Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 99 hír

Ezt látnod kell! Óriás pikkelyes akadt horogra a Balatonon

A kapitális ponty 21,65 kg-ot nyomott mérlegeléskor.

Fontos neked a paradicsom? Erre mindenképpen figyelj!

A hajtatott paradicsomon gyakran tapasztalható levélpödrődés meglehetősen ijesztő lehet a gyakorló kertész számára. Vegyük sorra a tünetek okait és a megelőzési módokat!

Ezt vártuk: megvan a 3 millió beoltott!

Orbán Viktor a közösségi oldalán jelentette be, hogy elértük a következő mérföldkövet. Hogy mikor jön a következő lazítás, egyelőre kérdés.

Agrometeorológiai Webinárium – ne maradj le, regisztrálj!

Később vetünk, nehézkesen aratunk, minden évben fagykárral küzdünk. Ez már mindig így lesz? Fel tudunk egyáltalán készülni a változó éghajlat kihívásaira? Beszéljük meg együtt az Agroinform webináriumán!

Ellopták a világ legnagyobb nyulát

A Guinness-rekordot tartó nyulat Worcestershire-i otthonából ragadták el.

Brutális pusztítást végzett a madárinfluenza Hajdú-Bihar megyében

2021. április 13-án Hajdú-Bihar megyében igazolta magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét a Nébih laboratóriuma. A járvány ezúttal egy Nádudvaron található tenyészpulyka-állományt ért el, ahol a szakemberek már a gyanú alapján megkezdték a mintegy 11.800 egyed felszámolását.

Mennyit remélhetünk a magyar állatvédelemtől? Újabb mérföldkőhöz értünk

Közös érdekünk, hogy az állatvédelem és az állatjólét ügye Magyarországon a jövőben is biztos pillérekre, tudományos és szakmai alapokra épüljön – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Nemzeti Állatvédelmi Tanács alakuló ülésén.

Szemet gyönyörködtető látványt nyújt és még a környezetnek is jó

Áprilisban két jeles nap hívja fel a figyelmet az élővilág védelmére, a sokszínűség megóvására. Az agrobiodiverzitás - a mezőgazdasági növények és állatok sokfélesége - élelmiszerellátásunkhoz járul hozzá, jövőnk és teli éléskamránk záloga.

Betört, aludt egyet a pincében, majd két üveg borral távozott

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki két nagypeterdi pincébe is be akart törni, azonban csak az egyiknél járt sikerrel.

Kiirthatja Európa keselyűit egy haszonállatoknak szánt gyógyszer

Egy diklofenák hatóanyagú, haszonállatok kezelésére használt gyulladáscsökkentő gyógyszer okozta a halálát egy keselyűnek Spanyolországban. A természetvédők szerint az eset csupán a jéghegy csúcsa lehet és a szer kiirthatja Európa keselyűinek jelentős részét.

Lassan le kell mondanunk a hagyományos hazai gyümölcsfajtákról?

Országszerte jelentős károkat okoztak a csonthéjasoknál – főképp a kajsziültetvényekben – a múlt heti fagyok, derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből. A következő hetekben számos gyümölcsfaj virágzik, a gazdálkodók igyekeznek megóvni őket az időjárás viszontagságaitól, ugyanakkor bíznak abban, hogy nem tér vissza…

Az út menti illegális hulladékot gyűjtik – országszerte korlátozásokra kell számítani

A Tisztítsuk meg az Országot! programhoz kapcsolódva az elmúlt időszakban keletkezett út menti illegális szemét összegyűjtését végzi a héten a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a közútkezelő az út menti növényzet hamarosan esedékes kaszálása előtt összehangoltan, országosan gondoskodik az újratermelődő hulladékhalmok felszámolásáról.

Nem kegyelmez az időjárás: a kiadós esőzéssel a hideg is megérkezik

Erős hidegfront érkezik, amely hullámot vet a Kárpát-medence felett. Így a múlt heti idéző jelentős lehűlés és viharos szél mellett kiadós csapadékra is számíthatunk, amelynek halmazállapota nem csak eső lesz.

Permetező drón, felturbózott traktor, fejőrobot: te is hasznukat veszed!

Kiknek ajánlják a szakemberek a különféle mezőgazdasági robotokat, milyen munkafolyamatokban érdemes használni azokat, és milyen beruházási költsége s megtérülése van ezeknek a megoldásoknak?