Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 29 hír

Egyház ellenőrzésére készülnek a számvevők

ÁSZ
-
  17.10.21 11:00 Gazdaság 

Az Állami Számvevőszék elnöke jóváhagyta a Tiszáninneni Református Egyházkerület ellenőrzési programját, megkezdődött a számvevők felkészülése az ellenőrzésre.

Integritás felmérés a köztulajdonú gazdasági társaságoknál

ÁSZ
-
  17.10.21 11:00 Gazdaság 

Megkezdődött a köztulajdonú gazdasági társaságok integritás felmérése, melyben az Állami Számvevőszék az állami és önkormányzati gazdasági társaságok korrupciós kockázatait és integritási kontrolljainak kiépítettségét térképezi fel. A felmérés célja a társaságok integritás kultúrájának erősítése, valamint a korrupcióval szembeni szervezeti…

Egy hollóházi gazdasági társaság ellenőrzésének kiterjesztése

ÁSZ
-
  17.10.21 10:52 Gazdaság 

Az állami tulajdonban lévő gazdálkodó szervezetek vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységére fókuszáló kiegészítő ellenőrzési program alapján megkezdődött a számvevők és az ellenőrzésvezető felkészülése a Hollóházi Hungarikum Nonprofit Kft. 2016. évre vonatkozó ellenőrzésére.

Elkészültek Ivánbattyán ellenőrzésének számvevői munkaanyagai

ÁSZ
-
  17.10.20 15:00 Gazdaság 

Az ellenőrzési program szerint és Ivánbattyán Község Önkormányzata által szolgáltatott adatok kiértékelése alapján a számvevők elkészítették munkaanyagaikat és azokat átadták az ellenőrzésvezetőnek.

Új szakaszába lépett a rétsági és bátonyterenyei ellenőrzés

ÁSZ
-
  17.10.20 13:00 Gazdaság 

Az Állami Számvevőszék 2017. második félévi ellenőrzési terve és a jóváhagyott ellenőrzési program alapján a Rétsági Kistérségi Egészségfejlesztő Központ Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. és a Bátonyterenyei Közművelődési, Városi Könyvtár és Létesítmény-üzemeltető Nonprofit Kft. ellenőrzése tekintetében megkezdődött a számvevői…

Heti hírösszefoglaló: 42. hét

A héten kezdte meg a 2016-os költségvetés végrehajtásáról szóló vitát az Országgyűlés. Domokos László expozéjában kiemelte: a költségvetés végrehajtása megfelelt a vonatkozó törvényeknek és előírásoknak, a törvényjavaslat megalapozott és megbízható. Pénteken átvette kinevezését az ÁSZ új főtitkára, Holman Magdolna. Az európai uniós…

Budapesti kerület az ellenőrzés fókuszában

ÁSZ
-
  17.10.20 11:51 Gazdaság 

Az Állami Számvevőszék felkészül Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata vagyongazdálkodása szabályszerűségének utóellenzésére.

Felkészülés a Millenáris NKft. 2016. évi ellenőrzésére

ÁSZ
-
  17.10.20 11:00 Gazdaság 

Az állami tulajdonban lévő gazdálkodó szervezetek vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének ellenőrzése továbbra is folytatódik, ennek keretén belül megkezdődött a felkészülés a Millenáris Tudományos Kulturális Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, valamint tulajdonosi joggyakorlói 2016. évi ellenőrzésére.

Észrevételek az OFFI Zrt. jelentéstervezetére

ÁSZ
-
  17.10.20 10:50 Gazdaság 

Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. megállapításait tartalmazó jelentéstervezetet az Állami Számvevőszék megküldte az érintett vezetőknek, akik a jelentéstervezetekben szereplő megállapításokkal kapcsolatban észrevételeket tettek.

Részvétel az Áfa munkacsoport 1. almunkacsoportja ülésén

ÁSZ
-
  17.10.20 09:00 Gazdaság 

Hamarosan ülésezik az EU Kapcsolattartó Bizottság Áfa Munkacsoport 1. számú almunkacsoportja, mely ülésen az Állami Számvevőszék (ÁSZ) képviselője is részt vesz.

Folytatódott az INTOSAI IT Audit munkamegbeszélés Lisszabonban

ÁSZ
-
  17.10.20 00:00 Gazdaság 

Az INTOSAI IT Audit Munkacsoport (WGITA) és az EUROSAI IT Munkacsoport közös lisszaboni munkamegbeszélésének második napján az „Active IT Audit Handbook" projekt keretében kidolgozott, a hatékony ellenőrzést támogató informatikai eszköz részletes ismertetésére, majd annak gyakorlatban történő kipróbálására és a támogató útmutatók…

Jó gyakorlat önképzési színtér az Állami Számvevőszéken

ÁSZ
-
  17.10.19 15:26 Gazdaság 

Az Állami Számvevőszéken (ÁSZ) 2017 júniusában kezdődött el a „Jó gyakorlat önképzési színtér program.

Indul a 2017. évi forrásmegosztás ellenőrzése

ÁSZ
-
  17.10.19 13:27 Gazdaság 

Megkezdődött a felkészülés a Fővárosi Önkormányzatot és a kerületi önkormányzatokat osztottan megillető bevételek 2017. évi megosztásáról szóló önkormányzati rendelet felülvizsgálatának ellenőrzésére.

Zárszámadási vita a Parlamentben

Megkezdte a 2016-os költségvetés végrehajtásáról szóló vitát az Országgyűlés. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának expozéja után, Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke ismertette az ÁSZ ellenőrzésének megállapításait, valamint a tavalyi esztendő makrogazdasági összefüggéseit. Mint mondta: a költségvetés…

Lezárult az UNI-MED Szeged Egészségügyi szolgáltató ellenőrzése

ÁSZ
-
  17.10.19 10:00 Gazdaság  Szeged Csongrád-Csanád

Az Állami Számvevőszék befejezte az UNI-MED Szeged Egészségügyi Szolgáltató Kft. gazdálkodásának 2012-2015 közötti időszakra kiterjedő ellenőrzését. Az ÁSZ megállapította, hogy a társaság feletti tulajdonosi jogokat a Szegedi Tudományegyetem nem szabályszerűen gyakorolta. A társaság működésének szabályozottsága nem…