Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 124 hír

Az EU mezőgazdasági biztosa meg akarja védeni a gazdákat

Agrotrend
-
  Ma 09:38 Gazdaság

Janusz Wojciechowski lengyel jelölt válhat az EU mezőgazdasági biztosává. A Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Bizottság második meghallgatásán a lengyel jelölt meggyőzően szerepelt. Meg akarja védeni az uniós gazdákat.

A szarvasbőgés kezdetén trófeaszemlét is tartottak

Az ősz első hónapja a szarvasbőgés ideje. A végén a bakonyaljai községben, Rédén rendezte meg a látványos trófeaszemlét, kiállítást a Vértesi Erdő Zrt.

Jó eredménnyel zárult a madarak számlálása

Agrotrend
-
  Ma 09:06 Gazdaság

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság (Kmnpi) a korábbi évekhez hasonlóan idén is bekapcsolódott az Európai Madármegfigyelő Napok programjába. A megyei szakemberek a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Békés megyei csoportjával közösen szerveztek madárszámlálással egybekötött túrát a Kmnpi Kis-Sárrét…

Megmérgeztük a Földet, halálra ítéltük önmagunkat (Videó)

Agrotrend
-
  Ma 08:49 Tudomány

Az ember 11 ezer éve foglalkozik földműveléssel, és körülbelül 2 és fél ezer év mióta ekét is használ. 1950-re a világ termőföld készletének a fele termesztésre alkalmatlanná vált az egyre intenzívebb mezőgazdasági technológia miatt. 2010-ig további 30 százalékot tettünk tönkre.

A nyarat idézi a mai nap is

Agrotrend
-
  Ma 07:54 Időjárás

Csapadék biztosan nem lesz és az ilyenkor szokatlan meleg is elérheti a 28 fokot.

Elismerést kaptak a fogathajtók az agrárminisztertől

Miniszteri szakmai elismerést kapott kedden a magyar fogathajtósport több kiemelkedő versenyzője.

Védekezzünk a diófúrólégy ellen!

A kiskertekben a diót károsító fúrólégy ellen csak úgy tudunk védekezni, ha mindennap összeszedjük a termést.

Felkészültek a telelésre a szürkemarhák

Az ősz beköszöntével a Körös-Maros Nemzeti Park különböző pusztáit járó magyar szürkemarhákat visszaszállították a kardoskúti Sóstói - telepre.

A Syngenta öt éves terve a klímaváltozás szolgálatában áll

A Syngenta ma bejelentette, hogy a következő öt évben kétmilliárd dollárt költ arra, hogy segítsen a termelőknek a klímaváltozás okozta kockázatok csökkentésében.

Magyar reklámot tiltott be az EU (Videó)

Agrotrend
-
  Tegnap 15:05 Gazdaság

Egy magyar reklám kiváló magyar temékekről, amely hivatalosan már nem látható a benne lévő statisztikai adatok és tények miatt.

A Massey Ferguson bestseller modelljei különleges kiadásban jönnek az Agritechnika kiállításra

A Massey Ferguson legkedveltebb traktormodelljei különleges kiadásban, egyedi felszereltséggel érkeznek meg az Agritechnika kiállításra.

Friss takarmány a régi technológia ellenére

Agrotrend
-
  Tegnap 13:41 Gazdaság

Dehlwes gazda a vegetációs időszakban a rétről minden nap friss takarmányt hoz a teheneinek.

Hamarosan véget ér a NAK gasztronómiai roadshowja

Agrotrend
-
  Tegnap 13:26 Gazdaság

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (Közszöv) együttműködésével a Magyar Nemzeti Gasztronómiai szövetség (Mngsz) szakmai, továbbképző országos roadshowja utolsó öt eseményéhez érkezett.

Nagy az aggodalom Csongrádban a sertéspestis miatt

Agrotrend
-
  Tegnap 13:16 Állatvilág

Magas kockázatú terület lett Csongrád megye északi része az afrikai sertéspestis járványhelyzet változása miatt. Az állattartók mindent megtesznek, hogy megóvják telepeiket, mert ha a betegség házisertésben is felbukkan, akkor több élet munkája veszhet oda.

Fásítanak a somogyi gazdálkodók

Nőtt az erdőtelepítésre adható támogatás összege: megyénkben az erdősítési pályázatra eddig összesen 56 kérelem érkezett, 53 esetben már megszületett a támogatói döntés.