Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 96 hír

A Google Térkép már a közösségi biciklikzést is támogatja

A közösségi kerékpározással kapcsolatos, valós idejű információkkal bővült a Google térkép felülete Budapesten és a világ 24 más városában.

Erősítik a kutatás-fejlesztést a Miskolci Egyetemen

Négyszázmillió forint támogatást nyert el a Miskolci Egyetem a felszín alatti természeti erőforrások hatékonyabb kiaknázása és hasznosítása pályázatával a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal tématerületi kiválósági programján.

A trolik áramán élnek a pozsonyi elektromos buszok

autopro
-
  Ma 14:32 Gazdaság

Tizennyolc elektromos szólóbuszt vásárolt a pozsonyi közlekedési vállalat, a járművek már forgalomba is álltak a szlovák fővárosban. Különlegességük a Volvo elektromos buszaihoz hasonló technológiát alkalmazó antennás töltés.

Kína felé terjeszkedik a Renault

Elektromos autók fejlesztésére és gyártására hoz létre közös vállalatot a francia Renault a kínai Jiangling Motors (JMCG) vállalattal.

A jövő mérnökei állnak rajthoz Zalaegerszegen

autopro
-
  Ma 13:12 Autó-motor

Az Audi Hungaria Zrt. négy magyar csapatot támogat a Formula Student East konstrukciós verseny hazai futamain: a SZEngine, az Arrabona Racing Team, a BME Formula Racing Team, valamint a BME Motorsport a hétvégi verseny nemzetközi mezőnyében 22 ország 72 csapatával méretteti meg magát a Zalaegerszegi Járműipari Tesztpályán, a…

Megújuló forrásból állít elő hidrogént a Toyota az egyik gyár targoncáinak

autopro
-
  Ma 12:21 Autó-motor

A japán autógyártó üzembe helyezte a megújuló energia felhasználásával előállított hidrogén termelésére szolgáló berendezését, és egy erre épülő töltőállomást a Japánban található Motomachi termelőegységben.

Elkezdődött a Škoda Kamiq gyártása Mladá Boleslavban

A Škoda székhelyén, Mladá Boleslavban működő üzemben legördült a szerelőszalagról az első Škoda Kamiq. A kompakt városi SUV alulról teszi teljessé a Škoda palettáját a SUV-modellek piaci szegmensében.

Módosítja a kínálatát a Tesla

autopro
-
  Ma 10:27 Autó-motor

A Tesla Model X és Model S autóit az olcsóbb sztenderd változatban keddtől már nem árusítják. Emellett a Model 3 típus kezdőárát is csökkentették.

Mesterséges intelligencia: nem hóbort, nem sci-fi

autopro
-
  Ma 10:07 Cégvilág

Az új digitális technológiák, köztük a mesterséges intelligencia (AI) és a dolgok internete (IoT) hatalmas lehetőségeket kínálnak az üzleti szférának. Az AI és a fejlett analitika segítségével a gyártástechnológia és az információs technológia közötti akadályok rövidesen lebomlanak.

Jön az elektromos Fiat 500

autopro
-
  Ma 09:31 Autó-motor

A Fiat Chrysler jövőre dobja piacra a tisztán elektromos Fiat 500-at. A vállalat 700 millió eurót fektet be a modell fejlesztésébe, és öt milliárdot költ az olasz gyáraira.

Jelentősen csökkenthetik a nukleáris hulladék mennyiségét

A nukleáris hulladékok könnyebb kezelését szolgáló eljárást dolgoznak ki a szegedi ELI-ALPS kutatóközpont lézerrendszerének felhasználásával – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Három e-taxival fejlesztik Paks e-mobilitását

Elektromos taxik forgalomba állításával folytatódnak Paks e-mobilitást célzó fejlesztései, az összesen mintegy tízmilliárd forintos Protheus projektben hamarosan lezárul az elektromos autóbuszok beszerzésére kiírt pályázat – közölte a projektet lebonyolító Protheus Zrt. vezérigazgatója.

Mi történik itt? A Jaguart is padlóra küldte a keresletcsökkenés

autopro
-
  Ma 04:55 Autó-motor

A Jaguar Land Rover júniusi eladásai éves összehasonlításban majdnem tíz százalékkal estek, a második negyedév eredménye viszont ennél is rosszabb. Egyetlen jó hír, hogy legalább a britek veszik az egyébként indiai tulajdonban lévő hazai márkát.

Baljós jeleket észlelt a német kutatóintézet

Elemzők által vártnál nagyobb mértékben süllyedt a ZEW gazdaságkutató intézet júliusi németországi gazdasági hangulatindexe, az euróövezeti gazdasági mutató ugyanakkor csak minimálisan, a becsültnél kevésbé romlott.

Égbe szökött a brit foglalkoztatottság, rekord alacsony a munkanélküliség

Négy és fél évtizede nem mért mélypontra süllyedt a munkanélküliség Nagy-Britanniában. A brit statisztikai hivatal (ONS) ismertetése szerint a májusban zárult három hónapban átlagosan 3,8 százalék volt az állástalanok aránya. Ez az 1974 októbere és decembere közötti időszak óta a legalacsonyabb szint.