Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 19 hír

Munkaanyagok Veszprém megyei önkormányzatok ellenőrzéséről

ÁSZ
-
  Ma 12:22 Gazdaság

A Veszprém megyei önkormányzatok integritásának ellenőrzése második szakaszában az ellenőrzési bizonyítékok alapján megkezdődött a számvevők megállapításait tartalmazó munkaanyagok készítése.

Elkészültek a munkaanyagok a zárszámadás utóellenőrzésében

ÁSZ
-
  Ma 09:00 Gazdaság

Az előre meghatározott ütemezés szerint folytatódik a 2018. évi zárszámadás utóellenőrzése. Az ellenőrzés keretében az elvégzett számvevői munka eredményeképp az ellenőrzésben részt vevő számvevők elkészítették a számvevői munkaanyagokat, illetve ajánlásokat, amelyeket ezt követően az ellenőrzésvezető használ fel az utóellenőrzés…

A takarékosság fontosságáról

ÁSZ
-
  Ma 08:00 Gazdaság

Ez a nap a takarékoskodó emberek napja, melynek célja az, hogy felhívja a figyelmet a megtakarítások és az öngondoskodás fontosságára. Samuel Johnson neves angol költő szavaival élve, „a legelégedettebb ember az, aki egyszerre tud költekezni és takarékoskodni, hiszen így kettős az öröme."

Folytatódik a borsodi önkormányzatok integritásának ellenőrzése

ÁSZ
-
  Tegnap 15:00 Gazdaság

A 2020. évre kiterjedő monitoring alapú ellenőrzés keretében 350 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat integritásának ellenőrzésében kezdődött meg a számvevői munkaanyagok elkészítése. Az ellenőrzés keretében az ellenőrzött szervezetek integritási rendszerének értékelésére kerül sor.

Lezárult tíz építész mérnöki kamara ellenőrzése

ÁSZ
-
  Tegnap 12:40 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék a Magyar Építész Kamara országos és kilenc területi szervezete – a Békés, a Csongrád, a Hajdú-Bihar, a Jász-Nagykun-Szolnok, a Szabolcs-Szatmár-Bereg, a Vas, a Veszprém, a Zala Megyei, valamint a Dél-Dunántúli Építész Kamara – intézkedési tervét fogadta be, a megfogalmazott intézkedések…

168 önkormányzatnál erősíti az ÁSZ a korrupció elleni védettséget

Erősíteni kell a kistelepülési önkormányzatok szabályozottságát és korrupció elleni védettségét – erre hívja fel a figyelmet az Állami Számvevőszék jelentése. A hét önkormányzat alkotta közös önkormányzati hivatalok korrupció elleni védettségét értékelte az ÁSZ. 2018-ban 24 ilyen volt Magyarországon, amelyekhez 168 települési…

A Komárom-Esztergom megyei önkormányzatok ellenőrzése folyamatban

ÁSZ
-
  20.10.28 13:00 Gazdaság

A 2020. évet értékelő átfogó, monitoring alapú ellenőrzés keretében 70 Komárom-Esztergom megyei önkormányzatnál folytatja az ÁSZ az integritás biztosításához szükséges feltételek kiépítettségének ellenőrzését.

A magán fenntartású köznevelési intézmények aktualitásai

ÁSZ
-
  20.10.28 12:27 Gazdaság

Október 16-17-én lezajlott az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete online tagsági találkozója és közgyűlése, a magán fenntartású köznevelési intézmények aktuális kérdései témakörében. Az Állami Számvevőszéket Marozsán Lászlóné tervezési vezető képviselte a beszélgetésen.

Veszprém megyei önkormányzatok ellenőrzésének második szakasza

ÁSZ
-
  20.10.28 11:57 Gazdaság

A 2020. évre kiterjedő monitoring alapú ellenőrzés keretében 214 Veszprém megyei önkormányzat integritásának ellenőrzésének második szakasza kezdődött meg. A számvevők az ellenőrzési programnak megfelelően megkezdték a munkaanyagok összeállítását a beérkezett dokumentumok alapján.

Folytatódik három párt ellenőrzése

ÁSZ
-
  20.10.27 14:51 Gazdaság

Folyamatban van az Állami Számvevőszék 2020. második félévi ellenőrzési terve és a jóváhagyott ellenőrzési program alapján három, rendszeres költségvetési támogatásban nem részesülő párt ellenőrzése.

Munkaanyagok önkormányzatok integritásának ellenőrzéséről

ÁSZ
-
  20.10.27 14:00 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék Elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján, a jóváhagyott ütemezésnek megfelelően folyamatban van Tolna megyei önkormányzatok integritásának ellenőrzése. A számvevők megkezdték munkaanyagaik összeállítását.

Miért jár a zsebpénz?

ÁSZ
-
  20.10.27 13:30 Gazdaság

Dani és Bori tisztában van azzal, hogy a zsebpénz jó eszköz arra, hogy egy gyerek megtanuljon önállóan gazdálkodni. Tudják, hogy a gyerek a zsebpénz segítségével megismerkedhet a pénz értékével, megszerzésével, beosztásával, megtakarításával és gyarapításával. A zsebpénz segíti abban is, hogy felnőttként jó pénzügyi döntéseket…

Komárom-Esztergom megyei önkormányzatok integritás ellenőrzése

ÁSZ
-
  20.10.27 08:53 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék az önkormányzatok integritásának témájában 70 Komárom-Esztergom megyei önkormányzat integritását ellenőrzi a 2020. évre vonatkozóan.

Felkészülés önkormányzatok integritásának ellenőrzésére

ÁSZ
-
  20.10.26 13:29 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék Elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján, a jóváhagyott ütemezésnek megfelelően folyamatban van Tolna megyei önkormányzatok integritásának ellenőrzése. Az ellenőrzés jelenleg a felkészülés szakaszában tart.

Tizenegy mérnöki kamara intézkedési terve megfelelő

ÁSZ
-
  20.10.26 12:11 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék elnöke a Magyar Mérnöki Kamara országos szervezete és tíz megyei kamara intézkedési tervét megfelelőnek értékelte.