Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 24 hír

Mitől pusztult el Dolly, a klónozott birka?

Agrárszektor
-
  Tegnap 10:59 Gazdaság  Klón

Dolly, a 2003-ban elpusztult klónbirka korai ízületi gyulladását kutatók szerint nem az okozta, hogy klónozással jött világra. E következtetésre az állat csontvázának ismételt vizsgálatával jutottak.

Egy ország, amelyre különleges partnerként tekintünk

Különleges szakmai partnerként tekint Ugandára Magyarország. Az afrikai ország élelmiszerbiztonsági fejlesztési elképzelései az agrártárca szerint üzleti lehetőséget nyújthatnak a magyar agrárcégek számára is.

Eldőlt! - Magyarország a végsőkig kitart a vitákat kirobbantó szer mellett

Agrárszektor
-
  Tegnap 09:36 Gazdaság 

Szakmai indokokkal megfelelően alátámasztható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerint, miért támogatja Magyarország a glifozát nevű növényvédőszer-hatóanyag uniós engedélyének meghosszabbítását. A Nébih, illetve a Földművelésügyi Minisztérium (FM) egyetért azzal az állítással, hogy a glifozát nem…

Öt hatásos módszer, amellyel javíthatjuk kertünk talaját

Agrárszektor
-
  Tegnap 09:30 Gazdaság 

Minden jó termőképességű kiskert alapja a jó minőségű talaj, amelynek jó a vízelvezető képessége, elegendő tápanyagot tartalmaz és jól viseli a kedvezőtlen körülményeket is. Nem minden kertész rendelkezik megfelelő talajjal, vannak azonban olyan természetes módszerek, amelyekkel sokat javíthatunk talajunk minőségén és gyorsíthatjuk…

Sok szabálytalanság az állami halgazdaságokban

Szabálytalanságokat tárt fel a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. 2012-2015 közötti gazdálkodásában az Állami Számvevőszék (ÁSZ). A számvevők javaslatokat fogalmaztak meg, amelyek nyomán az érintetteknek intézkedési terveket kell készíteniük.

Új szabályok, szigorúbb ellenőrzés a biogazdálkodásban

Új uniós jogszabályt hagyott jóvá az ökológiai termelésre és a címkézésre az Európai Parlament mezőgazdasági bizottsága. Szigorú ellenőrzéseket írnak elő minden szereplőnél legalább évente, illetve javítani kívánják az ágazat növekedési lehetőségeit is.

Romániában hajt végre nagy beruházást az UBM Csoport

Agrárszektor
-
  17.11.23 10:36 Gazdaság  Románia

15 millió eurós beruházással létesít takarmánygyárat Romániában, a Maros megyei Kerelőszentpálon az UBM Feed Romania Srl., amely a pilisvörösvári székhelyű UBM Csoport takarmány-üzletágát képviseli. A beruházással az eddig lebonyolított ottani takarmányimportot váltják ki.

Szingapúr már nem fél annyira a magyar madárinfluenzától

Agrárszektor
-
  17.11.22 16:12 Gazdaság  Szingapúr

Enyhítette a magyar baromfitermékek exportját érintő retorziókat Szingapúr. Egy újabb madárinfluenza-járvány kitörésekor csak a járvánnyal érintett magyar megyék és a korlátozás alá vont területek veszítenék el lehetőségüket a szingapúri exportra. A távol-keleti ország az elsők között volt, ahol a 2016-os magyarországi madárinfluenza miatt…

Ilyen sört se ittunk még Magyarországon: nagyot újít a Borsodi

Nitrogénnel dúsított sört dob piacra a Borsodi. A termék csak csapolva lesz kapható.

Mészáros Lőrinc tokaji aszúja a világ 100 legjobb bora között

Agrárszektor
-
  17.11.22 14:21 Gazdaság  Bor

A Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester-befektető tulajdonában lévő tokaji Dereszla Pincészet aszúja is szerepel a mértékadónak számító Wine Enthusiast magazin idei összeállításában, amely a világ legjobb borait tartalmazza. A bodrogkeresztúri Dereszla Pincészet 2009-es évjáratú ötputtonyos aszúja a huszadik helyet foglalja el a százas…

Új vezetők a Bayer Hungáriánál

Kormányzati kapcsolatokért felelős vezetői pozíciót hozott létre a Bayer Hungária Kft. Az új posztra Benyó Zsuzsannát, a Bayer itthoni felsővezetőségének új tagját nevezték ki. Szintén a napokban nevezték ki Aladics Balázst a Bayer állategészségügyi üzletágának dél-kelet-európai régióért felelős kereskedelmi igazgatójának.

Barnával erősít a Soproni: ennyire bejött az Óvatos Duhaj?

Agrárszektor
-
  17.11.22 09:27 Gazdaság  Sopron

Termékcsaláddá bővíti sikersörét a Soproni - tájékoztatta a sörgyár az agrárszektor.hu-t.

Riasztó adatokról számolt be Áder János

Ötven százalékkal több élelmiszerre és harminc százalékkal több vízre lesz szüksége 2050-re az akkorra csaknem 10 milliárd lakosra duzzadó emberiségnek Áder János köztársasági elnök szerint. Riasztó adatokról számolt be a klímaváltozással és a vízválsággal kapcsolatban.

Kínaiak tesztelik a magyar agráriumot

Agrárszektor
-
  17.11.21 11:00 Gazdaság  Kína Bor

A szőlő-bor és a gabona magyarországi eredményeiről és a szakmai együttműködés lehetőségeiről is tájékozódott egy kínai delegáció a Földművelésügyi Minisztériumban (FM). A felek megegyeztek abban, hogy e területeken szakértői szinten is felveszik egymással a kapcsolatot.

Jövőre 59 milliárd eurót kaphatnak az uniós gazdák

Összesen 59 milliárd eurót fordít várhatóan a mezőgazdaságra az Európai Unió 2018-ban. A jövő évi EU-s költségvetésről kompromisszumos megállapodásra jutottak a tagországok kormányait tömörítő tanács és az Európai Parlament (EP) küldöttei.