Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 43 hír

Nőttek a melósbérek: még mindig Nyugat-Dunántúlon lehet a legtöbbet keresni

autopro
-
  Ma 07:36 Autó-motor 

A harmadik negyedévben 859 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére közel 7 ezer dolgozó béradatainak elemzése alapján, ez 17 százalékos növekedés a tavalyi év hasonló időszakában elért 734 forinthoz képest.

Egyre tovább terjed a japán alumíniumgyártó hamisítási botránya

autopro
-
  Ma 07:21 Autó-motor 

Miután kiderült, hogy a Kobe Steel meghamisított egyes minőségi paramétereket, az autógyártók sora kezdett belső vizsgálatokba, a hatóságok pedig házkutatást tartottak a beszállítónál.

Most akkor olcsóbb lesz az olaj az elektromos kocsik miatt, vagy nem?

autopro
-
  Tegnap 06:46 Autó-motor 

Nem volt olyan rég az az időszak, amikor egyre-másra a globális olajkereslet növekedéséről számoltak be az elemzők. Épp emiatt nagy meglepetés, hogy az elektromos autók térnyerése miatt újabban már tíz dolláros olajárat jövendölnek egyes szakértők. De hogy tényleg eljön-e az olajtúlkínálat, ami lenyomná az árakat, kérdéses.

A Ford két évet várt 1,3 millió autója visszahívásával

autopro
-
  17.10.22 06:46 Autó-motor 

2015 áprilisában a Ford már tudta, hogy népszerű F-150-es pickupján az ajtók haladás közben kinyílhatnak, ennek ellenére mostanáig várt az 1,3 millió hibás autó visszahívásával.

Marad a behajózás: nem készül több autó Ausztráliában

autopro
-
  17.10.21 06:46 Autó-motor  Ausztrália Toyota

Pénteken legördült az utolsó személykocsi a GM-hez tartozó Holden márka gyártósoráról, ezzel a kontinens autógyár nélkül marad. A Toyota is az elmúlt hetekben hagyta ott a kontinenst.

Ők lettek a legjobb mérnökhallgatók

autopro
-
  17.10.20 17:15 Autó-motor 

Véget ért a Hungexpón zajló mérnökhallgatói csapatverseny: kizárólag a legjobbak jöhettek el, közülök választottuk ki a legkiválóbbakat.

Ötven kisvállalkozás csatlakozhat a negyedik ipari forradalomhoz

autopro
-
  17.10.20 14:35 Autó-motor 

Közös sajtótájékoztatót tartott a Nemzetgazdasági Minisztérium és az IVSZ-IFKA konzorcium az Ipar 4.0 Mintagyárak projekt indulása kapcsán. A 2,35 milliárd forint keretösszegű projekt célja, hogy Ipar 4.0 mintaalkalmazások kialakításával támogassa a termelő kkv-k digitális és automatizációs fejlesztési törekvéseit.

A Techtogetherre mindkét oldalról igény van

autopro
-
  17.10.20 13:07 Autó-motor 

A címben szereplő mondat a mérnökverseny egyik zsűritagjától, Takács Jánostól hangzott el, utalva arra, hogy a rendezvénynek nemcsak a HR-esek örülhetnek, hanem a részt vevő fiatalok újabb támogatókat találhatnak fejlesztéseikhez.

A buszokat és teherkocsikat is megokosítja a VW

autopro
-
  17.10.20 11:27 Autó-motor 

A VW-konszern 1,4 milliárd eurót fektet az elektromos hajtású és autonóm tehergépkocsik és buszok fejlesztésébe.

AICON StereoScan neo fehérfény szkenner

autopro
-
  17.10.20 11:24 Autó-motor 

“Lásd, amit mérsz“ – a Hexagon Manufacturing Intelligence bemutatja a profilmérés új dimenzióját. A SWYM technológia segítségével most lehetővé válik a mérési eredmények közvetlenül a munkadarabon történő vizuális megjelenítése.

2500 új munkahelyet jelent a második kecskeméti Mercedes-gyár

autopro
-
  17.10.20 09:24 Autó-motor 

Hosszú távra tervez a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. Kecskeméten: 2016-ban bejelentették a már meglévő kompaktautó gyáruk fejlesztését és kapacitásbővítését, továbbá egy második, csúcstechnológiával rendelkező gyártási egység megépítését a telephelyen, ami nem kevesebb, mint 1 milliárd euró beruházásával valósul meg. Az új…

A Jungheinrich felkészült az Ipar 4.0 kihívásaira

autopro
-
  17.10.20 09:10 Autó-motor 

A Jungheinrich szeptember 14-én több mint 300 partnerével együtt ünnepelte 25 éves jubileumát biatorbágyi telephelyén. Az évforduló alkalmával került átadásra az 500 négyzetméter új raktárral, 500 négyzetméter bemutatóteremmel, valamint 4 oktatóteremmel bővült magyarországi székhely.

Mit tudnak a szombathelyi gépészhallgatók?

autopro
-
  17.10.20 09:00 Autó-motor 

Szakportálunk negyedik éve rendezi meg az Automotive Hungary egyik nagyszabású programjaként a háromnapos mérnökhallgatói csapatversenyt, melyen ezúttal a szombathelyi gépészmérnökhallgatók is részt vesznek.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány a Kühne + Nagel Magyarországgal

autopro
-
  17.10.20 08:40 Autó-motor  Kiss Péter

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány a Kühne + Nagel Szállítmányozási Kft.-vel, a megállapodást a kormány részéről Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, a vállalat részéről pedig Lányi Márton ügyvezető igazgató és Kiss Péter pénzügyi igazgató írta alá.

Ember-gép párbeszéd: újabb fejlesztéssel rukkolt elő a Continental

autopro
-
  17.10.20 06:30 Autó-motor 

Tovább folytatja a Continental az autonóm technológia csiszolgatását, ezúttal egyszerű és intuitív váltást téve lehetővé az emberi és gépi irányítás között: ez a Smart Controll.