Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 105 hír

Minden segítő kézre szükség van

A KITE Zrt. idén is csatlakozott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Református Szeretetszolgálat kezdeményezéséhez, melynek keretében a kárpátaljai nehéz helyzetben lévő gazdatársaknak juttatták el kukorica és napraforgó vetőmag adományukat.

Interjú Pintér Istvánnal az Agroker Holding Zrt. vezérigazgatójával

Mátrai Zoltán az Agrotrend Csoport ügyvezetője kérdezte Pintér Istvánt, akitől mindent megtudtunk az Agroker Holding Zrt. múltjáról, jelenéről és természetesen a jövő tevékenységeiről is esett szó.

Uniós oltalmat kapott a Budaörsi őszibarack

Az Európai Bizottság április 19-én oltalom alá vette a Budaörsi őszibarack elnevezést, ezzel 67-re emelkedett az uniós oltalomban részesült magyar földrajzi árujelzők száma. A földrajzi árujelzők használata komoly gazdasági előnyt jelent a termelők számára, hiszen jelentősen növeli a termék hozzáadott értékét.

Az Év Agrárembere 2020 közönségszavazása

Az Év Agrárembere kitüntető nagydíjunkat 7 éve azért hoztuk létre, hogy megtaláljuk és bemutassuk azokat a sokak, de nem mindenki által ismert, a mezőgazdaság különféle ágazataiban dolgozó szakembereket, akik sokat tesznek önzetlenül környezetük, közösségük, a társadalom jobblétéért.

Elindult Az Év Agrárembere kitüntető díj közönségszavazása

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Agrotrend Csoport által megszervezett kitüntető díj átadása, amelyet azok a hazai, mezőgazdaságban dolgozó szakemberek kaphatnak, akik a 10 kategória valamelyikében alkottak maradandót. Jelen cikkünkben bemutatjuk a döntőbe került személyeket, akik az Önök szavazatai alapján elnyerhetik…

Komoly kihívásokkal kell szembenézniük a magyar gazdáknak az agrárminiszter szerint

Nagy István a Facebookon vasárnap megosztott videoüzenetében Szanyból jelentkezett be, és bemutatta a tavaszi munkákat végző gazdákat is. Örömét fejezte ki, hogy az aszály után megérkezett a csapadék, és közölte: Szany térségében 22 milliméternyi eső esett, ami arra jó, hogy a vetéshez a magágyat elő lehessen készíteni, de a fejtrágyázás is…

Meghalt 197 beteg, 2680-nal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 197, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2680 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn, kiemelve: eddig 3 266 425 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 391 381-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Mentsük meg a méheket!

Összegyűlt a “Mentsük meg a méheket és a gazdákat!” európai kezdeményezéshez szükséges 15 750 magyar aláírás - jelentette be a kampány magyarországi koordinátora, a Magyar Természetvédők Szövetsége. Ezzel Magyarország lett a hatodik EU-tagállam, amely teljesítette az európai polgári kezdeményezésekre vonatkozó feltételeket. A civil…

Minek az éjszakai gyertyázás? Miért ez a nagy helikopterezés? És még fűtsünk is?

Agrotrend
-
 Ma 08:48Otthon

A szőlő a vegetációs nyugalom beálltával felkészül a téli zordabb hónapokra és az esetleges hosszanti idejű fagyra. Ilyenkor például vízháztartása megváltozik és szabad aminosavai számát növeli a növény. Viszont a fagyállóság szövet- és fajtaspecifikus is. A fagy károsítja a szőlő membrán- és fehérjestruktúráját, így komoly károsodást okoz a…

Ag-Tech-Szene TX Harvester földieperszedő robot

A kaliforniai Ag-Tech-Szene startup cég által kifejlesztett és gyártott TX Harvester földieperszedő robotok, a magaságyáson termelt érett, piros színű földieper betakarítására használhatók.

Hosszan tartó esőzésre számíthatunk

A nap első felében borult idő várható kis és közepes intenzitású esővel. Később egyre többfelé csökken, illetve begomolyosodik a felhőzet, rövid időre a nap is kisüthet, de a Nyugat-Dunántúlon és az északi megyékben néhol tartósan borult marad az ég. Ekkor elszórtan alakulnak ki záporok, északkeleten és a Dunántúlon zivatarok is. Az északi…

Az elmúlt időszakban kialakult fagykárok esetében mi a teendőnk?

Az agrárkár-enyhítési rendszer a termelők (megalapozott) káraira nyújt részben ellentételezést. A rendszerben a termelő akkor jogosult kárenyhítő juttatásra (támogatásra), ha a növénykultúrában üzemi szinten mezőgazdasági kár következett be, tehát a hozamcsökkenés (a kipusztult növényállomány, illetve terméscsökkenés) meghaladta a 30%-ot,…

Madárinfluenza, sertéspestis, Covid-19... A vírusok korát éljük

Agrotrend
-
 Tegnap 13:42Gazdaság

Az ország több pontján ütötte fel fejét ismét a madárinfluenza és a sertéspestis elleni harc is éles. A koronavírus sem kivétel a problémák alól, de a magyar gazdák innovációikkal példaértékűen állják a sarat.

El kell oszlatni a zöld ködöt!

Agrotrend
-
 Tegnap 11:48Állatvilág

Az elmúlt évtizedben egyre agresszívebbé váltak az állattenyésztés, illetve a gazdák elleni támadások.

Ürgék mozgolódnak a nászidőszakban

Felébredtek téli álmukból, előjöttek földalatti járataikból az ürgék a Körös-Maros Nemzeti Park Kígyósi-puszta részterületén. Hamarosan elkezdődik a nászidőszakuk.