Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 75 hír

Új fogadó- és bemutatóépület várja a látogatókat a Kiskunsági Nemzeti Parkban

A hasonló ökoturisztikai létesítmények nagy jelentőséggel bírnak a környezeti nevelésben.

Több ezer hektáron tarolta le a szőlőt a Bordeaux-régióban a jégverés

Agroinform
-
  Ma 17:00 Gazdaság 

Mindez egy évvel azután következett be, hogy a borvidék történelme legrosszabb termését takaríthatta be: tavaly 39 százalékkal csökkent a termés a késő tavaszi fagyok miatt.

Többórás napsütés, elszórtan zápor várható

Továbbra is hideg, változó nedvességtartalmú levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. A sokéves átlaghoz képest 3-5 fokkal hidegebb időre lehet számítani.

Jövedelmező elfoglaltságot jelenthetne a húsgalambtartás

Agroinform
-
  Ma 13:00 Állatvilág 

A hobbi- és versenymadarak iránt hatalmas az érdeklődés, főként a kínai galambászat felfutása miatt. Húsgalambot ugyanakkor egyelőre nagyon kevesen tartanak itthon, holott ha a kereslet nőne, jól jövedelmező elfoglaltságot jelentene a gazdáknak.

Számos új kihívással kell szembenéznie az erdészszakmának

Agroinform
-
  Ma 11:00 Gazdaság  Hétvége

A klímaváltozás miatt megkezdődött természetes erdőállomány-változásra minél előbb hosszú távra szóló választ kell találni.

Zöldsorgépek, kombájnbeállítások, betakarítási hajrá

Agroinform
-
  Ma 09:00 Autó-motor 

Eseményekben és újdonságokban gazdag hét van mögöttünk a gépészeti hírek, beszámolók terén, de nem feledkeztünk meg a nyári betakarítási munkákról sem, így tovább folytattuk ezzel kapcsolatos cikksorozatunkat is.

VI. Japán Kistraktor Találkozó

Agroinform
-
  Ma 08:00 Autó-motor 

Idén is megrendezik a Japán Kistraktoros találkozót.

Online felmérés a mezőgazdasági őstermelők adózásáról és járulékfizetéséről

Agroinform
-
  Tegnap 16:53 Gazdaság  Mezőgazdaság

Az őstermelői adózási és járulékfizetési szabályok átalakításával kapcsolatos részletes javaslatok előkészítése keretében az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) online felmérést végez a kamarai tagok körében.

Hűvös, napos-gomolyfelhős idő lesz, néhol záporokkal

Hűvös levegő érte el a Kárpát-medencét. Bár szombaton már a hidegfront az országtól keletre húzódik, hosszabb-rövidebb időre a nap is kiüt, de a hőmérséklet csúcsértéke 5-6 fokkal elmarad a sokévi átlagtól.

700 millió embernek kell majd elhagynia a lakóhelyét a talajromlás miatt?

Az Európai Bizottság tudományos szolgálata és tudásközpontja közzétette az elsivatagosodást bemutató világatlasz új kiadását, amely szerint a népességnövekedés és a fogyasztási szokások változása minden korábbinál nagyobb nyomást gyakorolnak a Föld természeti erőforrásaira.

Az AKG-ban megengedett az évelőnövénykultúra-váltás

Az AKG-felhívás esetében környezeti érték megőrzése szempontjából nem az a lényeg, hogy ugyanaz az évelő növénykultúra fedje folyamatosan a területet, hanem az, hogy valamilyen évelő kultúra legyen a területen.

Génszerkesztéssel tettek ellenállóbbá sertéseket, milliárdos károk előzhetők meg

Agroinform
-
  Tegnap 12:23 Állatvilág  DNS

Génszerkesztéssel tettek sertéseket ellenállóvá a világ egyik legköltségesebb állatbetegségével szemben – írta a BBC hírportálja.

Nagy István: "A környezetvédelmi problémákat közösen kell megoldani"

Agroinform
-
  Tegnap 11:07 Tudomány  Nagy István

A környezetvédelmi kérdések, problémák mindig globális jellegűek, határon átívelők, ezért a megoldásnak is mindig közösnek kell lennie – mondta Nagy István agrárminiszter csütörtökön Budapesten, a visegrádi négyek (V4) környezetvédelmi találkozóján.

1 liter tej 12 forint Csehországban?

Agroinform
-
  Tegnap 09:52 Gazdaság 

A cseh állam panaszt tesz a Versenyhivatalnál, mert a Kaufland 1 koronáért ad egy liter tejet.

Módosult az erdészeti technológiákra, erdei termékek feldolgozására vonatkozó felhívás

Agroinform
-
  Tegnap 09:06 Gazdaság 

Módosult az „Erdészeti technológiákra, valamint erdei termékek feldolgozására és piaci értékesítésére irányuló beruházások” elnevezésű (VP5-8.6.1-17 azonosító jelű) felhívás. Az alábbiakban összefoglaljuk a módosítás tartalmi részleteit.