Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 73 hír

A változások megnövelik az erdészeti szakirányítók, szaktanácsadók felelősségét

Az erdőtulajdonos és az erdőgazdálkodó az erdőt elsődlegesen nyilvánvalóan a saját javára igyekszik hasznosítani. A lehetőségeik ezen a téren azonban korlátozottak, hiszen az erdő megfelelő természeti állapotban való fenntartása egyben jelentős közérdek is.

A klímaváltozás is okozhatta a poloskainváziót

A klímaváltozás és a globális kereskedelem is okolható az elmúlt hetek poloskainváziójáért a MTA Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének igazgatója szerint.

Bormedence: Tizennégy Kárpát-medencei borvidék borait kóstolhatjátok meg

Tizennégy Kárpát-medencei borvidék mintegy ötven termelőjének több mint százötven bora, mesterkurzusok és zenei programok is várják a látogatókat a 2. Bormedence Kárpát-medencei borünnepen október 27-én a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Ez lehet a megoldás a léalmaválság elkerülésére

Agroinform
-
  Ma 15:00 Gazdaság  Válság

Idén is menetrendszerűen bekövetkezett a 4-5 évente jelentkező iparialma-piaci válság, amelynek következtében a feldolgozók felvásárlásiár-ajánlata messze a termelési önköltségi szint alá került. A gondra a hosszú távú szerződéses rendszer lehet a megoldás.

Birkafelvonulást rendeztek a vándorlegeltetésért

Agroinform
-
  Ma 14:47 Állatvilág  Madrid

A vándorlegeltetés hagyományának megőrzéséért rendeztek felvonulást a spanyol fővárosban vasárnap, amelyen mintegy 1600 birka lepte el a madridi utcákat.

Brazília profitál a kínai-amerikai kereskedelmi háborúból

Agroinform
-
  Ma 13:00 Gazdaság 

Igen jól megy a brazil szójababtermesztőknek, és ebből részesednek a mezőgazdaságigép- és autókereskedők, de még az építőipar is.

További türelmi időt javasol a kormány a fúrt kutak bejelentésére

Benyújtotta a kormány a fúrt kutakra vonatkozó engedélyezési moratórium meghosszabbítására irányuló javaslatát az Országgyűlésnek. A kormány vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény módosítására irányuló javaslatával az eredetileg 2018. december 31-ig tartó türelmi időt hosszabbítaná meg.

Vis maior helyzet alakult ki: túlságosan elszaporodott és hatalmas kárt okoz a mezei pocok

A jelenleg fennálló mezeipocok-fertőzöttségre tekintettel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szükséghelyzeti engedélyt adott ki a Redentin 75RB rágcsálóirtó szer felhasználására. Az engedély csak a fertőzéssel érintett megyékre vonatkozik, területi kiterjesztése a fertőzés növekedésének megfelelően változhat.

Esővel, széllel tarkított hetünk lesz

Gyakran lesz felhős az ég, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul.

Traktorok a tengerentúlról

Agroinform
-
  Ma 08:00 Autó-motor 

A hosszú hétvége második napján az eladó, használt, tengerentúlon gyártott nehéz univerzális traktorok között válogattunk piacterünk apróhirdetései között.

A klímaváltozás a kávétermésre is rossz hatással van

Az angolokat teaivó népnek tartjuk, mégis Európa hatodik legtöbb kávét importáló országa az Egyesült Királyság. Igaz, a tavalyi 161,5 ezer tonnás tavalyi behozatalával meg sem közelíti a hozzá képest aprócska Belgiumot, de vitathatatlanul Németország az EU legnagyobb kávéimportőre a maga egymillió tonnát meghaladó behozatalával.

A dísztök mérgező is lehet

A tökfélék családjába tartozó fajok közül nem mindegyik ehető, a dekorációs célra szánt dísztökök toxikus vegyületeket tartalmaznak, ezért fogyasztásuk már kis mennyiségben is komoly, kellemetlen tüneteket okoznak: gyomorgörcsöt, hányást, hasmenést, kiszáradást – figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A búza vetésterülete bővülni, a repcéé csökkenni fog

Agroinform
-
  Tegnap 16:00 Gazdaság 

A kiszáradt talaj jelentősen akadályozta a késő nyári repcevetést Európában, növelve annak lehetőségét, hogy a mezőgazdasági termelők inkább a vonzó árú búzára koncentrálnak – írta elemzők véleménye alapján a Reuters hírügynökség.

Megnyitotta kapuit a Csabai Kolbászfesztivál

Agroinform
-
  Tegnap 15:57 Gazdaság  Mezőgazdaság KKV

A Csabai Kolbászfesztivál céljai megegyeznek a magyar mezőgazdaság fejlesztési irányaival, lehetőséget biztosítani a kis- és középvállalkozásoknak, húsüzemeknek, kistermelőknek és kézműveseknek a bemutatkozásra és megmérettetésre – mondta az agrárminiszter Békéscsabán a 22. alkalommal megrendezett kolbászfesztivál…

Felhős idő és kevés csapadék várható

Északias áramlással 4-6 fokkal hidegebb levegő áramlik hazánk fölé, emiatt vasárnapra jelentősen gyengül a nappali felmelegedés mértéke.