Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 33 hír

Hogyan működik a napkollektor?

Alternatív Energia
-
  Tegnap 17:54 Otthon

Manapság egyre több lakóházon lehetünk figyelmesek különböző berendezésekre, melyek célja a laikus számára nem biztos, hogy egyértelmű.

Ismét gyorsabban töltenek a Tesla Model 3-asok

A Tesla még éppen hálaadás előtt megkezdte kigördíteni a legújabb szoftverét az autóira, amelyben többek között az automatikus ablaktörlés javítása mellett megemelték bizonyos Model 3-asok töltési sebességét is.

Zsugorodnak a madarak a klímaváltozás miatt

Az éghajlat melegedése miatt csökken a madarak testmérete, miközben nő a szárnyfesztávolságuk - derült ki a témában készített eddigi legnagyobb tanulmányból.

Napelemes okospadot fejlesztett egy magyar cég

Alternatív Energia
-
  Tegnap 13:07 Otthon

A mai felgyorsult világunkban szinte köldökzsinóron lógunk az okoseszközeinken, hiszen hozzászoktunk ahhoz, hogy általuk az információk bármikor, bárhol elérhetőek számunkra. Igen ám, de mi történik akkor, ha a városban sétálva merülőben a telefonunk vagy éppen a mobilnetünk? Erre nyújtanak zöld megoldást a Kuube magyar…

Így is lehet: a túlfogyasztás helyett tudatos döntések

Lezárult a dm Kezdd kicsiben kihívása, a vállalat 1 millió forinttal támogatja a jövő évi Tiszai PET Kupát.

“Milliók kérik, hogy tegyenek többet a klímavészhelyzet ellen”

Világszerte milliók, főként fiatalok kérik a vezetőket arra, hogy tegyenek sokkal többet a klímavészhelyzet ellen - jelentette ki António Guterres ENSZ-főtitkár a nemzetközi szervezet Éghajlat-változási Keretegyezménye 25. ülésének (COP25) megnyitóján hétfőn Madridban.

Klímavédelmi fórumot hozott létre a volt amerikai külügyminiszter

Alternatív Energia
-
  19.12.05 13:56 Tudomány

John Kerry volt amerikai külügyminiszter vasárnap bejelentette, hogy politikusok és a szórakoztatóipar sztárjai részvételével klímakoalíciónak nevezett fórumot hozott létre, amely a klímaválság ellen kíván fellépni.

100 kilogramm szemetet találtak egy bálna tetemében

Több mint 100 kilogramm szemetet találtak a skóciai Harris szigeten egy partra sodródott nagy ámbráscet tetemében - írta a BBC híroldala.

Jövőre is érkezhet napelemes pályázat

Jelentős szerepet kap a napenergia hasznosítása a hazai energia- és klímapolitikában a jövőben - mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a X. Szolár Konferencián.

Többször használatos szilikonfedelek az INTERSPAR áruházakban

A vállalat újabb fontos lépést tesz a környezetünk védelméért.

Mennyire ellenállóak a napelemek az időjárásnak?

Alternatív Energia
-
  19.12.05 00:03 Otthon

Árthat a jégeső a napelemeknek?

Nagyon magas a szálló por koncentrációja a londoni metróban

Alternatív Energia
-
  19.12.04 18:38 Életmód

Nagyon magas a szálló por koncentrációja a londoni metróban: a londoni King's College kutatóinak mérései szerint a 2,5 mikronos finomszemcsés anyagok koncentrációja 15-szöröse a brit főváros központjában a felszínen mért szállópor-koncentrációnak.

Iskolákat zártak be Iránban a légszennyezettség miatt

Alternatív Energia
-
  19.12.04 17:05 Életmód

Iskolákat és óvodákat zártak be iráni nagyvárosokban a tartós légszennyezettség miatt, és a kamionokat is kitiltották az érintett metropoliszokból - tájékoztattak az illetékes hatóságok.

EP legfontosabb feladata az éghajlatváltozás elleni fellépés, a lakosai szerint

Az éghajlatváltozás elleni küzdelemnek, valamint a környezet, az óceánok és a természeti sokféleség megőrzésének kell lennie az Európai Parlament (EP) legfontosabb feladatának - derül ki az EP megbízásából készült, pénteken közzétett felmérésből.

WHO: a klímaváltozásnak jelentős egészségkárosító hatása van

A klímaváltozás jelentős egészségkárosító hatással bír - mutatott rá friss jelentésében az Egészségügyi Világszervezet (WHO), amely szerint bár egyre többen szenvednek hőstressztől, a szélsőséges időjárás hatásaitól és a szúnyogok által terjesztett betegségektől, az éghajlatváltozás elleni fellépésre fordított büdzsé mégis kevesebb, mint 1…