Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 40 hír

Közeleg a tartási helyek adategyeztetésének határideje

Június 15-én lejár a több tartási hellyel rendelkező állattartók adategyeztetésének a meghosszabbított határideje. A Nébih felhívja az önálló tenyészetek Enar-felelőseinek és a megyei körzetbe sorolt tenyészetek kapcsolattartóinak a figyelmét, hogy eddig az időpontig végezhetik el a vonatkozó bizonylaton az adategyeztetést. A zökkenőmentes ügyintéz

Csúsznak a drónokkal kapcsolatos uniós előírások

Az Európai Bizottság az idei év végére halasztotta a pilóta nélküli légi járművekkel végzett műveletekre vonatkozó szabályokról és eljárásokról szóló végrehajtási rendelet alkalmazásának határidejét - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (Itm) az Mti-vel.

Júniusi eleji parlagfű helyzetkép

Agrofórum
-
  Tegnap 14:47 Mezőgazdaság

Május harmadik dekádjában megérkezett a várva-várt csapadék, melynek hatására a talaj felső rétegében lévő gyommagok csirázásnak indultak, többek között a parlagfű is. Szakirodalmi adatok szerint, április hónap a parlagfű csírázásának, kelésének a „csúcs” időszaka, de ezt követően is jól csírázik. Az idén április száraz és hűvös volt ezért, a…

Elkészül az Összetartozás bora

Agrofórum
-
  Tegnap 12:17 Mezőgazdaság

A Kárpát-medence valamennyi borvidékéről érkezett, jellegzetes helyi szőlőfajtákból készült fehérborok házasításából készíti el az Összetartozás borát a Külhoni Magyar Borászok Egyesülete.

Az erősödő dollár miatt csökkent a búza ára

Agrofórum
-
  Tegnap 08:47 Mezőgazdaság

Párizsban és Chicagóban is vegyes kép alakult ki az agrártermékek piacán. Az Egyesült Államokban a búza ára 1,7 százalékkal csökkent, azonban a kukorica 1, a szójabab 0,1, a repce pedig 0,6 százalékkal drágult. Európában a malmi búza, a kukorica és a takarmánybúza is vesztett értékéből, viszont a repce drágult a kontinensünkön.

A Lemken módosítja portfólióját

Agrofórum
-
  Tegnap 04:36 Mezőgazdaság

A szántóföldi gépesítés specialistájaként a Lemken missziójának alapja a tudás, a minőség és az innováció.

Növekedhet idén az uniós baromfitenyésztés

Agrofórum
-
  20.06.05 12:02 Mezőgazdaság

Az uniós baromfitenyésztés növekedni fog, de a koronavírus és a madárinfluenza miatt kihívásokkal néz szembe.

Újabb gyomirtó szerrel akadt probléma

Agrofórum
-
  20.06.05 09:47 Mezőgazdaság

Az Egyesült Államokban megtiltották a Dicamba nevű gyomirtó szer értékesítését.

Mélyponton voltak májusban a világpiaci élelmiszerárak

Májusban már a negyedik egymást követő hónapban csökkentek a világpiaci élelmiszerárak, részben a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett keresletvisszaesés hatására.

Betakarítási kockázatokat hoz a meleg időjárás

Agrofórum
-
  20.06.05 08:03 Mezőgazdaság

Jó napja volt a befektetőknek a Chicagói árutőzsdén, a fontosabb termékek ára mind emelkedett. A búza 3 százalékot, a kukorica és a szójabab 1,5-1,5 százalékot szedett magára. Párizsban nem volt ennyire egyértelmű a kereskedés iránya. A malmi búza és a takarmánybúza befektetői örülhettek, ám a kukorica árjegyzése nem változott, a repce…

Mínuszba fordult a mezőgazdasági pótkocsik piaca

Agrofórum
-
  20.06.05 06:38 Mezőgazdaság

Összesen 548 új mezőgazdasági pótkocsit helyeztek forgalomba 2020 első öt hónapjában Magyarországon, ez 0,4 százalékos csökkenés tavalyhoz képest, míg 2018-al szemben 19 százalékos a zuhanás. Az előző hónapok végén az összesített adat még pluszt mutatott, de most már mínuszba fordult a piac. Ez azt jelenti, hogy május végén…

Durván növelte előnyét a John Deere májusban

Agrofórum
-
  20.06.05 05:39 Mezőgazdaság

A márciusi 24 és az áprilisi 22 százalékos éves alapú csökkenést követően májusban csupán 12 százalékkal esett vissza a hazai traktorpiac. A 289 darabos havi forgalomba helyezés csak három darabbal marad el az áprilisi adattól, és így a második legerősebb hónap lett a május eddig. Az év első öt hónapjában összesen 1256 traktort helyeztek…

Kevesebb mint felére zuhant a személyautó- és kishaszonjármű-piac

Májusban 7751 személyautót és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, ez 53 százalékos zuhanás a tavalyi év hasonló időszakához képest, a két évvel ezelőttivel összevetve 47 százalékos mínuszt jelent. A koronavírus-járvány hatásai miatt zuhant ilyen mértékben az új autók értékesítése.

Megduplázódott az Opus agrárbevétele

Agrofórum
-
  20.06.04 15:17 Mezőgazdaság

Az Opus Global Nyrt. mezőgazdasági és élelmiszeripari szegmensének összes működési bevétele megkétszereződött a 2019 első negyedévi proforma kimutatáshoz képest.

Ősszel érkezik a vadonatúj Toyota Hilux

A világ kedvenc pickupja, a január és május közötti kivonásokkal tisztított magyarországi újautó piacon is 36,7%-os piaci részesedéssel első helyen álló Toyota Hilux új generációval debütál idén ősszel.