Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 292 hír

Évtizedek óta nem volt ilyen tiszta az európai levegő

Az EU üvegházhatásúgáz-kibocsátása az elmúlt három évtizedben mért legalacsonyabb szintre csökkent 2019-ben.

Nem terjeszthető az Európai Unió más országaiban, csak Magyarországon

Veszélyhelyzet idején nem kell az Európai Gyógyszerügynökség engedélye, de csak az adott tagállamban hozhatók forgalomba az ott bevizsgált és jóváhagyott vakcinák.

Az Európai Unió betáraz a vakcinákból

Az elmúlt hetekben sorra jelentkeztek a nemzetközi gyógyszergyártó cégek az új típusú koronavírus elleni oltóanyag tesztjeinek ígéretes eredményei­vel.

Miért rúgta ki Orbán az európai tárgyalóit?

Gyorsan el is határolódom a címtől, hiszen a magyar miniszterelnök nem rúgta ki sem Gottfried Pétert, sem pedig Szájer Józsefet. Gottfried igazi háttérember volt, egészen novemberi távozásáig; az Európai Unió jó ismerője, és ami még ennél is fontosabb, legjobb kapcsolatteremtője.

Bevezethetik az orosz vagy a kínai vakcinát Magyarországon? Megszólalt az Európai Bizottság

A tagállamok által vészhelyzet esetén, saját hatáskörben, ideiglenesen engedélyezett vakcinákat kizárólag saját területükön forgalmazhatják, más uniós tagállamban nem - közölte Erik Mamer, az Európai Bizottság vezető szóvivője hétfőn. Mamer a brüsszeli testület sajtótájékoztatóján egy Magyarországra vonatkozó kérdésre válaszolva arra…

1990 óta nem volt olyan alacsony az európai üvegházhatásúgáz-kibocsátás, mint tavaly

Az Európai Unió üvegházhatásúgáz-kibocsátása az elmúlt három évtizedben mért legalacsonyabb szintre csökkent 2019-ben, a kibocsátások 24 százalékkal csökkentek az 1990-es szinthez képest - derült ki az Európai Bizottság hétfőn közzétett éves uniós éghajlat-politikai eredményjelentéséből.

A Huawei lett a Xiaomi európai áldozata

G7
-
 Ma 12:43Infotech

A friss adatok szerint a Samsung és az Apple tartja magát a kontinensen, de nagyon jön föl a Xiaomi.

Megdőlhet a tavalyi rekord az európai kockázatitőke-piacon

Nemhogy a kifulladás jeleit nem mutatták a harmadik negyedévben a kockázatitőke-befektetések Európában, hanem – ezzel a növekedési ütemmel – a szektor akár felül is múlhatja az év végére a tavaly regisztrált üzleti volument. A Lead Ventures által külön is vizsgált, a cseh, a horvát, a lengyel, a magyar, a román, a szlovák és a szlovén piacot…

Decemberben jöhet a közös európai rossz bank

Az Európai Bizottság már dolgozik a javaslaton, amely egy európai szintű rossz bankot állítana fel – számol be a hírről a Financial Times.

A Bundestag kiállt a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezés mellett

A kormánypártok javaslatára egyhangúlag elfogadott határozatban állt ki a német szövetségi parlament (Bundestag) pénteken az őshonos európai kisebbségek jogainak európai uniós (EU-) szintű védelmét sürgető Minority SafePack európai polgári kezdeményezés (MSPI) mellett. A képviselők a Kereszténydemokrata Unió (CDU), a testvérpárt…

Negatív korrekció várható az európai tőzsdéken

A pénteki pozitív zárás után indexcsökkenéssel indulhat a kereskedés hétfőn a főbb európai értékpapírpiacokon. Az európai tőzsdék a hétfői negatív korrekcióval is nagy nyereséggel fejezik be a november hónapot.

Az európai VW Passatnak is befellegzett?

Szárnyra kapott a pletyka, amely szerint a négyajtós gyártását néhány éven belül leállítaná a Volkswagen Európában is.

Cseri: Márki-Zay európaisága, ahol a náci Németország az európai minta

Promenad
-
 Ma 09:25Megyei

Cseri Tamás önkormányzati képviselő Facebook posztban reagált Márki-Zay Péter vasárnapi botrányos kijelentésére, miszerint Vásárhely miniszterelnök-jelöltje megszüntetné a Fideszt.

December 5-én idul a Razer európai versenysorozata

A Razer, a világ vezető, gamereknek szánt lifestyle márkája a Razer Invitational - Europe (RI-Europe) nevű, a maga nemében legnagyobb EU-beli nyílt bajnoksággal bejelentette globális esport sorozatának következő állomását.

Az Európai Űrügynökség kezdi az űrtakarítást

Több ezer használaton kívüli műhold kering a Föld körül.