Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 52 hír

Végre érést segítő száraz időnek örülhetünk

A következő napokban száraz, meleg idő jön, ideálisak lesznek a körülmények a nyári kapásnövények fejlődéséhez, a kalászosok és a repce éréséhez, de a most érő gyümölcsök számára is. Ezzel együtt a gyomokkal, a kártevőkkel és a kórokozókkal is számolni kell.

Magyar élelmiszerekkel igyekeznek betörni az észak-amerikai piacra

Agroinform
-
  Tegnap 11:45 Gazdaság

Észak-Amerika legnagyobb élelmiszeripari kiállításán, a Summer Fancy Food-on jelenik meg közösségi standdal az Agrármarketing Centrum 2019. június 23-25. között. Az elsősorban innovatív élelmiszereket bemutató new yorki-i seregszemlén hét magyar kiállító cég kínálja termékeit és szolgáltatásait az amerikai piacra jutási lehetőségek…

Szigorodnak az állatszállítás feltételei a hőség miatt

Az Agrárminisztérium, az időjárási előrejelzések ismeretében, az extrém hőségre való tekintettel, 2019. június 21-től további utasításig – a tavalyi évhez hasonlóan – ismét megtiltja a hosszú távú, Magyarországról Törökországba tartó kérődzőállat-szállítmányok indítását.

Ilyen amikor egy gépbemutatón elkap AZ Összeset KI Akarom Próbálni érzés!

Agroinform
-
  Tegnap 09:11 Mezőgazdaság

A hazánkban 26 éve tevékenykedő Fliegl idén szeptemberben nagyszabású rendezvényt szervez: szeretnék megmutatni gyárukat és legújabb technológiai fejlesztéseiket a nagyközönség előtt, melyre minden érdeklődő gazdát szeretettel várnak.

Félelmetes, amikor ez a rövidtárcsa megindul!

Agroinform
-
  Tegnap 09:06 Mezőgazdaság

Íme, a megújult a LEMKEN RUBIN 10!

Gyomirtás gyomok segítségével

Agroinform
-
  Tegnap 08:46 Gazdaság

Az argentin Inbioar projekt kutatói évek óta azzal kísérleteznek, hogy növényi kivonatokból biopeszticid alapanyagokat nyerjenek, és jó úton haladnak hatékony természetes gyomirtók kifejlesztése felé.

Kínai főigazgatót választott az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete

Nagy István agrárminiszter vezette a magyar delegációt az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete Konferencia 41. ülésszakán, Rómában. A szervezet legmagasabb szintű fórumán több mint 190 ország küldöttsége vett részt. A tanácskozás legfontosabb napirendi pontja a szervezet új főigazgatójának megválasztása volt.

Ökológiai stabilitás, költséghatékonyság, klímavédelem – egyre több az örökerdő az országban

Agroinform
-
  19.06.23 13:00 Gazdaság

Az örökerdő-gazdálkodással kapcsolatos szakmai napot tartottak a Bakonyban a Bakonyerdő Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében. A rendezvényen németországi szakemberek, a Türingiai Állami Erdészet munkatársai mutatták be gazdálkodási gyakorlatukat.

Hőség záporokkal, zivatarokkal – erre készüljünk a jövő héten

Agroinform
-
  19.06.23 11:00 Időjárás

A legmagasabb nappali hőmérséklet egyes napokon a 34 fokot is eléri majd; péntektől érdemi csapadék nem várható.

A magyar meggyet népszerűsítik a jövő héten

Agroinform
-
  19.06.23 09:14 Gazdaság

A magyar meggy népszerűsítésére ingyenes kóstoltatási akciót tart a jövő héten keddtől csütörtökig a Fruitmarketing Kft. a Balaton déli partján és Bács-Kiskun megye tíz városában, összesen 25 helyszínen.

Pótkocsik a nyári betakarításra

Agroinform
-
  19.06.23 08:00 Autó-motor

Heti körkérdésünkhöz kapcsolódva vasárnapi szokásos piactér-válogatásunkban az eladásra kínált, használt pótkocsik között böngésztünk ezúttal.

Három fiatal kutató vehette át a Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Díjat

Agroinform
-
  19.06.22 18:22 Tudomány

A környezet megóvását, a biológiai sokszínűség védelmét, valamint a környezetbarát technológiák kifejlesztését és megvalósítását célzó elismerést 2019. június 20-án vehették át a kutatók.

Nyírségi szakember az év erdésze

Az agrártárca az agrárium fontos részeként tekint a kétmillió hektár hazai erdőre, fontosnak tartja a meglévő erdők megőrzését és az ország fával borított területének gyarapítását – jelentette ki Zambó Péter földügyekért felelős államtitkár az Országos Erdészeti Egyesület 150. Vándorgyűlésén.

Folyamatosan bővül hazánk natúrparkhálózata

A hazai települések 9,5%-ára, az ország területének pedig 9%-ára terjed ki a natúrparki hálózat – jelentette ki Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a Tápió Natúrpark címátadó ünnepségén szombaton Farmoson.

Folyamatosan bővül a magyar szarvasmarha-állomány, a tejágazat növekedő pályán van

A piaci válságok és járványok ellenére sikerült stabilizálni az állattenyésztés helyzetét az elmúlt években hazánkban – jelentette ki Nagy István agrárminiszter csütörtökön Dunaharasztiban a Magyartarka Szakmai Napon.