Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 68 hír

Idén is igényelhető lesz támogatás az amerikai szőlőkabóca elleni növényvédő szer megvásárlásához

Agrotrend
-
  Tegnap 19:12 Otthon 

A megelőzés támogatása iránti kérelmeket két körben, először 2018 márciusában lehet benyújtani a Magyar Államkincstárhoz.

Agrárerdészeti rendszerek alkalmazásával nagyobb termelési érték produkálható

Ismét fontos lehet az agrárerdészeti termelési kultúra alkalmazása Magyarországon.

Egyre több lehetőség van a rovarok felhasználhatóságában

Agrotrend
-
  Tegnap 16:14 Gazdaság 

A rovarok felhasználhatósága elképzelhető mind a takarmányozásban, mind pedig az élelmiszeriparban, köszönhetően előnyös összetételüknek és fenntartható tenyésztésüknek.

Elhunyt a gyümölcsnemesítés neves szakembere

Agrotrend
-
  Tegnap 15:09 Gazdaság  MTA Mezőgazdaság

Életének 94. évében meghalt Tomcsányi Pál, az Magyar Tudományos Akadémia (MTA) rendes tagja, kertészmérnök, egyetemi tanár, a gyümölcsnemesítés neves szakembere, az agrármarketing hazai meghonosítója.

110 millióból épült az új szomódi baromfivágóhíd

Agrotrend
-
  Tegnap 14:32 Állatvilág  Tata

A támogatás igénybevétele nélkül megvalósuló vágóhíd napi 2000 baromfi feldolgozására alkalmas, Esztergom, Győr, Komárom és Tatabánya kiskonyháinak, éttermeinek ellátása az elsődleges cél. 

Ne emiatt maradjon le a pályázatról - fontos változás a fiatal gazdáknál

Agrotrend
-
  Tegnap 12:33 Gazdaság 

A módosítás értelmében egyértelművé válik a szükséges üzemméret számítása és annak kalkulációja.

A túlpakolt teherautó félmilliós bírságot is kaphat

A teherautók tengelysúly-mérésére kialakított mérőrendszer hitelesítése 2017-ben kezdődött el, és a tervek szerint idén márciusban be is fejeződik. A vétkező külföldiek akár meg is úszhatják a büntetést.

Izgalmas és rekordszámú tétel lesz kalapács alatt a Nagy Tokaji Borárverésen

Agrotrend
-
  Tegnap 10:08 Gazdaság  Tokaj Zsinagóga

Minden eddiginél több tétel kerül kalapács alá április 21-én a tokaji zsinagógában a Tokaji Borlovagrend által idén hatodik alkalommal meghirdetett Nagy Tokaji Borárverésen. Az aukció célja, hogy bevételével segítse a Tokaji borvidék fejlődését.

Eléri a 250 millió eurós léptéket idén a vajdasági gazdaságfejlesztési program

Kezdő és induló vállalkozások fejlesztésére, helyi termékek előállításának és forgalmazásának serkentésére, valamint mezőgazdasági integrátorok beszállítóira vonatkozó új pályázatokat hirdettek meg.

Az Év Agrárembere kitüntető díj 2017 - a győztesek szemével (+Videó)

Agrotrend
-
  Tegnap 08:32 Gazdaság 

Az Év Agrárembere kitüntető díj immár negyedik alkalommal került átadásra. 2017-ben a szervezők 10 kategóriában keresték azokat a mezőgazdaságban tevékenykedő gazdálkodókat, gazdászokat, termelőket, szolgáltatókat, akik önzetlenül támogatják környezetüket, azaz társadalmi szerepvállalásuk jelentős, kiemelkedő munkájuk mellett a…

Javulhat a juh- és kecsketartók helyzete - lesz helye a nőknek is az ágazatban

Megszavazta a magyar javaslatokat is tartalmazó juh és kecske ágazatról szóló jelentést az Európai Parlament (EP) mezőgazdasági és vidékfejlesztési bizottsága.

Csapadék már csak nyugaton, a szél továbbra is élénk

A Dunántúlon, főként délnyugaton várható további havazás, máshol napközben legfeljebb kisebb hószállingózás, gyenge havas eső lehet. Nyugat-Dunántúlon gyenge hófúvás nem kizárt.

A mezőgazdaság hazánk fáradhatatlan nagykövete (+Videó)

Agrotrend
-
  18.02.22 18:02 Gazdaság 

Minden eddiginél nagyobb gálával zárult Az Év Agrárembere kitüntető díj 2017 Siófokon. A kezdeményezés 4 évvel ezelőtt indult, azóta lendülettel és követendő példák egész sorával pezsdítette fel a hazai agrárközéletet.

A tilalmi időszaknak vége, de ne szaladjon még trágyázni!

Agrotrend
-
  18.02.22 16:37 Gazdaság 

Bár véget ért a hivatalos trágyázási tilalmi időszak, ugyanakkor az időjárás miatt továbbra sem szabad a termésnövelő anyagokat kijuttatni.

Fellebbezni készül? Ez a nyomtatvány akkor jól jöhet

Agrotrend
-
  18.02.22 14:27 Gazdaság  2 hír a témában

A jogi nyelvezet ismeretében és a jogszabályok alkalmazásában kevésbé jártas gazdálkodók számára is nagy segítséget nyújtó nyomtatványt vezetett be a Magyar Államkincstár, ezzel is erősítve az agrárigazgatás terén egyre inkább terjedő gazdabarát hozzáállást.