Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 21 hír

Ne dobja ki a külföldi bírságról szóló levelet!

Komolyan kell venni a külföldről érkezett, közlekedési bírságokat tartalmazó leveleket – hívja fel a figyelmet Facebook oldalán a Magyar Rendőrség. Az ilyen bírságok ugyanis, csak akkor kerülnek behajtásra a magyar hatóságokhoz, miután jogerőssé váltak.

Befulladt a nagy hétvégi oltakozás

Korábban bejelentették, hogy a hétvégén 74 ezer 18 és 60 év közötti krónikus beteg kaphatja meg az AstraZeneca oltóanyagát. Mára kiderült, hogy bár a kormányzat kommunikációs trükkökkel igyekszik elvenni a dolog élét, ez az akció egyelőre kudarcba fulladt.

Tovább drágulhatnak az üzemanyagok

Azenpenzem
-
 21.03.05 11:30Gazdaság

Nagyot drágult az olaj ára, miután változatlanul hagyta az olajtermelési kvótákat az OPEC plusz. Az olajkartell szerint a keresleti kilátások bizonytalansága óvatosságra int. Az elemzők azonban emelték prognózisaikat.

Rekordon a biztosítók nyeresége, mintha nem is lenne válság

Azenpenzem
-
 21.03.05 06:34Gazdaság

Mintha semmiféle válság nem sújtotta volna a világot és a magyar gazdaságot, olyan kiemelkedő eredményeket produkáltak a biztosítók 2020-ban. A koronavírus-járvány azért nem hagyta érintetlenül a szektort, ennek hatása idén már jobban megütheti a biztosítókat. Az utasbiztosítást például letarolta a pandémia.

Tömegesen küldenek levelet a csalók az OTP nevében

Azenpenzem
-
 21.03.04 15:34GazdaságOTP

Ismét nagy mennyiségű adathalász e-mailt küldtek ki csalók az OTP nevében. Ha valaki már megnyitotta, akkor érdemes az eszközt szakemberrel ellenőriztetni, illetve vírusvédelmi programokat telepíteni.

Bezárják az iskolákat, a boltokat

Döntött a kormány, az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják. Az üzleteket március 8-től március 22-ig nem lehet látogatni. További részletek holnap várhatóak.

Egyre több és öregebb autó fut a magyar utakon

Azenpenzem
-
 21.03.04 08:44GazdaságKSH

A személygépkocsik száma 28 százalékkal, 828 ezer darabbal 3,8 millióra nőtt 2010 és 2019 között Magyarországon, közben az átlagéletkoruk 3 évvel emelkedett – áll a GKI Gazdaságkutató elemzésében.

A válság végét jelzik az emelkedő benzinárak?

Azenpenzem
-
 21.03.04 06:33Gazdaság

Megint ott járnak az olajárak, ahol a válság előtt, és ez látszik a hazai benzinárakon is. Azt, hogy az emelkedés folytatódik-e, egyelőre nem lehet tudni. Csökkenésre azonban kicsi az esély, bár az OPEC plusz országok a mai videokonferencián a termelés növelése mellett dönthetnek.

Holnap tömegével küldik sms-ben az oltásra behívót

A hétvégén 74 ezer 18 és 60 év közötti krónikus beteg kaphatja meg az AstraZeneca oltóanyagát. Az érintettek holnap kapnak erről sms-t, ami tulajdonképpen egy „behívó". Konzultációs lehetőség nincs.

Jogi tévutak: rendőrséghez közjegyző, iparkamarához ügyvéd helyett

Sokaknak van téves fogalmuk arról, hogy különböző problémáikkal kihez kell, illetve kihez érdemes fordulniuk – derítette ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK). Online felmérésük szerint akadnak, akik jogellenes elbocsátásuk esetén is a rendőrséget hívnák.

Pénz telefonra, emailre? Nem veszélytelen vállalkozás

Azenpenzem
-
 21.03.03 06:33Gazdaság

Eddig mindössze 110 ezren adtak meg bankjuknál a számlaszámot helyettesítő új azonosítót (ami jellemzően mobiljuk száma). A bankok által korábban várt tömeges igénybevétel tehát elmaradt. Az Azénpénzem.hu elemzése szerint nem véletlenül. Biztonsági aggályok, de a költségektől való félelem is visszatarthatja az ügyfeleket.

Nagyvállalatok is kérhetik a falusi kisboltos támogatást

Elindult az előjegyzés a falusi kisboltok támogatására. Egyelőre egy űrlap kitöltésével jelezhető az igény. Önkormányzatok nem, de például nagyvállalatok pályázhatnak.

Az ÁSZ átláthatatlannak találta a versenyhatóság vagyongazdálkodását

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a 2017-2019 közötti időszakban irányító szervi feladatait szabályszerűen látta el, vagyongazdálkodása viszont nem volt átlátható és elszámoltatható – állapította meg az Állami Számvevőszék. A mostani elnök azonban semmiben sem hibás.

Közel kilencezer kárbejelentés érkezett a horvátországi földrengés miatt

Az előzetes gyorsbecsléseket jóval felülmúlja a több mint 8700 kárbejelentés, ami a biztosítókhoz érkezett a tavaly év végi horvátországi földrengés okozta károk miatt. A kár közel 830 millió forint – adták hírül a biztosítók.

Úgy érzi, átverte a bank, a biztosító? Érdemes küzdeni!

Azenpenzem
-
 21.03.02 06:33Gazdaság

Több mint minden negyedik érdemben elbírált fogyasztói panasz esetében legalább részben sikerrel járt a panaszos – derült ki a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) 2020-as jelentéséből. A megkötött egyezségek aránya a határon átnyúló ügyekben volt a legmagasabb.