Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 17 hír

Koronavírus esetén is fizet a Generali élet- és egészségbiztosítása

A városi legendákkal szemben a Generali által kínált kockázati élet-, baleset- és egészségbiztosításokra a vírussal összefüggésben is számíthatnak az ügyfelek – adta hírül a biztosító.

Tényleg kilőttek az árak

Az idén áprilisban – mint a KSH közzétette – a fogyasztói árak átlagosan 5,1 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen. A drágulás az előző hónaphoz képest is érzékelhető volt.

Harc a vírus vámszedői ellen

Azenpenzem
-
 Tegnap 06:33Gazdaság

A járvány fellángolása után belendültek a csalók is. Egyes weboldalakat kifejezetten megtévesztésre hoztak létre. Az átverés formái azonban igen változatosak. Most viszont legalább a neten nyomulók ellen körvonalazódik egy viszonylag hatásos fellépés.

Közeleg az OTP társasházi pályázatának határideje

Kevesebb mint három hetük maradt a társasházak lakóinak és közös képviselőinek, hogy vissza nem térítendő fejlesztési és állagmegóvási támogatásra pályázzanak az OTP Business-nél. A társasházi pályázat 20 lakóközösséget, összesen 15 millió forinttal támogat.

Plusz 500-700 milliárd lakossági forint várhat elköltésre

A miniszterelnöki főtanácsadó szerint a járvány alatt a lakossági megtakarítási ráta 30 százalékkal emelkedhetett. Nagy Márton elmondta: a békeidőkhöz képest ez 500-700 milliárd forintos megtakarítási többletet hozhatott.

Sok cég nézhet vészterhes időszak elé

Azenpenzem
-
 21.05.10 06:33Gazdaság

Banki szakértők szerint minden arra utal, hogy nem hosszabbítja meg a kormány a törlesztési moratóriumot. A járvány okozta válság által legjobban sújtott iparágakban az első hónapok lehetnek sorsdöntőek. Nagy kérdés, hogy mennyire juthatnak hitelhez a bajba került vállalkozások.

Negyvenmilliárd forint az idei tét

A jelenlegi válságos körülmények között még nagyobb szükség lehet az adófelajánlásokra. Talán ennek felismerésének is szerepe lehet abban, hogy tavalyhoz képest húsz százalékkal nőtt az online már beérkezett az adó 1+1 százalékáról rendelkező nyilatkozatok száma. Az egyházaknak és a civil szervezeteknek mintegy negyvenmilliárd forintot…

A WHO ajánlásának egy vizsgált gabonapehely sem felelt meg

Azenpenzem
-
 21.05.09 07:03Gazdaság

Csokis gabonapelyheket tesztelt a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE). Mint megállapították: minden termék több cukrot tartalmaz, mint amennyit az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánl. Jó hír viszont, hogy a termékek finomak, és nem különböznek a határon túl kínálatoktól.

Már nem védik a buszsofőröket

Hétfőtől visszatér a régi rend: azokra az autóbuszokra és trolibuszokra, amelyek korábban az elsőajtós felszállási rend szerint üzemeltek, csak az első ajtón lehet majd felszállni. Eltávolítják a járművezetők védelmére kihúzott kordonokat is.

Csúcsot döntött a telefonálás és a netezés

A belföldi negyedéves mobilinternet-forgalom 2020 végén túllépte a 126 millió gigabyte-ot (GB), miközben egy évvel korábban még a 100 millió gigabyte-ot sem érte el – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb mobilpiaci jelentéséből.

Kiderült, pontosan mi történt az ingatlanpiacon

Megszenvedte tavaly a koronavírus-járványt az ingatlanpiac, még ha alapjaiban nem is rengette meg. A lakáspiac forgalma az előzetes adatok alapján a 2015-ös szintre esett vissza, az árak emelkedése pedig erőteljesen lassult – derül ki a KSH előzetes adataiból. Az idén a kormány beavatkozása mentheti meg a piacot az áreséstől.

Dörzsöli a kezét a behajtó, lesz itt miből fizetnie a lakosságnak

A tavaly áprilishoz képest az egyik behajtó cég szerint nagyrészt helyreállt a magyar háztartások fizetőképessége. Az év hátralevő részében a foglalkoztatottság és a hitelmoratórium alakíthatja leginkább a lakossági fizetőképességet.

Még nem szoktak vissza a vevők a boltokba

Hiába a hosszabbított nyitva tartás, a vásárlók még nem álltak vissza a régi rendre. Nemcsak az idősáv, hanem több szokás is egyelőre megmaradt. Több boltban is arra számítanak, hogy fokozatosan térnek majd vissza a járvány előtti szokások.

Rekordra ugrott tavaly a halálozás

Amióta a statisztika figyeli, nem volt annyira magas az ezer lakosra jutó halálozás, mint tavaly – derül ki a KSH népmozgalomról közzétett jelentéséből. A népesség leginkább Békés, Zala, Nógrád és Somogy megyében csökkent. Győr-Moson-Sopronban viszont a bevándorlás növekedést tudott hozni.

Egy hónap haladékot kapnak a cégek a bevallásra

Nem büntet az adóhatóság, ha május 31. helyett június 30-ig nyújtják be a cégek bevallásukat az adóhivatalnak – derül ki a Pénzügyminisztérium tájékoztatásából. Ehhez igazolási kérelmet is be kell nyújtani, és az adót is be kell fizetni június végéig.