Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 61 hír

Figyelmeztetést adtak ki: 100 km/h-t meghaladó széllökés és nagy méretű jég kísérheti a zivatarokat

Ciklon előoldal, meleg, nedves levegő, majd hidegfront, amely mind a Kárpát-medence felett összpontosul. Eredménye egy igazi nyári konvektív nap lesz rengeteg záporral, zivatarral.

Baromfitakarmányok hasznos kiegészítője lehet a csalán

Agroinform
-
  Tegnap 16:09 Állatvilág

A csalán emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatása már régóta ismert, azonban a takarmányozásban csípőssége miatt gyakorlatilag nem használják, pedig érdemes lenne.

Lovat lopott, majd szembesétált a gazdával a galgamácsai bűnözőzseni

Agroinform
-
  Tegnap 15:11 Gazdaság

Lopás bűntette miatt kell felelnie a férfinek, aki fényes nappal tulajdonított el egy lovat Galgamácsán.

Minden adott ahhoz, hogy a régió egyik legnagyobb agrárképzési intézménye jöjjön létre Magyarországon?

A felsőoktatás tervezett átalakításával egy olyan tudásközpont jöhet létre, ami kulcsszerepet fog játszani a modern, magyar agrárium megteremtésében – mondta Dr. Gyuricza Csaba az M1 – Ma reggel című műsorában.

Milyen segítségre számíthatnak az aszály- és fagykárokat elszenvedett gazdák?

Az idei esztendő első felének időjárása komoly károkat okoz a mezőgazdaságban. A gazdálkodók eddig 166 ezer hektáron jelentettek be aszálykárt és 82 ezer hektáron tavaszi fagykárt – mondta el Nagy István agrárminiszter csütörtökön az MTI-nek.

Földárak: bízhatunk az enyhülésben vagy újabb drágulás jön?

Tavaly is drágultak a termőföldek Magyarországon, de az árak növekedési üteme jelentősen csökkent az előző évekhez képest – derült ki a Takarék Index elemzéséből. A szőlők és gyümölcsösök ára már stagnált. Az osztatlan közös földtulajdon felszámolása várhatóan jelentős földforgalmat generál a következő években. A világjárvány még nem…

Betiltják az avarégetést az egész országban

Jövő évtől tilos az avar és a kerti hulladék égetése.

Erősödött a forint, megtorpantak az üzemanyagárak

Minimálisan, de csökken a benzin ára, a gázolajé változatlan.

Elindul az Agrárcenzus 2020 – az adatszolgáltatás az érintettek számára kötelező!

Online kitöltési szakasszal indul pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mezőgazdasági összeírása, az Agrárcenzus 2020.

Megérkezett az eső és már terjednek is a gyümölcsbetegségek

Agroinform
-
  20.06.03 17:20 Gazdaság

A növényeknek még mindig kevés a lehullott csapadék, de a gombakórokozók beindulásához épp elegendő esőcskék érkeztek. Így lassan „normalizálódik a helyzet”, ami itt azt jeleneti, hogy a nedves levélfelületeken már a varasodásra, és ha megérkezik a felmelegedés, akkor peronoszpórára, a csonthéjasok levélbetegségeire és a burgonya,…

Elképesztő mennyiségű illegális növényvédő szert foglaltak le a hatóságok

Összesen 1346 tonna illegális növényvédő szert foglaltak le január és április között egy 32 országot érintő műveletben az Európai Unió rendőri együttműködését koordináló szervezete, az Europol szerdai tájékoztatása szerint.

Szélrohamokkal és jégesővel karöltve jönnek a heves zivatarok

Néhol továbbra is kialakulhatnak akár hevesebb zivatarok is jégesővel, károkozó szélrohammal, nagy mennyiségű csapadékkal.

Hatalmas egyetem-összeolvasztás jön augusztustól

Egy nagy agrár tudásközpont képezheti a jövő mezőgazdasági szakembereit. A remények szerint intézményi összevonások, szervezeti átalakítások révén országos agrár tudásközponttá válhat a Szent István Egyetem.

Brutális pusztítás a dinnyeföldeken: újra kellett vetni

Agroinform
-
  20.06.03 15:04 Gazdaság

A fagyok okozta károk miatt több helyen újra kellett vetni a görögdinnyét, ennek ellenére június közepétől lesz magyar dinnye az üzletekben.

Csökkenő kínálat, emelkedő bárányárak

Csökkentek a kínálati mennyiségek az EU országaiban, így az árak ezen a héten az elmúlt két hónapban a legmagasabbak.