Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 75 hír

Nyomás alatt az autóipari beszállítók – a szakértők csődhullámtól tartanak

autopro
-
  Ma 04:35 Autó-motor

Az Avir Guss miatt az autóipari beszállítók körében a harmadik csőd fenyeget rövid időn belül. Az iparág problémái, a fellendülés visszaesése ellenére is gyakran házon belül kreáltak.

Az iparági csoportok igent mondanak a kereskedelmi reformokra, de elzárkóznak az autóipari vámok elől

autopro
-
  Tegnap 14:02 Cégvilág

Néhány autóipari illetve kereskedelmi szervezet egy új ösvény kitaposásába kezdett. Azt szeretnék, hogy Kína és a többi kereskedelmi partner megreformálja kereskedelmi gyakorlatát, és néhány esetben támogatják a Trump adminisztráció olyan kezdeményezéseit, mint az új Egyesült Államok-Mexikó-Kanada Egyezmény (Usmca), de ugyanakkor…

Öt feltűnő részlet az új VW ID.3-ból

autopro
-
  Tegnap 04:28 Autó-motor

A 2019-es frankfurti Nemzetközi Autószalonon leplezte le a Volkswagen az új elektromos autóját, az ID.3-at, így a publikum betekintést kapott az új modell gyártási verziójába.

Javult a ferihegyi repülőtér megítélése

autopro
-
  19.10.18 17:22 Cégvilág

A világszerte több mint 700 repülőtéren egységes módszertannal végzett kutatás eredménye szerint az előző év azonos időszakához képest jelentős mértékben, 5-ös skálán 3,66 pontról 3,83 pontra emelkedett a budapesti repülőtér utaselégedettségi mutatója.

Az Arrabona Racing Team nyerte a Techtogether versenyt

autopro
-
  19.10.18 16:45 Autó-motor

A győri Arrabona Racing Team nyerte az első helyet és az azzal járó 500 ezer forintos jutalmat az október 16-tól 18-ig az Automotive Hungary kiállításon megrendezett, 16 csapat és csaknem négyszáz versenyző részvételével megtartott Techtogether mérnöki csapatversenyen. Az ezüstérmesek a Szombathelyi Gépészek lettek, ők 300 ezer forintot…

Adattengerben gázol a mérnök, de értenie is kell, hol jár

autopro
-
  19.10.18 16:00 Autó-motor

Ma már mindennapos tevékenység a fogyasztási cikkeink konfigurálása, paraméterezése, hiszen így szabjuk testre mobiltelefonunkat, autónkat, televíziónkat. Az ipari automatizálás is valami ilyen tevékenység, ahol teljes termelési rendszerek vállalati igényekre szabása történik. A Techtogether mérnöki csapatversenyen a Hepenix mérnöki…

Csapatépítésből országos hírű marketingfogás

autopro
-
  19.10.18 15:26 Autó-motor

Az Automotive Hungary szakkiállításon zajló Techtogether egyetemi hallgató verseny utolsó napján a vállalati kommunikációs trendekről és a csapatmarketing fejlesztésének irányairól, illetve lehetőségeiről tartottak kerekasztal-beszélgetést.

Zuhant a Renault árfolyama, miután rontott kilátásain a cég

Tizenöt százalékkal csökkent a francia autógyártó árfolyama azt követően, hogy 3-4 százalékos bevételcsökkenést és marzsromlást jelzett előre a vállalat.

Az innovatív munkaerő jelenti a vállalatok jövőjét

A negyedik ipari forradalom nem csupán technológiai kihívást jelent a vállalatok számára, legalább ennyire komoly fejtörést okoz, hogy honnan biztosítható az átalakuló piaci követelményeknek megfelelő, megbízható szaktudással rendelkező munkaerő?

Új szintre lépett az EU és az Egyesült Államok közötti vámviszály

autopro
-
  19.10.18 13:08 Cégvilág

Az amerikai kormányzat péntektől 10, illetve 25 százalékos büntetővámot vetett ki 7,5 milliárd dollár értékű európai termékre a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) jóváhagyásával.

Visszaesett a rendelésszáma, de nőtt a Volvo nyeresége

Növelte nyereségét a teherautókat, autóbuszokat és építőipari gépeket gyártó svéd AB Volvo járműipari konszern a harmadik negyedévben, ugyanakkor a rendelésállománya jelentősen visszaesett.

Könnyebben lehet bízni egy robotban, mint a főnökben

autopro
-
  19.10.18 11:04 Autó-motor

Az emberek többsége, 64 százaléka jobban bízik a robotokban, mint a feletteseiben derült ki az Oracle és a Future Workplace legújabb felmérésből. A mesterséges intelligencia (AI) használata egyre elterjedtebbé válik, és a munkavállalók 50 százaléka alkalmazza már valamilyen formában, amely jelentős emelkedés a tavaly mért 32 százalékhoz…

Németországi üzemeiben leépít a Brose

Leépítéseket kezd a Brose német autóipari beszállító, a Magyarországon is tevékenykedő társaság csütörtöki közleménye szerint 2000 munkahelyet szüntet meg Németországban.

A német kormány lefelé módosította a 2020-ra adott gazdaságnövekedési előrejelzését

Lefelé módosította a német gazdaság 2020-as növekedésére adott előrejelzését a német szövetségi kormány. Az elemzés szerint az Európai Unió legnagyobb gazdasága a korábban várt 1,5 százalék helyett 1 százalékkal bővülhet jövőre.

Negyven százalékkal csökkentené széndioxid-kibocsátását a Volvo

Az elektromos autókkal remekül lehet csökkenteni a kipufogott károsanyag-mennyiséget, azonban gyártásuk olyannyira energia-igényes, hogy a Volvo új XC40 Recharge elektromos autóját arra is használja, hogy teljeskörűen negyven százalékkal csökkentse szén-dioxid lábnyomát, a gyártástól kezdve egészen autóinak és SUV-jainak közúti…