Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 35 hír

NAV-figyelő 41. hét: segít a NAV a BREXIT-r felkészülésben

Adó
-
  Ma 07:00 Gazdaság

A frissített BREXIT-tájékoztatókon túl megjelent a növekedési adóhitelről szóló információs füzet. A közelgő nyilvános adózói fórumok és a Nemzeti Adókonzultáció is terítékre került.

Két családvédelmi programra is elég lenne az idei áfatöbblet

Adó
-
  Ma 06:30 Gazdaság

A korábbi évekhez hasonlóan idén is sokkal gyorsabban nő az általános forgalmi adóból származó bevétel, mint amit a gazdaság növekedése alapján várnánk. Mindez azt jelenti, hogy a költségvetésben szereplő tervekhez képest nagyon jelentős többletbevételhez jut a kormány.

Közel 8 milliárdos támogatási igény érkezett a falusi csokra

Eddig csaknem 1500 kérelem érkezett a falusi családi otthonteremtési kedvezményre (csok), mintegy 8 milliárd forint értékben - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatóján.

Negyven százalékkal nőtt a kínai cégek márkaértéke

Adó
-
  19.10.11 14:56 Cégvilág

Egy év alatt negyven százalékkal nőtt a kínai vállalatok márkaértéke az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek közepette is.

Százötvenmilliót érő hamis ruhát találtak a NAV

Adó
-
  19.10.11 14:05 GazdaságTeherautóNAV

Hatezer hamis márkajelzésű ruhát és kiegészítőt találtak százötvenmillió forint értékben egy teherautóban az M43-as autópályán a pénzügyőrök - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.

KSH: augusztusban nőtt a kereskedelmi szálláshelyek forgalma

Adó
-
  19.10.11 12:04 Cégvilág

Augusztusban nőtt a kereskedelmi szálláshelyek forgalma, az eltöltött 4,634 millió vendégéjszaka 1,6 százalékkal haladta meg a tavaly augusztusit - közölte a Központi Statisztika Hivatal (KSH) pénteken.

Munkáltatói lakáscélú támogatás 2019-ben

Adó
-
  19.10.11 07:30 Gazdaság

A munkáltatói lakáscélú támogatások előző években meglévő kedvező rendszerét eltörölték. Egyetlen lehetőség maradt csupán, ez pedig a munkáltató által biztosított kamatmentesen, vagy kedvezményes kamatozással nyújtott hitel.

Kis magyar pénztörténet – Koronától pengőig (6. rész)

Adó
-
  19.10.11 06:30 Gazdaság

A pénzeknek is megvan a maguk története. Ez gyakran kapcsolódik nevezetes történelmi eseményekhez, uralkodókhoz, de az is előfordult – többször is –, hogy magával a pénzzel írtak történelmet. Ilyen események a magyar históriában is előfordultak. A XIX. század végétől a második világháború végéig a magyar pénztörténetet jobbára a…

Cigaretta jövedéki adója: keresetet indít az EU

Adó
-
  19.10.10 15:44 Gazdaság

Az Európai Bizottság keresetet indít az Európai Unió Bíróságán Magyarországgal szemben a cigarettára előírt minimális uniós jövedéki adómérték alkalmazásának elmulasztása miatt - közölte az uniós bizottság csütörtökön.

Uniós vámosokat képeztek Röszkén

Az Európai Unió keleti és délkeleti szárazföldi határán dolgozó tíz ország 22 vám és pénzügyőrének szerveztek háromnapos képzést Röszkén - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense csütörtökön a helyszínen.

PM: magáncégek is pályázhatnak munkásszállások építésére

Csütörtöktől magántulajdonú cégek is pályázhatnak munkásszállások építésére, illetve felújítására a Gazdaságvédelmi Akcióterv újabb részeként - mondta Marczinkó Zoltán István, a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatásért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Két ország lekerült az EU adóparadicsom-listájáról

Adó
-
  19.10.10 11:13 Gazdaság

Az Egyesült Arab Emírségek és a Marshall-szigetek is lekerült az Európai Unió adóparadicsomokról összeállított, és így már csak kilenc ország nevét tartalmazó feketelistájáról, Svájcot pedig - több országgal együtt - törölték az úgynevezett szürkelistáról.

Szakemberhiány korlátozza a mesterséges intelligencia terjedését

Meghatározó szerepet kap a mesterséges intelligencia (MI) a vállalatok jövőbeni sikerében világszerte – mutat rá az EY friss kutatása. Az intelligens megoldások, mint például a mobilasszisztensek vagy az ügyfélszolgálati chatbotok jelentősen javíthatják a felhasználói élményt. A hazai cégeknél azonban még csak kezdeti fázisban van az első MI-n…

Felmérés: a vállalati gondoskodás a munkaerőpiac fontos eleme

Adó
-
  19.10.10 09:57 KarrierPályázatok

A vállalati gondoskodás a munkaerőpiac egyik fontos eleme, a cégeknek olyan béren kívüli juttatási rendszereket kell működtetniük, amelyek a dolgozók egészségének megőrzésére is fókuszálnak - derült ki a Humánpolitika.com Közhasznú Egyesület és az All You Can Move (AYCM) által életre hívott beneFit Prize-hoz kapcsolódó reprezentatív…

Mikor minősül nyugdíjasnak a megváltozott munkaképességű személy ?

Adó
-
  19.10.10 07:45 Gazdaság

Az idei nyugdíjas foglalkoztatási kedvezmények kapcsán felmerülhet a kérdés, vonatkoznak-e a kedvezmények a rehabilitációs ellátás, vagy rokkantsági ellátás mellett munkaviszonyban álló munkavállalókra.