Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 20 hír

Ők a Budapesti Értéktőzsde legjobbjai

Azenpenzem
-
  Ma 18:00 Gazdaság  Tőzsde BÉT

A Budapesti Értéktőzsde 13 kategóriában jutalmazta a 2017-es év kiemelkedő teljesítményeit a piaci eredmények és a szakmai zsűri döntése alapján.

Hatból öt magyar szorul az állami egészségügyre

A dolgozók 60 százaléka szeretné, ha munkáltatója gondoskodna egészségéről – derült ki az egyik biztosító felméréséből. Ehhez képest jelenleg 12 százalék kap a cafeteria keretében egészségbiztosítást.

Rosszabbul keres, mint az átlag?

Tavaly novemberben 323 ezer forint volt a bruttó átlagkereset, ami 13 százalékkal több, mint egy évvel korábban – adta hírül a KSH statisztikákból.

Kevesebbet adna az állam is a pénzünkre

Azenpenzem
-
  Ma 06:50 Gazdaság 

A rendkívül alacsony betéti kamatok miatt már tartós betéti szerződést sem lehet minden bankban nyitni. Ráadásul az állam is csökkentette a lakossági állampapírra fizetett kamatprémiumot.

A bank sem számított ekkora hitelrobbanásra

Azenpenzem
-
  Tegnap 17:24 Gazdaság  Hitel OTP

Tavaly az előző évi 60 százalék után 50 százalékkal tovább bővült a személyi kölcsönök piaca. Egyedül az OTP – az ottani szakembereket is meglepve – 2017 első háromnegyed évében több mint 85 milliárd forintnyi új személyi kölcsönt folyósított. Tavaly a szerződések 7 százalékát már teljes egészében elektronikusan kötötték ügyfeleik.

Leállt a K&H Bank internetbankja

Azenpenzem
-
  Tegnap 11:31 Gazdaság 

FRISSÍTETT Csütörtök délelőtt nem lehetett elérni a K&H Bank honlapját, az ügyfelek az internetbankot sem tudták használni. Késő délután a honlap ismét elérhetővé vált.

Még mindig kedveljük ezt a megtakarítást

Azenpenzem
-
  Tegnap 08:34 Gazdaság  Hozam Alapkezelő

Decemberben 16 milliárd forint friss megtakarítás érkezett a befektetési alapokba, a hozamokkal együtt azonban kissé csökkent a vagyon. Tavaly összesen 5,7 százalékkal nőtt a BAMOSZ tagok által kezelt összeg.

Ettől tartanak az idén a bankok

Elsősorban saját nyereségszintjük aggasztja a magyarországi bankokat – derült ki az Azénpénzem.hu pénzintézet körében végzett felméréséből. Úgy tűnik, a szolgáltatások javítását szinte mindenütt a digitális fejlesztésekben, az elektronikus kapcsolatok további kiterjesztésében látják.

Lakásvételi trendek, tippek, kockázatok

Azenpenzem
-
  18.01.17 16:55 Gazdaság  Befektető Ingatlan

Az egyik ingatlanközvetítő szakemberei összegyűjtötték a legfontosabb tényeket, szempontokat és kockázatokat, amelyeket célszerű lakásvétel előtt figyelembe venni. Pontokba szedtük a különböző szempontokat és tanácsokat.

Hozzánk is került szalmonellás gyerektápszer

A világ egyik legjelentősebb gyermektápszer gyártója, a Lactalis szalmonellával fertőzött tejport árult. Az üzletek polcairól korábban csak afrikai gyárában készült egyes tételeit vetették le. Mostanra kiderült: a dolog sokkal kiterjedtebb.

Itt a végső csapás a devizaperekre?

Azenpenzem
-
  18.01.17 06:50 Gazdaság 

Hiába reménykedtek a volt devizaadósok abban, hogy az Európai Bíróság elmeszeli a magyar „adósmentő” törvényeket. A főtanácsnok szerint ugyanis azok nem ellentétesek az uniós joggal. A bíróság pedig nem szokott homlokegyenest ellentétes ítéletet hozni az ilyen véleményekkel. Nagy valószínűséggel így a még mindig perelő volt devizahitelesek…

Mást mutatnak a számok: nem a lakosság veszi az állampapírt

Azenpenzem
-
  18.01.16 15:34 Gazdaság 

Soha nem látott mértékben, 1735 milliárd forinttal nőtt 2017-ben a lakossági állampapírok állománya. A jegybank adatai szerint azonban a lakosság ennek legfeljebb csak a felét vásárolta meg.

Alig akad igazán jó hűtő-fűtő berendezés

Azenpenzem
-
  18.01.16 10:45 Gazdaság  Fogyasztóvédelem

Megvizsgálták, milyen hatékonyan hűtenek, fűtenek, párátlanítanak a klímaberendezések. Az eredmény elég meglepő, kiváló minősítést tulajdonképpen egyetlen termék sem kapott, igaz kirívóan rosszat sem.

Végrehajtóval packázott az Oberbank

Azenpenzem
-
  18.01.16 10:00 Gazdaság  MNB Athén

Többször is úgy fizetett az Oberbank a végrehajtónak, hogy előbb levonta saját banki költségeit, jutalékait. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ezért 20 millió forint bírságot szabott ki a hitelintézeti fióktelepre.

Lakáskiadás adózása: ezekre a szabályokra figyeljen!

Azenpenzem
-
  18.01.16 06:50 Gazdaság 

Az idén kedvező irányban változtak az ingatlanadózási szabályok, de a tapasztalatok szerint sokan nincsenek tisztában azzal, pontosan mi vonatkozik rájuk. A leggyakrabban felmerülő kérdések alapján összeállítottunk egy a gyakorlatot segítő „kisokost”. Egyébként nem árt tudni, hogy a tételes átalányadózás jó dolog, csak ne akarjon az…