Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 66 hír

Járványhelyzet: szabad kezet kapott a kormány további három hónapra

Ismét meghosszabbította a koronavírus-törvény hatályát ma az Országgyűlés, majd a határozathozatalokat követően az azonnali kérdések és válaszok órájával folytatódott a parlamenti munka.

Cigarettacsempészet: 23 millió forintnyi szállítmányt foglalt le a NAV

Mintegy 23 millió forintnyi csempészett cigarettát foglaltak le a kölcsei rendőrök és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Vádemelést szorgalmaz a NAV a gabonakereskedő bűnszervezet tagjaival szemben

Adózóna
-
 Tegnap 17:25Gazdaság

Vádemelési javaslattal adta át a Fejér Megyei Főügyészségnek a NAV annak a szója- és gabonakereskedelemmel foglalkozó bűnszervezetnek az ügyét, amelyet még 2018-ban számolt fel az adóhatóság, miután a közösségi áfaszabályok kijátszásával több mint 8 milliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek.

Életbiztosítás: akár 1 millió forinttal többe kerülhet egy dohányosnak

A dohányzás kockázatával is számolnak a biztosító társaságok, amikor meghatározzák egy biztosítási termék díját. A Bankmonitor.hu szakértőinek számításai szerint a díjkülönbség összeségében akár 1 millió forint is lehet.

Egyre több a halálos munkahelyi baleset

Emelkedik a halálos munkahelyi balesetek száma - írja a Világgazdaság az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) adataira hivatkozva, amely szerint az idei év első hét hónapjában harminc halálos kimenetelű munkahelyi baleset történt, 3,4 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában.

Baleseti járadék megállapítása, összege, folyósítása

Adózóna
-
 Tegnap 12:35Cégvilág

A baleseti járadékról szóló írásunk második részében az egészségkárosodás mértékének, illetve a járadék kezdő időpontjának megállapításáról, összegéről és időtartamáról olvashat.

Biztonságosabb lett a SIM-kártyák cseréje

Adózóna
-
 Tegnap 11:47Mobiltech

Biztonságosabbá vált a SIM-kártyák cseréje, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a szolgáltatói gyakorlatok ellenőrzése után új eljárások bevezetését kérte a Telekomtól, a Telenortól és a Vodafone-tól – közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága.

Jótállásijegy-minta segíti a vásárlókat és a vállalkozásokat

Adózóna
-
 Tegnap 10:31GazdaságITM

Új időszámítás kezdődött a jótállásban idén Magyarországon a bő másfél évtizede változatlan szabályozás átfogó korszerűsítésével. A módosítások a javítási és csereigények érvényesítésének eszközét, a jótállási jegyet is érintették. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a kereskedelmi szövetségekkel egyeztetett tartalommal…

Itt a lista, hol lehet a héten adóellenőrökre számítani

Adózóna
-
 Tegnap 09:32Gazdaság

A bortermő vidékeken a vinotékák, a mezőgazdasági és iparcikk boltok, a piacokon, fesztiválokon árusítók működését vizsgálják meg alaposabban a héten az adóellenőrök, s több helyen célkeresztbe kerülnek a vadász- és horgászboltok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által közzétett Adótraffipaxban közöltek szerint.

Élelmiszerhiány Nagy-Britanniában: átmenetileg enyhítik a külföldi kamionsofőrök vízumszabályait

A brit kormány átmenetileg enyhíti a külföldi kamionsofőrök vízumszabályait, miután a sofőrhiány már a lakossági élelmiszer- és üzemanyagellátásban is fennakadásokat okoz.

Nyugdíj: ők járnak jól, ha többletmunkát vállalnak

Adózóna
-
 Tegnap 06:15Cégvilág

A nyugellátás összegének kalkulálásakor fontos szerepe van a megszerzett szolgálati időnek. Függetlenül attól a ténytől, hogy valaki egyidejűleg két- vagy több biztosítási jogviszonnyal rendelkezik – nyugdíjjogosultság és nyugdíjmérték szempontjából az adott időszakra csak egyszeresen tud szolgálati időt szerezni. Az általános szabály alól…

Kell netát fizetni vagy nem?

Adózóna
-
 21.09.26 17:15Gazdaság

Ételízesítő-gyártó cég rub alapanyagot értékesít. Kell-e népegészségügyi termékadót fizetnie? – kérdezte az Adózóna olvasója. Tüske Zsuzsanna vámszakértő válaszolt.

Alkalmi munkavállalónak kifizethető maximum összeg

Adózóna
-
 21.09.26 06:15Cégvilág

Milyen közteher rakódik a kifizetésre, ha a minimálbér kétszeresét jóval meghaladó bért kap az alkalmi munkavállaló? – kérdezte az Adózóna olvasója. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Visszatérne gyedről, de nem veszik vissza – ezek a dolgozó lehetőségei

Adózóna
-
 21.09.25 17:15Cégvilág

Gyedről térne vissza munkába a dolgozó, de nem akarják visszavenni. Mit tehet? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Számlakiállítás teljesítés előtt

Adózóna
-
 21.09.25 06:15Gazdaság

Kiállíthatja-e a belföldi adóalany a számlát román partnerének a teljesítést megelőzően? – kérdezte az Adózóna olvasója. Tüske Zsuzsanna vámszakértő válaszolt.