Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 383 hír

Tovább romlott az európai élőhelyek helyzete

Európa természetes élőhelyeinek 80 százaléka kedvezőtlen állapotban van.

Tovább romlott az európai élőhelyek helyzete

Európa természetes élőhelyeinek 80 százaléka kedvezőtlen állapotban van.

Kisebb európai termés, drágább kukorica

VG
-
  Ma 07:15 Gazdaság

Az idén közel tíz százalékkal csökken az Európai Unió kukoricatermelése, ami felvitte az uniós átlagnál jobb, de a vártnál gyengébb hazai termés árát is.

Koronavírus: egy európai országban már általános kijárási korlátozást vezettek be

Írországban szerda éjféltől hat hétre ismét jelentősen megszigorítják a járványügyi korlátozásokat amiatt, hogy az utóbbi két hétben megugrott az új koronavírus-fertőzéses esetek száma. Így Írország az első az Európai Unióban, amely újra bevezeti a kijárási korlátozásokat.

Az európai hírű esztergomi tudós életrajzi könyvével halhatatlan lett

Kemma
-
  Ma 06:45 Kultúra

Száznál is többen gyűltek össze a Prokopp Mária művészettörténész életéről szóló kötet, a Perpetuum mobile bemutatóján Esztergomban.

Teljesen megáll az élet két hétre egy európai országban

Életbe lépnek a legszigorúbb járványügyi korlátozások Walesben, meg kell fékezni a lassan kontrollálhatatlanul terjedő vírust. Csaknem teljes zárlattal felérő, két hétig tartó szigorú korlátozások lépnek életbe péntektől Walesben a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése végett – jelentette be a walesi miniszterelnök hétfőn. Mark…

Európai egészségügyi projekteket támogat az EIT Health

Az EIT Health több mint egymillió eurót szán 2021-ben az innovatív európai egészségügyi projektek támogatására a RIS Innovációs Program keretében.

Újraválasztották Tompa Gábort az Európai Színházi Unió élére

Újraválasztották Tompa Gábort, a Kolozsvári Állami Magyar Színház igazgatóját az Európai Színházi Unió elnöki tisztségébe – közölte hétfőn a színház sajtóosztálya. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az Európai Színházi Unió (UTE) Athénba tervezett idei második közgyűlését a járványügyi korlátozások miatt online tartották meg vasárnap. A közgy

Az Európai Bizottság szankciós keretrendszerrel sújtana le az emberi jogok megsértőire

Az Európai Bizottság javaslatot terjesztett elő a súlyos emberi jogi jogsértések és visszaélések elleni globális szankciórendszer kialakítására – közölte az uniós bizottság hétfőn.

Újabb európai ország teszi kötelezővé a kültéri maszkviselést

Liner
-
  Tegnap 21:06 Külföld

Folyamatosan nő azon országok száma, ahol már a kültéri maszkviselésre vonatkozó szabályokat is bevezették.

Tőzsdezárás – Alacsony forgalomban felülteljesített a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 371,64 pontos, 1,12 százalékos emelkedéssel, 33 596,79 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 4,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest. Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta,…

Megszólalt az Európai Parlament elnöke: azért gyilkolták meg a francia tanárt, mert hitt a szólásszabadságban

A francia középiskolai történelemtanárt, Samuel Patyt azért gyilkolták meg, mert hitt a szólásszabadságban és diákjait is erre akarta tanítani – jelentette ki David Sassoli, az Európai Parlament elnöke hétfőn.

Tisztifőorvos: Magyarország az európai középmezőnyben van a fertőzöttség terén

Magyarország az Egészségügyi Világszervezet (WHO) elemzése alapján az európai középmezőnyben van a fertőzöttek és az elhunytak számát tekintve - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Mínuszban zártak az európai tőzsdék

ProfitLine
-
  Tegnap 18:30 Gazdaság

Mínuszban zártak hétfőn a főbb európai értékpapírpiacok.