Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 68 hír

Mi lesz veled, növényvédelem? – A szakma jövőjéről kérdeztük a Növényorvosi Napon megjelenteket

Agrofórum
-
  Tegnap 16:52 Mezőgazdaság

November közepén rendezték meg a 2019-es Növényorvosi Napot a gödöllői Szent István Egyetem aulájában, ahol arra voltunk kíváncsiak, mit gondolnak a szakemberek a növényvédelem jövőjéről, a szakma kihívásairól.

Itt van a lista: ilyen kukoricát vegyen, ha nagy termést akar!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (Nak), a Gabonatermesztők Országos Szövetségével (Gosz) és a Vetőmag Terméktanáccsal (Vszt) együttműködésben megszervezett idei kukorica posztregisztrációs fajtakísérlete után immár nyilvános az ajánlati fajtalista.

Kína nyitna az amerikai szójabab és sertéshús felé

Kína mentesíteni készül egy bizonyos mennyiségű amerikai szójababot és sertéshúst a két ország között zajló kereskedelmi háború során kivetett pótvámok alól - jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség a pekingi kormányzat vámügyi bizottságának pénteki közlésére hivatkozva.

NAK TechLab inkubációs program – támogató környezet startup vállalkozásoknak

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (Nak) és a Design Terminal által életre hívott Nak TechLab inkubációs program célja, hogy a leginnovatívabb megoldások megtalálják helyüket a hazai agrárszektorban és élelmiszeriparban, ezáltal versenyképesebbé, fenntarthatóbbá és környezettudatosabbá téve az ágazatot.

Meghirdették a biodiverzitás évét 2020-ra “A legszebb konyhakertek” programban

A Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű országos program az otthoni kertgazdálkodást népszerűsíti, célja, hogy a kertművelők munkája kellő elismerést kapjon, és példájuk nyomán minél többen műveljék kiskertjeiket, hiszen így öröklődhet tovább az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat a generációk között - fogalmazott az…

A kereskedelmi konfliktus enyhülésében reménykedők miatt drágult a szójabab

Agrofórum
-
  Tegnap 08:33 Mezőgazdaság

A szójabab 1 százalékkal drágult, miközben a búza ára 0,9, a kukoricáé pedig 0,2 százalékkal ment lejjebb.

Glencore Agriculture: új kereskedelmi vezető erősítheti a vállalat hazai pozícióját

A Glencore Agriculture magyarországi cégcsoport területi képviselői csoportvezetőjét, Cseresznye Pétert (28) nevezték ki a cég kereskedelmi vezetőjének.

Ritka kártevők a repcében

Agrofórum
-
  Tegnap 03:37 Mezőgazdaság

Az őszi káposztarepce az a szántóföldi növénykultúránk, amelynek növényvédelmében az állati károsítók döntő jelentőséggel bírnak és amelynek a termesztési költségeiben az ilyen károsítók elleni védekezés adja az egyik legnagyobb tételt. A repcét súlyosan veszélyeztető különböző rovarok (kis káposztalégy, repcedarázs, földibolhák, ormányosok,…

Decembert 15-től nyújtható be a sertés állatjóléti kérelem

A 2020-ra vonatkozó sertés állatjóléti támogatási kérelem benyújtásához szükséges formanyomtatvány és közlemény már megtalálható a Magyar Államkincstár honlapján. Beadható december 15. és 31.között!

Több mint 152 millió facsemetét termeltek idén

A Magyarországon működő 400 csemetekertben idén több mint 152 millió facsemetét termeltek, ami azt jelenti, hogy a magyar erdészeti szaporítóanyag-termelés ki tudja elégíteni a belföldi erdőtelepítési igényeket - mondta az Agrárminisztérium (Am) földügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Javult a befektetői hangulat a gabonapiacon

Agrofórum
-
  19.12.05 08:03 Mezőgazdaság

Zöldben állt mind a három fő agrártermék ára Chicagóban azt követően jó hírek szivárogtak ki a kereskedelmi tárgyalásokról.

Mercedes traktorszerelem – Veterán MB-Trac traktorok és permetező Unimog Dunavecsén

Agrofórum
-
  19.12.05 07:00 Mezőgazdaság

Ki ne ismerné ezt a jelet... Az elmúlt évtizedek egyik legkultikusabb márkáját jelentette és jelenti. Dunavecsén azonban nem személyautók viselik a háromágú csillagot, hanem mezőgazdasági gépek - hat Mb Trac és egy Unimog sorakozott fel Kiss László családi gazdaságának udvarán, hiszen egyetemista fiával már régóta imádja és gyűjti a német…

Tudjon meg mindent a kölcsönös megfeleltetésről! – 1. rész: Mi fán terem a KM?

Agrofórum
-
  19.12.05 06:36 Mezőgazdaság

A kölcsönös megfeleltetés (közismertebb nevén: Km) fogalmával sajnos az esetek többségében csak akkor találkozik a termelő, amikor megcsörren a telefonja és ellenőrzésre rendelik be, vagy helyszíni Km ellenőrzésre jelentkeznek be a hatóságok. Ilyenkor az első reakció általánosan a kétségbeesés és a büntetéstől való félelem. A Km…

Tájépítész szemmel a Felvidéken – hogyan látjuk a tájat?

Agrofórum
-
  19.12.05 03:36 Mezőgazdaság

A Felvidék különösen gazdag természeti és építészeti formavilággal rendelkezik. A Kárpátok hegyvonulatai lenyűgöző képpel bizonyítják az évezredekkel, évmilliókkal ezelőtti földmozgások eredményét. Legmagasabb csúcsa, a Gerlachfalvi-csúcs (2655 m) is itt található, a Magas-Tátra része. A Tátra hegyei téli időszakban vonzzák a síelni vágyókat …