Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 59 hír

Sportparkot avattak, új eszközökkel gyarapodott a csatári orvosi rendelő

Zaol
-
 Ma 07:00Megyei

A völgyek találkozásánál létesült helyi futballpálya mellett kedden sportparkot avattak, mely saját testsúlyos edzésekre alkalmas. A község orvosi rendelője pedig új eszközökkel gazdagodott.

Galaxy S21 Ultra: Snapdragon 888 vs. Exynos 2100 – megjöttek az első összehasonlító tesztek

Az egyik legnagyobb kérdés az új Samsung Galaxy S21 széria kapcsán az volt, hogy hogyan teljesítenek az Exynos 2100-zal szerelt modellek a Snapdragon 888-as variánsokkal összehasonlítva, és most meg is érkeztek az első hiteles eredmények. Nézzük, javult-e az Exynos! Tavaly csúfosan elbukott a Samsung saját fejlesztésű Exynos…

Genetikai vizsgálatokkal azonosíthatják Mátyás király csontjait

Corvin János sírjának feltárásával kezdődött a Hunyadi-család származásának kutatása.

Egyre több helyen teszik kötelezővé az orvosi maszkok viselését a szövetmaszkok helyett

Liner
-
 Tegnap 08:32Külföld

Hétfőn Ausztria is csatlakozott azon országokhoz, akik orvosi maszkok viselését teszik kötelezővé egyes közterületeken.

„A felvételin a szülő is úgy érzi, vizsgázik, nem csak a gyerek” – Túl vagyunk a középiskolai teszteken?!

Szerzőnk gyermeke egy a 75 ezerből, aki az elmúlt hétvégén középiskolai felvételit írt. Azt mondja, a vizsgáról neki a kártyázás jutott eszébe, mégpedig a snapszer. Hogy miért? Elmeséli:

„A felvételin a szülő is úgy érzi, vizsgázik, nem csak a gyerek” – Túl vagyunk a középiskolai teszteken?!

Startlap
-
 Tegnap 06:00Életmód

Szerzőnk gyermeke egy a 75 ezerből, aki az elmúlt hétvégén középiskolai felvételit írt. Azt mondja, a vizsgáról neki a kártyázás jutott eszébe, mégpedig a snapszer. Hogy miért? Elmeséli:

Az orosz tesztek alapján kapta meg a hazai engedélyt a Szputnyik V

Hírhatár
-
 21.01.25 18:19Megyei

A Népszava értesülése szerint a magyar hatóságok el sem kezdték az orosz oltóanyag klinikai vizsgálatát. Az engedélyt az orosz dokumentáció alapján adták ki.

Ljasko támogatja az orvosi marihuána legalizálását Ukrajnában

Karpat.in.ua
-
 21.01.25 18:09Határtalan

Viktor Ljasko, Ukrajna országos tiszti főorvosa az RBK-Ukrajina-nak adott kommentárjában elmondta, hogy meg van győződve arról, hogy a marihuána legalizálása fontos a súlyos betegek számára.

Válaszokat vár az Orvosi Kamara, mert nyakukon a határidő

Index
-
 21.01.25 14:50Belföld

Lassan lejár a törvényi 30 napos határidő, és az orvosok még nem kaptak az új, egészségügyi szolgálati munkaviszonyhoz szerződéstervezetet.

Az új vírusmutáns kellemetlen tulajdonságát igazolták magyar vizsgálatok

A vakcinafejlesztés szempontjából fontos lehet a brit vírusmutáció vizsgálata a Nemzeti Népegészségügyi Központban (NNK).

Galántai és Vágsellyei járás: Galántán és Pereden a tesztek közel 2%-a, Deákin 2,5%-a lett pozitív

Parameter
-
 21.01.25 09:58Határtalan

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Vágsellyén mintegy 1,8%-os volt a tesztek pozitivitása a hétvégén. Galántán némileg ennél is magasabb. Peter Paška polgármester a Facebookon arról számolt be, hogy most mintegy 4500-zal kevesebben vettek részt a tesztelésen, mint az ősszel, a résztvevők (1374 a 6517-ből) ötöde volt Galántán kívüli, a…

Dolgoznak az orvosi ügyelet megoldásán Dévaványán

Beol
-
 21.01.24 19:44Belföld

Több helyi lakosnak problémát okoz, hogy Dévaványán nem működik néhány hete orvosi ügyelet – derült ki olvasóink megkereséséből. A városvezetéstől megtudtuk, már dolgoznak a probléma megoldásán, a helyzet várhatóan tavaszra normalizálódhat.

Már az országos átlag alatt van a pozitív tesztek aránya Nyitrán

Nyitrán ezen a hétvégén már a harmadik fordulója zajlott a tömeges tesztelésnek. Szombaton 12 682 személyt teszteltek le, közülük pedig 90-nél igazolták a fertőzést, ami mindössze 0,71 százalékos pozitivitást jelent. Marek Hattas polgármester közölte, az elmúlt két nap alatt 24.861 antigéntesztet végeztek el, ebből pedig 178 lett…

Rubint Réka biztos abban, hogy egyes utálói orvosi kezelésre szorulnak

Propeller
-
 21.01.24 13:35Bulvár

Schobert Norbi a múlt héten beszélt arról, hogy jogi lépéseket tesznek egy Facebook csoport ellen, aminek közel húszezer tagja évek óta őt és a családját ócsárolja. A netes támadásokról most Rubint Réka is beszélt a Sláger Reggelben írja a 24.hu. A múlt héten robbant a bomba a közéletben, hogy a házaspár magánnyomozót fogadott, és jogi…

Ödéma – Ezek a vizsgálatok szükségesek

Napidoktor
-
 21.01.24 08:06Egészség

Az ödéma gyakori tünete lehet a szív-érrendszeri betegségek egy csoportjának, bár természetesen számos más okból is keletkezhet a szemmel látható duzzanat. Dr. Vaskó Péter, a KardioKözpont szakorvosa a diagnózis felállításának jelentőségére hívta fel a figyelmet. Fontos, hogy orvos diagnosztizálja Vannak esetek, mikor viszonylag egyszerű…