Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 271 hír

Morawiecki: a holokauszt áldozatok emlékezete a lengyel identitás részét képezi

Az auschwitzi haláltábor felszabadításának 76. évfordulójáról szerda délután tartanak központi – a koronavírus-járvány miatt online – megemlékezést. Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő Twitteren közölte gondolatait. Amikor (a korábban három része feldarabolt) Lengyelország 1918-ban 123 év után visszanyerte függetlenségét, “senki sem…

Fellázadtak a vendéglátósok a kormány ellen, Magyarországon is követhetik a lengyel példát

Napi.hu
-
 Ma 10:46Külföld

Lengyelországban a bíróságok egymás után törlik el azokat a bírságokat, amelyeket a hatóságok a korlátozások ellenére kinyitó vendéglőkre, szállodákra és más szolgáltatókra rónak ki. Hasonló feszültség már Magyarországon is van.

Az auschwitzi áldozatok emléke a lengyel identitás fontos részét képezi

A lengyel identitás fontos részét képezi az auschwitzi áldozatok emlékezete, a német nácik a lágerben a világtörténelem legiszonyatosabb gépezetét hozták létre – írta szerdán, az auschwitzi haláltábor felszabadításának 76. évfordulóján Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő. Amikor …

A holokauszt áldozatainak emlékezete a lengyel identitás részét képezi

A német nácik a lágerben a világtörténelem legiszonyatosabb gépezetét hozták létre - mondta Mateusz Morawiecki.

Megvan az elnöki akarat mindkét részről a START-3 meghosszabbítására

Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök kifejezte országa készségét a hadászati nukleáris támadóeszközök csökkentéséről megkötött Új START-szerződés (START-3 ) meghosszabbítására – közölte a Fehér Ház.

Meghódítja a lengyel piacot a Talk-A-Bot

Az első hazai chatbot ügynökség több lengyelországi sikert is bezsebelt az utóbbi hónapokban: a Talk-A-Bot startupként kapott megbízásokat az áramszektorban és az egészségügyi ügyfélszolgátlaban.

Meghalt a lengyel beteg, akinek leállították a mesterséges táplálását a plymouthi kórházban

Népszava
-
 Tegnap 20:34Külföld

A férfi tavaly novemberben szívleállás következtében súlyos agysérülést szenvedett, a plymouthi kórház orvosai állapotát gyógyíthatatlannak minősítették.

Hónapok óta volt kómában egy lengyel férfi, mesterségesen táplálták – Most lekapcsolták a gépekről

Elhunyt az angliai Plymouth város kórházában az a lengyel férfi, akinek mesterséges táplálását kómás állapota miatt megszüntették, és akinek a hazaszállítását több napja próbálta elérni a lengyel kormány – közölte kedden a lengyel média. Az eset széles körű visszhangot keltett Lengyelországban.

Elhunyt az angliai kórházban mesterséges táplálásról lekapcsolt lengyel férfi

A férfi hazaszállítását több napja próbálta elérni a lengyel kormány.

Elhunyt az angliai kórházban mesterséges táplálásról lekapcsolt lengyel férfi

Elhunyt az angliai Plymouth város kórházában az a lengyel férfi, akinek mesterséges táplálását kómás állapota miatt megszüntették.

Konzervatív vezetők kérik Navalnij támogatóinak szabadon bocsátását sürgetik

Aggódnak a mintegy 3500 békés tüntető tömeges bebörtönzése miatt.    Számos észak-európai és balti konzervatív vezető sürgette Alekszej Navalnij bebörtönzött orosz ellenzéki politikus és támogatói, azonnali szabadon bocsátását.  “Mély aggodalommal tölt el bennünket a békés tüntetők tömeges őrizetbe vétele Moszkvában és más orosz…

A Fidesz máris nekiment a tech cégeknek, meghonosítják a lengyel Facebook-törvényt

Varga Judit bejelentette a közösségi oldalak ellen folytatott “mesterterv” első lépését.  A „Facebook-cenzúrát” mind gyakrabban emlegetik magyar kormányzati politikusok, most pedig már biztos, hogy tavasszal törvényjavaslatot terjesztenek az Országgyűlés elé a nagy technológiai vállalatok hazai működésének szabályozásáról. Mindezt Varga…