Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 132 hír

A Kisteleki Szent István Király Plébánia zarándoklata

Délmagyar
-
  Ma 11:52 Megyei 

Kétszáz zarándok indult útnak szerdán, hogy elvigye a budapesti Nagyboldogasszony Templomba a Szent István király koronázása című liturgikus történelmi színdarabot. Az előadást vasárnap 10 órakor a kisteleki templomban is bemutatják.

Idén is permeteztek, de így sem tudták kipusztítani a kártevőket - Barnul és hullik a makói vadgesztenyefák levele

Délmagyar
-
  Ma 11:37 Megyei 

Makó - Nem pusztulnak, de csakugyan betegek a makói vadgesztenyefák, amelyek idén szokatlanul korán hullajtják el leveleiket. A jelenségre a csapadékos időjárás miatt elszaporodott kártevők jelentik a magyarázatot.

Élménytábor Szegeden, tizedszer: 3 nap rock a Tisza Gyöngye alatt

Délmagyar
-
  Ma 11:13 Megyei 

Szeged - Tizedik alkalommal rendeztek rocktörténeti élménytábort Szegeden. Az elmélet mellett örömzenélés, vájtfülű zenehallgatás és -elemzés is volt.

Már a látogatók is megfigyelhetik a Szegedi Vadaspark új jövevényeit: elő-előbújnak a szurikátabébik

Szeged - Szurikáták (Suricata suricatta) születtek a Szegedi Vadasparkban, a látogatók már meg is figyelhetik a két kölyköt, mert egyre több időt töltenek az üregeken kívül - közölte Veprik Róbert igazgató az MTI-vel.

Hozzáértés és szeretet teszi a jó kenyeret: az otthon sütött és a gyári változatnak is megvan a maga szépsége

Délmagyar
-
  Ma 06:58 Megyei 

Csongrád megye - Az, hogy milyen kenyér kerül az asztalra, egyre fontosabb - augusztus 20-án ráadásul külön meg is ünnepeljük az új kenyeret. De vajon melyik a finomabb: a gondos kezek dagasztotta, otthon sütött változat vagy a profik által gyárban készülő? Természetesen mindkét ,,oldal" a sajátjára esküszik.

Lovagavatással kezdődött a csongrádi borfesztivál, irsai lett a fesztivál bora - nézze meg fotókon!

Délmagyar
-
  Tegnap 19:53 Megyei 

Borutca lett négy napra a Fő utca Csongrádon. A zamatos borok mellett koncertek és kísérőprogramok is várják a Tisza-parti városba látogatókat.

Ünnepi menetrend - korlátozásokkal: szakaszosan zárják majd le Szegeden a Belvárosi hidat

Délmagyar
-
  Tegnap 18:47 Megyei 

Államalapításunk ünnepén ideiglenes lezárásokra kell számítani Szegeden a városi ünnepség, illetve a tűzijáték miatt. Az SZKT sűrítőjáratokat is indít, a MÁV pedig kedvezményeket nyújt a hosszú hétvégén.

Szerkezetkész a szegedi ifjúsági centrum - 25 méter magas lesz a stadion, a Dorozsmai út felől nyílik majd a főbejárat

Délmagyar
-
  Tegnap 17:43 Megyei  Szeged

Jól halad a Szegedi Ifjúsági Centrum építése. A Szeged-Csanádi Egyházmegye beruházásaként készülő létesítmény bokrétaünnepét pénteken tartották - előtte a sajtó képviselőinek is megmutatták, hol tart a munka.

El lehet kerülni a komolyabb sorban állást, felvehető a SZIN-karszalag a hosszú hétvégén is

Délmagyar
-
  Tegnap 16:49 Megyei  Gasztro Torta

A hosszú hétvége mindhárom napján 8 és 20 óra között lehet átvenni a belépésre jogosító karszalagokat.

Elismerték a közszolgákat Szentesen - mutatjuk a kitüntetettek listáját!

Délmagyar
-
  Tegnap 16:12 Megyei  MTVA

Szentesen hagyományosan államalapító Szent István ünnepe alkalmából adják át a Közszolgálati érmeket. A bronz plakettel az önkormányzati intézményekben dolgozók kiemelkedő közszolgálati munkáját ismeri el a város.

Szegedi vízimentők vigyáztak a Dunánál a szigetlakókra

Délmagyar
-
  Tegnap 15:00 Megyei 

Budapest, Szeged - Csongrád megye lakosságánál több emberre vigyáztak tizenegy napon át a Sziget Fesztiválon a szegedi vízimentők. Bár naponta találkoztak súlyosan ittas állapotban lévő bulizókkal, a szigorú biztonsági rendszereknek köszönhetően a Duna közelsége senkire nem jelentett veszélyt.

Tizenkét új művész mutatkozik be a Szegedi Nemzeti Színházban

Délmagyar
-
  Tegnap 14:05 Megyei  Szeged Színház

Tizenkét új művész mutatkozik be a következő évadban a Szegedi Nemzeti Színházban, ahol jövő héten indul el a bérletek értékesítése - hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában.

Halászlével ünnepel hétfőn a Rákóczi Szövetség

Délmagyar
-
  Tegnap 13:52 Megyei 

Augusztus 20-án, hétfőn a XIII. Tisza-parti Szent István Népünnepélyre várják az érdeklődőket és a halászlé rajongóit a tápéi betonhajónál.

Sírokat, épületeket rongált meg a vihar: 7-8 millió forintos kár a zsidó temetőben - a várostól kérnek segítséget

Délmagyar
-
  Tegnap 12:33 Megyei  Szeged

Szeged - Több mint száz kilométeres óránkénti sebességű szél kíséretében csapott le a vihar Szegedre még július végén, amely a zsidó temető két épületét, illetve 31 síremléket rongált meg. A hitközség saját forrásai mellett támogatást is igényel a helyreállításhoz.

A táskától az íróasztalig - az elsős kerül a legtöbbe: Óriási anyagi terhet jelent az iskolakezdés

Csongrád megye - Akár 100 ezer forintot is elkölthetnek a szülők a gyerek beiskolázására, 10 ezer forint alatt azonban szinte képtelenség megúszni a tanévkezdést. Utánanéztünk, mi mindent kell most megvásárolniuk a szülőknek.