Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 87 hír

Európa bajba jutott vezetőinek nagyon jól jött a koronavírus

Azonnali
-
  Tegnap 20:35 Vélemény

Meg azoknak, akik eleve nem is voltak bajban: Orbántól kezdve a hónapok óta gyengülő olasz kormányon, a megkopott renoméjú Angela Merkelen a folyton belpolitikai problémákba ütköző Emmanuel Macronig minden vezetőnek dobott egy mentőövet a koronavírus és az ezzel járó válságkezelés. Persze egy dolog elhárítani a járványt, de…

Tényleg többen halnak meg egész Olaszországban a koronavírus miatt, mint a németeknél?

Azonnali
-
  Tegnap 18:06 Vélemény

Miközben az olaszoknál átlagban a koronavírus-fertőzöttek tíz százaléka meghal, a németeknél a vírus csak minden kétszázadik fertőzöttre halálos. Azonban az olaszoknál a legtöbb régióban nem ilyen tragikus a halálozási arány, csak a Milánó központú Lombardiából jönnek a kiugró számok. Mi lehet ennek az oka?

Ott még azért nem tartunk, hogy a videó pótolja a kocsmázást

Azonnali
-
  Tegnap 16:57 Vélemény

Az már biztos, hogy 2020-ban soha nem látott számú embernek kerül be a mindennapi életébe az online piálás a haverokkal. De igazából van ennek bármi értelme? Halált megvető bátorsággal teszteltük le.

Romániában még pár napja is ugyanabból a kanálból áldoztattak az ortodox papok, de mi a helyzet Magyarországon?

Azonnali
-
  Tegnap 14:44 Vélemény

Több helyen ortodox papok ugyanazzal a kanállal áldoztattak végig híveket, miközben a koronavírus a nyállal terjed leginkább. Megkérdeztük, más-e a gyakorlat a magyarországi ortodox egyházaknál.

Koronavírus vs. Magyarország: most láthatjuk, milyen is lehetne ez az ország

Azonnali
-
  Tegnap 13:20 Vélemény

Csak rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki ebből. Most kapunk – egy nagy adag rémülettel, szeretteink féltésével, anyagi problémákkal – egy ízelítőt abból, hogy milyen is lehetne ez az ország.

A gazdagok nélkül még a világvége is jobb lenne? E szerint a könyv szerint biztosan

Azonnali
-
  Tegnap 09:55 Vélemény

Egyszerűen nem is létezhetne időszerűbb könyv most, mint Cory Doctorow kisregénygyűjteménye: az egyik darabban járvány elől bunkerba menekülő gazdagok vannak, a másikban a kapitalizmus telepedik rá annyira az emberek magánéletére, hogy már a kenyérpirítóban is csak a megfelelő kenyeret piríthatják. Hogyan győzzük le a…

Hét brit székhelyű Forma 1-csapat is lélegeztetőgépeket fog gyártani

Azonnali
-
  Tegnap 09:00 Vélemény

A brit egészségügyi rendszernek legalább húszezer ilyen készülékre lenne szüksége, a high-tech alkatrészeket gyorsan és magas minőségben legyártó csapatok pedig a segítségükre lehetnek.

Ahol Putyin szidásáért őrizetbe is vehetnek: bemutatjuk Európa utolsó még álló fociligáját!

Azonnali
-
  Tegnap 08:00 Vélemény

Nem nagyon van választása annak, aki függője az élő sportnak: vagy elkezdi követni a belarusz futball izgalmait, vagy nincs foci. Pedig a frissen indult bajnokság bőven tartogat annyi izgalmat és feszültséget, hogy megérje nézni.

Megvan a Kreml első koronavírus-fertőzöttje is

Azonnali
-
  20.03.27 19:50 Vélemény

Vlagyimir Putyin szóvivője maga erősítette meg, hogy az elnöki hivatalból is pozitív lett egy ember tesztje. A sajtó kettőről is tud.

Már azt sem hinnénk el, ha megváltanának minket

Azonnali
-
  20.03.27 18:59 Vélemény

Bár megvannak a maga hibái, a Netflix Messiása okosan tesz fel komoly és elgondolkodtató kérdéseket, ez pedig megmenti a sorozatot. Ha nem tudod, mivel lenne érdemes elütnöd a kényszerű karantén alatt az idődet, van egy ajánlatunk.

Nagy-Britanniában hamarosan otthoni koronavírusteszt is lesz, de mi a helyzet itthon?

Azonnali
-
  20.03.27 18:10 Vélemény

A britek heteken belül házilag is tesztelhetik, megfertőződtek-e a koronavírussal. Elérhető lesz-e ilyen teszt Magyarországon is? Egyáltalán van értelme? Utánajártunk.

A NATO harmincadik tagja lett Észak-Macedónia, most az EU felé is elindulnak

Hivatalosan is az észak-atlanti szövetség tagja lett Szkopje, ehhez azonban még az országuk nevével is fizetniük kellett az észak-macedónoknak. De hogy áll a kétmilliós nyugat-balkáni ország az EU-csatlakozással, és milyen folyamat vezetett az euroatlanti integrációig?

A felhatalmazási törvény nem puccs, hanem a bizalom aláásása

Azonnali
-
  20.03.27 16:51 VéleményOrbán Viktor

Most arra lenne szükség, hogy az egész ország fegyelmezetten betartsa a járványügyi szabályokat. Ehhez tiszta szabályok kellenének: a „felhatalmazási” törvény viszont egy tákolmány.

Meglepetés: koronavírusosak lettek a WC-ülőkéket és jegyautomatákat nyalogató influenszerek

Azonnali
-
  20.03.27 15:35 Vélemény

A közösségi médiában egyre terjednek a különböző „koronakihívások”, amivel a készítők a vírus terjedését szeretnék elősegíteni. Általában nincs jó vége.

Majdnem elvitte a koronavírus a Rammstein énekesét

Till Lindemannt egy március 15-i koncert után szállították kórházba, már túl van az életveszélyen.