Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 484 hír

Melyik Budapest legöregebb fája? - Viczián Zsófia: Budapesti fák – kéregbe zárt történelem

Index
-
  Ma 04:46 Könyv

Többek közt ez is kiderül Viczián Zsófia könyvéből, aki összegyűjtötte a főváros leghíresebb fáit.

Változik a budapesti és a Pest megyei kormányablakok szerdai nyitvatartása

Módosul a főváros és Pest megye valamennyi kormányablakának szerdai nyitvatartása: a korábbi 12-től 20 óráig tartó idősáv helyett 8-tól 16 óráig várják az ügyfeleket. A változás az új koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet időszakára vonatkozik – írja a kormanyhivatal.hu.Ügyintézésre továbbra is csak előzetes időpontfoglalással van lehetőség.

Operatív törzs: Tartsák be a budapestiek a szabályokat!

Az operatív törzs arra kéri a budapestieket, hogy tartsák be a kijárási korlátozás szabályait a járvány lassítása érdekében. Müller Cecília országos tiszti főorvos felhívta a figyelmet arra, hogy az összes megbetegedés – 744 fertőzött és 38 elhunyt – kétharmada a fővárosban és Pest megyében fordul elő. 

04.07. Üzenet – Hegedűs István

,,Add szívem és életem, hogy te érted éghessen!”

Bejelentették az újabb gazdaságmentő lépéseket Olaszországban

Újabb jelentős gazdaságélénkítő csomagot jelentett be az olasz kormányfő hétfő este, amely 200 milliárd euróval a vállalkozások belföldi forgalmát, további 200 milliárddal az exportot kívánja segíteni garanciatámogatott hitelekkel a koronavírus-járvány okozta vészhelyzetben.

Orbán bejelentette az ingyenes parkolást, 20 százalékkal több lett az autós Budapesten

„A kormányzati operatív törzs tájékoztatóján hangzott el, hogy sajnos »sok lett az autó« Budapesten. Jó reggelt kívánok! A tisztifőorvos lényegében arra kérte a budapestieket, ne vegyék komolyan a miniszterelnök bejelentését, ne éljenek vele, mert az fokozza a járványveszélyt.

Döntöttek a budapesti színházakról

Egyezségre jutott a kormány és a fővárosi vezetés a budapesti színházak működési feltételeiről. Az aláírt megállapodás 2024. december 31-ig szól, és értelmében hat fővárosi státuszú színház működését biztosítja majd a kormány, és egy budapesti színház lesz teljesen állami tulajdonú. A megállapodás értelmében 2020-tól a főváros egyedül,…

Felfüggesztette az országgyűlés Boldog István mentelmi jogát

A hétfői plenáris ülésen 186 igen szavazattal az országgyűlés felfüggesztette a megyebeli országgyűlési képviselő, Boldog István mentelmi jogát.

Koronavírus – Szlovákiában bejelentették a két első halálesetet

Szlovákiában hétfőn bejelentették a koronavírus-járvány okozta két első halálesetet.     Marek Krajcí szlovák egészségügyi miniszter szerint a kór első hivatalosan jegyzett ...

Stefka István: Tehetetlenség és mértéktelen hatalomvágy

Mandiner
-
  Tegnap 20:48 Vélemény

Az ellenzék agyáig, úgy tűnik, nem jutott el, hogy világjárvány van.

“Én egy kicsi ember vagyok, nem fogok árnyékot vetni Boldog István ügyére”

Jövő TV
-
  Tegnap 19:55 Belföld

Kálló Gergely szerint ha őt elítélik plakátrongálásért, akkor a Fidesznek 2022-ben aktivistája sem marad, mert mind rendőrségre fognak járni.

Egy budapesti kerületben már ingyenpénzt adnak a rászorulóknak

Válságkezelő tervet jelentett be hétfőn a Budavári Önkormányzat, mely többek között három hónapon keresztül havi százezer forint támogatást ad a rászorulóknak.

A norvég egészségügyi miniszter bejelentette, hogy sikerült úrrá lenniük a koronavírus-járványon

Ugyanakkor nem tanácsolta a járványügyi korlátozások idő előtti feloldását.

Koronás lett az állatok királya – Ez a helyzet a budapesti állatkert nagymacskáival

Mégis terjed emberről állatra az új típusú koronavírus? A bronxi állatkert egyik dolgozója megfertőzött egy oroszlánt és négy tig­rist, Budapesten azonban már a járvány kirobbanása előtt is megfelelő óvintézkedéseket hoztak.

Felfüggesztették a fideszes Boldog István mentelmi jogát

Az Országgyűlés megszavazta Boldog István fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését a hétfői ülésén 186 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül. A képviselő mentelmi jogának felfüggesztését április 2-án indítványozta a legfőbb ügyész, mert a fideszes politikus a gyanú szerint jogellenesen befolyásolta…