Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 77 hír

A talajnak egyre nagyobb szüksége lenne a csapadékra, de nem jön az eső

Alig vonult el a múlt heti hideghullám, hétfőn újabb érkezett, még erősebb éjszakai fagyokkal, mely komoly károkat okoz a korai virágzású gyümölcsösökben. Közben negyedik hete alig esik, a talaj fölső rétege egyre jobban kiszárad, egyre nagyobb szükség lenne a csapadékra.

Nem akadályozza a gabonaszállítást a járvány

Folyamatos az áruforgalom a járványügyi helyzet és az ahhoz kapcsolódó intézkedések ellenére az agráriumban, a gabona és más szemes termények, áruk ki- és betárolása is az év ezen időszakában megszokott módon zajlik.

Új kalászos gombaölő szert vezet be a Corteva Agriscience a szeptória ellen

Agroinform
-
  Ma 15:42 Gazdaság

15 éve ez az első természetes eredetű gombaölő szer a gabonatermesztők számára, amely kifejezetten a szeptória ellen biztosít védelmet.

Egy jó henger a gazdaság mindenesévé válhat – hogyan válasszunk?

Agroinform
-
  Ma 15:20 Autó-motor

Milyen feladatra és talajtípusra, milyen hengert válasszunk? Milyen műveleteket érdemes hengerezéssel egymenetben elvégezni?

Extra támogatásokkal segítené a gazdákat az EU

Agroinform
-
  Ma 15:12 Gazdaság

Legalábbis a hírek erre engednek következtetni.

Csökkentek az élelmiszerárak a koronavírus miatt

Olcsóbbak lettek az élelmiszerek a nemzetközi kereskedelemben a COVID-19 világjárvány okozta keresletcsökkenés és az olajár-zuhanás miatt, továbbá közrejátszott ebben az egészségügyi helyzet miatt hozott korlátozó intézkedések esetleges negatív gazdasági hatásától való félelem is – írja a FAO közleménye.

A termelők nem késlekedtek: a hazai, friss zöldségek már a boltokban

A piacokon, üzletekben már nagy mennyiségben kaphatók hazai termelésű, friss primőr zöldségek: paprika, paradicsom, retek, uborka, fejes saláta, zöldhagyma. Aki ezekből fogyaszt, sokat tehet immunrendszere erősítéséért, valamint vásárlásával a magyar gazdákat is segíti.

15 éves hidegrekord dőlt meg

Csütörtökre virradóra megdőlt a hidegrekord.

A nyúlágazatot is elérte a járvány hatása: komoly értékesítési problémákkal küzdenek

A hazai előállítású nyúlhús-termékek 96 százalékát az európai piacokon értékesítik, de az egyes országokban elrendelt korlátozások miatt drasztikusan visszaesett a kereslet.

Egységes kérelem: bejelenthetőek a tavaszi fagykárok

Ha tavaszi fagykár az április elseje utáni időszakban következik be, a kárbejelentés az egységes kérelem beadási ideje alatt is megtehető.

Továbbra sem tágítanak a reggeli mínuszok

Agroinform
-
  Tegnap 16:41 Időjárás

A napsütéses idő ellenére a hőmérséklet számottevően nem emelkedik.

Más típusú üzemeltetésre állt át a KITE

Agroinform
-
  Tegnap 15:58 Autó-motor

Az intézkedések lényege, hogy a dolgozók közötti személyes kontaktus minimálisra csökkenjen, a vásárlók zavartalan kiszolgálása mellett.

Oktatóvideó-sorozat segíti az egységeskérelem-beadást

Agroinform
-
  Tegnap 14:07 Gazdaság

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Államkincstár (MÁK) közösen készített egy 17 részes oktatóvideó-sorozatot, amely a egységeskérelem-beadást segíti.

Önvezető járművek menthetik meg a munkaerőhiánnyal küzdő kertészeti ágazatot

Agroinform
-
  Tegnap 12:11 Autó-motor

A britek új önvezető járművet fejlesztenek, amely elősegítheti a kertészeti ágazat átalakítását és hozzájárulhat a munkaerőhiány leküzdéséhez.