Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 90 hír

Figyelem: az ún. halloween-tök nem ehető!

Agrotrend
-
  Tegnap 17:00 Gazdaság

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja mindenki figyelmét arra, hogy körültekintően vásároljon, illetve egyen tököt, mert míg a sütőtök finom csemege, a dísztök kis mennyiségben is komoly rosszullétet okozhat.

,,A gazdák helytállása az agráriumot stratégiai ágazattá emelte"

A magyar gazdák az idei rendkívüli természeti és környezeti viszonyok között is eredményesen helytálltak – jelentette ki az agrárminiszter az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága előtti éves meghallgatásán.

Merre mozdul az almapiac?

Agrotrend
-
  Tegnap 14:36 Otthon

Szeptember közepén a Gala fajtával megkezdődött Lengyelországban az alma fő szüreti idénye. Ehhez időzítve szervezte meg a sad24.pl gyümölcstermesztési szakmai portál és a Plantpress kiadó online konferenciáját, Profifruit 2020 címmel. A téma az idei évjárat tapasztalatainak összegzése és a piaci trendek megvitatása volt.

Tisztességtelen gyakorlatként lesz szankcionálható a kettős minőség

Agrotrend
-
  Tegnap 14:24 Gazdaság

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a fogyasztóvédelmi törvény módosítását kezdeményezi az országgyűlésnél annak érdekében, hogy az egyes országokban azonos márkanév alatt forgalmazott termékek minőségében megmutatkozó indokolatlan eltéréseket a hatóság tisztességtelen gyakorlatként tilthassa, szankcionálhassa. A…

Közel tízmilliárd forintos többletforrás jut a NAK tájékoztatási szolgáltatásának támogatására

A kormány 9,9 milliárd forint plusz forrást biztosít 2023 végéig a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) számára a falugazdász-hálózat működtetéséhez és ahhoz a tudásmegosztáshoz, amely szükséges az uniós pályázati források eredményes felhasználásához - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden az Országházban…

Termelői igényekre fejlesztett napraforgók a Saaten-UNION-tól

Agrotrend
-
  Tegnap 12:06 Gazdaság

A termesztés célja sokféle lehet, de napraforgóink magas termésátlagára mindig számíthat.

Díjat nyert a közös odafigyelés

Átadták a 2020. évi LIFE-díjakat, melyet idén az éghajlatvédelmi kategóriában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Firelife erdőtűz-megelőzési projektje érdemelt ki. A program jutalmazásával az unió elismerte azt a példaértékű, nagymértékben összefogáson alapuló munkát, amit a magyar lakosság és szakemberek az erdőtüzek…

A NAK segíti az öntözéses szolgalom megalapításában résztvevőket

Agrotrend
-
  Tegnap 11:18 Gazdaság

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) útmutatót készített az öntözési szolgalom megalapításában érdekeltek számára – közölte a köztestület.

Beindult a gombaszezon - nem árt az óvatosság

Agrotrend
-
  Tegnap 10:54 Gazdaság

Nem volt hiány csapadékból az utóbbi hetekben, ez kedvezett a gombák fejlődésének. Sokan élnek az alkalommal, hogy minél többet begyűjtsenek belőlük, hiszen azok jó néhány finom étel alapanyagai lehetnek. Ám a gombáknak csak egy része fogyasztható, így ajánlott azokat mindig bevizsgáltatni szakértővel!

Javult a sertéshús-helyzet Kínában

Javult a korábban az afrikai sertéspestis-járvány miatt akadozó sertéshús-ellátás Kínában a termelést ösztönző intézkedéseknek, valamint a behozatal növelésének köszönhetően - közölte a kínai mezőgazdasági minisztérium.

Rekord sok a koronavírus miatt elhunytak száma Magyarországon

2079 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 63 642 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Szerdán csökken a benzin ára

Agrotrend
-
  Tegnap 09:27 Gazdaság

Szerdától ismét változás jön a töltőállomásokon: a benzin literenként bruttó 5 forinttal kerül majd kevesebbe, a gázolaj ára viszont változatlan marad.

Virtuális Határszemle 8. - PrecSat Extra: Határszemle a világűrből

Agrotrend
-
  Tegnap 08:57 Gazdaság

A PrecSat Extra alkalmazás a KITE Zrt. saját fejlesztésű űrfelvétel böngészője, melynek célja, hogy egy adott gazdaság tábláin a növényállomány fenológiáját tudjuk nyomon követni, illetve a vegetációban bekövetkezett változásokat tudjuk elemezni.

Megjelent az agrárminiszter aszályközleménye

Az agrárminiszter a 2020. kárenyhítési évre az ország egész területére aszályhelyzetet hirdetett.

Keresőkutyákkal kutatják az aranysakálok rejtekhelyeit

Az aranysakál rohamos délkelet-európai terjedése az elmúlt időszakban egyre inkább fókuszba került, ezért kiemelten fontos, hogy a fajjal kapcsolatos ismereteink minél frissebbek és pontosabbak legyenek. A Szent István Egyetem vadbiológusai osztrák és bajor kutatókkal együttműködve erre a célra a világon elsőként alkalmaztak…