Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

A nyugdíjasok januártól nem fizetnek koncessziós díjat

A nyugdíjasok jövő év januárjától már nem fizetnek tévé- és rádió-üzembentartási díjat. A parlamenti képviselők ugyanis támogatták a Szlovák Nemzeti Párt erre vonatkozóan beterjesztett javaslatát. Andrej Danko pártelnök a jövőben a koncessziós díjak fizetésének teljes mértékben való megszüntetését tervezi. „Összesen 8 millió euróról van szó,…

A lakosság „nem töri magát“ az elektromos autókért, a dotációktól remélnek élénkebb érdeklődést

Szlovákiában nem mutatkozik túl nagy érdeklődés az elektromos autó vásárlása iránt, a Szlovák Autóipari Szövetségnek a SITA hírügynökség rendelkezésére bocsátott adatai szerint idén áprilistól augusztusig összesen 59 teljes elektromos meghajtású gépjárművet vettek nyilvántartásba. A legnagyobb érdeklődés májusban mutatkozott, akkor…

Puzsér nem tudta elgáncsolni Berkit

Nincs nap ellenzéki roncsderbi nélkül, Berki Krisztián és Puzsér Róbert egymás feljelentgetései után kiderült, hogy a humorista beadványát elutasították. Hamarosan azonban arra is fény derül hogy a rendőrség miképp értékeli Beki Krisztián feljelentését.

István: A kisfiam meghalt, de nem akarok börtönbe menni

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség egy kosdi férfivel szemben, aki a szülői feladatait elhanyagolta. A gyerekei gázöngyújtóval felgyújtottak egy melléképületet, az ötéves Petike a lángok közt lelte halálát. Az apa most nyilatkozott a Lokálnak.

Imádták az újságot, amit nem írnak, hanem mondanak

Origo
-
  Tegnap 23:41 Tudomány

175 éve született a telefon elvére épülő hangújság feltalálója, Puskás Tivadar.

Összmagyar nemzeti zarándokhelyet terveznek kialakítani Helsinkiben

Feol
-
  Tegnap 23:15 Sport

„Oldd le a sarudat a lábadról, mert szent föld az a hely, ahol állasz” – idézett Mózes könyvéből Kű Lajos, amikor arról mesélt, hogy Finnország fővárosában zarándokhelyet alakítanak ki az épülő Olimpiai Stadion területén.

Csak a Videoton BK nem vesztett pontot

A megyei I. osztályú U19-es labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában megszerezte első győzelmét az Enying, rajtuk kívül egyedül a Videoton Baráti Kör csapata tudott győzni idegenben.

Bl, F-csoport: nem született gól a Dortmund–Barca meccsen

A labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjának első fordulójában a Borussia Dortmund hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott az FC Barcelonával.

Jó hír az allergiásoknak, ezt okozza az érkező hidegfront

Ripost
-
  Tegnap 22:50 Időjárás

A kedden érkezett hidegfront nemcsak hűvösebb, csapadékosabb időjárást hozott, hanem jelentősen csökkent a levegőben lévő parlagfű pollen mennyisége is országszerte.

Ezt csináld a zöldségek kidobásra szánt részeivel

Nosalty
-
  Tegnap 22:39 Recept

A maradékmentés és a minél kevesebb élelmiszer-hulladék jegyében használjuk fel a zöldségek kevésbé populáris, kidobásra szánt részeit is!

A határhoz közel Kétegyháza gazdasági kapocs lehet

Beol
-
  Tegnap 22:14 Belföld

Lakossági fórum keretében mutatta be dr. Rákócziné Tripon Emese független, Fidesz– KDNP támogatással induló kétegyházi polgármesterjelöltet kedden este a helyi művelődési házban Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Pénz, pénz, pénz – Nem csak a háborúhoz kell

Klubrádió
-
  Tegnap 22:09 Vélemény

Meghatározza életkilátásainkat, hogy hová születünk, hol nevelkedünk, hol élünk. Még egy városon belül is hihetetlen különbségek vannak.

Patthelyzet Izraelben: nem szereztek parlamenti többséget a Benjamin Netanjahu mögött álló pártok az előrehozott vála…

Patthelyzetet eredményezett a nagyon magas részvétellel megismételt választás Izraelben, a legerősebb párt Beni Ganz centrista Kék-fehér nevű pártja lett, a Benjámin Netanjahu miniszterelnök vezette jobboldali Likud legalább egy mandátummal kevesebbet kapott, és Netanjahu jobboldali-vallásos tömbjének nem sikerült többséget…

Már nem költöznek a gólyák

Blikk
-
  Tegnap 21:50 Belföld

Egyre több gólya marad itthon télen, többek között azért, mert a költöző madarakra is komoly hatással van a klímaváltozás – ezt Végvári Zsolt, az MTA Ökológiai Kutatóközpont, a Duna-kutató Intézet igazgatója jelentette ki.