Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 37 hír

155 milliárd forinttal nőtt a lakáshitel-állomány az első félévben

A lakossági lakáshitelek állománya a GDP 8,1 százalékát tette ki, elérte a 3787 milliárd forintot, ami 4,3 százalékos, 155 milliárd forintos növekedés az előző év azonos időszakához képest.

A GDP 2,1 százaléka volt az államháztartás tavalyi hiánya

Az idei prógnózis az ESA 2010-es módszertan szerint a GDP arányában 8,0 százalékos hiányt irányoz elő.

Mágnessel trükköztek a sofőrök

Egy nap alatt ismét két olyan járművezetőt értek tetten a NAV munkatársai Gyulánál, akik a menetíró készüléket kijátszva próbálták pihenés nélkül elérni úti céljukat.

35 milliárd forintot jelent a Szép-kártya 2021-es adócsökkentése

Jövő év június 30-ig maradhat fenn az adócsökkentés a Széchenyi Pihenő Kártyánál, így jövőre csak 15 százalékos közterhet kell fizetni a Szép-kártyára utalt összegek után, amennyiben ezt a parlament megszavazza.

NAV-figyelő, 43. hét: újabb adózási kérdésre válaszolt a NAV

Adó
-
  Ma 07:00 Gazdaság

A héten az új Tbj. alkalmazása kapcsán válaszolt kérdésekre a NAAV. Halloween közeledtével az ajándékkereskedők és a jelmezkölcsönzők kerülnek az ellenőrzés fókuszába.

Novemberben jön a kiegészítő nyugdíjemelés

Adó
-
  Ma 06:30 GazdaságNyugdíj

A már hatályos kormányrenddelet szerint novemberben – januárig visszamenőlegesen – 1,2 százalékkal emelkednek a nyugdíjak. Más ellátások is ehhez hasonló mértékben emelkednek, és nő a rokkantsági járadék havi összege is.

A vállalkozások kicsit optimistábbak, a fogyasztók pesszimistábbak lettek

A GKI konjunktúraindexe októberben kissé javult, de továbbra sem érte el júliusi szintjét.

Adótanácsadók Egyesülete: nem csökken az áfa-adminisztráció

Adó
-
  20.10.22 17:39 Gazdaság

A NAV által készített áfabevallás-tervezetek nem csökkentik, hanem inkább növelik a könyvelők adminisztrációs terheit – állítja közleményében az Adótanácsadók Egyesülete.

Csökkennek az áfabevételek

Adó
-
  20.10.22 14:42 Gazdaság

Az államháztartási hiány óriási megugrását leginkább a járvány okozta többletkiadások indokolják. Az áfabevételek csökkentek, több jelentős adónemből több folyt be a büdzsébe szeptember végéig.

További fél évig lehet kedvezőbb adózású a SZÉP-kártyára utalt összeg

Adó
-
  20.10.22 10:48 Gazdaság

Ismételten meghosszabbodhat, 2021. június 30-ig a Széchenyi Pihenő Kártyára (SZÉP-kártya) utalt összeg szociálishozzájárulásiadó-mentessége. Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága csütörtökön egy erről szóló változtatást fogadott el a járványügyi intézkedésekhez kapcsolódó törvénycsomaghoz.

Novemberben érkezik az emelt nyugdíj

Adó
-
  20.10.22 10:07 Gazdaság

November 1-jétől − január 1-jei visszamenőleges hatállyal − 1,2 százalékkal nőnek a nyugdíjak és a hozzájuk kapcsolódó ellátások – vette észre a friss Magyar Közlönyben a Napi.hu.

A hitelmoratórium automatikusan meghosszabbodik

Adó
-
  20.10.22 09:01 Cégvilág

Automatikusan meghosszabbodik a hitelmoratórium, csak azt kell külön jelezni az érintetteknek, ha mégis tovább fizetnék hitelük törlesztőrészleteit - mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Az EU áfa rendszerének átfogó reformja – termék más tagállamba történő kiszállításának igazolása 2020-tól (3. rész)

Adó
-
  20.10.22 07:45 Gazdaság

2020. január 1-től a gyorsintézkedések egyikeként szabályozásra került az EU-tagállamokban a termékek egyik tagállamból másik tagállamba történő kiszállításának igazolására alkalmas dokumentumok köre. A felsorolt dokumentumok megléte esetén az adóhatóságnak vélelmeznie kell a kiszállítás tényét. A vélelem azonban…

Nyakunkon az e-fizetés határideje

Adó
-
  20.10.22 06:30 Cégvilág

A kereskedelmi törvény módosítása után jövő januártól minden online pénztárgéppel rendelkező kereskedőnek biztosítania kell valamilyen elektronikus fizetési megoldást vásárlói számára. Milyen lehetőségekkel élhet az érintett nagyjából 60 ezer kereskedő, milyen változást hozhat az üzletmenetben az e-fizetés?

2500 kisgyermekes szülőnek segíthet az ösztöndíjprogram

A kormány a kisgyermekes szülők munkaerőpiaci elhelyezkedésének támogatására új, havi 100 ezer forintos ösztöndíjjal egybekötött képzési lehetőségeket tartalmazó pályázatot indított - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.