Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 41 hír

NAV-figyelő, 21. hét: itt a tao-bevallás határideje

Adó
-
  Ma 07:00 Gazdaság

Már csak néhány nap maradt hátra: május 31. a beszámoló közzétételének és a társasági adó bevallás benyújtásának határideje.

Fiatal tervezőktől vár sálat és nyakkendőt a NAV

Adó
-
  Ma 06:30 Gazdaság

Az adóhatóság ügyfélszolgálati arculatában tetszetős viselettel is szeretné erősíteni az üzenetet, hogy szolgáltató hivatalként működik.

Hogyan ne kerüljünk a NAV célkeresztjébe és mit tegyünk, ha már ott vagyunk?

Adó
-
  19.05.24 16:51 Gazdaság

A NAV immár évek óta konzekvensen hangoztatott, 2019. évi ellenőrzési tervében is visszaköszönő ars poeticája egy olyan adóhatóság képét vetíti elénk, amely a jogkövető szándékot és magatartást mutató adózókat segíti és támogatja, a rejtett gazdasággal és a szándékos adóelkerüléssel szemben viszont határozottan, gyorsan és kíméletlenül…

Átadja a Brexittel való további küszködés lehetőségét Theresa May

Adó
-
  19.05.24 13:04 KülföldTheresa May

Bejelentette lemondását pénteken Theresa May brit miniszterelnök, közölve, hogy június 7-én távozik a kormányzó Konzervatív Párt éléről. Ez miniszterelnöki megbízatásának végét is jelenti, de ügyvezető minőségben utóda megválasztásáig ellátja a kormányfői feladatokat.

A várandós kismamák elsöprő többsége felvenné a babaváró hitelt

Adó
-
  19.05.24 12:07 CégvilágHitel

A kismamák 80 százaléka tervezi igénybe venni a július 1-jétől induló babaváró támogatást a City Hitelbróker Kft. (CHB) által várandós kismamák körében végzett kutatása szerint. 

Az EY az Év Adótanácsadója Magyarországon az ITR szerint

Adó
-
  19.05.24 11:23 Gazdaság3 hír a témában

Az EY-t választotta az Év Adótanácsadó Cégének Magyarországon az International Tax Review (ITR). A tekintélyes nemzetközi adóügyi magazin hazánk mellett a régióban és egész Európában is elismerte a nemzetközi vállalat adótanácsadási szolgáltatásait - közölte az EY.

A bulinegyedben ellenőriz a NAV

Adó
-
  19.05.24 10:29 Gazdaság

Újra a NAV célkeresztjébe került a fővárosi bulinegyed - írja a Magyar Nemzet.

Szijjártó: könnyíteni kell a fejlett technológiákat bevezető cégek adóterhét

A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint könnyíteni kell a magas hozzáadott értékű termékeket gyártó cégek adóterhét, aminek révén a vállalatok pénzt takaríthatnak meg, abból pedig digitális technológiájú beruházásokat eszközölhetnek.

Jogeset egy munkahelyi lopás bonyolult megítéléséről

Adó
-
  19.05.24 07:45 Cégvilág

A kontraktuális felelősségi szabályok alkalmazásához elengedhetetlen, hogy a konkrét felek között jöjjön létre a szerződés.

Kiútkeresés az ‘alagútból’ (1979-87)

Adó
-
  19.05.24 06:30 Gazdaság

Az Új Gazdasági Mechanizmus kudarcát követően a kormányzat kihasználta a világpiaci hitelbőséget, és szép lassan eladósította Magyarországot. Az életszínvonal folyamatosan emelkedett, növekedett a GDP, mégis a fejlett ipari országokhoz viszonyított helyzet nem javult, hanem romlott. A gazdaság dinamizálása elengedhetetlenné vált…

Nő a terhelés a NAV vámosain a repülőtéren

Adó
-
  19.05.23 15:58 Gazdaság

Tavaly mintegy 350 ezer külföldről érkezett árut vámkezeltek 400 milliárd forint értékben, a forgalom pedig nagyobb mértékben nő, mint a gazdaság.

A tao bevallási határidejére figyelmeztet a NAV

A vállalkozásoknak május 31-éig kell benyújtaniuk az elmúlt évre vonatkozó társaságiadó-bevallást, továbbá ugyaneddig a határidőig kell gondoskodniuk a beszámoló letétbe helyezéséről és közzétételéről - közölte az adóhatóság.

EY: továbbra is az ingatlanpiac a legvonzóbb befektetési ágazat

Mérséklődött az összeolvadások és felvásárlások (M&A) magyarországi piaca tavaly, a legvonzóbb befektetési célpont továbbra is az ingatlan és a technológiai szektor volt, a külföldi befektetők aránya a korábbi évekhez képest ismét nőtt - derül ki az EY elemzéséből.

Adócsalásból autóversenyeztek

Adó
-
  19.05.23 12:58 Baleset-bűnügyBaranya

Vádat emelt a Baranya Megyei Főügyészség 69 ember ellen, akik autóversenyzői tevékenységük finanszírozására bűnszervezetet hoztak létre, és ezzel mintegy 11 milliárd forintos kárt okoztak.

Fontos döntést hoztak a termékexport adómentességéről

Adó
-
  19.05.23 10:58 Gazdaság

Az Európai Unió Bíróságának a közelmúltban közzétett döntése alapján az exportértékesítés adómentességének nem feltétele a kiviteli vámeljárás lefolytatása. Az ítélet fontos változást hozhat a hazai exportáló cégek számára is – közölte a Deloitte.