Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 27 hír

Jelentéstervezet az Szgyf ellenőrzéséről

ÁSZ
-
  Ma 11:11 Gazdaság

Elkészült a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság ellenőrzéséről készült számvevőszéki jelentéstervezet az ellenőrzést végző számvevők által készített munkaanyagok és ajánlások alapján.

Észrevételezésen a Via Vita Veritas Alapítvány jelentéstervezete

ÁSZ
-
  Ma 10:31 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék megküldte a Via Vita Veritas Alapítvány ellenőrzéséről készített jelentéstervezetet 15 napos észrevételezésre az ellenőrzött szervezet részére.

Szülői minták a pénzügyi tudatosságban

ÁSZ
-
  Ma 09:44 Gazdaság

Felnőttként folyamatosan pénzügyi döntéseket hozunk, amiket pénzügyi kultúránk és a rendelkezésünkre álló pénzügyi információk befolyásolnak. A jó pénzügyi döntésekkel magunk és családunk anyagi helyzetét is biztonságban tudhatjuk. Ezért fontos feladatunk, hogy gyermekeink nevelésében a pénzügyi tudatosság és pénzügyi kultúra szerepet…

Dr. Pulay Gyula könyve bestseller a CCBS felmérése alapján

ÁSZ
-
  Ma 09:33 Gazdaság

Bestseller lett az Állami Számvevőszék felügyeleti vezetőjének vezetéstudománnyal foglalkozó könyve, A szeretett vezető. Dr. Pulay Gyula 2008-ban kiadott könyve jó gyakorlatokat és világos elveket mutat be arról, hogy melyek a jó vezetési eszközök és magatartási formák. A vezetéselméleti művet a CCBS (Cross Cultural Business Skills) 2017-es…

Vagyonmegóvási intézkedés Ópályi Község Önkormányzatánál

ÁSZ
-
  Ma 09:14 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék Ópályi Községi Önkormányzat ellenőrzése során feltárta, hogy az Önkormányzatnál a nemzeti vagyonnal való törvényes gazdálkodás alapvető feltételei nem biztosítottak. Az ebből adódó rendeltetésellenes közpénzfelhasználás miatt az ÁSZ kezdeményezte az Önkormányzat központi költségvetésből származó, általános…

ÁSZ-ellenőrzés a Tett Oktatási Nonprofit Közhasznú Kft.-nél

ÁSZ
-
  Tegnap 17:02 Gazdaság

A TETT Oktatási Nonprofit Közhasznú Kft. ellenőrzésére készülnek a számvevők az ÁSZ-nál. Az ÁSZ elnöke elfogadta az ellenőrzést támogató ellenőrzési programot és bekérésre kerültek az iskola fenntartótól az ellenőrzés dokumentumai is. Az ellenőrzést felkészüléssel kezdik a számvevők, melynek végén vizsga keretében adnak számot…

Észrevétel érkezett az Egészségdokk Alapítványtól

ÁSZ
-
  Tegnap 13:27 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék a nem állami humánszolgáltatók ellenőrzése keretében az Egészségdokk Közhasznú Alapítványnál végzett ellenőrzést. Az ellenőrzésről készült jelentéstervezetet az ÁSZ észrevételezésre megküldte az ellenőrzött szervezet részére. A jelentéstervezetre az Egészségdokk Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke…

Az ÁSZ képzési rendszere

ÁSZ
-
  Tegnap 12:38 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék a szervezeti tudásmenedzsment keretében, teljesítménye fokozása érdekében tudatosan törekszik a szervezeti tudás és szellemi tőke fejlesztésére és megtartására.

Csepreg megküldte észrevételeit

ÁSZ
-
  Tegnap 10:46 Gazdaság

Csepreg Város Önkormányzatának polgármestere és jegyzője észrevételeket tett a jelentéstervezet megállapításaival kapcsolatban az Állami Számvevőszék (ÁSZ) részére.

Töosz fórum: Az ÁSZ önkormányzati ellenőrzéseinek tapasztalatai

ÁSZ
-
  19.04.23 16:29 Gazdaság

„Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy az ellenőrzési tapasztalatainkat hasznosítsák az önkormányzatok” – hangsúlyozta Warvasovszky Tihamér, az Állami Számvevőszék alelnöke a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Regionális Polgármesteri fórumsorozatának április 23-i nyitórendezvényén, Bikalon. Az ÁSZ alelnöke előadásában…

Új honlap indult a lakosság pénzügyi tudatosságáért

A pénzügyi tudatosságot fejlesztő stratégiához kapcsolódva a Pénzügyminisztérium lakossági tájékoztató honlapot indított Okosan a pénzzel! címen, amelynek kialakításában az Állami Számvevőszék is aktív szerepet vállalt.

Jelentéstervezet készül a Pesti Barnabás Szakiskoláról

ÁSZ
-
  19.04.23 14:30 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék elfogadott ütemtervének megfelelően az ellenőrzésvezető megkezdte a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítását a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakgimnázium ellenőrzéséről.

Lezajlott a hozzáadottérték-teremtéssel foglalkozó konferencia

ÁSZ
-
  19.04.23 14:00 Gazdaság

Véget ért a „Társadalomtudományok a legújabb nemzetközi fejlesztések keretében" című konferencia. A konferencia keretében a számvevőszéki képviselők számára kialakított panel témája az ellenőrzések hozzáadott értékének mérése és az ezekkel kapcsolatos kihívások voltak. A konferencián az Állami Számvevőszék képviselője is részt vett.

Nem érkezett észrevétel Gellénházáról

ÁSZ
-
  19.04.23 13:30 Gazdaság

Gellénháza Község Önkormányzatának polgármestere és a Gellénházi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője a település belső kontrollrendszerét értékelő jelentéstervezet megállapításaira nem tettek észrevételt.

Megfelelő Tinnye Község Önkormányzatának intézkedési terve

ÁSZ
-
  19.04.23 12:37 Gazdaság

A Pilisjászfalui Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője intézkedési tervet küldött Tinnye Község Önkormányzata ellenőrzéséhez kapcsolódóan. Az intézkedési tervben foglalt intézkedés megfelelően kezeli az ÁSZ megállapítását.