Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 54 hír

A Visegrádi országok bojkottálják az Európai Bizottság menekültügyi mini csúcstalálkozóját

Contextus
-
  18.06.22 20:34 Kultúra 

Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország az EU határvédelmi ügynökségének megerősítését követeli. A Visegrádi csoport keményvonalas politikát szorgalmaz az Európai Unióba irányuló szabálytalan bevándorlással szemben.

Rick Owens divatbemutatója: A show, ahol a nézők sapkát és maszkot kaptak

Contextus
-
  18.06.22 20:33 Kultúra 

Rick Owens 2019 tavaszi-nyári férfi kollekciójának bemutatása színes füstfelhőben zajlott. 

A selfie (nem hivatalos) feltalálója már a ’70-es években a legnagyobb sztárokkal fotózkodott

Contextus
-
  18.06.22 20:32 Kultúra 

Jean "Johnny" Pigozzi 1973-ban, vagyis messze az Instagram-korszak előtt kezdett selfieket lőni celebekkel. A történet kezdete egyetemi éveire nyúlik vissza.

Ami neked egy új táska ára, abból a világ szerencsétlenebb felén 2 hónapig élnek

Contextus
-
  18.06.22 20:30 Kultúra  2 hír a témában

Egy felkavaró fotósorozatot találtunk a Facebookon. Egy Syed Muhhamad Mujtaba nevű felhasználó elgondolkodtató képeket töltött fel a közösségi oldalára még 2015-ben.

Az ENSZ szerint 2017-ben 68,5 millió ember menekült el a háború és üldöztetés elől

Contextus
-
  18.06.22 20:29 Kultúra 

Minden második másodpercben egy ember kényszerült elhagyni az otthonát 2017-ben, az ENSZ menekültügyi szervezetének friss jelentése szerint. A kedden közölt elemzés alapján 68 és fél millió ember menekült el a háború, erőszak és üldöztetés elől.

Visszatért a Jungle: Egy posztapokaliptikus rádióállomás szakítós dalokat játszik

Contextus
-
  18.06.22 18:05 Kultúra 

A Jungle 2013-ban robban be a köztudatba két első dalukkal, a The Heattel és a Platoon-nal. A névtelen produceri duó pár év alatt kaleidoszkopikus, személyiséggel megtöltött, hét tagú, élő bandává alakult át.

Kibővül a VOLT nagyszínpadának nézőtere – Plusz 500 jegy az Iron Maidenre!

Contextus
-
  18.06.22 14:48 Zene 

A Telekom VOLT fesztivál szervezői – a nagy érdeklődésre való tekintettel – átrendezték a nagyszínpad előtti küzdőteret, megnövelve annak kapacitását. Így, a már teltházasnak kikiáltott Iron Maiden koncertre 500 extra jegy áll a rajongók rendelkezésére!

Angelina Jolie egy iraki menekülttáborban a szűkös anyagi forrásokra hívta fel a figyelmet

Contextus
-
  18.06.22 14:47 Kultúra 

Angelina Jolie azt állítja, az ENSZ menekültügyi ügynökségétől a szíriai menekültek megsegítésére kapott pénzügyi támogatás durván megcsappant.

Ezekkel az étkészletes műkörmökkel kés és villa nélkül is bármit megehetsz

Contextus
-
  18.06.22 14:46 Kultúra 

Egy moszkvai szépségszalon új szinte emelte a műköröm-építést. Egy egész készlet használható evőeszközt épít az erre vágyó vendégek körmeire.

Az ellentétek vonzzák egymást, azaz furcsa párok a popzene történetéből

Contextus
-
  18.06.22 14:41 Zene 

Jay-Z és Beyoncé házasságának hullámhegyeibe- és völgyeibe korábbi szóló albumaikon keresztül is bepillantást nyerhettünk. Meglepő volt, hogy nemrégiben közös lemezzel jelentkeztek, amiről mi is beszámoltunk. A pop zene története tele van szokatlan duettekkel. Hallhattunk már operaénekest rock sztárral, halott embert a lányával vagy akár…

A jövőben minden eddigi Depeche Mode bakelitet testet ölt!

Contextus
-
  18.06.22 14:39 Kultúra  London Depeche Mode

A fanatikus rajongók örülhetnek; a jövőben minden eddigi Depeche Mode kislemez bakelit testet ölt majd! A széria augusztus 31-én startol a Speak & Spell – The 12" Singles és az A Broken Frame – The 12″ Singles megjelenésével.

Frida Kahlo fotográfus édesapja nagyban inspirálta lányát művésszé válásában

Contextus
-
  18.06.22 09:42 Kultúra 

Frida Kahlo művészete mélyen gyökerezik Mexikó kulturális történelmében. Talán kevesen tudják, de felmenői egy része Németországból származott, ahol édesapja, Guillermo született. Frida tudni vélte, hogy a papának magyar-zsidó gyökerei is voltak. Guillermo, aki fotográfus volt, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy lányából művész váljon.

A Nomad együttes Vissza a végál.om..ra című koncertlemeze digitálisan is megjelent!

Contextus
-
  18.06.22 09:36 Zene 

A Nomad az ország egyik legjobb koncertzenekara. A Vissza a végál.om..ra dupla koncertlemez a Végál.om.. című első korong 10 éves jubileuma alkalmából 2017. június 3-án, a budakalászi Rockházban adott koncert anyagát tartalmazza. Az áprilisi fizikai megjelenés után az anyag nemrég digitális kiadásban is napvilágot látott. 

Nyáry Krisztián rést talált Orbán pajzsán – migrációt támogat a Biblia, be kellene vonni

Mint ismeretes, az Országgyűlés megszavazta a Stop Soros törvénycsomagot. Nyáry Krisztián, a Magvető korábbi kiadóvezetője, irodalomtörténész viszont rést talált a pajzson. Úgy véli, be kellene vonni a Bibliát a polcokról.

Kanada legalizálta a rekreációs marihuána használatot

Contextus
-
  18.06.21 12:47 Kultúra  Drog Kanada

Kanada Szenátusa mérföldkőhöz érkezett a törvényalkotásban: elfogadták a Kannabisz Törvénynek nevezett jogszabályt. Ez legalizálja a rekreációs célú marihuána használatot. A jogi procedúra leghamarabb szeptemberre válik véglegessé. Addig várniuk kell a kanadaiaknak, hogy legálisan vásárolhassák meg a drogot.