Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 36 hír

A határidő lejárta után nem szankcionálhat a NAV

Adó
-
  17.10.20 16:13 Belföld  NAV Kúria

Az adóhatósági eljárások jövőbeni menetét jelentősen befolyásoló ítéletet tett közzé a Kúria, amely az Art.-ben előírt határozathozatali határidő túllépéséhez fűz jogkövetkezményt. Döntése megerősíti, hogy a cégekre a jogszabályban meghatározott határidő leteltét követően nem szabható ki szankció – ellentétben az eddigi gyakorlattal, írja az RSM bl

Kisüzemi termelő lett a bortermelők többsége

Adó
-
  17.10.20 13:09 Gazdaság  19 hír a témában

A bortermelők 56 százaléka választotta az egyszerűsített adminisztrációt.

Adókedvezménnyel csábítanák munkába az időseket

Adó
-
  17.10.20 09:09 Karrier  Állás Varga Mihály

Hamarosan dönthet a kormány a nyugdíjasok munkavállalási lehetőségeinek további könnyítéséről- írja a Magyar Idők.

Egyre több a bankkártya-elfogadóhely

Adó
-
  17.10.20 09:01 Gazdaság  Bankkártya

Rendkívül sikeres a tavaly indított bankkártya-elfogadóhely telepítési program, az első lépcsőben a 2017. december 31-ig vállalt 30 200 terminálnak már több mint a felét forgalomba helyezték a programban részt vevő szolgáltatók. A most meghirdetett újabb 30 ezer terminállal a közeljövőben az online pénztárgépekhez viszonyított lefedettség…

Zömmel használt lakásra igénylünk hitelt - infografika

Adó
-
  17.10.20 07:45 Gazdaság 

Az idei első félévben folyósított lakáscélú hiteleknek immár a háromnegyede segítette használt lakások megszerzését. Az átlagos hitelösszeg 5,6 millió forint. Az InfoTandem infografikája.

Átalakul az adatvédelem – minden a GDPR-ról

Adó
-
  17.10.20 07:30 Gazdaság  Európai Unió

2018 május 25-től hatályba lép az Európai Unió egységes adatvédelmi rendelete, amelyet magyar viszonylatban kiegészít az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény. Jelentősen szigorodnak a személyes adatok kezelésére vonatkozó elvárások.

Luther élete, adózásról vallott nézetei

Adó
-
  17.10.20 06:30 Belföld 

A világtörténelemnek kiemelkedő személyiség Luther Márton. Nem volt király, nem volt pápa, nem volt hadvezér, mégis az elmúlt ötszáz év történelmére jelentős befolyással bírt. Luther több véletlennek köszönhetően lett reformátor. Az adózásról sajátos véleménye volt.

Gond van a magyar gépjárműadóval

Adó
-
  17.10.19 16:50 Gazdaság  Európai Unió Bíróság

A magyar gépjárműadó nem összeegyeztethető az Európai Unió és Törökország között létrejött társulási megállapodással, az adó ugyanis vámmal azonos hatású díjnak minősül, amelynek kivetését tiltja a megállapodás - ismertette döntését az Európai Unió Bírósága csütörtökön.

Sztrájk jöhet az Operaházban

Adó
-
  17.10.19 15:31 Karrier  Sztrájk

Sztrájkot hirdetett három szakszervezet a Magyar Állami Operaházban október 28-ra, A hugenották premierjének napjára a kollektív szerződés hiánya miatt. A dalszínház közleményében elítéli a "szakszervezeti diktátumot", az esetleges sztrájkot pedig jogellenesnek nevezi, amelyet bíróságon fog megtámadni.

Családi vállalkozások: a digitális átalakulás generációs kérdés is

Adó
-
  17.10.19 12:05 Gazdaság  PWC

A családi vállalkozások vezetőinek új generációja elkötelezett a digitális átalakulás mellett - írja közleményében a PwC.

Transzferárazás: növekvő kockázatok

Adó
-
  17.10.19 10:36 Belföld  2 hír a témában

Változik jövőre a társasági adózás egyik legérzékenyebb területe - figyelmeztet közleményében a Niveus Consulting Group.

Csökken a Braille-nyomtató és kijelző áfája

Adó
-
  17.10.19 09:12 Belföld 

Az 5  százalékos áfakulcsba kerülne a Braille-nyomtatót és kijelző is egy fideszes előterjesztés szerint.

Általános végrehajtóvá válik a NAV a közigazgatásban

Adó
-
  17.10.19 08:51 Belföld  Nemzetgazdaság

A végrehajtások gyorsabbá és hatékonyabbá tételével, ugyanakkor az adósok érdekeinek védelmével is indokolta az adóhatóság által foganatosítandó eljárások körét tartalmazó előterjesztést expozéjában a nemzetgazdasági tárca államtitkára az Országgyűlésben.

Munkaidő-beosztás, nyilvántartás és munkabér-elszámolás

Adó
-
  17.10.19 07:45 Karrier 

A Visegrádon rendezett XIV. Magyar Munkajogi Konferencián az előadók a munkaidő beosztásának, a munkabér elszámolásának és a munkaidő nyilvántartásának szabályairól beszéltek.

Cégcsoportok adótervezése, cégstruktúrák és megoldások - 2. rész

Adó
-
  17.10.19 06:30 Belföld 

A cégcsoportokról szóló cikksorozatunk második részében elkezdjük megvizsgálni a tipikus cégcsoport típusokat, és szót ejtünk, milyen megfontolások mentén alakítják ki az egyes struktúrákat, és mire kell figyelniük a csoporton belüli árazásoknál az ügyvezetőknek.