Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 18 hír

Megnégyszerezi részesedését a Generali a szlovén piacon

Befejeződött az Adriatic Slovenica felvásárlási folyamata, melynek köszönhetően a Generali megnégyszerezi piaci részesedését Szlovéniában - jelentette be az olasz biztosítótársaság.

Nyolc év alatt negyvenmilliárdot fizettek ki a biztosítók tűzkárokra

Tűzhelyen felejtett olaj, bedugva hagyott vasaló, nem megfelelően karbantartott fűtőberendezés, dohányzás az ágyban - ilyen és hasonló okok állnak a januári több mint hétszázötven lakástűz hátterében. Nyolc év alatt a hazai biztosítók több, mint negyven milliárd forint kártérítést fizettek ki tűzesetek után - emlékeztet közleményében a Magyar…

Miben segíti a big data a biztosítókat és ügyfeleiket?

A biztosítási szektor valahol még mindig a hagyomány és az innováció között lavíroz, a big data azonban jelentősen átalakíthatja az iparági gyakorlatot. Mivel az ügyfelek is egyre inkább innovációra kényszerítik a biztosítókat, azok tudják majd megtartani ügyfeleiket, akik legelőször tudják monetizálni a különböző helyekről összegyűjtött adatokat.

Új uniós hatóságról döntöttek

Az Európai Bizottság, az Európai Parlament és a Tanács a mai napon ideiglenes megállapodásra jutott az Európai Munkaügyi Hatóság létrehozására irányuló bizottsági javaslatról. Az új uniós hatóság egyfelől az EU-n belüli méltányos munkaerő-mobilitást hivatott elősegíteni, másfelől a tagállami hatóságoknak kíván támogatást nyújtani…

25 ezer új lakást hozhat a kibővített csok

A hétvégén bejelentett családvédelmi intézkedések miatt az ÉVOSZ elnöke arra számít, hogy az idei évtől jelentősen megugrik a lakásfelújítások száma - olvasható az infostart.hu-n.

Könnyebbé válik a nyugdíjas évekre szánt takarékoskodás

Az Európai Unió Tanácsának munkáját segítő, a tagállamok unió mellé rendelt nagyköveteiből álló Állandó Képviselők Tanácsa jóváhagyta az Európai Parlamenttel létrejött páneurópai nyugdíjtermékről (PEPP) szóló megállapodást, amely új termék lesz az egyéni nyugdíjrendszerben.

Átlag 1,2 milliójuk van a nyugdíjra gyűjtőknek

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) adatai szerint 12%-kal 70 milliárd forintra nőttek tavaly az egyéni befizetések az önkéntes pénztáraknál. Emellett a tavalyi utolsó negyedévben a munkáltatói befizetések is jelentős emelkedést mutattak az előző évek azonos időszakához képest, ami magyarázható azzal, hogy sok…

Új eszközt ad a Fitbit a munkáltatók kezébe

Biztosítási Szemle
-
  19.02.13 12:00 Gazdaság

Új alvás- és aktivitásmérő eszközt dobott piacra januárban a Fitbit, kifejezetten a munkáltatók és egészségbiztosítók számára. A Fitbit Inspire, illetve Fitbit Inspire HR névre keresztelt fitneszkarkötő kizárólag a Fitbit vállalati, wellness, egészségbiztosítási és egészségügyi szolgáltatói partnerein keresztül érhető el.

Történelmi rekordot ért el az építőipar

A múlt évet 22 százalékos növekedéssel zárta az építőipar, ez a 2017-es jó teljesítmény miatt is kiugró eredményt jelent. Az ágazat termelési értéke pedig történelmi csúcsot döntött, miután 3 ezer milliárd forint fölé került - derül ki az ingatlan.com elemzéséből.

Egyre nagyobb a bizalom a pénzügyi szektorban

Biztosítási Szemle
-
  19.02.13 08:00 Gazdaság

Jelentősen megváltozott az emberek bizalma az elmúlt évben: egy 2019-es bizalmi barométer szerint az emberek világszerte saját munkáltatójukat tartják a legmegbízhatóbb intézménynek. A pénzügyi szektorba vetett bizalom még mindig a legalacsonyabb az egyes iparágak között, de itt figyelhető meg a legnagyobb javulás.

K&H: ennyibe került egy átlagos baleset

A téli hónapokban január végéig több mint 9 ezer autóbiztosításokhoz (kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás és casco) köthető kárbejelentés érkezett, ami stagnálást jelent éves szinten. A lakásbiztosítási kárbejelentések száma pedig 20 százalékkal, 3624 darabra csökkent - derül ki a K&H Biztosító összesítéséből. A kötelező…

Groupama: háztartásokat béníthat meg a szerelőhiány

Víz-, villany-, fűtés- és zárszerelő, csak néhány azon szakmák közül, amelyekben a munkaerőhiány további súlyosbodására lehet számítani 2019-ben. Pedig az ő gyors beavatkozásuk nélkül az egész háztartás megbénulhat, vagy egész családok kerülhetnek napokra lehetetlen helyzetbe. A szerelőhiány problémáját a lakástulajdonosok is…

Szintet léphetnek a kétgyermekesek a lakáspiacon

Több évre támaszt adhat a lakáspiaci keresletnek a család- és lakástámogatási rendszer most bejelentett bővítése. Igaz, a pontos hatást majd csak a részletes szabályozás ismertetése után lehet számszerűsíteni - derül ki az ingatlan.com elemzéséből.

Júliustól igényelhető a gyermekvállalási támogatás

Július elsejétől lehet igényelni a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kamattámogatott hitelét használt lakás vásárlásához is, valamint a július elseje után született gyerekek után igényelhető a gyerekvállalási támogatás - jelentette be Novák Katalin.

Így küzd az Allianz a sokszínűbb munkaerőért

Biztosítási Szemle
-
  19.02.11 13:00 Gazdaság

A német Allianz biztosító partneri megállapodást kötött a Women’s Engineering Society (WES) szervezettel, hogy javítsa a férfi-női egyensúlyt a munkavállalói között.