Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 21 hír

Megrendszabályozná a zacikat a jegybank

Azenpenzem
-
  Ma 10:21 Gazdaság  MNB

Szeptember közepétől a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elvárja a zálogkölcsönzőktől, hogy a mostaninál kevésbé sarcolják ügyfeleiket. A zaciknak tájékoztatniuk kell az alapvető fogalmakról, illetve kényszerértékesítéskor a pénzügyi intézmény elszámolási kötelezettségéről is.

Megkönnyíthető a saját lakáshoz vezető út

Azenpenzem
-
  Ma 07:53 Gazdaság  OTP

Az OTP Bank Hello Otthon kutatása szerint a lakásvásárlás előtt állók közel fele a lakásárak további növekedésére számít. A többség lakásvételhez legfeljebb 1 millió forintot tudna mozgósítani. A lakásvásárlásra fordítható összeg – hangsúlyozza a bank – jelentősen növelhető az igénybe vehető támogatásokkal és jól kiválasztott hitel felvételével.

Drágább lett a hitel? Akkor sem kapsz többet a pénzedre

Azenpenzem
-
  Ma 06:59 Gazdaság 

Bár a hitelkamatok emelkedése már megindult, a betéteknél ennek még nyoma sincs. A bankok továbbra sem hajlandóak fizetni a pénzünkért. Az állam hiába ad többet, az emelkedő infláció miatt sokszor nála is csak veszít a pénzünk az értékéből.

Kamukedvezményekkel sózták el a hitelkártyákat

Azenpenzem
-
  18.07.13 10:01 Gazdaság  MNB Hitelkártya

Olyan ígéretekkel kecsegtetve szerzett hitelkártyásokat a Budapest Bank, amelyek teljesítése eleve reménytelen volt. A régi ügyfeleknek ajánlott kedvezményeket pedig sokan csak külön erőfeszítésekkel kaphatták meg.

Már biztonságosabbak a kalandparkok

Azenpenzem
-
  18.07.13 09:06 Gazdaság  3 hír a témában

Két bezáratott kalandpark közül az egyik már kinyithatott, a 38 betiltott eszközből pedig csak három maradt. A nyári főszezon kezdete előtt 81 kalandparkban 264 pályát ellenőrzött a hatóság.

Itthon nyaralna? Már erre is van utasbiztosítás!

Azenpenzem
-
  18.07.13 06:59 Gazdaság 

Nemcsak a külföldre utazóknak, hanem már az itthon nyaralóknak is lehetőségük van arra, hogy utasbiztosítást kössenek. A belföldi turizmus fellendülésével egyre nagyobb az igény erre a szolgáltatásra. Az új biztosítás a fennmaradó szállásköltséget is téríti, ha az utazóknak betegség vagy baleset miatt meg kell szakítaniuk a pihenést.

Devizahitelek: bezzeg a horvátok!

A horvát legfelsőbb kereskedelmi bíróság a svájci frank alapú jelzáloghitel konstrukcióját semmissé nyilvánította. A bankoknak több mint 437 milliárd forintnyi kunát kell megtéríteniük ügyfeleiknek. Mindenkinek külön kell azonban perelnie, de ehhez kap segítséget.

Lakástakarék: idősotthonba is felhasználható

Azenpenzem
-
  18.07.12 16:03 Gazdaság 

Jelenleg nemcsak a hosszú várakozási idő okozhat gondot, ha valaki idősotthonba költözne, de a beugró kifizetése is jelentős terhet ró a családokra. Kevesen tudják, hogy az egyszeri, kezdő hozzájárulást, mely a beköltözés alapfeltétele, akár lakástakarék-pénztári megtakarítással is ki lehet gazdálkodni – adta hírül az OTP Lakástakarék.

MKB-ügyfél? Ellenőrizze számláit!

Azenpenzem
-
  18.07.12 10:53 Gazdaság  3 hír a témában

Olvasóink és az MKB Bank tájékoztatása szerint is úgy tűnik, hogy a digitális átállás óta eltelt hétben tapasztalt online bankolási nehézségek mára megszűntek. Ugyanakkor néhány ügyfélnél új, furcsa díjtételek is megjelenhettek, ezeket nem árt ellenőrizni.

Nagyot drágul a pesti parkolás, de még nincs vége

Azenpenzem
-
  18.07.12 07:30 Gazdaság 

Néhány nap múlva már mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk azoknak, aki Budapesten parkolnak. Több új fizetős övezettel, illetve a korábbinál hosszabb fizetős időszakkal is barátkozniuk kell a kocsival közlekedőknek (ez különösen azoknak lehet bosszantó, akik munkába járnak így). Térképen mutatjuk a változásokat.

Még könnyebb személyi kölcsönt igényelni

Azenpenzem
-
  18.07.11 15:23 Gazdaság  OTP

Mostantól azok az ügyfelek is igényelhetnek online személyi kölcsönt az OTP Banktól, akiknek a fizetése más bank folyószámlájára érkezik – adta hírül a legnagyobb hazai pénzintézet. A bank tovább egyszerűsítette az igénylési folyamatot, idén 60 százalékkal is nőhet a piac.

Veszélyes kisállat itatót hív vissza az IKEA

Azenpenzem
-
  18.07.11 09:31 Gazdaság  Svédország IKEA

Az IKEA visszahívja a kisállatoknak tervezett LURVIG vízadagolót, mivel a kutyák és macskák feje beszorulhat a vízadagoló tartályba, és ez fulladással járhat.

Mekkora lehet a drágulás?

Azenpenzem
-
  18.07.11 06:59 Gazdaság  Infláció

Júniusban a frissen közzétett adatok szerint már megérkezett a 3 százalék feletti infláció. A következő havi várható adatokkal kapcsolatban eltérőek a várakozások. A jegybank szerint működik a „mérsékelt importárak árleszorító hatása”, más viszont a gyenge forintot árfelhajtónak tartja.

Mégsem akkora siker a digitális átállás az MKB-nál

Azenpenzem
-
  18.07.10 18:36 Gazdaság 

Bár az MKB Bank szerint sikeres volt a több mint 5 napig tartó digitális átállás, valójában az ügyfelek közül sokan azóta sem tudják használni a bank online csatornáit, így már több mint 11 napja nem tudnak utalni. A bank az eseteket kivizsgálja, a normál működést helyreállítja, addig is az ügyfelek türelmét kéri – közölte az MKB Bank portálunk ké

Újabb diákhitel jöhet

A Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) három gazdaságfejlesztési stratégiáról tárgyalt, amelyekből őszre készítenek majd a kormány számára javaslatot – jelentett be a pénzügyminiszter. A júliusi ülésen arról viszont már döntöttek, hogy növelik a „nyelvtanulás hatékonyságát”.