Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 15 hír

Hosszú trend tört meg az ingatlanalapoknál: 48 milliárdnyi tőke távozott

Júniusban 2,2 %-kal, azaz 137 milliárd forinttal csökkent a befektetési alapokban kezelt vagyon. Ami a tőzsdéket illeti, mind a fejlett mind a fejlődő piacokon jelentősebb emelkedést láthattunk, ezzel szemben a BÉT-en csökkentek a részvényárfolyamok. A devizapiacon mind dollárral, mind az euróval szemben erősödött a forint.

Kalandparkokat vizsgált a fogyasztóvédelem: közel minden harmadiknál találtak hibát

A kalandparkok kétharmadának üzemeltetése mindenben megfelelt az előírásoknak az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt vizsgálat szerint. A hiányos dokumentációval rendelkező kalandpályák használatát ideiglenesen megtiltotta a fogyasztóvédelmi hatóság.

Nem mozgunk elég biztonságosan a digitális világban

Annak ellenére, hogy a netező magyarok 30 százaléka aggódik egy esetleges hackertámadás miatt, a jelszavaikra már kevésbé figyelnek. 56 százalék sok helyre ugyanazzal a jelszóval lép be és mindössze 11 százalék használ valamilyen jelszómenedzselőprogramot - derül ki a K&H legfrissebb kutatásából. A K&H szerint fontos, hogy az ügyfelek ne…

Ennyire súlyos volt a júniusi időjárás Európában

Biztosítási Szemle
-
  19.07.15 10:00 Gazdaság

Egyedül a június 10-12 közötti szélsőséges időjárási események legalább 740 millió eurónyi biztosítói kárigényt eredményeztek - derül ki az Aon legfrissebb globális katasztrófa-jelentéséből.

K&H: ennyit költenek a bankkártyások

Biztosítási Szemle
-
  19.07.12 12:00 Gazdaság

A betéti kártyások havonta átlagosan 32 ezer forintot, a hitelkártyások pedig 52 ezer forintot költenek - közölte a K&H Bank.

Rengeteg biztosító tűnt el Oroszországban

Biztosítási Szemle
-
  19.07.12 11:30 Gazdaság

Az elmúlt öt évben, 2014 óta több mint 41%-kal csökkent az oroszországi biztosítók száma - írja az Xprimm News az orosz állami statisztikai hivatal adatai alapján.

Jelentősen átrendeződhet Magyarország népessége

Miközben a Föld népessége az elmúlt közel hetven évben megháromszorozódott, addig Európában az elmúlt hat évtizedben mindössze 26%-kal nőtt a lakosság, és az előrejelzések szerint a század közepén csökkenésbe megy át. Ezzel párhuzamosan az EU területén 2100-ban a 80 éves vagy annál idősebb lakosok száma 72,2 millió főre…

Így változtat az Airbnb az uniós fogyasztóvédelmi szabályok miatt

Az Európai Bizottság ma bejelentette, hogy az Airbnb a vele folytatott tárgyalások eredményeképpen továbbfejlesztette és teljes mértékben egyértelművé tette fogyasztói ajánlatainak megjelenítését, összhangba hozva azokat az uniós fogyasztóvédelmi jogi normákkal. Mindez azt követően történt, hogy az Európai Bizottság és az uniós…

Csökken a várható élettartam az USA-ban!

Biztosítási Szemle
-
  19.07.11 14:00 Gazdaság

Három egymást követő éve csökken a várható élettartam az USA-ban, amire utoljára 1915 és 1918 között, az első világháború és a spanyolnátha idején volt példa, ráadásul Amerika nincs egyedül e téren. Három fő okot találtak szakértők a negatív jelenségre - írja a Portfolio.hu.

Ezt tanácsolja a katasztrófavédelem a fesztiválozóknak

A szabadtéri rendezvények és fesztiválok megrendezése komoly előkészületeket igényel a szervezőktől és a hatóságoktól egyaránt. A katasztrófavédelem hatósági szakemberei nemcsak ellenőrzik a rendezvényeket, hanem már a tervezési szakaszba is bekapcsolódnak azért, hogy a fesztiválozók a lehető legnagyobb biztonságban szórakozhassanak.

Átlag 517 ezer forint megtakarítása van a fiataloknak

A 19-29 évesek között egyre nagyobb a tudatosan, hónap elején megtakarítók aránya, a megtakarítások átlagos összege 517 ezer forint volt 2019 első negyedévében, ami jelentős emelkedés a 2018. év végi 414 ezer forinthoz képest. A fiatalok megtakarítási szokásairól a K&H készített elemzést, e szerint megtakarítással a megkérdezettek 53…

Swiss Re: az éghajlatváltozás, mint új kockázat

Biztosítási Szemle
-
  19.07.11 08:00 Gazdaság

A világ egyik legnagyobb biztosítója 1989 óta figyelemmel kíséri az éghajlatváltozás nyomán felmerülő kockázatokat. Az idei SONAR jelentésben a közegészségügyre és a biztosítási ágazatra gyakorolt várható, de még bizonytalan klímahatásokat elemzi a Swiss Re.

Még néhány hétig beválthatók a régi bankjegyek!

Biztosítási Szemle
-
  19.07.10 10:30 Gazdaság

Megtalált néhány elfelejtett barna ötezrest, „Bartók” ezrest vagy lila ötszázast? Igyekezzen a beváltásukkal, mert ezek a bankjegyek hamarosan értéküket vesztik. Az MNB már csak néhány hétig váltja át e címleteket törvényes fizetőeszközökre.

Ezért érdemes albérletre is biztosítást kötni!

Az albérletre is célszerű megfelelő biztosítást kötni, hogy egy későbbi kár esetén elkerülhető legyen a vita a tulajdonossal - hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az őszi tanévkezdés előtti albéreltkeresési időszak közeledtével. A felvételi ponthatárok július 24-i kihirdetése után ugyanis várható

Fordulat a lakáspiacon: már érezhető a csok hatása

Fordulat látható a lakáspiacon, legalábbis a vidéki nagyvárosokban komolyabb élénkülés ment végbe, mint Budapesten - derül ki az ingatlan.com és a money.hu közös elemzéséből, amely többek között azt vizsgálta, hogy június végéhez képest július első hetében mennyivel nőtt a kereslet a lakások iránti kereslet Budapesten és több mint…