Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 19 hír

A leggazdagabbakra is ráijesztett a járvány

Azenpenzem
-
  Ma 06:33 Gazdaság

A koronavírus – derült ki a leggazdagabbakat kiszolgáló üzletág első számú szakértőjének számító Blochamps, kifejezetten a Covid hatásait vizsgáló elemzéséből – befektetési szemléletben, de az eszközökben is átalakítja a bankok és az ügyfelek kapcsolatát. A szakértők szerint a járvány miatti változások következtében csak a mostaninál…

Átalakítja online felületeit a Szallas.hu

Jogsértőnek találta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Szallas.hu gyakorlatát, amelyben pszichés nyomást gyakorolt a fogyasztókra. A szálláskereső vállalta, hogy átalakítja online felületeit, és fogyasztói tájékoztató kampányba kezd.

Mindenki kap villanyautós támogatást, aki kért, de még több kellene

A tisztán elektromos járművek megvásárlásához adható támogatási keretet 882 millió forinttal kibővítette a kormány, így minden pályázó hozzájuthat a dotációhoz. A villanyautók válságállóságát a Lízingszövetség szerint részben biztosítja az állami támogatás.

Mit tehet, akit kizárnak a moratórium meghosszabbításából?

Azenpenzem
-
  Tegnap 06:34 Gazdaság

Az operatív törzs javaslatai nyomán olyanok is bent maradhatnak a hitelfizetési moratóriumban további fél évet, akiknek nincsenek törlesztési gondjaik, és olyanok esnek ki, akiknek a megélhetése is nehéz. A bankok egyedi megoldásokat kínálnak a bajba jutottaknak, de azt kérik, hogy az adósok mielőbb jelezzék a fizetési nehézségeiket.

Az egész országban házhoz jön a Tesco

Azenpenzem
-
  20.09.21 15:20 GazdaságGVHTesco

Nem hívta fel a figyelmet a Tesco, hogy nem tud garanciát vállalni az általa online kínált termékek kiszállítására, amit a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) erősen kifogásolt. Az áruházlánc végül vállalta: a teljes országra kiterjeszti a kiszállítással kapcsolatos szolgáltatásait.

A biztosítások, amiket egész Európában betiltottak

Most már egész Európában felfüggesztették a NOVIS tevékenységét. A Szlovák Nemzeti Bank az európai hatóságok vizsgálata nyomán döntött így. Magyarországon a társaság több termékét már egy éve nem terjesztheti.

Családi pótlék: siessenek a továbbtanulók szülei az igényléssel!

Azenpenzem
-
  20.09.21 06:34 Gazdaság

Érettségi után nem jár családi pótlék, de a továbbtanulók beleszámítanak az eltartottak számába. Így magasabb összeg jár a testvérekre. Ezt a tanulói jogviszony igazolásával lehet igényelni, de csak 2 hónapra visszamenőleg. Aki szeptember végéig lép, júliustól kaphatja a több pénzt.

Nem mindenkinek hosszabbítják meg fél évvel a hitelmoratóriumot

Fél évvel hosszabbítják meg a hitelmoratóriumot néhány társadalmi csoport és a bajba került vállalatok esetében – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök ma, a gazdaságvédelmi operatív törzs ülése után.

Megjelent a kormányrendelet az újabb szigorításokról

Szeptember 21-étől a koronavírus-teszt (PCR) ára mintavétellel együtt legfeljebb 19500 forint lehet. Ugyancsak hétfőtől él a szigorítás, hogy este 11 óra után nem lehet rendezvényeken részt venni, és a vendéglátó üzleteket is el kell hagyniuk a vendégeknek. A legfontosabb előírás pedig az, hogy szinte mindenhol hordani kell a maszkot,…

Elfogadja az MNB büntetését az Euronics üzemeltetője

Azenpenzem
-
  20.09.18 14:35 GazdaságMNB

A magyarországi EURONICS áruházakat üzemeltető Vöröskő Kft. elfogadja az MNB áruhitelezés miatti bírságát, bár szerinte csak adminisztrációs jellegűek a feltárt hiányosságok. A cég intézkedik felszámolásukról, és felülvizsgálja az ügyfél- és panaszkezelési szolgáltatásait – áll a portálunkhoz eljuttatott közleményben .

Nem lesz drágább a kötelező, még idén eltűnhet a károkozói pótdíj

Akár már az idei évre is új díjtarifát hirdethetnek a biztosítók, eltörölve a károkozói pótdíjat, miután az ombudsman jogsértőnek találta az erről szóló rendeletet. Az alkuszok szerint nem kell díjemeléstől tartaniuk az autósoknak, a bonus-malus rendszer pedig megfelelő a tarifarendszer kialakítására.

Meghozta a befektetési kedvet az augusztus

Augusztusban 2,1 százalékkal, azaz 132 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon – tette közzé a Befektetési Alapok Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ). Ennek döntő része az árfolyam-emelkedésnek volt köszönhető.

Hitelkártyák miatt kapott 42 milliós büntetést az Euronics üzemeltetője

Azenpenzem
-
  20.09.17 11:04 GazdaságJegybank

Jogsértően közvetítette az áruhitellel kombinált hitelkártyákat a Vöröskő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a magyarországi EURONICS áruházak üzemeltetője, emiatt az MNB 42 millió forintra bírságolta. Egyebek közt az ügyfél-tájékoztatással, a panaszkezeléssel, az ajánlatelemzési és igényfelmérési kötelezettséggel, illetve a közvetítők képzésével vo

Nyáron robbant a használtautó-piac

Még a tavalyi kiemelkedő forgalmat is túlszárnyalta a nyári hónapokban a használtautó-piac, így ledolgozta a tavaszi hónapok visszaesését. Az év egészében eddig mindössze 3 százalékkal kevesebb használt autót vettek, mint a tavalyi rekordévben. Az új autók piaca azonban drasztikusan visszaesett.

Borús jövőt jósolnak az olajpiacnak

Azenpenzem
-
  20.09.17 06:34 Gazdaság

Mától tartják az OPEC-országok és a velük megegyezett olajtermelők ülését (OPEC+), hogy felmérjék: a termelésük csökkentését vállaló államok mennyiben tartják magukat a legutóbb meghatározott kvótákhoz. A koronavírus-járvány alaposan megviselte a piacot. A világ olajigénye idén átlagosan 10 százalékkal esett.