Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 11 hír

Balatonfenyves - Az ígérik, jövő ilyenkor már Csisztafürdőig kisvasutazhatunk

Balatontipp
-
  Ma 13:48 Utazás

Újra huszonöt kilométeres óránkénti sebességgel suhanhat a kisvonat Balatonfenyves és Imremajor között a most elkészült pályarekonstrukciónak köszönhetően. A szerdai avatáson ki is próbálhattuk, milyen ez az eszeveszett száguldás.

Balatoni Szövetség - Szigliget után Balatonfenyvesre került az elnöki poszt

Balatontipp
-
  Ma 11:57 Utazás

December 4-e óta új vezetősége van a balatoni régió településeit és a három érintett megye önkormányzatát összefogó Balatoni Szövetségnek. A Gyenesdiáson lezajlott tisztújítás várhatóan nem sokat változtat a továbbra is füredi központtal működő szervezet súlyán, munkáján.

Balatonfüred - A Mikulás helyett a Luca székével együtt készül el a jégpálya

Balatontipp
-
  Tegnap 16:03 Utazás

Sajnos van egy rossz hírem, egy hetet még várni kell a Zákonyi-parkban készülő balatonfüredi jégpálya megnyitására. Azt mondják, nincs semmi komolyabb gond, csak a jég nem állt még össze.

Balatonfűzfő - III. Városi Disznóvágás - Hagyományőrző, gasztro-kulturális csemege

Balatontipp
-
  19.12.04 00:36 Utazás

Gyere Te is, fogd a malac lábát, darabolj szalonnát, tölts hurkát! Ha csak lakmározásra érsz oda, akkor se légy rest, kóstold bátran, mit alkottak a konyhamesterek! - invitálnak az idén is mindenkit a József Attila utca 12. szám alatt található Közösségi Ház udvarára és nagytermébe.

Alsóörs - VIII. Mikulásfutás az idén is minden korosztálynak 2019.12.08.

Balatontipp
-
  19.12.03 23:57 Utazás

Legkésőbb december 4-én éjfélig fogadják az előnevezéseket a vasárnap 8. alkalommal megrendezésre kerülő Alsóörsi Mikulásfutásra. A létszámhatárt 250 főben határozták meg. Mivel hétfőn már kétszáznál jártak, érdemes sietni a jelentkezéssel.

Siófok - Mézeskalácsos jótékonykodás, jégpályanyitó, lézershow és koncert a Városnapon

A pénteki Városnaphoz kapcsolódva negyedik alkalommal nyitották meg jótékonysági akcióként a siófoki épületek mézeskalácsból formázott másaiból rendezett kiállítást a Kálmán Imre Kulturális Központban. Több más mellett volt jótékonysági vásár, lézershow, koncert és megnyitották a Balaton-parti jégpályát is.

Balatonederics - Óegyiptomi nyelviskola és kutatóhely egy újhegyi garázsban

Balatontipp
-
  19.11.30 13:06 Utazás

A balatoni kulturális közélet egyik különleges alakja a Balatonedericsen élő Takács Gábor egyiptológus. Kettétört szakmai karrierrel, de tele energiával és hittel töretlenül dolgozik a balatoni helytörténész munka megerősítésén, miközben saját fennmaradását egy óegyiptomi nyelvi szabadiskolával próbálja segíteni.

Badacsony - Emlékház nyílik a Kossuth-díjas Udvardi Erzsébet festőművész alkotásaival

Balatontipp
-
  19.11.29 15:45 Utazás

A jövő év nyarától egy különleges kulturális kegyhellyel gazdagodik Badacsonytomaj, megnyílik a hat évvel ezelőtt elhunyt Kossuth-díjas festőművész, Udvardi Erzsébet emlékháza. A balatoni fényeket különleges technikával megidéző művész egész pályáját megismerhetjük majd az egykori műtermében tervezett állandó kiállításon.

Északkelet-Balaton - Végre igazi elkerülőút lett a Fűzfő és az M7-es közötti 710-es főút

Balatontipp
-
  19.11.29 14:51 Utazás

Ha évtizedeses késéssel is, de végre elkészült az északkelet-balatoni 710-es elkerülő út 15 éve hiányzó szakasza Balatonakarattya és az M7-es autópálya között. Eredetileg a többi szakasszal együtt kellett volna megépíteni, majd 2011-re, később 2018-ra ígérték. 2019 lett belőle.

Hévíz - Elismerés a Széchenyi utca felújításáért

Balatontipp
-
  19.11.29 09:27 Utazás

Hévíz Köztérmegújítási Nívódíjat kapott a Széchenyi utca rekonstrukciójáért. A Magyar Urbanisztikai Társaság és az ICOMOS a „lakókörnyezet közterei” kategóriában ítélte oda az elismerést a város önkormányzatának.

Balatoni programok a 2019. november 28-december 19. közötti időszakra

A következő hétvége legfontosabb programja az első adventi gyertya meggyújtása lesz. Több helyen műsorral színesítik az ünnepi rendezvényt. Siófokon pénteken rendezik a Városnapot. Több más mellett vásárral, koncerttel és ingyenes korcsolyázási lehetőséggel is várják az érdeklődőket. Badacsonytördemicen pedig elindítják a forraltbor főző…