Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 21 hír

Horrorárakat kérnek a garázsokért Budapesten

Azenpenzem
-
  Ma 09:03 Gazdaság

Hiába bővül a fővárosi parkolók kínálata, ez nem tudja tartani a lépést az igények növekedésével. Budapesten egyre többen vásárolnának eladó garázst, de a bérelhető parkolók iránti kereslet alig nőtt az elmúlt egy évben.

Visszaélést gyanít Mészáros a részvényeinél

Az Opus Global Nyrt. az Opus-részvények kereskedésének piacán valószínűsített piaci visszaélésekről tett bejelentést a Magyar Nemzeti Banknál (MNB) - közölte a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Itt a várva várt módosítás az eszközkezelősöknek

Azenpenzem
-
  Ma 06:34 Gazdaság

Megmenekülhetnek a végrehajtótól az otthonukat részletre visszavásárló eszközkezelősök, legalábbis 3 év haladékot kapnak egyéb tartozásuk rendezésére – az erről szóló törvénymódosítás ma kerül a parlament elé. Megnyitnák a vétel lehetőségét azoknak, akik eddig nem éltek vele, és lehetővé teszik a részletre vásárlást azoknak is, akik az…

A gyógyszergyárak jelentős áttörésre számítanak a rák gyógyításában

Azenpenzem
-
  Tegnap 11:03 Gazdaság

Szinte biztosra veszik a gyógyszergyártó vállalatok vezetői, hogy komoly előrelépés lesz a daganatos betegek gyógyításában. Igaz, a változást nem holnapra, hanem 10 éven belül várják.

Eurót használ? December közepétől nagyot zuhannak a banki díjak!

Azenpenzem
-
  Tegnap 06:34 GazdaságOlcsó

Olcsóbban (esetenként a mostani harmadáért) lehet majd eurót felvenni december 15-étől. Az euró utalások díját forintban, a hazai költségekkel szinkronban adják meg a magyar bankok. Erre uniós rendelet kötelezi őket.

Az olaszoknál a legnagyobb az elöregedés

Azenpenzem
-
  19.10.20 07:31 Gazdaság

Ma tartják – immár negyedszer – az Európai Statisztika Napját. Ebből az alkalomból a KSH közzétett néhány érdekes adatot. Az Azénpénzem.hu pedig hozzátette, mi a helyzet nálunk.

Bankok és VIP ügyfelek szívják az állam vérét

Azenpenzem
-
  19.10.18 15:04 GazdaságÁllampapír

A Magyar Állampapír Plusznak köszönhetően nagyot nőtt a lakossági állampapírok állománya, a szeptember végi 8792 milliárd forintból azonban még mindig legalább 1200 milliárd a bankoknál van. Az Államadósság Kezelő Központ nem beszél arról a problémáról sem, hogy sok százmilliárd forintért VIP ügyfelek baráti bankhitelből húzzák le az…

Olcsón vett mobilt? Ez állhat mögötte

Azenpenzem
-
  19.10.18 11:25 Gazdaság

Az Ausztriában tömegével nettó áron vett mobilok után nem fizették meg a termékimport utáni áfát, az áthárított itthoni áfát pedig visszaigényelték. Így juthattak sokan olcsó telefonhoz. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) véget vetett a biznisznek.

Kötvényalapok hozama 2019. október 17-én

Azenpenzem
-
  19.10.18 06:34 Gazdaság

A BAMOSZ kalkulátora alapján összegyűjtöttük a rövid és a hosszú kötvény alapok hozamait. A táblázatba a 2019. október 17-i adatok alapján kerültek a kategóriájukban legnagyobb alapok. A hozamokat rendszeresen összegyűjtjük.

Ez hozott 10 százalékot egy év alatt

Azenpenzem
-
  19.10.18 06:34 Gazdaság

Szépen teljesítettek az elmúlt egy évben a hosszúkötvény-alapok, akár 10 százalék feletti hozamot is termeltek a kitartó befektetőknek. Három hónap alatt is jóval több pénzt hoztak, mint a szuperállampapír.

Nem köt több lakástakarék szerződést az OTP

Azenpenzem
-
  19.10.17 08:34 GazdaságOTPErste

Az OTP Lakástakarék 2019. november 1-től felfüggeszti a lakástakarék termék értékesítését. A döntés nincs hatással a korábban, október végéig megkötött szerződésekre – tájékoztatta az OTP Bank az Azénpénzem.hu-t.

Megjelent a nyugdíjemelés és a prémium rendelete

Azenpenzem
-
  19.10.17 07:31 GazdaságNyugdíj

Az idén novemberben a nyugdíjasok minden korábbinál nagyobb prémiumot és októberi, illetve novemberi járandóságuk 8,4 százalékának megfelelő plusz összeget kapnak. A megjelent rendelet alapján ezúttal a frissnyugdíjasok is kapnak prémiumot.

Hogy nézhet ki majd a Tiborcz-adó?

Azenpenzem
-
  19.10.17 06:34 Gazdaság

Az új főpolgármester már elég sokat elárult arról, hogy milyen intézkedésekkel javítja majd Budapest helyzetét. Ehhez azonban forrás kell, amihez részben a belengetett Tiborcz-adó is alapot adhat. Az Azénpénzem.hu megvizsgálta ezzel kapcsolatban a jelenlegi jogi helyzetet, az önkormányzatok ingatlanadóztatással kapcsolatos gyakorlatát.

Az MNB szerint még mindig túl sok a bankfiók

Azenpenzem
-
  19.10.16 18:31 Gazdaság

Túl sok bank túl sok fiókkal működik ma Magyarországon a jegybank alelnöke szerint. Úgy véli, a bankfiókok számát 30 százalékkal kellene mérsékelni.

Neten rendel külföldről? Erre mindenképp készüljön fel!

Azenpenzem
-
  19.10.16 16:34 Gazdaság

A Magyar Posta arra készül, hogy idén a téli, ünnepi szezonban akár napi 250 ezer darab csomagot is kezelnie kell. Az online rendeléskor fontos figyelembe venni a szállítási időt, az Európai Unión kívülről érkező csomagoknál pedig a vámkezelés idejével és az esetleges vám- és adóköltségekkel is számolni kell.