Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 38 hír

A cégek 5 millió forintig adómentesen támogathatják a dolgozók lakásvásárlását

A vállalkozások 5 millió forintig adómentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel törlesztését, lakásvásárlását, építését, bővítését, korszerűsítését vagy akadálymentesítését. Az akár havi 83 ezer forintos juttatás cafeteria-lemként is választható - tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős ál

Orvoshiány: több hetet vagy akár hónapot is várni kell a szakorvosi vizsgálatokra Budapesten

Több háziorvos szerint sokszor heteket, sőt hónapokat kell várni a szakorvosi vizsgálatokra, mivel sok a beteg és kevés az orvos a szakrendelőkben. Több olyan budapesti szakrendelőt is talált az egyik hazai kereskedelmi tv, ahol akár 8-10 orvos is keresnek - írja a hvg.hu az RTL Híradó összeállítására hivatkozva.

Még soha nem vettek ennyi használt autót a magyarok

Rekordforgalom volt tavaly a magyarországi használtautó-piacon, ahol változatlan a 10 évnél idősebb kocsik túlsúlyának kedvezőtlen trendje - közölte a használt autók kereskedelmével foglalkozó Das Weltauto az MTI-vel.

A Carglass inkább már javít, mint cserél

Életeket menthet baleset esetén egy professzionálisan behelyezett szélvédő-üveg, ugyanakkor egy szakszerűtlen javítás vagy szélvédő-behelyezés baleset esetén súlyos helyzeteket hozhat létre - állítják a világ egyik legnagyobb, autó-szélvédők javításával és cseréjével foglalkozó, a világ 35 országában évente 15 millió ügyfelet kiszolgáló…

Jól teljesítenek a kelet-közép-európai valuták

Jól teljesítenek a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok valutái, ami mögött valószínűleg az országcsoport erőteljes gazdasági alapmutatói állnak - tette közzé az MTI londoni elemzőkre hivatkozva.

125 ezer új autó eladására számítanak idén

Biztosítási Szemle
-
  18.01.20 13:00 Gazdaság  MGE

Az új gépjárművek piacán a prémium autók szegmensében lehet két számjegyű növekedésére számítani idén - mondta az MTI-nek Hesz Tamás, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) elnökségi tagja.

A dolgozók 46 százaléka kérne egészségbiztosítást, de csak 12 százalékuk kap

A 25-55 év közötti korosztályból jelenleg a lakosság mindössze 12 százaléka kap cafetéria-juttatásként egészségbiztosítást, noha 46 százalékuk élne ezzel a lehetőséggel - derül ki az Union Biztosító friss, 1300 fő megkérdezésável készült, reprezentatív felméréséből.

Tovább csökkentek a PC-eladások tavaly Európában

Biztosítási Szemle
-
  18.01.20 08:30 Gazdaság  Trend

2017-ben tovább zsugorodott a világban a személyi számítógépek piaca. Az amerikai Gartner piackutató felmérése szerint immár a 13. negyedévben érvényesül a csökkenő trend, mind kevesebb asztali gépet és laptopot adnak el.

Teljesen átalakítja a növekvő népesség a világ nagyvárosait

A világ városokban élő lakossága 1950-ben 746 millió volt, míg 2014-re 3,9 milliárdra nőtt, és 2045-re várhatóan meghaladja majd a 6 milliárdot. Miközben ez az urbanizációs növekedés óriási kihívást jelent, egyben jó lehetőség is arra, hogy fenntartható és intelligens megoldások szülessenek a jövő városai számára - írja a Portfolio.hu.

Okos telefon után jön az okos szemüveg

Biztosítási Szemle
-
  18.01.19 14:00 Gazdaság 

A "kiterjesztett valóság", az augmented reality óriási lehetőség az oktatás, a tudomány, a gyógyászat továbbfejlesztésére és mind nagyobb szerepet játszik majd mindennapi életünkben. A világsikerű start-up vezetője, Maróy Ákos és fejlesztő csapata úttörő módon a repülésben alkalmazza az új technológiát.

Karácsonyi ajándék: közel 100 milliárd online ment el

A felnőtt magyar internetezők saját bevallásuk szerint a karácsonyi ajándékokra tavaly hozzávetőlegesen 234 milliárd forintot költhettek, amelynek csaknem 42 százalékát, 98 milliárd forintot online, 58 százalékát, 136 milliárd forintot offline üzletekben költötték el - derült ki az eNET Internetkutató decemberi és januári felméréseiből.

Háromszor annyi kínai turista jön az EU-ba, mint tíz éve

Az Európai Unió országaiba irányuló kínai turizmus megháromszorozódott az elmúlt tíz év folyamán, a kínaiak által eltöltött vendégéjszakák száma 2016-ban megközelítette a 25 milliót - közölte az Eurostat.

Egy év alatt 4,6 százalékot drágultak a lakások az EU-ban

Biztosítási Szemle
-
  18.01.19 09:00 Gazdaság  Eurostat

Egy év alatt 4,6 százalékkal drágultak a lakások az EU-ban, az euro-zónában 4,1 5-os volt az áremelkedés. Magyarország a 10,2 százalékos éves emelkedéssel az élmezőnyben van, de már nincs az első három helyen - idézi az Eurostat legfrissebb elemzését a Portfolio.hu.

Minél gazdagabbak vagyunk, annál boldogtalanabbak

A magasabb jóléti mérőszámmal (HDI) rendelkező országok polgárai ritkábban érzik úgy, hogy jó napjuk van, mint afrikai és latin-amerikai társaik - derült ki a Pew Research Center Global Attitudes Survey kutatásából.

Milliókba kerülhet a családi síelés: így úszhatod meg a húzós költségeket

Biztosítási Szemle
-
  18.01.19 08:00 Gazdaság 

A mintegy félmillió hazai síelő elsősorban a környező külföldi síterepeket keresi fel, jellemzően autóval. A veszélyek ellenére csak az utazók fele köt biztosítást, pedig minden századik síelőt baleset ér a pályákon. Ez mintegy százezer síbalesetet és köztük körülbelül tízezer fejsérülést jelent évente - tette közzé adatait a Biztositas.hu.