Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 73 hír

Kínának és a Daimlernek is jót tenne az e-Smart

autopro
-
  Ma 06:04 Autó-motor 

A következő években az elektromos járművek egyre fontosabb szerepet fognak játszani, az elektromos autó pedig tömegtermék lesz Kínában, nem csoda, hogy a Daimler egy partnerével közösen Kínában szeretne elektromos Smartokat gyártani.

Végre tudják használni a kipufogógáz hőjében rejlő energiát

autopro
-
  Tegnap 06:00 Autó-motor 

A BorgWarner hibrid elektromos, és plug-in hibrid elektromos járművekhez (HEV, PHEV) fejlesztett kipufogó hővisszanyerő rendszere (EHRS) idén gyártásba kerül egy észak-amerikai autógyártó üzemeiben. A kipufogógáz hőjét használják fel, melyet eddig a kipufogórendszeren keresztül hagytak kárba veszni.

Magával rántja a Tesla a Panasonicot?

autopro
-
  18.08.19 06:07 Autó-motor 

A Panasonic, a Tesla által gyártott járművek kizárólagos akkumulátor-beszállítója bejelentette, arra számít, hogy 2018 második félévétől profitálni tud a Teslával való üzleti kapcsolatából, mivel a tömegpiacra készülő Model 3 gyártása gyors ütemben növekszik.

Két autótulajdonos húzta a rövidebbet a dízelperben

autopro
-
  18.08.18 16:18 Autó-motor  Üzemanyag Bíróság

A dízelbotrányban érintett autók tulajdonosai kötelesek alávetni járművüket a motorvezérlő szoftver szövetségi gépjármű-felügyelet (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) által előírt frissítésének az észak-rajna-vesztfáliai másodfokú bíróság (OVG) pénteken közzétett döntése szerint.

Azok a márkák kaszálták a legtöbbet, amik SUV-ot gyártanak

autopro
-
  18.08.18 06:00 Autó-motor 

A Jeep, a Seat, a Dacia és a Volkswagen nyerte az idei első félév értékesítési versenyét. Európában hat hónap alatt összesen új 8,46 millió autó talált gazdára.

Hogy kerül a művészet és a sportolás az autóiparba?

autopro
-
  18.08.17 17:02 Autó-motor 

Általában hajlamosak vagyunk az embereket a hivatásukkal azonosítani, és bele sem gondolunk abba, hogy a mindennapos munkájuktól mennyire eltérő hobbival vagy érdeklődési körrel rendelkezhetnek.

A forrasztás-technológia fejlesztésén dolgozik a BME és az FHL Björn

autopro
-
  18.08.17 16:06 Autó-motor 

Új eljáráson dolgoznak a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar (KJK) szakemberei és a Volkswagen móri beszállítója.

Nőtt az infláció az EU-ban

Emelkedett az éves infláció az Európai Unióban és az euróövezetben júliusban. Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken végleges adatként azt közölte, hogy az euróövezeti fogyasztói árnövekedés 2,1 százalék volt a júniusi 2 százalék után. Az Európai Unióban 2,2 százalékos inflációt mértek júliusban az előző havi 2,1 százalék után.

Fogságban a lelkész, zuhan a líra

Péntek délelőtt csaknem 7 százalékkal gyengült a török líra az amerikai dollárral szemben azután, hogy Washington csütörtökön jelezte: Ankara újabb szankciókra számíthat, ha nem engedi szabadon Andrew Brunson (nyitóképünkön) amerikai lelkészt.

Ez az öt legjobb módja az együttműködő robotok használatának

autopro
-
  18.08.17 12:41 Autó-motor  Robot

Az együttműködő robotok használata még mindig újszerűnek számít a belső szállítási feladatok esetében. Sok vállalat nyitott az automatizációra és a robotikára, azonban a legtöbb esetben csak a gyártási folyamatokra fókuszálnak. Az anyagmozgatást és a belső szállítást még mindig emberek végzik, akik így értékes időt töltenek azzal, hogy…

Így lehet elkerülni a NAV-os bírságot

autopro
-
  18.08.17 12:39 Autó-motor  NAV

Augusztustól az adózó magatartásán múlik, kap-e bírságot a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) az elmulasztott, késedelmes vagy hibás online számlaadat-szolgáltatás miatt; ha minden tőle telhetőt megtett az adatszolgáltatás teljesítése érdekében, akár mentesülhet is a szankció alól – hívta fel a figyelmet az adóhatóság pénteken.

A török kormány szerint megerősíti az országot a pénzügyi válság

autopro
-
  18.08.17 11:41 Autó-motor  Infláció Hitel

A kormány támogatásáról biztosította Berat Albayrak török pénzügyminiszter az ország bankjait a pénzügyi válság rendezésében, amiből meggyőződése szerint megerősödve fog kikerülni Törökország.

Az online számlával fehérítenék a gazdaságot

autopro
-
  18.08.17 11:06 Autó-motor  15 hír a témában

Augusztus 14-ig mintegy 7,5 millió számla érkezett az adóhivatalhoz, és több mint 272 ezren regisztráltak az online számlarendszerbe. Az új szisztémával az egyszerűsítés és az adminisztrációcsökkentés mellett eredményesebbé válhat a csalások felderítése is, jelentősen –akár tíz százalék alá is – csökkenhet az adóelkerülés mértéke – mondta…

Állami kézbe kerülnek a lengyel légiforgalmi vállalatok

autopro
-
  18.08.17 10:39 Autó-motor  Lengyelország Holding

A lengyel légi ipar konszolidálására létrehozott állami Polish Aviation Group (PGL) holding megkapta az engedélyt a Polish Airlines LOT, a LOT Aircraft Maintenance Services és az LS Airport Services vállalatok birtokba vételére – jelentette be a lengyel versenyfelügyelet, az UOKiK.

Olyan kevés autót gyárt az Opel, hogy már a dolgozók is aggódnak

autopro
-
  18.08.17 09:21 Autó-motor 

A német márka várhatóan visszafogja a termelést két hazai telephelyén. Bár a dolgozók aggódnak, a cég közleménye szerint megteszi a szükséges intézkedéseket a munkahelyek védelmére.