Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 76 hír

Virágzik a védett kökörcsin a hercegkúti Gombos-hegyen

15-30 cm magas, karcsú szárú évelő faj. A szárát, levelét, virágát egyaránt vastag, fehér, selymes szőrbunda fedi.

Prímási palota Esztergom

Esztergomban, a Mindszenty József téren áll a Prímási Palota, a mindenkori magyarországi római katolikus egyházvezető rezidenciája.

Víziváros Esztergom

Közvetlenül a Duna partján épült a Víziváros, amely az esztergomi Várhegyet és alját foglalja el, Szentgyörgymező és Szenttamás közé ékelve.

Fájdalmas Szűz-kápolna Esztergom

Barokk stílusú kálvária vezet a Szent Tamás-hegy tetején álló esztergomi Fájdalmas Szűz kápolnához.

Szent Anna-plébániatemplom Esztergom

1828-ban kezdték el építeni Esztergom déli városrészében a klasszicista stílusú Szent Anna-templomot, közismert nevén Kerek templomot.

Esztergomi vár

A Nemzeti Emlékhellyé nyilvánított esztergomi várnegyedben áll a Királyi vár, amely 2008-ban megkapta az Európai Örökség címet.

Szent István tér Esztergom

A Várhegyen, az esztergomi Bazilika előtt terül el a Szent István tér, melyet közepénél a Várhegyre vezető hatalmas mesterséges rámpa három részre oszt.

Ószeminárium Esztergom

Az esztergomi Bazilika szomszédságában a Szent István tér északi oldalán áll az Ószeminárium, Nagyszeminárium vagy Szent Adalbert Központ.

Esztergomi Bazilika

A Nagyboldogasszony és Szent Adalbert Főszékesegyházat, az esztergomi Bazilikát Kühler Pál, Packh János és Hild József tervei alapján Rudnay Sándor kezdte el építeni.

Rám-szakadék Dömös

A Rám-szakadék egy vulkáni eredetű szurdokvölgy: összeszűkülő sziklafalai olykor merőlegesek, mélysége több helyen meghaladja a 35 métert.

Ördögmalom-vízesés Visegrád

Visegrád belvárosától alig félórányi sétára található Ördögmalom-vízesés, ahol csodálatos természeti környezetben zubog alá az Apátkúti-patak.

Pilis hegység

A Pilis hegység legmagasabb csúcsai eredetileg akár Himalája nagyságúak is lehettek, mára csak épp meghaladják a hétszáz métert.

Kutyavár Érd

1417-ből származik az első okleveles említése Érd legrégebbi építészeti emlékének, a Kutyavár vadászkastélynak.

Zeneakadémia Budapest

1904 -1907 között épült föl a világhírű budapesti Zeneakadémia, amely az idők során a magyar és az európai zenei élet fontos központjává vált.

Ez talán Magyarország legszebb útszakasza tavasszal

A Gyöngyöstarján jelképévé vált vérszilva fasort fokozottan védik, hiszen a régió egyik ékköve.