Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 67 hír

Rekordot döntöttek a Mercedes-Benz novemberi autóeladásai

Novemberben még soha annyi autót nem értékesített a Mercedes-Benz, mint idén, elsősorban a kínai, az amerikai és a német keresletbővülés hatására.

Nem mindegy az államnak, kié lesz a Dunakeszi Járműjavító

autopro
-
  Tegnap 15:18 Autó-motor

Bár svájci és orosz kérője is akadt az eladó sorban lévő Dunakeszi Járműjavítónak, a magyar állam itthon tartaná a pár éve a Bombardiertől visszavásárolt vállalatot.

Ez már tényleg a jövő: nyomtatott szenzor nézi az e-autó akkuállapotát

autopro
-
  Tegnap 14:49 Autó-motor

A kaliforniai Palo Altoban működő amerikai elektronikai vállalat, a CPI nyomtatott szenzorokat fejleszt az elektromos autók akkumulátor-állapotának ellenőrzésére. Teszi ezt két egyetemmel összefogva konzorciumi formában.

Csökkent a német ipari termelés októberben

A várt növekedés helyett októberben csökkent a német ipari termelés havi összevetésben.

Indul a beltéri elemeket gyártó Yanfeng szerbiai üzeme

autopro
-
  Tegnap 13:39 Autó-motor

A Pápán üzemet működtető kínai Yanfeng Automotive Interiors november végén megnyitotta közép-szerbiai gyárát. A Kragujevac mellett található, autókárpitokat, utastéri elemeket gyártó 18 500 négyzetméter nagyságú üzemben 200 munkavállaló dolgozik.

A piacon egyedülálló kerékrögzítőt fejlesztett a Blickle

autopro
-
  Tegnap 12:47 Cégvilág

Ha egy összeszerelési folyamat során a támasztékokra szerelt görgők átmozgatáskor rendszeresen ütköznek a targonca villájával , az sosem vezet jóra, előbb-utóbb karbantartás, vagy alkatrészcsere szükséges. Ennek elkerülésére fejlesztett innovatív és egyedülálló megoldást a Blickle német görgőgyártó, amely már sikeresen fejlesztett…

IMF: még jobban száguld a gazdaság, az infláció 3 százalék felett

autopro
-
  Tegnap 12:02 Cégvilág

Az IMF tovább javította Magyarország idei és jövő évi gazdasági bővülésére vonatkozó előrejelzését: a 2019-est 4,9 százalékra, a 2020-ast pedig 3,5 százalékra emelte a novemberben várt 4,6 és 3,3 százalékról. A valutaalap egyúttal megerősítette idei és jövő évi 3,4 százalékos inflációs előrejelzését.

Japán a legnagyobb ázsiai beruházó Magyarországon

Összesen 170 japán vállalat 35 ezer magyar embernek ad munkát, ezért is fontos fenntartani a magyar-japán kapcsolatok fejlődésének dinamikáját - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Tokióban.

Drámai visszaesés a globális autópiacon

autopro
-
  Tegnap 10:30 Cégvilág

A globális autópiac további visszaesésére és Németországban több tízezer ágazati munkahely megszűnésére számít a német autóipari szövetség (VDA) a Die Welt című német lap előrejelzése szerint.

Októberben 6 százalékkal nőtt az ipari termelés

autopro
-
  Tegnap 09:55 Cégvilág

Októberében az ipari termelés volumene 6,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint a termelés 6,4 százalékkal emelkedett, jelentette pénteken első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Nincs megállás: az IC+ meghódítja Európát

Fontos állomásához érkezett a hazai InterCity vasúti kocsik gyártása: az első három IC+ vasúti kocsi megkapta azt a tanúsítványt, amely Európa bármely országában lehetővé teszi közlekedtetésüket.

Amerikában is aggódhatnak a gazdaság miatt

autopro
-
  Tegnap 08:08 Autó-motor

Októberhez hasonló mértékű volt az amerikai szolgáltatóipar teljesítménynövekedése novemberben.

Meddig bírják a magyar cégek a béremeléseket?

A Magyarországon működő vállalatok a gazdaság növekedési ütemének mérséklődésére számítanak, de továbbra is jelentős mértékű béremelésre készülnek.

Évek óta várt gigaüzletet köthet a Rába

autopro
-
  Tegnap 06:12 Autó-motor

Várhatóan több mint kétmilliárd forintért értékesíti egyik győri ingatlanát a Rába Járműipari Holding Nyrt., miután előzetes tárgyalásokat követően vételi ajánlatot kapott Európa egyik vezető multinacionális kereskedelmi vállalatától.

Berlini Tesla-gyár: a magyar beszállítók nem rúghatnak labdába

autopro
-
  Tegnap 05:26 Autó-motor

Az észak-németországi helyszín mellett szólt a könnyebben elérhető munkaerő, illetve az, hogy az elektromos autók számára fő piacot jelentő Skandinávia és Benelux-térség könnyebben elérhető logisztikailag Brandenburgból, mint Dél-Németországból.