Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 43 hír

A NAV-ból igazolt vezetőt a LeitnerLeitner

Adó
-
  Tegnap 14:09 Belföld 

2018 áprilisától Fotiadi Ágnes az újonnan létrehozott transzferár üzletág vezetőjeként csatlakozott a LeitnerLeitnerhez. 

Uniós források: vesztessé válhat Magyarország

Adó
-
  Tegnap 12:59 Gazdaság  London Európai Unió

Több tízmilliárd euró fejlesztési forrást csoportosítana át az Európai Unió a közép- és kelet-európai tagországoktól a pénzügyi válság által súlyosan meggyötört déli tagállamokba, köztük Spanyolországba és Görögországba a következő költségvetési időszakban - írta a hétfői Financial Times. A brit üzleti napilap vélekedése szerint a…

Csúcsközelben a GKI konjunktúraindexe

Adó
-
  Tegnap 11:55 Gazdaság  GKI

Áprilisban a februári történelmi csúcsnál kissé alacsonyabb szinten maradt a GKI konjunktúraindexe, az üzleti várakozások hibahatáron belül romlottak, a fogyasztóiak viszont tovább javultak - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Igazolatlan eredetű almákra csapott le a NAV

Adó
-
  Tegnap 11:44 Belföld 

Nem stimmeltek a papírok, a sofőr be sem volt jelentve, legalább a Körös-Maros Nemzeti Park állatai jól jártak.

Kétmillió látogatás az e-szja felületén

Adó
-
  Tegnap 11:17 Belföld  Mezőgazdaság Áfa

Április közepéig több mint 2 millió megtekintést fogadott a személyi jövedelemadó (szja) bevallási tervezetének internetes oldala, így jóval többen látogatták az e-szja felületet, mint tavaly.

NAV-figyelő, 16. hét: őstermelők járulékfizetése

Adó
-
  Tegnap 10:44 Belföld 

Részletesen tájékoztatott a NAV az őstermelők járulékfizetési kötelezettségeiről, és frissítették a feketelistákat. 

Nyugdíjba vonulás tanév végén

Adó
-
  Tegnap 06:30 Belföld 

Közalkalmazotti jogviszonyban álló olvasónk 1954. decemberében született, így 2018. júniusában a 63. életév betöltését követő 183. napon be fogja tölteni öregségi nyugdíjkorhatárát. Személyes körülményeiben nemrég olyan változás következett be, amely feltétlenül szükségessé teszi a lehető legközelebbi időpontban történő nyugdíjba…

Kereskedelem: a cégek 90 százaléka szabálytalan

Adó
-
  18.04.21 12:12 Karrier  Állás

A kereskedelmi ágazatban tavaly november 10. és december 10. között lezajlott országos szintű munkavédelmi ellenőrzéseknél a vizsgált 1013 munkáltató közül 893 esetében találtak munkavédelmi, illetve munkaegészségügyi hiányosságokat - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztályának jelentésében.

Iparszövetség: bérfelzárkóztatás kell

Adó
-
  18.04.21 09:46 Karrier  Állás KKV

A Magyar Iparszövetség (OKISZ) a vállalkozások versenyképességének javítását, a bérfelzárkóztatás folytatását, a munkaadói közterhek további mérséklését tartja szükségesnek - mondta Vadász György ügyvezető elnök az MTI-nek, miután az érdekképviselet elnöksége foglalkozott a kkv-k helyzetével.

Drágulhat a fővárosi taxizás

Adó
-
  18.04.21 08:52 Gazdaság  Taxi

Július elsejétől drágább lehet Budapesten taxival utazni, ugyanis a jelenlegi 450 forintos alapdíj 700 forintra emelkedhet, a kilométerdíj 20 forinttal, a percenkénti várakozási díj pedig 5 forinttal nőhet, ha a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott  előterjesztést megszavazzák a képviselők.

A gazdasági társaságok tőkéjének funkciói

Adó
-
  18.04.21 06:30 Gazdaság 

A gazdasági társaságok tagjaiktól elkülönült, saját vagyonnal rendelkeznek, amely kiemelt jelentőséggel bír a szervezetek életében. Annak a meghatározásához, hogy a vagyon milyen szerepet tölt be a gazdasági társaságok életében, el kell határolni egymástól a jegyzett tőkét és a saját tőkét, a két fogalom és az általuk megjelölt vagyon ugyanis nem…

Varga adócsökkentést ígér

 Az új kabinet további adócsökkentéseket és nem adóemeléseket szeretne elérni, és ezzel párhuzamosan a fekete gazdaság további szűkítését kívánja megvalósítani – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Bankszövetség éves testületi ülésén 

Nőttek a vám- és jövedéki bevételek

Adó
-
  18.04.20 16:43 Belföld  KSH

Az idei első negyedévben lényegesen több vámot és jövedéki adót szedett be az adóhatóság, mint az előző év hasonló időszakában - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vámszakmai és a nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára a Magyar Vámügyi Szövetség tavaszi konferenciájának pénteki sajtótájékoztatóján, Egerben.

Marad a dömpingvám a kínai acélra

Adó
-
  18.04.20 13:41 Belföld  Kína Európai Bizottság

Az Európai Bizottság további öt évvel, változatlan százalékos értékkel meghosszabbította mások mellett a Kínából érkező acél drótkötelekre és kábelekre vonatkozó dömpingellenes vámszabályozást pénteken.

Milliárdokról mondanak le a munkavállalók

Adó
-
  18.04.20 12:55 Karrier  26 hír a témában

Több mint 4,3 milliárd forint idén május 31-én lejáró, 2016-ban kapott juttatás van még a Széchenyi Pihenőkártyákon.