Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 63 hír

Óriási esővel indult a XXII. Pápai Agrárexpo

Az agráriumban most a közös építkezés a legfontosabb.

Amiben a világon csak öten vannak előttünk, az a vetőmagexportálás

Agrotrend
-
  Ma 11:53 Gazdaság 

A hazai gazdák igényeinek kiszolgálása mellett az ágazat több mint 100 milliárd forintos exporttevékenységet folytat.

Most 1200-1800 Ft a cseresznye, de simán feleződhet az ára június közepére

Agrotrend
-
  Ma 11:05 Otthon  Hozam

A hozam nem lesz kiugróan magas, de a termés biztosan meghaladja a tavalyi termést. A termelői árak alakulása megjósolhatatlan, a fogyasztói árak viszont talán alacsonyabbak lesznek mint 2017-ben.

Állami segítséggel megy egyre jobban a Mezőhegyesi Ménesbirtoknak

Agrotrend
-
  Ma 09:55 Állatvilág 

Korszerűsítették a gazdaság gépparkját, visszavásárolták a magántulajdonban lévő részvényeket és a privatizált földeket, hamarosan pedig megkezdődhet az ipar park kialakítása is.

Még lehet szankciómentesen módosítani

Fontos módosítási határidők az állatalapú támogatásoknál.

Életét vesztette a vadász, akit a társa lőtt le

Előállították a nyomozók azt a vadászaton résztvevő 44 éves férfit, aki csütörtökön este a fegyveréből leadott lövéssel eltalálta egyik társát, aki a helyszínen életét vesztette Bokod külterületén.

Felhőszakadás és viharos szél: ilyen időnk lesz ma

Agrotrend
-
  Ma 07:08 Időjárás  OMSZ

Az egész országban figyelmeztetések vannak érvényben a felhőszakadás veszélye miatt, és öt megyében már másodfokú a figyelmeztetés.

408 forint a gázolaj péntektől

Agrotrend
-
  Tegnap 15:30 Gazdaság  Üzemanyag MOL

Emeli bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Jól fogy a magyar hal, csak nem itthon

Külföldön nagyobb a kereslet a minőségi magyar hal iránt, mint hazánkban, amit az uniós átlagtól messze elmaradó halfogyasztásunk is jól mutat. Az ágazat gazdasági súlya a feldolgozottság fokának emelésével és a technológiai fejlesztésekkel növelhető tovább.

Stabil marad az EU agrárpolitika-finanszírozása jövőre

Az Európai Bizottság előterjesztette a 2019-re vonatkozó uniós költségvetési tervezetet. A mezőgazdasági politika finanszírozása közel 60 milliárd eurót tesz majd ki.

Kiskorúak is részt vehetnek korlátozottan az agrártámogatási eljárásokban

Agrotrend
-
  Tegnap 08:35 Gazdaság  Mezőgazdaság

Kiskorú is örökölheti a mezőgazdasági hasznosítású vagyonelemeket. Erre figyelemmel egyeztetett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Államkincstárral az érintettek érdekeinek védelmében.

Timac AGRO Tápanyag-gazdálkodási Tudásközpont Hálózat 2018.

Agrotrend
-
  Tegnap 08:29 Gazdaság 

Napjaink mezőgazdaságában meghatározó szerepe van a gyakorlati tapasztalatoknak. Ez az alapvető igény hívta életre a Timac AGRO Tápanyag-gazdálkodási Tudásközpont Hálózatot, ahol a termelők személyesen szerezhetnek információkat a Timac AGRO termékekről.

Megújította állatgyógyászati divízióját a Boehringer Ingelheim

A német Boehringer Ingelheim (BI) gyógyszeripari cég, a Sanofi állat-egészségügyi üzletágával (Merial) tavaly megvalósított cserét követően a magyar piacon az üzletág 10 százalékos piaci részesedésének növekedésére számít.

Napsütés záporokkal, zivatarokkal

Agrotrend
-
  Tegnap 06:55 Időjárás  Térkép OMSZ

A hőmérséklet kora délután 23 és 30 fok között valószínű. A várható felhőszakadások veszélye miatt az ország nagy részére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Május 31. a következő bevallás határideje

Agrotrend
-
  18.05.23 16:23 Gazdaság  Nébih

Új helyen, az Ügyfélprofil menüpontban érhető el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján az élelmiszerlánc-felügyeleti díj elektronikus bevallási felülete.