Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 83 hír

A brexit miatt már most lassult a brit gazdaság

A korábban becsültnél valamivel lassabb volt a brit gazdaság növekedése a tavalyi negyedik negyedévben és 2017 egészében is. A brit statisztikai hivatal (ONS) becslése szerint a brit hazai össztermék (GDP) negyedéves összevetésben 0,4 százalékkal bővült 2017 utolsó három hónapjában. A januárban ismertetett első becslésben még 0,5…

10 éves a Bridgestone, 14,5 millió abroncsot gyártottak 2008 óta

autopro
-
  Ma 14:37 Autó-motor  Szállás

A gumiabroncsokat gyártó japán Bridgestone tatabányai leányvállalata 2017-ben 47 százalékkal, 53,1 milliárd forintra növelte értékesítésének árbevételét – közölte a társaság ügyvezető igazgatója Tatabányán.

Hamisítják a gumiabroncsokat és az akkumulátorokat, milliárdos a kár Magyarországon

Évente 5 milliárd forint kárt okoz a gumiabroncs-hamisítás Magyarországnak, további 2,2 milliárd forint forgalmi veszteség pedig az akkumulátorhamisításból származik az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) felmérése szerint.

Belsőégésű motorok: a szelepvezérlésen mindig lehet csavarni még egyet

autopro
-
  Ma 12:37 Autó-motor 

Az innovatív szelepvezérlési módszer jelentősen javíthatja a benzinmotorok teljesítményét a hagyományos vezérműtengelyekkel szemben.

Ha megáll a német növekedés, sokan megszenvedik – Magyarország is

Csaknem ötmillió munkahelyet biztosít Németország importja az Európai Unió (EU) többi 27 tagállamában, és számos országban már az is visszaeséssel járna, ha a német gazdaság növekedése leállna.

Jól megy a Rábának: a futómű üzletág nőtt a legnagyobbat

autopro
-
  Ma 11:34 Autó-motor  Tőzsde BÉT

A Rába Járműipari Holding Nyrt. árbevétele tavaly 2,8 százalékkal, 43,8 milliárd forintra nőtt, noha a negyedik negyedévben elért 13 milliárd forint 4,6 százalékkal elmaradt az előző év hasonló időszakának árbevételétől – ismerteti a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Fajszi Suzuki-beszállító kkv a legjobb nyolc vállalat között

autopro
-
  Ma 11:18 Autó-motor  Befektető

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) által immár 7. alkalommal megszervezett Év Befektetője gálán minden évben az elmúlt esztendő legjelentősebb beruházásait végrehajtó vállalatok részesülnek elismerésben. A 2017-es eredmények alapján 7+1 kategóriában díjazta az ügynökség azokat a cégeket, amelyek beruházásai a…

Tatabányán négyszerezi meg raktárát a Rudolph

A német tulajdonú Rudolph Ipari Logisztikai Kft. szerdán letette új raktárbázisának alapkövét, a beruházással a cég a meglévő hatezer négyzetméteres raktárát négyszeresére, 23 ezer négyzetméteresre bővíti.

Csúcson az amerikai gazdaság

Februárban két és fél éves csúcsra pörgött fel a gazdasági aktivitás az Egyesült Államokban a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet feldolgozóipari és szolgáltatóipari gazdasági szereplők körében végzett felmérése szerint.

Elektromos önvezetővel akarja a genfi szalont lekenyerezni a VW

Az I.D. Vizzion koncepciómodell a Volkswagen I.D. családjának negyedik tagja. Az első, tisztán elektromos hajtású modelljeinek bemutatkozását követően a márka első alkalommal mutat be önállóan közlekedő tanulmányt.

Horváth Zoltán: A matematika minden ipari folyamat része, ki kell használni

autopro
-
  Ma 08:34 Autó-motor 

Dr. Horváth Zoltánt a Széchenyi István Egyetem Matematika és Számítástudomány tanszékének vezetőjét újraválasztották a Magyar Ipari és Innovációs Matematikai Szolgáltató Hálózat, a HU-MATHS-IN elnökének, és az európai szervezet, az EU-MATHS-IN vezetőségének is két éve tagja. Az ipar képviselőit szeretné közelebb hozni a matematikához.

A ZF határok nélküli autonóm mobilitás tervét szövögeti

autopro
-
  Ma 06:26 Autó-motor 

A ZF jelentős előrelépést tett az önvezetés és az elektromobilitás jövő-orientált területein.

Nagy profitra tett szert az OMV

autopro
-
  Tegnap 16:27 Autó-motor  Ausztria Olajipar

A magasabb olaj- és gázáraknak köszönhetően emelkedett tavaly az OMV árbevétele és ismét nyereséget termelt az osztrák olajipari konszern.

Ezért szedné darabjaira a Daimler vezérigazgatója a Tesla elektromos kamionját

A Daimler 2021-ben kezdi meg az Mercedes eActros elektromos tehergépjárművek sorozatgyártását, a modell tíz kísérleti példánya az elkövetkező hetekben kezdi meg a próbaüzemet a kiválasztott ügyfeleknél. A Tesla már 2019-re tervezi az elektromos kamiongyártást.

Milliárdokból fejlesztenek mesterséges intelligenciát és felhőt

autopro
-
  Tegnap 14:51 Autó-motor  OTP Big Data

Az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion ötmillió dollárt (körülbelül 1,24 milliárd forint) fektet a a budapesti székhelyű, big data és üzleti intelligencia szolgáltatásokat nyújtó Starschema Kft.-be. A cég a tervek szerint beszállítóként a magyarországi nagyvállalati szektort is hozzásegíti az big data és mesterséges intelligencia technológiák, valam