Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 53 hír

Farkasordító hideg jön

A következő napokban északkelet felől elér bennünket a szibériai eredetű fagyos levegő, hatására az éjszakai órákban országszerte fagy várható, sőt a derült, szélvédett, hóval borított, keleti területeken akár -17 fokig is csökkenhet a hőmérséklet.

Farkas nyomokra bukkantak a Börzsönyben

Nem ez az első eset, hogy a turistaösvények mentén találkoznak a börzsönyi tápláléklánc csúcsán elhelyezkedő állatok nyomaival.

Nyakunkon a farkasordító hideg: erre figyelmeztet Karácsony Gergely

A várható hidegre tekintettel Karácsony Gergely főpolgármester utasította az érintett fővárosi cégeket, hogy fordítsanak fokozott figyelmet az utcán élő hajléktalan emberekre.

Supka-Kovácsné: Mit is tekint támadásnak a fideszes Farkas?

Ez a lényeg
-
 Tegnap 16:15Vélemény

Feszültségkeltés helyett foglalkozzon például az ingázók napok óta tartó kálváriájának megoldásával - szólította fel a fideszes Farkas Cipriánt Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde, a Momentum soproni képviselője.

Nicolas Tackian – Farkas Lajos: Megváltás 2. – Vért a vérért

Ekultura
-
 Tegnap 14:00Könyv

Decemberben végre boltokba került a tavalyi év egyik legkellemesebb képregényes megjelenésének második része, amire előzetesen módfelett kíváncsi voltam, mert szerintem a szerzőpárosnak

Újabb farkasnyomot találtak a Börzsönyben

Nem ez az első eset, hogy a turistaösvények mentén találkoznak a börzsönyi tápláléklánc csúcsán elhelyezkedő állatok nyomaival.

Nem is farkas az óriásfarkas

A Canis dirus névre keresztelt, mára kihalt ragadozóról sokáig úgy gondolták, hogy a szürke farkas közeli rokona, egy friss kutatás szerint azonban elképzelhető, hogy még csak farkasnak sem tekinthető.

A GPS-t követte az autós, aki a Dunába hajtott

A 20 éves sofőr a GPS-t követte, amikor a Duna az útját állta. Szerencsére időben ki tudtak mászni az autóból.

Az óriásfarkas messzebb volt a farkastól, mint tőlünk a csimpánz

Óriásfarkasok megkövesedett maradványain végzett DNS-vizsgálatok szerint a Trónok harca című népszerű sorozattal "ismertté vált" ősi ragadozók csupán távoli rokonai a modern farkasoknak.

A GPS-t követte a Dunába hajtó sofőr, azt hitte, hogy lesz ott egy híd

A GPS a komphoz vitte volna a sofőrt, aki azonban azt gondolta, hogy egy hídra fog felmenni. Szerencsésen kimenekült utasaival együtt a Dunából.

A GPS-t követte, belehajtott a Dunába Soroksárnál

„Abban a hitben voltam, hogy ott egy híd lesz” - mondta a 20 éves sofőr.

Giuseppe Conte azonnali lemondását követeli Matteo Salvini

A baloldal a járványhelyzetre hivatkozva nem akar előrehozott parlamenti választásokat tartani. Egy esetleges voksoláson a jobboldal garantáltan tarolna.

A Trónok harca óriásfarkasai csupán távoli rokonai a mai farkasoknak

Az ausztráliai Adelaide-i Egyetem, az angliai Durhami Egyetem, a németországi Lajos-Miksa Egyetem és a Kaliforniai Egyetem Los Angeles-i tagintézményének (UCLA) kutatói öt óriásfarkas (Canis dirus) fosszíliáján végeztek DNS-szekvenálást. A nagyjából 50 ezer éves ősmaradványokat Észak-Amerikában tárták fel. Az eredmények szerint az…

Krasznahorkai László: Az utolsó farkas

Ekultura
-
 21.01.14 13:00Kultúra

2020-ban sem maradtunk Krasznahorkai-kötet nélkül, még ha ezúttal nem is egy újdonság került a boltok polcaira, hanem egy régi ismerős – Az utolsó farkas –, új és az életműsorozathoz

Nem Farkasnak Való Vidék Wolfwalkers

Revizor
-
 21.01.13 22:39Film

Szemet gyönyörködtető farkasmesével zárta le folklórtrilógiáját Tomm Moore, akit néhanapján az ír Mijazakiként is emlegetnek. Joggal: a Wolfwalkers pazar kézműves animáció a szabadság megéléséhez szükséges bátorságról. Soós Tamás Kritikája.