az elmúlt években elindult egy változási folyamat: a kormány és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) célja, hogy ez a fogyasztói oldalról is sürgetett átalakulás egyfajta gasztronómiai rendszerváltássá nője ki magát, új korszakot nyitva ennek az ellátási formának a történetében az egészség, frissesség és…

Arzénevő vízimohát találtak - Környezetbarát víztisztító válhat belőle

Ecolounge
-
  18.06.17 11:33 Tudomány 

A felfedezésnek hasznát vehetik például a bányásztevékenységek által szennyezett vizek tisztításában.

Erdőírtások eredménye: Drámaian csökken számos főemlős élőhelye

Ecolounge
-
  18.06.16 16:33 Állatvilág  Mezőgazdaság

Számos főemlős élőhelyének akár 78 százaléka eltűnhet világszerte 2100-ig - figyelmeztettek pénteken főemlőskutatók a Peer Journal folyóiratban közzétett tanulmányukban.