Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 98 hír

A szegedi egyetemisták ismerik a legjobban a negyedik ipari forradalom technológiáit

autopro
-
  Ma 06:03 Autó-motor 

Az Ipar 4.0 volt a kiemelt témája a Techtogether GTE Ipar napjai versenynek, melyet – ahogy az az elnevezésből is sejthető – az Ipar Napjai kiállítás keretein belül rendezett meg közösen a Gépipari Tudományos Egyesülettel szakportálunk. A mérnökhallgatói versenyre idén rekordszámú nevezés érkezett.

Volvo: Kína jobb autókat gyárt, mint Európa

autopro
-
  Tegnap 06:00 Autó-motor 

Nem olyan régen még Kínában csak olcsó, rossz minőségű termékeket, autókat gyártottak, azonban ez egy ideje már nem egészen igaz. A Volvo szerint azért, mert kevesebb az automatizáció a kínai gyárakban, így kisebb tűréshatárokkal dolgozhatnak.

Ígéretes biznisz: a ZF is beszáll a hálózatba kapcsoláson dolgozó szövetségbe

autopro
-
  18.05.18 16:30 Autó-motor 

A ZF csatlakozott az eSync Alliance-hez, az over-the-air (levegőn keresztüli, OTA) frissítési és diagnosztikai megoldások fejlesztésén dolgozó szövetségéhez. Csak ezzel az egy technológiával évente több milliárd eurót tud megtakarítani az autóipar.

Kína lépne, kész megállapodni

autopro
-
  18.05.18 15:45 Autó-motor  USA Kína

Kína hajlandó lenne amerikai kőolajat, földgázt és szenet importálni az Egyesült Államoktól, ha az feloldaná a Pekinggel szembeni technológiai exportkorlátozást - közölte pénteken egy kínai napilap.

Csalódás érte az euróövezetet

Márciusban a vártnál kisebb, az előző havinál ugyanakkor lényegesen nagyobb többlete alakult ki az euróövezetnek a világ többi részével folytatott külkereskedelmében.

Fejlesztés és beruházás a versenyképesség záloga

autopro
-
  18.05.18 14:23 Autó-motor 

Egyre kiélezettebb a verseny az autóipari beszállítók között. Annak érdekében, hogy a vállalatok versenyképesek tudjanak maradni, komoly összegeket kell fordítaniuk beruházásokra, fejlesztésekre. A HAJDU Autotechnika Zrt. ambiciózus beruházási tervei időközben megvalósultak, amelyek az elmúlt hónapokban a piaci igények oldaláról is…

19 milliárd forintra nőtt a padlógyártó árbevétele

autopro
-
  18.05.18 13:54 Autó-motor  Győr Vonat

A Graboplast Zrt. padlóit a világ száznál több országban használják, a cég a világ egyik legnagyobb busz- és vonatpadló-gyártója. Négy százalékkal, közel 19 milliárd forintra növelte árbevételét tavaly 2016-hoz képest a győri székhelyű társaság.

A diákmunkásnak is kötelező megadni a minimálbért

A diákok munkavállalásának körülményeit is a Munka törvénykönyve szabályozza, így a 16. életévüket betöltött tanulók foglalkoztatásánál is fontos az írásban rögzített munkaszerződés, amelynek tartalmaznia kell az alapbért, a munkakört, a munkavégzés helyét, a napi munkaidőt, illetve a munkaviszony időtartamát - közölte a…

Gyorsult a német termelőiár-infláció

autopro
-
  18.05.18 13:03 Autó-motor  Infláció

Gyorsult áprilisban a termelői árak növekedési üteme Németországban éves és havi összevetésben.

Kilián Csaba: Fontos, hogy az OEM-ek és a beszállítók megosszák egymással a tapasztalataikat

autopro
-
  18.05.18 12:35 Autó-motor 

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Gépjárműipari Egyesület, melyen titkos szavazás után megválasztották az új elnökségi és felügyelőbizottsági tagokat. Kilián Csabával, a MAGE főtitkárával beszélgettünk az egyesület eredményeiről.

Kínában brillíroz a Valeo

autopro
-
  18.05.18 12:02 Autó-motor 

A 2018-as Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállításon a Valeo is leleplezte legújabb elektromos, önvezető és összekapcsolt jármű technológiáit.

Palkovics kijelölte az új irány: innováció és K+F

autopro
-
  18.05.18 11:32 Autó-motor  Innováció

A nemzeti innovációs és technológiai miniszter szerint a technológiaváltás az ország előtt álló egyik nagy kihívás, és Magyarországnak jobban kell szerepelnie az innovációval kapcsolatos ügyek támogatásában.

Lézertechnológia: forradalmian új megoldás a hőkezelésben és a felrakó hegesztésben

autopro
-
  18.05.18 11:02 Autó-motor 

A Budai Benefit Kft. tevékenysége innovatív eljárások bevezetésére és használatára épül az alkatrész- és a szerszámfejlesztés területén. Magyarországon egyedülálló módszerekkel állnak ügyfeleik rendelkezésére. Az autóipar mellett megrendelőik között vannak a legnagyobb multinacionális vállalatok gyárai éppúgy, mint a hazai kis- és…

Le van maradva a magyar vasút az EU-s irányelvekhez képest

autopro
-
  18.05.18 10:37 Autó-motor  MÁV Zrt.

A vasúti személy- és áruszállításnak versenyképes alternatívát kell nyújtania a közúti közlekedéssel szemben, ehhez pedig szükség van a vasút digitalizációjára, a járműpark további korszerűsítésére és a szakképzett munkaerő megszerzésére, megtartására - mondta Dávid Ilona, a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület elnöke, a MÁV Zrt.…

A kormány szerint lejárt az olcsó munkaerő kora

autopro
-
  18.05.18 09:42 Autó-motor  Varga Mihály

A kkv-k versenyképességének erősítése kiemelten fontos, riasztó jelenség többek között az, hogy a kkv-k felének nincs honlapja, a cégek nem rendelkeznek menedzsment ismeretekkel. A magyar kormánynak segítenie kell ezeknek a cégeknek, mert a kisvállalkozások és a nagyvállalatok között a termelékenységben 3-4-szeres különbség…