Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 71 hír

Hazánk a GMO-mentesség egyik legmeghatározóbb európai szereplője

A berlini Nemzetközi Zöld Héten megtartott konferencián a fehérjetartalmú állati takarmányok globálisan is fenntartható termesztése volt a téma.

Milyen termést jósol a Vince-napi vesszővágás?

Kitűnő szőlőtermést, vidám szüretet jósoltak a környékbeli hegyközségek gazdái és a borrendek az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban a Szent Vince napjához kapcsolódó ünnepségen.

Ismerjük meg a házi pulykák származását!

Egy nemzetközi kutatócsoport szerint a házi pulykák az ősi Mexikóból származnak, az aztékok és a maják nemcsak étkezési céllal, hanem kulturális jelentőségük miatt tarthatták az állatokat, amelyeket különböző szertartásoknál, áldozatok bemutatásánál is használtak.

LAMMA Show 2018: Elindult a kiállítás-szezon! (+Videó és képek!)

Agroinform
-
  Tegnap 14:59 Autó-motor 

Ahogyan megszokhattuk, az angolok az elsők a nagy mezőgazdasági kiállítások sorában. Nézzük, hogy milyen volt idén a LAMMA Show!

Keresse nálunk gazdaságába az állattartás szállító eszközeit!

Agroinform
-
  Tegnap 11:39 Autó-motor 

Ezen a hétvégén az állattartással kapcsolatos szállítási feladatok megoldásához alkalmazható eszközök között válogattunk az apróhirdetéseinkből. Eladásra kínált, használt állatszállító, táp-takarmány szállító járművek kerültek terítékre.

Ilyen időjárás lesz az AGROmashEXPO hetében

Agroinform
-
  Tegnap 11:16 Időjárás 

Bizonyára sokakat foglalkoztat, hogy milyen útviszonyok mellett kell útra kelni jövő héten. Mert ugyebár, az senkinek sem kérdés, hogy ellátogat-e a kiállításra, inkább az a kérdés, hogy mennyire lesz ez egyszerű mutatvány... Jövő heti meteorológiai előrejelzésünket olvashatják.

A berlini Nemzetközi Zöld Héten jártunk

A berlini Zöld Hét (International Grüne Woche) nagy múltra tekint vissza, hiszen már 1926 óta minden évben megrendezésre kerül, és népszerűsége évről évre nő. Idén immár 83. alkalommal tárta ki kapuit a nagyközönség előtt.

Aláírták a II. Kárpát-medencei Borszerződést

Miről is szól ez az együttműködés?

Beborul, majd jön a hó!

Az ország különböző területein hó, havas eső és eső is előfordulhat.

Egy város, ahol sikeres volt a varjúvadászat

Agroinform
-
  18.01.20 18:36 Gazdaság 

Korábban vízsugárral verték le a fák koronájába rakott varjúfészkeket, később zajjal próbálták elzavarni a madarakat, de egyik módszer sem volt eredményes.

Tradíció és csúcstechnológia egy termelési láncban!

Agroinform
-
  18.01.20 17:49 Gazdaság  Fazekas Sándor

Magyarország ragaszkodik a hagyományos élelmiszerekhez, amelyeket azonban a legmodernebb technológiákkal kell előállítani.

Ezért fontos a kertészeti ágazat fejlesztése

Az agrárkormányzat fontosnak tartja a kertészeti ágazat fejlesztését, a mezőgazdaságban ugyanis ez a legmunkaigényesebb terület, mintegy 300-350 ezer család megélhetését biztosítja.

Így várjuk az AGROmashEXPO/AgrárgépShow kiállítást

Agroinform
-
  18.01.20 15:01 Autó-motor 

A hazai Agrárseregszemle nyitását megelőző héten a gépészet rovatunkban egyre több cikk kapcsolódott témájában a rendezvényhez illetve látnivalóihoz.

Szombaton már szárazabb idő lesz

Számottevő csapadék nem várható, délután a nap is kisüthet.

Újra meghódítják Berlint a magyaros ízek

Az Agrármarketing Centrum idén is részt vesz a Nemzetközi Zöld Héten 9 kiállítóval.