Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 20 hír

Új Zetor Major: tiszta teljesítmény

A Zetor tovább folytatja traktorai műszaki korszerűsítését. Tavaly a Forterra és Crystal modellek kaptak Stage V motorokat, most pedig elkészült a Major CL80 azon változata, amely a legszigorúbb emissziós előírásokat is teljesíti.

Stresszhatásoknak ellenálló hibridek

A legújabb RAPOOL-repcegeneráció a génjeiben hordozza a termésstabilitást.

Egy Bmw, két Ford és egy John Deere találkozott az úton

Ritkaságszámba menő „csúcstalálkozót” tartott három személyautó és egy mezőgazdasági vontató a napokban Közép-Angliában, Derby közelében.

Drágulhat az őszibarack, az elmúlt 30 év leggyengébb termése várható

A medFEL 2021. május végi webinárján ismertették az európai őszibarack és nektarin termésbecslést, amely a négy vezető termelő tagállam, Franciaország, Görögország, Spanyolország és Olaszország adatain alapul.

Az erdők segítenek az aszály ellen

Az elsivatagosodás és az aszály elleni küzdelem világnapja Az erdők alkotják a Föld legösszetettebb ökoszisztémáját, amelyeknek egyrészt döntő és a jövőben növekvő szerepük van az elsivatagosodás és az aszály elleni küzdelemben, másrészt ez a probléma őket is mind erősebben érinti.

Pénzeső várható: megjelent a precíziós fejlesztéseket támogató pályázat

Az Agrárminisztérium (AM) 100 milliárd forint keretösszeggel hirdette meg a mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatását célzó pályázati felhívását.

A sokszínűség a gazdálkodó célja

AgrárUnió
-
 21.06.18 02:00Mezőgazdaság

Horsch gépekkel kíméletessé és jövedelmezővé válik a talajművelés A mulcsos technológia sikeressége a szármaradványok bekeverésének minőségén múlik. A nagy mennyiségű szármaradványt mélységben és hosszúságban is egyenletesen kell bekeverni.

Repcék magasan az átlag fölötti teljesítménnyel

A RAPOOL hibridjei hazai kísérletekben is bizonyították, hogy megtérülő befektetés őket választani.

3+1 tipp a bőséges gyümölcstermésért – Permetezzük profin a csonthéjasokat!

Az idei tavasz nem kímélte a gyümölcsfákat, a hideg, szeles, hosszú tavasz, valamint az elhúzódó virágzás, a fagykárok és a fertőzések veszélye mind a termés csökkenéséhez vezethetnek. A megfelelő időben elvégzett permetezéssel felvehetjük a harcot a folyamatosan felbukkanó kórokozók, kártevők ellen.

A Scope Rating felminősítette az Axiál Kft.-t

A Scope Rating BB/Stable-re módosította az AXIÁL Kft. minősítését és ezzel egyidőben felminősítette a társaság hosszú lejáratú kilátásait is egy még erőteljesebb BB+ szintre.

Elastiq Ultra – érvek a ragasztásos technológia mellett

AgrárUnió
-
 21.06.17 08:05Mezőgazdaság

Az előző években a kedves olvasónak lehetősége adódott arra, hogy a UPL Hungary Kft. kipergés csökkentő készítményének működési elvét alaposan megismerhesse. Jelen írásunkban arra szeretnénk rávilágítani, hogy a becőragasztók szegmensében miért is az Elastiq Ultra az egyik legjobb választás.

Multiva Forte Fx300 mechanikus vetőgép

AgrárUnió
-
 21.06.17 02:00Mezőgazdaság

Hatékony és pontos vetés, természetbarát gazdálkodás Óriási csoroszlyanyomás, kompakt felépítés és az osztott tartályból (is) eredőuniverzális felhasználási lehetőség teszi igazán értékessé azt a mechanikus Multiva vetőgépet, amelyet idén szerzett be egy fenntartható gazdálkodásra törekvő Nógrádmegyei cég.

5 év gyártói garancia minden Kubota motoros gépre!

AgrárUnió
-
 21.06.16 02:00Mezőgazdaság

Számos véleménnyel találkozhatunk, amely szerint 2021 olyan év lehet, amikor még a tavalyinál is rosszabbul alakulnak a dolgok. A japán Kubotánál ezt egészen máshogy gondolják.

A Balatoni hal uniós oltalomban részesült

„Balatoni hal” elnevezéssel a fogassüllő és a ponty uniós oltalmat kapott. Az Agrárminisztérium Földrajzi Árujelzők Programjának eredményeként az EU területén „Balatoni hal” -nak csak a termékleírásában rögzített követelményeknek megfelelően tenyésztett pontyot és fogassüllőt lehet nevezni.

Szeretik a gombák a napraforgót, 1. rész – Szárat megbetegítő kórokozók

AgrárUnió
-
 21.06.15 02:00Mezőgazdaság

Minden napraforgó-termesztőnek érdemes megszívlelnie a címben megfogalmazott figyelmeztetést, ennek megfelelően kell ugyanis alakítania a növény termesztéstechnológiáját.