Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 43 hír

Tízezrek tüntetnek Oroszországszerte

Már több mint ezer embert tartóztattak le az Oroszország számos városában megrendezett, Alekszej Navalnij melletti tüntetéseken.

Lengyelország–Magyarország – percről percre - Lengyelország–Magyarország – percről percre

Egy győzelemre a világbajnoki negyeddöntőtől a magyar férfi kézilabda-válogatott.

Forrong Oroszország, tömegek tüntetnek Navalnij mellett

Szombatra több oroszországi városban tüntetések alakultak ki Alekszej Navalnij ellenzéki politikus támogatására. A rendőrség már több száz embert vett őrizetbe. Az OVD-Info szerint moszkvai idő szerint kora délutánra 330 embert állítottak elő az Oroszországban zajló tüntetéseken. A Meduza ellenzéki hírportál szerint a tucatnyi városra kiterjedő meg

Több tízezren tüntetnek Navalnij mellett

A politikai megmozdulások elleni hatósági fellépés megfigyelésére szakosodott OVD-Info szerint moszkvai idő szerint kora délutánra 330 embert állítottak elő. 

Oroszország-szerte tüntetnek Navalnij kiszabadításáért, feleségét is letartóztatták

Az extrém hideg és a rendőrség fenyegetése ellenére több orosz városban is tüntetések kezdődtek Alekszej Navalnij mellett. A Kreml kritikusát a múlt vasárnap tartóztatták le, amint visszatért Oroszországba. Navalnij feleségét és az ügyvédjét is letartóztatták Moszkvában.

Tökéletes megoldás nincs az érettségire – tanárok és szakmai szervezetek az idei vizsgákról

SzMo
-
 Tegnap 11:10Belföld

Három és fél hónappal az érettségi megkezdése előtt még mindig nem lehet pontosan tudni, hogyan zajlanak majd a vizsgák. A kormány jövő hétre ígér választ, de nem biztos, hogy ez mindenkit megnyugtat majd.

Oroszországban tömegek tüntetnek Navalnij mellett

Megindult a résztvevők elleni hatósági fellépés is. Navalnij hívei a közösségi médiában több mint 90 oroszországi városban szólítottak fel tüntetésekre. Habarovszkban – amely az időzóna szerint hét órával előbbre jár Moszkvánál – ellenzéki aktivisták által megosztott videofelvételeken az látható, amint  rendőrök tüntetőket vernek és zsúfolnak be eg

A koronavírus-járány szombati hírei – percről percre

Infostart
-
 Tegnap 09:09Belföld

A koronavírus-járány szombati hírei – percről percre

A Rákóczi Szövetség előadás-sorozatot indít Kárpát-medencei tanárok részére

A Rákóczi Szövetség a nehéz járványügyi helyzetben sem szeretné elengedni a külhoni diákok, tanárok és óvodapedagógusok kezét, hiszen az ő kezükben van a jövő

Néhány percre hagyta őrizetlenül járó motorral az autóját egy nyíregyházi sofőr: nem kellett volna

Blikk
-
 21.01.22 15:48Belföld

Elfogták a férfit, aki egy nyíregyházi élelmiszeráruház parkolójából lopott el egy kocsit.

Zoom trükkök és tippek tanároknak

TudományPláza
-
 21.01.22 14:29Színes

Zoom trükkök és tippek tanároknak A járvány egyik hozadéka az online oktatás, így egyre több tanár használja a Zoom-ot munkája során. Dan Levy, a Harvard Egyetem professzorának Zoom tanterem című nemrég magyarul is megjelent könyve a külföldi tanárok szerint kötelező olvasmány azok számára, akik Zoom segítségével tanítanak. A…

Keljfeljancsi: A fiatal tanárok hamar a 70-es években találják magukat, amint tanítani kezdenek

Filippov Gáborral és Navracsics Tiborral beszélgetett a 168 óra közösség felületein futó műsorában, a Keljfeljancsiban Fiala János péntek reggel. Előbbivel a hazai oktatás helyzetéről, utóbbival az Európai Unió jövőjéről, Joe Biden hivatalba lépéséről, valamint a Minority Safepack elutasításáról is.

Bezárták a Xviii. kerületi iskolát, miután a tanárok harmada koronavírusos lett

Ez a lényeg
-
 21.01.21 19:06Belföld

Somody László, kerületünk alpolgármestere számolt be arról, hogy a Vajk-sziget Általános Iskolát a Tankerület a hétfői nappal bezárta. A kerület vezetőit senki nem tájékoztatta az ügyről.