Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 119 hír

Új rekordot várnak a légi teherforgalomban

autopro
-
  Ma 17:16 Gazdaság

A magyarországi légi közlekedés kimagasló éve az idei, az ágazat sok szempontból korábban nem látott csúcsteljesítményt nyújt – mondta Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a nemzetközi polgári repülés napja alkalmából rendezett díjátadón.

64-en vehették át az Év Vállalkozója Díjat

Budapesten tartotta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a Vállalkozók Napja rendezvényét, melyen 77 kitüntetést adtak át.

A bérek miatt sztrájkoltak a német vasutasok

A vasútforgalmat akadályozó figyelmeztető sztrájkot tartott hétfő reggel 5 órától 9 óráig a német vasúti és közlekedési szakszervezet (Eisenbahn- und Verkehrsgewerkschaft - EVG).

Tájfun és földrengés miatt csökkent a GDP Japánban

A harmadik negyedévben a vártnál jobban, négy éve a legnagyobb mértékben csökkent a japán bruttó hazai termék a tokiói statisztikai hivatal második, végleges kalkulációja szerint.

Betört a magyar piacra a raklapos áruszállításra szakosodott nemzetközi fuvarozó

autopro
-
  Ma 15:42 Gazdaság

A raklapos áruszállításra szakosodott Palletways nemzetközi árufuvarozó vállalat 13 logisztikai szolgáltató összekapcsolásával felépítette magyarországi hálózatát, a fő elosztó központot Biatorbágyon alakították ki, és fontos szerepet szánnak az ország különböző területein elhelyezkedő regionális központoknak is – közölte a cég.

A franciákat és a németeket nem érdekli a Huawei körüli botrány

autopro
-
  Ma 15:06 Gazdaság

Német és francia illetékesek továbbra is szívesen látják a kínai Huawei mobil távközlési vállalatot országukban azt követően is, hogy több nyugati ország nemzetbiztonsági szempontokra hivatkozva megtiltotta a cég berendezéseinek állami beszerzését.

Az olajfelfogó szőnyeg segítségével elkerülhetők az üzemi balesetek

autopro
-
  Ma 14:49 Gazdaság

Az autógyárakban működő gépeknek és maguknak a gépjárműveknek is kenőanyagra van szükségük a zökkenőmentes működéshez. Az erre a célra használt folyadékok azonban szivároghatnak vagy a hibás tömítések mellett csöpöghetnek. Ez veszélyes: a dolgozók elcsúszhatnak az olajfoltokon. Az ipari törlőkendőrendszereiről ismert német…

Jobb a német export, mint tavaly ilyenkor

Októberben csökkent Németország áruforgalmi külkereskedelmi többlete a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfőn közzétett jelentése szerint.

Csalás miatt tartóztatták le a Huawei pénzügyi igazgatóját

autopro
-
  Ma 13:54 Gazdaság USA Huawei

Az Egyesült Államok ügyészsége csalással vádolja az amerikai hatóságok kérésére Kanadában letartóztatott Meng Van-csout, a Huawei globális pénzügyi igazgatóját, amiért a gyanú szerint kijátszotta az Irán ellen bevezetett amerikai és európai uniós szankciókat.

Beszippantottak egy olasz e-autómárkát a németek

autopro
-
  Ma 13:27 Autó-motor

Először volt a torinói Tazzari Group, amely elektromos autókat gyártott. Aztán jöttek a fürge svájciak, és megbízást adtak a saját tervezésű e-autójuk legyártására. Nem bírták szusszal a melót az olaszok, inkább a németeknek passzolták tovább a svájci megrendelést. De ezzel a lendülettel az egész városi kiasautós szegmenstől megváltak. Viszlát,…

Eltörölték az üzemanyagadó emelését, mégis törnek, zúznak a franciák

autopro
-
  Ma 12:03 Gazdaság Válság

A francia kormány szociális és adópolitikája ellen tüntető sárgamellényesek megmozdulásait kísérő zavargások hatásai katasztrofálisak a francia gazdaságra – jelentette ki Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter, aki szerint a kormánynak egy "nemzeti válságot" kell orvosolnia.

Cáfolja a Huawei a vádakat

autopro
-
  Ma 11:37 Gazdaság USA Kína

A Huawei Technologies (HT) tevékenysége és eszközei nem jelentenek biztonsági fenyegetést – hangoztatta a társaság közleményében, amelyben visszautasította az Európai Bizottság digitális egységes piacért felelős biztosának kijelentéseit.

Megállapodtak: ennyivel termelnek kevesebb olajat januártól

autopro
-
  Ma 10:55 Gazdaság

Megállapodtak a kitermelés korlátozásáról a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) tagállamai és szövetségeseik, élükön Oroszországgal Bécsben.

Moduláris, távolról irányítható dekontamináló robot prototípus fejlesztésébe kezdett a HEPENIX Kft.

autopro
-
  Ma 10:47 Gazdaság

A “Könnyen testre szabható, moduláris, távolról irányítható, automatikus dekontamináló robot kifejlesztése" című projekt megvalósítására a HEPENIX Műszaki Szolgáltató Kft., összességében 78,7 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert 2017. decemberében a GINOP-2.1.7-15-2016 pályázati felhívás keretében.

A kétszáz milliárd forintot is elérheti idén a Videoton árbevétele

A Videoton idei árbevétele várhatóan eléri a 188 milliárd forintot – jelentette be vállalatcsoport elnök-vezérigazgatója Székesfehérváron, a cég évzáró rendezvényén.