Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 19 hír

Újabb fiókokat csuk be a CIB

Azenpenzem
-
  Ma 10:58 Gazdaság 

Tavaly nyár óta meglehetősen sok fiókjának működését szüntette meg a CIB, de a folyamat nem állt le. November végén újabb két, a főváros budai oldalán levő egységet zárnak be.

Az izzócserénél ezekre kell odafigyelni

Azenpenzem
-
  Tegnap 16:36 Gazdaság 

Ettől a hónaptól már sem gyártani, sem importálni nem lehet az uniós országokba halogén izzókat. Ezzel a hagyományos égők után az azt leváltó megoldás is lekerül a palettáról. Szakértők a LED-es fényforrásokat ajánlják. Izzócserénél viszont a korábbinál sokkal több tényezőre kell azonban odafigyelni (ezeket táblázatban mutatjuk).

Megint illegális betétgyűjtőre csapott le az MNB

Azenpenzem
-
  Tegnap 11:21 Gazdaság  MNB

A felügyeleti hatóság illegális betétgyűjtés miatt összesen 45,5 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki az FxLoop Investment Kft.-re és egy a cég tevékenységében résztvevő magánszemélyre.

Így veszíti el a pénzünk az értékét

Azenpenzem
-
  Tegnap 06:59 Gazdaság 

Egyre nagyobb a különbség az infláció és a betéti kamatok között, a pénzünk tehát egyre többet veszít az értékéből. Miközben gyorsul a pénzromlás üteme, a bankok egy fillérrel sem fizetnek többet. Az állampapírok kamata is édeskevés.

Csuda jól keresnek már a magyarok!

Azenpenzem
-
  18.09.20 16:51 Gazdaság  Nemzetgazdaság

Az idén júliusban 326,7 ezer forint volt az átlagkereset, ami éves szinten 12,8 százalékos növekedés – tett közzé a KSH. A pénzügyminiszter szerint gyorsul a felzárkózásunk az európai bérekhez, 2022-re a reálbérek a 2016-os értékük közel másfélszeresére emelkedhetnek.

Modernebb kártyarendszerre áll át a Budapest Bank

Azenpenzem
-
  18.09.20 14:52 Gazdaság  Budapest Bank

A Budapest Bank (BB) ügyfeleinek már most érdemes naptárjukban „előjegyezni”, hogy októberben mikor milyen szolgáltatásról kell lemondaniuk. A leállás oka, hogy a bank tájékoztatása szerint „Európa egyik legmodernebb kártyarendszerére” áll át.

Hoppá! Az árfolyamkockázatot nem feltétlenül kell az adósnak viselnie

Azenpenzem
-
  18.09.20 14:33 Gazdaság  Hitel Devizahitel

Az Európai Unió Bírósága szerint a devizahiteleseknél érdemben vizsgálható az árfolyamkockázat viselésére vonatkozó szerződési feltételek tisztességtelensége – tekintet nélkül a forintosítási és más devizahiteles törvényekben foglalt rendelkezésekre. A magyar Kúria Polgári Kollégiuma jelenleg tanulmányozza az ítéletet.

Ketyeg a diákhitelbomba

Azenpenzem
-
  18.09.20 06:59 Gazdaság 

Az amerikai sajtó már diákhitel-válságot emleget, a tanulmányokra felvett kölcsönök állománya ugyanis már a háromszorosa a válság idején mértnek, a fizetési hátralék aránya pedig emelkedik. Magyarországon a diákhitel teljes összege egyelőre mintegy 330 milliárd forint. A Diákhitel Központ azonban megugrásra számít.

Diákok figyelem! Százezer forintot nyerhettek!

Azenpenzem
-
  18.09.19 13:26 Gazdaság 

Október 8-án éjfélig jelentkezhetnek hazai és határon túli magyar középiskolások az idén immár hatodszorra megrendezendő PénzSztár versenyre. A négyfős győztes csapat tagjainak jutalma fejenként 100 ezer–100 ezer forint, egy-egy okostelefon, valamint az, hogy részt vehetnek egy szakmai képzésen.

Ingatlanalapokba megy a pénz

Azenpenzem
-
  18.09.19 10:41 Gazdaság  Ingatlan Alapkezelő

Augusztusban összesen 15 milliárd forint plusz pénz áramlott a befektetési alapokba, a negatív hozamok azonban ennek nagy részét el is vitték. Tovább tart az ingatlanalapok szárnyalása.

Így javítaná a kormány a magyarok nyelvtudását

Azenpenzem
-
  18.09.19 10:18 Gazdaság  Innováció ITM

A versenyképességi tanács javaslatai alapján megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, amiben már időpontokat és felelősöket is rendelnek a magyarok nyelvtudásának fejlesztési céljához. Október végére derülhet például ki, milyen lehet az új nyelvtanulási diákhitel.

Magasabb kamatot akar? Arra várhat!

Azenpenzem
-
  18.09.19 06:59 Gazdaság  Kamat MNB

Jelentős változásokat jelentett be a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Elemzők szerint a módosítások a jegybanki szigorítás – ami a köztudatban elsősorban kamatemelést jelent – korai lépéseként értékelhetőek. Azonban az általános vélekedés szerint az alapkamat csak 2020-ban lehet a mainál magasabb.

Művészekkel terveztetik a bankkártyákat

Azenpenzem
-
  18.09.18 17:48 Gazdaság 

Pályázatot hirdet az egyik bank, hogy művészek alkossák meg a „jövő bankkártyáit”. A nyertes – akinek személye egy szakmai szűri előszűrése, külön kutatás, majd közönségszavazás után dől el – félmillió forint pénzjutalmat kap.

Ilyenek lesznek az új euró bankjegyek

Azenpenzem
-
  18.09.18 12:16 Gazdaság  3 hír a témában

Új 100 és 200 eurós bankjegyeket mutatott be tegnap az Európai Központi Bank, amelyek 2019. május 28-án kerülnek forgalomba.

Bankkártyás furcsaságok

Azenpenzem
-
  18.09.18 06:59 Gazdaság 

Összeszedtünk néhány meglepő friss kártyahasználati adatot. Elképesztő például, hogy jóval több mint kétszeresére nőtt a készpénzbefizetések száma és értéke. Megdöbbentő az is, hogy az idei második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest közel 40 százalékkal nőtt a külföldi készpénzfelvételek értéke. Az Azénpénzem.hu néhány konkrét…