Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 66 hír

Csökkent a tojás átlagára az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok legnagyobb tojás termelője, a Cal-Maine Foods negyedéves gyorsjelentésben 28 centes részvényenkénti nyereségről számoltak be, ez az előzetes konszenzusnál 10 centtel magasabb.

Bejelenthetőek a tavaszi fagykárok

Amennyiben a tavaszi fagykár az április elseje utáni időszakban is bekövetkezik, a kárbejelentés az egységes kérelem beadási ideje alatt is megtehető.

A felvásárlási láz ellenére zuhant a búza ára

Csaknem 3 százalékkal ment lefelé a búza árjegyzése, miközben a szójabab és a kukorica is 0,4-0,4 százalékkal drágult Chicagóban. Európában különösen rossz volt a hangulat, mind a négy fő agrártermék mínuszba fordult.

37 milliárd eurót fordítanak a járvány hatásainak enyhítésére

Az Európai Parlament és a Tanács két rendeletet hirdetett ki 2020. március 31-én. Ezek értelmében 37 milliárd euró összegű kohéziós forrást biztosít a tagállamok számára az egészségügyi rendszerek megerősítése, a kis- és középvállalkozások, valamint a csökkentett munkaidőben való foglalkoztatás és a közösségi alapú szolgáltatások…

Csongrád megyében is megjelent a madárinfluenza

Két Csongrád megyei pecsenyekacsa-tartó gazdaság állományában is kimutatta a madárinfluenza vírusát március 31-én a Nébih laboratóriuma. A két állomány összesen csaknem 200.000 állatának leölése folyamatban van. A madárinfluenza múlt heti ismételt kitörése óta már mintegy 40 gazdaságban van jelen a betegség. A Nébih ezúton is…

Járványvédelmi rendszerek fejlesztése pályázat nyílt meg

Megjelent a „Baromfi- És Sertéstartó Telepek Járványvédelmi Rendszereinek Fejlesztése” című pályázat.

A vendéglátók is válasszanak helyi termelőktől!

A helyi termelők termékeinek választásával a vendéglátók, közétkeztetők is sokat tehetnek a vidék fennmaradásáért – hívta fel a figyelmet Nagy István agrárminiszter. A helyi élelmiszerek felhasználásával ráadásul a fogyasztók is nyernek, hisz ételük kiváló minőségű, magyar alapanyagból készül.

Hereford – az extenzíven és olcsón tartható húsmarha

Megéri hereford húsmarhát tartani, hiszen az Egyesült Királyságban, a Herefordshire grófságban kitenyésztett fajta számos jó tulajdonsággal rendelkezik, ami rendkívül kedvező a kis- és a nagygazdaságok számára is.

Jó kukoricatermésre számítanak az Egyesült Államokban

Agrofórum
-
  Tegnap 08:03 Mezőgazdaság

A kukorica ára 0,2, a szójababé pedig 0,4 százalékkal drágult, miközben a búza 0,4 százalékkal olcsóbb lett Chicagóban. Európában csökkent a repce és a kukorica ára, a malmi búzáé nem változott, de a takarmánybúza drágult.

Elmarad a IV. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (Nak) és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (Megfosz) vezetősége – tekintettel a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányzati intézkedésekre – felelős főszervezőkként úgy döntöttek, hogy az idei Nak Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva rendezvény elmarad.

Évforduló: 120 éve született Páter Károly

Az idei évben jelentős évfordulókat ünnepel a Szent István Egyetem: 120 éve született Páter Károly, az egyetem alapító rektora, emellett az egyetemi szintű agrárképzés centenáriumáról, az első agráregyetem létesítésének 75 éves jubileumáról, valamint a felsőoktatási intézmény fennállásának 20. évfordulójáról is megemlékezik az…

Mi okozza a fagyal levelén megjelenő foltokat?

Agrofórum
-
  Tegnap 04:36 Mezőgazdaság

K. Mihály kérdése: A fagyal levelén különböző méretű foltok jelentek meg. Mi okozza a megbetegedést? Hogyan védekezhetek ellene?

Szaúd-Arábia alaposan feltölti búzakészleteit

Meghaladja az egymillió tonnát Szaúd-Arábia stratégiai búzakészlete. Az ország közben azt tervezi, hogy a következő egy hónapban további 1,2 millió tonna búzát importál.

Indul az adategyeztetés az állattartók számára

Az állatok naprakész nyomonkövetése a jelenlegi járványhelyzetben kiemelten fontos. A hatékony járványügyi intézkedések előfeltétele, hogy a hatóság pontos információval rendelkezzen minden állatról, azaz tudja, hogy egy adott tenyészetben hány állatot tartanak. A több tartási hellyel rendelkező állattartóknak legkésőbb 2020. május 15-ig kell…

Kazahsztán kvótákat vezet be a búza kivitelére

Agrofórum
-
  20.03.31 15:48 Mezőgazdaság

A koronavírus miatt, a belföldi ellátás biztosítása érdekében kiviteli kvótát vezet be a búzára és a lisztre Kazahsztán.