Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 77 hír

Világszerte jelentősen megnőtt a chiamagot tartalmazó ételek népszerűsége

Agroinform
-
  Ma 12:00 Gazdaság

Megjelent az Európai Bizottság 2020/24 végrehajtási rendelete az aztékzsályamag (Salvia hispanica) – közismert nevén chiamag – új élelmiszerként történő kiterjesztett felhasználásáról.

Nagy István: Fontos, hogy a felvidéki magyar gazdák kellő figyelmet és támogatást kapjanak

A magyar mezőgazdaság kedvező helyzete biztos alapot nyújt ahhoz, hogy határon átívelő együttműködésekkel segítsük a felvidéki gazdák, agrárvállalkozások versenyképesség-növelő és munkahelyteremtő beruházásait – mondta az agrárminiszter csütörtök este a Szepsiben rendezett gazdafórumon az Agrárminisztérium (AM)…

Tavaly 800 milliárd forint támogatás segítette a gazdálkodókat

A mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások 2019-ben is mintegy 800 milliárd forinttal járultak hozzá a magyar gazdálkodók fenntartható termeléséhez – közölte az Agrárminisztérium (AM) pénteken az MTI-vel.

Mogyoró és Szarvasgomba Szakmai Nap

Agroinform
-
  Ma 00:00 Gazdaság

Az előadásokban a megfelelő termőhely, szaporítóanyag, fajta, illetve termesztési technológia megválasztásának, és a szarvasgombával mikorhizzált mogyoróültetvények termesztési technológiájának ismertetése a cél.

A vártnál gyorsabban terjed az ASP?

Agroinform
-
  Tegnap 23:16 Gazdaság

Afrikai sertéspestis vírussal fertőzött vaddisznót találtak Lengyelországban, a lengyel-német határtól 12 kilométer távolságra – tájékoztatott az Agrarheute magazin. Németország korábban a vaddisznóktól védő kerítést telepített a határ mentén.

A talaj olyan, mint egy gyerek: etetni, itatni és gondozni kell ahhoz, hogy sikeresen termelhessünk rajta

Intenzív érdeklődés, több mint 150 fő részvételével zajlottak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) közös szervezésében megtartott Fiatal Gazda Klubok első eseményei január 21-23. között.

Számos szabálytalanságot találtak az agráriskolák ellenőrzése során

Erősíteni kell az agráriskolák integritását, azaz a korrupció elleni védettségüket az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerint, amelynek ellenőrzései sorozatos szabálytalanságokat is feltártak az ilyen intézmények pénzügyi és vagyongazdálkodásában – közölte Kakas Sándor, az ÁSZ felügyeleti vezetője pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Egyedülálló fejlesztést dob piacra a KITE Zrt.

Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n mutatta be a KITE saját fejlesztésű Precíziós Gazdálkodási Rendszerét, amelyet 2020-ban be is fognak vezetni.

A napsütéssel szemben a felhőzet lesz túlsúlyban a következő napokban

Egyes tájakon gyenge csapadék is várható a hétvégén, keddtől viszont nagyobb területen és mennyiségben valószínű eső.

Jobb, mintha góréban szárítanánk

Agroinform
-
  Tegnap 16:51 Autó-motor

A minősítési folyamat kidolgozásáért kapott Prémium Oklevelet az AGROmashEXPO 2020 termékversenyén az RS Ker. és Szolg. Bt.

Prega AgRobot Show 2020

Agroinform
-
  Tegnap 14:00 Autó-motor

A PREGA AgRobot Show a februári PREGA Konferencia előzeteseként mutatja be a mezőgazdasági robotika legújabb fejlesztéseit

Marketingtanácsok és tapasztalatok az AGROmashEXPO-n

Napról napra változó világunk marketingmegoldásairól, annak mérhetőségéről, és az agrármarketingben várható irányokról adtak tájékoztatást a „Mi terem a neten?” című konferencia előadói az Agroinform.hu csapata szervezésében az AGROmashEXPO kiállításon.

A RAGT Termelői Verseny nyerteseit díjazták az AGROmashEXPO-n

A 2019. évi RAGT Termelői Verseny győztesei ünnepélyes keretek között az AGROmashExpón vehették át díjaikat 2020. január 24-én a Hungexpo G pavilonjának fórumszínpadán.

A palántanevelés során ezeket a hibákat ne kövessük el!

Agroinform
-
  Tegnap 10:06 Gazdaság

A palántanevelést nem véletlenül nevezik a zöldséghajtatás nehéziparának. Nemcsak alapos ismereteket, lelkiismeretes munkát, nagy gyakorlatot igényel, de maga a palántanevelési technológia is számos kockázatot rejt magában.

A berlini Nemzetközi Zöld Héten jártunk

Agroinform
-
  20.01.23 17:21 Gazdaság

A 85. – idén 94 éves – Nemzetközi Zöld Hét egy 1926-ban Berlinben alapított, egyedülálló nemzetközi kiállítás a mezőgazdaság, kertészet és élelmiszeripar szereplői számára, amely töretlen népszerűségnek örvend a látogatók körében.