Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 23 hír

Növelné a hozamot? Taposson kevesebbet!

Megéri állandó művelőutakat alkalmazni a táblákon? Egy új dán kutatás is azt támasztja alá, hogy a csökkentett talajtaposás a terméshozamban, a gyökértömegben és a növények nitrogénhasznosításában is növekedést eredményez.

Kubota-újdonságok lepik el Európát

A jövőbe mutató megoldások a jelenben segítik a gazdák munkáját Látványos és informatív online show keretében mutatta be az európai piacra szánt újdonságait a Kubota. A japán vállalat környezetkímélő motorokkal felszerelt, hatékony 
és strapabíró új traktorai 2021-től Magyarországon is elérhetők lesznek.

Bombajó: McCormick traktorok, metálvörös fényezéssel

Metálvörös festéssel is elérhető már a McCormick gyár X6 traktorsorozata. A három modell a 110–126 LE-s teljesítménytartományt fedi le.

Kell hozzá a vas is!

Sor- és sorközművelés 
Horsch ProfiBio gépekkel A termény betakarítását már mindenütt befejezték, és lassan
 a gépek téliesítésével is elkészülnek a gazdák. A zöldítő vagy takarónövényeket sokan már bedolgozták a földbe, mások pedig helyben hagyják tavaszig. A Horsch a hagyományos talajművelő és vetőgépek mellé az elmúlt években…

A számok tényleg önmagukért beszélnek!

AgrárUnió
-
 21.01.15 15:36Mezőgazdaság

A KITE Zrt. szójafajta-portfóliójának jól ismert és egyben elismert tagjai 2020-ban is szerepeltek a NÉBIH kisparcellás fajtaösszehasonlító kísérleteiben. Az eredményeket látva, erre szokták mondani, hogy a számok önmagukért beszélnek. A vizsgálati eredményeken túl a 2021. év új fajtáját, az ES Professor-t is szeretnénk bemutatni.

Így ügyelj a műtrágyádra!

AgrárUnió
-
 21.01.15 10:57Mezőgazdaság

Ha télire olcsóbban tudtunk vásárolni inputanyagokat, vagy tavalyról maradt még nálunk valamennyi, akkor a tárolás során fokozottan ügyelni kell arra, nehogy tönkremenjen a nagy értékű „kincs”. Hogyan óvjuk meg például a műtrágyát?

Gyümölcsösök öntözése és fagyvédelme

AgrárUnió
-
 21.01.15 01:00Mezőgazdaság

Nem viszi el a pénzét a víz, ha a technológiába fekteti A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet 2020 júliusában kiadott éves előzetes termésprognózisa szerint az elmúlt húsz év egyik legalacsonyabb alma- és körtetermése várható Magyarországon. Habár még nem készült el az idei év összefoglalója, de a részeredmények azt…

Vécét a teheneknek!

AgrárUnió
-
 21.01.15 01:00Mezőgazdaság

Nem felesleges „flancolás” az a tehénvécé, amelyet egy holland cég dob piacra idén. A keletkező vizelet begyűjtése higiénikusabbá teszi a jószágtartást, és a környezetterhelést is csökkenti.

Megjelent a Nufarm 2021. évi termékkatalógusa

Letölthető a Nufarm növényvédelmi megoldások 2021, amelyből részletesen tájékozódhat cégünk termékpalettájáról, és az egyes növényvédő szerek pontos használati útmutatóját is megismerheti.

Közösen fejleszt motort a Deutz és a John Deere

AgrárUnió
-
 21.01.14 01:00Mezőgazdaság

Dízel-erőforrások közös fejlesztésébe fog a német Deutz és az amerikai John Deere Power Systems. A legfeljebb 130 kW (177 LE) teljesítményű motorok mezőgazdasági gépekbe is beszerelhetők lesznek.

MachineryGuide Rtk-szolgáltatás

AgrárUnió
-
 21.01.14 01:00Mezőgazdaság

Centiméteres pontosság, automata kormányzás nélkül A GPS-alapú helymeghatározás pontossága önmagában, korrekciós jel nélkül nem elegendő a mezőgazdasági felhasználáshoz.

Ermo ekék a Pap-Agro Kft. kínálatában

AgrárUnió
-
 21.01.13 12:00Mezőgazdaság

Az 1976-ban alapított ERMO termékeit magas minőség, robusztusság, erős vázszerkezet, hosszú élettartam és jó ár-érték arány jellemzi. Az ekék területén az ERMO vezető szerepet tölt be Olaszországban. A Pap-Agro Kft. 2016-tól forgalmazza kizárólagos importőrként munkagépeiket.

„Szupertejet” találtak a kutatók

Az A2-es tej az utóbbi évek legnagyobb tejipari innovációja. Az úgynevezett „szupertej” titka, hogy sajátos fehérjeszerkezete miatt kevésbé okoz emésztési panaszokat. A Debreceni Egyetem kutatói azon szarvasmarha fajták feltérképezésébe kezdtek, amelyek ilyen tejet állítanak elő.

Online tanácskozás a magyar szőlő szaporítóanyag-előállítás jövőjével kapcsolatban

2021. január 12-én kedden került megrendezésre a digitális térben a Szőlő Szaporítóanyag-előállítási Tudományos Konferencia, melyert a Szent István Egyetem, a Magyar Tudomány- és Innováció-menedzsment Alapítvány, a Doktoranduszok Országos Szövetsége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Szőlőszaporítóanyag Termesztők…

Pótkocsik érkeztek az agráriskolákba

2021. január 11-én és 12-én három új pótkocsit kaptak a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum iskolái az Agrárminisztérium támogatásának köszönhetően.