Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 17 hír

Több mint negyedmillióan a kincstárnál vesznek állampapírt

Azenpenzem
-
  Tegnap 14:34 Gazdaság

Tavaly 15 százalékkal 260 ezerre nőtt a kincstárnál számlát vezető ügyfelek száma. Ezen belül a Start-értékpapírszámlát nyitók száma emelkedett a legdinamikusabban, már 164,8 ezren gondoskodnak így a gyermekük jövőjéről — adta hírül a Magyar Államkincstár.

Ennyit kell várni a kormányablakban

A jövőben egyszerűsödik majd a földhivatali ügyintézés. A kormányablakokat tavaly több mint 14,5 milliószor keresték fel 13,5 millió üggyel, ami átlagosan 23 percet vett el az ide látogatók idejéből – derült ki a közszolgálatért felelős államtitkára szavaiból.

Személyi kölcsönök: inkább a tét emelkedik, nem az ár csökken

Azenpenzem
-
  Tegnap 06:34 Gazdaság

Az idei slágertermékek a bankok szerint továbbra is a személyi kölcsönök. Az Azénpénzem.hu átnézte, egy év alatt miként alakult ez a piac. Úgy tűnik, a legnagyobb változás a felvehető összegek terén következett be; az továbbra is igaz, hogy pénzhez legolcsóbban az juthat, akinek erre valószínűleg nincs is akkora szüksége.

Így védekezhet az álközjegyzők ellen

Közjegyzők nyilvánosan elérhető adatait és nevüket felhasználva veri át a lakásvásárlókat egy bűnöző csoport. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) közzétette, hogyan szűrhetők ki a csalók.

Újabb behajtó ellen tett feljelentést az MNB

Azenpenzem
-
  19.01.21 09:51 Gazdaság

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) újabb behajtóra csapott le, mert az az engedélye nélkül vásárolt bukott hiteleket. A győri Imokreditre 10 millió forintos bírságot is kiszabtak.

Az ingatlanalapok uralták a 2018-as esztendőt

Azenpenzem
-
  19.01.21 07:34 Gazdaság

Tavaly mindössze fél százalékkal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon, ugyanakkor a kategóriákon belül jelentős volt az átrendeződés. A legnagyobb mozgás a kötvényalapoknál és az ingatlanalapoknál volt megfigyelhető; előbbiből 273,5 milliárd forintnyi vagyon áramlott ki, az utóbbiba 437,4 milliárdnyi friss tőke érkezett 2018-ban.

Így spórolhatnak a nyugdíjasokon

Azenpenzem
-
  19.01.21 06:34 Gazdaság

Az Azénpénzem.hu kiszámolta, hogy a nyugdíjasoknak mennyit jelent, ha az inflációt – ahogy egy szakblog feltételezte – valóban elszámolta a KSH. Manapság az ilyen kalkuláció nehezebb, mint gondolnánk. Mi arra jutottunk, hogy az egytized százalékos eltérés 3,6 milliárd forintot jelent az idősebbek zsebében, vagy az államkincstárnál…

Rövidesen csak a Nagytestvérrel együtt vehet ki szobát

Azenpenzem
-
  19.01.20 07:32 Gazdaság

Régen a nagyobb szállodákban külön személyt alkalmaztak megfigyelésre, manapság elég lesz majd egy informatikai rendszer, amiben a rendőrség szabadon kutakodhat. A kormánysajtónak így aztán lehet bőven miből csemegéznie.

Ötödével többe kerül az idén az ajánlott levél feladása

Azenpenzem
-
  19.01.18 15:15 Gazdaság

Az ajánlott vagy tértivevénnyel feladott levelek költsége az idén 16-20 százalékkal emelkedik – számolta ki az Azénpénzem.hu a posta díjszabások jegyzékéből. A drágítást két menetben hajtják végre, először februártól emelik az árat, amit júliustól újra.

Jóval drágább a síbiztosítás

A külföldre induló síelők naponta átlagosan 820 forintért kötöttek utasbiztosítást az idei síszezon eddigi időszakában. Ez az összeg mintegy 8 százalékkal magasabb a tavalyi hasonló értéknél – adta hírül a Netrisk.

Újabb bonbon az állampapírba fektetőknek

Azenpenzem
-
  19.01.18 06:34 Gazdaság

Nemcsak a piacinál jóval magasabb kamatokkal, hanem olcsóbb pénzmozgatással is ösztönöznék a lakosságot az állampapírok vásárlására. A Babakötvény kamata februártól 5,8 százalék lesz, az ötéves államkötvény pedig hamarosan 4,5 százalékot fizet.

Pontos kép lesz a dolgozó nyugdíjasokról

Megjelent az adóhatóság (NAV) honlapján az a nyomtatvány, amely teljes egészében kiváltja a cégek havi munkaügyi statisztikai adatszolgáltatását. A havonta egyébként is küldendő bevallásból ezután a NAV küldi meg a KSH számára a szükséges információkat.

Haladékot kapott az NHB Bank

Azenpenzem
-
  19.01.17 09:43 Gazdaság Jegybank

Harminc nappal meghosszabbította ideiglenes intézkedését az NHB Banknál a jegybank. A tájékoztatás szerint a hitelintézet megkezdte a likviditási helyzet orvoslására vonatkozó intézkedéseinek teljesítését.

A határainkon megállhat a válság

Azenpenzem
-
  19.01.17 06:34 Gazdaság

A világgazdaság kilátásait utoljára a pénzügyi összeomlás előtt látták ennyire borúsan az amerikai alapkezelők – derült ki egy friss felmérésből. Az Azénpénzem.hu kérdésére a magyarországi bankok is jelezték, hogy látnak gondokat, de azt gondolják, ez itt nem hat majd.

Influenza: már hivatalosan is itt a járvány!

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) bejelentette: az országban influenzajárvány van. Az előző hetinél 75,6 százalékkal többen fordultak ilyen tünetekkel az orvosokhoz.