Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 32 hír

Amikor túl szoros a kötődés a szülő és a gyermek között

Veszélyes lehet, ha a családi egyensúly felbomlása esetén a szülő nem külső segítséghez fordul, hanem a gyerek bevonásával próbálja megoldani a problémákat. Az így kialakuló helyzet szélsőséges esetben akár családon belüli erőszakhoz is vezethet.

Az apától is függ, mennyire lesz magányos a gyerek

Senki nem vonja kétségbe a barátságok erejét, ám a közeli kapcsolatok alapját már jóval korábban letesszük: az apuka és a gyermek közötti kötődés és szeretet a meghatározó a későbbi életünkben is.

Az online „törzsed” helyett tanulj meg boldogulni a családoddal! – A gyerekeink és az internet

2018. augusztus 21–26. között rendezték meg Dublinban a Családok IX. Világtalálkozóját. Az esemény keretében tartott pasztorális konferencián az előadók az Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdítás egy-egy témáját fejtették ki. A továbbiakban egy-egy előadás összefoglalóját tesszük közzé.

Horváth Ildikó: a kormány kiterjesztené a HPV elleni védőoltást a fiúkra

A kormány kiterjesztené 12 éves fiúkra is HPV-védőoltást az iskolai védőoltási program keretében - mondta az egészségügyért felelős államtitkár egy szombati rendezvényen Budapesten.

Néha egy segítő mancs elég – terápiás kutyák az olvasás fejlesztéséért

Családháló
-
  Ma 07:00 Életmód

Néha csak egy négylábú barát hiányzik ahhoz, hogy egy kisgyerek olvasáskészsége fejlődésnek induljon.

Fontos a sperma mozgékonysága?

Családháló
-
  Tegnap 07:00 Egészség

A férfiak többsége azt ma már tudja, hogy a termékenységük szempontjából fontos, hogy mennyi sperma van az ondóban. Azt azonban sokszor elfelejtik, hogy a spermaszám csak egy adat abból a háromból, amivel pontos képet kaphatunk a nemzőképességről.

Online parák: hogyan védhetik meg a gyermekek magukat a közösségi felületeken?

Családháló
-
  19.01.19 07:00 Életmód

Idén folytatódik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavaly indított, az Internet Hotline jogsegélyszolgálatot népszerűsítő kampánya. Külön weboldalt hoztak létre, amely pontos útmutatókkal segíti azokat, akik jogsértő tartalmakkal találkoznak a legnépszerűbb közösségi felületeken. Az oldalon kedvelt vloggerek saját tapasztalataik…

10 dolog, amit még 10 éves kora előtt taníts meg a gyerekednek

Osztozkodni jó, nem kell mindig győzni, és nem kell mindenkinek igent mondani. Egyszerű tippek a gondtalan és hatékony gyermeknevelés érdekében.

Ferenc pápa: Hívjuk papának Istent, gyermeki bizalommal!

Családháló
-
  19.01.18 10:39 Életmód

Január 16-án a Szentatya folytatta a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Az ima első szava kulcsszerepet játszik: mindig szólíthatjuk Istent atyánknak, apukánknak, s ezzel tudatosíthatjuk, hogy ő mindig velünk van, apai-anyai szeretete sosem szűnik meg.

Döbbenetes oktatófilm: gyerekeket győzködnek az abortusz helyességéről

Családháló
-
  19.01.18 10:18 Életmód

A látszólag ártalmatlan, zászlajára a gyerekek érzékenyítését célul tűző videókat készítő HiHo Kids műsor legutóbb egy abortuszon átesett nőt hívott meg vendégként. Amelia Bonow, abortusz párti aktivista úgy beszélt legutóbbi abortuszáról, mint egy kellemetlen ám szükséges foghúzásról, amivel semmi gond nincsen. A hazug, gyermekeket…

“A születés a legfélelmetesebb dolog, amit valaha láttam”

Családháló
-
  19.01.18 09:30 Egészség

Semmi nem készített fel a feleségem császármetszésére. Semmi. Az emberek csodálatosnak írják le a szülést, de ez volt a legfélelmetesebb dolog, amit valaha láttam.

Kirepülőben – ha fájdalmas az elválás

Családháló
-
  19.01.18 09:15 Életmód

Elhatárolódó kamaszok, elköltöző egyetemisták, szerelmes fiatalok - érezzük, már nem a miénk a gyerek, és ez bizony fáj.

Emelkedik az óvodák működtetési támogatása

Az óvoda a magyar oktatási rendszer egyik legjobban kifejlődött, legfontosabb eleme - vélekedett az emberi erőforrások minisztere budapesti sajtótájékoztatóján csütörtökön, miután látogatást tett egy XVII. kerületi intézményben.

Programcsomag indul fiataloknak a vidéki élet ösztönzésére

Vidéki élet, fiatalok a vidéken elnevezéssel programcsomagot indít a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA), amely 16 millió forintból valósul meg, többek között az Agrárminisztérium (AM) és az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) támogatásával - jelentették be a program szervezői csütörtöki budapesti sajtótájékoztatójukon.

Honnan tudjam, hogy veszélyben van-e a gyerekem a telefonja miatt?

Családháló
-
  19.01.17 09:17 Életmód Telefon

A digitális világ dzsungelében az idejekorán magukra hagyott gyerekek online Mauglikká válnak. Az internet farkastörvényei szerint nevelkednek, ahol például annyit érsz ahány likeod van és látszólag bármit megtehetsz a másikkal következmények nélkül. Szülőként jellemzően nem sokáig tudunk lépéselőnyben maradni a technológiai ismeretek…