Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 67 hír

Változások a Natura 2000-pályázatoknál

Módosultak a Natura 2000 mezőgazdasági és a Natura 2000 erdőterületeknek nyújtott kompenzációs kifizetések című felhívások.

Előrejelzésekkel és tanácsadással segítik a gazdálkodókat

Agroinform
-
  Ma 08:44 Gazdaság 

Agrárpiaci előrejelzések, külön figyelmet fordítva az árak várható alakulására, elemzés és konkrét stratégiai tanácsadás – ez az irány, amelyben tovább erősítik az Erste Agrár Kompetencia Központ munkáját.

A legendás E-281 C silózó újabb reinkarnációja

Agroinform
-
  Ma 08:13 Autó-motor 

Az egykori kelet-német mezőgépipar maradandót alkotott a vasfüggöny leomlását megelőző három évtizedben, melynek vívmányait a mai napig alkalmazza jó néhány hazai kisgazdaság is. Tőlünk keletre, de már saját szülőhazájában is sorra támasztják fel egykoron nagy sikerű termékeiket.

World Export Development Forum – Több száz nemzetközi üzleti tárgyalást folytathatnak le a hazai agráripari vállalkoz…

Agroinform
-
  Ma 08:00 Gazdaság 

Rangos nemzetközi kereskedelmi konferenciát rendez Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzetközi Kereskedelmi Központ külföldi döntéshozók, iparági szereplők, szakemberek részvételével.

Ma még több eső, holnap pedig sok helyen erős szél várható

Este kezd gyengülni a csapadék intenzitása, holnap pedig némi napsütésre is számíthatunk, de sok helyen erős, viharos széllel kell számolnunk.

Tudományos fórumon vitatták meg a vidékfejlesztés perspektíváit

A Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kara 2017. október 5-én tartotta meg a „Magyar vidék – Perspektívák, megoldások a XXI. században" című I. Vidékfejlesztési Tudományos Konferenciát.

Akadozik a kínai szójaimport

Agroinform
-
  Tegnap 09:00 Gazdaság 

A hurrikánok miatt legalább két hetet csúszik a kínai szójaimport az Egyesült Államokból, mert a nagykereskedők nem találnak elegendő, jó minőségű szójababot – tudósított a Reuters.

Eső után visszatérhet a jó idő?

Agroinform
-
  17.10.22 12:06 Időjárás 

Heti időjárás előrejelzésünket olvashatják.

Platós kisteherautók, az áruszállító mindenesek

Agroinform
-
  17.10.22 10:00 Autó-motor 

A platós kisteherautók bármelyik kisgazdaság fontos segítői lehetnek, legyen szó áru, építőanyag, alkatrész vagy eszköz szállításáról. Ezúttal ezek közül válogattunk apróhirdetéseink között.

Megbízható gép – hatékony anyagmozgatás

Agroinform
-
  17.10.22 09:00 Autó-motor 

Az anyagmozgatás az egyik fontos, meghatározó része a mezőgazdasági termelésnek, legyen szó betakarítási, szállítási vagy rakodási munkáról, illetve magtári vagy telepen belüli, vagy telepek közötti anyagmozgatásról. Ezúttal az ezekhez a feladatokhoz alkalmazott eszközökből válogattunk vegyesen apróhirdetéseink közül.

Nagyon kéne az eső a búzákra – megjöhet az üdítő csapadék?

Eleinte még többnyire erősen felhős lesz az ég, a legtöbb felhő az északi, északkeleti megyékben valószínű, arrafelé kisebb eső, zápor előfordulhat.

Kevesebb papírmunka – több idő a borászkodásra

Agroinform
-
  17.10.21 15:50 Gazdaság  Bor

Jelentősen csökkenhetnek a kis borászatok adminisztrációs terhei a jövedéki törvény változásával és a kisüzemi bortermelői regiszter bevezetésével.

Változott az ökológiai gazdálkodási pályázat

Agroinform
-
  17.10.21 15:24 Gazdaság 

Módosult az ,,Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása" című felhívás dokumentációja.

Behajtási ünnep a Hortobágyon (+Képek!)

A pásztorok védőszentjének, Dömötörnek a napján véget ért az idei legeltetési szezon a Hortobágyon, az állatokat látványos behajtási ünnep keretében terelték be téli szálláshelyeikre.

2018 májusától indul az országos jégkár-mérséklő rendszer – ismerje meg Ön is a működését!

Agroinform
-
  17.10.21 10:16 Gazdaság  Mezőgazdaság

Jövő év májusától működik majd az országos jégkár-mérséklő rendszer, amellyel több tízmilliárd forint megtakarítás érhető el évente csak a mezőgazdaságban - közölte a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára Karcagon.