Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 109 hír

Pontosabbá vált a PRRS-mentesítésről szóló rendelet

A jelenlegi módosítás számos helyen pontosítja a korábbi rendeletet és összhangba hozza a tavaly kiadott Nemzeti PRRS Mentesítési Tervvel (NMT 4.0), valamint a szabályozás egyes részletkérdéseit is annak keretei között rendezi.

Kecske szépségversenyt tartottak Ukrajnában, a kecskék városában (Videó)

Agrotrend
-
  Tegnap 16:52 Gazdaság

Csodás kecskék versengnek a legszebbnek járó koronáért

Múlt héten több mint húszezer kilogramm pontyot telepítettek Békés megyében

Agrotrend
-
  Tegnap 16:28 Gazdaság

A rendkívüli helyzet ellenére folyamatosan dolgoznak a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének szakemberei. A Khesz irodája korlátozottan, de a lehetőségekhez alkalmazkodva nyitva tart, a szövetség halőrei is dolgoznak, és a telepítések is folytatódnak. Az elmúlt napokban is több ezer kilogramm halat helyeztek ki a megyei…

Agrotrend Gazdászinfó - segítünk megtalálni a választ a gazdák kérdéseire, problémáira!

Agrotrend
-
  Tegnap 13:36 Gazdaság

A tájékozottság magabiztossá tesz! Manapság különösen érvényes a mondás, amikor kis túlzással a sarkából fordult ki a világ, s naponta új rendeletekhez kell alkalmazkodnunk.

A koronavírus hatása az élelmiszer-előállítókra

Annak ellenére, hogy a koronavírus a jelenlegi ismeretek alapján nem jelent közvetlen veszélyt az élelmiszerekre és azokkal nem terjed, ez nem jelenti azt, hogy a kialakult helyzet ne lenne hatással az élelmiszer-feldolgozókra és az élelmiszerbiztonsági szakemberek tevékenységére.

Kibővült és pontosodott a zöldségek fogalmának uniós szintű meghatározása

Agrotrend
-
  Tegnap 10:00 Otthon

A szabályozás változása elsősorban a zöldségvetőmag-forgalmazásban segíti az egyértelmű eligazodást.

Legyen felkészülve a kiszámíthatatlan tavaszi fagyokra!

Agrotrend
-
  Tegnap 09:51 Gazdaság

A kései fagyok a mezőgazdasági termelés egyik legfontosabb természeti veszélyét jelentik világszerte. Csakúgy, mint az éghajlatváltozás, a károk súlyossága, mértéke és előfordulása folyamatosan növekszik. Mióta a gazdálkodókra és gazdaságaikra gyakorolt hatás ilyen nagy mértékű, az információk, hogyan védhetjük meg növényeinket a…

Nincs szükség külön igazolásra a gazdálkodók számára a kijárási korlátozás alatt

Annak igazolására, hogy a gazdálkodó a tevékenysége végzésének céljából hagyta el lakóhelyét, a meglévő igazolványain kívül további dokumentum nem szükséges.

Tavaszias, a szántóföldi munkálatokhoz kedvező idő lesz

A sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből elszórtan záporok is kialakulhatnak.

Szőlőültetvényből génbankot alakítanának ki

Radványi György több évtizeddel ezelőtt ültette el az egykor Eleken is honos 51 féle szőlőfajtát, amit egyéb hazai fajtákkal is kiegészített.

Kibontotta szirmait a volgamenti hérics

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik a volgamenti hérics csorvási állományának virágzását. Az elmúlt héten volt a virágzási csúcs, ekkor 1299 növény bontotta ki egyszerre szirmait.

A Magyar Államkincstár felgyorsítja a kifizetéseket

A megszokottnál előbb megkaphatják a gazdálkodók az idei mezőgazdasági támogatásokat. Nagy István agrárminiszter tegnap közölte: a Magyar Államkincstár (MÁK) a következő három hónapban mintegy 122 milliárd forintot utal át a termelőknek.

Az idei gabona betakarításába beleszólhat a koronavírus

Rekordszintű lehet az idei globális gabonatermés a Nemzetközi Gabonatanács (IGC) szerint, amely ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy a betakarított termés nagyságára befolyással lehet a koronavírus.

Ismét alacsonyabb lett a benzin ára

Péntektől tovább csökken a benzin ára bruttó 10 forinttal literenként. A gázolaj ára nem változik, annak átlagára marad 335 forint.