Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 45 hír

Elkészültek a Csillaghegyi Evangélikus Egyház számvevői ajánlásai

ÁSZ
-
  Ma 11:17 Gazdaság

A Csillaghegyi Evangélikus Egyházközség ellenőrzésére vonatkozóan a számvevők az ellenőrzés ütemtervének megfelelően elkészítették számvevői ajánlásaikat.

Számvevői munkaanyagok készülnek a Menedékház Alapítványról

ÁSZ
-
  Tegnap 14:17 Gazdaság

Megkezdődött a számvevői munkaanyagok készítése a Menedékház Alapítvány ellenőrzésében

Ellenőrzés a Mécses Szolgáltató Közösség Egyesületnél

ÁSZ
-
  Tegnap 08:00 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék Elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján megkezdődött a felkészülés a Mécses Szolgáltató Közösség Egyesület ellenőrzésére.

Az ÁSZ 42. heti hírösszefoglalója

ÁSZ
-
  19.10.18 13:48 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék 19 új jelentést hozott nyilvánosságra a héten. Az ÁSZ lezárta az állami vagyon feletti tulajdonosi joggyakorlás, az Iparművészeti Múzeum, tíz önkormányzat, hat nem állami humánszolgáltató intézményfenntartó ellenőrzését. Az ÁSZ október 28-áig fogadja a sajtótermékek tájékoztatóit a helyi és nemzetiségi…

Domokos László: folyamatos a magyar gazdaság felzárkózása

Magyarország gazdasági fejlettsége 2018-ban tovább közeledett az európai uniós átlaghoz, amihez hozzájárult a magyar gazdaság fenntartható kifehéredése – hangsúlyozta az Állami Számvevőszék elnöke a Magyar Pénzügyi-Gazdasági Ellenőrök Egyesületének (MPGE) konferenciáján, Miskolcon.

Cél a pénzügyi tudatosság fejlesztése

ÁSZ
-
  19.10.18 12:10 Gazdaság

Együttműködési megállapodást kötött az Állami Számvevőszék és a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kormányhivatal a lakosság pénzügyi tudatosságának és közpénzügyi ismereteinek bővítése érdekében, a Magyar Pénzügyi-Gazdasági Ellenőrök Egyesületének (MPGE) miskolci konferenciáján. Domokos László, az ÁSZ és az MPGE elnöke…

Újabb helyénvalósági kritériumok

ÁSZ
-
  19.10.18 12:04 Gazdaság

Az ÁSZ elkészítette „Az államadósság-kezelési tevékenység Magyarország bruttó külső eladósodottsága mérsékléséhez való hozzájárulásának ellenőrzése" című ellenőrzési programhoz a helyénvalósági kritériumokat.

Számvevőszéki ellenőrzés a Magyar Mérnöki Kamaránál

ÁSZ
-
  19.10.18 12:00 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék Elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján a felkészülést követően megkezdődött a Magyar Mérnöki Kamara ellenőrzése.

Folyamatban a Platán és Pánczél intézményfenntartók ellenőrzése

ÁSZ
-
  19.10.18 11:34 Gazdaság

A humánszolgáltatást nyújtó államháztartáson kívüli szociális intézmények, szolgáltatók fenntartói központi költségvetésből kapott támogatásai felhasználásának ellenőrzése keretein belül, a számvevők megkezdték az ellenőrzést a PÁNCZÉL Szociális Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság és a PLATÁN Szociális Alapítvány…

Önkormányzatok integritását ellenőrizzük

ÁSZ
-
  19.10.18 11:34 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék a községi, nagyközségi önkormányzatok integritásának ellenőrzése keretében 168 önkormányzatnál és 24 közös önkormányzati hivatalnál folytat ellenőrzést.

Fókuszban az oktatási intézmények ellenőrzése

ÁSZ
-
  19.10.18 11:10 Gazdaság

Megkezdődött az Európai Regionális Ellenőrző Intézmények Szervezetének (EURORAI) X. Kongresszusa, melynek a felső-ausztriai Linz városa ad otthont. A Kongresszus fókuszában az oktatási intézmények ellenőrzése áll, ahol 9 regionális számvevőszék mutatta be saját ellenőrzési tapasztalatain keresztül munkáját. Október 18-án a…

Észrevétel jött a Jászfényszarui Ipari Centrumtól

ÁSZ
-
  19.10.18 11:04 Gazdaság

A JÁSZFÉNYSZARU IPARI CENTRUM Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetője észrevételt nyújtott be az Állami Számvevőszék jelentéstervezetének megállapításaival kapcsolatban.

Észrevételezésen egy agrárszakképző jelentéstervezete

ÁSZ
-
  19.10.18 10:34 Gazdaság

Az Állami Számvevőszék elkészítette a Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium ellenőrzéséről készült számvevőszéki jelentéstervezetet, melyet megküldött az ellenőrzött szervezetek vezetőinek, akik a kézhezvételt követő 15 napon belül észrevételt tehetnek az ellenőrzés megállapításaira.

Újabb öt önkormányzat ellenőrzése zárult le

ÁSZ
-
  19.10.18 10:00 Gazdaság

Az önkormányzatok vagyona a nemzeti vagyon része, a vagyonnal való gazdálkodás célja pedig a közérdek szolgálata. Emiatt az önkormányzatok felé elvárás a kiegyensúlyozott, átlátható és fenntartható költségvetési gazdálkodás elvének érvényesítése, továbbá a nemzeti vagyonnal való rendeltetésszerű és felelős módon való gazdálkodás. Az Állami…

Közpénzek közérthetően: kötelezettségvállalás

ÁSZ
-
  19.10.18 09:04 Gazdaság

A kötelezettségvállalás egy olyan elköteleződést jelent, ami a jövőre nézve fizetési kötelezettséget foglal magába. A kötelezettségvállalás a teljesítéssel megy végbe, vagyis a megrendelt árut leszállítják, egy szolgáltatást igénybe vesznek, egy szakértői véleményt elkészítenek vagy – ha a saját életünkben keresünk példát – egy terméket…