Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 18 hír

Megfordítható kormány-ülés rendszer John Deere traktorokba

180 fokban megfordítható vezérlőközpontot fejlesztett ki John Deere traktorokhoz a holland Vlastuin Mechanisatie. A rendszer egyelőre a 6R, 7R és 8R erőgépekhez érhető el.

Vágóasztal-csatlakoztatás 5 másodperc alatt

Az amerikai AGCO 2018-ban mutatta be az IDEAL kombájnt, amely forradalmi megoldásokat hozott a betakarító-cséplőgépek terén. A Challenger, Fendt, Massey Ferguson és Valtra márkákat is birtokló csoport most a vágóasztal-csatlakoztatás terén jelentkezett új ötlettel.

Ivartalanítási program indult a kóbor ebek számának csökkentéséért

A kistelepülések kutyapopulációjának „mederben tartása” és a nem kívánt szaporulat megelőzése érdekében indított ivartalanítási programot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A projekt összköltsége 50 millió forint, mely mintegy 1400 kutya ivartalanítását teszi lehetővé országszerte, fókuszában pedig a…

Új John Deere bálázó ajándék bálahálóval!

A John Deere bálázókat rendszeres, alacsony karbantartási igényű működésre tervezték, lehetővé téve a folyamatos, tömör bálák készítését. A szezon közeledtével szeretnénk figyelmébe ajánlani a KITE Zrt. új John Deere bálázó akcióját, amelyben a gép mellé ajándék bálaháló is jár!

Új lendületet kaphat az agrárexport

A hazai mezőgazdasági termelés, feldolgozás, és az élelmiszeripar a következő hét évében soha nem látott mértékű forráshoz jut. A megvalósuló fejlesztések révén a hazai agrárexport is új lendületet kaphat - fogalmazott az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Pécsett.

Az állattartó telepek korszerűsítése a versenyképesség záloga

Történelmi mértékű fejlesztési program keretében erősítjük meg a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart, valamint a vidéki térségek gazdaságát – jelentette ki Nagy István agrárminiszter Füzesabonyban, a K 64 Farm Mezőgazdasági Termelő Szolgáltató Kereskedelmi Kft. számára átadott támogatói okirat kapcsán.

Intelligens készlet automatikus munkagépvezérléshez

AgrárUnió
-
 21.04.09 02:00Mezőgazdaság

A LEMKEN intelligens iQblue connect utólagosan beépíthető készlete – amely ezüstérmet nyert a 2019. évi Agritechnicán – egyedülálló lehetőséget kínál a traktor–munkagép kezelés (TIM) előnyeinek felhasználására az intelligens talajműveléshez.

Április 20-ig ismét lehet pályázni a mezőgazdasági kisüzemek támogatására

Eszköz- és gépbeszerzésre, ültetvénytelepítésre, állatvásárlásra, vagy üzemfejlesztésre kaphatnak forrást mezőgazdasági kisüzemek. A pályázatok 2021. április 20-áig nyújthatóak be.

Stratégiai együttműködés az élelmiszerlánc-biztonság digitalizációjának előmozdítása érdekében

Újabb mérföldkőhöz érkezett az Agrárminisztérium, az Élelmiszerlánc-felügyelet és az Állatorvostudományi Egyetem közötti együttműködés, amelynek célja a magyar állategészségügy, a magyar agrárium és ezáltal a magyar vidék sikere – emelte ki Dr. Bognár Lajos főállatorvos, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős…

Felvásárolva – Bővebb választék, új technikák segítik a gazdák munkáját

AgrárUnió
-
 21.04.08 02:00Mezőgazdaság

A 2010-es években számtalan vállalategyesítés és -felvásárlás történt a mezőgépgyártás területén. Hogyan hatottak a globális fejlemények a magyarországi piacra? Milyen új termékekkel találkozhattak az akvizíciók révén a hazai gazdálkodók? Ennek jártunk utána néhány érintett partnerünknél.

A Kukorica Profi Startertechnológiája

A kukorica termesztésében is a vegetáció első fele meghatározó a termés szempontjából. Ha ebben a fázisban a növény a lehető legtöbb és legjobb támogatást kapja (stresszmentes fejlődés, gyommentes környezet, megfelelő tápanyagellátás, ideális környezeti feltételek), akkor javul a termésbiztonsága, növekszik a potenciális termés…

Rajt-cél győzelem – A korai fejlődési fázisban szerzett előny a betakarításig kitart

AgrárUnió
-
 21.04.07 02:00Mezőgazdaság

A növények termőképességének fokozása, a termés növelése a gazdálkodók egyik alapvető célja. Az eredményt számtalan tényező befolyásolja, melyek közül az időjárásra ugyan nem tudunk hatni, mégsem vagyunk teljesen védtelenek vele szemben, hiszen a növények ellenálló képessége javítható. Ennek egyik eszközét a manapság egyre…

Életre kelt(ő) védelem – Az Fmc-Agro ajánlata zöldség- és gyümölcskultúrákban

AgrárUnió
-
 21.04.06 12:49Mezőgazdaság

Az FMC-Agro a korábbi, a szántóföldi kultúrák növényvédelmével foglalkozó webkonferenciájának mintájára ezúttal 
a zöldség- és gyümölcskultúrákkal foglalkozó online rendezvényen mutatta be az fejlesztéseit, újdonságait.

Megtörtek a németek, elhalasztják az Agritechnica kiállítást!

AgrárUnió
-
 21.04.06 11:07Mezőgazdaság

Miután az elmúlt hetekben igazi nagyágyúk jelezték távolmaradásukat, végül a DLG és a VDMA német szakszövetségek is belátták, hogy értelmetlen erőltetni az Agritechnica őszi megtartását. Az új időpont 2022 februárjának-márciusának fordulója.

Génmegőrzés a halastavakban

AgrárUnió
-
 21.04.05 02:00Mezőgazdaság

A szarvasi munkának természetvédelmi és gazdasági haszna is van Közel négyszázmillió forintos uniós támogatás felhasználásával alakítottak ki 19 új halastavat a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Halászati Kutatóintézetben, Szarvason.