Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 17 hír

Az Allianz ígéri, fizet a koronavírusos esetekben

Az Allianz Hungária közölte: utasbiztosításai kiterjednek a külföldön vírusos fertőzés miatti sürgősségi ellátásra, ez alól pedig a koronavírus-járvány sem jelent kivételt. Felhívják viszont a figyelmet arra, hogy ez csak akkor igaz, ha ügyfelük nem utazásra nem javasolt térségbe megy.

Mi lesz, ha elszállnak a hitelkamatok?

Az elmúlt hetekben megindultak felfelé a pénzpiaci kamatok, ez pedig megemeli a változó kamatozású lakáshitelek kamatát. A halogatóknak talán ez az utolsó pillanat, hogy eldöntsék, érdemes-e lépniük a biztonságuk érdekében.

Nagyot ugrott a szájmaszk ára

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint „bizonyos tartós élelmiszer termékkörök kitöltési üteme” legfeljebb időszakosan nem tudja „lekövetni” a megnövekedett keresletet. Magyarul: az áruhiány csak átmeneti. Szemfüles olvasóink jelezték, szájmaszkot érdemes lehet barkácsáruházban beszerezni.

Naponta öten hagyják el bankjukat

Azenpenzem
-
  Tegnap 06:33 Gazdaság

Naponta átlag ötnél több magyar mondott búcsút korábbi bankjának az elmúlt három évben – számolta ki az Azénpénzem.hu a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adata alapján. A jegybank ezt határozottan kevesli, különösen a bankváltás egyszerűvé tétele tükrében. Összeszedtük, mik akadályozzák a bankváltást.

Lehet ámulni, megjelentek a friss kereseti adatok

Azenpenzem
-
  20.02.26 09:15 GazdaságKSH

Tavaly decemberben – tette közzé a KSH – a bruttó átlagkereset 406,4 ezer forint volt, 13,1 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Az éves nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 244,6 ezer forintra rúgott.

Mesterségesen pörgették csúcsra a lakásépítést

Az elemzők úgy vélik, egyértelműen a kormány intézkedéseinek eredményeképpen futott tavaly 10 éves csúcsra a lakásépítés. A további kilátások már nem annyira rózsásak, mint mindig, amikor erőszakkal térítik el a piacot.

Azonnali utalás: a bérek, nyugdíjak nem száguldanak majd

Azenpenzem
-
  20.02.25 16:33 GazdaságMNBJegybank

Jövő hétfőn elindul az azonnali átutalás rendszere, amelynek keretében a tranzakciók átfutási ideje 5 másodpercre csökken. A nyugdíjak és a bérek azonban egyelőre nem veszik fel ezt a gyors ritmust, elszámolásukra a korábbi megoldások maradnak hatályban.

Futószalagon jönnek az Orbán-gyerekek?

Azenpenzem
-
  20.02.25 09:41 GazdaságKSH

Tavaly decemberben a friss statisztikai adatok szerint szárnyaltak a házasságkötések, de nagyot ugrott a születések száma is. A miniszterelnök februárban hirdette meg a családvédelmi akciótervet, így könnyen lehet, hogy annak gyümölcse ért be.

Fél a vírustól? Ezeket érdemes tartani otthon

Azenpenzem
-
  20.02.25 06:33 Gazdaság

A koronavírusra már a közvetlen szomszédban, Észak-Olaszországban is karanténnal reagáltak. Ilyen körülmények között talán érthetőbb (bár minket elég váratlanul ért), hogy egyre többen gondolkodnak el azon, mit kellene vészhelyzetre készülve a háztartásban felhalmozni

Nagy áremelkedés jön az építőiparban

Azenpenzem
-
  20.02.24 15:34 Gazdaság

Az ÉVOSZ ajánlása szerint 2020-ban 12,7 százalékkal 4165 forintra emelkedhet az építőiparban az áfa nélküli minimális rezsióradíj. Ez a drágulási ütem egészen biztosan emeli a kivitelezési költségeket.

Nekiment a Revolutnak az MNB?

Azenpenzem
-
  20.02.24 10:03 GazdaságMNBJegybank

Kockázatok merülhetnek fel egyes határon átnyúló elektronikus számla- és kártyaszolgáltatásoknál – tette közzé a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Mint a tájékoztatásból kiderül: a figyelmeztetést a jegybankhoz érkezett ügyféljelzések és sajtóhírek alapozták meg.

Nyugdíjpénz: közeledik az igazság pillanata

Azenpenzem
-
  20.02.24 06:33 GazdaságJegybank

Ezen a héten kell a jegybank számára benyújtaniuk az önkéntes nyugdíjpénztáraknak a teljes költségmutató (TKM) számított értékét. Tavasztól már összehasonlíthatók lesznek az élet- és nyugdíjbiztosítók, illetve a pénztárak költségei. Kiderül, hogy hány százaléknál kell többet hozniuk a befektetéseknek ahhoz, hogy hasznot ne csak a pénzügyi…

Hogyan válasszunk önkéntes nyugdíjpénztári portfoliót?

Azenpenzem
-
  20.02.23 08:04 Gazdaság

Az állami nyugdíjrendszer hosszú távú fenntarthatósága kapcsán egyre több kétség merül fel, ezért ma már rendkívül fontos, hogy valamilyen formában mindenki elkezdjen maga is takarékoskodni nyugdíjas éveire. De milyen megoldást válasszon az, aki megtakarításának gyümölcsét csak 20-30 év múlva szeretné élvezni?

Kétezer cég trükközött az utalványokkal

Azenpenzem
-
  20.02.22 08:31 Gazdaság

A béren felüli juttatásként adott utalványokkal sokan visszaéltek – állapította meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A hatóság közel 2 000 olyan céget azonosított már, amelyek az utalványokat kápéra váltották, de azután adót és járulékot nem fizettek.

Újabb kínai bank jön Magyarországra

Azenpenzem
-
  20.02.21 10:03 GazdaságKína

Az eszközállománya alapján a világ 2. legnagyobb hitelintézetének számító China Construction Bank Corporation fióktelepet nyit Magyarországon – tudatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A hatóság egyúttal figyelmeztet: már akadnak visszaélések a kínai bankok nevével.