Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 27 hír

Pécsi gimnazisták a 2019-es PénzSztár győztesei

A Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola és Gimnázium ZsANK nevű csapata lett az első az immár hetedik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Külhoni Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyén. A Ravasz, az Agy és a 2 Csavaros eszű nevű békéscsabai csapat végzett a második helyen, míg a harmadik a…

Kevesebb a bérlő, sokat bukhatnak a lakáskiadók

A korábbinál lényegesen hosszabb bérlőkeresésre számíthatnak a lakáskiadók. Egyre nagyobb a megújítási kockázat, a hagyományos hirdetési eszközök használata sokszor már nem elég - figyelmeztet a Rentingo.com, a bérbeadók és bérlők közösségi oldala.

Kamatok: egyre nagyobb az adósok közötti különbség

Azenpenzem
-
  Ma 06:34 Gazdaság

Az Azénpénzem.hu egyik olvasója jelezte: testvére 8 százalék alatti kamattal kapott pénzt, neki viszont, amikor fogászati kezelés miatt kérte, ugyanannál a banknál kevesebbet adtak, a kamat pedig 25 százalék lett. Megnéztük, és valóban akadnak ekkora eltérések a személyi kölcsönök árában.

Díjmentes bérletet kapnak a fővárosi álláskeresők

Ingyenesen utazhatnak januártól a budapesti álláskeresők a fővárosi közösségi közlekedés járatain – döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

Ne hagyjon pénzt az államnál!

Azenpenzem
-
  Tegnap 16:34 Gazdaság

Százezreket takaríthat meg az adójából, akinek van elég pénze, hogy félretegyen. A különböző adókedvezmények a jelenlegi igen alacsony kamatok és hozamok mellett alaposan felértékelődtek. Állami támogatáshoz is juthatunk a megtakarításra, és még a befektetéseinken elért nyereség adóját is megúszhatjuk.

A Kúria szerint az unió megerősítette a magyar devizahiteles joggyakorlatot

Azenpenzem
-
  Tegnap 15:32 Gazdaság

A Kúria Polgári Kollégiumának szóvivője a testület félévzáró tájékoztatóján elmondta: az Európai Unió Bíróságának legutóbbi döntései csak megerősítették a Kúria devizahiteles ügyekben követett joggyakorlatát. Úgy tűnik tehát, hogy a legfelső magyar jogi fórum szerint minden a legnagyobb rendben van.

Tényleg biztonságban lesznek a gyedet választó nagyszülők?

Azenpenzem
-
  Tegnap 06:34 Gazdaság

Annyira sok jogszabályt fogadott el a parlament, hogy még felsorolni is hosszú lenne (azért valamennyire megpróbáljuk). A sok, a kormány szájízének megfelelő politikai döntés mellett igazán érdekes még, hogy mit vettek ki a jogszabályokból, és mi az, ami még mindig nem tűnik megnyugtatónak.

Reagált a K&H: lesznek új terminálok

Azenpenzem
-
  19.12.10 15:33 Gazdaság

A leszerelt terminálok helyére – tudatta portálunkkal a K&H – legkésőbb 2020. január 1-jétől új, díjmentesen használható egységeket telepítenek majd. Elárulták azt is, miként reagálhatnak ügyfeleik a változó helyzetre.

Lecsapott a nyugdíjasokra a drágulás

Az idén novemberben a KSH adatai szerint belendült a drágulás. Például a burgonya, a friss zöldség, a gyümölcs 2 százalékkal került többe az előző havinál. Az éves infláció 3,4 százalék lett, de a nyugdíjasokat 3,6 százalékkal érintette az áremelkedés.

Újra tárgyalnak a minimálbérről

Ismét tárgyalóasztalhoz ül a minimálbérek jövő évi mértékével kapcsolatban a munkaadói, munkavállalói és kormányoldal. Lapértesülés szerint a kormány holnap ismerteti makrogazdasági várakozásait, az adatok a munkaadói oldal javaslatait befolyásolhatják. A szakszervezetek legalább tízszázalékos emelést szeretnének elérni.

Agyonhallgatják a kötelező díjcsökkentést a bankok

Néhány nap múlva egy uniós rendelet alapján a jelenleginél sokkal olcsóbban lehet majd eurót bankjegykiadóból (ATM) felvenni, de utalni, esetenként fogadni is. A magyar bankok között, alighanem az ilyen időzítést elkerülendő, még olyan is akad, amelyik erről semmilyen tájékoztatást sem tett közzé. A többiek is igyekeznek eldugni ezt a…

Egyszerűsíti a kárrendezést az Allianz

Új, a kárrendezést egyszerűsítő digitális megoldásokat vezet be az Allianz. Ügyfeleik ennek keretében mobiljukon vagy táblagépükön keresztül élő kapcsolat mellett oszthatják meg a káreseményről készült felvételeket. A kárrendezés folyama is követhető online.

Nem csak életbiztosító lesz az NN

Azenpenzem
-
  19.12.09 15:34 GazdaságHitel

Elindítja a nem-élet üzletágát a Magyarországon az életbiztosításban 22 éve piacvezető NN Biztosító – jelentette be ma Sztanó Imre elnök-vezérigazgató. Két év leforgása alatt három termékcsaládot vezet be az NN; a hitelfedezeti, a lakás- és az utasbiztosítást. A biztosító jelentős szereplő kíván lenni ezekben a szegmensekben is.

Leszereli bankfióki termináljait a K&H

FRISSÍTETT A K&H 2020. január elsejétől száműzi fiókjaiból a kereskedői (pos) terminálokat. Ezzel egyúttal megszüntetik a „készpénzfelvétel belföldön K&H bankfiókban” tranzakciótípust. A számlaszám megadásával végzett ATM-es pénzbefizetés után jövőre már díjat szednek.

Százezreket kereshettek az államtól

Azenpenzem
-
  19.12.09 06:34 Gazdaság

Százezreket spórolhattak az adón azok a megtakarítók, akik Tartós Befektetési Számlán (TBSZ) fialtatták a megtakarításukat az elmúlt öt évben. A 2014-ben nyitott TBSZ számlák 2019. év végén járnak le, ezért érdemes minél előbb nyilatkozniuk azoknak, akik továbbra is itt tartanák a pénzüket (meghosszabbítanák TBSZ szerződésüket). Különben a…