Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 21 hír

A tanulókat az albérletárak is húzzák

Egyre szélesebb rétegek számára válik elérhetetlenné az albérletpiac és ezáltal a felsőoktatás is – állapították meg ingatlanjogi és közgazdász szakértők a Habitat for Humanity Magyarország és a Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesület által szervezett kerekasztal beszélgetésen. Állami beavatkozást sürgetnek.

Igazunk lett, tényleg jön a nyugdíjkötvény!

A pénzügyminiszter nyilatkozatából kiderült: már elkészültek a tervek ahhoz, hogy az állam belépjen a nyugdíjpiacra. Egy hete Varga Mihály még csak egy „ötletről” beszélt. Úgy tűnik, hogy a konstrukció valóban az lehet majd, amit az Azénpénzem.hu feltételezett.

Pénzpiaci és kötvényalapok hozama 2018. november 15-én

Azenpenzem
-
  18.11.16 06:59 Gazdaság

A BAMOSZ kalkulátora alapján összegyűjtöttük a pénzpiaci, a rövid és a hosszú kötvényalapok hozamait. A táblázatba a 2018. november 15-ei adatok alapján kerültek a kategóriájukban legnagyobb alapok. A hozamokat minden hónapban összegyűjtjük.

Ez most a legnépszerűbb befektetés

Azenpenzem
-
  18.11.16 06:59 Gazdaság

Októberben 19 milliárd forint friss tőkét hoztak a megtakarítók a befektetési alapokba, a különböző kategóriákon belül azonban vegyes a kép. Bár a pénzpiaci alapok teljesítménye továbbra sem javult, mínusz nulla körüli hozamokat láthatunk, mégis ide érkezett a legtöbb pénz. Az ingatlanalapok népszerűsége nem csökkent.

Már vizsgálja az utolsó pillanatos lakástakarék szerződéseket az MNB

Adatokat kért be a piaci szereplőktől a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a lakás-takarékpénztári törvény módosítása előtti ügyfélrohamról. Mintha össztüzet zúdítana a kormány azokra az ügyfelekre, akik az utolsó pillanatokat kihasználva igyekeztek lakás-előtakarékossági megállapodást kötni.

Mennyi plusz prémiumot kaphatnak a nyugdíjasok?

A Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: ha az eredetileg kalkuláltnál nagyobb lesz a magyar növekedés, akkor kiegészítést kapnak a nyugdíjasok. Hiába azonban a gazdaság sokkal jelentősebb bővülése – számolta ki az Azénpénzem.hu – legfeljebb 712-2000 forint a tét.

Még nem lejátszott meccs a Brexit

Tegnap este több órás vitában elfogadta a brit kormány a Brexitről az EU-val kötött megállapodást. Erről azonban még a Parlamentnek is szavaznia kell, így vannak, akik szerint az is kérdés hogy ez a kormány este még a helyén lesz-e?

Tényleg jó hír a zuhanó olajár?

Az autósok alighanem örömmel tapasztalják, hogy az üzemanyag egyre olcsóbb. Nem csoda, hiszen az olaj ára egy hónap alatt ötödével csökkent, az elmúlt napokban pedig gyorsult a zuhanás. Amennyiben azonban az áresést megalapozó félelmek indokoltak, akkor annyira nagy örömre azért nem lehet ok.

Megbolygatják a pénztári szektort az új adótörvények

Azenpenzem
-
  18.11.14 18:10 Gazdaság Nyugdíj

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége szerint az adótörvények tegnapi módosítása után továbbra is jobban megéri a dolgozóknak a béren kívüli juttatásként adott pénztári befizetés, mintha bérként adná azt a pénzt a munkáltató. A nyugdíj- és az egészségpénztárakba is jelentősen nőtt idén a tagdíjbefizetés, az egyéni befizetések…

Ismét az OTP lett az Év bankja

Az előző két év után 2018-ban is az OTP Bank lett a Mastercard – év bankja verseny fődíjasa. A mai díjátadón az idén először az innovatív akadálymentes banki megoldásokat és a fenntarthatóan működő pénzintézeteket is díjazták.

Átverte a GVH-t a DIGI

Azenpenzem
-
  18.11.14 15:35 Gazdaság Digi GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) visszavonta a DIGI és az Invitel fúzióját engedélyező határozatát, mert kiderült: a DIGI átverő módon vállalt kötelezettséget. Az eredetileg jelzett (és a megállapodásba bevett) 23 település helyett ugyanis 89 helyen lenne a televíziózásban egyeduralkodó.

Nyomtató is lehet majd a postásoknál

Jövőre már a neten figyelhetik a tértivevényes levelek feladói, merre jár a küldeményük. Az átvételről szóló visszaigazolás szintén elektronikus úton érkezik majd.

Leleplező számok a nyugdíjas szövetkezetekről

Összesen 148 nyugdíjas szövetkezet alakult meg. A számuk tehát jókora, ami nem mondható el árbevételükről vagy létszámukról. Az egy szövetkezetre jutó éves árbevétel alig haladja meg a 4,3 millió forintot.

Minden második kórházat be kellene zárni

Azenpenzem
-
  18.11.14 06:59 Gazdaság

Szlovákiában az ellenzék egyetértését is megszerezve elindították a kórházreformot, a térségben több országban is működnek nagy magán, de állami betegeket ellátó szolgáltatók. Magyarország közben mintha teljesen az ellenkező irányba indult volna el.

Lejárt élelmiszert is találtak a Bécsiszelet vendéglőben

Azenpenzem
-
  18.11.13 15:18 Baleset-bűnügy Nébih

Számos higiéniai problémát talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a főváros XI. kerületében lévő Bécsiszelet vendéglő ellenőrzése során. A főzőtérben legyek is voltak, de akadt lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszer is.