Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 38 hír

A minőségirányítási rendszer értékeléséről

ÁSZ
-
  18.08.17 14:21 Gazdaság 

A minőségirányított működésben az ellátott feladatok végrehajtása során elsődleges cél a jó minőség, illetve a minőségközpontú szervezeti működés. Az Állami Számvevőszék minőségirányítási rendszerének folyamatos vizsgálatáért és értékeléséért a Minőségirányítási és Monitoring Osztály a felelős. A következő hetekben, cikksorozatban vesszük…

Heti hírösszefoglaló: 33. hét

ÁSZ
-
  18.08.17 12:50 Gazdaság 

A 33. héten az Állami Számvevőszék hat ellenőrzést zárt le. Hétfőn az Államadósság Kezelő Központ ellenőrzését fejezte be, kedden egy csömöri és egy budapesti önkormányzati társaságét. Szerdán az ESZI Intézményfenntartó és Működtető Alapítvány működéséről tett közzé jelentést, csütörtökön pedig az OMSZI Intézményfenntartó…

Észrevételt tett az Országos Idegennyelvű Könyvtár

ÁSZ
-
  18.08.17 10:13 Gazdaság  Könyvtár

Megküldésre került az Országos Idegennyelvű Könyvtár ellenőrzéséről szóló jelentéstervezet az ellenőrzéssel érintett három szervezet vezetőjének, akik közül ketten tizenöt napon belül éltek a jogszabályban biztosított észrevételezési jogukkal.

Két községi önkormányzatnál készülnek a munkaanyagok

ÁSZ
-
  18.08.17 10:00 Gazdaság 

Nagyvenyim Nagyközség Önkormányzatánál és Szakmár Község Önkormányzatánál a számvevők megkezdték a számvevői munkaanyagok elkészítését az „Önkormányzatok ellenőrzése – Integritás és belső kontroll modul” című témacsoportos ellenőrzés tekintetében.

Nem tett észrevételt az Élelmiszerlánc-biztonsági Centrum NKft.

ÁSZ
-
  18.08.17 10:00 Gazdaság 

Az Élelmiszerlánc-biztonsági Centrum Nonprofit Kft. ellenőrzéséről készült jelentéstervezethez nem tett észrevételt a társaság ügyvezetője, illetve a társaság feletti tulajdonosi jogokat gyakorló Hivatal elnöke.

Készülnek a számvevői munkaanyagok két önkormányzatnál

ÁSZ
-
  18.08.17 09:43 Gazdaság  2 hír a témában

A számvevők megkezdték a számvevői munkaanyagok elkészítését Nyárlőrinc Községi Önkormányzat és Onga Város Önkormányzatánál. A számvevői munkaanyagok a jóváhagyott program alapján „Önkormányzatok ellenőrzése – Integritás és belső kontroll modul” témában készülnek.  

Bugac Nagyközségi Önkormányzat élt észrevételezési jogával

ÁSZ
-
  18.08.17 09:34 Gazdaság  Könyvtár

Megküldésre került a Bugac Nagyközségi Önkormányzat ellenőrzéséről szóló jelentéstervezet az ellenőrzéssel érintett szervezetek vezetőinek, akik közül az egyik vezető tizenöt napon belül észrevételt tett.

Művészeti egyetemekről készülnek a számvevői munkaanyagok

ÁSZ
-
  18.08.17 09:00 Gazdaság 

Megkezdték a számvevők az ellenőrzési bizonyítékok értékelését, a számvevői munkaanyagok készítését a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemnél valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetemnél.

Három egészségügyi intézmény ellenőrzését kezdte meg az ÁSZ

ÁSZ
-
  18.08.17 08:30 Gazdaság 

A jóváhagyott ellenőrzési programok alapján megkezdődött a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, a Jávorszky Ödön Kórház és az Orosházi Kórház ellenőrzéseire való felkészülés.

A családi megtakarítás első lépései

ÁSZ
-
  18.08.17 08:10 Gazdaság 

A magyar lakosság több, mint fele nem rendelkezik még egy hónapra elegendő megtakarítással sem és nem rendelkezik elegendő pénzzel a váratlan, illetve nagyobb kiadások fedezésére. Egyszerű pénzügyi megoldásokkal és tervezéssel azonban el lehet kezdeni takarékoskodni.

Újabb véradást szervezett az Állami Számvevőszék

ÁSZ
-
  18.08.16 14:56 Gazdaság 

A társadalmi felelősségvállalás jegyében szerveztek véradást az Állami Számvevőszék alkalmazottai részvételével és a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete közreműködésével.

Eltérő megközelítés - közös módszer

ÁSZ
-
  18.08.16 11:57 Gazdaság 

Az IDI SFC kooperatív teljesítmény-ellenőrzés jelentéstervezetet felülvizsgáló találkozóján Albánia, Jamaica, a Kajmán szigetek, Kazahsztán, Libéria, Sierra Leone, valamint Zambia számvevői vesznek részt. Az ÁSZ az IDI ezen programját két mentor részvételével is támogatja. Az ÁSZ számvevői Albánia és Zambia jelentéstervezetét gondozzák.

Elkezdődött két nemzeti park ellenőrzése

ÁSZ
-
  18.08.16 11:30 Gazdaság 

Megkezdődött a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság ellenőrzéseire való felkészülés.

Baj, Bordány és Tiszaszőlős ellenőrzése új szakaszba lépett

ÁSZ
-
  18.08.16 11:03 Gazdaság  2 hír a témában

Baj Község Önkormányzatánál, Bordány Község Önkormányzatánál és Tiszaszőlős Községi Önkormányzatnál a számvevők megkezdték az Önkormányzatok ellenőrzése - integritás és belső kontroll modul című ellenőrzés keretében a számvevői munkaanyagok elkészítését.

Észrevételek érkeztek egy közlekedési társaságtól

ÁSZ
-
  18.08.16 11:00 Gazdaság 

A KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. ellenőrzéséről szóló jelentéstervezet megállapításaira észrevételek érkeztek a társaság vezérigazgatójától.