Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 38 hír

Legyen saját fűszerkertünk – 3. rész

Hova kerüljön kertünkben a rozmaring, az oregánó, a kakukkfű és a cickafark? Mennyi öntözést, napfényt igényelnek? Milyen gyógyhatásai vannak a cickafarknak és a kakukkfűnek? Milyen ételekhez illik a rozmaring és az oregánó?

Magasabb termelői árat szeretnének a spanyol paradicsomtemesztők

Agrofórum
-
  Tegnap 14:03 Mezőgazdaság

A spanyol termelők szervezete, az Union de Extremadura (Ue) kétségbe vonja azt a nyersanyagárat, amelyet a feldolgozóipar fizet a paradicsom- és olajbogyó-termelőknek. Számításaik szerint ez 170 millió euró (190 millió Usd) veszteséget eredményezhet számukra.

Elhunyt Nagy Ferenc József volt földművelésügyi miniszter

Meghalt Nagy Ferenc József volt országgyűlési képviselő, az egykori Antall-, majd Boross-kormány volt minisztere – közölte az Mti-vel a család vasárnap.

Irány Brazília – Az AGCO megkezdte a Fendt márka bevezetését Braziliába

Agrofórum
-
  Tegnap 13:17 Mezőgazdaság

Brazília 372,9 millió hektár mezőgazdasági területtel rendelkezik, amelyből napjainkban mintegy 128 millió hektárt művelnek meg. Robert Crain az Agco Észak- és Dél Amerikáért felelős elnök helyettese óriási lehetőségeket lát a mezőgazdaság fejlesztésére a kontinens legnagyobb államában. Az Agco Corporation Massey Ferguson és…

Óriásberuházás valósulhat meg Mosonmagyaróvár térségében

Agrofórum
-
  Tegnap 10:17 Mezőgazdaság

Hamarosan kezdetét veheti a Fakt Ag Mosonmagyaróvár térségébe tervezett mezőgazdasági gigaberuházásának tervezése és kivitelezése, mivel az érintett terület megvételére már leszerződött a korábbi, felszámolás alatt álló gazdasági társaságokkal a befektető — értesült a Magyar Nemzet.

Veszélyes kártevők: a gabonapoloskák

Agrofórum
-
  Tegnap 10:03 Mezőgazdaság

A gabonák termesztéstechnológiájának alapelvei jelentősen megváltoztak. A minőség vált meghatározó céllá, így a jövőben is a termésmennyiség optimumának és a minőség maximumának elérésére törekszünk úgy, hogy mindezt a lehető legkisebb környezetterheléssel tegyük. Már az 1960-as évek végén többen rámutattak, arra, hogy a…

A csapadékos idő feladja a leckét a növényvédelmi szakembereknek

Agrofórum
-
  Tegnap 08:47 Mezőgazdaság

Az eddigi, májusi sokéves csapadékátlagot jócskán meghaladó esők miatt a növényvédelemben előtérbe került a kórokozók elleni küzdelem. Így van ez a kertészeti kultúrákban is, de mellette nem hanyagolható el a kártevők előrejelzésre alapozott, kártételi veszélyszint alatti tartása sem.

Kiemelt szerep jut az öntözésfejlesztés ösztönzésére

A Vidékfejlesztési Program kiemelt szerepet szán az öntözésfejlesztés ösztönzésére. Az 50 milliárd forint keretösszegű pályázati forrásból megvalósuló beruházások termelékenyebb gazdálkodást, jobb jövedelmezőséget, biztosabb jövőt ígérnek a gazdálkodóknak – fogalmazott Feldman Zsolt, a somodori Gabriella-major…

Hiány várható a világ cukormérlegében 2019-2020-ban

Az Fo Licht legújabb jelentése szerint a 2019-2020-as cukorszezonban egy kisebb globális hiány várható. A világpiac nem igényel több cukrot Brazíliától 2019-ben és az elkövetkezendő időben egyelőre nem tűnik úgy, mintha az árak elmozdulnának a jelenlegi szintről

Lengyelország 100 ezer tonna étkezési almával nyithatja a szezont

A hatalmas lengyel almakészletek nem csökkennek olyan gyors ütemben, mint amennyire kellene. Április 1-jén Lengyelország frissalma-készlete még 665 ezer tonna volt. Ha csak az olasz és német készletet hozzáadjuk, akkor az már több mint 1,5 millió tonna.

Kalászfuzáriózis és vörösrozsda: járványveszélyes a helyzet őszi búzában

Agrofórum
-
  19.05.19 10:59 Mezőgazdaság

Néhány napos szünetekkel május első felében az átlagosat meghaladó eső esett. Az ország középső és nyugati felében ez a mennyiség meghaladta a 80 millimétert. Kevés a napsütés, fáznak a napraforgó és a kukorica kultúrák, emiatt vontatott a fejlődésük. A hűvös talaj miatt akadozik a tápanyagfelvétel, sápadt az egész növény. Ha melegebb idő…

Három modellel bővíti MF 3700-as traktorszériáját a Massey Ferguson

A Massey Ferguson három modellel bővíti ki a népszerű Mf 3700-as traktorszériát. Az új verziókkal a kis-univerzális szegmensben érhetnek el a gazdálkodók magas felszereltségű, robusztus erőgépeket.

Az alma ventúriás varasodása és a tűzelhalás betegségek előrejelzése

Agrofórum
-
  19.05.18 07:47 Mezőgazdaság

Az alma két legfontosabb kórokozója a Venturia inaequalis (Cooke) Wint. gomba mely a ventúriás varasodást, valamint az Erwinia amylovora (Burill) Winslow et al. baktérium mely az almatermésűek tűzelhalás betegségét okozza.

Közös Agrárpolitika: mennyi támogatás jut 2020 után?

Az európai parlamenti (Ep) választásokat követő tárgyalások egyik legfontosabb kérdése továbbra is az, hogy az uniós költségvetés mekkora szeletét fordítják agrártámogatásokra a következő időszakban.

Segítség a szekszárdi borászoknak

Együttműködési megállapodást írt alá az Erste Bank a Szekszárdi Borvidék képviselőivel a borvidék fejlesztése érdekében.