Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 69 hír

Méhegészségügyi csekély összegű támogatás igényelhető

A méhészeti tevékenység versenyképesebbé tétele, valamint a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzése érdekében az agrártárca új támogatási konstrukciót dolgozott ki a méhészek számára.

Öntözési terveket készítő vízitervezők elérhetősége

Az öntözés vízjogi engedélyes tevékenység. A vízjogi engedélyezési eljárás iránti kérelemnek pedig tartalmaznia kell az engedélyezési tervdokumentációt, elvi vízjogi engedélyezés esetén a műszaki megoldást tartalmazó dokumentációt.

Faápoló bajnokság a Margit-szigeten!

Július 27-28. között izgalmas programlehetőség kínálkozik a Margit-szigeten, ugyanis ott kerül megrendezésre az V. Faápoló Magyar Bajnokság. Az ingyenes rendezvényre szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Újra csúcsformában az Audi SQ7 TDI

435 lóerős V8-as dízelmotorjával 2016 tavasza óta az Audi Sq7 Tdi a sorozat csúcsmodellje. A nagyméretű Suv-modell most megújult formában, még impozánsabb megjelenéssel mutatkozik be.

Talaj-előkészítés őszi búza számára

A búza a repcénél kevésbé igényes a talajállapotra, ám meghálálja a mély, kellően ülepedett gyökérágyat, a morzsás vagy apró rögös magágyat. Az alapművelési mód megválasztása nemcsak az időjárási és csapadékviszonyoktól függ, hanem az előveteménytől és annak lekerülési idejétől is.

Országszerte erős a kukoricamoly fertőzés, kevesebb a gyapottok bagolylepke

Az elmúlt időszakban nyugodtabbra vált nyári időjárást csak helyenként zavarták meg kisebb- nagyobb helyi zivatarok. Az kalászos gabonák aratása lassan a végéhez közelít, már a zab betakarítása is tart. A jó ütemben folyó aratáshoz képest kissé lemaradt a szalma bálázása, elhordása és a tarlóhántás.

Fotókiállítással és nyereményjátékkal mutatkozott be a Vesd bele magad! Program

A résztvevő gyermekek fotóiból válogatott kiállítással, életmód és agrár totóval mutatkozott be az Agrya Vesd bele magad! Programja. A Program keretében kisgyermekes családok pályázhattak tavasszal vetőmag csomagokra. A kezdeményezés az Agrárminisztérium és az Agrya hozzájárulásával, valamint az Auchan az Ifjúságért Alapítvány 3,2…

Terménypiac: hullámzó árak – a betakarítási nyomás és az időjárás versenye zajlik

Agrofórum
-
  Tegnap 13:32 Mezőgazdaság

Július középső hete az európai piacokon egyik nap nyertes, másik nap vesztes pozíciót hozott a részvevőknek – gyakorlatilag változatlan árszint körül mozgott a piac.

A családi kovácsműhelytől a digitális mezőgazdaságig – A Kverneland sztori

Agrofórum
-
  Tegnap 13:16 Mezőgazdaság

A történet 1879-ben egy kis norvég falu Kvernaland kovácsműhelyében kezdődött. Ole Gabriel Kvernaland épített egy kis kovácsműhelyt, ahol először kaszát, majd később már lovas ekét kezdett el gyártani. Később az ipari forradalom idején a lóerőt a gépi erő váltotta fel és a felhasználók igénye alapján már többféle munkaeszköz készült.

Csökkentették a Bayer kétmilliárd dolláros büntetését

Agrofórum
-
  Tegnap 08:59 Mezőgazdaság

Egy idős, amerikai házaspár perelte a Bayert, állításuk szerint a Roundup gyomírtó szer rákot okozott nekik, és emiatt követeltek kártérítést.

Zöldítés okosan és hasznosan

Agrofórum
-
  Tegnap 08:51 Mezőgazdaság

Ismét eljött az aratás és utána gazdanyelven a „zöldítés” ideje, azaz kerülnek földbe a másodvetések. Sokan meg is kerestek a héten ezzel kapcsolatban kérdéseikkel, hogy megfeleljenek az előírásoknak.

Vigyázzunk a tarlóégetéssel! Csökkenhet a támogatás

Agrofórum
-
  Tegnap 08:47 Mezőgazdaság

A támogatások egészének lehívásához nélkülözhetetlen a kölcsönös megfeleltetés szabályrendszerének betartása a gazdálkodás során. A Km egyik eleme a „Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot”, amelyben ügyelni kell a tarlóégetésre.

Hogyan védhetjük meg a fák kérgét?

Agrofórum
-
  Tegnap 08:46 Mezőgazdaság

S. Ábel kérdése: Utcai díszfáim törzsénél és némely gyümölcsfámnál is a törzs tövénél a fakéreg megsérült, sebeket vettem észre. Mi okozhatta, megelőzhető?

Amerikai agrártermékeket vennének a kínaiak

Amerikai beszállítóknál érdeklődtek, illetve bizonyos agrártermékekre vonatkozó vámok alóli mentességet kérelmeztek a kínai hatóságoknál egyes kínai vállalatok - jelentette vasárnap a Hszinhua kínai állami hírügynökség a kormányzat vámügyi bizottságára hivatkozva.

Kelet-magyarországi Agrárfórum 2019

Agrofórum
-
  19.07.21 20:13 Utazás

Ötödik alkalommal rendezi meg az idén 2019. augusztus 9-én a Portfolio vezető gazdasági portál a Kelet-magyarországi Agrárfórumot, amely a hajdúböszörményi Hajdúsági Expo első számú szakmai rendezvényének számít.