Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 88 hír

Árgus szemmel figyeljük hogyan alakul ezekben a hetekben a német vágósertés piac

Július 16-án újabb fejezet kezdődött a német ASP fertőzések történetében, ugyanis Németországban házisertésekben is találtak pozitív eseteket. Szakértők szerint a három pozitív eset nem okozhat piaci zavart.

Megint érik a dinnyebotrány

Szezonkezdet óta folyamatosan esik, legutóbb harmadával csökkent a vevőcsalogató magyar dinnye ára a kiskereskedelemben. Az évek óta egyre élesebb árharc miatt folyamatosan zsugorodik a termőterület, egyre több gazda hagy fel a dinnyézéssel.

Minden idők legnagyobb lótuszvirágzása jöhet Vácrátóton

A Nemzeti Botanikus Kert szakemberei tavaly új helyre, a Nagy-tóba telepítették a gyökértörzseket.

Testreszabott támogatások segítik a gazdákat

Agrotrend
-
 Tegnap 14:15Gazdaság

Kiszámítható támogatási feltételekkel és tervezhető fejlesztési lehetőségekkel segíti az agrártárca a gazdákat - jelentette ki Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára az MKB Bank Nyrt., az Andest 2005 Kft. és a Gazda Kontroll Kft. tematikus programsorozatának mezőkövesdi…

Hatalmas növekedés a MATE-ra felvett hallgatók létszámában

A nyilvánosságra hozott felsőoktatási ponthatárok alapján idén ősszel 24 százalékkal több új hallgató kezdheti meg tanulmányait a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen. Míg a tavalyi évben 2616 fő nyert felvételt a jogelőd intézmények valamelyikébe, addig idén 3244 fő érte el a ponthatárokat.

Medve járt Isaszegen

Július közepén, Isaszeg külterületén egy, a szántóföld és az erdő határán magányosan kóborló barnamedvéről érkezett lakossági bejelentés a Pilisi Parkerdőhöz.

Szigorodott a parlagfű elleni védekezés szabályozása, küszöbön a határszemle

A hatályos jogi szabályozás értelmében (221/2008. (VIII. 30.) Korm. rendelet) a földhasználó egész évben köteles az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani. A hatóság ellenőrzi a parlagfű elleni védekezési kötelezettség betartását. A helyszíni…

Ha ilyen élelmiszert vásárolt, ne fogyassza el

Agrotrend
-
 Tegnap 10:54Gazdaság

Élelmiszerbiztonsági okokból visszahívja egyik uborka savanyúságát a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft.

Kacsasejtből libamáj?

"Be akarjuk bizonyítani, hogy a laboratóriumban előállított hús nem korlátozódik a hamburgerekre, hanem gasztronómiai termékeket is elő lehet állítani" - jelentik ki egy francia start-up cégnél.

Pénteki adatok: egy koronavírusos beteg sem hunyt el az előző napon

A fertőzöttek számában viszont lassú, fokozatos emelkedés látható, csütörtökön 85 ember tesztje lett pozitív.

Augusztus 1-től hatályba lép az új bortörvény

2021. decemberében megszavazta az országgyűlés az új bortörvényt (2020. Évi Clxiii Törvény A Szőlészetről És Borászatról), amely 2021. augusztus 1-jén lép hatályba, ezzel egy időben hatályát veszti a szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló 2004. évi XVIII. törvény. A lényeges, a termelőket is érintő változások 2022-ben kezdődnek.

A Magyarország Legszebb Birtoka díj 2017-es fődíjasát látogatta meg az idei zsűri

Agrotrend
-
 Tegnap 08:48Gazdaság

A Magyarország Legszebb Birtoka díjkiírás birtokbejárásainak hatodik napján Somodi Ferenc birtokát látogatta meg a szakmai zsűri. A szakmai alázatáról híres gyümölcstermesztőt a díjról és annak fontosságáról kérdeztük.

Rapool-repcék: Temptation

A Temptation hibridet azoknak ajánljuk, akik kötöttebb talajokon, legalább közepes technológiai színvonalon gazdálkodnak, és stabilan magas hozamra törekszenek még szélsőséges évjáratban is.

Amit a termelő kíván, mi teljesítjük

Válasszon kedvencet a Saaten-Union modern árpafajtái és -hibridjei közül.

Mérsékelten meleg, felhős idő várható

Gomolyfelhős, napos idő várható, helyenként azonban összeállhatnak a gomolyfelhők, sőt a nap első felében az északkeleti megyékben még erősen felhős vagy borult területek is lehetnek. Maximum néhol lehet futó zápor, esetleg délután a nyugati határszélre egy-egy zivatar besodródhat. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A…