Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 18 hír

Lenyűgöző képeken a szőlészek fagykármentése

Régi jól bevált módszerrel, paraffingyertyák lángjának ezreivel fűtik a szőlőültetvényeket éjszakánként több világhíres francia borvidéken az áprilisi hidegfront beköszöntése óta.

Éttermét a világ legjobbjának választották, most ételt oszt a város rászorulóinak

Az Eleven Madison Park food truckja tegnap jelent meg New York City utcáin, de nem egy újabb taco, hotdog, fánk vagy churros árus helyezi magát üzembe, hanem a világhírű séf, Daniel Humm és csapata a Rethink Food non-profit szervezettel együttműködésben kezd ételt osztani rászorulóknak. A sztárséf az élelmezési alapítvány egyik…

Eszem az autóban, a motorházon, a parkban, a lépcsőn — a valódi street food

Lélektanilag jobban állunk, már nem kell este 20:00-ra hazaérni, szóval akár bele is férhet egy vacsora. Rendhagyó módon persze, nem a barátokkal az asztal körül, hanem egyedül vagy csak néhányan, és egy lépcsőn ülve, vagy a közeli téren. Hát így értelmezzük a street foodot, 2021 áprilisában, Magyarországon.

Kétfős luxusutazást nyerhet Massimo Botturához Modenába!

Dining Guide
-
 Tegnap 16:05Életmód

Csupán egy regisztrációt kérnek – de adományt is elfogadnak. A nyereményutazást pedig természetesen olyan időpontra szervezik, amikor biztonságban és a jogi szabályoknak megfelelően engedélyezett az utazás és a vendéglátás.

New York városában soron kívül kaphatnak oltást a vendéglátásban dolgozók

Dining Guide
-
 Tegnap 11:17Életmód

Nagy erőkkel oltják New York vendéglátósait, a világváros felkészül az új időszámításra.

Szokatlan születésnapi kérdések Rosenstein Tiborhoz: „A csomagolás gyűrődik, de az a kérdés, mi van belül”

Dining Guide
-
 21.04.11 21:13Életmód

Rosenstein Tibor ma ünnepli a 78. születésnapját. 14 évesen már tudta, hogy mivel akar foglalkozni, idén pedig 64 éve aktív a pályán. Karrierje során gyakorlatilag minden kérdést megkapott már az újságíróktól (több tucatszor), és mivel ismerjük vagányságát és rugalmasságát, arra kértük, hadd tegyünk fel esetlegesen kellemetlen kérdéseket…

„A divat tökéletesen visszatükrözi a társadalom lelki állapotát” – Interjú Schiffer Miklóssal

Dining Guide
-
 21.04.11 14:19Életmód

A nyitókép Kovács Tamás fotója. 2020 új nagy mondása volt, hogy „semmi nem lesz már úgy, mint régen”, azaz itt a new normal. Azon kívül, hogy egy brutális közhely lett ez a megállapítás, mit mond számodra? Schiffer Miklós: Erről nagyon sokat beszélnek és írnak, de ezt pontosan eltalálni sem nem tudja. Szerintem ez az állítás

Szulló Szabina legígéretesebb tanítványa youtuber szerepben is remekel

Dining Guide
-
 21.04.10 14:16Életmód

Szegezdy Rebeka Eat More Art alcímű Youtube-csatornája egy olyan felület, amiről nehéz elkattintani. Alap szeletelési technikáktól a narancsos garnéla tiraditoig haladunk, közvetlen stílusban, de nem túljófejkedve, elnagyolva, hanem tényleg edukatív jelleggel. Hiányzott már egy ilyen főzős vlog, ezért felkerestük Rebekát, hogy meséljen kicsit az…

„A Babel DNS-e alapvetően én vagyok” – Nagyinterjú Hlatky-Schlichter Huberttel

Dining Guide
-
 21.04.09 18:14Életmód

Hlatky-Schlichter Hubert a magyar éttermi élet ikonikus figurája, akinél ötletből és lendületből sosincs hiány. Volt időszak, amikor több helyet vitt egyszerre Budapesten, jelenleg a Március 15. téri KIOSK-ot tartja életben csapatával a jobb időkig. A város hat Michelin-csillagos étterme közül az egyik az ő „gyermeke" – és végre részletesebben besz

Négyszeres bezárás: Albert Adrià legendás katalán éttermei közül csak egy marad nyitva

Dining Guide
-
 21.04.09 17:18Életmód

Barcelonai gasztrobirodalomként emlegették világszerte az ElBarrit: az öt étteremből egyetlen marad nyitva, a legendás Enigma. Szomorú látlelet 2021 tavaszán Spanyolországból.

275 méter magasban tapasozni — itt a világ egyik legmagasabban fekvő bisztrója

Dining Guide
-
 21.04.08 19:48Életmód

Los Angelesben, a US Bank Tower tetején hosszú évek óta üzemel a 71Above névre keresztelt étterem és skylounge. A várost 360 fokos panorámával lehet odafentről vizslatni, most pedig egy kicsit lazítottak az elegencián, és lenyűgöző, ám kevésbé magasra pozicionált teraszt nyitottak — persze valójában ennél feljebb nem terjeszkedhetnének, a…

Mi lesz veletek, hazai topéttermek? Várható nyitások, búcsúzások és nyári kényszerpihenők

Dining Guide
-
 21.04.08 19:08Életmód

Különös, több tekintetben fordított helyzet alakult ki a főváros és vidék között. Míg Budapesten nagyobb elánnal vágtak bele az éttermek a házhoz szállításba akár saját futárokkal, akár a rendelkezésre álló kiszállítócégekkel, vidéken ez már problémásabb, több jeles étterem nem is forszírozza (mint a gyöngyösi Bori Mami vagy a balatonszemesi Kistüc

„Nem félek étlapra rakni ezeket az ételeket” – Volenter István és az Öreg Prés megér egy móri kitérőt

Dining Guide
-
 21.04.07 19:45Életmód

Egy tehetséges séf egy vidéki vendégfogadóban, aki a gasztronómia legmagasabb szféráiban is jól szerepelt. Volenter István hazatért Mórra, és úgy ad jó ízű, bő kezűen mért vendéglős ételeket, hogy az értő szem (és száj) felfedezi benne a fine dining korszakot is. Az Öreg Prés pedig nem csak egy ebédet-vacsorát, hanem egy ottalvást is…

Titkos koktélbárt nyitottak a metróállomáson

Dining Guide
-
 21.04.07 19:05Életmód

La Noxe — egy úgynevezett speakeasy, a 28. utcában, félúton a Flatiron Building és az Empire State Building között, New York Manhattan városrészében. A helyet azonban nem az utcaszinten kell keresni, hanem a metróaluljáróban. Nappal kávét mérnek, éjjel buja koktélokkal szolgálják ki azokat, akik valami nagyon New York-ira vágynak.

Hírek Ausztriából: március végére volt kitűzve, de májusig várniuk kell az újranyitással

Dining Guide
-
 21.04.07 09:42Életmód

Március 27-re tervezték a teraszok, kerthelyiségek nyitását Ausztriában, ahol a legfrissebb hírek szerint egészen májusig tolják el az újranyitást. Hírek a nyugati szomszédunkból.