Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 54 hír

Tömegével zárnak be a tehenészetek: kiderült, mi áll a háttérben

Agrárszektor
-
  Ma 08:35 Gazdaság

Meglepően nagy számban zárnak be az Egyesült Királyság tejipari vállalatai és farmjai, 2018 novembere óta ugyanis több mint 220 tejtermelő hagyta el az iparágat. Egyes elemzők szerint ez nagyrészt a növényi tejek és a vegán fogyasztói réteg növekedésének tudható be.

Borászok borásza: ötvenen mérkőznek meg a díjért

Kóstoló kört tartanak Magyarország ötven legjobb borászának részvételével március 2-án Budapesten. A szakmai megmérettetésen dől el, hogy ki lesz a Borászok borásza díj nyertese - közölte az elismerés alapítója pénteken az M1 aktuális csatornán.

Jó hír a vállalkozásoknak! Itt a digitális fejlesztésekre igényelhető kamatmentes hitel

Kamatmentes hitelt vehetnek fel a Digitális Jólét Program keretében a magyar mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve startupok. Az 5-200 millió forint összegű hitelt a digitális termék- vagy szolgáltatásfejlesztési projektekre igényelhetik a vállalkozások.

Csukódott az agrárolló - de nem mindenkinek

Agrárszektor
-
  Tegnap 14:15 Mezőgazdaság

Voltak peches ágazatok 2018-ban a növénytermesztésben is, de alapvetően sokkal jobb helyzetben vannak, mint az állattenyésztők, főként, ha azok most végzik a telepkorszerűsítést is. Az agrárolló, bár nem mindenki érzi, csukódott 2018-ban.

Bor: tavaly rengeteg jutott exportra - Kétharmada folyóborként

Agrárszektor
-
  Tegnap 13:15 Gazdaság

Bőven aktív a külkereskedelmi egyenlegünk borból, de az áruszerkezeten még van mit javítani. Amit kiviszünk, az döntően folyóbor, amit behozunk, az értékes palackos. A termésmennyiség hullámzó. A tavalyi év bőséges szüretet hozott nyomott átvételi árakkal.

Áll a bál! Lebukott a somogyi termőföld-tolvaj

Agrárszektor
-
  Tegnap 12:15 Gazdaság

Bűncselekmény útján szerzett tizenkilenc termőföld visszaadásáért indított polgári pert a Somogy Megyei Főügyészség a közelmúltban - tájékoztatta az ügyészség csütörtökön az MTI-t.

Megújítja falugazdász-hálózatát az agrárkamara

Átalakította falugazdász-hálózatát és annak ügyfélfogadási rendjét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Darabos Tamás, a köztestület főigazgatója szerint rugalmasabb rendszert építettek ki azzal, hogy átszervezték a falugazdász-körzeteket, a rendszeres ügyfélfogadási pontok számát pedig 1800-ról körülbelül 1000-re csökkentették. A…

Élő lesz a Holt-Tisza

Agrárszektor
-
  Tegnap 11:15 Gazdaság

Mintegy 4 és fél milliárd forintból tisztíthatják meg a Holt-Tiszát Szegeden. A helyiek által 40 éve csak „Dög-Tiszának” nevezett holtágat évtizedeken keresztül szennyezték galvániszappal, fóliasátrak fűtésére használt termálvízzel, állati és emberi hulladékkal - írja az infostart.hu

Néhány év, és a magyar földeken is megjelennek a robottraktorok

Agrárszektor
-
  Tegnap 10:04 Gazdaság

Néhány éven belül a hazai szántóföldeken is megjelenhetnek a vezető nélkül működő robottraktorok - nyilatkozta az agrárszektor.hu-nak Harsányi Zsolt, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének(MEGFOSZ) elnöke, illetve a géppiacon meghatározó szerepet játszó bajai Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője. A magyar…

Nagy átszervezések: így dolgoznak mostantól a falugazdászok

Átalakította falugazdász-hálózatát és annak ügyfélfogadási rendjét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Darabos Tamás, a köztestület főigazgatója szerint rugalmasabb rendszert építettek ki azzal, hogy átszervezték a falugazdász-körzeteket, a rendszeres ügyfélfogadási pontok számát pedig 1800-ról körülbelül 1000-re csökkentették. A…

Szeptemberben újra OMÉK!

Szeptember végén immáron 79. alkalommal rendezik meg az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást (OMÉK). Az eseményen várhatóan ezer kiállító mutatkozik be, és mintegy százezer látogatóra számítanak. A Hunexpón tartandó négynapos rendezvény első napja szakmai nap lesz, azt követően viszont várják a nagyközönséget is.

Körte: annyit eszünk, amennyi termett - Importból nem az igazi

Agrárszektor
-
  Tegnap 08:20 Időjárás

A körteültetvények területe az utóbbi 10-15 évben a melegedő klíma és a csapadékhiány miatt zsugorodott Magyarországon - áll az Agrárgazdasági Kutató Intézet piaci jelentésében. Tavaly kifejezetten jó termést szüretelhettünk. A magyarok nagyjából annyi körtét fogyasztanak, amennyi az országban megterem - hol többet, hol kevesebbet -,…

Tökéletes párt keresel a jószágodnak? Itt az internetes társkereső teheneknek

Agrárszektor
-
  Tegnap 07:20 Gazdaság

Egy brit vállalat a Tinderhez hasonló társkereső alkalmazást indított tehenek számára. A tenyésztők így egyszerűen kiválaszthatják az állományukba legjobban passzoló egyedeket, elég csak jobbra csúsztatniuk a tökéletes állat fényképét, és percek alatt megegyezhetnek az árról az eladóval.

Elképesztő videó: itt a robotrovar, amely GPS nélkül tájékozódik

A francia Aix-Marseille Egyetemen olyan, kinézetében és viselkedésében is rovarokra emlékeztető robotot fejlesztettek, amelynek a tájékozódáshoz nincs szüksége a globális helymeghatározó rendszerre. Pontosan azokat az irányjelzőket és azt a navigációs technikát használja, ami a sivatagi hangyákat is segíti abban, hogy hazataláljanak.

Nem múlt el a veszély! A szalmonella még mindig a lista élén szerepel

Európában mérsékelten csökkent az élelmiszer-eredetű megbetegedések száma az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) jelentése szerint - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A zoonózisok kiemelt helyet foglalnak el az élelmiszer-eredetű járványok között, amelyek közül a leggyakrabban regisztrált…