Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 17 hír

Süssünk fánkot Szabadfi Szabolccsal és egy kis csavarral! Főzz a séffel! #33

Szabadfi Szabolcsnál egész évben farsang van. Az ország mára leghíresebb pékjének olyannyira szerelme a fánksütés, hogy naponta több ezer darab készül budapesti és szentendrei műhelyeiben, sőt egy önálló üzletet is nyitott a fánkoknak Bomboloni néven Pesten, a Pozsonyi úton. Egy kényes finomsággal állunk szemben, és igényel is némi…

A gomba egy csoda, ez nem vitás: íme, a bőr, amit nem kell lenyúzni senkiről

Január első napjaiban méltattuk a gombát mint a jövő konyhájának fontos szereplőjét. Ismerve pedig a klímahelyzet okozta fenyegetettséget, nem is a jövő, hanem a jelen konyhájában érdemes jelentősebb szerepet szánnunk ennek az alapanyagnak, amiről nemrég kiderült, hogy az étkezésen kívül egyéb részeinek felhasználásával is…

Jóasszony, Pékné, Dubarry módra – Ön fejből tudja, mit jelentenek? 20 klasszikus készítési mód a vendéglői étlapokról

Ha a hawaii pizza legjobb indulattal sem kifinomult feltéteit kell elsorolni, azt álmunkból felkeltve is tudjuk, ám a Budapest vagy az Udvarmestermódra már kihívások elé állít. Vannak olyan klasszikusok, amikkel jó, ha tisztában vagyunk mondjuk egy régivágású kisvendéglő átlátszó fóliába bújtatott étlapját lapozgatva. És persze bármikor jöhet egy k

Mi is történt Dr. Csernus kávézójának hétvégi kinyitása körül? Íme, egy tökéletes médiafélreértés

Dining Guide
-
 Tegnap 20:40Életmód

A napokban éhesen csapott le több magazin és napilap Csernus Imre internetes kiírására. Az általános közhangulatnak megfelelően, a vendéglátósok és a vendégek által is jogos feszültségben olyan fényben mutatta fel a sajtó Csernus kiírását, mintha valódi vendéglátásra nyitna meg hétvégén egri kávézója és étterme, a Depresso.

Akik bátran előrelépnek: megnyit a nagy Vegan Love – A soft openingen jártunk

Dining Guide
-
 Tegnap 18:44Életmód

Újabb tabukat döntöget a hazai vegán gasztroszíntéren úttörő Vegan Love, az új koncepcióba még olyan polgárpukkasztó húzások is beleférnek, mint a vegán bacon vagy a vegán csirke nuggets.

Wolfgang Puck – A gasztroforradalmár, akinek a hollywoodi sztárok csillogása is megadatott

Dining Guide
-
 Tegnap 12:59Életmód

Az év ezen szakaszában már bőven ad témát a médiának a közelgő Oscar-gála, amiből a gasztrosajtó sem szokott kimaradni. 2021-ben a díjátadót április utolsó vasárnapjára csúsztatták el a pandémia miatt, mi pedig az Oscar-gálák negyed évszázada állandó séfje, Wolfgang Puck életútjával emlékezünk meg a februárban elmaradó eseményről –…

Házhoz szállítani a lehetetlent: megkóstoltuk a SALT éléskamráját

Dining Guide
-
 21.01.21 19:29Életmód

Mit tud mutatni a legmerészebb irányzatot képviselő magyar éttermek egyike a kiszállítás idején, megfosztva a számos élményelemtől? A bezárás óriási kihívás elé állította azokat a kulináris műhelyeket, ahol a vacsora épp úgy szól a látványról, mint az emberközeliségről, a kulturális és ízutazásról, mint magáról az étkezésről. Ahol az…

Horizont és Szimply: akik felismerték, hogy a házhoz szállítás nem csak a belvároshoz szól

