Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 6 hír

A fotelból való morgás nem nagyon visz előre

Abcúg
-
  Tegnap 22:05 Belföld

Miközben a belvárosban a Várkert Bazár elé gyűltek a többek közt a rabszolgatörvény ellen demonstrálók, a 18. kerületi Gyömrői úton félpályás forgalomlassító akcióval tiltakoztak civilek, szakszervezetek és politikusok. A szombati országos tüntetés egy apró szelete. Videó.

Az autisták lehetnek az otthongondozási díj vesztesei

Abcúg
-
  19.01.18 09:17 Belföld Gyod Autizmus

Igaz, a kormány bevezette a gyermekek bruttó százezres otthongondozási díját, a feltételrendszerét úgy alakította ki, hogy attól az autista vagy Down-szindrómás gyerekek szülei könnyen eleshetnek.

Nehezen bírkóznak meg az idősotthonok a nagybeteg öregekkel

Abcúg
-
  19.01.17 08:27 Belföld 4 hír a témában

Pedig a törvény szerint nem is fogadhatnak mást, csak őket. Nem találnak szakápolókat, vagy akiket mégis, azokat elcsábítják a kórházak. Így előfordul, hogy képzetlen ápolók dolgoznak súlyos beteg idősekkel, miközben az állami támogatás változatlan. Pedig hamarosan csinálni kell valamit, mert egyre több az idős, nagybeteg magyar.

Vannak nagyon kemény szégyenfoltok, ha nőként drogozol

Abcúg
-
  19.01.16 11:07 Belföld Drog Alkoholizmus

A társadalom hajlamos jobban elítélni egy nőt, ha alkoholista vagy kábítószerfüggő, mint ha egy férfiről van szó. Pedig jellemzően a női szerhasználat mögött mindig valamilyen trauma áll: szexuális abúzus, családon belüli erőszak.

A menő diákok játszanak a halmozottan sérült gyerekekkel

Abcúg
-
  19.01.15 08:38 Belföld Dunakeszi

Együtt fogócskáznak, birkóznak, játszanak az ép gyerekek a halmozottan sérült társaikkal egy dunakeszi általános iskolában. A szülők által létrehozott Veni Vidi Vici Alapítvány csak egy termet keresett sérült gyerekeik oktatására, de ennél sokkal többet kaptak: egy befogadó iskolai közeget, ahol tényleges integráció zajlik.

A szakszervezetek jogszerűek maradnának, de nem biztos, hogy a dolgozók is így gondolják

Abcúg
-
  19.01.14 09:17 Belföld Sztrájk

Földiák András, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke szerint most olyan indulat és cselekvési kedv feszíti a dolgozókat, amilyen korábban sosem. Mire lehet elég egy sztrájk?