Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 54 hír

Társalkodó gépek, önállóan dolgozó robotok

A mezőgazdaságban használható legkorszerűbb digitális technológiákat mutatják be a PREGA 2019 Konferencián két napon át. A precíziós gazdálkodást sokféle aspektusból megközelítő rendezvény nagykövete Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, gazdálkodó.

Magyar tésztaüzem csúcstechnológiával

A Gyermelyi Zrt. élen jár a precíziós technológiák alkalmazásában, valamint a termelés szántóföldtől asztalig tartó nyomon követhetőségében. De példamutató a térség gazdáinak integrálása is a búzatermesztésbe, valamint a generációváltásra való tudatos felkészülésük is.

Karalábé hajtatása során gyakran elkövetett hibák és mulasztások

Agroinform
-
  Ma 13:51 Gazdaság

A káposztafélék közül a fejes káposzta és a kínai kel után a legnagyobb felületen hajtatott növény a karalábé, termőfelülete évek óta jelentősen nem változik, 150-200 hektár között mozog.

Ma már sokkal könnyebben elérhető a precíziós technika

Agroinform
-
  Ma 08:41 Gazdaság

Eredményt, jövedelmezőséget javítani a költségek kordában tartásával, illetve a hozamok növelésével lehet. Mindegyikre hathatós megoldásokat kínálnak a precíziós technológiák.

Prega 2019 – Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítás

2019-ben is megrendezzük a PREGA Konferencia és Kiállítást, ahol vezető vállalatoktól, hazai és külföldi szakértő előadóktól kaphat precíziós gazdálkodási gyakorlati információkat és ismerheti meg a legfrissebb nemzetközi és hazai trendeket.

Áder János felmentette az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkárát

Áder János köztársasági elnök felmentette megbízatása alól Bitay Mártont, az Agrárminisztérium (AM) földügyekért felelős államtitkárát 2019. február 18-i hatállyal – közölte a szaktárca az MTI-vel.

Erősítik az OMÉK üzleti szerepét és nemzetközi jellegét

Agroinform
-
  Tegnap 16:35 Gazdaság

Szükség van mindenkire, a legkisebb termelőtől a legnagyobbig. A kiállításon fontos szempont lesz a termelők, a kereskedők és a fogyasztók közötti kapcsolat és bizalom elmélyítése is, ezáltal a kereskedelem fejlesztése.

Egyszerűbb lesz az amerikai szőlőkabóca elleni támogatás igénylése

A szőlőültetvényeket veszélyeztető kártevők– mint például az amerikai szőlőkabóca – elleni támogatás igénylése egyszerűsödik, a kérelmek 2019. március 1-31. között nyújthatók be postai úton a Magyar Államkincstárhoz.

Malackorban eldőlhet, hogy mennyit keresünk egy almon

Agroinform
-
  Tegnap 14:06 Állatvilág

Folyamatosan felmerülő kérdés, hogyan tudjuk optimalizálni a termelést, hogy az nyereséges maradjon. Leggyakrabban a klasszikus termelési mutatók, mint pl. a tömeggyarapodás, fajlagos takarmány-felhasználás, a takarmányköltség vagy az elhullás kerülnek elemzésre.

Mit hozott a növénytermesztőknek 2018, és mit viszünk át 2019-re?

Agroinform
-
  Tegnap 12:30 Gazdaság

Igazából nem is volt tél a megfelelő időszakban, bezzeg megjött márciusban; az évszakok lassan eltolódnak, a tavasz pedig kezd megfogyatkozni.

A mezőgazdaság kibocsátását precíziós gazdálkodással lehet növelni

Precíziós gazdálkodásra van szükség Magyarországon a mezőgazdaság kibocsátásának érdemi növeléséhez, az új technológiák megismertetésében ad segítséget a PREGA (precíziós gazdálkodásról szóló) konferencia és kiállítás, amely kedden kezdődik Budapesten – mondta Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ…

Lehet, hogy nem mindig előnyös az egyenletes vetésmélység?

Agroinform
-
  Tegnap 10:37 Gazdaság

Ilyen és ehhez hasonló elképesztő kérdéseket vetettek fel a résztvevők a Magyarországi Precíziós Gazdálkodási Egyesület gyakorlati tudásátadásán.

Segítik az unión túli piacokra készülő termelőket

Agroinform
-
  Tegnap 09:47 Gazdaság

Az EXIM kész a mezőgazdasági beszállítók, azaz a termelők finanszírozására is. Hitelkonstrukcióikban a mezőgazdasági szezonalitáshoz lehet igazítani a törlesztési feltételeket.

Kiváló minőségű gépek szőlő- és gyümölcstermesztőknek

Agroinform
-
  Tegnap 09:14 Autó-motor

Carraro erőgépek, Campagnola elektromos és pneumatikus kéziszerszámok, Arrizza talajmunkáló és BMV zöldmegmunkáló adapterek, illetve Maschio Gaspardo permetezők vonultak fel az AGROmashEXPO-n.

Rekordokat döntő kukoricahibridek

Agroinform
-
  Tegnap 08:28 Gazdaság

Tavaly is meghirdette Termelői Versenyét az RAGT Vetőmag Kft., melyre 101 termelő nevezett összesen 3049 hektárral. A legnagyobb terület 96, a legkisebb 14 hektár volt. Idén is érdemes lesz nevezni, mert akár 100 vetőmag-zsákot is elnyerhetnek a sikeres termelők.