Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 86 hír

1000 kWh-s e-kamiont fejleszt a Nikola

autopro
-
  Ma 05:05 Autó-motor

Az eddig csak üzemanyagcellás meghajtással gyártott Nikola Two és Tre nyerges vontatók ezentúl elektromos változatban is elérhetőek lesznek. A bejelentés azt a felismerést tükrözi, hogy a rövid távú fuvarfeladatokra ez utóbbi technológiát látja megfelelőbbnek az amerikai vállalat. És fordítva, hosszabb útra még mindig inkább a hidrogén a nyerő.

A Bosch tesz róla, hogy ne legyen több autólopás

autopro
-
  Tegnap 05:00 Autó-motor

A Perfectly Keyless nevű új fejlesztéssel az okostelefonunk átveheti ujjlenyomatunk megbízhatóságát. A megközelítés közösségi járműflották használói számára is még kényelmesebb lehet.

Mindenkit felülmúltak a litvánok autóvásárlás terén

Az Európai Unióban csökkent a forgalomba helyezett új autók száma januárban az egy évvel korábbihoz képest – immár az ötödik egymást követő hónapban –, részben az új emisszió-mérési eljárás szeptemberi életbe léptetése miatt.

Látott már elektromos kotrógépet?

autopro
-
  19.02.15 16:12 Autó-motor

Elektromos meghajtással látott el egy Caterpillar markolót a Pon Equipment holland cég. A konstrukció a jövőben a zéró-emissziós ipari berendezések mintájául szolgálhat. Igaz, az akkupakk súlyán még lehetne csökkenteni.

Vállalkozók, nyitva az út Szingapúr felé

autopro
-
  19.02.15 15:53 Gazdaság

Az Európai Parlament (EP) támogatta az Európai Unió és Szingapúr közötti szabadkereskedelmi és beruházásvédelmi megállapodást, amely öt éven belül minden vámot eltöröl, valamint munkavállalói jogok védelmét és környezetvédelemi szabályokat is rögzít – közölte az uniós parlament.

El kell felejteni, hogy csak a fiataloknak kell tanulnia

autopro
-
  19.02.15 15:35 GazdaságOECD

A felnőttképzés rendszerének sürgős korszerűsítésére szólította fel tagállamait a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban felkészüljenek az automatizáció és az új technológiák jelentette kihívásokra.

Több szén-dioxidot pöfögtek ki a Daimler autói

Az új emissziós mérési eljárás bevezetésének közvetett hatása és a vásárlók nagyméretű autók iránti preferenciája megemelte tavaly a Mercedes-Benz márka modellpalettájának átlagos szén-dioxid-kibocsátását - ismerte el a Daimler AG pénteken közzétett jelentése.

A német autókereskedők már érzik a dízel népszerűségének zuhanását

Romlott tavaly a német autókereskedők bevételarányos jövedelmezősége elsősorban a dízeljárművek csökkenő népszerűsége és az új modellek típusengedélyének akadozó kiadása miatt – derül ki az ágazat szakmai képviseleti szervezete, a Zentralverband Deutsches Kraftfahrzeuggewerbe (ZDK) csütörtökön kiadott közleményéből.

Akkukhoz és önvezetők szenzoraihoz gyártanak majd alkatrészeket Pécelen

autopro
-
  19.02.15 13:56 Autó-motor

A beruházás bejelentésekor azt közölte az Emnech anyavállalatának európai vezetője, hogy nemcsak az alkatrészek gyártásában, hanem fejlesztési folyamatokban is számít a magyarok szakértelmére.

Már megint az Octavia a legjobb

A Skoda Octaviát az „Auto motor und sport” magazin olvasói ismételten az első számú importált kompakt autónak választották.

Hatalmas naperőműparkkal szereli fel tetőit a győri Audi

Az Audi Hungaria két logisztikai központjának tetején, mintegy 160 ezer négyzetméteren épít az E.ON egy 12 megawatt beépített csúcsteljesítményű naperőműparkot.

Minden Ford modell kap elektromos testvért

autopro
-
  19.02.15 11:24 Gazdaság

Idén is sok érdekesség érkezik, jön a Focus ST, az új Kuga, és év végén az Explorer. Az új Mondeo hibrid változata kombi kivitelben is elérhető lesz. A Ford Magyarország a szervizelésre is nagyon gyúr, a márka itthon tíz autószerelő szakmunkásképző intézménnyel működik együtt. Nagy Andrással, a Ford január 1-jével kinevezett hazai…

Alig maradt pár év a felhőstratégia kidolgozására

autopro
-
  19.02.15 10:22 Gazdaság

A vállalatoknak 2025-re teljes körű felhőstratégiára lesz szükségük, és új megközelítéssel kell megtervezniük a felhő-alapú IT környezetre való átállásukat az Oracle szoftverfejlesztő és informatikai szolgáltató konszern legfrissebb előrejelzése szerint.

Csökkent Japán ipari termelése decemberben

A gazdasági, kereskedelmi és ipari minisztérium pénteken közzétett adatai szerint havi összevetésben 0,1 százalékkal, éves szinten pedig 1,9 százalékkal esett vissza az ipari termelés. Novemberben az előző hónaphoz képest 1,0 százalékkal csökkent, éves összehasonlításban viszont 1,5 százalékkal nőtt az ipari termelés.

Hirtelen bedurvulhat Trump tarifaháborúja

autopro
-
  19.02.15 09:24 GazdaságUSASegély

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma három konkrét lehetőséget vázolt fel az Európai Unióból importált autók vámjaival kapcsolatban. Az opciók között a 25 százalékos különleges vámtarifa is megtalálható. A washingtoni kormány célja a kereskedelmi deficit csökkentése.