Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 132 hír

Ajándék az elmúlt századból

Behír
-
 Tegnap 18:56Belföld

Egy neve elhallgatását kérő lakos a napokban két poharat ajándékozott az Alföldi Vadásztársulat számára. A poharakat a Kondoros melletti Batthyány-Geiszt kastély egykori ura, Geiszt Gyula adta hűséges alkalmazottainak a második világháború után.

Megkezdték a felkészülést a Békéscsaba 1912 Előre futballistái – galériával

Behír
-
 Tegnap 18:14Sport

Az együttes hétfőn kezdte meg a felkészülést a 2021/22-es bajnoki idényre, amely a tervek szerint augusztus 1-jén kezdődhet el. Az új idény pontos menetrendje még nem készült el, de ez nem befolyásolja a következő hetek edzésprogramját.

A hosszú nyári nappalok becsapják a belső óránkat

Akár a keringési betegségek kialakulásának rizikóját is növelheti a szociális jetlag nevű jelenség, ami alatt a szabad- és munkanapok alvási időszakának eltérését értjük. Amennyiben rendszeresen akár több órás eltérés is van ebben a ritmusban, az hatással van a szívműködés idegi szabályozására is. Nyári időszakban a hosszú nappalok…

Röplabda egy héten keresztül – nyári tábort szervezett a Brse

Behír
-
 Tegnap 17:25Sport

Már ötödik éve, hogy a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület megszervezi nyári táborát. A viharsarki klub programjának első turnusára több mint 50 gyermek jelentkezett. Az edzők naponta több edzést tartanak a fiataloknak, de ügyességi és kézműves foglalkozások is szerepelnek a palettán.

Tiszavirágzás: a Körösökön már ezrével rajzanak a kérészek

A Körös-Maros Nemzeti Parkban kanyargó folyókon már megkezdődött a tiszavirágzás. Érdemes elmenni és megnézni ezt a nem mindennapi látványosságot!

Csabai származású a Richter Gedeon könyv írója

Behír
-
 Tegnap 15:52Belföld

Richter – Richter Gedeon regényes életrajza címmel jelenet meg a napokban a békéscsabai származású, ám több évtizede a fővárosban élő Berényi Anna negyedik kötete. Az eredetileg közgazdász végzettségű alkotóval telefonon beszélgettem – tegeződő formában, hogy megkönnyítsük a kommunikáció menetét.

Ön mivel eteti a kacsákat? Íme néhány tipp, amivel nem betegíti meg őket

Behír
-
 Tegnap 15:22Belföld

Különösen kisgyerekes családok sportja a kacsák kenyérrel való etetése. Érthető, hiszen minden háztartásban akad egy kis száraz pékáru, melyet a család esetleg már nem eszik meg, és háziállat híján más sem. A városi kacsák azonban szívesen elfogyasztják. Ám nem biztos, hogy ez jót tesz a szárnyasoknak.

Kánikula - Újabb nyári áramfogyasztási rekordot dőlt meg

A rendszerterhelés csúcsértéke elérte a 6814 megawattot (MW), 28,7 Celsius-fokos napi átlaghőmérséklet mellett.

Elindult Gyulán a turisztikai főszezon

Behír
-
 Tegnap 14:17Megyei

Ahogyan azt a Gyulára látogatók az elmúlt években megszokhatták már, a főszezonban hosszított nyitva tartassál fogadják a látogatókat a város kiállítóhelyei.

Országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe

A csapadékmentes időjárás és az év első hőhulláma kiszárította az erdők avarrétegét, ami gyorsan terjedő felszíni tüzek és ebből percek alatt fejlődő koronatüzek kialakulásához vezethet.

Több száz gyereknek nyújt kikapcsolódást a Lencsési Általános Iskola

A tanév vége után is gyerekzsivajtól hangos a Lencsési Általános Iskola. Az intézményben két napközis tábor fut párhuzamosan, így minden gyermek táborozhat, aki jelentkezett.

Egyre több terméknél lesz kötelező a használati útmutató

Júliustól a korábbinál szélesebb termékkörnél lesz kötelező használati útmutatót mellékelni, az esetek többségében viszont elegendő lesz online formában hozzáférhetővé tenni.

Magyarország lakosságának 80%-a szenved hát-és gerincfájdalomtól

Behír
-
 Tegnap 12:45Belföld

A magyar munkaképes lakosság 45 százaléka szenved gerincfájdalomtól. A nyaki gerincfájdalom előfordulásának az irodában ülők 30-50 százalékánál fordul elő, a derékfájdalom 60–80 százalékuknál- olvasható az egészségügyi statisztikákban. Helyi szakértőket kérdeztünk arról, hogy mi lehet az oka az egyre gyarapodó panaszoknak,…

Hétfő óta zakatol a kortárssegítő tábor Békésen

Behír
-
 Tegnap 12:15Belföld

Hetedik alkalommal nyílt meg hétfőn a békési önkormányzat és családsegítő központ kortárssegítő tábora.

Meghívó - Online rendezvény a foglalkoztatás növekedésének érdekében

A Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és az Aradi Kereskedelmi, Ipari És Mezőgazdasági Kamara Hatékony határon átnyúló együttműködés a foglalkoztatás növekedésének fejlesztéséért Aradon és Békés megyében elnevezésű szakmai rendezvényt tart június 30-án.