Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 4 hír

Nem fagytak meg a ludak

Délmagyar
-
  Tegnap 18:30 Belföld

Bár november derekára csípősre fordul az idő estefelé, a csongrádi „kisludak” mégsem fagytak meg, sőt nagyon is virgoncak voltak: tánccal és énekszóval köszöntötték a Márton-napot.

A Hajtókirály miatt ment Fülöp herceg is Bugacra

Délmagyar
-
  Tegnap 18:03 Kultúra

Bármerre is sodorta az élet, a száz éve született Abonyi Imre mindig hű maradt a lovakhoz, némelyiket családtagként szerette. A környéken is él emlékezete: Csongrádhoz a családja, Szenteshez a katonaság, Bugachoz pedig a lovak szeretete kötötte a magyar lovassport kiemelkedő alakját.

Város a városban – időutazásra csábítanak a macskaköves utcák

Délmagyar
-
  19.11.10 19:33 Kultúra

Mára a város szélére került, de egykor a település központját adta a nádfedeles házairól híres Belsőváros. A Tisza mindig meghatározó volt a városrész életében, így többségében halászok, hajóácsok és hajósok lakták, de éltek ott kisparasztok és kubikosok is. Az ősi mesterségek már letűntek, de a nádtetős házak romantikája…

Észak-Koreában szelfiztek

Délmagyar
-
  19.11.10 16:27 Belföld

Torma Imre első külföldi útja Bulgáriába vezetett, de azóta járt már Dél-Amerikában és Ázsiában is. A csongrádi pedagógus legutóbb Dél- és Észak-Koreába utazott feleségével, a kettéválasztott ország közötti különbséget szerették volna látni.