Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 95 hír

Bizakodóak a hazai dinnyetermelők

A húsvét utáni fagyok megtizedelték a görögdinnye ültetvényeket, de a gazdák újraültettek, és így már van ok a bizakodásra a dinnyetermést illetően - mondta Göcző Mátyás, a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének társelnöke.

Az EU-ban is rossz lesz a gabonatermés

Agrotrend
-
  Tegnap 15:52 Gazdaság

Az európai gabonatermés kapcsán rosszak a kilátások. A szárazság és a késői fagyok komoly gondokat okoztak.

Megszenvedte Trianont a magyar mezőgazdaság is

Ma van pontosan száz éve annak, hogy 1920. június 4-én aláírták a versailles-i Nagy Trianon-kastélyban az első világháborút lezáró trianoni békeszerződést. Ezzel a lépéssel nemcsak a nagy Magyarország, hanem megannyi határon túli magyar sorsa pecsételődött meg.

Jót tett a szántóföldi kultúráknak a csapadék

Agrotrend
-
  Tegnap 14:12 Gazdaság

Kedvezően hatott a napokban hullott csapadék a kukorica- és napraforgóvetésre, és némileg segíthet a közepes és hosszú fejlődési idejű búzák növekedésén – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) osztályelnöke.

Interjú Lipp Adriennel az Agrárvilág Szépe fővédnökével

Agrotrend
-
  Tegnap 13:37 Gazdaság

Lipp Adriennel a természet szeretetéről, utazásról és az agráriumról beszélgettünk.

Interjú Nyakas Andrással a Nyakas Farm ügyvezető igazgatójával

Agrotrend
-
  Tegnap 13:02 Állatvilág

Nyakas András hajdúnánási gazdálkodóval a szarvasmarha tenyésztésről és a gazdálkodásról beszélgettünk

Környezetvédelmi világnap a Budakeszi Vadasparkban

Agrotrend
-
  Tegnap 12:36 Gazdaság

Játékos formában, interaktív foglalkozásokon mutatja be a Budakeszi Vadaspark gyerekeknek szóló programja a környezetvédelem fontosságát az óvodás korosztálynak. A Vadaspark a környezetvédelmi világnap kapcsán a környezettudatos nevelés jelentőségére kívánja ráirányítani a figyelmet.

A magyar nemzet nem csupán volt, de lesz is!

A magyar nemzet nemcsak volt, de lesz is - mondta Áder János államfő a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulóján, az Országgyűlés emlékülésén, csütörtökön.

Madárritkaság bukkant fel a nemzeti parkban

Magyarországon rendkívül ritkán találkozhatunk átvonuló terekcankókkal. A napokban a Körös-Maros Nemzeti Parkban bukkant fel egy magányos példány.

Az aszály- és fagykárok következményeinek ellensúlyozásában segít a kormány

Az idei esztendő első felének időjárása komoly károkat okoz a mezőgazdaságban. A gazdálkodók eddig 166 ezer hektáron jelentettek be aszálykárt és 82 ezer hektáron tavaszi fagykárt - mondta el Nagy István agrárminiszter csütörtökön az MTI-nek.

A koronavírus még mindig nem kíméli az időseket

Meghalt 5 idős, krónikus beteg, és 23-mal, 3954-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtök délelőtt.

Egymillió facsemetét ültetett a Vértesi Erdő Zrt.

A Vértesi Erdő Zrt. a lezárult erdőfelújítási és -telepítési munkák során négy erdészeti igazgatóságánál egymillió facsemetét ültettek el, összesen 280 hektáron újították fel az erdőket - közölte a társaság az MTI-vel.

Elindult a robotika projekt a gyümölcs- és szőlőtermesztésben

Agrotrend
-
  Tegnap 09:17 Gazdaság

Szászországban kísérleti kutatás indult egy növényvédő szerek kijuttatására alkalmas robottal. De felhasználható ápolási munkákra is.

FMC-Agro szántóföldi bemutatók, gombnyomásra a képernyőjén

Agrotrend
-
  Tegnap 08:21 Gazdaság

Tartson velünk 2020. június 11-én Sárszentmihályra és június 12-én Látóképre

Felváltja-e a lokalizáció a globalizációt?

Agrotrend
-
  Tegnap 07:58 Gazdaság

Aligha. De attól még kézzel fogható a helyi ellátási láncok erősödése. Ez beépül a fogyasztói szokásokba. A kérdés, hogy vajon tartósan? Az arányok nagyon fontosak. Hiszen vannak igen merev korlátok.