Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 21 hír

Ivartalanítási pályázat indul a Magyar Falu Program keretein belül: 14000 állat számára lehet elegendő az összeg

Pályázat indult a kutyák mikrochippezésére, ivartalanítására, illetve veszettség elleni oltására. Egy-egy önkormányzat másfél millió forintért igényelhet támogatást.

Miért ragaszkodik a kutyád a játékához? Ezért ne vedd el tőle

A legtöbb kutya szeret játszani, és előfordul, hogy nagyon ragaszkodnak kedvenc játékukhoz. Legyen akár egy szétrágott labda, egy kopott gumicsont, a gazda akárhogy kéri, az eb nem szívesen adja oda. De vajon mi áll a jelenség mögött, és mikor nem szabad elvenni a négylábútól a játékát?

Kínai meztelen kutya fajtaleírás: az élénk társasági öleb, akiben rengeteg a szeretet

A kínai meztelen kutya egy igazán figyelemre méltó eb, aki a kopasz kutyák egyik leghíresebb képviselője. De a kis kedvenc küllemétől eltekintve is szórakoztató és egyedi társ.

Színváltó kutyák: érdekes, de veszélytelen állapot a vitiligo

Egyesek szerint nem esztétikus, mások viszont úgy vélik, az ezzel a rendellenességgel élő emberek és állatok különlegesek, gyönyörűek. Mi áll a vitiligo hátterében?

Így jelzi a kutyád, ha magányos: már a nyalakodás is árulkodó lehet

A rohanó, dolgos mindennapokban bizony megeshet, hogy a kutyára nem jut elég idő. Ha az eb magába fordul, annak számos jele lehet, és ha kellően figyelsz kedvencedre, akkor a probléma orvosolható.

Gondoltad volna, hogy a poloskát is kiszagolják? Így élnek a rovarirtó kutyák

Az emberek évszázadok óta használják a kutyákat kártevőirtásra. Az ebek elsősorban rágcsálókat találtak meg és fogtak el, de mára már rovarokat is képesek felkutatni, száz százalékig környezetbarát módon.

Így mentett meg 100 embert a bátor Jet, a háborús kutya

A második világháborúban nem csupán emberek, hanem állatok is kivették a részüket a harcokból. A hős ebek – csakúgy, mint kétlábú társaik – az életüket kockáztatták, hogy megmentsék a bajba jutottakat.

7 különleges nagytestű kutyafajta: utánuk biztosan megfordulnál az utcán

Néha nehéz elhinni, hogy ez a rengeteg kutyafajta egy bizonyos őstől származik, annyira különbözőek. Egyes fajták különösen szemet gyönyörködtető szépségek. Mutatunk hét olyan nagytestű kutyát, akik után biztos megfordulnál az utcán!

Akik kiskanállal merik a vizet a tengerből: hogyan érhetünk el változást az állatvédők szerint?

Online állatvédelmi konferenciát szervezett a Civilút Alapítvány, melynek témája az állami szervek és a társadalmi szervezetek szerepe, feladata és lehetőségei voltak az állatvédelem kapcsán. Miről esett szó az eseményen?

Miért falja a papírt a kutya? Evészavar vagy tápanyaghiány is állhat a háttérben

Aki véletlenül harapott már szalvétát a péksüteménnyel együtt, esetleg a rajta ragadt csomagolást kezdte el véletlenül rágni, egyetérthet azt illetően, hogy a papírfogyasztás nem nyújt kifejezetten jelentőségteljes kulináris élményt. Akkor egyes kutyák miért rajonganak érte?

Bírósági terápiás ebek: így könnyítik meg az áldozatok vallomástételét

A kutyák jelenlétének stresszcsökkentő hatása tudományosan bizonyított. Egyértelmű volt tehát, hogy előbb-utóbb elkezdik őket foglalkoztatni bírósági tárgyalásokon is.

Ezek a kutyafajták okozzák a legtöbb kárt otthonodban: ezért fontos a nevelés!

Egyes kutyafajták hajlamosak lehetnek többet rosszalkodni az átlagosnál. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy nem a fajtája teszi az ebet jól neveltté, hanem a gazdája. Az évek során számos toplista készült arról, melyek azok a kutyák, akik a legtöbb kárt okozzák az otthonokban.

Állatvédelem gyerekeknek: pályázni lehet az Év Állatvédő Óvodája címért

Az Év Óvodája 2021 címért olyan intézmények indulhatnak, melyek fontosnak tartják a gyerekek állatvédelemmel és felelős állattartással kapcsolatos hiteles oktatását. Teszik mindezt kreatív, érdekes és színes módon, akár állatvédelmi programokon való részvétellel.

Szomorú sorsú kutyák, akik hősök lettek: árvákból váltak igazi kincsekké

Az út szélén hagyott, jobb esetben menhelyre leadott ebek között igazi kincsek rejlenek. A kutyák, akik egykor senkinek sem kellettek később életeket mentettek, hőstetteket hajtottak végre. Ezekből a történetekből szedtünk össze néhányat.

Ingyen kutyát a menhelyről: Márton Attila különvélemény

Ki, miért menhelyről visz haza kutyát? Ritkán tesszük fel ezt a kérdést, pedig van itt egy-két érdekes dolog.