Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 292 hír

„Lassú és aprólékos munka volt” – megszólalt az egyik búvár, aki segített a thai gyerekek kimentésében

ATV
-
  Tegnap 21:02 Külföld  Thaiföld Elon Musk

A legrosszabbra számítottak a thaiföldi barlangban ragadt focicsapatot kimentő búvárok. Egy televíziós műsorban meséltek a búvárok, hogy nem gondolták, hogy sikerülni fog a küldetés. A fiúkat még megfigyelés alatt tartják, de csütörtökön már hazamehetnek.

Elon Musk csak segíteni akart a barlangba szorult thai gyerekeken, most mégis ő a rossz

Androgeek
-
  Tegnap 20:30 Tudomány 

Az egész világ egy emberként tisztelgett Elon Musk előtt, amikor múlt héten bejelentette, hogy bár nem ismeri a körülményeket, de segítő szándékkal #link#http://androgeek.hu/hir/elon-musk-segit-a-barlangban-rekedt-thai-gyerekeken#linknev#elküldte Thaiföldre legújabb találmányát#linkvege#, hogy segítsen felszínre hozni…

Az erdélyi falu, ahol előbújik a gyerekekből a zene

Teol
-
  Tegnap 20:06 Kultúra  Románia

Van egy hely a Kárpát-medencében, ahol immár hét esztendeje esélye sincs azoknak a szavaknak, hogy: elszigetelődés, fagyos csend, diszharmónia, értékválság, magány, unatkozó gyerek. Csíkszentsimonban megtalálták az ellenszert.

Az erdélyi falu, ahol előbújik a gyerekekből a zene

Zaol
-
  Tegnap 20:06 Kultúra  Románia

Van egy hely a Kárpát-medencében, ahol immár hét esztendeje esélye sincs azoknak a szavaknak, hogy: elszigetelődés, fagyos csend, diszharmónia, értékválság, magány, unatkozó gyerek. Csíkszentsimonban megtalálták az ellenszert.

Főleg gyerekekre veszélyesek a városi léthez szokott skorpiók Brazíliában

HVG
-
  Tegnap 19:59 Külföld  Brazília

A brazil városokban elszaporodtak a skorpiók, amelyek alkalmazkodtak a városi élethez. A szakemberek arra figyelmeztettek, hogy a skorpiócsípés okozta halálozások megduplázódtak az utóbbi négy évben.

Felgyújtották a kárpátaljai romák imaházát és óvodáját is

A helyiek fenyegetéseket is kaptak, és teljesen biztosak benne hogy szándékos gyújtogatás történt. Ukrán neonácik állhatnak a háttérben

Gyerekekkel kereskedtek egy ukrán klinikán

24
-
  Tegnap 18:53 Baleset-bűnügy  Rendőrség Ukrajna

Az intézmény éveken át hamis dokumentumokkal külföldre adott el ukrán béranyák által megszült gyermekeket.

Hogyan élik meg a gyerekek a traumákat?

Dívány
-
  Tegnap 18:40 Életmód  Thaiföld

A barlangban rekedt thai fiúk élete egy hajszálon múlt. Mit lehet tenni, hogy fel tudják dolgozni, ami velük történt?

„Itt nincs kis probléma, vagy nagy, bármit kérdezhetnek a gyerekek” – 25 éves a Kék Vonal

NLCafé
-
  Tegnap 18:00 Életmód 

A gyerekeket meg kell hallgatni, a felnőtteket pedig segíteni kell abban, hogy erre képesek legyenek, vallja a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány. Évente negyvenezer, naponta körülbelül kétszáz hívást fogadnak, de még így sem győzik az önkéntesek. Családon belüli erőszak, iskolai zaklatás, öngyilkossági gondolatok vagy kísérletek, ezek a…

Forradalmi magyar mobilapp készült gyerekeknek

Digital Hungary
-
  Tegnap 17:56 Mobiltech 

A Felelős Innováció díjas Plukkido tervezőcsapata megalkotta azt a mobilalkalmazást, ami a gyerekek számára kényelmetlen és unalmas helyzetekből izgalmas kalandot varázsol. Mindezt a legtöbb, gyerekeknek szóló alkalmazással ellentétben úgy éri el, hogy nem a képernyő elé köti őket, hanem a valós környezetükkel teremt interakciót. Az…

Beperelhetik Elon Muskot, amiért lepedofilozta a thai gyerekeket megmentő búvárok egyikét

HVG
-
  Tegnap 16:57 Infotech  Thaiföld Világűr

A milliárdos Tesla-vezér és a thai barlangi akcióban részt vevő búvár közti viszony Musk egy találmánya miatt mérgesedett el. Az ügy már ott tart, hogy bíróságra is mehetnek, miután Musk egy neki nem tetsző reakció miatt nyilvánosan pedofilnak nevezte a mentőegység tagját.

Elon Musk pedofilnak nevezte a thai gyerekeket kimentő búvárt

NLCafé
-
  Tegnap 15:30 Külföld  Thaiföld Elon Musk

Folytatódik a thaiföldi mentőakcióban kulcsszerepet játszó búvár és a milliárdos feltaláló közötti vita. Lehet, hogy a nyilatkozatháború után jogi útra kerül az ügy.

HAJADOMÁNY – Rákos gyerekeknek készülnek az ingyenes parókák

Veszprém Kukac
-
  Tegnap 15:24 Megyei 

Idén lesz két éve, hogy a Bécsben élő Holger Thomas Möller létrehozta a Haarspender (hajadományozó) nonprofit egyesületet (https://www.diehaarspender.at/). Célja, hogy a rákbetegségben vagy alopeciában (foltos hajhullásban) szenvedő, hajukat vesztő gyerekeket ingyenesen parókához juttassa. Ausztria, Svájc és Németország után…

Játékos feladatokkal tanulták a biztonságos közlekedés a gyerekek

Játékos feladatokkal és az ingyenes kerékpár-regisztrációs programmal várták a lakosságot a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai, július 14-én, tudtuk meg Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferenstől.

Túl gyorsan kell felnőni a beteg gyerekek testvéreinek

Zoom
-
  Tegnap 14:56 Belföld  5 hír a témában

Hiába teljesítenek erejükön felül, mégis folyamatos lelkiismeret-furdalást éreznek azok a szülők, akik egyszerre nevelik tartósan beteg gyereküket és egészséges testvéreiket. Az egészséges testvérnek sok mindenről kell lemondania.