Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Fiatal csillagától meglepően távoli helyen fotózott le egy gázóriás exobolygót az ESO chilei óriástávcsöve

Tőlünk 360 fényévre, a Musca (Légy) csillagképben látszó fiatal csillag körül keringő óriás exobolygóról készítettek nemrég közvetlen felvételeket az ESO távcsövével. A planéta egy gázóriás, ami önmagában még nem szokatlan. Az azonban már érdekes, hogy nagyjából 110-szer távolabb kering a csillagától, mint a Föld a Naptól, és egyelőre…

Békés megye az agrárium megújításának nyertese lehet

Komoly fejlesztésekre lesz lehetőség a mezőgazdaság és az élelmiszeripar területén.

Galgóczi Ágnes: máskor is lesz a mostanihoz hasonló Pfizer-akció

Kedvezőek a járványügyi adatok, az elmúlt, 18. héten országos átlagban 35 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma az előző héthez képest - közölte az operatív törzs mai tájékoztatóján Galgóczi Ágnes, az NNK járványügyi osztályvezetője.

Miért lehet stresszesebb egy border collie, mint egy husky? A tudomány adta meg a választ

Ha stresszes a gazda, az bizony kutyáján is meglátszik. Egy új kutatásból kiderült, hogy ennek mértéke attól is függ, milyen fajtáról van szó.

Nyílt levélben reagált Veres Pál szavaira a miskolci operafesztivál igazgatója

Kesselyák Gergely a papageno.hu-n megjelenő nyílt levelével válaszolt a miskolci polgármester mondataira. “A sajtóból értesültem arról, hogy Veres Pál polgármester úr a miskolci operafesztivál jövőjét a Bartók Tavasz rendezvénysorozat részeként képzeli el. Nincs más választásom, mint e döntést tiszteletben tartani, az én fesztiváligazgatói…

Megkezdődött Kijevben a Moszkva-barát oligarcha, Viktor Medvedcsuk elleni eljárás

Megkezdődött az eljárás csütörtökön Kijevben a Vlagyimir Putyin orosz elnök

Mégsem nyit drogambulanciát a református egyház a VIII. kerületben

Mivel ez még nem jelenti, hogy drogmentes lenne a környék, az önkormányzat most más megoldást keres.

Nem hosszabítják meg Christian Thielemann szerződését Drezdában

Papageno
-
 Ma 13:41Zene

A Semperoper Dresden bejelentette, hogy nem újítják meg zenei vezetőjük, Christian Thielemann szerződését, így a karmester a 2023/24-es évad végén távozik az intézményből. Barbara Klepsch, a szászországi tartomány kulturális minisztere megerősítette a hírt, és hozzátette, hogy Peter Theiler, a Semperoper Dresden főigazgatójának…

Május 14-én megnyitja kapuit az újjászülető Andrássy Kúria

Május 14-től ismét megnyitja kapuit a patinás Andrássy Kúria, amely magas minőségű szolgáltatásokkal, új névvel és arculattal, valamint ambiciózus fejlesztésekkel várja vendégeit. A tokaji borvidék ötcsillagos szállodája a BDPST Group teljes körű felújításának köszönhetően születik újjá.

Egy nagykanizsai férfi azt hazudta, mindenki meghalt a faluban, aki megkapta az oltását

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda büntetőeljárást rendelt el egy nagykanizsai férfival szemben rémhírterjesztés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Galgóczi Ágnes: Lesz még Pfizer-akció

Moderna-, Janssen- és AstraZeneca-szállítmány érkezett.

Soha nem látott fotót osztott meg Chris Hemsworth a Thor 10. évfordulóján, mutatjuk!

Bármennyire is furcsán hangzik, de az első Thor film kereken 10 évvel ezelőtt került a mozikba, a Marvel címadó szuperhősét alakító Chris Hemsworth pedig egy igazán különleges fotóval emlékezett meg az évfordulóról.

Megkapta a működési engedélyt a mohi atomerőmű harmadik blokkja

Ez a hír nagyon fontos a Szlovák Villamosművek számára, mivel az atomerőmű harmadik és negyedik blokkjának befejezése rendkívüli módon elhúzódott, emiatt pedig a társaság jelentősen eladósodott.  A nukleáris tüzelőanyag beszállítását, amellyel lényegében megkezdheti működését az atomerőmű most engedélyezett blokkja, csak…

Változott a kismamák oltása: a várandósok is megkaphatják a második vakcinát

A terhesség 36. hete elõtti idõszakig a második védõoltást is megkaphatják a várandós kismamák, az újabb nemzetközi és hazai szakmai tapasztalatok és vélemények alapján.