Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 33 hír

Egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetésének gyakorlati tudnivalói: további információk a szüneteltetés időszakáról

Adó
-
  Ma 06:30 Gazdaság

Cikksorozatunk aktuális részében a szünetelés időszakában felmerülő eljárási kérdésekkel foglalkozunk, valamint kitérünk néhány, az adózáshoz csak közvetve kapcsolódó, egyéb gyakorlati kérdésre is.

Az európai átlagnál optimistábbak a magyar vállalatok

Míg az európai cégek 56 százaléka számít egy éven belül recesszióra, a magyar vállalatoknak csak 50 százaléka véli úgy, hogy 2020-ban csökkenhet az ország GDP-je, 45 százalékuk pedig nem idén hanem csak később számít visszaesésre - derül ki az Intrum követeléskezelő nemzetközi felméréséből.

Áfacsökkentéssel segítik a vendéglátó ágazat újraindulását a briteknél

Jelentős áfacsökkentéssel és az éttermi étkezés árának közvetlen költségvetési támogatásával segíti a brit kormány a koronavírus-járványt súlyosan megszenvedő vendéglátó és turisztikai ágazat újraindulását - közölte szerdán a brit pénzügyminiszter.

Illetékmentes a testvérek közötti ajándékozás és öröklés

Adó
-
  Tegnap 16:32 Gazdaság

A családok vagyontervezését és vagyonkezelését segítő változás lép hatályba az illetékek területén 2020. július 8-tól - írja az RSM blogja.

Az egyéb oktatás körébe tartozó szolgáltatások áfamentességének feltételei

Adó
-
  Tegnap 11:21 Gazdaság

Részletes tájékoztatás jelent meg a NAV honlapján az egyéb oktatás vagy képzés áfamentességének feltételeiről.

Drágább az élet

Júniusban a fogyasztói árak átlagosan 2,9 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben az élelmiszerek és a szeszes italok, dohányáruk ára nőtt jelentős mértékben - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Miben érinti a munkavállalókat a munkáltató személyében bekövetkezett változás?

Adó
-
  Tegnap 07:45 Karrier

Amikor munkahelyet választunk, figyelembe vesszük a bér nagyságát, az egyes juttatásokat, a munkaidő rugalmasságát, továbbá a munkáltató személyét – jó hírnevét, fennállásának időtartamát, sikerességét. Éppen ezért fontos kérdés, hogy mi történik a munkavállalókkal, a munkaviszonyokkal a munkáltató személyében bekövetkező…

Nyugdíj: meddig kell az elhalasztott igazolásokat benyújtani?

Adó
-
  Tegnap 06:30 Gazdaság

Az adategyeztetési eljárás eddigi szabályai 2020. július 1-jétől módosulnak. Az új eljárásban a jövőben is fontos érvényességi követelménye lesz az igazolásnak, hogy a jogosult saját kezű aláírását hitelesíttetni kell.

GKI: kisebb áremelkedés várható a lakásfelújítási piacon

Júniusi ágazati elemzésben kiemelik: idén év elején is folytatódott az építőipari kivitelezői árak emelkedése, beleértve a lakásfelújítások és korszerűsítések kivitelezési árait is. Ugyancsak emelkedtek az építőanyagok árai, bár az egyes építőanyagok árdinamikája között különbségek alakultak ki. A következő negyedévben az építőanyagárak és…

Támogatásra pályázhatnak a vidéki idegenvezetők

Adó
-
  20.07.07 14:29 CégvilágPályázatok

Egymillió forint támogatást is kaphatnak a vidéken élő idegenvezetők a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. kedden megjelent pályázatának köszönhetően.

Hamis maszkokra csapott le a NAV

Adó
-
  20.07.07 12:15 GazdaságKamionGumikesztyű

Több mint négyszázezer hamis és rossz minőségű védőmaszkot, valamint nyolcvanezer egyéb egészségügyi védőeszközt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Győr-Moson-Sopron megyei munkatársai az M1-es autópályán két kamionban - közölte a NAV megyei igazgatósága.

Adecco: A vírusjárvány felerősíti a foglalkoztatási trendeket

Adó
-
  20.07.07 11:59 Karrier

A humántőke fejlesztése soha nem volt olyan időszerű, mint most, hiszen a vírusjárvány katalizátorként hat a XXI. század leginkább meghatározó foglalkoztatási folyamataira. Az Adecco Csoport Inovantage kiadványában a kelet-európai régióra fókuszálva vizsgálta azokat a területeket, amelyek fejlesztését most leginkább érdemes erősíteni - adta hírül…

Büntetőadóval is jobban megéri katázni

Adó
-
  20.07.07 09:46 Gazdaság

40 százalékos büntetőadó mellett is olcsóbb a KATA a hagyományos munkaviszonynál - írja Kironsky Zoltán, az EY szenior adótanácsadója a novekedes.hu-n.

A K+F hatása az iparűzési adóra

Adó
-
  20.07.07 07:45 Gazdaság

A kutatás-fejlesztést pályázati támogatások mellett számos adónem vonatkozásában is támogatja az állam, ezzel is ösztönözve azt a tudományos, fejlesztő tevékenységet, ami a gazdasági szereplők fejlődését segíti.

Adóhatósági vizsgálattal lezárt időszak önellenőrzése?

Adó
-
  20.07.07 06:30 Gazdaság

Egy adóhatósági ellenőrzéssel lezárt időszak adózó által történő esetleges javítása Magyarországon szigorú feltételekhez kötött, így a legtöbb adóalany nem is nagyon „nyittatja fel” az így már lezárásra került időszakot, ami adott esetben nagy összegű ÁFA levonhatóságának elmaradását eredményezheti. De a szigorú magyar feltételrendszer vajon…