Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 77 hír

Már látszik, mikor robban be az igazi, kemény ősz Magyarországra

A jövő hét elején is sok lesz a napsütés és marad a meleg, többfelé 30 Celsius-fok közeli értékekkel, a hét második felében viszont csapadékosabb idő várható. A hétvégére hűl is az idő, egyre inkább 20 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (Omsz) országos, középtávú előrejelzéséből.

Íme a klímaváltozás nem várt hatása: aggasztó jelenséget tapasztaltak Szibériában

Agrárszektor
-
  Tegnap 16:30 Mezőgazdaság

Felerősíti a talajeróziót a klímaváltozás Szibériában. A kutatók felhívták a figyelmet arra, hogy a permafroszt, vagyis az úgynevezett állandóan fagyott talaj olvadása miatt a víz egyre több talajt mos el.

Kezdődik a poloskainvázió: idén is pokollá teszik az emberek életét a büdös bogarak

Agrárszektor
-
  Tegnap 14:59 Időjárás

Az elmúlt időszakot nagyrészt a késő nyári csendes, nyugodt, időjárási frontoktól mentes időjárás jellemezte. Csapadék az országban sehol sem esett, a nappali hőmérséklet általában 25-30 Celsius-fok körül mozgott, éjszakára viszont alaposan lehűlt az idő, több alkalommal 10 fok alá is esett a hőmérő higanyszála, ezért erős volt a…

Meglepő felfedezést tettek a magyar kutatók a növények virágzásával kapcsolatban

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (Elte) kutatóinak részvételével fedezték fel magyar tudósok, hogy a növényekben a tél közeledte beindít egy speciális hőmérséklet-érzékelési mechanizmust, amely megméri a tél hosszát, detektálja a tél végét és ezek alapján időzíti a virágzást.

Óriási változáson mennek keresztül az erdők, de ez nem feltétlenül rossz

Agrárszektor
-
  Tegnap 12:20 Mezőgazdaság

Az európai erdők lombkoronájuk egyhatodát elveszítették az elmúlt 30 évben - állapították meg kutatók műholdas felvételek segítségével, feltérképezve az lombkoronák hézagait. Eszerint az elmúlt 30 évben több mint 36 millió területen hiányoztak a nagyobb fák, helyettük tisztások vagy fiatal fák voltak ott megtalálhatók.

Pozitív koronavírustesztek a Nemzeti Ménesbirtokon: több száz embert teszteltek

Lezárult a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. teljes személyi állományának tesztelése, a csaknem 900 ember közül ötnél mutatott pozitív eredményt a vizsgálat - tájékoztatta a cég vasárnap az Mti-t.

Több száz millió forintból épült baromfitartó telep Bács-Kiskun megyében

A baromfiágazat fejlődését méltatta, és a további bővüléshez szükséges fejlesztésekről is beszélt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára az Innosped Kft. 860 millió forintból létrehozott baromfitartó telepének átadásán szombaton Izsákon.

Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.09.20. vasárnap

Napos időre számíthatunk változó mennyiségű fátyolfelhővel - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.09.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja?…

A Fülöp-szigetekről jött Magyarországra, ma már saját étterme és baromfifarmja van

Agrárszektor
-
  Tegnap 07:00 Mezőgazdaság

Elsősorban fűszernövényeket termelő konyhakert és baromfifarm is tartozik a Nógrád megyei Béren működő étteremhez, amely Fülöp-szigeteki és magyar receptek szerint kínálja ételeit. A konyhafőnök és a vállalkozás vezetője Bánfi Anna, aki a filippínó államban, Mindanao szigeten született és házassága révén lett magyar állampolgár.…

Öröm az ürömben: lesz elég körte idén, de a mérettel akadnak problémák

Agrárszektor
-
  20.09.19 18:00 Mezőgazdaság

A Cso Olaszország Gyümölcs- és Zöldségszolgáltató Központ (Cso Italy) előrejelzései szerint az európai körtetermelés összesen kb. 2199 ezer tonna lesz idén. Ez mintegy 12%-os növekedés a 2019-es évhez képest, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (Nak) oldalán.

Veszélyes kártevők támadják a fiatal repcevetéseket: ezek még sok kárt okozhatnak

Agrárszektor
-
  20.09.19 16:45 Időjárás

Szeptember második hetét a kora őszi nyárias időjárás jellemezte. A térséget nagy ívben elkerülték az időjárási frontok, nappal 27-31 Celsius fok hőmérséklet volt, éjszaka viszont felfrissült a levegő, erős volt a harmatképződés. Csapadék sehol sem esett. A napraforgó betakarítása jó ütemben halad, bár még sok az aratásra váró terület.…

Az Agrárkamara szerint a katasztrofális tavaszi időjárás miatt drágák a gyümölcsök

A katasztrofális tavaszi időjárás miatt drágultak a gyümölcsök tavalyhoz képest - mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (Nak) kertészeti és beszállítóipari osztályának elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.

Élő koporsó? Ez a találmány gyökeresen megváltoztathatja a temetkezési szokásokat

Agrárszektor
-
  20.09.19 14:15 Mezőgazdaság

A világ első élő, lebomló koporsóját állította elő a Delfti Műszaki Egyetem (Tu Delft) munkatársa. Az új típusú, gombasejtekből felépülő és mohával kibélelt koporsó 2-3 év alatt teljesen lebomlik, a benne eltemetett testtel együtt.

Kiderült a baromfititok: így döntheted el, jó-e a húspultban lévő szárnyas

Agrárszektor
-
  20.09.19 13:00 Mezőgazdaság

Nincs könnyű dolga annak, akinek nincs fix hentese, húsvásárláskor ugyanis nem mindig könnyű eldönteni, melyik áru lehet valóban jó minőségű, ráadásul sokszor akár át is verhetik a vevőt. Talán a szárnyasoknál a legnehezebb kiválasztani a megfelelő húst, itt sem kell azonban kétségbeesni, hiszen, ha néhány dologra odafigyelünk, akkor…

Annyira hideg volt az éjszaka, hogy többfelé fagyott hajnalban

Többfelé volt talajmenti fagy szombat hajnalban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (Omsz) Facebook-oldalán.