Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 13 hír

A karantén letarolta a turizmust

Azenpenzem
-
  Tegnap 17:04 Gazdaság

Nem meglepő módon gyakorlatilag leállt a turizmus idén áprilisban a koronavírus-járvány következtében – derül ki a KSH gyorstájékoztatójából. A határok lezárása a szigorú karanténszabályok mind a határokat átlépő, mind az országon belüli mozgásokat szinte lehetetlenné tették.

Júliustól minden számlát látni fog a NAV

Azenpenzem
-
  Tegnap 08:04 GazdaságNAV

A júliustól változó online számlaadat-szolgáltatásról az adóhatóság az elektronikus tárhelyre küldött levélben tájékoztat. Téved, aki azt hiszi, hogy ez csak az áfás számlázókat érinti. Valójában majdnem mindenkit.

Milliós árengedménnyel kínálják az új autókat

Azenpenzem
-
  Tegnap 06:34 Gazdaság

Nem szokatlan, hogy az autókereskedések a listaárhoz képest kisebb-nagyobb kedvezményekkel árusítják az új autókat. Nemigen fordult elő azonban a kedvezményeknek olyan áradata, mint amit ezekben a hetekben lehet tapasztalni. Egyes importőröknél a megszokottnál is többet spórolhat, aki mostanában szánja el magát arra, hogy kocsiját újra…

Hamarosan pénzhez jutnak a Robinson Tours utasai

A fővárosi kormányhivatal a héten törölheti a Robinson Tours utazási irodát, így az utasok zöme egy héten belül hozzájuthat a pénzéhez – értesült a Világgazdaság.

A járvány drasztikusan betett a kiskereskedelemnek

Azenpenzem
-
  20.06.04 09:42 GazdaságKoronavírus

Áprilisban 10,2 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma a járványügyi vészhelyzet miatt bevezetett korlátozások következtében. A ruha- és cipőboltok szinte teljesen leálltak, a csomagküldő és internetes kiskereskedelem duplázta a forgalmát 2019 áprilisához képest – derül ki a KSH adataiból.

Regionális szerepre tör az OTP Global Markets

Azenpenzem
-
  20.06.04 06:34 Gazdaság

Néhány éven belül egyedülállóan széles termékpalettával és ügyfélállománnyal rendelkező regionális piaci szereplővé válna a befektetési szolgáltatások területén az OTP Bank Treasury üzletága, ami május elejétől OTP Global Markets néven folytatja tevékenységét. Az ambiciózus tervekről, és hogy a koronavírus-járvány milyen piaci változásokat…

Júliustól jönnek az új százforintosok

Azenpenzem
-
  20.06.03 11:37 GazdaságÉrme

2020. július 1-től kerülnek forgalomba az új alapanyagú 100 forintos érmék. A jelenleg használt 100 forintosokkal továbbra is lehet majd fizetni.

Ekkora áresést hoz a járvány okozta válság a lakáspiacon

Azenpenzem
-
  20.06.03 06:34 GazdaságIngatlan

A koronavírus-járvány okozta gazdasági recesszió akkor találta telibe a hazai lakáspiacot, amikor már elindult az árcsökkenés. Az optimista verzió szerint a járvány negatív hatása a forgalomra és az árakra Budapesten nagyjából egy évig fog tartani, és csak kisebb korrekcióra kell számítani a legfrekventáltabb kerületekben. Vidéken, a legsérülékenye

A nagycsaládosok autóvásárlását is visszavetette a járvány

Azenpenzem
-
  20.06.02 16:34 GazdaságLízing

Az államilag támogatott hétüléses autók vásárlásnak közel fele lízing segítségével valósul meg. A járvány miatt az elmúlt hónapokban visszaesett a nagycsaládosok érdeklődése – adta hírül a lízingszövetség.

A családi vállalkozások nagy részében megbízhatunk

A Magyarországon bejegyzett társas vállalkozások jelentős része mikrovállalkozás, ezek döntő többségében kiemelt szerepe van a családnak. A családi vállalkozások döntő része átlag feletti megbízhatósággal rendelkezik – állítja az Opten.

Ennyit kereshetsz idén a diákmunkával

A koronavírus-járvány miatt a diákok jelentős része vesztette el a munkáját, a gazdaság újranyitásával most ismét egyre több a kereseti lehetőség. A fesztiválok elmaradása miatt a tipikus nyári munkák egy része nem elérhető, de a vendéglátás, a turizmus már keresi a tanulókat a nyári szezonra. A minimálbér emelése itt is nagyobb órabéreket…

2020-ban így adózik a diákmunka

Azenpenzem
-
  20.06.02 06:34 Gazdaság

A diákok jellemzően ugyanúgy adóznak a munka után, mint más munkavállaló, de bizonyos esetekben nem kell járulékot fizetniük. Vannak speciális diákmunka formák is, amit kifejezetten rájuk szabtak, és kedvezőbben adózhatnak.

Riasztó kép az álláspiacról

A negyven felettiek több mint kétharmada érzi most veszélyben az állását – derült ki egy kutatásból. Leginkább a kelet-magyarországi régió városainak lakói borúlátóak. A magasabb végzettségűek kevésbé aggódnak.