Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 49 hír

Az agrár-külkereskedelem egyenlege 20 százalékkal javult az év első felében

A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek kivitele 4714 millió euró, behozatala 3042 millió euró volt az első fél évben, az export 11,2 százalékkal, az import 6,8 százalékkal nőtt, az agrár-külkereskedelem aktívuma 1672 millió euró volt, 279 millió euróval, 20 százalékkal több, mint 2018 első fél évében.

Kalapács alá került egy igazi ritkaság, egy 1957-es Porsche traktor

A Sotheby’s szeptember 28-i aukcióján 18 ezer dollárért kelt el egy szép állapotban fennmaradt 1957-es Porsche-Diesel Standard 208 traktor, amelyet egy 24 lóerős kéthengeres, léghűtéses dízelmotor hajtott.

A pH hatása a permetezés hatékonyságára

Amikor azt hallom egy termelőtől, hogy nem használ a szer, vagy azt tapasztalom egy szaktanácsolt területen, hogy valóban nem úgy hat az a hatóanyag, ahogyan elvárnánk; akkor két dologra kell gondolnunk hibalehetőségként. Az egyik a kijuttatási technológia (mikor, hogyan, mivel stb.) s miután ennek gyorsan utána lehet járni, jöhet a másik: a…

Rekord búzatermés a Brexit árnyékában

Nagy-Britanniában befejeződött a búza betakarítása, és a becslések szerint 2015 óta a legnagyobb a termés – idézte a Reuters hírügynökség a Mezőgazdasági és Kertészeti Fejlesztési Tanács (Agriculture and Horticulture Development Board, Ahdb) közleményét.

Mik lehetnek a gömb alakú képletek a mogyoró vesszőin?

P. Róbertné kérdése: Mogyoró bokrokon már kevés levél van, érdekes képződményeket vettem észre a vesszőkön: a rügyek helyén gömb formájú képletek láthatók. Mik ezek, és lehet-e ellenük tenni valamit?

Átadták a SZIE Józsefmajori Tanüzemének felújított épületét

Agrofórum
-
  Tegnap 11:38 Mezőgazdaság

Átadásra került a Józsefmajori Tanüzem felújított épülete és ezzel egy időben befejeződött a tanüzem átalakítása, modernizálása, mely alkalmas őshonos állatfajok, főleg szőke mangalica tartására, genetikai értékeinek megőrzésére. A közel 100 millió forintos beruházás a Szent István Egyetem által elnyert Efop-3.4.3-16-2016-00012 számú Európai…

Keresőkutyákat is bevetnek a britek a sertéspestis behurcolása ellen

Agrofórum
-
  Tegnap 10:36 Mezőgazdaság

Különleges keresőkutyákat kezdtek használni az Egyesült Királyság határain az afrikai sertéspestis növekvő veszélye miatt.

A globális készletek szűkülése miatt aggódnak a befektetők

Agrofórum
-
  Tegnap 09:51 Mezőgazdaság

A búza ára 1,1 százalékkal tovább drágult a chicagói árutőzsdén a pénteki kereskedésben és zárásban megközelítette az 531 dollárcentes vékánkénti szintet. Napközben 532,38 dollárcenten is kötöttek üzletet, ezzel megerősödött a pár napja elért három havi csúcsszint. Sőt a július 15-i kereskedésben elért 531,38 dollárcentes szint is megdőlt, így…

24. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum – előtérben az új károsítók és a precíziós növényvédelem

Agrofórum
-
  Tegnap 08:37 Mezőgazdaság

Az új károsítók, a precíziós növényvédelem és a technikai újítások is előtérbe kerültek idén a Tiszántúli Növényvédelmi Fórumon. A Debreceni Egyetem Növényvédelmi Intézete már 24. alkalommal rendezte meg konferenciáját, idén az élelmezési világnapra koncentrálva.

Hogyan védekezhetünk a som levélfoltossága ellen?

Agrofórum
-
  Tegnap 06:38 Mezőgazdaság

G. Jakab kérdése: Som bokrokon már nyáron megjelentek, és az utóbbi hetekben súlyosan elterjedtek a foltos levelek. Mi okozza ezt a betegséget, lehet-e védekezni ellene?

Almapiaci helyzetkép – elmarad a várakozásoktól az idei almatermés

Agrofórum
-
  Tegnap 04:35 Mezőgazdaság

A 2019. augusztus közepén a FruitVeB kiadott egy, az almapiacra vonatkozó prognózist (lásd: https://fruitveb.hu/alma-2019-evi-termes-es-piaci-prognozis/). Az azóta eltelt idő indokolttá tette, hogy kérdéseinkkel megkeressük dr. Apáti Ferencet, a FruitVeB és az Ékasz alelnökét és megtudjuk, mi valósult meg prognózisukból, illetve képet kapjunk a

Támogatják az erdészeti facsemeték termelését

Az országos erdősítési és fásítási programok sikerének egyik feltétele, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű kiültethető facsemete álljon rendelkezésre az országban, ennek érdekében az agrártárca megújította a szaporítóanyag-termelésre vonatkozó rendeletet, és megkezdte a csemetekertek gépesítési, öntözésfejlesztési támogatási…

A hónap végéig kell bejelenteni a 2018-as növényvédőszer-forgalmi adatokat

2019. október 31-ig kell bejelenteni a 2018-as növényvédőszer-forgalmi adatokat a Nébih Ügyfélprofil Rendszerében (Üpr). A bejelentés cégek esetében csak meghatalmazással végezhető.

A Corteva Agriscience támogatási programot hoz létre a fenntartható gazdálkodásért

A program az innovatív megoldások elterjesztésében részt vevő gazdálkodókat jutalmazza.

Mire figyeljünk a leander teleltetése során növényvédelmi szempontból?

Agrofórum
-
  19.10.18 04:36 Mezőgazdaság

N. Blanka kérdése: Leandereim teleltetése során mire kell kiemelten odafigyelnem növényvédelmi szempontból?