Dining Guide
-
 21.01.21 18:11Életmód

Mit tehet egy kifejezetten reggelikkel és hétvégi brunch ajánlatokkal foglalkozó hely most, az étteremzárások és házhoz szállítás érájában? Érdemes-e komplett reggeliket kiszállítani és elég-e a belvárosra korlátozódni, vagy meg kell célozni az agglomerációt is? Hasonló kérdésekre kerestük a választ, amikor Bajkó Péterrel, a Kontakt, a Szimply…

Egy vacsora, ami beragyogja a hetet — ilyen a Fricska aktuális ajánlata otthon

Dining Guide
-
 21.01.21 13:42Életmód

Novemberben beszéltünk utoljára — azóta csupán decemberben pihentek meg egy szusszanásnyit a Fricskában. A VII. kerületi gastropub ugyanúgy készül az ebédekre és vacsorákra, mint 2020 előtt bármikor. Az ízek nemkülönben izgalmasak, ráadásul a tálalás is igényes és törődő. Ilyen az, amikor bármilyen akadályt gördít az élet valaki elé,…

Sugallhat eleganciát egy cordon bleu papírdobozból? Megkóstoltuk a Párisi Passage házhoz szállítós ételeit

Dining Guide
-
 21.01.20 20:43Életmód

Egyszer vajon majd jót fogunk mosolyogni a megannyi dobozból, tálkából, zacskóból összeöntögetett, otthon kitáltalt „éttermezés" időszakán, vagy a járvány után is velünk marad a minőségi éttermek házhoz szállítása? Igyekszünk erre a kérdésre mihamarabb megbízható választ adni.

A gasztro-szemfényvesztés, ami 2020-ban még a kovászos kenyeret is lekörözte

Dining Guide
-
 21.01.20 18:46Életmód

A karanténidőszakokkal tűzdelt 2020-as évben nagyobb volt az otthon főzési-sütési kedv (és kényszer), mint valaha, amióta az eszünket tudjuk. A kenyérfélék, kelttészták köztudottan nagyot mentek, de a tavalyi Google-keresések mégsem őket emelték az első helyre. Az évben legtöbbször a Koreából induló dalgona coffee „receptjét" kutatták,…

Vendégpanasz: egy matcha lattéra rajzolt húzott szemű szmájliból 4 milliós kártérítési ügy lett

A Starbucks kávézóit sem kerülik el a világ társadalmi feszültségei. Most Dublinban kell több mint négymillió forintos kártérítést fizetniük egy megsértett vendég panasztétele nyomán, de 2020-ban is többször reflektorfénybe került az ikonikus kávézólánc. Nagy kérdés, hogy egy frissen betanított, új dolgozó szerencsétlen húzása miatt érheti-e a rass

7 testet-lelket melengető leves 7 kiváló budapesti étteremből

Dining Guide
-
 21.01.19 20:01Életmód

A pandémia minket is arra kényszerít, hogy kilépjünk a komfortzónánkból. A jócskán akadályoztatott étteremtesztelések idején mi is új feladatokat kerestünk magunknak, így elindítottuk a Dining Guide À la carte & Home aloldalunkat, ahol az ország legjobb éttermeinek elviteles–házhoz szállításos kínálatát ajánljuk, segítve őket is ebben a nehéz…

Pazarul bánt a francia éttermekkel a tegnap megjelent Michelin-kalauz

Dining Guide
-
 21.01.19 16:49Életmód

Kisebb gellerrel landolt a magyar sajtóban a legújabb 3 Michelin-csillagos francia étterem híre: Gwendal Poullennec nem az AM étterem séfje, mint ahogyan azt számtalan helyen leközölték, hanem a Michelin Guide nemzetközi igazgatója. Az AM monogramot Alexandre Mazzia jegyzi, aki valóban a hely séfje, az étterem megálmodója. A francia…

Hangulatjelentés az USA-ból: a világhírű séf törölte Twitter-fiókját

Dining Guide
-
 21.01.18 18:00Életmód

Sokat elárul az Amerikai Egyesült Államok-beli közhangulatról, ami Thomas Kellerrel történt az elmúlt hét leforgása alatt.