Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 46 hír

Készülnek a Városliget Zrt. beruházás ellenőrzésének munkaanyagai

ÁSZ
-
  Ma 11:00 Gazdaság 

Az előre meghatározott ütemezés szerint, a jóváhagyott kiegészítő ellenőrzési program alapján, a számvevők megkezdték a munkaanyagok készítését a Városliget Ingatlanfejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság beruházás ellenőrzésében.

Elkészültek a munkaanyagok a német nemzetiségi intézménynél

ÁSZ
-
  Ma 11:00 Gazdaság 

Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tervének, valamint a jóváhagyott ütemtervnek megfelelően a számvevők elkészítették a Koch Valéria Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Kollégium és Pedagógia Intézet ellenőrzése során tett megállapításaikat tartalmazó számvevői munkaanyagaikat.

Elkészült a Paks II. Atomerőmű Zrt. jelentéstervezete

ÁSZ
-
  Tegnap 14:00 Gazdaság 

Elkészült a Paks II. Atomerőmű Zrt. gazdálkodási tevékenységéről, valamint ehhez kapcsolódóan az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és a Miniszterelnökség tulajdonosi joggyakorlásáról szóló jelentéstervezet. Az elkészült számvevőszéki jelentéstervezetet az ellenőrzés vezetője az ütemterveknek megfelelően beterjeszti elnöki értekezletre.

Kormányzati szektorba sorolt egyéb szervezetek ellenőrzése

ÁSZ
-
  Tegnap 13:50 Gazdaság 

Újabb önkormányzati társaságok ellenőrzéseiről készült jelentéseket hozott nyilvánosságra az ÁSZ 2018 júniusában. Az ellenőrzött társaságok között kormányzati szektorba sorolt egyéb szervezetek is voltak.

Heti hírösszefoglaló: 25. hét

Tizenegy új jelentést hozott nyilvánosságra a 25. héten az Állami Számvevőszék. Kedden két önkormányzati társaság, szerdán a Baptista Szeretetszolgálat mint intézményfenntartó, valamint két önkormányzat, csütörtökön pedig hat jegybanki alapítvány ellenőrzése ért véget. Az ÁSZ megújította együttműködését a Nemzeti Közszolgálati…

Fókuszban a minőségirányítás

ÁSZ
-
  Tegnap 13:00 Gazdaság 

A Minőségirányítási és Monitoring Osztály (MIMO) megkezdte az egységszintű minőségirányítási célok és intézkedési tervek felülvizsgálatát. Számba véve a terület előtt álló kihívásokat, intézkedési tervet készített a közeljövő fejlesztési feladatainak megtervezésére.

Közpénzek közérthetően: a családi költségvetés

ÁSZ
-
  Tegnap 12:32 Gazdaság 

Előfordult már, hogy a hó végére kiürült a családi kassza? Kövesse nyomon háztartása bevételeit és kiadásait havi szinten, hiszen a család létérdeke ezek egyensúlyának fenntartására való törekvés. Hiszen amennyiben a kiadási oldal meghaladja a bevételeket, akkor a család hitelfelvételre kényszerül, ha azonban a bevételek nagyobbak a…

Horváth Bálint: a Peer Review útlevél a jövőhöz

ÁSZ
-
  Tegnap 11:59 Tudomány 

A társintézményi felülvizsgálat (Peer Review) egy eszköz a számvevőszékek hatékonyságának növeléséhez – hangsúlyozta Horváth Bálint, az INTOSAI Kapacitásfejlesztési Bizottsága Peer Review albizottságának konferenciáján. Az Állami Számvevőszék osztályvezetője előadásában bemutatta a 2016-ban lezárt kommunikációs társintézményi…

Munkaanyagok a Millenáris NKft. beruházás ellenőrzéséről

ÁSZ
-
  Tegnap 11:00 Gazdaság 

A Millenáris Tudományos Kulturális Nonprofit Kft. folyamatban lévő beruházása vonatkozásában a döntés-előkészítésétől a kivitelezés megkezdéséig felmerülő kockázatok és az integritási szempontok érvényesülése értékeléséről elkészültek a számvevői munkaanyagok.

Számvevői munkaanyagok a Kodolányi János Főiskoláról

ÁSZ
-
  Tegnap 11:00 Gazdaság 

Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tervének, valamint a jóváhagyott ütemtervnek megfelelően a számvevők elkészítették a megállapításaikat tartalmazó számvevői munkaanyagaikat.

Elkészült a jelentéstervezet Velence Város Önkormányzatáról

ÁSZ
-
  Tegnap 11:00 Gazdaság 

Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tervének, valamint a jóváhagyott ütemtervnek megfelelően elkészült, és az Elnöki Értekezletre beterjesztésre került Velence Város Önkormányzata Utóellenőrzésének jelentéstervezete.

Észrevételezésen a Millenáris Széllkapu NKft. jelentéstervezete

ÁSZ
-
  Tegnap 10:44 Gazdaság 

Az ÁSZ megküldte észrevételezésre a Millenáris Széllkapu Beruházó, Fejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. ellenőrzéséről készült jelentéstervezetet a társaság ügyvezetője, a Miniszterelnökség minisztere és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója részére, akik az átvételt követően 15 napig észrevételt tehetnek az ellenőrzés…

Egyeztetés a költségvetési bizottság új elnökével

ÁSZ
-
  Tegnap 08:23 Gazdaság 

A költségvetési tervezésről, a vagyongazdálkodás és vagyonnyilvántartás fejlesztési irányairól, a pártok szabályszerű gazdálkodása számvevőszéki támogatásának lehetőségeiről egyeztetett Varju Lászlóval, az Országgyűlés költségvetési bizottsága új elnökével Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke. A megbeszélésen szó…

Észrevételek érkeztek Kárpátia Kincsesház Nkft-től

ÁSZ
-
  18.06.21 16:25 Gazdaság 

A „Kárpátia Kincsesház Kistelek” Térségi Humán Innovációs, Oktatási és Közszolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. ellenőrzéséről szóló jelentéstervezet megállapításaira észrevételek érkeztek az társaság ügyvezetőjétől.

Nemzetközi eszmecsere a légszennyezés ellenőrzéséről

ÁSZ
-
  18.06.21 15:44 Gazdaság 

Az EUROSAI Környezetvédelmi Munkacsoportja 2018. június 19-20-án tartotta soron következő ülését. A nemzetközi eszmecsere középpontjában a levegőminőség témakörében indított párhuzamos ellenőrzés országonkénti tapasztalatai álltak, illetve az ellenőrzésről készülő közös jelentés jelenlegi állapotának ismertetése külön…