Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 20 hír

Ezért is káros! A cigarettacsikkek gátolhatják a növények fejlődését

Az eldobott és a talajba kerülő cigarettacsikkek gátolhatják a növények fejlődését egy új brit tanulmány szerint.

Minden negyedik házaspárt érint a meddőség Magyarországon

A meddőség minden negyedik házaspárt érint Magyarországon - mondta Ratkó Tünde szülésznő szombaton az M1 aktuális csatornán.

Pécsi Rita: Kapcsolatokban élünk vagy „online vagyunk”? – 2. rész

Családháló
-
  Tegnap 07:51 Egészség

Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, pedagógiai szakértő írásának második részét adjuk közre.

Már több mint 12 ezer család vette igénybe a Családvédelmi Akcióterv valamelyik támogatását

Július elseje óta - a Magyar Államkincstár adatai szerint - már 12 ezernél is több család igényelte a babaváró támogatást, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását vagy a kibővített jelzáloghitel-elengedés lehetőségét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten,…

Így kapja meg az anya immunvédelmét a magzat is

Családháló
-
  19.07.21 06:00 Egészség

Megvizsgálták, hogy a terhes nők a méhlepényen keresztül hogyan adják át a védőoltás által szerzett immunitásukat a magzatnak. Az eredmények segíthetnek abban, hogy a jövőben hatékonyabb oltásokat fejlesszenek.

Kampány az egyszülős gyerekek iskolakezdéséért

Családháló
-
  19.07.20 06:00 Életmód

A Bonami home & living webáruház augusztus 1-jével egy hónapig tartó adományozó kampányt indít közös együttműködésben a budapesti Egyszülős Központtal. A befolyó összeggel azokat a családokat szeretnék támogatni, akik sokszor nem engedhetik meg maguknak az általános iskolai felszerelés és egyéb tanszerek beszerzését a…

Orbán Balázs: családbarát fordulatot szeretnénk végrehajtani a Kárpát-medencében

A magyar kormány családbarát fordulatot szeretne végrehajtani Magyarországon és a Kárpát-medence magyarságával kapcsolatban, s ebben a civil szervezeteknek szerepe is jelentős - jelentette ki Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a felvidéki magyar fiatalok legrégebbi hagyományokra visszatekintő nyári…

Szívroham és agyvérzés – ezek a vezető halálokok az Európai Unióban

Családháló
-
  19.07.19 08:31 Egészség

Keringési rendszeri betegségekben, elsősorban szívrohamban vagy agyvérzésben hal meg a legtöbb ember az Európai Unióban, a második leggyakoribb halálok a különféle rákos megbetegedés - írta keddi értékelésében az EU statisztikai hivatala (Eurostat).

Több a női Alzheimer-kóros

Több az Alzheimer-kóros a nők között, mint a férfiak között. Az okok feltárásában új kutatások hoztak eredményt - adta hírül a BBC News.

Gyerekeknek gyűjtenek könyveket

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. egyik legfontosabb célkitűzése, hogy könyveket juttasson el olyanokhoz, akikhez másképp nem jutnának el a történetek és az olvasás élménye. 2018-as karácsonyi kampánya során a cég – vásárlói segítségével – több mint 45 000 könyvet adományozott rászoruló és beteg gyerekeknek.

Kötelező lesz Németországban a kanyaró elleni védőoltás

Kötelező lesz a kanyaró elleni védőoltás Németországban, miután a kormány szerdai ülésén jóváhagyta az erre vonatkozó törvényjavaslatot - jelentette az ARD német közszolgálati televízió.

Az édesapákért kelnek útra idén az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapon

Családháló
-
  19.07.18 06:00 Életmód

Idén is ezrek indulnak el a Mária-úton a nyár végén megrendezett 1Úton zarándoknapon. Az augusztus 24-i eseményen részt vevők egyrészt az édesapákért vállalják a zarándoklást, másrészt Böjte Csaba ferences testvér egyik kezdeményezését támogatják.

Újabb 2,5 milliárd forint bölcsődefejlesztésre Pest megyében

Újabb 2,5 milliárd forint keretösszegből fejleszthetik a Pest megyei önkormányzatok a bölcsődéket.

Ezért nem kellene viszolyognunk az ehető rovaroktól

Először mérte meg az ehető rovarok antioxidánsszintjét egy tanulmány, s mint kiderült, a szöcskék és selyemhernyók annyi antioxidánst tartalmaznak, mint a friss narancslé - olvasható a Phys.org tudományos hírportálon.

A hiperaktivitás felnőttkorban is megmaradhat

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarról (ADHD) általában azt gondolják, hogy csak gyerekeket érint, pedig a betegek 30-40 százalékánál ez a felnőttkorban is kimutatható.