Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 40 hír

A vezető állású munkavállalókra vonatkozó szabályokról dióhéjban

Adó
-
  Ma 07:45 Karrier 

A jogalkotó – értékelve a vezető állású munkavállalók jogviszonyának sajátosságait – igen széles körű eltérési lehetőséget biztosít a felek számára a munka törvénykönyvének (Mt.) munkaviszonyra vonatkozó szabályaitól. A vezető fogalmának pontos meghatározása után e szabályokat, illetve eltérési lehetőségeket mutatjuk be vázlatosan.

Hogyan változik a nyugdíjnövelés 2019-ben?

Adó
-
  Ma 06:30 Gazdaság 

A nyugdíjjárulék fizetési kötelezettség több dologra is hatással van, így annak 2019-es változása is több kérdést érint.

Együttműködik a NAV a Közbeszerzési Hatósággal

Adó
-
  Tegnap 17:04 Gazdaság  NAV

A szakmai kapcsolatok erősítése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Közbeszerzési Hatóság (KH) a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV).

Lakásáfa: javaslatcsomagot készített az ÉVOSZ

Adó
-
  Tegnap 16:59 Gazdaság  Áfa

Közpolitikai csomagra tett javaslatot a megszűnő kedvezményes lakásáfa ellensúlyozására az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége.

Nyugdíj mellett dolgozik? Nem jár jövőre a fél százalékos emelés

Adó
-
  Tegnap 16:44 Gazdaság  Nyugdíj

Megszűnik a munkaviszonyból származó 0,5 százalékos nyugdíjemelés, de 10 százalékkal nőhetnek a nyugdíj melletti keresetek - hívta fel a figyelmet közleményében a NEXON.

Nagyot nőttek az adóbevételek

Az év első nyolc hónapjában a költségvetés főbb adóbevételi tételei jelentősen növekedtek az előző év azonos időszakához képest - mondta Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium (PM) államháztartásért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Zsarolónak bizonyult a cég könyvelője

Adó
-
  Tegnap 11:34 Cégvilág  Ügyészség Börtön

A szerződés felbontása után a könyvelési anyag visszaadását kétmillió forint kifizetésétől tette függővé.

Marad 120 forint a benzin jövedéki adója

Adó
-
  Tegnap 10:34 Gazdaság  Üzemanyag Tankolás

Nem változik októbertől az üzemanyagok jövedéki adója, mivel az adóhatóság által vizsgált időszakban 50 dollár fölött maradt az ásványolaj Brent napi jegyzések alapján meghatározott hordónkénti átlagára. A benzin jövedéki adója így 120 forint, a gázolajé 110,35 forint marad. 

Visszállítanák 18 évre a tankötelezettséget a gyáriparosok

Adó
-
  Tegnap 08:37 Karrier  11 hír a témában

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége nem engedné középiskolába, akinek az általánosban nem sikerül elsajátítania az alapvető szövegértési és számolási készségeket, a tankötelezettséget pedig 16-ról 18 évre emelnék vissza.

NAV-figyelő, 38. hét: így kell bejelentkezni a NAV-hoz

Adó
-
  Tegnap 07:00 Gazdaság 

AZ OECD Modellegyezmény változásairól és a NAV-hoz való bejelentkezés szabályairól tájékoztatott az adóhatóság.

Közvetett adózás Írországban

Adó
-
  Tegnap 06:30 Gazdaság 

Ha valaki az előző, az Egyesült Királyság közvetett adózását érintőlegesen taglaló cikk alapján, annak néhány elemét kívánatosnak találná hazánkban is bevezetni, akkor mit fog szólni, ha egy kicsit beletekintünk az ír példába.

Miért fontos a cég döntéshozóinak ismernie a TP-dokumentációt?

Adó
-
  18.09.21 15:57 Gazdaság 

A társaság minden felelős döntéshozójának célszerű ismernie a TP-dokumentáció tartalmát, mert az az az új szabályok miatt olyan mélységben tárja fel az adózó kapcsolt ügyleteire, saját eredményére vonatkozó álláspontját, következtetéseit, amely miatt fontos, hogy az helyes megállapításokat tartalmazzon - írja az RSM blogja. A társaság…

Gigantikus adóbevetéltől esik el az Európai Unió

A jelenlegi uniós áfarendszer reformjára és az uniós szintű együttműködés javítására van szükség, ugyanis az Európai Unió tagállamai még mindig csaknem 150 milliárd euró áfabevételtől esnek el - közölte az Európai Bizottság pénteken közzétett tanulmányában.

Tudatosabban készülnek a nyugdíjra a fiatalok

Adó
-
  18.09.21 14:07 Gazdaság  Generáció

Derűlátóbban gondolnak és tudatosabban készülnek a tízen- és a huszonévesek a nyugdíjas évekre, mint az idősebb nemzedék - derül ki az OTP Nyugdíjpénztár legfrissebb felméréséből.

Csökkentené az adóadminisztrációs terheket a Pénzügyminisztérium

Adó
-
  18.09.21 13:24 Gazdaság  Pénzügyminisztérium KKV

A vállalkozások versenyképességének növelése érdekében a kormány az adóadminisztrációs terhek csökkentését tervezi - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára Budapesten pénteken.