Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 85 hír

Egyre nagyobb a kereslet a tartós élelmiszerek után

A termékkör értékesítésének hirtelen növekedése nem veszélyezteti az ellátásbiztonságot. Az OKSZ sajtóközleménye.

A kukorica a legnagyobb erősségünk

A négy legnagyobb termelési értékű szántóföldi növény közül 2010-hez viszonyítva a napraforgó és a repce területe kissé növekedett, a kukoricáé csökkent.

A polgárőrök munkáját kuvaszok segítik

Újabb öt kuvaszkölyköt kapott az Országos Polgárőr Szövetség. A kutyák kiképzésük után a bűnmegelőzési célú járőrszolgálatokban vesznek majd részt. Az 2018-ban indult program részeként az Agrárminisztérium és a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége évente több kuvasz kiképzését támogatja.

Programokkal népszerűsítik a barlangokat

Idén is megrendezik a barlangok hónapját márciusban, a kampány ideje alatt kedvezményes jegyárakkal, különleges programokkal várják az érdeklődőket a nemzeti parkok - mondta el Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a Baranya megyei Abaligeten, a programsorozat szerdai megnyitóján.

Kiemelten érdeklődnek a magyar borok után

Immár harmadik alkalommal szervezi meg a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa varsói üzleti borbemutatóját. A borkereskedők, újságírók és gasztronómiai szakértők részvételével zajló borbemutatón az Országos Borverseny díjnyertes pincészetei közül 26-an mutatkoztak be. Az érdeklődő szakemberek két mesterkurzuson mélyíthetik el ismereteiket.

A kertészeti ágazatban hatalmas fejlődési potenciál rejlik

A magyar kertészeti ágazatban nagyon komoly fejlődési lehetőség rejlik, teljesítőképességének évek óta csak a 30-40 százalékát éri el. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – a stratégiai partner szakmai szervezetekkel közösen – nagy erőkkel dolgozik a fejlődést hátráltató tényezők kezelésén.

A kenhető sajtkrémek minősége sok esetben kifogásolható

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 31 kenhető sajtkészítményt vizsgált a legújabb Szupermenta terméktesztjén. A komplex ellenőrzésbe ezúttal is beletartoztak a laboratóriumi vizsgálatok és a termékek jelölésének vizsgálata is. A feltárt hiányosságok miatt összesen 20 esetben indult hatósági eljárás.

A vidra az év emlőse

Agrotrend
-
  Tegnap 11:24 Gazdaság

A Magyarországon őshonos vidra nyerte el idén az év emlőse díjat, ami egyúttal a vizes élőhelyek védelmének fontosságára is ráirányítja a figyelmet.

Sertéshús, te drága!

Agrotrend
-
  Tegnap 10:07 Gazdaság

2019 végén és idén januárban megtorpant, februárban folytatódik a sertésárak emelkedése. Meddig fog ez tartani? Hogyan tudnám kihasználni? Mi lesz a fogyasztóinkkal? Nem most kéne beruházni?

Borús, szeles, esős idő lesz a mai

Egész nap borúra és felhőre számítsunk! A csapadék sem kizárt, helyenként havas eső is előfordulhat.

Emlékerdőt avatott a Vértesi Erdő Zrt.

A Vértesi Erdő Zrt. által létrehozott emlékerdő egy hektáros területen valósul meg, ahol 8100 facsemetét, tölgyet, csert, bükköt és juhart is ültetnek.

Az Év Agrárembere kitüntető díj Agrárgépészet kategóriájának győztese: Dr. Hentz Károly

Agrotrend
-
  20.02.26 18:18 Gazdaság

A hatodik alkalommal megrendezett Év Agrárembere Agrárgépészet kategóriájában Dr. Hentz Károlyt választotta győztesként a zsűri. A kategóriát támogatta a Profi Magazin.

Elszaporodtak a sakálok Somogyban

Sakálvonyítástól hangosak a somogyi erdők. Napnyugta után egyre gyakrabban töri meg az éjszaka csendjét a toportyán. Az előző vadászati idényben hétezer feletti aranysakál került terítékre, Pusztakovácsiban a napokban egy tetemes példányt sikerült kilőnie egy vadásznak.

A hóvirág leszakítása bűncselekménynek minősül

Agrotrend
-
  20.02.26 17:58 Gazdaság

A vadon termő hóvirág, ami 2017-ben az év vadvirága címet is elnyerte jelzi a tavasz beköszöntét. Korábbi években a nőnapi köszöntések elmaradhatatlan kelléke volt, 2005 óta azonban már egyetlen egyed leszakítása miatt is mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk.

Már készülnek a szúnyoginvázióra

Agrotrend
-
  20.02.26 16:52 Gazdaság

Az idén már nem szabad hazánkban kémiai szerekkel repülőgépes szúnyogirtást végezni, vagyis marad a szárazföldi, úgynevezett melegködös szúnyoggyérítés, valamint légi úton a biológiai szerek szórása.