Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 51 hír

Sok ökoszisztéma az összeomlás szélére sodródott

Rendkívül gyorsan fogy az oxigén az óceánokból a felmelegedés miatt, szaporodnak a "halálzónák" – állapította meg a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) friss jelentése, amely a témában az eddigi legátfogóbb kutatás eredménye.

Az idei ősz volt a legmelegebb 1901 óta

Agroinform
-
  Tegnap 16:00 Időjárás

Az idei ősz volt a legmelegebb 1901 óta – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI-vel.

Még mindig nyitva áll a VP tanyafejlesztési felhívása

Agroinform
-
  Tegnap 15:00 Gazdaság

Jövő év tavaszáig nyitva áll a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett tanyafejlesztési felhívás. A VP6-7.2.1.4-17 kódszámú, Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései című pályázati felhívás célja a tanyák infrastrukturális ellátottságának fejlesztése.

A legtöbb termelő még a kockázatcsökkentést sem veszi fontolóra

Agroinform
-
  Tegnap 14:00 Gazdaság

A mezőgazdasági termelők bevételét stabilizáló uniós intézkedések csak részben érték el céljaikat, kihasználtságuk alacsony és egyenetlen, egyes rendkívüli intézkedések pedig nem célzottak, ami aránytalan kompenzációs kifizetésekhez vezethet – közölte az Európai Unió luxembourgi központú számvevőszéke.

Erősen felhős, ködös idő várható

Csak kevés helyen és rövid ideig bukkanhat elő a nap. Vasárnapig marad a hidegpárna, hétfőn viszont egy front már meghozhatja a változást.

Tovább bővült a sertéspestis miatti fertőzött terület Pest megyében

A korábban fertőzötté vált Pest megyei zárt vadaskert közvetlen közelében igazolta az afrikai sertéspestis (ASP) jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma, a vírust két elhullott vaddisznóból mutatta ki a hatóság.

Ez az erdőtulajdonosok számára katasztrofális következménnyel jár

Az erdők földhasználatának szabályozása egy fokkal még bonyolultabb, mint az egyszerűnek ugyancsak nem mondható mezőgazdasági földhasználaté. Nem csoda, hogy a jogszabályok útvesztőjében a hatóságok is akadozva igazodnak el, illetve hogy a zavarosban időről időre rosszindulatú „halászok” is felbukkanhatnak. Az alábbiakban…

A mezőgazdaság felelős a genetikai sokféleség megtartásáért

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) pénteki tanácskozásán elfogadták a nemzeti fenntartható fejlődési keretstratégia harmadik előrehaladási jelentését. Az eseményen a NAK elnöke megjegyezte, hogy a mezőgazdaságnak felelőssége van a Kárpát-medence állapotának megőrzéséért.

Téli lehalászás a Hortobágyi Halgazdaságban

Végéhez közeledik a téli lehalászás a Hortobágyi Halgazdaság tavaiban, a halak nagy része már a telelő medencékben van – jelezte a cég vezérigazgatója a pénteken, a gazdaság látványlehalászással egybekötött Mikulás-napi ünnepségén Hortobágy-Elepen.

Növekvő traktorpiac és extrém munkagépek

Agroinform
-
  Tegnap 08:00 Autó-motor

Gépészet rovatunk heti cikkeiben további videó-összeállításokat láthattatok a hannoveri szakvásárról. Újgenerációs vetőgépet mutattunk be és növekvő hazai géppiacról számoltunk be többek között.

Egyáltalán nem látjuk a napot a hétvégén

Erősen felhős, párás, helyenként tartósan ködös idő várható.

Az Axiál díjat nyert Az Év honlapja pályázaton!

Agroinform
-
  19.12.06 16:04 Autó-motor

18. alkalommal került megrendezésre az online marketingkommunikációs szakma legrangosabb hazai eseménye, Az Év Honlapja pályázat. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyre összesen 183 nevezés érkezett.

Fejleszteni akarja a gazdaságát? Akkor itt a helye!

Agroinform
-
  19.12.06 15:11 Gazdaság

A PREGA 2020-ban is összehozza az agrárium és az élelmiszeripar újdonságra nyitott résztvevőit. Itt mindenki megtalálja a neki hasznos információt, erről az izgalmas szakmai előadások gondoskodnak. Megmutatjuk, mivel foglalkoznak az új és megújult szekciók.

Szigorúbban ellenőrzik, mit hozunk be az EU-ba

A napokban várható a vizsgálatköteles károsítókat és a termékek forgalmazására vonatkozó listákat is tartalmazó EU-s végrehajtási rendelet megjelenése.

Mutasd meg, hogy neked van a legszebb konyhakerted!

Agroinform
-
  19.12.06 08:54 Gazdaság

„A legszebb konyhakertek” program 2020-ban is elindul. Ezúttal a sokszínű, biodiverzitást őrző kertek pályázatait várják.