Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 44 hír

Több mint lőoktató, több mint lőtér…

„Egy angliai klubban lehetőségem nyílt kipróbálni a koronglövészetet, tizenöt aktív vadászévvel a hátam mögött. Az első alkalommal az ottani lőoktató mindent a rendelkezésemre bocsátott, mire én jeleztem, hogy készen állok, és jött is az első korong… Majd el is ment úgy, hogy szinte észre sem vettem. Másodjára is ugyanez történt,…

Kedvező hírek érkeztek a Bayer részvényeseinek

Tízmilliárd dollárban egyezhet meg a Bayer a károsultakkal.

Minden mínuszban a gabonapiacon

A búza 1,4, a kukorica 1,1, a szójabab 0,8, a repce pedig 1 százalékos mínuszban. A további, fontosabb agrártermékek közül egyedül a narancslé van pluszban. A zab ára 3,5 százalékkal csökkent.

Februárban érkezik az új Caddy és Caddy Cargo

A Volkswagen Haszonjármű formatervezőinek eredeti vázlatai betekintést nyújtanak, hogyan mutathat majd a teljesen új Caddy 2020-tól: egy dolog biztos, hogy egyetlen csavar sem maradt érintetlen.

Genfben mutatkozik be a Kamiq Scoutline-változata

Agrofórum
-
  Tegnap 15:03 Mezőgazdaság

Először sportos, most pedig robusztus: a Škoda a jövőben Scoutline-változattal egészíti ki a Kamiq városi-Suv-modelljének választékát.

Átadták a RAGT Termelői Verseny díjait az AGROmashEXPO-n

A 2019. évi Ragt Termelői Verseny győztesei ünnepélyes keretek között az AgromashExpo-n vehették át díjaikat 2020. január 24-én a Hungexpo G pavilonjának fórumszínpadán.

Globális ellátási gondok a búzapiacon

Agrofórum
-
  Tegnap 11:47 Mezőgazdaság

A búza ára tovább emelkedett, de később minimálisan csökkent a kurzus. A szójabab árjegyzése 0,3 százalékkal csökkent, a kukorica kurzusa azonban 0,8 százalékkal emelkedett.

Drasztikusan csökken a szarvashús felvásárlási ára

Agrofórum
-
  Tegnap 09:46 Mezőgazdaság

Szerkesztőségünkhöz az az információ jutott el, hogy a szarvashús felvásárlási ára drasztikusan csökken, illetve csökkenni fog a közeljövőben. Mindennek az oka az, hogy külföldről nagyobb mennyiség érkezett hazánkba. A témával kapcsolatosan, Dr. Lőrincz Attilát, a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. mb. ágazati igazgatóját…

Budapestnek főtájépítésze/főkertésze lett!

Agrofórum
-
  Tegnap 05:36 Mezőgazdaság

Több évtizedes kihagyással újra önálló képviselete lett a budapesti önkormányzatnál a zöldfelület-rendszernek. A település képét, a lakóhely által nyújtott életminőséget óriási mértékben határozzák meg a zöldfelületek, a település zöldfelület-rendszerének minősége, sűrűsége, elérhetősége, használhatósága stb.

Palántanevelésben nélkülözhetetlenek a tőzegek

Agrofórum
-
  Tegnap 03:36 Mezőgazdaság

Zöldségtermesztésben a megbízható szaporítóanyagot, azaz az egészséges palántát csak steril, kórokozóktól, kártevőktől és gyommagvaktól mentes közegben lehet garantálni. Vagyis a minőség és a megbízhatóság feltétele a vetőmag mellett a jó minőségű palántanevelő közeg.

A tavalyi év különösen nehéz volt az agrártermékek piacán

Agrofórum
-
  20.01.23 11:16 Mezőgazdaság

Árvíz, monszun, aszály, sertéspestis és a kereskedelmi háború változtatta meg az erőviszonyokat az agrártermékek piacán 2019-ben. A Peking és Washington közötti megállapodás élénkítheti a globális keresletet az Otp Alapkezelő szakértői szerint.

Megnyitotta kapuit a 38. AGROmashEXPO és a 10. AgrárgépShow

Megnyílt a 38. AgromashExpo és a 10. AgrárgépShow a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban szerdán.

Az Európai Unió agrárszektora járhat rosszul Trump keménykedése miatt

Új frontot nyithat Donald Trump, amerikai elnök. Ennek az Európai Unió agrárszektora szempontjából van kiemelt jelentősége. Az Eu nem szeretné megnyitni piacát az amerikai áruk előtt.

Syngenta innovációk a fenntartható, sikeres gazdálkodásért

Az elmúlt tíz év hőmérsékleti anomáliák, szélsőségessé váló csapadékviszonyok, valamint új kórokozók, kártevők évtizede, és az előttünk álló is hasonló problémákat hordoz magában. Ezek ellen közös gondolkodással, stressznek ellenálló - bő termőképességű - fajtákkal és innovatív termékekkel léphetünk fel. A Syngenta folyamatosan kutatja…