Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 18 hír

Szinte semmit sem tudunk a fogyasztóvédelemről

Az idei első negyedévben a korábbinál többet panaszkodtunk a szolgáltatásokra, és gyengült a kereskedők iránti bizalom is – derül ki a Fogyasztóvédelmi Index aktuális értékeiből. A fogyasztók rendkívül tájékozatlanok.

Itt az új SZÉP-kártyás szabályok!

Azenpenzem
-
  Tegnap 09:16 Gazdaság  SZÉP Kártya

Nem sokáig vártak, miközben még fel sem állt az új kormány, máris megjelent a SZÉP-kártyát érintő nagyon jelentős változásokat tartalmazó kormányrendelet. Ebben a pihenőkártyák időben fel nem használt egyenlege a bankoknál marad. Ez jó, de rossz hír is lehet a kártyabirtokosoknak.

Újabb nyugdíjötletek körvonalazódnak

Azenpenzem
-
  Tegnap 06:50 Gazdaság  Nyugdíj

Kormányzati tervek szerint a már dolgozó gyerek adójából juttatnának valamennyit az őt felnevelő szülőknek, de a nyugdíjra előtakarékoskodás terén is „sürgősen lépéseket kell tenni”. Alighanem nem véletlenül tartanak sokan attól, hogy ezek az elképzelések az állami ellátás várható visszaszorulását jelezhetik.

Több net- és mobilbank is elérhetetlen lesz a hétvégén

Azenpenzem
-
  18.04.21 17:39 Gazdaság 

Ma és hétfőn este és éjszaka nem működik a Budapest Bank (BB) internetbankja, mobilbankja és az üzleti termál. Az Unicreditnél holnap kora délutánig, a Raiffeisennél pedig vasárnap este kell számítani leállásra, illetve akadozásra.

Nagyot ugrottak a hitelkártyás költések

Azenpenzem
-
  18.04.21 11:24 Gazdaság 

Az idén az első két hónapban az egy évvel korábbinál 50 százalékkal többet költöttek a legnagyobb magyar bank hitelkártyásai. Ruházati termékek vásárlására a korábbinál kevesebbszer vették elő a plasztikot az ügyfelek.

Orbán megállapodna a nőkkel

Azenpenzem
-
  18.04.20 09:37 Gazdaság  Orbán Viktor

A születések számának kívánt növelésével kapcsolatban Orbán Viktor, miniszterelnök szokásos rádióinterjújában azt mondta: átfogó, 20-30 éves megállapodást akar kötni a magyar nőkkel. Mint kiderült: az új kormánystruktúra nem azt jelenti, hogy a gigatárcák változnának.

Az építőipar mentheti meg a gazdaságot?

Azenpenzem
-
  18.04.20 06:50 Gazdaság 

Jelentős építési-beruházási vonzatú gazdaságfejlesztésre van szükség 2020-ig, ha el akarjuk kerülni, hogy az európai uniós támogatások várható csökkenése komoly gazdasági gondokat okozzon Magyarországon – ezzel is érvel az építőipari szakma az ágazat problémáinak megoldását sürgető javaslatcsomagjában.

A legnagyobbá nőtték ki magukat az ingatlanalapok

Azenpenzem
-
  18.04.19 17:36 Gazdaság 

A befektetési alapok tőkeáramlásának eredője az elmúlt hónapban gyakorlatilag nulla volt. Pénz a részvény- és a vegyes alapokba áramlott, és továbbra is nagyon vonzóak az ingatlanalapok a befektetők számára. Most még az abszolút hozamú alapoknak is hátat fordítottak a befektetők.

Igazságtalanul osztják el a szociális tűzifát

Azenpenzem
-
  18.04.19 14:27 Gazdaság  Fűtés

A szociális tűzifára szolgáló keret szétosztásakor nem veszik figyelembe a településen szilárd tüzelőanyaggal fűtők számát, de az egyéb alkalmazott mutatószámok is tévútra vihetik a támogatást – derül ki a Habitat legfrissebb, ma bemutatott jelentéséből.

Vigyázat, kamu közműellenőrök járkálnak!

Azenpenzem
-
  18.04.19 11:07 Gazdaság  Rendőrség Fejér

Fejér megyében az elmúlt napokban többen jelezték, hogy felbukkantak olyan személyek, akik díj ellenében belső áram- vagy gázhálózat ellenőrzésére, átvizsgálására irányuló szolgáltatást ajánlanak. Többször az E.ON nevével visszaélve igyekeztek megtéveszteni a fogyasztókat.

Mostantól ilyen könnyen hasonlíthatjuk össze az utasbiztosításokat

Azenpenzem
-
  18.04.19 08:08 Gazdaság  8 hír a témában

Egy uniós irányelvnek köszönhetően mostantól már egységes, könnyen érthető, piktogramokkal ellátott terméktájékoztatók segítségével választhatnak az ügyfelek az utasbiztosítások közül – adták hírül a biztosítók.

Brutális béremelés jöhet

Azenpenzem
-
  18.04.19 06:50 Gazdaság  6 hír a témában

Az új kormány még nem állt fel, de két fontos jelzés már érkezett arról, mi várható ebben a ciklusban. Még a választások előtt felkérték a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát (MKIK) és a jegybankot az új parlamenti ciklus gazdaságpolitikai irányainak kijelölésére. Mostanra már kirajzolódik, mi lehet a javaslatuk közös lényege.

Megtömte a mobilszolgáltatók zsebét az Apple

Azenpenzem
-
  18.04.18 15:00 Gazdaság 

Megbírságolta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az Apple-t, mert az iOS9 bevezetésekor figyelmeztetés nélkül változtatott meg funkciókat, és az a felhasználóknak többletköltséget eredményezhetett.

Megjelent az Express csomagszállító

Az idén új – többek között – internetes csomagfeladási felület kialakítását tervezi a Trans-o-flex, ami már Express One Hungary néven tevékenykedik. A névváltást azt indokolta, hogy az Osztrák Posta kelet-közép európai régióban jelenlevő leányvállalatai egységes névvel és arculattal jelennek meg a csomagszállítási piacon.

Ráfizethet a céges szűrővizsgálatra

Azenpenzem
-
  18.04.18 06:50 Gazdaság  NAV

Tájékoztatót adott ki az adóhatóság (NAV) arról, hogy milyen esetekben adhatnak a cégek adómentesen dolgozóiknak betegségbiztosítást. A leírtakból kiderül, hogy előfordulhat, hogy a biztosítást végül munkaviszonyból származó jövedelemnek minősíthetik – annak minden adókövetkezményével együtt.