Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 39 hír

Lezárult a köznevelés ellenőrzési rendszerének ellenőrzése

ÁSZ
-
  Ma 10:00 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék befejezte a köznevelés ellenőrzési rendszerének ellenőrzését. Az ÁSZ megállapította, hogy a 2016-2017 közötti időszakban – a köznevelésen belül – a közoktatási területet érintő pedagógiai-szakmai ellenőrzések rendszerének kialakítása és működtetése, az ellenőrzések tervezése és végrehajtása a jogszabályi előírásoknak…

Elkészült a jelentéstervezet egy nem állami humánszolgáltatóról

ÁSZ
-
  Ma 08:00 Gazdaság

Az előre meghatározott ütemezésnek megfelelően elkészült a számvevőszéki jelentéstervezet a nem állami humánszolgáltatók ellenőrzése keretében a Nyírség-Híd Oktatási Centrum Közhasznú Nonprofit Kft.-t érintően. A jelentéstervezet értékeli, hogy a fenntartó a központi költségvetésből származó támogatás szabályszerű igénybevételének…

Nem tett észrevételt a Pannon Mentő Nonprofit Közhasznú Kft.

ÁSZ
-
  Tegnap 17:00 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék megküldte a PANNON MENTŐ Nonprofit Közhasznú Kft. ellenőrzéséről készített jelentéstervezetet 15 napos észrevételezésre az ellenőrzött szervezet vezetői részére. Az ügyvezetők nem tettek észrevételt a jelentéstervezet megállapításaira.

Elkészült a Duett Művészetoktatási Kft. jelentéstervezete

ÁSZ
-
  Tegnap 16:30 Gazdaság

Elkészült a jelentéstervezet a DUETT Művészetoktatási Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaságnál a köznevelési humánszolgáltatást nyújtó intézmény fenntartók központi költségvetésből kapott támogatás felhasználásának ellenőrzése vonatkozásában.

Környezettudatossággal a hulladékok ellen

ÁSZ
-
  Tegnap 14:00 Gazdaság

Egyre többet teszünk tudatosan a környezetünk védelméért. Mégis hogyan járulhatunk hozzá a környezetszennyezés megelőzéséhez és a hulladékképződés csökkentéséhez? A következő filmből kiderül.

Elhunyt Fazakas Szabolcs, az Európai Számvevőszék egykori tagja

ÁSZ
-
  Tegnap 12:33 Gazdaság

Elhunyt Fazakas Szabolcs, az Európai Számvevőszék egykori tagja. A volt diplomata, miniszter, államtitkár, országgyűlési és európai parlamenti képviselő 72 éves volt.

Jelentéstervezet az Új Alma Iskolafenntartó Közhasznú NKft.-ről

ÁSZ
-
  Tegnap 11:45 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék Elnöke által jóváhagyott ütemezésnek megfelelően az ellenőrzésvezető elkészítette a jelentéstervezetet az Új Alma Iskolafenntartó Közhasznú Nonprofit Kft. 2016-2018. évekre kiterjedő megfelelőségi ellenőrzésének tapasztalatairól.

A Gyermekliget Alapítványt ellenőrzi az ÁSZ

ÁSZ
-
  Tegnap 11:15 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék Elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján folyamatban van a Gyermekliget Közhasznú Alapítvány 2016-2018. éveket érintő ellenőrzése.

Újabb jelentéstervezetek a nem állami humánszolgáltatóknál

ÁSZ
-
  Tegnap 10:45 Gazdaság

A Harmónia Művészeti Központ Nonprofit Kft-t, a Katedra Iskolai Alapítványt, valamint a Rubicon Waldorf-pedagógiai Alapítványt érintő ellenőrzésekben folyamatban van a jelentéstervezetek összeállítása.

Jelentéstervezet készül egy óvodát fenntartó alapítványról

ÁSZ
-
  Tegnap 10:31 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék Elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján lefolytatott megfelelőségi ellenőrzés keretében egy budapesti székhelyű, köznevelési feladatot ellátó államháztartáson kívüli humánszolgáltató fenntartójánál ellenőrizte az Állami Számvevőszék a központi költségvetési támogatások felhasználását.

Újabb budapesti köznevelési intézményfenntartó ellenőrzése

ÁSZ
-
  Tegnap 09:32 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék megkezdte a „Nem állami humánszolgáltatók ellenőrzése" program keretében a köznevelési feladatokat ellátó intézményfenntartó, az Alapítvány a Vadaskert Iskoláért ellenőrzését a 2016-2018. évekre vonatkozóan.

Borostyánkő Oktatási és Művészeti Alapítvány ellenőrzése

ÁSZ
-
  Tegnap 08:00 Gazdaság

Az ÁSZ Elnöke által jóváhagyott projektterv szerinti ütemezésnek megfelelően újabb mérföldkőhöz érkezett a Borostyánkő Oktatási és Művészeti Alapítvány ellenőrzése.

Az ÁSZ sikeresen átállt a digitális környezetben folyó munkára

ÁSZ
-
  20.03.31 14:47 Gazdaság

A digitalizáció, a digitális átállás a magyar közszféra legjelentősebb kihívása, amelyre az Állami Számvevőszék meglévő tapasztalatai alapján gyorsan reagált. Az ÁSZ így az egészségügyi veszélyhelyzetben zökkenőmentesen, digitális módon folytatja a törvényben meghatározott ellenőrzési, elemzési tevékenységét.

Nyilvános könyvtár gazdálkodása a gyakorlatban

ÁSZ
-
  20.03.31 13:39 Gazdaság

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) gazdálkodását mutatta be előadásában Dr. Fodor Péter az ÁSZ „Jó gyakorlatok" tudásmegosztó vezetőképzése keretében. A koronavírus fertőzések megelőzése érdekében az előadás online formában elérhető a könyvtárak igazgatói, illetve az érdeklődők számára. Az intézmény főigazgatója kiemelte,…

A kockázatok feltárása a szabályszerű működést segíti

ÁSZ
-
  20.03.31 12:01 Gazdaság

A nyilvános könyvtárak gazdálkodásában rejlő kockázatok feltárásával segíteni lehet azok eredményes kezelését, megelőzését – mutatott rá előadásában Marozsán Lászlóné felügyeleti vezető az Állami Számvevőszék „Jó gyakorlatok – Fókuszban a nyilvános könyvtárak gazdálkodása" címmel rendezett tudásmegosztó szemináriumán. Az…