Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 55 hír

Vízre szállt egy DC-3-as Nassau partjainál

AIRportal
-
  Tegnap 21:26 Gazdaság

A floridai Atlantic Air Cargo 1945-ben gyártott repülőgépe az első jelentések szerint hajtóműhiba miatt a tenger felszínére szállt le a nassaui repülőtér megközelítése közben.

Egykori Qantas-Jumbón teszteli majd új hajtóműveit a Rolls-Royce

AIRportal
-
  Tegnap 19:47 Cégvilág

A brit hajtóműgyártó megvásárolta az ausztrál légitársaság flottájából nemrég kivont, húsz éves Boeing 747-400-ast, amelyet legújabb erőforrásainak légi teszteléséhez használ majd.

Kiderültek az egykori Boeing-tesztpilóta kritikái a 737 MAX-ról

AIRportal
-
  Tegnap 18:36 Gazdaság

Az amerikai gyártó akkori fő tesztpilótája 2016-ban, a forgalomba állítás előtt fékezhetetlennek értékelte az átesésvédelmi rendszert, és utalt arra, hogy az MCAS magyarázatát felsőbb nyomásra ki kellett venni a dokumentumokból – derül ki hivatalos nyilatkozatokból.

Téríti a tisztítást a reptéri parkolóban porral szennyezett autók tulajdonosainak az üzemeltető

AIRportal
-
  Tegnap 09:12 Gazdaság

Nem havazott és nem is egy sivatagi szafarin jártak a képen látható autók, hanem a budapesti repülőtér egyik parkolójában várakoztak. A Budapest Airport elnézést kért és megtéríti az autók tisztításának költségét.

Konverziós programot indított a GECAS és az IAI a 777-300ER-re

AIRportal
-
  19.10.18 19:10 Gazdaság

Teherszállítóvá alakítási programot indított a General Electric liízingcége, a GECAS és az Israel Aerospace Industries (IAI) a Boeing 777-300ER-re, várakozásaik szerint száz fölötti darabszámot értékesíthetnek belőle 2030-ig.

Eladja öt gépét, hogy fizetni tudja hiteleit a Norwegian

AIRportal
-
  19.10.18 16:12 Cégvilág

Eladja öt darab Boeing 737-esét, hogy egy hitel kifizetése után fenn tudja tartani likviditását a Norwegian, a gépeket ráadásul utána nem lízingeli vissza.

Füstölt, lángolt, túlfutott, vagy egyszerűen csak elgurult – ezek történtek a napokban

AIRportal
-
  19.10.18 15:47 Gazdaság

Több kisebb baleset is történt a napokban a világban, szerencsére ezek közül csak egy olyan eset volt, amikor személyi sérülés is történt.

Budapest Airport: Javult az utasok elégedettsége a nyári csúcsszezonban

AIRportal
-
  19.10.18 14:17 Gazdaság

Az általános elégedettség mutatója az előző év azonos időszakához képest jelentős mértékben, 5-ös skálán 3,66 pontról 3,83 pontra emelkedett.

Műholdas technológia lehet a kapacitásbővítés alapja a repülőtereken

AIRportal
-
  19.10.18 13:11 Gazdaság

A technológia meredekebb megközelítést tesz lehetővé, amellyel üzemanyagot takaríthatnak meg a légitársaságok, emellett a zaj- és károsanyag-kibocsátás is csökkenhet. A műholdas alapon működő berendezés továbbá növelheti a futópályák kapacitását.

A CEAS vette át az EVA Air magyarországi képviseletét

AIRportal
-
  19.10.18 12:13 Cégvilág

A CEAS – Central European Aviation Solutions Kft. magyarországi irodáját választotta az értékesítési és marketing feladatok ellátására a tajvani központú 5 csillagos légitársaság az Eva Air.

Jövőre heti hét LOT-járat lesz New Yorkba, a chicagói járat megszűnik

AIRportal
-
  19.10.18 09:19 Gazdaság

Heti négy helyett heti hétszer közlekedik majd 2020 májusától Budapest és New York között a lengyel légitársaság, amely azonban megszünteti a magyar fővárosból kínált chicagói útvonalát.

Jelentkezz légiforgalmi irányítónak – a HungaroControl a kezedbe adja az irányítást!

AIRportal
-
  19.10.17 19:40 Gazdaság

Jövő ősszel indul a HungaroControl légiforgalmi irányító képzése. A magyar és a Koszovó feletti magas légtérben közlekedő légi járművek irányításáért felelős vállalat már idén megkezdte a légiforgalmi irányítók toborzását.

Két kutató-mentő gyakorlatnak adott otthont Magyarország

AIRportal
-
  19.10.17 17:59 Gazdaság

Októberben a Magyar Honvédség helikopteres alakulatainak állománya két gyakorlaton is bővíthette tudását a kutatás-mentés területén.

Együttműködésre lép a Norwegian és az amerikai Jetblue

AIRportal
-
  19.10.17 16:23 Cégvilág

A Norwegian utasai átszállhatnak a Jetblue kiterjedt hálózatára az óceán túloldalán és viszont, valamint mindkét cég weboldalán foglalhatnak repülőjegyeket egymás járataira.

Az olasz kormány szívesen látja a Lufthansát az Alitalia körül

AIRportal
-
  19.10.17 15:55 Cégvilág

Az olasz kormány szívesen venné, ha a Lufthansa szerepet vállalna az Alitalia átalakításában és eközben újabb áthidaló kölcsönt biztosított a légitársaságnak.