Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 237 hír

Járvány idején még inkább szükséges a korrupcióellenes összefogás

A Belügyminisztérium, az Állami Számvevőszék, a Gazdasági Versenyhivatal, a Közbeszerzési Hatóság, a Kúria, a Legfőbb Ügyészség, a Magyar Nemzeti Bank és az Országos Bírósági Hivatal értékelése az elmúlt év korrupcióellenes tevékenységéről.

Érdekes felfedezések a Föld ősi idejéből

Amikor a Föld több mint 4,5 milliárd évvel ezelőtt létrejött, forró magmaglóbusz volt, őslégköre pedig rendkívül gyors változáson ment át.

Trump a járvány idején: gyűljenek össze az amerikaiak otthonaikban és a templomokban

Donald Trump amerikai elnök a hagyományos amerikai értékek ünneplésére buzdította honfitársait a hálaadás napján, csütörtökön kiadott proklamációjában. Arra biztatta az amerikaiakat, hogy ezen az ünnepnapon emlékezzenek az olyan "országalapító értékekre, mint a hit, a család, a felebarátság, és adjanak hálát a szabadság és a demokrácia…

Megéri most eperpalántát venni? Ha igen, hova ültessük, hogy tavasszal teremjen?

A kertészeti árudákban most novemberben is lehet találkozni szabadban kínált üde zöld eperpalántákkal, és sokak számára meglepő lehet, hogy még ilyenkor lehet egyáltalán kapni. Felmerülhet a kérdés, hogy amennyiben most vásárolunk párat, érdemes-e még kiültetni? Hol és hogyan teleltessük az eperpalántákat, hogy túléljék a téli fagyokat?…

Fogyás járvány idején – Avagy hogyan faraghatók le a karantén-kilók?

Az utazás helyett jó ötlet a testmozgás Az édességek és egyéb nassolnivalók gyártóinak igen jó éve van, tekintve, hogy a karantén időszakában sokan alaposan bevásároltak a „kényelem-falatokból”. Igen ám, de hogyan oldható meg a fogyás ezek után? Nem szerencsés, ha a plusz kilók rajtunk maradnak. Nem kétséges, hogy az édességek és…

Boris Johnson úgy számol, hogy tavasszal már fel lehet oldani a korlátozásokat

A brit miniszterelnök szerint ma már jó okkal lehet reménykedni abban, hogy a tömeges teszteléssel és az oltóanyagok megjelenésével tavaszra fel lehet oldani a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozásokat.

Nő a korrupció veszélyhelyzet idején

A kormánypárti politikusok szerint minden a legnagyobb rendben van a korrupció elleni harccal, csak egyetlen aggasztó pont van: a világjárvány az egész világban, ami idehaza is növelheti a korrupció kockázatokat, bár lélegeztetőgép beszerzéseket egyik résztvevő sem hozta szóba.

Veszélyhelyzet idején diplomásból is lehet közmunkás

A Magyar Közlönyben tegnap jelent meg az a jogszabály, ami a veszélyhelyzettel összefüggésben alkalmazandó közfoglalkoztatási szabályok eltérő alkalmazásáról rendelkezik. Lényegében arról szól, hogy amíg a törvény szerint a szakképzett és diplomás munkakeresőket, illetve azokat, akik egyedül is képesek maguknak munkát találni,…

A tavasszal elbocsátott alkalmazottak felét vették vissza a legnagyobb divatláncok

G7
-
 Tegnap 17:01Cégvilág

A járvány kitörésekor két hónap alatt elküldték az alkalmazottak ötödét. Szeptemberre a megüresedett helyek felét betöltötték, de akkor újabb fordulat jött.

Segítség a legkisebbeknek is advent idején – Megnyitotta kapuit a városi Ajándékpont

Sveiczer Sándor, Heves város polgármestere kezdeményezésére a HKK Művelődési Központ Tagintézmény, valamint Heves Város Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata idén először nyitott saját adománygyűjtő Karácsonyi Ajándékpontot, ahová a rászoruló gyermekeknek szánt adományokat, ajándékokat várják. Az ajándékgyűjtő…

Unaloműzés karantén idején: az angol királynő saját szeszfőzdét nyitott

ContextUs
-
 Tegnap 16:00Életmód

A szépkorú brit királynőről kevesen tudják, hogy nagy gin-szakértő hírében áll.

Ideje cserélni téli abroncsra

Kanizsa Újság
-
 Tegnap 15:54Megyei

Egyre több jel utal arra, hogy nyakunkon a tél, így nem árt az autókat is felkészíteni az időjárás okozta változásokra. Míg a környező országokban sok helyen kötelező a téli gumi használata, Magyarországon még mindig nem. Azonban mindenképp ajánlott a hőmérséklet tartós 7 fok alá eséskor téli gumira váltani.

Járvány idején még inkább szükséges a korrupcióellenes összefogás

A világjárvány növelheti a korrupciós kockázatokat is, így minden korábbinál időszerűbb a társadalmi összefogás a közélet tisztaságáért – szögezték le Magyarország állami szerveinek vezetői a rendhagyó módon online formában megtartott IX. Integritás Kerekasztalon.