Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 18 hír

Munkáltatókat figyelmeztet az OTP

Gondban lehetnek az OTP SZÉP-kártyáinak birtokosai, ha cégük nem hosszabbítja meg az idén tömegesen lejáró plasztikokat. A kártyákon levő összeg nem vész el, de az új aktiválásáig nem lehet az egyenlegből költeni.

Influenza: sorra érkezik az oltóanyag a megyékbe

Azenpenzem
-
  Tegnap 11:12 Gazdaság 

Az előző évekhez hasonlóan az idén is 1,3 millió influenza elleni vakcina áll térítésmentesen a lakosság rendelkezésére – jelentette be az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Több megye már jelezte: a vakcina a háziorvosoknál van.

Tudatlan a lakosság vagy óvatos?

Azenpenzem
-
  Tegnap 06:50 Gazdaság 

Hiába nem kapunk semmit sem a pénzünkre a bankokban, mégsem mozdulunk a kockázatosabb befektetések felé. De botorság lenne ezt egyszerűen pénzügyi tudatlansággal elintézni. Sokan inkább beletörődnek abba, hogy az infláció lemorzsoljon a megtakarításaik értékéből, minthogy a nagyobb hozam reményében elveszítsék annak egy kisebb…

Új trükköket vetnek be a mobilcsalók

Azenpenzem
-
  17.10.19 18:22 Gazdaság  Rendőrség Telefon

Mások mobilegyenlegére küldetnek feltöltést telefonos csalók – hívja fel a figyelmet a rendőrség. A banki csalók is tovább próbálkoznak: az Erste ezúttal arra figyelmeztet, hogy a netbank használatakor trójaival fertőzött gépekkel banki adatokat próbálnak lopni.

Nagyítóval keresik a bolti dolgozókat

Azenpenzem
-
  17.10.19 16:09 Gazdaság  Állás

Az idei harmadik negyedévben rekordot ért el az egyik állásközvetítő portálon a meghirdetett munkalehetőségek száma. A fizikai, segéd- és betanított munkák száma az egy évvel korábbinak majdnem a duplájára nőtt.

Sokakat kizárnak a nyugdíjtakarékosságból

Azenpenzem
-
  17.10.19 06:50 Gazdaság  Nyugdíj

Az idősebb korra spórolás egyik jó lehetősége az önkéntes nyugdíjpénztár. Nem mindenki választhatja azonban ezt a takarékoskodási formát, az évek során ugyanis folyamatosan emelkedett a minimálisan elvárt havi tagdíj összege. Ez a folyamat pedig érzékelhetően nem áll meg.

Az autók felét küldené kényszerpihenőre a főváros

Azenpenzem
-
  17.10.18 18:21 Gazdaság 

Keményebb korlátozásokat vezetne be a Fővárosi Közgyűlés a szmogriadók idejére. Mint az erről készített előterjesztésből kiderül: két év múlva a 2015-ös adatok alapján a gépkocsik 52 százalékára terjedne ki a riasztási fokozat forgalomkorlátozása.

Megjött a nyugdíjasoknak a nagy bejelentés

Az Idősek Tanácsa mai ülésén Orbán Viktor, miniszterelnök azt jelentette be, amire korábban számítottunk: „javasolja”, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is kapjanak karácsony előtt 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok. A következő évre is belengette a nyugdíjprémiumot.

Ezek most a legnépszerűbb befektetések

Azenpenzem
-
  17.10.18 10:14 Gazdaság  2 hír a témában

Szeptemberben 20 milliárd forint friss megtakarítás áramlott a befektetési alapokba, a vagyon összesen 1 százalékkal hízott. Az év végére várhatóan az abszolút hozamú alapokban lehet a legtöbb pénz.

Nagyot ugrott az átlagos lakáshitel

Azenpenzem
-
  17.10.18 07:30 Gazdaság  Ingatlan Hitel

Az idei első félévben a KSH adatai szerint az engedélyezett lakáscélú hitelek összege az egy évvel korábbinál bő harmadával lett magasabb. Nőtt a hiteligénylők száma is, de ennél dinamikusabban emelkedett az átlagos hitelösszeg. Az idén a tavalyi 5,5 millió helyett már 6,5 milliót vett fel az átlagos adós.

Hogyan gyarapítható ma a pénz?

Azenpenzem
-
  17.10.18 06:50 Gazdaság 

A jelenlegi kamat- és hozamkörnyezetben nagyon sokan keresik azt a lehetőséget, amivel némi haszonra tehetnek szert. Összeszedtük, milyen „recepteket” tartanak jónak a banki és a befektetési szakemberek. Persze nagyon sokaknak még ma is nem a miben, hanem inkább a miből a kérdés, ha megtakarításokról esik a szó.

Sajátos ez az építőipari szárnyalás

Azenpenzem
-
  17.10.17 09:48 Gazdaság  Építőipar KSH

Az idén augusztusban a KSH adatai szerint szabályosan szárnyra kapott az építőipari termelés. Az épületek esetében a megugrás az egy évvel korábbihoz képest majdnem 50 százalékos volt. Az adatokat részletesebben megnézve azonban ezt a teljesítményt több dolog is árnyalja.

Mégsem nyúlhatja le az állam a földjét

Azenpenzem
-
  17.10.17 06:50 Gazdaság 

Két olyan alkotmánybírósági döntés is született az elmúlt időszakban, amely az állami „mohóság” ellen lép fel. Az egyik ügyben egy örököstől happolták volna el ellentételezés nélkül a földjét, a másikban utólag közművek miatt értéktelenítették volna el a telket. Az Alkotmánybíróság hosszú huzakodás után lépett közbe.

Használt autót venne? Ennek mindenképpen nézzen utána!

Azenpenzem
-
  17.10.16 17:57 Gazdaság 

Ha a vevő nem nézi meg, hogy a kiszemelt használt autót nem terheli-e valamilyen kötelezettség, a lefoglalása ellen semmit sem tehet, nem hivatkozhat jóhiszeműségre sem – figyelmeztetnek a közjegyzők.

Komoly bejelentés jön a nyugdíjasoknak

Azenpenzem
-
  17.10.16 14:00 Gazdaság  Állás Washington

Két nap múlva összeül az Idősek Tanácsa, ezt követően pedig Balog Zoltán miniszter szerint komoly bejelentésekre számíthatnak a nyugdíjasok. Valószínűleg most válhat hivatalossá, hogy az idén is érkeznek majd az Erzsébet-utalványok, de más kedvező fejlemény sem zárható ki. Ma az idősek világnapja alkalmából az már kiderült, hogy a…