Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 44 hír

Tordai: induljon most a tavaszi szünet, oltsák be a tanárokat

Az uniós tagállamok túlnyomó többségében a pedagógusok részei az oltási tervnek, érthetetlen, hogy Magyarországon miként maradhattak ki - írja a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese.

11 érdekesség a roxforti tanárokról, ami még a legnagyobb Harry Potter-fanokat is meglepheti

woohoo
-
 Ma 13:38Életmód

Hihetetlen, de már több mint húsz éve, hogy az Animus Kiadó kiadó gondozásában megjelent a Harry Potter és a bölcsek köve első magyar kiadása. J. K. Rowling regényeiből azóta világszerte több mint félmilliárd példány adtak el, a nyolc részből álló filmadaptáción pedig egy generáció nőtt fel. A filmsorozat utolsó része, a Harry Potter és a

A tanárok sokszor csak pletyka szinten értesülnek

Bántalmazás A NANE Egyesület közreműködésével négy országban több ezer diák és tanár bevonásával azt kutatták, mennyire van jelen a szexuális erőszak/pornó/párkapcsolati erőszak edukációja az iskolákban.

Kétségbeesett, nyílt levelet küldtek a tanárok Orbánnak – ezt kérik a miniszterelnöktől

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nyílt levélben figyelmezteti Orbán Viktort, hogy már most komoly veszélyhelyzet alakult ki az iskolákban, óvodákban, a pedagógiai szakszolgálatoknál, a kollégiumokban, a szakképző és azokat támogató intézményekben is. Ráadásul a helyzet még rossszabb is  lesz, hiszen maga a…

Tanügyminiszter: Ne legyenek szigorúak a tanárok a vizsgákon!

"A vizsga elvárásai az idei év sajátosságaihoz igazodnak. Ha nem ismerjük el, hogy ez az év más volt, mint a többi, az azt jelenti, hogy tagadjuk a valóságot" - fogalmazott a tanügyminiszter, hozzátéve, hogy a vizsgák fizikai jelenléttel fognak zajlani, de "intelligens módon lennebb kell engedni a mércét".

Mianmar: már a bankárok is tüntetnek a junta ellen

Már halálos áldozatai is vannak a mianmari tüntetéseknek, és az országot irányító tábornokok megfenyegették a protestálókat, hogy az életüket kockáztatják.

Virtuális nyelvtanulási program indult anyanyelvi tanárokkal a Debreceni Egyetemen

UniLife
-
 Ma 10:06Karrier

A Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézet és az amerikai Indiana Egyetem virtuális nyelvtanulási programot és nyelvészeti kutatószemináriumot indít tavasszal.

Nyílt levélben kérik a tanárok Orbánt, zárja be az iskolákat

Levélben kéri Orbán Viktor miniszterelnököt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) Országos Választmánya, hogy rendelje el a digitális munkavégzést valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzés területén a koronavírus-járvány

Tombol a járvány az iskolákban - Azonnali bezárást követelnek a tanárok Orbán Viktortól

Levélben kéri Orbán Viktor miniszterelnököt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) Országos Választmánya, hogy rendelje el a digitális munkavégzést valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzés területén a koronavírus-járvány miatt.

Politikai krízis Örményországban: Pashinyan mellett és ellen is tüntetnek

A puccskísérletet ellenzők az örmény kormányfő mellett tiltakoznak, az ellentüntetők viszont őt okolják a hegyi-karabahi háború elvesztéséért.

27 uniós tagállamból 5 nem veszi előre a tanárokat az oltásnál

Euronews
-
 Tegnap 18:59Külföld

Bár a magyar pedagógus társadalom jelentősen elöregedett, és mindennap több tucat emberrel kényszerülnek találkozni, a kormány nem gondolja, hogy előbb kellene őket beoltani, mint másokat.

Szarka Gábor az SZFE-s tanárokat hibáztatja

A Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltásakor kinevezett kancellár arról beszélt, hogy szerinte felháborító, hogy az egyetemtől fizetést kapó tanárok kampányoltak amellett, hogy a diákok ne felvételizzenek az SZFE-re.

Folyamatosan tüntetnek a terroristákat dicsőítő rapper szabadon engedéséért

Librarius
-
 Tegnap 13:59Kultúra

Egy hét után sem csitulnak Katalóniában a tüntetések egy rapper szabadon engedéséért; szerdára virradó éjszaka ismét összetűzések voltak a rendőrök és a tüntetők között Barcelonában. Ahogy egy hete minden este, újból tömegek vonultak az utcákra, a kezdetben békés megmozdulás azonban megint rongálásba és erőszakba torkollt. A…