Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 18 hír

Ezért alszik kétszer annyit a kutyád, mint te: nem a lustaság az oka

Egyáltalán nem szabad lustának nevezni a kutyákat csak azért, mert többet alszanak, mint az emberek. Ennyire van szükségük ahhoz, hogy szervezetük optimálisan működjön.

A csámcsogás is intő jel lehet: Dr. Kiss Gabriellát kérdeztük a kutyák epilepsziájáról

Az epilepszia az idegrendszer egyik leggyakoribb és egyben legbonyolultabb betegsége. Sokak számára egyet jelenthet a rohamokban történő rángatózással, azonban ez nem teljesen igaz. Számos kevésbé látványos tünete is lehet, ezért érdemes odafigyelni az intő jelekre.

Szereti a kutya a sós ételeket? Számára is káros a túlzott sófogyasztás

Régóta elterjedt tévhit, hogy a sót úgy, ahogy van kerülni kell. Ugyan az ebeknek is szükségük van valamennyi nátriumra, sokkal kevesebb elég nekik, mint az ember számára ajánlott napi mennyiség.

Kutyák az emberek szolgálatában: mi a különbség a terápiás és a segítőkutyák között?

A segítőkutyák és a terápiás ebek sok mindenben hasonlítanak egymásra, a két dolog mégis különböző. Mi a munkájuk ezeknek az állatoknak és hogyan segítenek az embereknek?

A kutyák is kamaszodnak, akár az emberek: így jelzik a lázadást

Meglepően sok a hasonlóság a tinédzser kutyusok és emberek között. Ez a feszültséggel teli időszak talán több kihívással állítja szembe a gazdit, mint az eb egész élete.

Kedvenceink valóban üzennek a túlvilágról? Lyn Ragan írónő meglepő válaszai

Egy háziállat elvesztése hatalmas tragédia minden gazda számára. Lyn Ragan szerint viszont nem kell őket teljesen elengedni, hiszen mindig mellettünk vannak.

Koronavírus: mennyire hatékony a kutyákkal való tesztelés valójában?

Számos ország kezdett el kiképezni olyan fantasztikus szimattal rendelkező kutyákat, akik képesek kiszagolni a koronavírust. De mennyire hatékony ez a módszer valójában?

Mudi fajtaleírás: a sokoldalú magyar szépség

A mudi egy viszonylag kevesek által ismert magyar kutyafajta. A sokoldalú tehetség remek terelőeb, de akár vadászatokon és a kutyás sportokban is remekel. Rendkívül intelligens és gyorsan tanuló fajta, aki az élet számos területén megállja a helyét.

8 kutya, aki a betörők rémálma: ezek az őrkutyák biztosan megvédenek

Egyes fajták kifejezetten éberek, semmi sem történhet úgy portájuk körül, hogy azt ők ne vegyék észre. Aki nem csak házi kedvencet, de egy vérbeli védelmezőt is szeretne maga mellé, azoknak ajánljuk az alábbi nyolc kutyafajtát.

Szigorúbb állatvédelmi törvényt, de minek? Márton Attila különvélemény

Az állatjólét hazai színvonala abszolút nem rózsás. A helyzet kezelése, hathatós megoldása pedig nem túl egyszerű feladat.

Segítség, hirtelen összeesett a kutyám! Mi baja lehet?

Felelős gazdiként mindenképp érdemes átolvasnod ezt az útmutatót, hogy éles helyzetben hideg fejjel tudj cselekedni. Kedvenced élete múlhat rajta!

Rin Tin Tin lenyűgöző története: hadiárvából Hollywood ünnepelt csillaga lett

Rin Tin Tin az egyik leghíresebb német juhászkutya a világon. Szinte nincs olyan, aki ne ismerné a nevét. Összesen huszonhét filmben szerepelt, az emberek pedig rajongtak érte. Hogyan kezdődött a sztárkutya pályafutása?

Bóbita, a tehetséges vakvezető kutya százéves barátjával ünnepelte születésnapját

Bóbita, a vakvezető kutya különleges barátra tett szert két évvel ezelőtt. Az akkor még 98 éves Marika néni nem sejtette, hogy ilyen szoros kapcsolat alakul ki közte és egy ottani négylábú között. Ennek ellenére hamar megszerették egymást Bóbitával, így a mára már 100 éves hölgy boldogan látogatott el Bóbita születésnapjára.

Hogyan ismerheted fel, hogy stresszes a kutyád? 10 tipikus tünet

A kutyák is nagyon sok helyzetben lehetnek stresszesek. Gyakran a szeretett gazda meg tudja ezt akadályozni, szüntetni. Ehhez azonban szükséges, hogy felismerd, kedvenced mikor aggódik, szorong.

Kisállattemetők rejtélyei: szívszorító sírfeliratok, megható történetek a falak mögött

A legtöbb gazda nem szívesen gondol az elmúlásra, a halálra vagy az olyan helyekre, mint a kisállattemetők. Ezek azonban nagyon sokat elárulnak a kor emberéről és arról, hogy milyen viszonyt ápolt a háziállatokkal. Cikkünkben híres kutyák emlékhelyeit és a Hyde Park rejtélyeit vesszük sorra.