Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 263 hír

Vidéki ballada az amerikai álomról: Kicsoda J. D. Vance?

Mafab
-
 Ma 14:39Film

Valós élő személy J. D. Vance; a valódi, 2016-os emlékirata alapján készült filmből "mindössze" azt nem lehet megérteni, miért ért 45 millió dollárt a megfilmesítés joga (honnan a hype), ki ez a republikánusokkal egyet nem értő, ám mégis ikonikus republikánus szerző (a Yale-t megelőzően republikánus gyökerekkel és környezettel…

Csúcson a napenergia. Merre tovább?

Mindazok, akik figyelemmel kísérik az energetikai szektor fejleményeit, tudják, hogy a napenergia már nemcsak a jövő, hanem a jelen is.

Lendületben az amerikai ingatlanpiac

Az Egyesült Államokban a múlt héten 9%-kal nőtt a lakásvásárlás céljából beadott jelzáloghitel-kérelmek száma az azt megelőző héthez képest, éves szinten pedig 28%-kal emelkedett - derül ki az amerikai jelzálogbankok szövetségének (MBA) jelentéséből.

Mi látszik nappal a brüsszeli éjszakából? Újra csúcson a halálozási adatok; Megint baj van az orosz gyártású metróval; …

A szerda délután megjelenő számunkból ajánljuk: – December 29-én tárgyal az Európai Gyógyszerügynökség a Pfizer és a BioNTech közös fejlesztésű oltóanyagáról. – Újra csúcson a halálozási adatok. – Véres kézzel-lábbal, hátizsákjában egy rakás extasy tablettával, az ereszcsatornán keresztül menekült egy meleg szexpartiról Szájer József, de…

BlackRock: a Bitcoin globális piaccá fejlődhet és háttérbe szoríthatja az amerikai dollárt

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy a világ legnagyobb vagyonkezelőjéne egyik magas rangú vezetője szerint a Bitcoinnak minden esélye meglehet arra, hogy átvegye az arany szerepét. A világ legnagyobb befektetési alapjának egyik vezetője szerint a Bitcoin marad és átveheti… The post BlackRock: a Bitcoin globális piaccá…

Elnöki kegyelem ügyében nyomoznak az amerikai hatóságok

Állítólag egyes meg nem nevezett személyek politikai szívességeket ajánlottak fel magas rangú amerikai tisztségviselőknek, amiért cserébe elnöki kegyelmet akartak elérni. Nem tudni, kik az érintettek, az ügyben augusztus óta nyomoznak.

Egy ideig még maradnak a Kína elleni amerikai importvámok

Joe Biden megválasztott amerikai elnök azt nyilatkozta a The New York Times-nak, hogy nem törli el azonnal azokat a megemelt importvámokat, amelyeket a Trump-adminisztráció vetett ki Kínára.

Takács Zsolt: Kínának lényegtelen volt az amerikai elnökválasztás kimenetele

Liu Shangxi világhírű közgazdász szerint Kína nem foghatja vissza gazdaságélénkítő programjait, mivel továbbra is biztosítani kell a gazdasági fellendülést. Fontos, hogy Pekingben rendezzék az óriási önkormányzati adósságot és a kereskedelmi háború enyhítése miatt fel kell venni a kapcsolatot a Biden-adminisztrációval – hangsúlyozta…

Negatív rekord: Ismét csúcson a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma Németországban

Újabb csúcsra emelkedett és megközelítette az ötszázat a koronavírus-járvány halálos áldozatainak napi száma Németországban a Robert Koch közegészségügyi intézet (Rki) szerdai adatai szerint.

Főhet a feje Greg Popovich-nak az amerikai kosárlabda-válogatott miatt

Az amerikaiak szövetségi kapitánya kihívások elé nézhet a keret összeállításakor.

Csúcson a belföldi napenergia-teljesítmény

Az utóbbi években jelentősen bővült a napenergia-hasznosítás.

Tokió 2020: „Kihívás lesz összeállítani az amerikai kosárválogatottat”

Az olimpiai címvédő amerikai férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Gregg Popovich tudja, hogy nagy kihívás lesz összeállítania csapatát a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára.

Félnek a karácsonytól az amerikai kiskereskedők

Az USA gazdasága veszélyben van a koronavírus rohamos terjedése miatt. A Tampa Bay Times által megkérdezettek arról nyilatkoztak, hogy sokkal kevesebbet költenek idén karácsonykor, mint amennyit szoktak.

Takács Zsolt: Kemény lesz a tél az amerikai gazdaság számára

A JPMorgan szerint a visszavezetett korlátozások miatt az Egyesült Államok gazdasága zsugorodni fog az első negyedévben.

Teljes titokban ment férjhez az Amerikai Horror Story főszereplője

A színésznő és kedvese hat év után, nyáron mondták ki a boldogító igent.