Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 27 hír

110 darab naperőművet tervez építeni az MVM

Az MVM Csoport hét projekt keretében országosan összesen 110 naperőművet épít, ebből Dél-Kelet-Magyarországon tizenkilencet telepített - hangzott el Kecskeméten a projekt záró rendezvényén.

Új pályázat jöhet a cégeknek napelemes rendszerre

Hatalmas volt az érdeklődés a cégek megújuló energiahasználatát, illetve épületeik energiahatékonyságának növelését célzó fejlesztéseket támogató uniós pályázat iránt - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón, Budapesten.

Vajon hogyan működik a napkollektor?

Távolról sokan keverik össze a napkollektorokat az elterjedtebb napelemekkel, pedig a különbség nem is lehetne nagyobb a két panel között.

Nőtt 2018-ban a megújuló energia aránya az uniós energiafelhasználásban

Növekedett 2018-ban a megújuló forrásokból termelt energia részaránya a végső felhasználásban az Európai Unióban, és tízből négy tagország túl is teljesítette 2020-ra kitűzött tervét az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtöki jelentése szerint.

Feltérképezik a műanyagszennyezést a Tisza teljes hosszában

Önkéntesek, hulladékgazdálkodási szakemberek és kutatók segítségével mérik fel a PET Kupa szakemberei a műanyagszennyezés gócpontjait a Tisza teljes hosszában, A Tiszta víz, boldog Tisza elnevezésű program keretében - közölte a PET Kupa kommunikációs vezetője az MTI-vel.

Átlépte a 100 milliárd dollárt a Tesla piaci tőkeértéke

A New York-i tőzsdén a zárás utáni elektronikus kereskedésben 1,4 százalékkal, 555 dollárra emelkedett a Tesla-részvények árfolyama, amivel a napi nyereség már 7,2 százalékra kúszott fel annak hatására, hogy a New Street Research brókercég 530 dollárról 800 dollárra emelte a célárát.

Mire jó a napelem és mire a napkollektor? Van különbség!

Alternatív Energia
-
  Tegnap 03:33 Otthon

Sokan azt hiszik, hogy az említett két berendezés egy és ugyanaz, estenként rosszul használják őket fogalomként, pedig a napelem és a napkollektor között azon kívül, hogy a Nap energiája működteti őket igen jelentős különbségek vannak.

A sivatag közepén üzemel Amerika legnagyobb naperőműve

Alternatív Energia
-
  20.01.23 18:46 Otthon

Las Vegas a világ egyik legnagyobb szórakoztatóipari központja, a szerencsejátékok fővárosaként él a köztudatban.

Tavaly 40 százalékkal nőtt az elektromos autók eladása Magyarországon

Tavaly 1803 darab új elektromos autót értékesítettek a forgalmazók Magyarországon, ami rekord mértékű, 41 százalékos emelkedés az előző év azonos időszakához képest, a vásárlók nagy része magánszemély volt - közölte a Vezess.hu honlap szerdán az MTI-vel.

Mik a napelemes rendszer telepítés leggyakoribb hibái?

Alternatív Energia
-
  20.01.23 03:33 Otthon

Ennek a néhány pontnak a követése segíthet elkerülni a hosszú és költséges napelemes telepítést.

Emelkedik a villanyautók töltési díja Magyarországon

Alternatív Energia
-
  20.01.22 13:57 Autó-motor

Hidegzuhanyként érte a villanyautósokat az Ionity döntése.

Ingyenhitel az államtól napelemes rendszerhez

Alternatív Energia
-
  20.01.22 03:03 Otthon

Pest megyén kívül még minden megyében elérhető a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott 0%-os hitelprogram.

Kína betiltja az egyszer használatos műanyagokat

Kína, a világ egyik legnagyobb műanyag-felhasználója bejelentette, hogy a tervek szerint 2020 végére nagyvárosaiban, 2022-re pedig minden városában betiltja a nem lebomló műanyagzacskókat.

Áder János benzinesről elektromos autóra vált

Elektromos autóra cserélte a hivatali autóját a köztársasági elnök.

Malajzia több konténernyi műanyaghulladékot küld vissza Magyarországra

Malajzia újabb 110 konténernyi műanyaghulladékot küld vissza egyes országokba, köztük Magyarországra azt követően, hogy korábban már 150 konténernyi hulladékot sikeresen visszaszármaztatott a küldő országokba - számolt be hétfőn a kormány.