Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 44 hír

Centenáriumi Turulszobrot avattak Sátoraljaújhelyen

Nincs a világnak egy nemzete sem, amely kibírt volna ilyen száz évet, de mi nemcsak kibírtuk, hanem ismét győzelemre állunk - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Sátoraljaújhelyen.

Csonka trianoni emlékművet avattak

Győr Plusz
-
  Tegnap 09:48 Megyei

A szimbolikus emlékmű a község Erdélyi testvértelepülésének adományával lett volna teljes, de a veszélyhelyzet miatt a székelyszentkirályi település lakói nem tudtak eljönni. Az alkotás felajánlásból valósult meg, mely fekete márványlapon, gránit kővel kirakott szétszakadt Magyarországot ábrázol.

Két domborművet avattak Hegyi Vilmos őrimagyarósdi portáján

Trianon drámáját idéző emlékművet avattak a nemzeti összetartozás napja, a békeszerződés aláírásának centenáriuma alkalmából az 5 Érzék Háza udvarán.

Szűk körben avattak pénteken Vásárosmiskén – Negyven gyümölcsfát is vásároltak

Vaol
-
  Tegnap 07:00 Megyei

Biztonságosabb, könnyen járható már az út a vásárosmiskei hegyre, a zártkerti pályázaton elnyert pénzből pedig jutott negyven gyümölcsfára is. Szűk körben avattak, ünnepeltek tegnap.

Emlékművet avattak Trianon 100. évfordulójára

TelePaks
-
  20.06.05 19:09 Belföld

A trianoni megemlékezés a Táncsics parkban folytatódott. A körforgalom melletti füves területen emlékművet avattak, majd megkoszorúzták azt. Az eseményen Süli János, a Paks II. beruházásért felelős miniszter hangsúlyozta - a mai nap a visszafordíthatatlan trianoni tragédiáról szól. Fontos feladatunk, hogy minden helyzetben meglássuk a jót,…

Környezetbarát szállót avattak az Ős-Dráva Látogatóközpontnál

Bama
-
  20.06.05 17:30 Belföld

Eljött a felelősségteljes kikapcsolódás ideje.

Zászlórudakat avattak Andráshidán Trianon évfordulója alkalmából

Zaol
-
  20.06.05 17:04 Megyei

A megyeszékhely andráshidai városrészében is megemlékeztek csütörtökön a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójáról.

Emlékművet avattak a nemzeti összetartozás napján

A június 4-i városi megemlékezés után emlékművet avattak a Táncsics parkban. Az emlékmű megálmodója Hunyadi László...

Trianon emlékművet avattak Mártélyon

Vásárhely24
-
  20.06.05 14:03 Belföld

Az összefogással elkészült emlékművet tegnap délután avattak föl a Faluház és az általános iskola közötti területen.

A Tej Malom udvarán avattak emlékművet Sárrétudvariban

Magyar Nemzet
-
  20.06.05 12:48 Belföld

Az ünnepi istentiszteletet követően avatták fel az emlékművet, mely süttői mészkőből készült.

„Legyen ez egy olyan hely, ahova az emberek meg tudnak érkezni” – szobrot avattak Ekecsen Trianon századik évford…

Parameter
-
  20.06.05 12:09 Határtalan

A szoboravatás helyi összefogás eredménye: az emlékmű Németh Frigyes helyi magánvállalkozó és családja hosszas előkészületeivel, energiájával és anyagi ráfordításával, helyi vállalkozók összefogása által, valamint közadakozásból készült. A turulszobor Cseh Gábor nemesócsai szobrászművész alkotása. A szobor belsejébe egy időkapszulát…

Kopjafát és kettős keresztet avattak

Duol
-
  20.06.05 11:30 Megyei

Csütörtökön délután pontban fél ötkor Baracs-Templomoson is megkondult a harang, majd az egybegyűltek közösen elénekelték a Himnuszt. Az emlékezőket a település polgármestere köszöntötte, aki a 100 éve történt békediktátum aláírásához kapcsolódó történeti áttekintését egy másik fontos, Versailles-hoz kötődő dátummal kezdte.

Trianon emlékművet avattak Sárrétudvariban

Agrotrend
-
  20.06.05 10:07 Gazdaság

Különleges emlékművet avattak Sárrétudvariban a trianoni tragédia százéves évfordulójára emlékezve. A rendezvény főszervezője Dr. Lendvai Csaba nagykárolyi születésű állatorvos, helyi gazdálkodó, aki tejipari vállalkozásában négy fiát együtt dolgozik.

Újabb emlékművet avattak fel Zalacsében, a trianoni parkban

Zaol
-
  20.06.05 08:00 Megyei

Trianon nem lehet alku, nem lehet politikai hovatartozás tárgya. A nemzet csak egységben lehet újra sikeres, és ennek a gondolatnak az alapjait a fiataloknál kell lerakni, hogy ők helyén tudják kezelni a száz éve történteket.