Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 42 hír

Leggyakrabban elkövetett hibák a szobanövények gondozása során I.

Milyen hibákat követhetünk el a növény helyének megválasztása során? Mikor nem megfelelő minőségű a helyiség levegője a növénynek? Milyen hibákat véthetünk a nem megfelelő minőségű és mennyiségű öntözővízzel, és vajon milyen virágtartóval lőhetünk mellé?

Miért hullik le érés előtt az összes szilva a fáról?

A szilva érés előtti állapotban történő lehullása kártevő vagy vírus jelenlétére is utalhat.

Mit lehet tudni a kajszin nemrég megjelent levéltetűről?

A kajszi fáit, többi társával, a cseresznyével, szilvával és őszibarackkal ellentétben, a levéltetvek kevésbé kedvelték. Egy-egy alkalommal kisebb méretű kolóniák ugyan megjelenhettek hajtásaink, de nagyobb mértékű kártétellel eddig nem kellett számolnunk.

Cinket és vitaminokat is tartalmaz az innovatív takarmánykiegészítő

Speciális takarmánykiegészítőt fejlesztett ki és tesztelt egy hároméves nemzetközi projekt keretében az Adexgo Kft., a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Élelmiszertudományi és Technológiai Intézete (Mate Étti), valamint négy román partner közös konzorciuma. Az ásványi anyagokban, vitaminokban és polifenolokban gazdag…

Innovatív megoldások segítik a természeti erőforrások hatékony használatát

A korszerű vízgazdálkodási és termelési rendszerek megismertetése érdekében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Izrael budapesti nagykövetsége és a Külügyi és Külgazdasági Intézet online konferenciát tartott. Az „AgriData – Innovatív izraeli és magyar megoldások a mezőgazdasági termelésben” webinárium a magyar és az izraeli…

A kerti tó ápolása júliusban

A kerti tó ugyanúgy ápolást igényel a nyári időszakban, mint a kert más része. Nem macerásabb, mint bármelyik terület, de az biztos, hogy kis szakértelem szükségeltetik hozzá, hogy mindig örömünket leljük benne.

Honnan tudhatjuk, hogy érett-e a görögdinnye?

Agrofórum
-
 21.07.23 09:49Mezőgazdaság

A görögdinnye érési időszaka a virágok megtermékenyítésétől számítva hazánkban kb. 30-35 nap múlva kezdődik el. Fő szedési időszaka, szabadföldi körülmények között termesztve, július elejétől általában szeptemberig tart.

Mi okozza a paprika levelén megjelenő foltokat?

Tartsuk be a vetésforgót és a beteg növénymaradványok összegyűjtését és megsemmisítését is végezzük el.

Profitrealizálás állította meg a búza drágulását

Agrofórum
-
 21.07.23 08:01Mezőgazdaság

Amerikában mínuszok, Európában pedig vegyes összkép jellemezte a kereskedést az agrárpiacokon. Chicagóban a búza 2,5 százalékot, a kukorica 1,1 százalékot, a szójabab 1,9 százalékot, a repce pedig 3,2 százalékot vesztett értékéből. Kontinensünkön a malmi búza és a takarmánybúza olcsóbb lett, míg a repce és a kukorica drágult.

Gyapottok-bagolylepke fertőzési veszélyhelyzet kukoricában

Agrofórum
-
 21.07.23 06:42Mezőgazdaság

A gyapottok bagolylepke hernyója (1. kép) jól ismert kártevője több növénykultúránknak is, de szántóföldi körülmények mellett leginkább a kukoricát veszélyezteti. Kártételében érzékelhető évjárati hatás, az a legtöbbször a forró és száraz évjáratokban jelentkezhet fokozott mértékben. Mint amilyen az idei évünk is!

Továbbra is akadozik a gabonaszállítás Németországban

Agrofórum
-
 21.07.23 05:40Mezőgazdaság

A Rajna folyó egy jelentős része Dél-Németországban hétfőn továbbra is el volt zárva a hajózás elől, miután a közelmúltban tapasztalt áradások hatására megemelkedett a vízszint - közölték a német hatóságok.

Földibolhák lepik el a veteményest

Agrofórum
-
 21.07.23 05:21Mezőgazdaság

A napokban apró, 2-3 mm nagyságú fekete bogarak lepték el a kertet, szinte minden növényt. Karalábé palánták levelein kicsi lyukakat rágtak, pattognak, ugrálnak. Másoktól is hallottam, hogy náluk is vannak. Mik azok, tudok ellenük valahogy védekezni?

Vasútépítés miatt tiltakoznak a gazdák

Agrofórum
-
 21.07.23 05:00Mezőgazdaság

Bajorországban gazdák tiltakoznak a Deutsche Bahn építési projektjei ellen. Szerintük az új Ice (InterCityExpress) német nagysebességű vonatoknak teljes mértékben összhangban kell lenniük a fenntartható közlekedési politikával. A földek elvétele egyre inkább kihat a mezőgazdaságra, és így nem tart sokáig a fenntarthatóság.

A kedvezőtlen időjárás miatt emelkedik az ukrán búza exportára

Az ukrán malmi búza exportára 3-6 dollárra emelkedett az elmúlt héten. A rossz időjárás miatt a fekete-tengeri régió betakarításával kapcsolatos bizonytalanság okozta a drágulást - közölte az Apk-Inform mezőgazdasági tanácsadó cég.

Ultrahangos vadriasztóval védik a fácánokat, nyulakat

Agrofórum
-
 21.07.22 09:35Mezőgazdaság

A mezőgazdasági munkák során is számos megoldással lehet védeni a biodiverzitást, a beporzókat vagy éppen az apróvad-állományt - legyen szó mezei nyúlról, fogolyról vagy éppen fácánról. A magas növényzetben megbúvó állatokra azonban különösen nagy veszélyt jelent az első, tavaszi kaszálás.