Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 102 hír

Tartósan marad a köd

Enyhe időre számíthatunk a decemberhez képest, azonban az éjszaka képződött köd a mai napon is tartósan megmaradhat.

Kifizetések lekérdezése hét lépésben

Agrotrend
-
  Tegnap 18:48 Gazdaság

A Magyar Államkincstár oldalán ( https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/ ) pontosan megtudhatjuk az alábbi lépések segítségével, hogy milyen jogcímben, mekkora összegű támogatást, és azt mikor utalta a Kincstár az ügyfélnek.

Radikálisan csökkent az egészségtelen élelmiszerek mennyisége

Magyarország 2019-ben radikálisan csökkentette a szív- és érrendszeri betegségekben jelentős szerepet játszó transzzsírsavak mennyiségét az élelmiszerekben, ezzel követendő példává vált az uniós tagállamoknak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Tavaszias időjárás az utolsó Adventi héten

Délnyugati áramlással egyre enyhébb légtömegek érik el a Kárpát-medencét, így a ködös tájakat leszámítva mindenütt 10 fok felett alakul a maximum-hőmérséklet.

Több a feketén foglalkoztatott munkavállaló a mezőgazdaságban

Agrotrend
-
  Tegnap 16:24 Gazdaság

A mezőgazdaságban nőtt, a feldolgozóiparban csökkent a feketefoglalkoztatás aránya az idei háromnegyedéves adatok szerint 2018 azonos időszakához képest – áll a Pénzügyminisztérium Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztályának jelentésében.

Az Európai Bizottság 2019-2030 közötti időszakra vonatkozó kiskérődző ágazati előrejelzése

Agrotrend
-
  Tegnap 16:05 Állatvilág

Az Európai Bizottság elkészítette az egyes mezőgazdasági ágazatok 2019-2030. közötti időszakra vonatkozó ágazati előrejelzéseit.

Újabb gazdaságvédelmi akcióterv készül

A kormány jövő év február-márciusban újabb gazdaságvédelmi akciótervvel segíti a magyar gazdaság szereplőit, ami egyebek között további adócsökkentést és adóadminisztráció-mérséklést jelent - közölte a pénzügyminiszter pénteken Debrecenben, a hajdú-bihari TOP 100 kiadvány bemutatóján.

Malőrmentes volt a likőrök fogyasztóvédelmi vizsgálata

Húszféle likőrt vizsgáltatott meg akkreditált laboratóriumában az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) időszaki ellenőrzéssorozatának részeként - közölte a tárca szombaton az MTI-vel, hangsúlyozva, hogy malőrmentes volt a likőrök fogyasztóvédelmi vizsgálata. A közleményben hangsúlyozták: az üvegen, címkén található tájékoztatás és…

Majdnem kész az őstermelői reform

Az elmúlt egy esztendőben sokat finomodott a NAK őstermelői tevékenységet és az ezt érintő adózást átalakító javaslata. Egyedül még a családi mezőgazdasági vállalkozási formán kell csiszolni. Viszont ha 2020 elején nem foglalják mindezt törvénybe, akkor újabb egy évet csúszhat a bevezetése.

Advent harmadik vasárnapja sem hoz téli időt

A csapadék mindenhol megszűnik, vasárnap alapvetően napos lesz az időjárás jellege, tovább melegszik az idő.

Ismét felfelé mozdultak a mezőgazdasági felvásárlási árak

Agrotrend
-
  19.12.14 16:06 Gazdaság

Alapvetően a gyümölcsök és a sertések drágulása miatt három hónap lassulás után októberben ismét gyorsult a mezőgazdasági felvásárlási árak emelkedése. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján pénteken megjelent adatok szerint a szeptemberi 2,0 százalékos csökkenés után októberben a gyümölcsök felvásárlási ára átlagosan…

Láthatatlan védőháló az időjárási kockázatok ellen

Agrotrend
-
  19.12.14 15:56 Gazdaság

Minden év tartogat váratlan időjárási anomáliát, amit a legnaprakészebb és legtudatosabb termelő sem tud kivédeni, vagy megakadályozni. Az időjárási körülmények befolyásolására nincs lehetőség, viszont a termelők anyagi biztonságuk kockáztatása nélkül, egy láthatatlan védőhálóval boríthatják be gazdaságukat, annak érdekében, hogy…

A genetikai előrehaladás kulcsa a modern teljesítményvizsgálat!

Magyarországi húsmarhatenyésztők jártak szakmai tanulmányúton Csehországban. Elsősorban a teljesítményvizsgálati rendszer tanulmányozták, ezen belül is a genom-tipizálás lehetőségeinek hazai rendszerbe való átültetésére fókuszáltak.

Néhány centiméter mélyen víz lehet a Marson

Agrotrend
-
  19.12.14 11:57 Gazdaság

Akár méhány centiméter mélyen már lehet víz a Marson- derült ki a Geophysical Research Letters című szaklapban a héten bemutatott tanulmányból.

Molnárgörények nyomában jártak a kutatók

Agrotrend
-
  19.12.14 11:47 Gazdaság

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság megbízásából a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület az idei évben molnárgörény-kutatást végzett a nemzeti park területén.