Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 181 hír

Böjttörés: Ilyen a „böjt közepe” az eleki németeknél

Behír
-
 Ma 17:31Belföld

Az eleki német közösség számára kiemelten fontos a hagyományőrzés. A farsangi időszakot követő, hamvazószerdával kezdődő 40 napos böjti időszak féltve őrzött hagyományainak egyike az úgynevezett „mita in dr fasta” azaz a „böjt közepe". A program az országban is egyedülálló, hiszen csak Elekre jellemző. Idén a rendezvény a járvány…

Röplabda: Megvannak a bajnoki elődöntő mérkőzéseinek időpontjai

Behír
-
 Ma 17:08Sport

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE és az 1.MCM-Diamant Kaposvár megegyezett a női röplabda bajnoki elődöntő mérkőzések időpontjairól. A párharc az egyik fél három nyert mérkőzéséig tart. A legjobb négy között zajló csata március 21-én vasárnap este, tévés összecsapással kezdődik Békéscsabán.

Borért és dohányért indult a lopott pénzzel, gyorsan elfogták

Pénzt lopott egy mezőhegyesi üzletből egy férfi. A rendőrök hamar elfogták és egy hét alatt befejezték az ügyének a vizsgálatát.

Még Görbicz sem hitte el (Retroleum2#)

Történetesen azt, hogy a 2008. április 5-ei meccsen, a Békéscsaba női kézilabda csapata a félidőben egy góllal (18-17) vitt ellenük. Azaz a Győr ellen. A végeredmény sem volt kutya: 29-32 lett a zöld-fehéreknek. Ma már szinte mi sem hisszük el.

Zöld fénnyel zavarta az autósokat, keresi a rendőrség

Mezőberényben, egy kereszteződésben a gyanú szerint zöld fénnyel világított a közlekedőkre egy férfi. A rendőrök keresik azokat a járművezetőket, akiket ez megzavart, veszélyeztetett.

Dk: Óvatosabb gazdálkodásra lenne szükség

Behír
-
 Ma 15:20Belföld

Dancsó Tibor, a Demokratikus Koalíció békéscsabai, önkormányzati képviselője szerint hiába vannak beruházások Békéscsabán, ha nincs miből finanszírozni az új létesítmények üzemeltetését, karbantartását.

A hónap végéig lehet benyújtani a bértámogatási kérelmeket a márciusi bérekre

Már a koronavírus miatt márciusban zárásra kényszerült vállalkozások is elérhetik az ágazati bértámogatás iránti kérelmet a Foglalkoztatási Portálon, a bértámogatást március 31-ig igényelhetik a főként kiskereskedelemben és egyéb szolgáltatások szektorban működő cégek dolgozóik munkahelyeinek megvédése érdekében - közölte Bodó Sándor,…

Így előzhetjük meg a madarak "ablaktámadásait"

A tükröződő felületek eltakarása, a külső visszapillantó tükrök behajtása is megelőzheti, hogy a madarak ezeket a felületeket támadják.

Nem csak szóval bántották egymást a vonat utasai, pofon csattant

Összeszólalkozott utastársával egy férfi egy Budapestről Lőkösházára tartó vonaton. A vita hevében a férfi megütötte a nőt. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Ha szereti a varázslatos színházi darabokat, ennek a videónak nagyon örül majd!

Behír
-
 Ma 13:26Kultúra

A Békéscsabai Jókai Színházban a járvány idején sem álltak le a próbák, vagyis a teátrum munkatársai továbbra is dolgoznak az új darabokon, hogy mire feloldják a korlátozásokat, készen legyen minden a közönség fogadására. A színház most betekintést enged az Árgyélus királyfi próbafolyamatába

Müller Cecília: A járvány felfutása mögött a brit mutáns áll

Az elmúlt héten 33 százalékkal több megbetegedést regisztráltak, mint két hete.

Már igényelhető a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön

Hétfőtől igényelhetik a jogosult vállalkozások és egyesületek a Kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt az MFB Pontok hálózatában - közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) hétfőn.

Nincs ügyfélfogadás a békési önkormányzatnál

A Békési Polgármesteri Hivatalban jelenleg nincs személyes ügyfélfogadás – kaptuk a tájékoztatást az önkormányzattól.

A nők dicsérete – kicsit másképp

Behír
-
 Ma 11:44Belföld

Megpróbálom sallangmentesen, nagyon zanzásítva, csokorba szedve elmesélni az elmúlt év végi történeteimet.

Alföldvíz: Egyelőre szünetel a személyes ügyfélfogadás és a műszaki ügyintézés

A koronavírus-járvány egészségügyi veszélyeire való tekintettel az Alföldvíz Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és valamennyi műszaki irodában a személyes ügyfélkiszolgálás valamint a személyes műszaki ügyintézés átmenetileg szünetel.