Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 203 hír

Nagyszabású fürdőfejlesztést készítenek elő Békésen

Bővül a szabadtéri medencekínálat, csúszdapark épül és új szálláshelyet is kialakítanak. Már javában zajlik a békési fürdőfejlesztés előkészítése.

Kvirtek és Kvartok a Soltis Lajos Színházban

Julia Donaldson mesejátékát vitte színre legújabb előadásában a Soltis Lajos Színház. Pöttyös bögre és labda, lufi és űrhajó, azaz minden a színre kerül, ami színes, izgalmas és a gyermeki fantáziát megmozgatja. Aki pedig mindezeket "működésbe hozza" a kétszereplős mesejátékban, Vali / Kvirtmama és Vili / Kvartpapa.

Leltározott Kríziseink Funk Iván: Error / Pécsi Nemzeti Színház

Revizor
-
 Tegnap 23:33Színpad

„Előadásunk éppen úgy szól a fiatal pályakezdők elhelyezkedési nehézségeiről, mint az idősebbek egzisztenciális harcáról, vagy családon belüli kiszolgáltatottságáról. Egy olyan világban zajlik, ahol az elsődleges szempont a győzelemnek az a fajtája, amely kizárólag az ellenfél megsemmisítését tekinti végleges diadalnak.” Urbán Balázs Kritikája.

Kinyithatnak jövő héttől a mozik, a koncerttermek és a színházak is Angliában

Május 17-től több korlátozás is megszűnik. Az egyetemekre visszatérhetnek a hallgatók, a középiskolás diákoknak nem kell maszkot viselniük az osztályokban.

Újranyitott a debreceni Csokonai Színház

Haon
-
 Tegnap 21:15Színpad

A hosszú pandémiás időszak után megkezdődött a kulturális szcéna újranyitása a debreceni Csokonai Színház Hamlet című előadásával.

Gyermekszereplőket keres a Pécsi Nemzeti Színház

Pécs Aktuál
-
 Tegnap 20:47Megyei

Elsősorban fiúk, de lányok jelentkezését is várják főszerepre, kiemelt szerepekre és csoportos szerepekre, május 25-ig. Első körben kizárólag online meghallgatást tartanak: a jelentkezőktől egy-egy videót várnak, amin egy dalt énekelnek illetve egy mesét vagy meserészletet adnak elő. A kiválasztott gyerekek számára júniusban…

Jövő héten nyithatnak a brit mozik, színházak, stadionok

Boris Johnson szerint teljesültek feltételek, hogy a jövő héten még tovább oldjanak a járványügyi korlátozásokon. Többen lehetnek egy társaságban, bent is lehet majd ülni a pubokban, és meccsre és színházba is lehet járni, módjával.

A Thália Színház vígjátékkal várja nézőit

Május 15-én Feydeau-Hennequin vígjátékával, az Álmomban megcsaltál című előadással nyitja meg újra kapuit a budapesti teátrum. A darab története napjainkban játszódik a Francia Riviérán, ahol egy gondtalan boldogságban élő házaspár életébe csöppenünk bele. Angéle, (Gubás Gabi) az első férje halála után milliomossá vált, rendkívül vonzó…

Ezért vonultak: bejelzett a szén-monoxid-érzékelő a Jókai utcában

A város hivatásos tűzoltói a kazán elindítása után rendkívül magas gázkoncentrációt mértek. A mentők két lakót kórházba szállítottak megfigyelésre.

Nulla forint támogatást kapott, így gálaesten gyűjtenek a Thealter fesztiválnak a Szegedi Nemzeti Színházban

Szegeder
-
 Tegnap 18:25SzínpadSzeged

A Thealter nemzetközi színházi fesztivált támogató estet rendeznek május 21-én, Szeged napja alkalmából a Szegedi Nemzeti Színházban.

Új helyen a színház jegyirodája, a Szindbádban várják hétfőtől a nézőket

Nyíregyháza
-
 Tegnap 18:18Belföld

A Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyirodája május 10-től hétfőtől, új helyen, a volt Helyőrségi Művelődési Otthon helyén megnyíló Szindbád Színháztörténeti Rendezvénytér épületében várja a nézőket.

Belvárosi Színház, Budapest: programok, jegyek itt

zene.hu
-
 Tegnap 17:21Zene

Íme a budapesti Belvárosi Színház (Budapest 1075, Károly krt. 3/a.) programja, jegyvásárlás itt

Nyáresti produkciókkal indul újra a Vörösmarty Színház

Szikora János igazgató úgy fogalmazott, hogy a nyitás immár valósággá vált, ennek első lépcsőfoka pedig a nyári színház lesz. Jelezte, hogy valamennyi előadásuk csak védettségi igazolvánnyal lesz látogatható. Elmondta azt is, hogy a nagyszínházban jelenleg felújítások zajlanak, júniusban nyitja meg kapuit, amikor három alkalommal a…

Gál Tamás: „Ki vannak éhezve a nézőink a színházra” – Podcast

Parameter
-
 Tegnap 15:50Határtalan

Gál Tamás színigazgató szinte napra pontosan egy éve vette át a társulat irányítását, és annak ellenére, hogy a járvány miatt úgymond „békeidőben” nem is vezethette a színházat, podcastunkból kiderül, az elmúlt egy évben sem állt meg a munka Komáromban. A beszélgetés meghallgatható itt:   Tallózzon podcastjaink között:  

Teraszkoncertekkel nyit a Madách Színház

Fidelio
-
 Tegnap 15:40Zene

Május végén újra megnyitja kapuit a Madách Színház, hogy immár nézők előtt elevenítse fel a nyári duett koncertek emlékét.