Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 26 hír

Kukoricatáblát veszélyeztetett a tűz Siklós közelében

Szerdán kéthektárnyi területen kukorica tarló gyullad meg, ami veszélyeztette a még le nem aratott, lábon álló kukoricatáblát.

Kukoricatáblát veszélyeztetett egy baranyai tarlótűz

Kéthektárnyi területen kukorica tarló gyullad meg, ami veszélyeztette a még le nem aratott, lábon álló kukoricatáblát Szerdán délelőtt.    A siklósi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre és egy gyorsbeavatkozó sugárral, valamint kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. Az eset során kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Oldalára dőlve állt meg egy kukoricaszállító, miután nekicsapódott egy autó

A fák közé hajtott, majd az oldalára dőlve állt meg egy kukoricaszállító kamion Kecskemét határában, miután nekicsapódott egy autó. A kocsi vezetőjét a tűzoltóknak kellett kivágniuk a roncsból, súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A kamionsofőr ki tudott mászni a felborult fülkéből, ő csak könnyebben sérült meg.

Örülhetnek a gazdák! A búza és a kukorica ára folyamatosan emelkedik!

Agroinform
-
  20.10.21 15:24 Gazdaság

Nem áll meg az áremelkedés a gabonapiacon.

Ekkora kárt tud okozni a kukoricamoly első nemzedéke

Agrofórum
-
  20.10.21 09:54 Mezőgazdaság

Kukoricamoly ellen már az első nemzedéknél kiemelten fontos a védekezés. Ez derült ki az Fmc-Agro kardoskúti üzemi kezeléséből, melynek során az első rajzáscsúcs idején egy táblán teljesen elmaradt a rovarölő szeres kezelés, a második nemzedék ellen pedig csak a terület felét kezelték le.

Az export növekedése miatt drágult a kukorica és a szójabab

Agrofórum
-
  20.10.21 07:29 Mezőgazdaság

A búza ára 1 százalékkal emelkedett Chicagóban, a kukorica hasonlóan, 0,9 százalékkal drágult, ahogy a szójabab ára is. Párizsban a repce, a takarmánybúza és a kukorica is drágult a következő határidőre, azonban a malmi búza tonnánkénti ára nem maradt 212 euró közelében és enyhén csökkent a kurzus.

Olvasd el, mielőtt búzát vetsz kukorica után!

Agrárágazat
-
  20.10.20 14:28 Mezőgazdaság

Ezekben a hetekben közel egymillió hektárról kerül le kukorica. Mit vessünk utána?

Baj van! Fémdarabkák lehetnek a pattogatott kukoricában

Visszahívják a Müller hálózatában forgalmazott terméket.

Kevesebb kukorica termett, drágulhat a popcorn

Index
-
  20.10.20 12:50 Belföld

Várhatóan nem lesz meg a legutóbbi becslés szerinti hektáronként 8,3 tonnás átlaghozam.

Kukoricanap Zentagunarason

Magyar Szó
-
  20.10.20 10:49 Határtalan

A hétvége igen mozgalmas volt a zentagunarasiak számára, ugyanis szombaton három rendezvényt tartottak egyszerre a tájház udvarán.

Nagyobb a megrendelt mennyiség, mint a kiszállítható kukorica

Az idén közel tíz százalékkal csökken az Európai Unió kukoricatermelése, ami felvitte az uniós átlagnál jobb, de a vártnál gyengébb hazai termés árát is. Az exportkereslet és a hazai felhasználás sem engedi csökkenni az árakat.

Kisebb európai termés, drágább kukorica

Az idén közel tíz százalékkal csökken az Európai Unió kukoricatermelése, ami felvitte az uniós átlagnál jobb, de a vártnál gyengébb hazai termés árát is.

Magas termésátlaggal takarítják be a kukoricát Tolnában

infoVáros
-
  20.10.19 14:28 Megyei

A júliusi és augusztusi esőknek köszönhetően magas termésátlaggal, hektáronként 8,9 tonna kukoricát takarítottak be az aratás feléhez közeledve Tolna megyében.

Magas termésátlaggal takarítják be a kukoricát Tolnában

KadarkaNet
-
  20.10.19 11:58 MegyeiTolna-Mözs

2020.10.19. A júliusi és augusztusi esőknek köszönhetően magas termésátlaggal, hektáronként 8,9 tonna kukoricát takarítottak be az aratás feléhez közeledve Tolna megyében – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)megyei szervezete kedden az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint a 71 ezer hektáros termőterület 42 százalékán végeztek a…