Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 49 hír

EURORAI 2018: A Rajna-vidék számvevőszéki tapasztalatai

ÁSZ
-
  Tegnap 16:39 Gazdaság 

Idén Székesfehérvár adott otthont az Európai Regionális Ellenőrző Intézmények Szervezete (EURORAI) éves konferenciájának – melynek házigazdája és szervezője az Állami Számvevőszék volt. A tanácskozáson előadást tartott Ferdinand Wagner, Rajna-vidék-Pfalz tartomány számvevőszékének osztályvezetője.

Fókuszban az etika és integritás

ÁSZ
-
  Tegnap 11:42 Gazdaság 

Megkezdődött az EUROSAI Audit és Etika Munkacsoportjának IX. Találkozója, amelynek fő célja átfogó képet adnia az etika és integritás témakörben szerzett tapasztalatokról, ellenőrzésekről, egyéb eszközökről. A Találkozó első napján az ÁSZ projektvezetője, Martus Bettina is előadott.

EURORAI 2018: Francia megoldás az önkormányzati cégek problémáira

ÁSZ
-
  Tegnap 10:01 Gazdaság 

Az EURORAI Székesfehérváron tartott nemzetközi szemináriumának fókuszában idén az önkormányzatok gazdasági társaságainak pénzügyi és szabályszerűségi ellenőrzése és az ezzel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok megosztása állt. Zian Roch, a franciaországi központi régió (Ile-de-France) területi számvevőszékének vezető munkatársa…

EURORAI 2018: Teljesítmény-ellenőrzési tapasztalatok Walesben

ÁSZ
-
  18.10.22 12:40 Gazdaság 

Székesfehérváron tartotta idei nemzetközi konferenciáját az EURORAI, melynek központi témája az önkormányzatok gazdasági társaságainak ellenőrzése volt. Alastair McQuaid, a Walesi Számvevőszék teljesítményellenőrzés-vezetője a közpénzből finanszírozott közvetett szolgáltatások walesi kormányzati kihívásairól tartott előadást a szemináriumon.

EURORAI 2018: Az osztrák ellenőrzési tapasztalatok megosztása

ÁSZ
-
  18.10.22 08:45 Gazdaság 

Az osztrák regionális ellenőrző intézmény, Bécs Város Számvevőszékének munkatársa az önkormányzati tulajdonban álló társaságok ellenőrzése kapcsán szerzett tapasztalatairól tartott szakmai előadást az EURORAI Székesfehérváron megrendezett nemzetközi szemináriumán. Werner Alteneichinger előadásában beszámolt az…

Készülnek a munkaanyagok a Médiahatóság ellenőrzéséről

ÁSZ
-
  18.10.21 20:40 Gazdaság 

Következő szakaszába lépett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ellenőrzése. Előre meghatározott ütemezés szerint a számvevők megkezdték az ellenőrzési bizonyítékok értékelését, valamint a számvevői munkaanyagok elkészítését.

EURORAI 2018: Az önkormányzati társaságok ellenőrzése Hessenben

ÁSZ
-
  18.10.21 18:20 Gazdaság 

Az EURORAI Székesfehérváron tartott nemzetközi szemináriumának fókuszában idén az önkormányzatok gazdasági társaságainak pénzügyi és szabályszerűségi ellenőrzése és az ezzel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok megosztása állt. Dr. Walter Wallmann, a Német Szövetségi Köztársaság Hessen tartományi számvevőszékének elnöke…

Elindult a VPE Kft. ellenőrzése

ÁSZ
-
  18.10.21 14:15 Gazdaság 

Az állami tulajdonú (résztulajdonú) gazdasági társaságok ellenőrzése keretein belül megkezdődött a VPE Vasúti Pályakapacitás-elosztó Korlátolt Felelősségű Társaság ellenőrzése.

Elfogadásra került az EEO tevékenységéről készült beszámoló

ÁSZ
-
  18.10.21 12:05 Gazdaság 

Az Állami Számvevőszék Elnöki Értekezlete megtárgyalta és elfogadta az Ellenőrzés-előkészítési osztály 2018. június 1. és 2018. augusztus 31. közötti időszakra vonatkozó beszámolóját, amelyben az érintett időszakban elvégzett feladatokat, eredményeket mutatták be, továbbá az elkövetkezendő időszakra tervezett stratégiai jelentőségű…

Nemzetközi találkozó az integritás kultúra elterjesztéséért

ÁSZ
-
  18.10.21 11:42 Gazdaság 

Október 22-23-án kerül sor az EUROSAI Audit és Etika Munkacsoport IX. Találkozójára, amelynek keretén belül az integritáshoz és etikához kapcsolódó témák kerülnek bemutatásra. A rendezvényen az Állami Számvevőszék projektvezetője, Martus Bettina az ÁSZ által alakított EUROSAI „A számvevőszékek szerepe az integritás kultúra…

Lezárult az ESZI Alapítvány ellenőrzése

ÁSZ
-
  18.10.21 09:40 Gazdaság 

Az Állami Számvevőszék megállapította, hogy az ESZI Intézményfenntartó és Működtető Alapítvány intézkedési terve összhangban van a számvevőszéki jelentés megállapításával és javaslatával.

Elkészültek a számvevői munkaanyagok két kórház ellenőrzéséről

ÁSZ
-
  18.10.21 08:00 Gazdaság 

A Központi Költségvetési Szervek Ellenőrzése keretein belül, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet és a tatabányai Szent Borbála Kórház ellenőrzéséről elkészültek a számvevői munkaanyagok.

EURORAI 2018: A skót példa a önkormányzati cégek ellenőrzésében

ÁSZ
-
  18.10.20 19:31 Gazdaság 

Az Állami Számvevőszék által szervezett EURORAI nemzetközi szemináriumon a Skót Számvevőszék két képviselője, Peter Worsdale audit menedzser és nemzetközi kapcsolattartásért felelős vezető, valamint Derek Hoy szenior auditor a skót önkormányzati tanácsok által létrehozott társaságok ellenőrzési tapasztalatairól tartott előadást.

EURORAI 2018: Hat év innováció a társaságok ellenőrzésében

ÁSZ
-
  18.10.20 18:31 Gazdaság 

Az önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok ellenőrzéseinek és elemzéseinek számvevőszéki tapasztalatait, továbbá a megállapítások hasznosulási folyamatát ismertette Valastyánné Dr. Vízhányó Júlia ellenőrzésvezető az EURORAI Székesfehérváron tartott konferenciáján. Előadásában kiemelte az ellenőrzésekben elért eddigi…

Munkaanyagok készülnek a SZPMA ellenőrzéséről

ÁSZ
-
  18.10.20 18:30 Gazdaság 

Az Állami Számvevőszék folytatja a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány gazdálkodása törvényességének ellenőrzését, az ütemtervnek megfelelően megkezdődött a számvevői munkaanyagok elkészítése.