Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 19 hír

Cukorként viszik a Raiffeisen hiteleit

Azenpenzem
-
  Tegnap 16:34 Gazdaság

Tavaly az előző évhez képest a lakáshitelezés két és félszeresére, a személyi kölcsönzés pedig 70 százalékkal nőtt – derült ki a Raiffeisen 2018-as eredményeket ismertető sajtótájékoztatóján. A menetelés az idén is folytatódhat a bankban, amely nyáron új mobilalkalmazással rukkol ki.

Kaptak levegőt az angolok, de azt be is kellene szívni

Azenpenzem
-
  Tegnap 12:04 Gazdaság

Némi levegőhöz juthatnak az angolok az Európai Tanács tegnapi csúcstalálkozója után. A Brexit pár héttel elhalasztható. Minden lehetőség továbbra is nyitva áll, kérdés azonban, képesek-e a britek élni vele.

Mindenki kiakadt, túl olcsó a pennys tej

Hatósági ellenőrzést, az akció azonnali visszavonását kezdeményezte a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (TTT) a Pennyben túl olcsón kínált szlovák import tej miatt. A tejtermelők demonstrációra készülnek az üzletlánc ellen.

Itt forgatták legjobban a pénzünket

A Privátbankár.hu idén is kiosztotta a Klasszis 2019 díjakat a hazai alapkezelői szakma legjobb vagyonkezelő szakembereinek. Az Év Alapkezelője az OTP, az év portfólió-menedzsere Zsiday Viktor, az év feltörekvő portfólió-menedzsere pedig Hosszú Ferenc lett.

Az állam tízszeres pénzt fizet

Azenpenzem
-
  Tegnap 06:34 Gazdaság

Hiába emelkedik az infláció, a jegybanknak egyelőre eszében sincs kamatot emelnie, és nem is ezzel a lépéssel indít majd, ha eljön a változtatások ideje. A lakossági állampapírok kamatát azonban jócskán megemelte az elmúlt hónapokban az állam, hogy még vonzóbbá tegye a megtakarítást. Az átlagos banki kamat tízszeresét is adja a…

Reménytelen a budapesti lakásvétel

Azenpenzem
-
  19.03.21 11:39 GazdaságIngatlan

Kellemetlenül előkelő helyen szerepel Budapest azoknak a városoknak a nemzetközi listáján, amelyekben nagyon nehéz a fiataloknak saját lakáshoz jutni. Az ingatlanszakértő rendszerszintű változtatást sürget.

Nem akarja, hogy vigyék az autóját? Vegyen körültekintően!

Kellemetlen meglepetés érheti használt autó vevőjét, ha a járművön valamilyen teher van bejegyezve. Ez megelőzhető a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) által működtetett hitelbiztosítéki nyilvántartás (hbny) segítségével.

Kiderült, tényleg a tehetősebbeknek jó a SZÉP-kártya

Azenpenzem
-
  19.03.21 06:34 GazdaságKSHSzállás

Az idén januárban a hivatalos adatok szerint az előző év azonos időszakához képest csökkent a belföldi vendégek száma, a SZÉP-kártyás költések azonban közben szépen emelkedtek. Elsőre úgy tűnhet, hogy bejött a nagy mutatvány, a béren kívüli pénzekből sokat sikerült a pihenőplasztikra terelni. Részletesebben áttekintve a kép azért…

Az Otthon Centrumnál személyi kölcsönnel pótolhatták az önerőt

Azenpenzem
-
  19.03.20 08:02 Gazdaság

Az Otthon Centrum (OC) holding hitelközpontja a felügyeleti vizsgálat szerint engedhette ügyfeleinek, hogy a szükséges önerőt személyi kölcsönnel fedezzék. Ennek bizonyára örültek a lakást keresők, pedig nem biztos, hogy (a kockázaton túl) jól jártak, a közvetítő ugyanis nem adott át kellő számú versengő ajánlatot.

Ketyeg az óra az eszközkezelősöknek

Azenpenzem
-
  19.03.20 06:34 Gazdaság

Ennek a hónapnak a végéig minden eszközkezelős lakásban élő megkapja azt a szerződést, amivel mindenképpen foglalkoznia kell. Ahogy átvették az iratot, 60 napjuk van a döntésig. Az Azénpénzem.hu tapasztalatai szerint sokan meglehetősen tanácstalanok. Összeszedtünk minden részletet.

Budapest Bank: ilyen eredményekkel várja a privatizációt

A lakosságnak 50 százalékkal, a vállalatoknak 24 százalékkal több hitelt helyezett ki a Budapest Bank 2018-ban, mint egy évvel korábban. Az adózás utáni eredmény 12,5 milliárd forint lett – hangzott el a privatizáció előtt álló, ma még 100 százalékban állami bank sajtótájékoztatóján.

Ennyivel kapnak többet a frissnyugdíjasok

Azenpenzem
-
  19.03.19 09:24 Gazdaság

Megjelent az a kormányrendelet, amit az idén nyugdíjba vonultak már nagyon várhattak. A keresetek, jövedelmek beszámítása során alkalmazandó új szorzószámok 11,3 százalékkal haladják meg a tavalyit.

Ezek a befektetések tűnnek el az EU miatt

Februárban némi friss tőke is érkezett a befektetési alapokba, a hozamokkal együtt pedig 0,8 százalékkal hízott az itt kezelt vagyon – adta hírül a BAMOSZ. Egy uniós rendelet miatt a pénzpiaci alapok szinte teljesen eltűntek.

Sínen a devizahitelesek kártérítése?

Azenpenzem
-
  19.03.19 06:34 Gazdaság

A legutóbbi uniós bírósági döntéssel megnyílhat az út a devizahitelesek kártérítése előtt – állítja a Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdekképviseleti Egyesület (PITEE). Az eddigi tapasztalatok alapján azonban mi egyelőre mindenkit óvnánk attól, hogy pezsgőt bontson. A mostani ítélet ugyanis nem teljesen előzmény nélküli.

Rekordon a kártyás vásárlások

Tavaly az utolsó negyedévben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint sohasem látott mennyiségre ugrott a kártyás vásárlások száma és értéke. Csak az év utolsó három hónapjában 209 millió alkalommal fizettek plasztikkal. A tranzakciók száma tavaly közel negyedével haladta meg a 2017-est.