Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 59 hír

A fenntartható mezőgazdaság záloga a digitalizáció, az innováció és a megfelelő szabályozó környezet

A modern termelőknek olyan innovatív technológiákkal, megoldásokkal kell rendelkezniük, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy képesek legyenek a szükséges élelmiszert, takarmányt vagy üzemanyagot a fogyasztó, a környezet és a termelő számára is biztonságos módon előállítani.

Az aszály miatt leállt a folyami szállítmányozás

Halomban áll a betakarított gabona a raktárakban, a Duna alacsony vízállása miatt ugyanis gyakorlatilag leállt a folyami szállítmányozás. Bár a kereslet továbbra is élénk, az ügyleteket csak későbbi elszállítással tudják megkötni a termelők.

„Gazdatársaimmal is megosztom a gépet” – Átadtuk előfizetői nyereményjátékunk fődíját

Az Agrofórum az elmúlt évekhez hasonlóan 2018-ban is regisztrációs és előfizetői nyereményjátékot hirdetett honlapján és szaklapjában. A fődíj ezúttal egy Kuhn Mds 19.1 Q sebességarányos műtrágyaszóró volt, amit digitális és nyomtatott újságunk kombinált előfizetői között sorsoltunk ki. Legszerencsésebb olvasónk ezúttal Pap Urbán Károly…

Egyszerűbb támogatási feltételekre lenne szükség

Magyarország csak egy olyan új közös agrárpolitikát (Kap) tud majd támogatni, amely egyszerűvé teszi a támogatások igénylését és kifizetését mind a gazdák, mind pedig a tagállami szervezetek számára - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter hétfőn, Brüsszelben, a Mezőgazdasági és Halászati Tanács ülésén.

Újabb romániai településeken jelent meg az afrikai sertéspestis

Újabb Bihar megyei településeken mutatta ki az afrikai sertéspestis kórokozóját a romániai állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági szakhatóság - közölte hétfőn az Agerpres hírügynökség.

Folyamatosan nő a borászati ágazat árbevétele

Folyamatosan csökken a szőlőbor készítéssel foglalkozó magyar cégek száma, de közben az ágazat árbevétele folyamatosan nő.

Egyre versenyképesebbek a japán borok

Ha Japán és a bor szóba kerül, elsőként a rizsborra gondolunk, ám a szigetországban néhány évtizede meghonosítottak több európai borszőlőfajtát is.

Világbajnok a Kreinbacher pezsgője

Elnyerte a nem hagyományos szőlőfajtákból készült brut pezsgők világbajnoki címét a somlói Kreinbacher Birtok Prestige Brut Magnum 2013 pezsgője a Champagne és Pezsgő Világbajnokság londoni díjátadóján. A birtok emellett számos más díjat is bezsebelt.

Komoly ágazat épül a laktózérzékenységre

Agrofórum
-
  Tegnap 14:08 Mezőgazdaság

„Laktózérzékenység? Ugyan, ma már szinte mindenki érzékeny valamire, bezzeg régen nem így volt.” Gyakran halljuk magunk körül ezeket a mondatokat, és valószínűleg nekünk is átfutnak időnként hasonló gondolatok a fejünkben. Valóban nagy számban jellemző a laktózérzékenység a hazai lakosságra, vagy csak egy újabb divathóbortról van szó?…

UTEC®, a stabilizált karbamid már Magyarországon is elérhető!

Agrofórum
-
  Tegnap 11:02 Mezőgazdaság

Az Utec®, az EuroChem inhibitoros karbamid műtrágyája 2018 novemberétől már Magyarországon is elérhető. Az inhibitoros karbamidnak köszönhetően az Utec® biztonságot nyújt a termelésben az egyre szélsőségesebb időjárási viszonyokkal szemben.

Lényeges a talaj széntartalmának növelése

Európában mintegy 12 millió hektárnyi területet érint a talaj minőségének romlása. Ehhez hasonló mértékű az a globális tendencia, amely az élelmiszer-ellátást és a természeti erőforrásokat, rajtuk keresztül pedig az emberi jólétet fenyegeti – figyelmeztet új jelentésében az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete, az Easac.

Képek a hóval borított zalai tájakról – Országszerte csapadékos hét áll előttünk

A hét elején az eső mellett havas eső, havazás is lehet, a hét második felében eső lesz a jellemző. A leghidegebb órákban mínuszokra is készülni kell, s többfelé a maximumok is plusz 5 fok körül alakulnak – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Már lehet szavazni „Az Év Tanyája 2018” közönségdíjának jelöltjeire

Agrofórum
-
  Tegnap 09:03 Mezőgazdaság

Az Agrárminisztérium idén másodjára hirdette meg "Az Év Tanyája" díjat, hogy minisztériumi elismeréssel is jutalmazza azokat a tanyatulajdonosokat, akik áldozatos munkájukkal, példaértékű tanyáikkal, értékteremtésükkel hozzájárulnak a vidéki térség felemelkedéséhez, a vidéki életforma népszerűsítéséhez.

Az aszály megrövidíti a belga sült krumplit!

Agrofórum
-
  18.11.18 08:37 Mezőgazdaság

A hagyományos belga hasábburgonya, a „frites” hossza hamarosan 3 centiméterrel is kisebb lehet, mint a szokásos – figyelmeztettek a burgonyatermelők.

Hatalmas károkat okozott a jégvihar

Agrofórum
-
  18.11.18 07:37 Mezőgazdaság

Sokáig nem felejtik el az olasz farmerek október utolsó előtti vasárnapjának éjszakáját, amikor szokatlan erejű jeges vihar csapott le az országra.