Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 15 hír

Idén a Mapfre lett a legjobb biztosító

Az alkuszok szavazatai alapján idén a Mapfre Asistencia Magyarországi Fióktelepe kapta meg a legszínvonalasabb szolgáltatást nyújtó biztosítónak járó Biztosításszakmai Nívódíját – adta hírül a szövetség.

A nyugdíjasok jövőre a teljes 13. havi nyugdíjat megkaphatják

Orbán Viktor miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjújában jelezte: „harcol” azért, hogy a nyugdíjasok 2022-ben ne a tervezett kétheti, hanem teljes havi plusz járandóságot kapjanak. A pénzügyminiszter közben bejelentette, hogy döntött a kormány a nagy adóvisszatérítésről.

Kiderült, pontosan mi kergeti a betegeket a magánegészségügybe

A szakemberek több mint kétharmada szerint a magánegészségügyi szolgáltatások iránti kereslet növekedését az állami egészségügy korlátai, de emellett a paraszolvencia tiltása is fűti. A szolgáltatók szerint drámai, ami az idén a fekvőbetegek ellátásában történik.

Romlott, kukacos húskészítményeket szállítottak az óvodákba

Közbeszerzési eljárás során derült ki, hogy a nyertes ajánlattevő romlott, sőt már kukacos húskészítményeket (virsli, felvágott egyéb késztermékek) szállított az óvodáknak, iskoláknak, közintézményeknek. A helyszíni ellenőrzés gyomorforgató körülményeket talált.

Kétszázezer hitelt már kiléptettek a moratóriumból

Fél év alatt közel kétszázezer volt moratóriumos hitel esetében kezdték meg ismételten a törlesztést a banki ügyfelek a nyárig – tette közzé a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Részleteket is elárult a jegybank.

Nyugdíjkötvény? Ne is álmodjunk róla!

A Magyar Nemzeti Bank szívesen látná, ha megújulna a lakossági állampapírok piaca, az ÁKK azonban rövid távon nem tervez drasztikus változtatásokat. A három éve beharangozott nyugdíjkötvény bevezetése nincs napirenden, arra nem érdemes várniuk a befektetőknek – derült ki a Portfolio tegnapi Öngondoskodás 2021 konferenciáján.

Zárkóznak fel a vidéki albérleti árak

Az albérletpiacon folytatódik a járvány okozta sokk utáni felzárkózás, de a különböző országrészekben más tempójú a drágulás – állapította meg egy elemzés. Miközben a fővárosban 2,8 százalékos, a Dél-Alföldön 8 százalék feletti az árak éves emelkedése.

Öveket becsatolni, nekilódulhat a drágulás!

Az infláció az őszi hónapokban tovább emelkedhet, novemberben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kalkulációja szerint akár a 6 százalékot is meghaladhatja a drágulás. A jegybank felfelé mutató inflációs kockázatokkal számol. Az iparcikkek árában is fokozatosan megjelenik a termelési költségek növekedése.

Bő öt éve nem volt ilyen magas a kamat, mégis sokan csalódtak

Váratlanul a felére csökkentette a kamatemelés mértékét mai döntésével a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Mint az erről tartott tájékoztatón jelezték: a következő hónapokban is ekkora lépésközzel kell számolni.

A Kúrián folytatódik az Aegon eladása körüli hercehurca

Hiába támadta meg a Fővárosi Törvényszéken a két biztosító közösen a Belügyminisztérium döntését, amely megakadályozta, hogy a Vienna Insurance Group (VIG) felvásárolja az Aegon magyarországi érdekeltségeit. A bíróság a keresetet elutasította, így a Kúrián folytatódik a történet.

Mibe érdemes most fektetni?

Azenpenzem
-
 21.09.21 06:33Gazdaság

Akinek pénze van, logikusan minél kisebb kockázattal szeretne minél nagyobb hasznot elérni. Emelkedő árak mellett azonban a korábbi technikák nem vagy nem igazán kielégítő módon működhetnek. A jelenlegi helyzetben viszont mintha csak a bizonytalanság lenne biztos.

Már több pénz ment robotporszívóra, mint hagyományosra

Azenpenzem
-
 21.09.20 16:33Gazdaság

Az informatikai és háztartási készülékek értékesítése az idei első félévben még a járvány előttit is jelentősen meghaladta. A forgalmat az előrehozott kereslet, az áremelkedés, de a kategóriákon belüli átrendeződés is fűthette.

Nagyot ugrott a használt autók ára

Azenpenzem
-
 21.09.20 11:33Gazdaság

Élénk volt az idei nyáron a használt autók piaca, a szakemberek pedig az év további részében is hasonlóra számítanak. Annak ellenére, hogy egyes kategóriákban bőven több mint 20 százalékkal emelkedtek az árak az elmúlt egy évben.

Lakáseladás: nagyot változnak a szabályok

Azenpenzem
-
 21.09.20 06:33Gazdaság

Úgy döntött a Kúria, hogy hiába sok a tulajdonos a teremgarázsban, ha valaki elad egy helyet, a többieket külön-külön bizonyítható módon értesíteni kell. Nem elég tehát a kifüggesztés. Ez persze – bár sokaknak okozhat gondot – eltörpül az ingatlan-nyilvántartási szabályok jelentős átszabása mellett.

Ezt keresik most nagyon az ügyfelek az OTP-nél

Másfél év alatt megduplázódott, mostanra pedig átlépte az 1,5 millió felhasználót az OTP mobilbanki alkalmazása. Jelentősen nőtt a digitálisan aktív ügyfelek aránya és a digitálisan végzett tranzakciók száma is. A felhasználók számára újabb és újabb innovatív funkciók válnak elérhetővé.