Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 38 hír

Sok előnye van az anyatej-leadásnak

Amikor egy anya szoptatni kezd, akkor az első kérdések egyike, hogy lesz-e, van-e elegendő teje, érdemes-e, kell-e fejnie vagy sem. Ritkán merül fel az a kérdés, hogy érdemes-e anyatejadó anyának lenni?

Tennivalók IR-esként, ha teherbe akarsz esni

Az inzulinrezisztenciára gyakran akkor derül fény, amikor az illető nem tud teherbe esni. Ilyenkor fontos a beteg és az orvos szoros együttműködése, hiszen az állapot javulása nem csupán a gyógyszereken múlik.

Hány év legyen a testvérek között?

Persze nem minden a tervezésen múlik, de azért sokan elgondolkoznak azon, hogy mennyi idő legyen az első és a második gyerek között.

Mi a szerepe a nyákdugónak?

A nyákdugónak nagyon fontos szerepe van a várandósság során. De mi is pontosan a nyákdugó, mikor távozik, és mi történik, miután távozott?

Ha kevés diák lesz iskolákban, szünet is elrendelhető

Kásler Miklós emberi erőforrás-miniszter javaslatokat fogalmazott meg a hétfői óvoda- és iskolanyitással kapcsolatban, többek között azt kéri, hogy az iskolaigazgatók kezeljék kellő rugalmassággal a hiányzásokat.

Örökbe fogadtak 4 gyereket, majd az anya négyes ikrekkel lett terhes

Babaszoba
-
 Tegnap 04:39Életmód

A házaspár mindig is tudta, hogy sok gyereket akar. "Az öt jó számnak hangzott" - nyilatkozta az édesanya. Ez össze is jött nekik - és még négy...

A traumatológus szerint így kösd be a biztonsági övet terhesen

Sokak problémája, hogy hogyan legyenek biztonságban az autóban nagy hassal. Íme: videós jó tanácsok a szakértőtől.

Így vezesd be az evőeszközöket a gyereknél

Amíg nincs gyerekünk, nem is gondolnánk, milyen összetett folyamatról van szó.

Így tanítsuk meg a gyereknek a cipőkötést

Sokáig kötögetjük a gyerekünk cipőit automatikusan, aztán óvoda közepe táján észbe kapunk: hogy csinálja meg, ha nem vagyunk itt? És nekiállunk megtanítani. De hogyan is?

7 jel, hogy a baba már a medencébe helyezkedett

A várandósság vége felé vagy, tapasztaltál is olyan tüneteket, mint a gyomorégés, nehézlégzés, sőt, már a kórházi táska is bepakolva várja a baba érkezését. De mégis honnan tudhatod, hogy a tested már készül rá, hogy hamarosan kezdődik a vajúdás?

Védőoltás után nem szükséges várni a gyermekvállalással

A Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztálya legfrissebb hírlevele összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat a COVID-19 fertőzés és a gyermekvállalás, oltás, terhesség, szoptatás témában.

Babacuccok, amiből kevesebb is elég lett volna

Ti is sok mindent örököltetek másoktól, amikor babátok született? És emellett alaposan beruháztatok? Most mégis ott hányódik számtalan dolog egy dobozban, mert vagy nem vált be, vagy végül elő sem vettétek? Íme, az én listám.

Már áprilistól elérhető lesz állami támogatással a Zolgensma

Babaszoba
-
 21.04.19 08:10Életmód

Az emberierőforrás-miniszter bejelentése szerint akár már ettől a hónaptól hozzá lehet jutni az SMA-ban szenvedő gyerekek Zolgensma nevű méregdrága készítményéhez egyedi méltányossági alapon.

Még mindig sok a tévhit a VBAC kapcsán

Mi kell a császármetszés utáni sikeres hüvelyi szüléshez? Rutinszerű-e a hegbetapintás? Valóban számít-e hegvastagság vagy felesleges vele foglalkozni? Tarján Veronika, a Veronaki zenekar énekese beszélgetett Csűrösné Gödény Erzsébettel a VBAC-ről.

Lázgörcs - ijesztő, de legtöbbször ártalmatlan

A láz olyan tünet, ami arra hívja fel a figyelmünket, hogy valami nincs rendben a szervezetben. Sokan még mindig nehezen fogadják el, hogy a láz megjelenése inkább pozitív hatásokkal jár, mintsem káros következményekkel vagy komoly veszélyekkel.