Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 5 hír

Milyen segítségre számíthat a képzőművészeti szcéna a járvány idején? – Nemzetközi körkép

artportal
-
  Tegnap 10:07 Vélemény

Sokat elárul egy ország értékrendjéről, milyen segítségre számíthatnak a művészeti színtér szereplői egy olyan válságos időszakban, mint a jelenlegi. Ezúttal a külföldről érkezett hírek között tallóztunk, de hamarosan jelentkezünk egy hazai összefoglalóval is.

Anton Prinner: Pesten született, Párizsban élt, de sosem lett francia

artportal
-
  20.03.29 09:00 Kultúra

A 26 éves korában Budapestről Párizsba költözött és több mint fél évszázadon át, egészen haláláig ott élt Anton Prinner jelentős művei ma egy francia kisváros múzeumát gazdagítják. Pedig lett volna lehetőség arra, hogy a neves festő, szobrász és illusztrátor művei hazakerüljenek.

Budapest Calling. Művészeket kérdezünk a világ különböző városaiból. Vol. 2.

artportal
-
  20.03.27 07:42 Kultúra

Villáminterjúra kértünk fel művészeket a világ különböző pontjairól, hogy osszák meg aggodalmaikat, reményeiket a koronavírus terjedése nyomán kialakult különleges helyzetben. Második rész: Barcelona, Prága, Padova, London, Hoorn és Pozsony. Igazodás és autonómia, az alkotás lehetőségei, megválaszolt kérdések, szorult…

A koronavírus két vállra fektette az Art Baselt is

artportal
-
  20.03.26 21:55 Kultúra

A nemzetközi műkereskedelemben az Art Basel későbbi időpontra halasztása majdnem olyan súlyos döntés, mint a sportban az olimpia elhalasztása. Most a világ legfontosabb művészeti vására is rákényszerült erre a lépésre.

A Met matekol: mi vár a világ egyik legfontosabb múzeumára 2020-ban?

artportal
-
  20.03.25 07:30 Kultúra

Ami a járványt és következményeit illeti, minden ország és minden múzeum helyzete eltérő, mégis tanulságos, miként látja a közeljövőt az amerikai múzeumi színtér zászlóshajója, a Metropolitan Museum of Art.